Jeg trer av og ho har fått lappen

Som vi koser oss på båtturer! Vi trenger virkelig avbrekk fra hverdager og det får vi virkelig når vi drar på turer. Hjemme er det alltid noe vi skulle gjort. Men når vi er på tur får vi ikke gjort noe, bortsett fra å slappe av:) 

Ukene før skoleferien er alltid travle! Det er alt det vanlige + skoleavslutninger….. Treninger, kamper, lekser…? Dagene går i ett og det er ikke uvanlig at vi ikke setter oss ned for kvelden før klokka har passert 21 og vel så det. Det er liksom ikke tid til noe kveldskos lenger. Men nå er det bare denne uka og en uke til, og så er det ferie. Jeg gleder meg til det, samtidig så vet jeg at det blir utfordrende dager det også. Det blir det mas for å få ungene til å stå opp, mas for å få de til å legge seg og det blir null alenetid. Mats har heller ikke sfo i ferier, så det blir noen utfordrende uker. Men jøss, jeg lengter etter ferien;)

I helgen var vi på båttur til Østre Bolærne. Og for en tur!!! Sol og fint vær, deilig temperatur både på land og i vann. Ungene koste seg og vi voksne koste oss. Herregud som vi koste oss!!! Vi hev med oss mat og drikke og dro så fort vi ble klare etter jobb på fredag. Et bad ventet så fort båten var på plass. Ungene hoppet fra båten, jeg tok bilder;) Så ble det grilling og kos med kortspill og snop på kvelden. Ren idyll:)

Lørdagen startet med morgenbad for ungene. De hoppet og koste seg, lekte og holdt på før det ble frokost i sola. Så gikk vi oss en tur til toppen av øya og så på utsikten. Det ble en god gåtur og da var det godt med et bad da vi kom tilbake:)

Søndag var det meldt litt vind, så far og sønn sto opp og kjørte båten i retning hjem før vinden kom. Vi andre lå og dro oss i sengene, så deilig:) Vi ankret opp i Evjesund. Det er ikke langt fra Fuglevik der vi har båten vår. Det blåste opp en del, men det gjorde ingenting. Evjesund ligger godt i le:) Vi spiste frokost, matet et svanepar, badet og slappet av. Etter en stund dukket kjentfolk opp og Ole og jeg svømte bort og slo av en prat med de. Det er så deilig i vannet nå, 21,6 grader viste temperaturmåleren:)

Mats har blitt så tøff og hopper nå fra båten uten noe flytehjelp. Han har hatt svømming på skolen i vinter, og han har vært et par ganger i svømmehallen etter det. Nå tok vi ikke med armringene hans og da ble han litt lei seg. Vi har badet veldig mye fra båten på denne turen og da er det jo dypt vann. Mats startet med å hoppe med flytevesten han bruker når vi kjører båt, men så prøvde han seg på å hoppe uten, og da var det gjort. Nå hopper han rett ut i vannet og svømmer inn til båten igjen. Han er så flink. Han prøvde seg til og med på et stup *ler*

Nå er vi godt i gang med enda en uke, nest siste før skoleferie. Forrige uke var vi på sommeravslutning for skolen til Elias og Mats. Det var FAU som sto for mye av jobben der, vi serverte fiskeburgere og solgte kaker. Det ble en hektisk avslutning, men dette er siste året jeg sitter i FAU. Nå trer jeg av og er fornøyd med egen innsats for mine barn. Vi har sittet til sammen i 5 år, og det sier vi oss godt fornøyde med. Selv om det er en helt grei jobb å gjøre, så stjeler det litt for mye av min tid…? Det er møter, det skal organiseres ting, kjøpes gaver og hjelpes til. Og så hektisk som det er om dagen så skal det bli helt greit å tre av:)

I går, mandag, var vi på avslutning på Høyskolen Kristiania i Oslo sammen med eldstemann. Han er ferdig med bachelor nå og det var en høytidelig seremoni. Vi møtte opp i pentøy, dress og pen kjole. Det var taler og enda flere taler. Det ble litt varmt…? Og med vond rygg om dagen og høye heler….. Jaja, det var uansett verdt å få med seg! Etter seremonien var over spiste vi litt mat før vi dro videre. En veldig fin dag!

Vi dro rett videre til fotballkamp. Elias og Mats ble hentet på skolen av farmor og farfar og Elias skulle spille kamp i Drøbak på ettermiddagen. Så vi stoppet der på vei hjem og så på den spennende kampen. Elias sto i mål i 2. omgang og han sto så bra!! Han pleier ikke å stå i mål, men når vi mangler keepere så må andre trå til. Det var så gøy å se på, jeg er så glad for at vi ikke dro rett hjem og droppet kampen:) Vang vant knepent 4-3, det ble litt for spennende i slutten:o

Til neste uke venter enda to høytidelige avslutninger. Både Sander og Karina er avgangselever og da blir avslutningene også mer spesielle. Gjerne med pyntede voksne og barn. Selvfølgelig krasjer den ene avslutningen med den ene kampen til Mats og da har jeg kioskevakt?.. Det vil si at jeg egentlig skal selge kake….. Jeg får bake kake, så får de andre selge den. Jeg må nesten prioritere avslutningen til Karina:)

Så har endelig jentungen vår fått lappen:):):) Nå har vi ventet lenge uten å vite når ho skulle kjøre opp. Så kom endelig telefonen, mamma jeg har kjørt opp i dag. Jeg kunne høre hvor glad og lettet ho var gjennom telefonen. Såååå deilig, nå kan ho kjøre til og fra jobb selv når det er en bil tilgjengelig i gårdsplassen:) Det er litt lettere å dra fra ho når ho kan bevege seg litt mer på egenhånd:)

Til helga er det sommerfest med familien igjen. Er det fint vær tar vi båten, kanskje det blir en overnatting også. Vi får se på vær og vind, vi burde kanskje fått gjort noe hjemme også?

2 kommentarer
  1. Så kjekt at dere får kost dere masse på båtturer nå 🙂 Det høres kjempe kjekt ut. 🙂
   Kjekt at Kim-André også er med, veldig kjekt å se han litt på bilder igjen. 😀
   Så kjekt at Mats har lært seg å svømme da, hehe, det var nok litt uvant å hoppe uti uten noe den første gangen, tøff gutt. 🙂
   Eg sa senest idag til mamma at eg savner båtturer :/ vi har jo ingen båt lengre…
   Det er avslutnings tid nå ja, så kjekt at dere var på avslutning med eldstemann i Oslo også. Imorgen skal det være avslutningsfest i barnehagen, nå skal jo hun bli skolejente, det er litt løye å tenke på, minste tante si skal på skolen, hehe. 🙂
   Så kjekt at Karina har fått lappen da,kan tenke meg det var en glad å lettet jente så ringte mammaen sin å fortalte det. Gratulera til Karina 😀
   Det blir nok lite biler hjemme da, med to barn i hus med lappen. 😉
   Sommerfest med familien ja, det ser så kjekt ut med di der sommerfestene dere har. 😀
   Mange fine bilder. 🙂
   Håper dere får en fine dag imorgen, å koser dere kjempe masse alle sammen. 🙂
   Klem<3 🙂

  2. Janne: Mats har blitt så flink til å svømme. Nå er det bare å hoppe uti vannet fra båten, ikke noe problem:)
   Det var veldig stas at Karina klarte førerprøven nå, vi har ventet veldig på den dagen:)
   Klem<3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg