En deilig dag

Endelig sniker julefreden seg inn hos oss også. Etter en hektisk helg kom det en deilig dag. Jeg leverte Mats i barnehagen og tok turen videre til byen. Jeg hadde ikke kjøpt juleantrekk til Sander enda og nå måtte jeg bare se og få gjort det. Planen var å kjøpe en burgunder bukse til han og så har han en lyseblå skjorte. Et passende slips hadde jeg også huskelista. Men jeg endte opp med både bukse, skjorte og slips. Både Sander og Elias har jeg kjøpt inn til og de skal også ha burgunder bukser på seg:)

Jeg koste meg litt med å titte i butikker og det er så mye jeg kunne tenke meg…… Men jeg holdt meg i skinnet og handlet ikke så mye. Ja, jeg var faktisk veldig flink, helt til jeg dumpet over en kjole til Karina som var burgunder…… Jeg hadde egentlig sagt nei til ny julekjole siden jeg synes at hun har så mye fint. Men da jeg så denne kjolen så klarte jeg ikke å snu ryggen til og bare gå videre…… Etter en “smiskesamtale” med mannen på telefon så ble kjolen med hjem. Ååååå, som jeg gledet meg til å gi den til Karina:)

Jeg fikk kjolen pakket inn og la den på rommet hennes da jeg kom hjem og gledet meg veldig til Karina skulle komme hjem. Bare så dumt at hun skulle bli igjen på skolen i dag og jobbe med skolearbeid de har fått litt for liten tid til på skolen…… Hun kom ikke hjem før klokka var over 18, nesten 10 timer etter hun tuslet av sted til skolen. Jeg sa ifra at det lå overraskelse på rommet og da var hun ikke sen om å gå opp på rommet sitt. Jeg var veldig spent på om hun likte kjolen, men den falt i smak og den passet perfekt:) Jeg elsker slike overraskelser. Hun har jobbet utrolig mye med skolearbeid i det siste så gaven var veldig fortjent. Noen synes kanskje at det blir litt utettferdig å gi henne en slik gave og ikke de andre, men de andre har fått juleantrekk de også. Men de hadde nok ikke blitt så veldig imponert over å få juleantrekk i gave….. Boys will be boys. Og alt i alt så tror jeg nok de får så det holder alle mann.

Jeg tok meg enda en tur ut på “vift” før jeg skulle hente frøkena i dag, jeg må benytte meg av muligheten når jeg har bil. Jeg tok turen innom H&M der jeg hadde sett noen fine gensere jeg ville ha til Mats:) Frøkena var ikke klar da jeg skulle hente henne så hun ble kjørt ut til oss da hun var klar:) Sander har leksefri denne uka og han har vært på farta fra han var ferdig på skolen og helt frem til det var kveld. Det er bare såååååå utrolig deilig at han ikke har lekser denne uka. Elias har også mindre lekser og det gir rom for andre hyggelige ting:)

Vi har bare slappet av (kun avbrutt av de vanlige gjøremålene) hjemme i kveld. Jeg fikk sett litt av håndballkampen før jeg måtte kjøre frøkena hjem. Så gikk det i ett med alt som skal gjøres på kvelden. Men da unger var i seng, bøker var lest, støvsuger var ryddet bort og oppvaskmaskin og tørketrommel var tømt så satt jeg og Karina oss ned og koste oss med rester av raclette og hadde en fin stund sammen. De andre ungene vil ikke ha det så vi fikk spise helt i fred og ro:)

Mannen har jobbet i kveld og kom ikke hjem før vi var ferdige med å spise. Nå har vi sett på “Nissene på loven” og “Nisser over skog og hei”. Vi ser en ny episode hver kveld når roen har senket seg i huset. En veldig hyggelig juletradisjon, ingen desember uten;) Nå hører jeg på julesanger med Tone Damli som går på tv og koser meg. I morgen har Mats fri og vi skal bare være hjemme og slappe av. Mats har blitt så snørrete igjen og det blir helt greit med en hjemmedag. Egentlig kunne han få komme i barnehagen i morgen siden de skal på nissevandring og dele ut julekort i nabolaget og ha grøtfest, men det hopper vi over siden han har blitt så snørrete. Vi skal nok ha det koselig hjemme vi to:) Kanskje jeg kan pakke inn noen julepresanger mens vi hører på julemusikk eller ser en julefilm.

Det ble ingen bilder i dag, men hvis noen ønsker det så kan jeg ta bilde av juleantrekkene til ungene i morgen. Jeg måtte bare stikke innom og fortelle om denne deilige dagen. Og for de som lurer, ja trikset med julekalenderen til ungene fungerer. I dag har det ikke vært noe krangling og de har oppført seg eksemplariske. Ny tradisjon er innført i huset;)

Ha en deilig natt;)

12 kommentarer
  1. Du for en tur til byen etter at Mats var levert i barnehagen ja, skulle kjøpe inn juleantrekk til Sander. Både Elias og Sander fikk tilslutt ja 😉 Di blir nok fine 🙂
   Det er kjekt å se i butikker når man har fred fra barn, ikke så kjekt med masende unger rundt da…
   Karina fikk seg en kjole også ja, men først sa du nei til ny kjole 😛 hihi… Var nok kjekt å overraske henne med “pakke” på rommet 🙂 Kan godt forstå at du gledet deg til hun skulle komme hjem. Hun var på skolen klokka var over 18 ja 😛 Lang dag da :/
   Så kjekt at hun likte kjolen og at den passet perfekt. 🙂 Tror heller ikke at guttene hadde vært like glad for en slik overraskelse på den måten. 😛 Men di ble nok glad. 🙂
   Du skulle hente frøkna også i dag ja, men tok deg en ny handletur først 😛 Så var hun ikke klar når du kom, godt at di kunne kjøre henne til dere etter at hun var klar da 🙂
   Kjekt for Sander med leksefri denne siste uka da 🙂 Og med mindre lekser for Elias 🙂 Kunne ikke han også fått leksefri da 😛 hihi… Kjekt å bruke mer tid på andre ting da 😀
   Så kosligt at du å Karina hadde en koslige stund sammen med raclette, så di andre ungene ikke ville ha. 🙂
   Går “nissene på loven” og “nissene over skog å hei” på tv, eller ser dere det en annen plass? Det er jo kjekt 🙂
   Så kjekt at di sa at Mats kunne få komme i barnehagen i morgen, det hørtes litt kosligt ut det di skulle da, men når han er så snørrte så er det kansje like greit å ha han hjemme. 🙂 Dere koser dere nok tenke eg 🙂
   Kansje du få pakket inn noen julepresanger ja, det er noe så må gjøres det også 🙂
   Det hadde vært kjekt å sett klærne du kjøpte inn til barna 🙂
   Så bra at trikset med julekalenderen har virket i dag, håper det fortsetter slik da. 🙂 0 krangling var nok godt. 🙂
   Eg å mamma var på handel i dag, julepresang shopping fra mi navne lista. 😉 Kom nesten i mål. Hadde di ikke vært utsolgt for noen nisser/gnomer eg skulle ha, hadde eg vært i mål, så eg fant heller noe annet til di fleste. Så nå mangles 3 1/2 pakker. 🙂 Di skal eg se om eg finner til i morgen. 🙂 Vet hva eg skal kjøpe i den ene og hva den “halve” skal være så. 🙂
   Eg å mamma og nisser er håpløst. Eg har jo kjøpt gave til mamma (i lag med di andre), men klarte ikke gå i fra denne nissen, så istedenfor å kjøpe den til meg selv (så vi har snakket om at vi må prøve å ikke gjøre nå) så kjøpte eg den til mamma uansett, av den enkle grunn at vi er enige om at vi har alt julepynten i lag. Haha… 😛
   Var også med mamma og lillebror på en handle tur i kveldingen, da vi skulle kjøpe inn et skap å et juletre med lys i julepresanger. 🙂 Siden det bare var oss 3 så stakk vi innom mc Donalds å koste oss litt. 🙂
   Håper dere får en fine dag i morgen å koser dere masse alle sammen 🙂
   Klem<3 🙂

  2. Så bra me ein deilig dag:-) e deg vel unt:-) høyrest ut som ein kjempefin kjole Karina fekk seg:-) No set eg å e klar til å gå på jobb,hadde fri i går men fekk ikkje gjort så mykje men bakte no litt horn:-) Håpe dagen din blir fin i dag og:-)

  3. Alltid like morro å overraske barna.
   Jessica fikk to gaver av meg i dag,jeg allerede kjøpt finsko til henne som hun ønska seg.Jeg henta henne på skolen og hun fikk velge seg noe,det ble Lego Friends.Hadde vel strengt tatt ikke behøvd å kjøpe noe mer,men klarte ikke å si nei.
   Her er det også leksefri denne uka,deilig!
   Håper du har hatt en like fin dag i dag:)
   Klemmer

  4. Vil gjærne se bilder av juleantrekkene, elsker slike bilder:)) Så koselig for Karina å få en slik overraskelse, kan tenke meg hun ble fornøyd:) Nå er jeg sååå klar for juleferie, føler meg mer eller mindre som et vrak…hehe…godt å få jamre litt, men du har vel også slike dager:/ I dag har vi vært på skolegudstjeneste, etterpå var det julelunch for de kommunalt ansatte med masse god mat og kaker:)) Så flink du har vært til å bake, jeg er så skeptisk til å prøve nye oppskrifter, ender opp med å lage det jeg vet jeg kan;) Ha ei fortsatt fiiin adventstid:))

  5. Janne: Vi har “Nissene på loven” og “Nissene over skog og hei” på dvd og ser en episode hver kveld når alt har roet seg i huset. Det er en veldig hyggelig tradisjon;)
   Karina ble glad for kjolen og da er juleantrekkene i boks. I morgen skal jeg handle de siste julegavene til de to minste og da er det bare et par gaver til sokken igjen…. Jeg får se hva jeg gjør med de…..
   Hihi, gaven til mammaen din blir litt gave til deg også da, det var jo genialt;)
   Klem<3

  6. Nina: Jeg synes at skolen burde tenke litt mer på travle foreldre i desember. Sander har leksefri nå den siste uken, men Karina har hatt en haug med fremføringer, innleveringer og tentamen. I går var hun på skolen i 9 timer og det blir for lenge. Hun måtte bli ferdig med en keramikk figur de har fått litt for liten tid til å bi ferdig med. Jeg gleder meg til hun er ferdig med matte tentamen på torsdag. Hun og Ole har sittet både søndag og i dag med matteoppgaver.
   Gratulerer til vakre Jessica;)
   Klem

  7. Eirin: Hihi, alle har slike dager. Men tenk, nå er det snart jul:)
   Jeg blir skikkelig misunnelige på de som forteller om julelunsjer og julekos på jobben….. Skulle gjerne fått med meg litt mer sosiale ting…… Menmen, det kommer etter hvert;)
   Jeg har også vært skikkelig dårlig på å prøve noe nytt, men i år har jeg prøvd flere nye oppskrifter. Noe med greit resultat og noe med mindre greit resultat. I dag laget jeg karameller for 3. gang og endelig ble det vellykket:) JIPPI!!!
   Hadde du det hyggelig på julebord da?

  8. Her har det vært altfor mange sosiale ting, kjenner det begynner å bli bra…den siste måneden har vi vært på elgfest, 4h julebord, 80 år’s dag, avløserjulebord (det droppet vi), tre turer i kirka, bursdag og julelunch…julebordet blir nå til helgen…drar på fredag utpå dagen og skal ligge på hotell til lørdag…vet ikke helt om jeg har så lyst, men var ikke i fjor så føler på en måte at jeg ikke kan si nei i år også…men snart er det juleferie med deilige late dager:))

  9. Eirin: Jeg skjønner at det kan bli litt mye i desember. Det skulle vært litt mer fordelt utover året;)
   Håper at du får kost deg på julebord;)
   Jeg gleder meg veldig til rolige dager igjen:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg