Operasjonen er avlyst!

Plutselig var desember her og nå går det så fort mot jul. Dagene og ukene har flydd av sted. Jeg har jobbet mye, kanskje litt for mye. Men slik er det nå og slik kommer det til å fortsette. På nyåret kommer jeg til å jobbe fast 4 og 5 dager i uka med fri annenhver mandag. Jeg skal ikke klage på at jeg jobber for mye, for pengene kommer jo godt med når lønningen kommer. Og jeg er heldig som har endt opp der jeg er nå og får jobbe såpass mye:)

De siste ukene har vært veldig hektiske. Jeg har julevasket i huset og holdt på her hjemme. Jeg synes ikke jeg får tid til så mye mer enn å ordne med unger etter arbeidstid. Lekser og aktiviteter tar sin tid! Mannen og jeg avløser hverandre med å ta lekser, aktiviteter og kjøring til og fra. Det er godt vi er to som hjelper hverandre. Nå er jeg så og si ferdig med julevasken. Og det er så deilig! Det er mange som hever litt på brynene når jeg sier at jeg driver med julevask. Jeg kunne vasket en annen tid på året, men så er det slik at jeg synes at det er så deilig å nyte selve julen og vite at julevasken er tatt. Og så er det vel en tradisjon jeg har tatt med hjemmefra. Og tro meg, det har noe for seg å vaske inne i skap, bak møbler og noen vegger og tak. For jeg bli nesten litt skremt over hvor mye støv som samler seg der jeg ikke vasker til vanlig. For nei, jeg har ikke tid i hverdagen til å vaske så veldig grundig. Her går det fort og effektivt. Men nå er det skinnene rent i skuffer og skap, fra gulv til tak. Jeg har bare et bittelite vaskeprosjekt igjen og det tas i morgen, søndag:)

Jeg har stått for mye av julevasken i år. Mannen fikk en skikkelig kink i ryggen forrige helg, da hadde han satt av helgen til å ta det han skulle ta. Så typisk:p Men denne kinken var ikke til å spøke med, den tok både nattesøvn og tålmodighet…… Nå i helgen først har han blitt nogen lunde oppegående igjen og han har tatt sin del av julevask i dag. De største ungene tar sitt eget rom, de to minste sitt rom tok jeg for en stund siden. Kjøkkenet tar vi bare litt overfladisk i år siden det skal byttes på nyåret. Vi har begynt å prøvetegne kjøkken fra Ikea, men jeg må få litt inspirasjon før vi gjør noe mer. Jeg håper at mann og jeg kan få barnevakt en ettermiddag eller lørdag på nyåret hvor vi kan dra ut og titte litt. 

Julegaveshoppingen er nesten i boks. Jeg (eller vi) har igjen våre barn, og de begynner å falle på plass de også. Til uka begynner jeg med julebaksten, siste sjarmøretappe før julen. Neste helg er det pepperkakebaking, det trenger vi en hel dag til. Siden jeg jobber mye og vi skal bort siste helg før jul så blir det ettermiddagene jeg må ta av til baking. Det er litt mindre trening på ungene til uka og det hjelper veldig når man skal holde på litt. Mannen må ut og farte litt til uka, så da må jeg holde fortet i gang her hjemme alene. Og så går det bort et par kvelder til juleavslutninger…… Ikke rart dagene flyr fort før jul…..

Vi har fått to snøfall i det siste. Det første kom og gikk i løpet av ett døgn. Men nå har snøen fått ligge i noen dager. Og jeg blir så glad av snø!! Jeg håper vi får en hvit jul i år. Det hadde vært såååå deilig å gå ut og ake med ungene i romjulen! Det var sur nordavind en av dagene jeg var ute med ungene etter middag. Bare litt kaldt:p

Forrige helg skulle jeg lage årskalender og årets julekort. Erfaring fra tidligere år er at det tar tid! Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle gå bort fra denne tradisjonen jeg har med å lage tre forskjellige utgaver av julekortene. I år skulle jeg lage bare en utgave, toppen to! Det ble tre…… Og kalenderen skulle jeg lage i full fart, den tok tre timer å lage….. Jeg laget den på lørdag kveld og var nesten i mål halv tolv. Plutselig får jeg opp “fotoknudsen svarer ikke” og poff så forsvant hele kalenderen. Jeg hadde bare litt finpuss igjen, og den bare forsvant:o Jeg hadde helt glemt å lagre prosjektet underveis og da måtte jeg bare starte forfra igjen. Jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte, men fant ut at det bare var å starte forfra og håpe at det gikk fortere andre gang. Jeg var ferdig halv tre på natten……. Jeg måtte få julekortene og kalenderen ferdig før jeg la meg for å få med meg tilbudet som var i ferd med å renne ut:o

Jeg gleder meg veldig til litt rolige juledager. Jeg har fri første juledag og torsdag og fredag i romjulen. Det skal bli veldig deilig. For jeg har vært veldig sliten de siste dagene. Det er hektisk å være fembarnsmamma…… I dag har tårene sittet løst, om det er fordi jeg har vært veldig sliten eller om det er fordi denne tiden minner meg veldig om hva som var i ferd med å skje for ett år siden vet jeg ikke helt…… Det ble en veldig spesiell jul i fjor, og jeg klarer ikke helt å slippe den opplevelsen! Det er veldig rart å tenke på hvor jeg var i fjor og hvor jeg er i år. Tenk om jeg må oppleve noe slikt igjen……. Det tenker jeg mye på nå om dagen. Det er nok fordi vi er i denne årstiden, jeg er nok litt redd for å miste igjen……

En skikkelig gladnyhet er at operasjonen som eldstemann skulle gjennom i romjulen er byttet ut med behandling. Hurra for det!!!!! Jeg så ikke veldig lyst på at han skulle ligge på sykehuset i romjulen, og nå slipper vi det. Grunnen til at operasjonen er avlyst er ikke så oppløftende. Det er visst ikke barer ett trangt parti i tynntarmen, men to…… Og da ville legen heller prøve en intravenøs behandling først. For det hadde blitt mye tarm de måtte fjerne, og de to områdene var ikke i nærheten av hverandre. Så da måtte de ha fjernet tarm på to steder. Jeg krysser fingrene for at behandlingen hjelper! Første behandling er til uka, og den tar flere timer. Jeg er litt spent….. Men veldig glad vi slipper sykehusbesøk i romjulen!

Nå håper jeg at vi skal fylle dagene frem mot jul med litt mer julekos. Forrige søndag var Mats og jeg på kino med klassen og så på Ekspedisjon Knerten. Den filmen falt veldig i smak hos store og små. Jeg håper filmen kommer på dvd før jul så vi kan se på den her hjemme:) Tenk at det bare er tre uker igjen før det er julaften….. Som jeg gleder meg til disse fredelige og deilige juledagene hvor vi har tid til å kose oss sammen! Det skal bli så deilig:)

Kinobesøk sammen med klassen var skikkelig koselig:)

6 kommentarer
  1. Desember går nok også fort… Eg synest dette året har gått så fort, det var jo nettopp jul?
   Det er nok godt å jobbe en del nå før jul, det er ikke en av di billigeste månedene i året denne desember`en. :/
   Så kjekt at du får jobbe fast 4-5 dager på nyåret da med fri annen hver mandag. 🙂
   Du har stått for det meste av julevasken i år ja, siden Ole fikk en skikkelig kink i ryggen forrige helg ja, så kjedligt. :/
   Ole var sånn passe oppegående denne helga så han gjorde sin del da. 🙂 Å di eldste barna tar rommene sine selv. 🙂
   Gavene til deres barn begynner også å falle på plass nå ja. 🙂 Da ligger dere bedre ann enn meg 😛 eg er så vidt igang, men, men skal nå klare det før jul dette året også… 😛
   Her i hus skal di begynne å bake småkaker imorgen hørte eg rykter om. 😉
   Det er kosligt med snø, kunne tenkt meg en hvit jul eg også, men eg tviler på at det blir, hehe… 😛
   Forrige helg skulle du lage julekort å års kalender ja, i år skulle du bare lage en utgave av julekorta ja, toppen to, men det ble 3 dette året også ja. 😛 Kalenderen skulle du lage i full fart, men den tok 3 timer ja. :/ Du laget den lørdag kveld, å var nesten ferdig halv 12 ja 😛 så fikk du opp “fotoknudsen svarer ikke” ja, så plutseligt forsvant hele kalenderen :/
   Sååå kjedligt, speielt når det tok så lang tid å lage den. 🙁 Da ble du ferdig med kalenderen halv 3 på natta ja :/ siden du måtte få ferdig bestillingen siden tilbud holdt på å renne ut ja… 🙂
   Du har fri første juledag å torsdag å fredag i romjulen ja, det blir nok godt å roe litt ned di dagene tenker eg. 🙂
   Operasjonen Kim-Andrè skulle gjennom i romjulen ble byttet ut med behandling ja. Legen ville heller prøve en intravenøs behandling først ja, satser på at den behandlingen virker slik den skal da. 🙂 Første behandlingen er til uka ja, å den tar mange timer, så spennende, lykke til til Kim-Andrè.
   Forrige søndag var du å Mats med klassen på kino å såg ekspedisjon knerten ja. 🙂 Godt at filmen falt i smak hos både store å små. 🙂
   3 uker igjen til julaften ja, men det er også kun 4 uker før hele året er over… :O Å alle selskapene begynner igjen får vår del. (et bursdagsbarn i januar, to i februar, tre i mars)
   Det såg ut så noen veldig gode kino seter da, med en fornøyd Mats i. 😉
   Holder på med julekort eg også (2) 😉 men det tar vist tid… 😛
   Fine bilder. 🙂
   Håper dere får en fine dag imorgen å koser dere masse alle sammen. 🙂
   Klem<3 🙂

  2. Puh…for et tempo!! Skal si det skjer mye hos deg!! Her er det mange år siden julevasken ble droppet,da bruker jeg heller tiden på noe annet:) Folk styrer noe voldsomt før jul,og etter min mening litt for mye… Så bra at eldstemann slapp operasjon,håper behandlingen fungerer! Ha en fin dag du også,og ikke glem å nyt! Klem:)

  3. NIna: Det blir litt tempo når man har fem barn. Men nå roer ting seg og jeg håper stress blir byttet ut med kos. Julevasken her er veldig nødvendig. Med unger som herjer og løper rundt blir det støv over alt. Men om noen år roer nok det seg og da tipper jeg at julevasken blir enklere:)
   Jeg krysser alt jeg har for at behandlingen hjelper:)
   I dag blir dagen ganske rolig. Jeg må et ærend ut for å handle inn til juleavslutning. Men så blir det julegateåpning og kos:) Ha en fin dag!
   Klem:)

  4. Janne: Det er veldig deilig at jeg får jobbe såpass mye. Hvis jeg ikke hadde fått til det måtte jeg ha skaffet meg en bruker til!
   Nå er det ikke lenge før vi skriver 2018, det går så fort!
   Klem<3

  5. Så bra han slipper operasjon👏👏Krysser fingra for at behandlingen hjelper.
   Sier som min navnesøster over,litt av et tempo!Tenk på deg selv også så du ikke går på en smell.
   Ingen julevask her heller og baking😂😂Ingen som spiser julekaker her og jeg blir alene fra onsdagen i romjula(stusselig.)
   Klem

  6. Nina: Tempoet her er høyt hele året, men i tiden frem mot jul stiger jo tempoet enda mer. Men det går fint, jeg gleder meg bare til rolige romjulsdager. Det er premien min for å stå på. I romjulen gjør jeg minst mulig, da er tiden satt av til bare kos:)
   Jeg baker bare ting vi spiser. De tradisjonelle tørre julekakene dropper jeg. Det blir heller litt mer moderne ting som gule bomber, karameller, sjokoladeboller, is og slike ting:) Namnam!
   Jeg krysser fingrene for at behandlingen hjelper. Han starter til torsdag og skal ha ukentlige behandlinger:)
   Klem

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg