Båtferie del 6

Søndagen våknet vi opp til strålende sol og varmt vær. En deilig sommerdag med andre ord! Vi koste oss virkelig denne dagen. Det ble en deilig dag på stranden, vi gjorde i grunnen ikke mer enn det;) Vi traff en klassekamerat av Elias også, så vi skravlet en stund med foreldrene hans mens ungene lekte i vannet. Pussig å møte slik på kjentfolk når man er på tur…. I Lillesand traff vi på en annen klassekamerat av Elias, og fikk pratet litt med foreldrene hans og vi fikk noen gode tips på veien. Veldig hyggelig å få med seg tips om fine steder:)

Etter en dag på stranden tok vi fatt på en kort etappe til Langesund. Det var så fine kjøreforhold på kveldene så vi tok sjansen på at vi ville finne ledig plass i Langesund også. Dette skulle vise seg å være litt vanskelig, Gjestehavna i Langesund sentrum var veldig liten. Vi hadde lovet ungene en tur på badehotellet dagen etter og visste at vi kunne legge oss på gjestehavna der, men da fikk vi ikke lov å sove i båten. De ville ha gjester på hotellet……. Vi spurte noen lokalkjente om tips til et sted å bli over natten og de sa at vi kunne legge oss på utsiden av en brygge rett i nærheten av badehotellet. Der var det både strøm og vann og det var gratis å ligge der. Og det beste, det var gangavstand til badehotellet:)

Vi la oss til på denne brygga og som dere ser i bakgrunnen på bildet over så var det noen veldig truende skyer i nærheten…… Men det ble ikke så mye ut av regnværet, heldigvis:) Vi våknet opp til overskyet vær og mann og unger gikk opp til badehotellet mens jeg slappet av i båten og prøvde å få bort en hodepine. Ikke så lett når båten gynger frem og tilbake hele tiden fordi det kjører båter forbi….. Men etter hvert gikk jeg også til badeland og så på at ungene badet og koste seg:)

Etter ungene var ferdig med å bade dro vi videre til Hvasser, der overnattet vi på veien nedover også. Der var det en fin strand i nærheten som vi ikke fikk brukt fordi været var ganske dårlig og Elias hadde på gips. Vi kom ganske sent etter en fin tur med liten vind (igjen!!!) og vi ble ganske skuffa da vi så at alle plassene var opptatte=/ Det var bare en liten plass helt innerst igjen…… Og rett ved siden av den plassen var det en diger stein/fjell…… Men vi fikk litt hjelp (nok en gang var det en superhyggelig og hjelpsom kar som ville hjelpe oss) og vi snek oss inn og fikk et sted å overnatte, jippi!

Til høyre ved siden av båten ser dere steinen stikker opp av vannet:p

Dagen etter våknet vi opp til sol igjen og vi benyttet oss av muligheten og gikk bort til stranden og slikket sol igjen:) Men først flyttet vi båten da naboen dro og vi fikk en bedre plass for båten vår;) Ungene storkoste seg og badet og solte seg. Så deilig med slike dager! Vi ble på stranda hele dagen og avsluttet dagen med å spise på restaurant. Det var så og si vindstille og vi fikk bord så vi satt og så utover havna. Perfekt måte å avslutte ferien på!

Båten ble flyttet et hakk ned og en mer passe båt tok plassen vi lå på:)

Bildet over er fra siste kveld i gjestehavna på Hvasser. Dagen etter slappet vi litt av før vi dro hjemover. Vi kjørte for det meste innaskjærs, bare fra Tønsberg og til vår havn på Fuglevik kjørte vi utaskjærs. Turen var fort gjort, vi ble litt overrasket over at vi ikke brukte mer enn halvannen time hjem:o Det vil si at Hvasser er innafor til en helgetur, bare vinden ikke blåser for mye.

Da var vår båtferie over….. Litt trist, men så deilig å komme hjem også. Hjem til egen seng, til vaskemaskin og stor stue med deilig sofa og tv….. Ikke så galt det heller:) Jeg føler meg veldig heltid som har fått oppleve en båtferie. Vi har samlet så mange fine minner. Jeg har en haug med bilder og et tonn med fine minner! Neste år skulle det ikke forundre meg om vi tar ferien nedover svenskekysten;)

8 kommentarer
  1. Jeg syns sommern er et fjernt minne.Det gikk så fort.Virker lenge siden dere var på båttur,og at vi var i Florida er som en drøm.
   Hverdagen er her for fullt,og jeg lukter høsten,liker ikke😞
   Ha en fin uke!
   Klem

  2. Takk for turen! Gøy å lese om deres ferietur med ny båt… Klem:)
   Til Nina S: Slettet bloggen din,kommer ikke inn?? Savner den…

  3. Så kjekt å treffe to klasse kamerater av Elias på to av plassene dere var da, det er veldig kjekt å treffe på kjens folk når man er på tur. 🙂
   Etter en dag på stranden så tok dere fatt på en kort etappe til Langesund. Men det var litt vanskligt ja, får den havna i sentrum var veldig liten ja :/ Å dere hadde lovet barna en tur på badehotellet neste dag ja 😉 Dere viste at dere kunne legge dere til i gjestehavna, men da fikk dere ikke lov å sove i båten nei. 😛 Er det også noe ja. 😛
   Dere sporte noen lokalkjente om tips til hvor dere kunne bli over natten ja, å fikk et tips om at dere kunne legge dere på utsiden av en brygge i nærheten av badehotellet ja. 🙂 Der var det både strøm å vann ja, + at det var gratis å ligge der. 🙂 Å det var også gangvei til badehotellet ja. 🙂 Dere våknet opp til overskyet vær, å Ole tok barna med seg opp til badehotellet, mens du ble igjen i båten får å slappe av litt, å prøvde å få bort en hodepine ja :/ Etter en stund gikk du også opp til badehotellet får å se på barna så badet å koste seg ja. 🙂 Etter at barna var ferdige å bade å kose seg så dro dere videre til Hvasser ja, dere overnattet der på vei nedover sist også ja, det var en veldig fin strand der ja, så dere ikke fikk brukt, får været ikke var bra, å for at Elias hadde gips på handa da ja. :/ å dere ble veldig skuffet når det var opptatt over alt, det var bare en liten plass helt innerst igjen ja 🙁 rett på siden av den plassen var der en diger stein/fjell ja, ikke kjekt. 🙂 men dere fikk litt hjelp å snek dere inn å fikk et sted å overnatte ja 🙂 så bra. 🙂
   Dagen etter våknet dere opp til sol igjen ja, og benyttet kjangsen å gå bort til stranden å kose dere ja, men først flyttet dere båten da naboen dro ja, kjekt at dere fikk en bedre plass. 🙂 Hele dagen ble brukt på stranden ja, å på kvelden gikk dere på restaurant. Det var så si vindstille å dere fikk et bord med utsikt over havna ja, så kosligt. 🙂 Fin avslutning på båt ferien deres. 🙂 Neste dag ble det litt avslapning før dere dro hjemover ja. 🙂 Det var nok litt kjedligt at ferien er over, men det var nok litt godt å komme seg hjem igjen også ja. 🙂
   Mange fine bilder. 🙂
   Håper dere får en fine dag imorgen å koser dere masse alle sammen. 🙂
   Klem<3 🙂

  4. Nina S: Nå blir det mer og mer høst. Synes ikke det er lenge siden høsten i fjor startet…… Håper fortsatt på flere fine sommerdager, men kveldene er veldig mørke nå. Så høsten er nok på vei:p
   Klem

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg