Etter bekymringer kommer……

Vips så var helgen over….. Enda en hektisk helg hvor søvn ikke har vært veldig i fokus=/ Men vi har fått gjort mye da:) Jeg har bakt og for det meste holdt på på kjøkkenet, mannen har fått vasket vinduer og vært med Sander på kamp og ungene har holdt på med sitt. Elias var i bursdag i går og Ida har vært her hele helgen. Karina var og så på en venninne som er med på teater i går. Takk og lov for samkjøring sier jeg bare. Vi slapp unna med og kjøre Elias til bursdag og Karina til byen da hun skulle på teater. Vi tok selvsagt med oss barna til de som kjørte våre barn hjem:)

I skrivende stund pøsregner det ute og vinden uler….. Det vil si at vinduene antagelig er like møkkete i morgen=/ Hvor pokker blir det av vinteren? Jeg skulle mye heller ønske at nedbøren kom som snø….. Det været her er bare trist……

Denne helgen her håper jeg var den siste helgen i år hvor det er så hektisk. Nå har jeg bakt meg ferdig, håper jeg da….. Jeg lurer litt på å prøve en ny oppskrift på karameller bare…… Resultatet av helgens baking ble litt variert. Altså, smakene er der, men utseende…….. Not so much=/ Jeg skjønner egentlig ikke helt hva jeg gjør feil, men det jeg lager ligner i hvert fall ikke på det jeg ser på bildene på oppskriften=/ Nøttetoppene jeg laget ble flate som pannekaker, hvordan unngår man det da??? Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, men noen topper ble det ikke. De kakene spiser Ole og jeg opp tenker jeg. De var jo gode. Heldigvis var ikke oppskriften stor;)


Karina disket opp med lussekatter på lørdag. Litt kaos ble det siden jeg også holdt på å bake, men lussekattene ble kjempegode!


Denne oppskriften fikk jeg av en leser. Bildet jeg fikk så ikke helt slik ut, jeg skulle nok laget sjokoladen tynnere….. Men gode ble de;)

Dette er som gul kake (mandelbunn med gul krem), bare i en litt annen variant. Jeg sprøytet mandelbunnen ut med stjerneformet sprøyte, men tror dere ikke at de ble flate som pannekaker da?? Haha, jeg ler av meg selv…… Jeg synes at de ble litt store så jeg delte de i to og hadde gul krem i midten. Så dyppet jeg de i sjokolade etter de hadde overnattet i fryseren. Så kakene er jo i utgangpunktet slik de skal være, bare en litt annen fasong….. Hihi:)


I dag laget Karina og jeg oreokuler og de fikk også stå i fryseren før vi dyppet de i sjokolade:) Is fikk jeg også laget i dag:) Og så trillet jeg ut små karansekakestenger (ferdig kjøpt i butikken) som jeg skulle dyppe i sjokolade, men de ble brent
, enda de sto i ovnen kortere enn oppskriften sa…….


Noen barn var ivrige etter å slikke skokoladerester;)

Jeg merker at jeg er litt sliten om dagen. I dag dro Ole, Sander, Elias, Mats og Ida på kamp og vi andre holdt oss hjemme. Jeg og Karina skulle lage oreokuler og så var det også en jobb på vaskerommet som ventet på meg. Da vi var ferdige med å lage oreokuler så fant jeg ut at vi trengte tannstikkere som jeg bruker da jeg skullel dyppe kulene i smeltet sjokolade. Da jeg ringer Ole for å be han om å kjøpe på vei hjem så tar han ikke telefonen. Ikke når jeg ringer for andre eller tredje gang heller. Jeg begynner å bli litt irritert, jeg fikk jo melding av han da kampen var ferdig med resultatet av kampen så jeg visste at han hadde mobilen på seg. Jeg ringer Sander to ganger uten å få svar. Ida tok heller ikke telefonen. Da begynner irritasjonen å gå over i bekymring…… Jeg ringer Ole for fjerde gang uten å få svar….. Da sjekker jeg nettet om det har vært noen bilulykker…… Jeg vet at det kan være veldig glatt om dagen=/ Etter et par minutter ser jeg bilen komme kjørende. Jeg blir veldig lettet, men så blir jeg sååååå irritert. Og så kom tårene…….. Jeg tror kanskje at Ole passer på å ha lyden på teleforne på heretter……. Han kan prøve seg å skremme meg slik en gang til. Da kommer jeg til å kvele han!!! Så det så;)

Man kan si at julestemningen i huset tok seg en liten pause. Og Karina og jeg som koste oss med kakebaking og julemusikk….. Den rolige stunden ble byttet ut med sinne, tårer og unger som føk hit og dit. I løpet at ettermiddagen klarte Sander og Elias og krangle så mye at jeg har satt inn tiltak for at de skal slutte med det tullet. Nå får de ikke åpne julekalenderen sin før på kvelden og da skal de ha oppført seg hele dagen! Hvis ikke de klarer det så blir dagens pakke klippet bort og gitt bort! Nå er jeg sånn passe lei at det tullet de driver med. De klarer jo å ødelegge julestemningen for alle oss andre i huset og det skal jeg ha en slutt på!!!

Slik var nå helgen min og nå gleder jeg meg til at alle er ute av huset i morgen. En rolig stund er veldig kjærkommen nå. Skulle bare ønske at Ole og jeg kunne hatt en rolig dag sammen…… Men nå er det ikke så veldig mye å gjøre før jul. Jeg skal pakke inn julepresanger, men det er bare hyggelig. Så skal jeg handle inn noen juleblomster og sette i grupper. Det gjør jeg hvert år. Til helgen skal vi handle juletre og på et julebesøk og så skal vi ta siste rengjøring før jul. Jeg håper at julefreden sniker seg mer og mer inn i vår stue fremover nå:)

10 kommentarer
  1. Regn og vind er kjedligt vær, det har det vært mye av her også. Hvor blir det av snøen? som egentligt er vinterværet. 🙂 og minusgradene… Det har hagla noen ganger, ene gangen var det helt hvitt av haggel og torden, da sa minien, se Janne, sukker å pekte ut,
   rett etterpå sa hun det var snø. 😉
   Slik det ser ut nå får vi regn hver dag til og med i alle fall morgenen på julaften. :/
   Utseende er vel ikke det verste så lenge smaken er god, di så har lagt ut bilder av det har sikkert bakt det flere ganger før… 🙂 Det går nok heilt fint å severe di til folk tenke eg, smaken er jo god sier du, den så teller. 🙂
   Lussekatter ja, det har eg aldri smakt trur eg. 😛 men di såg ikke verst ut 🙂 Flinke du og Karina er å bake. 😀
   Hvilken sort er di “toppene” med sjokolade på da? har aldri sett noen lignende, der er nok mye forskjelligt eg ikke har sett før hehe…
   Di med gul krem såg også gode ut. Kan fint servere dem da 🙂
   Hihi, ivrige gutter etter å få slikke sjokoladerester ja, det kan eg forstå. 😉
   Typisk at han ikke svarer på telefon når du ringer han, verken Sander, Elias, Ida eller Ole kunne svare nei. Da kan eg forstå at irritasjon gikk over til bekymring :/ hihi, du er litt lik meg, eg kan også tenke på om di har havna i bilulykke… 😛 mamma har mobil på lydløs en del, å noen ganger sier eg til henne: Hva skal du med mobil… hehehe. 😛
   Det skal ikke så mye til før tårene kommer etter noe slikt. 😛 Haha, hvist han prøver seg på å ha mobil på lydløs å skremme deg slik en annen gang så kveler du han ja, tviler litt på at di akk. gjør det, 😛 du er nok litt for glad i han tenke eg. 😉 (bra å skremme litt)
   Elias og Sander er noen kranglefanter ja :/ slik kan vare lenge. 😛 Di får ikke åpne kalenderen sin før på kvelden nå nei, + at di må ha oppført seg hele dagen først. Det kan være litt vanskelig, håper det ordner seg etter hvert. 🙂 Kjedligt når 2 øydlegger for alle andre. :/ Håper det blir bedre å roligere dager i huset nå 🙂
   Kjempe fine bilder, det nederste var stiligt 🙂
   Håper dere får en fine dag i morgen, å koser dere kjempe masse alle sammen. 🙂
   Klem<3 🙂

  2. Høres ut som en fin, men stessende helg! Du er virkelig god når det gjelder å få ting unnagjort, det skal du ha:)
   Her i huset burde jeg bakt like mye som deg, men har jo ikke tid til sånt, enda jeg går hjemme med en liten gutt. Har hvertfall fått pynta til jul da, så får resten komme senere.
   Håper du får en kjempefin uke! Måtte du få tid til deg selv, og puste ut:)

  3. Det var et lurt tiltak! Det skal jeg ta med meg.. Klarer du å gjennomføre det? Vet ikke om jeg klarer, de er jo så flinke til å smiske seg inn igjen… Hehe

  4. Så mye godt dere har laget,her har jeg ikke lagd eller bakt noe,dårlig mor.
   Er dritlei dette evinnelige mørket og drittværet,har ikke lyst til å stå opp om morgenen,og det er jaggu meg mørkt når man kommer hjem også.
   Og nå lyder overskriftene på nett:”Nå kommer omgangssyken!”Takk liksom.Har helt fobi for den syken,ingen som vet hvor ille jeg er altså når det gjelder det.
   Håper ting roer seg litt hos dere,dere er en stor familie.Nå blir jeg snart alene i en uke igjen.Veldig glad for at Jessica er her i morgen på bursdagen sin:)Kommer nok et mimreinnlegg i kveld…
   Klem

  5. Kjempeflinke dåke e:-) kjekt når Karina og e me å bake:-) slitande me sånn krangling,kjenne godt igjen den følelsen,men tida går å her e kranglinga øve:-) e faktisk litt løye da og;-) her har me og bakt te jul,men da e no eg synst da e godt me kjeks så eg e godt i gang me smaking:-)håpa du for slappa av innimellom alt så ska gjerast:-) du e ivertfall veldig flink,ha ei fin veke:-)

  6. Janne: Hehe, sukker ja:) Så søtt……. Hihi
   De toppene ja….. Hva heter de tro?? Jeg aner i grunnen ikke, det var en oppskrift jeg fikk av en leser. Det er malte nøtter, kokos, melis og smør som er blandet sammen. Jeg har faktisk ikke smakt så mye på de enda. Jeg håper at de faller i smak;)
   Hehe, det siste bildet er av vindusklistremerke på kjøkkenvinduet og så ser vi solnedgangen i bakgrunnen;)
   Klem<3

  7. Katrine: Jeg merker at nå som ungene blir større så får jeg gjort mye mer. Du får bare være tålmodig og gjøre det du føler for;)
   I dag har jeg hatt en deilig dag;)

  8. Anne: Tiltaket var veldig vellykket. Ungene har oppført seg eksemplariske i dag og jeg håper at det varer;) Jeg tror nok jeg klarer å gjennomføre det nå som jeg ser at det har en virkning;) Men ungene er mestere til å smiske seg inn igjen ja;)

  9. Nina: Det er skikkelige mørke og triste dager nå ja. Men jeg synes nesten at solskinnsdager også blir helt feil nå….. Det minner jo mer om vår enn jul…… Jeg håper på snø snart!
   Så fint mimreinnlegg;)
   Klem

  10. Anonym: Den kranglingen er skikkelig irriterende=/ Men det er godt å høre at det ikke bare er her de krangler…..
   Hihi, man må kose seg i førjulstiden og smaking er en del av bakingen;)
   Ha en deilig førjulsuke;)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg