Julefred

Det ble en hektisk sluttspurt til jul og nå var det helt greit at det endelig ble julaften og vi liksom kom i gang med selveste julekosen. Selv om julaften også er en hektisk dag og vi har barn i en utfordrende alder, så ble julaften en fin kveld. Dagen kan jeg ikke skryte så mye av, men kvelden med gjester, god mat, gaver og nissebesøk ble hyggelig. 

Uka før jul ble også hektisk, men vi kom oss i mål til slutt. Det er alltid masse som dukker opp i siste liten. Vi fikk unna julebesøk, siste julehandel og juletrepynting. Vi fikk ikke pyntet juletreet før lille julaften, men det var helt greit. Lille julaften var jo på lørdag og da hadde jeg fri. Så deilig å ha hele dagen til å få gjort alt ferdig. Vi pleier alltid å lage hjemmelaget rekesalat, riskrem og jordbærsaus på lille julaften. I år ville jeg også på kirkegården for å tenne et lys. Ett år siden livet tok en uventet vending….. 

Vi koste oss lille julaften, uten å stresse! Så deilig:) Lille julaften kveld er det film, Hjelp det er juleferie, og juletallerken. Da er vi liksom i mål, bortsett fra noe småtterier vi alltid blir litt overrasket over at tar så lang tid, hehe. Så det ble sen kveld i år også…… Julaften er det julefrokost, den er det ikke mye annet som slår! Vi ser på Tre nøtter til askepott og så blir det full fart igjen resten av dagen.

Julaften går alltid så fort, slik er det når man har gjester. Mat skal lages, bord skal dekkes, duk skal strykes……. Men vi kommer alltid i mål:) Og det er koselig med besøk på slike dager! Mat ble spist, nissen kom, gaver ble åpnet og det ble en aldri så liten ryddejobb helt på tampen av dagen. Det var to slitne foreldre som dumpet ned i sofaen på kvelden. 

I år orket jeg ikke å ta opp kampen for å få tatt bilder av alle ungene sammen….. Det ble de to minste, så fikk det bli med det! Jeg synes at det er så koselig med bilder av de sammen, men slik ble det i år. Kanskje det byr seg en passende anledning senere i jula:)

1. juledag er alltid satt av til kos og avslapping. Da skal det mye til for å få meg ut av huset! Jeg har ikke gjort annet enn å komme meg ajour på vaskerommet. Jeg har sett på tegnefilmer som vi tok opp på julaften og spist rester fra i går. Snart skal vi se på Hjemme alene og kose oss. En deilig dag! Endelig kom julefreden til oss også<3

Tirsdag er det jobb igjen på meg. Greit å få med seg røde dager:) Jeg jobber onsdag også, men så har jeg fri frem til 1. nyttårsdag og da jobber jeg hele uka igjen….. Plutselig er det hverdag, så dagene nå skal nytes:)

Fortsatt god jul<3

6 kommentarer
  1. Tida før jul er travel, det er nok flere enige i, men det er vel slik det skal være… Timene går veldig fort også når man holder på med noe. 😛
   Dere fikk ikke pyntet juletreet før lille julaften nei, vi var mye tidligere i år enn di andre åra, men så lenge det blir pyntet før jul får det vel være greit. 🙂
   Julaaften går veldig fort, det er liksom noen timer så er det over, nesten litt løye, så mye stress å styr for noen timer, men det er jo såå koseligt med jul også da… 🙂
   Hihi, det er nok ikke bare bare å få bilde med alle sammen, eg forstår at du liker bilder så di er samlet på, det er veldig kjekt å se di samlet, både her på bloggen og på julekorta. Di er en herlige gjeng av barn/ungdommer. 🙂
   1 juledag pleier å være rolig her i hus, da pleier vi å være alene (ikke ha folk på middag)
   julaften er vi alltid hjemme, å pleier å ha noen folk her. I år ble det kun ene søskenbarne mitt å pappa så feiret her sammen med oss, dama til pappa skulle jobbe på julaften. Så kom et annet søskenbarn senere på kvelden (han kommer innom hvert eneste år).
   Nisse kom det også, en galen bokse nisse. Han hadde boksehansker, veldig store føtter/tøfler, han hadde også med seg ei list så han brukte som stokk, å sa han hadde tannverk å hadde bare to tenner. 😉
   Men vi hadde en koselige kveld vi også, med en del latter… 🙂
   Får ta en chatte dag/kveld snart så skal du få vite litt mer… 😉
   Imorgen kommer lillebror å kjæresten på kalkun middag. 🙂 Det blir koseligt. 🙂
   Lillebror lurte meg litt også på julaften 😛 Hehe…
   Du skal jobbe imorgen ja, å på onsdag, så har du noen fri dager igjen frem til nyåret. 🙂
   Merkelig å tenke på at der er under 1 uke til det er nytt år. 🙂
   Fine bilder av fine barn. 🙂
   Fortsatt god jul til dere alle også. 🙂
   Håper dere får en fine dag imorgen å koser dere masse alle sammen. 🙂
   Klem<3 🙂

  2. HO,HO GOD JUL!:) Hos oss har jeg kombinert julefeiring med jobb på omsorgsenteret, og familiemiddager,så i dag har jeg fri og NYTER det!! Alt går,bare en prioriterer riktig… Ingen hvit jul i år heller her på sørlandet,men vi har nå kost oss innendørs:) Ha en fortsatt fin jul og et godt nytt år til deg og din familie.Klem:)

  3. Her ble ikke julen som forventet,nok et sykt barn uka før jul og fortsatt ikke frisk.Det har vært både slitsomt og frustrerende,men vi har fått feira jul.Jeg er ikke glad i jula i utgangspunktet,men gjør det beste ut av det.Det ble en fin dag 2 juledag i akebakken,dumt Jessica ikke var frisk nok til og være med.
   Fine bilder!Ha en fin romjul:)Klem

  4. Nina: Det er alltid mye sykdom rundt juletider. Vi har gått klar av både forkjølelser og omgangssyke. Elias hoster nå, men jeg håper ikke det utvikler seg til noe mer. Men han er tett…. Jeg hadde en runde med denne hva-det-nå-var i lunga midt i juleforberedelser, det passet jo ikke så veldig bra. Men det er lite man får gjort med slike ting:p
   En fin romjul til deg også;)
   Klem

  5. Nina: Været får man ikke gjort noe med, det er bare å kose seg inne i drittvær:) Jeg har kost meg max ved enhver rolig anledning. Ikke så ofte, men 1. juledag var rolig her. Da koste jeg meg veldig og nøt hvert minutt. Etter det har det gått i ett, men jeg krysser fingrene for en rolig helg:)
   Fortsatt god jul og godt nytt år:)
   Klem:)

  6. Janne: Jeg skulle jo ønske at jeg fikk et bilde av alle sammen samlet i julen, men det ser dårlig ut. Jeg orker ikke mase….. Nå er jo julen snart over, det går veldig fort! Men julen er en veldig hyggelig tid:)
   Vi får chattes;)
   Klem<3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg