Julesyssel

Vi overlevde til 1. desember i år også:) Hvert år bestemmer jeg meg for at neste år, ja da skal jeg jammen være tidlig ute med alt som skal gjøres før 1. desember…. La oss bare si det slik: det ble travelt i år også….. Og mest sannsynlig blir det travelt neste år også;)

Nå er pakkekalendere oppe og alle er fornøyde. Ja, jeg er ikke helt happy i år da jeg ikke klarte å få til at alt ble likt for alle ungene…. Kim-André fikk en julepose med diverse ting å kose seg med og pakke. Karina fikk noe av det samme, til henne pakket jeg inn noen få gaver som jeg har merket med når hun kan åpne de. Sander og Elias har fått godterikalender som jeg har laget og Mats har fått godteri og gaver som passer til han. Jeg synes at det er veldig vanskelig å finne passende gaver som ikke skal koste all verden til gutter….. Det ble slik i år, og alle virker fornøyde.


Karina sin “kalender” i år:)

Det er mye styr når man legger opp til så mye greier i desember. Pakkekalendere, julegaver og julestrømper….. Hodet mitt koker jo til tider:p Men nå føler jeg at jeg er over kneika. Julekalenderne henger oppe, julestrømpene er på gang og julegaver er nesten ferdig. Vi har laget snømenn og i morgen skal vi lage pepperkaker. Det er et dagsprosjekt!


Jeg kan vel ikke skryte at idyllen rundt bordet mens vi laget snømenn, men det ble snømenn og gutta valgte å lage to snømenn. Så de synes nok det var litt gøy også=)

Det var veldig enkelt å lage disse snømennene og Mats ordnet det meste selv. Jeg måtte bare hjelpe å knyte knuter for han;)

Ferdig:) Ble den ikke fin?

Elias sin ble nesten lik Mats sin;)

Ny snømann på gang;)

Etter de andre gikk fra bordet fikk jeg også laget en snømann jeg også:)

Det er bare å fortsette med baking og vasking nå i uka som kommer. Nå går det veldig fort frem til jul. Jeg gleder meg til rolige dager hvor ungene har fri fra skolen og vi kan slappe litt av igjen. Jeg jobber de dagen jeg pleier å jobbe selv om det er jul, det er bakdelen med jobben jeg har….. Men med mann hjemme går nok det greit, jeg håper iallfall at han er hjemme i romjulen:o Men jeg merker at jeg gjerne skulle hatt fri jeg også…..

Til uka begynner juleavslutninger på skolen. Denne gangen blir det veldig trist med juleavslutningen i klassen til Elias. For etter jul slutter den ene læreren til Elias. Hun har fulgt oss siden Kim-André begynte i 5 klasse for over 10 år siden. Jeg har følt at jeg har vunnet i lotto hver gang vi har vært så heldige å få henne som klassekontakt, alle mine barn har hatt henne frem til nå. Men nå var det altså slutt *snufs* Det er henne jeg har forholdt meg til, henne jeg har snakket med når det har vært noe. Hun har vært så trygg og god, faglig dyktig og alle tiders lærer og medmenneske. Jeg er oppriktig lei meg for at hun slutter.

Vi har forresten fått sofaen til loftstua. Nå er alle de nye møblene på plass og i dag tok mannen med seg nesten et halvt tonn med søppel på fyllinga:o Deilig å bli kvitt alt som har stått langs med husveggen her. Nå er alt på plass der det skal være og vi er i mål med høstens prosjekt;)


Jeg er veldig fornøyd med både sofaen og fargen på den;)

Liten og perfekt for loftstua vår:)

Teppet fant vi faktisk på Rusta i Uddevalla. De var utsolgte her i Norge, men heldigvis fant jeg det når vi var på tur forrige helg;)

På fredag fikk vi årets julekort i hus, hurra:) Så mye styr for å lage noen julekort, bah. Jeg tror aldri jeg har opplevd så mye rot fra en leverandør…… Men nå er julekortene i hus, og resten av bestillingen er på vei:)


Det er mange rådyr her om dagen. Her en dag gikk tre rådyr på gaten da jeg kom hjem etter Mats var levert på skolen. Det er så koselig å se de=)


Solnedgangene er så flotte nå om dagen og jeg må knipse hver kveld:)

Tar du det med ro i førjulstiden eller styrer du mye?

8 kommentarer
  1. Har voksne barn nå,så tar førjulstida med ro,men det har jeg igrunnen alltid gjort!:) Jul blir det, selv om ikke hele huset er nyvaska og alt er perfekt!!Synes jula er blitt altfor mye preget av pakkekalendere,gaver og forventninger… men det er nå mi mening. Men jeg gleder meg til jula,sammen med mine:) Klem:)

  2. Nina: Jeg merker at ungene begynner å bli store her også. Det trappes ned på kalendere nå og vi stresser ikke så mye med akkurat julen. Men alt det andre…… Vi er vel i rute. Litt baking må til, men det er jo hyggelig:)
   Julen er en hyggelig tid synes jeg. Jeg har vært veldig bortskjemt og har vært hjemme og kost meg på spesielle dager som lille julaften og romjulen. Slik er det ikke lenger og jeg får litt hetta av å tenke på at jeg skal jobbe lille julaften i år. Det er jo litt som må gjøres i siste liten når man feirer julaften hjemme…..
   Klem:)

  3. Stresser aldri før jul jeg,og nå er jeg så og si ferdig med alle gaver både til bursdag og jul.Må bare skrive bursdagsinvitasjoner:)
   Så fine snømenn da!!
   Syns det er mye stress rundt jula,jeg er ikke den som har storvask før jul,vasker som vanlig.Jul blir det uansett:)Ikke spør meg om baking engang,haha!!!!Noen kan rett og slett ikke bake.
   Jeg har min siste dag på jobb 23 desember,så har jeg fri fram til 2 januar.Så ungene må vel på SFO og i bhg lille julaften.Gleder meg til fri:)Er lei nå!!!!
   Det er søndag i dag og jeg våkna kl 06,så her ligger jeg våken-bah!!!!!
   Teppet ditt var fint!!Jeg kjøpte også mitt teppe på Rusta,de har mye fint!
   Ha en fin søndag:)Klem

  4. Jeg blir alltid stressæ når d nærmer seg juletiden…uansett så blir det ekstra jobb med julegavekjøp, baking og pynting…men det er ei koselig tid:)
   Jeg har bakt rundstykker, kringler, sjakkruter og colapinner. Så har jeg kjøpt lefser og smultringer på julesalg her i bygda:)
   Nå er stort sett alt i box, det blir deilig med fri og julekos:))
   Så fiiint det ble på loftstua, fresh farge på sofaen:)
   Koselige julekort:)
   Her ble d Haribo adventskalender i år til minstemann på 16:)
   Du er veldig flink å ta bilder, nydelige:)
   Ha en flott søndag:))

  5. Nina: Haha, vi våknet rett før klokka 11. Tror vi trengte det:)
   Jeg stresser ikke så mye til jul, men litt ekstra blir det jo. Jeg synes det er koselig å bake, men jeg hater å vaske. Men det er nødvendig…..
   Vi er veldig fornøyde med teppet. Selvfølgelig var de utsolgte når vi endelig skulle kjøpe teppet, men vi fant det heldigvis i Sverige når vi var på tur:)
   Klem

  6. Eirin: Jeg elsker julen! Litt ekstra stress blir det jo, men det er en koselig tid. Når programmet her er så hektisk som det er i utgangspunktet så sier det seg selv at det blir travelt før jul, men da koser jeg meg ekstra i romjulen:) Da slapper jeg helt av og nyter rolige dager!
   Ha en fin uke!

  7. Det er ikke bare bare med pakkekalendere til barn når di vokser til. 🙂 Så lenge ungene er fornøyde med det di har fått så er det bra. 🙂 Det blir nok gaver på julaften tenker eg. 🙂
   Kjekt at Kim-Andrè også fikk en julepose å kose seg med selv om han ikke er hjemme før rett rundt jul. 🙂 Må si eg savner å høre litt om han også her inne i blant. 🙂
   Koselige kalender Karina har, fine julepose. 😀
   Di snømennene såg veldig fine ut, kjekt at Mats også kunne gjøre det meste med dem selv. 🙂 Det er jo så koseligt med slike julehobby greier. 🙂
   Din snømann ble også veldig fine. 🙂 Var det slike hobby-pakker du kjøpte inn eller?
   Det går fort frem til jul nå, det går også veldig fort frem til det nye året er her. :O
   Juleavslutningene begynner nå til uka hos dere ja, så spennende. 🙂 Den ene læreren skal slutte ja, det er ikke så kjekt, når man har hatt en del med den læreren å gjøre… :/ Denne læreren har følgt dere siden Kim-Andrè begynte i 5 klasse for over 10 år siden ja. 🙂 Det er litt spesielt nå når hun skal slutte da, kan eg tenke meg ja. 🙂
   Var veldig stilige den sofaen til loftstua deres da. 🙂 Godt å være ferdig med møble prosjektet tenker eg. 🙂
   Så fine julekorter. 🙂 Har noe på gang eg også, vist eg får det til, men det blir veldig få. 🙂
   Rådyr er jo så koselige dyr, fine er di også. Svært sjeldent di viser seg her vi bor, men eg trur vi har sett noe en gang rundt den tiden vi flyttet hit, har hørt slekta vår/naboen har sett noen utpå plenen sin. 🙂 Eg har sett ei fykende ugle også rundt den tiden vi flyttet hit. 🙂 Kunne bare ønske eg såg slike ting oftere, ugler er jo noe av det fineste eg vet, også andre slike dyr/fugler. 🙂
   Nydelige solnedganger du har fått med deg. Veldig fine farger det kan bli skapt i naturen i disse fine årstidene vi har. 🙂
   Eg tar det med ro slik som alltid, vi har bestemt oss får å ta det litt etter litt i år. Huset pyntet vi med nisser, engler å slikt før vi dro på Polen turen, når vi kom hjem igjen hadde lillebror sett opp lysene på huset vårt, så når det ble mørkt ute lyste det så fint på hele huset vårt. 😀 Da er det jul<3 🙂 Det er det eg gleder meg mest til hver jul når lysene skal tennes på huset vårt. 🙂 Huset vårt blir kaldt for julehuset, hihi... 🙂
   I fjor kom der to politibiler å kikket på huset. Mamma kjenner en så er politi, å vi snakket med han før jul i fjor å da sa han at han skulle kjøre å se en dag, så den ene av dem var nok han, men når den andre kom fikk vi (eg å lillesøstera mi) litt panikk, å sprang å såg om den skulle hit, kom ikke på at di kansje såg på lysene da 😛 hehe, men di snudde rett nedenfor oss å kjørte igjen. 😛 I år har det også vært noen biler å kikket 🙂
   Fine bilder. 🙂
   Håper dere får en fine dag imorgen å koser dere kjempe masse alle sammen. 🙂
   Klem<3 🙂

  8. Janne: Snømennene laget jeg ut av hvite sokker. Man deler de i to og bruker den ene delen til kropp og den andre til lue:) Så handlet jeg inn filt til skjerf, neser, øyne og dusker på en hobbybutikk. Veldig enkle å lage!
   Vi har ikke så mye lys utenfor, skulle gjerne hatt litt mer:)
   Klem<3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg