Godt å ha en plan

Dagene flyr og jeg kan krysse av for flere og flere ting som skal gjøres før jul. Endelig er jeg ferdig med alle julegavene og alle er faktisk blitt pakket inn også nå. Den siste julegaven handlet Ole og jeg i dag og vi visste hva vi skulle ha:) Alle sokkene til ungene er også så godt som klare og da erklærer jeg meg selv som ferdig med gavehandling for i år;)

Mats har hostet veldig de siste dagene og torsdag ble han hjemme fra barnehagen. Men han var i form og fredag var han tilbake i barnehagen igjen. Fredagen ble en hektisk dag med mange gjøremål. Jeg kom meg i mål til slutt og på kvelden koste vi oss med håndballkamp og besøk. Vi bestilte pizza og koste oss. Kim-Andrè var på russeball og Sander sov hos en kamerat. Jeg tror at alle koste seg like mye og det er deilig med slike avbrekk når dagene er så hektiske;)

I dag har mann og jeg fartet ut og handlet litt med bare Mats med på slepet. Så har vi handlet inn juletre og vært på besøk hos bestemor/oldemor og levert julekort og julegave sammen med alle ungene (minus eldstemann). Og på tampen av dagen fikk jeg satt sammen noen juleblomster og pyntet de så de ble ekstra fine. I dag fikk jeg mange kryss på lista over ting som skal gjøres før jul:) Jeg har laget meg en plan (i hodet mitt) for hva som skal gjøres frem til jul og hvilke dager vi skal gjøre de og det er veldig deilig å ha en plan på det synes jeg;) Jeg skriver opp ting jeg må huske på mobilen min og så fjerner jeg de da jeg har fått gjort det jeg har skrevet opp.


Mye gris mens jeg setter sammen blomstene, men så har det blitt en tradisjon at jeg kjøper inn blomster og setter sammen julegrupper selv og da må jeg gjøre det hvert år:)


Mats koser seg med å klistre klistremerker:) Alle klistremerkene må klistres oppå hverandre selvsagt, hihi;)

I morgen skal vi gjøre rent og kanskje vi rekker å ta inn julerteet. Men bare kanskje, for i morgen er det håndballfinale og den har vi tenkt til å få med oss. Nå er det ikke så veldig mye igjen å gjøre før jul og vi skal prøve å nyte resten av førjulstiden. På mandag skal sikkert mannen jobbe litt lang dag, og jeg skal hente frøkena. Jeg vil gjerne handle inn det siste av mat til jula også slik at vi bare kan kose oss hjemme lille julaften. Da pleier vi å lage hjemmelaget rekesalat og riskrem og så holder vi på med de siste tingene som skal gjøres. Da jobber Ole bare halv dag og det skal bli sååååå deilig med juleferie. Jeg er ikke snauere enn at jeg sier at vi fortjener en ferie nå med late dager. Det er meldt kaldt vær fra julaften, men snøen holder seg borte. Det er enda bittelitt hvitt etter det kom litt snø for noen dager siden, men det gjenstår å se om det blir grønn eller hvit jul i år. Men hvis det blir så kaldt i romjulen som yr sier at det skal bli så skal man ikke se bort ifra at jeg og kameraet mitt drar ut på en luftetur. Det hadde vært deilig;)
Her er forresten årets julekort. Jeg skulle selvfølgelig tatt bildene i dagslys, men det glemt jeg. Så bildene ble litt dårlige. Kortene ble laget fra bunnen av og jeg startet med helt hvite kort. Så bakgrunnsfarger, figurer og rammer har blitt valgt av meg. Litt gøy å sette sammen sitt helt eget julekort som ingen andre har. Og selvfølgelig måtte jeg lage tre forskjellige utgaver i år også;)

Er du i rute frem til jul?

7 kommentarer
  1. Godt å få unna ting og tang så står på “må gjøre” lista før jul. 🙂 Ikke verst å være ferdig med å kjøpe inn alle pakkene + å ha pakket di inn også. Du er i alle fall kommet lengre enn meg 😛 å da har eg ikke “må gjøre” liste en gang hehe. 😛 Eg mangler fortsatt 1 og en halv pakke. 😛 planen er å prøve å finne di på mandag.
   Julaften nærmer seg med storm skritt nå, eg har ikke den store julestemningen enda :/
   Håper ikke Mats blir syk nå rett før jul, håper hosten hans roer seg igjen nå 🙂
   Fredagen ble en hektisk dag ja, godt du kom i mål i løpet av dagen, kjempe flinke. 🙂 Dere koste dere med håndballkamp og besøk på fredagskvelden ja 🙂 Bestilte pizza ja, nammi 🙂 Russeball har eg ikke hørt om før, før du skreiv om det her på bloggen. 😛 Håper Kim-Andrè koste seg mye der 🙂 Sander sov hos en kamerat ja, kosligt. 🙂
   Du og Ole mann har fartet litt i dag med bare Mats med på slep ja 🙂 Det er nok godt med bare et barn med i blant 🙂 Dere har fått kjøpt inn juletre også nå ja, det har vi hatt inne i stua med pynt en stund nå 🙂 Tidlige dette året her i hus. 😛 Dere har vært på besøk hos bestemor/oldemor også ja sammen med alle ungene utenom eldsten, med julekort og julepakke 🙂 Så kosligt 🙂
   Di juleblomstene dine ble kjempe fine 🙂
   Mamma og lillesøster lager julekranser selv, altså kjøper grønne kranser uten noe på å pynter di selv. 🙂 Det gjør di hvert år. 🙂 I år ble det 5 kranser så skulle pyntes. :/
   Klistremerker er tydligvis kjekt, det er populært her i hus også. Får hun et brett med klistremerker finner hun fram et ark med en gang 😛
   I dag fant hun slike navne lapper (til og fra lapper) å fortalte henne at det var slike til å ha på pakkene så di skreiv til og fra på, da tok hun å klistra di på pakkene så er under treet uten å skrive noe på haha. 😛 Så er hun så opptatt av den store pakken tante Janne har kjøpt så ligger ved treet 😉 Hun prøvde seg på å frem hva så var inni pakken fra meg i kveld, litt forviten jente lik mammaen sin… 😉
   Ole skal jobbe lenge på mandag ja, og frøken M kommer til dere 🙂 Satser på at du får handlet litt inn også på mandag da 🙂 Hjemmelaget rekesalat og riskrem pleier å bli laget på lille julaften ja. 🙂 Riskrem skal nok lages her også på lille julaften, og en gang på dagen på julaften får vi dronning Maud i hus, vi var så heldige å skulle få det av ei venninna av mamma. 🙂
   Ole jobber bare halv dag på lille julaften ja 🙂 Blir nok godt med juleferie på alle mann. 🙂
   Tipper barna er glade for å ha juleferie nå. 🙂
   Det er meldt kaldt vær hos dere, men snøen holder seg borte ja, her viser fremdeles pluss gradene :/ snøen viser seg ikke innpå yr. :/ Tidligere viste det litt snø og minus grader etter jul, men di er nå borte 😛 Nå viser di sol å 5 grader på julaften? hihi. 😛 ikke julevær nei… 😛 Eg håper enda på snø da, ikke alltid det kan stoles på det der yr været…
   Fine julekort 🙂 Synest bildene ble fine eg 🙂 Det er nok kjekt med korter så du selv har laget fra bunn av så ingen andre har, men det går nok en del tid på slikt arbeid… 😉
   Du måtte lage tre forskjellige utgaver i år også ja 😛 hihi. Di ble nå fine alle tre 🙂
   Man drømmer seg litt bort når man holder på med slikt (eller/og andre ting). 🙂
   Om vi er i rute til julaften?: hehe…
   -Pakker skal kjøpes inn (eg er nesten ferdig da)
   -mat ting skal handles inn når det nærmer seg mer.
   -pakkene så kjøpes skal pakkes inn.
   Men så er det pengene da, kunne kansje hatt litt mer av det, spesielt i denne mnd. 😛
   I dag fikk vi i alle fall kommet oss på kirkegården med kransene, å innom posten for å sende julekortet til dere. 😉
   I morgen skal vi å farmor på besøk til storesøster å ungene, moren hennes er der også, det blir nok kosligt. Tenker en del på storesøster og mammaen hennes disse siste mnd. :/
   Å i morgen kveld får vi besøk her hjemme av to koslige damer. 🙂 Å eg å hun ene skal en tur innom snopefabrikken en eller annen gang på kvelden. 🙂 Litt snop til jul er vel ikke feil hihi… 🙂
   Kjempe fine bilder 🙂
   Håper dere får en fine dag i morgen å koser dere kjempe masse alle sammen 🙂
   Klem<3 🙂

  2. Blir bare mer og mer imponert over alt du rekker på en dag, du jo er en “superwoman”! Jeg pleier også å lage slik juledekorer, men bruker du også oasis – eller bruker du noe annet?
   Jeg er på ingen måte i rute, men heldigvis skal vi til foreldrene mine så da slipper jeg å tenke på mat og slikt. Planen er jo å reise i morgen, men vi må nok utsette det til tirsdag pga ungene er syke. Begynner å bli bedre, men venter en dag for sikkerhetsskyld.
   Veldig flotte julekort dere har laget – og for noen flotte barn! Senk skuldrene og nyt ferien Monica, det fortjener du:)

  3. Så flink du er,og ja du er “superwoman” eller “wonderwoman!”
   Jeg eier ikke julefølelse,og jeg gleder meg heller ikke til jul.Jeg fikk nesten handla meg ferdig i går etter jeg var ferdig på jobb.Travle dager her og og mye jobb.
   Det er stille uten ungene her,så i dag har jeg ikke gjort så mye,sovna på sofan i 3 timer!!!!!
   Skal se på tv og kose meg med godis i kveld:)
   Tror jeg må komme til deg for å få julestemning:)
   Her har det snødd litt i dag:)Men det er ikke mye snø vi har.
   Ha en fin kveld!Klemmer

  4. Nina: Hihi, du får ta deg en tur hit:)
   I dag har vi løpt rundt og gjort rent. Juletreet er plassert, men pyntet mangler. Nå ser vi finalen i håndball. Jeg har litt til jeg må gjøre etter kampen er ferdig, men håper jeg får satt meg ned igjen ikke alt for sent.
   Her har det regnet i dag=
   Klem

  5. Katrine: Jeg bruker ikke oasis, jeg bare setter sammen blomster i grupper. Men det hadde vært gøy å lært seg å sette sammen avskåret blomster også.
   Vi skal ha gjester på julaften så jeg må ut og handle inn i morgen. Men så kan julen bare komme. Det skal bli godt å komme til julaften nå;)
   Håper ungene og dere voksne holder dere friske nå!

  6. Janne: Nå skal det bli godt at julen kommer. I dag har det regnet her og det er soeilblank is på veien her. Skikkelig kjedelig julevær!
   Nå koser vi oss med julekaker og håndballkamp før vi gjør noe mer. Det er godt med en liten pustepause;)
   Klem<3

  7. Åja, men dine ble kjempeflotte! Jeg rakk faktisk å lage mine dekorasjoner idag, men ellers har det ikke blitt mye mer enn klengete unger.
   Nyt juletiden, og det som ikke er unnagjort, det trenger du ikke å gjøre når dagen kommer:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg