Mats vokser og blir stor gutt

Jeg synes at Mats blir så stor nå. Han er nok ca 66 cm lang og veier rundt 7 kg.  D.v.s at han har gått opp  2,5 kg og blitt 12 cm lenger siden han ble født. Det er mye det. Han får bare morsmelk enda, men hvis han våkner like ofte som i natt så tenker jeg at vi begynner med litt grøt på kvelden.


Mats 1 mnd<3

Mats i dag<3 Snart 5 mnd. Han har mistet en del hår ja. Det kan se ut som om det nye håret er lyst. Blir spennende å se om han får krøller han også. Alle de andre har det unntatt Sander. Men Sander er noe for seg selv med sine blå øyne og lyse hår. De andre har brunt krøllete hår og brune øyne. Men det ser ut som om Mats beholder sine blå øyne. Det hadde jo vært fint med lyst krøllete hår. Men vi får se hva det blir. Hadde jo blitt fint med brunt hår og blå øyne også da. Uansett så er han jo vår nydelige gutt<3

I morgen skal vi til byen for å se på 4-mnd bildene hans. Det kommer nok til å bli vanskelig å velge hvilke bilder vi skal ha. Kjenner jeg meg selv rett så vil jeg ha alle sammen….

Sofakos

I dag har vi roet ned på sofaen. Natten ble som fryktet, masete. Før jeg la meg så hadde Mats vært våken 3 ganger og resten av natten ble veldig masete. Jeg ammet, sovnet, våknet og la han tilbake i sengen sin og slik ble det resten av natten. Jeg tror vel at han hadde vondt i magen i går kveld, men hva det var i natt vet jeg ikke.

Mats har så kort lunte. Når han våkner etter en lur så skal han opp NÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ.  Ikke kose seg litt nei. Hvis ikke jeg tar han opp med en eneste gang så vræææææææææææler han. Og slik var det også i natt. Hvis han synes at det tok litt for lang tid før melka kom, ja så hylte han så jeg trodde han skulle vekke hele huset.

Nå koser Mats og Shari seg i sofaen. Og jeg ser litt på VM. Bilder har blitt limt inn og nå er jeg nesten ferdig. Ole bestilte nye bilder i går så da er jeg i rute. 464 bilder er på vei så det er bare å stå på.

Det er stille og rilig i huset. Merker godt at skolen er i gang igjen. Både Karina og Sander er med noen hjem fra skolen og så har farmor og farfar hentet Elias. Det er deilig med litt rolige dager<3

Så fikk jeg rett da

For Mats var absolutt ikke enig i planene mine i dag. For han hadde andre planer ja. I dag har han vært utrolig grinete. Lurer på om det er noen tenner som plager han. Og i kveld har han hatt vondt i magen sin. Han har nesten ikke sovet på dagen i dag, så jeg badet han og la han kl 1930. Men etter en time så våknet han igjen. Og han hadde nok vondt i magen sin:(  Men nå sover han igjen og nå håper jeg han sover til i morgen tidlig.

Jeg blir utrolig sliten etter en slik dag. Jeg får jo ikke gjort noen ting og det er jo så frustrerende. I dag har jeg ikke fått gjort annet enn å gå og bære på Mats. Han har vært sutrete og ikke har han sovet mer enn max en halv time to ganger i dag. Derfor var det deilig å legge han ekstra tidlig i dag. Men det varte jo ikke så lenge…. Men i morgen kommer en ny dag og da skal de fleste ut av huset. Da blir det jo litt roligere her. Jeg gleder meg til å få faste sove rutiner. Jeg får nok ikke det før jeg begynner å gi han litt mer fast føde tenker jeg. Nå er det jo en pupp nå og en pupp da….

Når snøen går så kommer nok Mats til å ta alle lurene sine ute i vognen. Nå får jeg ikke trillet vognen rundt på verandaen for det er så mye snø. Og så får jeg ikke vår gamle baby call til å virke og da liker jeg ikke at han ligger ute egentlig. Redd for at jeg ikke skal høre han fort nok når han våkner. Og så kan jo noen bare komme opp til oss å ta han………… He he akkurat som om det skjer. Litt hønemor. Men foreløpig så har vi kurven hans som han sover i på dagtid  (hvis ikke vi er ute og går tur da)  Liker å skille på natt og dag. Ingen av barna mine har sovet luren sin på dagen i senga si. Alle har sovet ute i vogna si.

Håper på en litt bedre dag i morgen så jeg får gjort litt. Ny uke og nye muligheter. Jeg må bare lære meg at det jeg ikke får gjort i dag, det kan jeg jo kanskje få gjort i morgen. Vi har jo tross alt fem barn som krever sitt. Jeg har en tendens til å sette veldig høye krav til meg selv og hva jeg skal rekke. Men jeg begynner å skjønne at jeg ikke kan få til alt på èn gang.

Nå burde jeg krype til køys i tilfelle Mats er grinete i natt også. Og da er det jo lurt å sove mens jeg kan. Men så er ikke jeg så lur alltid da….

Nydlingen som endelig sover<3

Gutta på tur

I dag er det 3 pluss ute og gutta tok seg en ski-tur. Og da gikk jeg meg en tur med Mats i håp om at han skulle sove leeeeeeeeeeeeeenge i vogna etter vi kom hjem. Men det ble det ingen ting av nei. Etter 2 min var han våken igjen…. Så da er det vel bare å finne frem puppen igjen da.

Det var jo deilig med en liten gå-tur selv om sola glimrer med sitt fravær. Men nå nærmer det seg mars og det er jo vår-mnd. Så da får vi tro at våren er rett rundt hjørnet.

 

Noen tanker før natta

Da raste dagen i dag av gårde og heller ikke i dag klarte jeg å holde meg til planene. I dag har jeg sittet og sett litt på VM og så tok Karina og jeg (og Mats) oss en liten tur ut på shopping. Ble ikke rare handelen, men vi fikk jo luftet oss en liten tur.

Det ble hjemmelaget pizza til kveldakos i dag, det bestemte Karina. Ellers så har jeg slettet bilder på pc’n så det er klart til å bestille. Må bare fjerne røde øyne….. Og i morgen har jeg jo mine planer da….. He he. Kjekt å ha. Så får jeg se om jeg klarer å holde meg til de da:) Men jeg har jo ingen ute-planer i morgen. Hvis det er fint vær så går det jo kanskje an å gå seg en liten tur.

Mats blir så stor nå. Han tar “sit-ups”  i vogna når vi er på shopping. Han er jo mye mere våken nå selv om vogna er i bevegelse. Jeg har kjøpt seler til han nå så han kan sitte litt oppe når vi er ute på shopping. Vi har jo ryggstøtte i bagen hans og med en dyne bak ryggen så går det bra en liten stund.

Han viser at han forstår ting nå. Hvis han hoster og jeg sier “uffameg”, så gliser han og hoster en gang til. Det er morro å se at han forstår. Man får liksom mer kontakt med han nå. Jeg gleder meg til han kan sitte i vogna til våren og følge med på livet utenfor vognen sin. Det blir deilig med litt mindre klær og bare en dyne i vognen. Da skal vi virkelig kose oss. For plutselig så kommer hverdagen igjen, og da skal jeg jo ut i jobb igjen. Tror jeg da. Vi får vel se hva som skjer.

Men han kommer ikke til å begynne i barnehagen enda. De andre barna har ikke begynt før de har vært tre år. Det synes jeg har vært greit for oss. I mellomtiden så har vi fått hjelp av besteforeldre og så har jeg jobbet mye helger, netter og kvelder. Men nå er det jo så mye som skjer i helger og kvelder så jeg er jo litt avhengig av å jobbe dagtid. Skulle egentlig vært hjemme en god stund fremover for jeg føler vel at jeg har jobb nok her hjemme, men vi får se hva vi får til.

Da er det vel best å komme seg i seng og få seg ett par timer på øyet før det er en liten en som skal ha pupp:)


<3<3<3

Regnfull dag

I dag har det regnet hele dagen her og det har vært en grå dag. Vi har hatt besøk (Elias og jeg) i dag av en venn fra barnehagen. De har kost seg og lekt mens vi voksne har skravlet. Litt rart å tenke på at ungene våre er født med under en times mellomrom på samme sykehus. Og nå går de i samme barnehage og samme avdeling. De er ganske like i oppførsel og begge to har krøller….

Etter besøket så dro vi en tur på shopping siden Kim-Andrè  ønsket å kjøpe seg noen nye klær. Og klær ble det. Vi voksne får nesten hjerteinfarkt når vi ser prisene på disse ungdomsklærne. Bukse fra Brandstad 1500 kr, jakke fra Laundry 2500 kr og lue 350 kr. Så da var jeg vel blakk igjen da….

Så da gikk dagen og det har ikke vært noe tid til overs her i dag. Mats er ganske tidkrevende om dagen. Han liker ikke noe særlig å ligge for seg selv og skal helst være der det skjer noe.  Nå er jo vinterferien over og snart kommer hverdagen og tar oss igjen. Men før det er det en helg uten for mange planer. Nå regner det så det spruter ute så det ser ut som om det blir en inne dag i morgen. Men det er jo deilig det så kanskje jeg blir ferdig med å lime inn bildene. Ting tar tid her, men planen var jo at alle bildene skal være inne i album før neste vending kommer og det skal være bestilt innen helga er over. Nå setter jeg høye krav for jeg vil bli ferdig så jeg kan nyte våren som jeg håper er rett rundt hjørnet 🙂

Sander og Elias fikk kjøpe seg en film hver siden de måtte bli med på shopping i dag.

Og her er Mats og meg. Litt sliten mamma i dag igjen. Men men. Det går seg vel til. Mats biter på alt han får tak i så det dukker vel opp noen tenner snart tenker jeg.

 

Kortvarig lykke

I dag sto Mats og jeg opp kl 8 enda jeg er ett renspikka b-menneske. Mats ville ikke ligge i senga lenger og jeg hadde planer for dagen. For i dag skulle jeg bekjempe skittentøyskurven. Etter å ha fått hjem 2 barn som har vært på fjellet og besøkt badeland med mann og 5 barn, så var det bare å brette opp armene og sette i gang. Jeg fikk vasket to maskiner etter vi kom hjem i går og i dag har jeg vasket fem maskiner. Og belønningen var TOM skittentøyskutv. Det er ikke hver dag det skjer. Men slik var det bare i ett par timer før det dumpet ned noe gulpe-tøy. Og nå etter barna er i seng så er jo kurven snart full igjen………..

Ja ja. Det var jo deilig å få ryddet opp litt i kaoset da. Ellers så har dagen gått med til å vaske bad, lime bilder og handle inn mat. I morgen får Elias besøk av en venn som har med mamma’n sin. Så da skal vi bare kose oss. Kim-Andrè skal bake muffins til oss. (Kjekt med store barn). Så er det helg igjen og vinterferien er over.

Alle planene jeg hadde for mamma-tid og slappe av tid falt vel i grus (bombe). Det har vel vært full fart til tross for ferie og barn borte. Men vi er jo flinke til å fylle ledig tid med ting som skulle vært gjort. Så når vi har ledig tid så er det bare å velge og vrake hva man har mest lyst til (eller føler man absolutt burde gjort). Men nå er det en hel helg før vi girer opp til femte gir igjen på mandag.

 Ønsker alle en flott helg 🙂

Ake-glede

Nå har vi jo hatt vinter gaske lenge, men ungene koser seg da. Vi trenger ikke å gå lenger enn utenfor døren, så har vi en liten bakke. Det er ikke så mye som skal til før barna har det gøy. Det er bare det å komme i gang. For jeg må nesten jage de ut. Det er mye morsommere når det er voksne med ut. Nå er det jo hverdag selv om ungene har ferie. Ole er på jobb og jeg er opptatt med alt som skal gjøres inne. Nå sitter ungene og leker med plastelina og vil ihvertfall ikke ut. De får kose seg inne i dag og i morgen har Ole tatt seg fri igjen. Så da får vi se om ikke det blir en tur ut da. Nå håper jeg vinteren er på hell og at vi får litt varmere dager.

Her leker de seg i oppkjøringen til garasjen vår, men det er noen finere bakker 5 minutter unna. Der synes til og med vi voksne at det er gøy å ake:)

Badeland

I dag har ungene kost seg i badeland. Sander og Elias har gledet seg til denne dagen så de har nesten ikke fått sove i natt. Så i seks timer har de fått kose seg i vannet, og enda så ville ikke Elias hjem. Vi andre hadde vel fått nok da. Det var jo ganske mange mennesker der, men ikke avskrekkende mange. Sander lærte seg å svømme i Tyrkia i sommer og han er fortsatt svømmedyktig. Han svømmer over og under vann, hopper og koser seg. Elias svømmer fint med sine armringer.

De har kost seg vanvittig i dag. Ikke noe sure miner i dag nei. Seks timer kan høres lenge ut men tiden raste av gårde. Tiden går fort når man koser seg.


Det ble nok litt masete for Mats. Det ble bare noen korte lurer i vogna og ikke var det så veldig lett å roe seg ved puppen når det bråket så fælt. Men nå har han spist godt og sover søtt i sengen sin. Tenker mor og far er rimelig slitne i kveld. Blir nok å sovne på sofaen tenker jeg…….

Det bor en liten hobby fotograf i meg

Ja, jeg er jo glad i å ta bilder. Og jeg liker aller best å ta bilder ute. Her har Elias fått gjennomgå. Det er ikke alltid like populært når jeg tar frem kameraet og skal ta bilder. Jeg blir liksom ikke helt fornøyd og ender derfor opp med maaaaaaange bilder. Godt vi kan slette…. Her er ett par bilder jeg er ganske fornøyd med.

Elias-gutten vår<3