Førskoledag

I dag var endelig dagen her! For i dag var det førskoledag og denne dagen har Mats ventet på lenge. Ja, jeg også! Som Mats har gledet seg! Han har nok vært veldig spent, men i og med at han har storesøsken så er han godt kjent på skolen;) Klassen til Elias er faddere for 1. klasse, og de kjenner vi jo. I år har de grupper som er faddere og grupper med fadderbarn. På den måten er det ikke så sårbart om en fadder er syk en dag. Før var det en til en, så sant det gikk opp da;)

Mats sin klasse er ganske liten, bare 19 elever. 12 gutter og 7 jenter. Vi er så heldige at vi får frøkena som Elias har nå, hun er vi så fornøyde med. En lærer til skal også følge de, så blir det noe ekstra ressurser, det er 3 elever med Downs i klassen. Det vil si at voksentettheten blir veldig bra i klassen:)

Mats var veldig klar i dag. Jeg tok en dag fri fra jobb så jeg fikk fulgt han til skolen. Nå i slutten av barnehageåret skjer det mye og pappa’n og jeg må dele litt på å være litt borte fra jobben. Mats skulle være på skolen fra 9-12, så det ble ikke noe tid å være på jobben etter han var ferdig på skolen. Jeg prøver alltid å legge ting til rette så jeg er minst mulig borte fra jobben, men dagen i dag ville jeg få med meg! Det er en veldig spesiell dag…..

Tenk at jeg snart har bare store barn….. Dette har jeg lengtet etter! Jeg husker at jeg var skikkelig misunnelig på de foreldrene som hadde skolebarn i fjor. Jeg var skikkelig misunnelig:p I år er vi der! Neste uke skal alle skolebarna sove over i barnehagen, det gjør de hvert år. Og i år er det Mats sin tur. Han gleder seg veldig til det også. Da er det pappa’n som får ta hjemmekontor dagen etter overnattingen, for da må Mats få en kort dag i barnehagen. Man skal vel ikke se bort ifra at det er en og annen unge som er litt slitne etter en slik overnatting….. Og til sist er det sommeravslutning med fremføring av sang og høytidelig avslutning for skolebarna. Det er ikke før i juni en gang, men nå er vi snart i mål! Snart har vi bare skolebarn:D Livet går fremover…… Noen ganger har jeg lurt litt på om jeg kom til å overleve så lenge, hihi:)


Store fine gutten vår<3

Mats var veldig klar for dagen i dag og jeg var så stolt av han:)

Skolesekk fikk han også i dag, og Mats er så stolt over den! Her i kommunen får alle barna like orange sekker, det er så fint. Da kan alle se at det er en fersk 1. klassing som er ute og går;)

Med sekken over stolryggen, så stolt gutt:D

Så var dagen over og vi gleder oss til august og skolestart for alvor;)

Bildene fra denne dagen……<3<3<3

Mats og jeg koste oss hjemme resten av dagen. Mats øvde seg på å skrive og vi spiste god lunsj. I kveld har jeg vært på foreldremøte, det har blitt noen av de i våres…… I morgen er det jaggu fridag, det blir litt rart….. Vi har jo på en måte hatt fri i dag også…. Vi har ingen planer, og det er meldt dårlig vær=/ Det bekymrer meg litt….. Det blir den 4. dagen hjemme uten barnehage, det lover i grunnen ikke bra. Mats burde vel egentlig fått rast litt fra seg sammen med venner:p Da passer det dårlig med regnvær og innedag:o Ønsk meg lykke til, hehe;)

8 kommentarer
  1. Tenk nå er nok en milepel snart over…snart har du bare skolebarn:)
   Så fin og stor gutt Mats er blitt, han ser skikkelig stolt ut:))
   Her har det regnet stort sett hele dagen, ser ut som det blir det samme i morgen:/ Men fra torsdag ser det ut som sola kommer:))

  2. Eirin: Det er rart å tenke på at vi snart er der jeg har drømt om lenge nå….. Jeg gleder meg til store barn, men nyter tiden vi er i nå:)
   Her henger tåken tykk over trærne, det ser ut som om det er høst=/ Jeg synes at det var godt vi fikk litt regnvær nå, men håper at solen dukker opp igjen snart!

  3. Mats hadde gledet seg lenge til denne dagen, nemlig førskole dagen ja. 🙂 Klassen til Elias er faddere til 1 klassingene ja, å di kjenner dere ja, godt at Mats er kjent på skolen. 🙂 I år er det grupper som er faddere å grupper med fadderbarn, det var ikke så dumt egentligt, får er en eller to av fadderne syke så gjør det ikke så mye når di er en gruppe. 🙂 Når eg gikk på skolen så var det 1 og 1. Eg har jo aldri gått i 1 klasse så eg trur ikke at eg hadde fadder på skolen, men eg hadde et fadderbarn husker eg. 🙂
   Mats sin klasse blir en liten klasse på 19 elever ja. Det er 3 elever med Downs i klassen. 🙂 Du tok deg fri fra jobb så du kunne følge han til skolen ja. 🙂
   Det skjer nok en del forskjellig i barnehagen nå ja, for di så skal på skolen til høsten. I Juni en gang er det sommeravslutning med fremføring av sang å høytidelig avslutning for skolebarna ja. 🙂 Juni er ikke så langt unna nå. 🙂
   Mats fikk seg skolesekk også ja, kjekt at alle 1 klassingene får oransje sekk så at folk kan se at det er en førsteklassing så er ute å går. 🙂 Eg trur ikke det er slik her, men eg er ikke heilt sikker heller. 😛
   Du å Mats koste dere hjemme resten av dagen ja, han øvde seg på å skrive ja 🙂 Flinke gutten. 🙂 I morgen er det fridag på deg å Mats ja. Håper dere finner på noe kjekt, eller at været melder ganske feil slik at dere får vært litt ute. 😉
   Her blåser det gal-mann, hehe… 😛
   Fine bilder fra Mats sin førskoledag. 🙂
   Håper dere får en fine dag i morgen å koser dere kjempe masse alle sammen 🙂
   Klem<3 🙂

  4. Førskoledag er jo så spennende!!
   Jeg for min del gruer meg til Ben er ferdig i bhg,er så trygt og godt der.Ungene blir alt for fort store syns jeg.De er små bare en gang,og jeg koser meg med denne tiden selv om det er mange bekymringer.
   Her får de ikke skolesekk-like greit for det er jo så stas å handle skolesekk!
   Håper dere har hatt en fin tirsdag:)Klem

  5. Så stor og stolt førskolegutt:)) rart hvor fort “store”de liksom blir da de starter på skolen.Vil tro det er en lykkelig men spent gutt,som møter opp på første skoledag i August.

  6. Janne: Det er veldig kjekt med disse sekkene. Da kan alle se at det er en 1. klassing som kommer og ta hensyn til det:D
   Mats ble hentet av farfar i dag så det ble “fridag” på meg;)
   Klem<3

  7. Nina: Jeg har kost meg lenge nok med små barn, hihi:)
   Det er stas å få denne orange sekken og stas å kjøpe ny sekk til 2. klasse. Ny sekk to år på rad da gitt;)
   Klem

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg