Båtferie del 3

Turen gikk altså videre fra Arendal til Lillesand. På turen nedover måtte vi nok en gang utaskjærs, det gikk også veldig fint. Vi kjørte innom Grimstad for å fylle diesel og lurte på om vi skulle stoppe i gjestehavnen for å spise litt. Men der var det helt fullt og vi ble litt bekymret for om hvordan det ville være i Lillesand. Så vi tok oss noe kjapp mat mens vi kjørte og satte snuten mot Lillesand:)

Felles for de fleste gjestehavner er at de er dårlig merket. Så hvis man ikke er kjent så ser man nok litt fomlende ut…… Da vi kom frem til Lillesand var det veldig fullt og vi fryktet av vi ikke skulle få plass. Vi kunne jo ha lagt oss ved et skjær eller øy, men vi skulle ta bussen neste dag til dyreparken, så det hadde vært dumt om vi ikke fikk plass. Og da vi kjører inn i gjestehavnen var det en liten plass ledig. Akkurat plass til oss:) En hjelpsom sjel sto der og vinket oss inn, det er så deilig å få slik hjelp. Ikke det at vi ikke klarer oss selv, men det er alltid deilig med litt ekstra hjelp:)

På vei mot Lillesand:)

Mens vi kjører sitter som regel jeg og følger med på Google Maps. Da er jeg hvor vi er og hvor langt der er igjen til målet vårt;)

Vi var ganske så fornøyde med å nå målet vårt:) Og Lillesand var veldig koselig gjestehavn. En liten strand var det i selve havnen, fint gjesteanlegg med dusjer og vaskemaskiner og restauranter:)

Det ble is da vi kom frem, og pizza fra Pizzabakeren i båten på kvelden:)

Søndag sto vi ganske tidlig opp, da skulle vi ta bussen til dyreparken. Det var et lite stykke å gå til bussen, men det gikk veldig fint. Bussturen til dyreparken tok ca 17 minutter, så det var ikke så langt. Vi tok bussen og kom oss frem til dyreparken like etter åpningstid og brukte hele dagen i dyreparken. Vi tittet på dyrene, tok tømmerrenna flere ganger og Elias og Sander tok “dreggen” mange ganger. Det var godt og varmt og vi koste oss veldig hele dagen:) Vi tok bussen hjem da parken stengte, veldig enkelt og greit!

Denne karen er den første som møter oss i dyreparken. Like gøy å se et ekorn som en løve, hihi:)

Vi voksne byttet på med å bli med i tømmerrenna. En sto og passet på sekker og slikt, det ble så mye å dra med seg….

Denne karusellen gledet Sander og Elias seg til. Og den ble flittig besøkt de to dagene vi var i dyreparken;)

I villmarks avdelingen var vi så heldige å komme tett på mange dyr. Både ulv, elg, jerv og fjellrev så vi ganske nære. Veldig gøy:)

Dag to var det litt mer skyer og litt kjøligere. Vi pakket med oss ekstra tøy i og med at vi skulle på Sabeltann forestilling senere på kvelden. Tepper tok vi også med, jeg husker vi måtte kjøpe sist vi var der. Litt ekstra og bære på, men heller det enn å fryse! Vi koste oss veldig i dyreparken på dag to også. Vi så litt på dyrene og så ble det karuseller, tur med Den Sorte Dame og Kardemomme by ble besøkt. Det var deilig sol mens vi var der og vi kjøpte oss bakevarer og koste oss i solen. Og jammen dumpet vi midt oppi skuespill, veldig gøy!

Vi måtte inn og hilse på apekattene og det er stas å få en liten krabat på skulderen:)

Den Sorte Dame måtte også besøkes. Veldig stas med tur både for store og små:)

Da parken stengte gikk vi til Sørlandssenteret og slappet av med litt mat og drikke der før vi skiftet og kjøpte inn litt snop til kveldens forestilling. De timene til forestillingen begynte gikk veldig fort. Vi satt oss ned og spiste og ladet telefonene og slappet av. Det var godt for liten og stor. Da det nærmet seg forestilling gikk vi tilbake til dyreparken og fant plassene våre:)

Forestillingen var som forventet veldig spennende. Det var masse sang og dans og det blir en veldig fin stemning i og med at forestillingen er så sent på kvelden. Store og små koste seg veldig denne kvelden!

Da forestillingen var over hadde vi det veldig travelt. Bussen gikk ikke så lenge etter forestillingen var slutt og vi måtte rive med oss tingene våre og løpe mot bussen. Vi rakk den akkurat og det var en sliten gjeng som dumpet ned på bussen. En siste gåtur hjem til båten fra bussen ble det før alle sovnet ganske så godt i båten, da var klokka over 1 på natten. 25 tusen skritt ble det denne dagen:o

Tirsdag våknet vi opp til sol, til tross for at det var meldt overskyet vær. Vi pakket med oss ting og tang og gikk bort til en strand litt utenfor havnen. Det var det deilig med gressplen og en liten strand. Men vanntemperaturen var ingenting å skryte av! Stusselige 15 grader var det:p Elias var den eneste som orket et par kjappe bad. Vi andre var for pysete!

Onsdag var det overskyet, til tross for at det var meldt sol, hehe. Men vi hadde en plan at vi skulle gå på stranden denne dagen også, så da gjorde vi det. Vi koste oss og slappet av hele dagen. Så gjorde vi oss klare for avreise. Klokka 20 kjørte vi fra Lillesand:)

Utsikten fra havnene var upåklagelig!

Strandlivet……:)

Turen videre skulle gå til Arendal igjen. Vi kjørte på kveldstid for da løyet vinden. Mer om turen videre kommer i neste innlegg;)

6 kommentarer
  1. Så moro at dere fikk oppleve dyreparken og Kaptein sabeltann forstilingen!:) Ja,det er magisk når mørket senker seg og Den Sorte Dame kommer inn i Kjuttaviga!! Neste gang får dere ta turen til Kr.sand og oppleve bl.a fiskebrygga og den flotte bystranda vi har! Og ikke minst,alt det som skjer her sommerstid… Klem:)

  2. Så ut som en fin tur i Dyreparken.Vi var der for akk et år siden og været var elendig!Regn og kaldt,så det var mye vi ikke fikk sett i parken.
   Kan man reservere plass på forhånd i gjestehavnene?Flaks at dere fikk plass da:)
   Klem

  3. Turen gikk nå fra Arendal til Lillesand ja. Så bra at det akkurat var plass til dere når dere kom til gjestehavna i Lillesand. Dere skulle ta bussen til dyreparken ja. Søndag sto dere tidligt opp, det var et lite stykke å gå til bussen ja, men godt det gikk greit. 🙂 Dere var der litt etter at di hadde åpnet å var der til di stengte ja. Så kjekt at store å små koste seg. Når parken stengte gikk dere på sørlandssenteret å fikk i dere litt mat å drikke å gjorde dere klare til parken åpnet igjen for kveldens show. Godt at alle koste seg denne kvelden, men ikke så kjekt å ha dårlig tid til bussen går. :/ det ble to rolige strand dager før dere kjørte fra Lillesand på kvelden. 🙂 Turen gikk tilbake til Arendal ja, vinden løyet på kvelden så da kjørte dere ja, smart. 🙂
   Mange fine bilder. 🙂
   Håper dere får en fine dag imorgen å koser dere masse alle sammen. 🙂
   Klem<3 🙂

  4. Nina: Det er veldig fint i Kristiansand! Vi har vært der mange ganger:) Det ble litt langt å kjøre båt dit med unger om bord, men kanskje neste gang……
   Dyreparken og Sabeltann forestillingen er like bra hver gang!
   Klem:)

  5. Nina: Synd med dårlig vær, det kan man liksom ikke planlegge. Vi bar veldig heldige og fikk med oss det neste vi ville få med oss. Det er så fint i dyreparken, hyggelige folk som jobber der og mange fine ting å se:)
   Tror ikke det går an å reservere plass……
   Klem

  6. Janne: Dyreparken er alltid like gøy å gå i, vi har vært det mange ganger;)
   Vi lærte oss etterhvert at det var lurt å kjøre når vinden løyet. Så fikk vi bare gamble på at vi fikk plass i gjestehavn:)
   Klem<3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg