Gutta ordner opp

I dag har gutta tatt ned huskestativet for det var modent for utbytting nå. Vi tok ikke sjansen på at noen skulle skade seg på det under konfirmasjonen. Det var litt tvilsomme  stokker som holdt det sammen nå. Så da har gutta hatt noe og gjøre i dag. Jeg har handlet inn blomster og skal plante litt i morgen tror jeg. Så nå bør det ikke komme noe nattefrost igjen. Jeg planter bare litt da siden det er litt tidlig i sesongen enda. Men litt må jeg pynte opp  før konfirmasjonen.

Karina har kost seg i bursdag til en klassevenninne både i går og i dag. Vi andre har grillet på verandaen og kost oss med maten ute i sola. Nydelig=) Vi krysser alt vi har for at det blir pent vær om en uke også. Det hadde vært sååååååå deilig.

Nok en solrik dag

Finværet holder seg her hos oss og vi koser oss. I dag har jeg ordnet ett par småting til konfirmasjonen og vært på et lite besøk hos min mormor. Jeg har hatt vondt i hodet i   dag:( Det er ikke ofte jeg tar meg paracet, men i dag så måtte jeg ty til det. Men etter middag så har vi bare slappet av uten noen spesielle gjøremål. Deilig. Ole og jeg har faktisk fått pratet sammen ute i sola uten at en av oss står på farta for å rekke noe.

Ungene hopper og hopper på trampolinen og leker i sandkassa. Det er bare å nyte for plutselig er goværet over. Jeg håper bare at det holder til over nestehelg.


Mats synes at det er veldig rart å sitte på bakken. Mye som er litt rart å ta på:)


Elias svinger seg i huskestativet<3


Sandkassa blir også brukt masse:)


Go-klumpen vår<3

Litt mye sol i ansiktet. Vi har egentlig en del naturtomt bak huset. Ved siden av der barna sitter her har vi masse blåbærlyng. Her plukker vi oss kopper med blåbær. Sandkassa vår har vi laget i fjellet. Vi har rett og slett fylt opp en stor grop i fjellet med sand. Slik har jeg også gjort med ett blomsterbed. Foran huset har vi gressplen. Der sparkes det flittig fotball.

Det er deilig at vi kan vi nyte dager ute. I morgen skal jeg plante litt og gjøre det fint til konfirmasjonen. Det er nok litt tidlig enda så jeg tør ikke plante så veldig mye. Men litt må jeg jo pynte opp med ute. Været kan jo slå om fort og det kan bli mye kaldt vær i mai. Men det er jo lov å håpe på at været har kommet for å bli ut sommeren<3 Det fortjener vi etter en drittsommer i fjor og en laaaang vinter i år.

Rutiner

Endelig så har vi kommet inn i ny rutine. Det er ikke så lett å få Mats inn i rutiner når vi er så mye på farta og det er så mange andre å ta hensyn til. Frem til nå har ikke Mats hatt noe fast sovetid på dagen. Han har sovet når det har passet inn i alt det andre som skjer. Men nå har vi hatt påskeferie og null aktiviteter på de andre barna.

Så nå ammer jeg han før vi står opp, så går jeg på badet og ordner meg før vi spiser frokost. Mats er ikke så interressert i frokost enda, men jeg prøver å gi han litt grøt. Etter vi har pusset tenner og ordnet oss så går vi og leverer Elias i barnehagen. Når vi kommer hjem igjen så ammer jeg igjen og han sovner. Så er det bare å dumpe han ned i vognen og han sover leeeenge. Noen ganger sover han både to og tre timer. DEILIG.

Jeg får jo gjort så mye når han sover. Da går det unna her. Men så var det bare det at det er ikke hver dag jeg kan være hjemme på formiddagen. I morgen så må jeg ta meg en tur opp til mormor som fyller 90 år til søndag, så skulle jeg ha ordnet ett par ting til konfirmasjonen og så skal jeg hente Ida på sfo…. Det blir krøll i rutinen da tenker jeg.

Men jeg kan jo ikke holde meg hjemme hver dag for at han skal sove…. Samtidig så er vi så mye på farta med de andre barna, så jeg synes jo at han fortjener å få luren sin i fred og ro. Men det roer seg je veldig her bare vi kommer oss igjennom konfirmasjonen. Nå er det mye som jeg bare må ordne. Men jeg skal prøve å holde på rutinen vi har fått til nå.Mats har blitt så flink til å sitte selv. Han kan ikke sitte å leke med lekene sine enda men det nærmer seg. Her sitter Karina sammen han på gulvet. Han får bare litt støtte fra benet til Karina. Så flink gutt:)

Matrosdress fra Obs

Så fant jeg matrosdress allikevel. Fant først en på Obs som jeg ikke likte. Men så hadde de en annen type også. Og den likte jeg. Jeg kjøpte en hvit jakke og en hvit lue med “skygge” til å ha til dressen. Da blir han fin.

149 kroner er jo ikke så verst for en matrosdress.

Ellers så er jeg så frustrert så jeg nesten sitter å rister nå. For jeg har kjøpt servietter til konfirmasjonen. To servietter skal brettes sammen og damen viste meg hvordan de skulle brettes da jeg kjøpte de. Og som ventet hadde jeg glemt det før jeg gikk ut av butikken….. Så i dag tok jeg turen innom for at den snille damen skulle vise meg igjen. Og da gikk det opp ett lys for meg. ÅÅÅÅÅÅÅåååååååååååååååååååååååååååååååå sånn var det jo sa jeg. Og hvem er det som ikke klarer å få det til nå???? Jo det er jo meg det da… ÅÅÅÅååååååå jeg er så frustrert.Slitsomt og være med på shopping:)

Er det ikke rart……

At hver gang ting roer seg og jeg skal sette meg ned å slappe av litt så skjer det noe. Altså…. tidligere i dag så sto jeg opp med Mats klokka åtte. Etter å ha gitt han mat; stelt han, dusjet selv, servert frokost til resten av barna,  vært på badet med Elias, loset de andre barna gjennom badet, ryddet litt og ammet og fått Mats ut i vognen såååååå var det endelig tid for at jeg skulle sette meg ned med min frokost. Brødskiver var ferdig smurt og avisa lå klar på bordet. Og hva skjer da? Jo da er Mats våken i vognen sin. Pokker!!!! Han som har sovet fast i vognen i påsken. Så ble det til at jeg gikk ut og inn og vugget litt på vognen og ga han smokken. Da jeg endelig var ferdig med frokosten så sovnet han…. Og da var det bare for meg å hive meg over oppvask som ikke jeg ville ta i oppvaskmaskinen for så å fortsette med å henge opp tøy osv osv….

Og så skjedde det igjen nå da. Etter jeg postet det forrige innlegget så skulle jeg bare se på 4 stjerners middag før jeg gjorde i stand til i morgen. Da var klokka 23. Nå er klokka snart ett og jeg er fortsatt ikke ferdig med dagens episode. For selvfølgelig så våknet Mats da og ville ha en liten kosepupp. Så fikk han det da, og da var jeg jo oppe og gikk og tenkte jeg skulle gjøre i stand til i morgen. Og da kunne jeg jo brette litt tøy så jeg kunne legge bort samtidig som jeg hentet tøy til ungene til i morgen… Og så hadde jeg rotet frem noe tøy til Mats fra boden da som lå utover senga vår. Så jeg måtte jo rydde bort det.

Da jeg var oppe hos ungene så fisket jeg med meg Shari-pusen som skulle hives ut på kjøkkenet for natten og jeg hadde ikke gredd henne i dag. Nå som hun er så mye ute så prøver jeg og gjøre det hver dag. Så da ble det en runde med børsten da. Tidligere i kveld så tok jeg tre flått som satt fast på henne, Så det var gjort.

Endelig satt jeg meg ned. Og hvem gråt da…????? Nei det var ikke Mats, men Sander. Og han var kvalm….. Og jeg HATER oppkast. Jeg brekker meg så fort ungene kaster opp og takler det ikke. Men Ole sov så jeg holdt ut og Sander fikk opp litt. Og nå ligger han i sengen igjen.

Nå er fire stjerners middag ferdig og jeg stuper i seng, må bare sjekke en gym bag først. Nattinatt:)

Nytt design

Da har jeg prøvd meg litt og knotet litt og fått laget mitt eget design. Ikke veldig mye å rope hurra for men jeg lærer vel etterhvert. Det finnes så mange design på forskjellige blogger der ute og jeg har lyst til å få til noe jeg også. Nå har jeg vært inne på http://picnik.com. Noen som har noen andre forslag som ikke er så avanserte? Jeg har jo ikke så mye tid til å utforske. Men nå ble det nå dette designet foreløpig.Nå er det på tide å forbrede morgendagen. Da er det skole og barnehage igjen og jeg får litt tid for meg selv. Deilig. Bakdelen er jo lekser og masse kveldsaktiviteter. Nå blir det to hektiske uker i møte. Men vi overlever vel:)

Penklær

Jeg har jo gutter fra før og da er det jo greit å bare gå i boden og hente frem det man trenger av klær. I dag har jeg rotet frem litt sommerklær. Sander er jo født på samme årstid som Mats og da er det jo bare å hente frem.  Sommerhatter er jo greit å ha og det fant jeg. I morgen skal jeg se på Obs etter en matrosdress. Den var billig så jeg vet ikke om den er noe fin.

Jeg har jo egentlig kjøpt penklær til konfirmasjonen, men jeg var ikke helt fornøyd og jeg lot lappene være på. Så jeg kan jo bare bytte det hvis jeg finner noe annet. Men da har jeg ihvertfall noe i hus og slipper å ligge våken og tenke på om jeg finner noe.

Jeg synes at det er rart at det skal være så vanskelig å lage noe pent tøy til gutt. Til jenter henger det kjoler til hverdags og til pent på rekke og rad, men til gutt……. Nei de skal bare være tøffe de. Jeg er så j****a lei av det.  Til og med Name it har svikta nå synes jeg. Mye pent hverdagstøy ja, men det stoppet der. Jeg har funnet noen pene bodier men ikke noe særlig pene bukser. Og da er man jo like langt.

Men matrosdress hadde vært pent da. Har funnet pene bunader også men synes ikke at det er riktig at bare Mats skal ha på seg det. Så får vi se hva vi ender opp med da.


Denne har øreklaffer. Noe som er fint hvis det er litt vind.


Greit å beskytte hodet mot sola B-)

Sinnataggen min

Ut på påsketur

Endelig var det en dag uten planer. Og da må man jo lage seg noen. Så i dag skulle vi ut på en liten tur og grille noen pølser på stranda. Merker at det har vært full fart lenge nå for etter frokosten så satt jeg meg ned noen minutter og slappet av med pc’n og mannen i huset gikk nesten helt i fistel for vi hadde jo ikke tid til dette!!!?????

Men vi kom oss jo av gårde og skulle nyte en liten påsketur sammen noen venner. Men jeg  må si at det var litt kaldt. Det blåste litt og luften har blitt litt kaldere. Men vi fikk nå en liten tur. Og for de som ikke hadde funnet frem sommer klærne enda (vi må nok vente litt til på sommeren her i det kalde nord Monica) så var det helt greit med litt frisk luft.


Monica og Nora


Enkel meny i dag

På vei til turen vår så kjørte vi oppi sporene til bonden som tydligvis skulle gjødsle jordene sine. Veien var full av kumøkk og bilen luktet mildt sagt dritt etterpå. Tror ikke det var så mye gjødsel igjen til jordene siden bonden mistet alt utover veien. Men vi tok turen innom vaskemaskinen på vei hjem. Siste stopp var kiosken så vi fikk kjøpt oss årets første soft is. Namnam. Mats fikk også smake og da ser han slik ut etterpå:


Det var godt tenker jeg


Litt ivrig etter å få mer<3


Is er godt:)

Så det var dagen vår så langt. Nå venter vi på Ida og så var ferien over for denne gang. I morgen er det jobb for Ole igjen, men skolen har planleggingsdag. Så jeg blir hjemme med seks barn i morgen. Så da vet vel jeg hva jeg skal gjøre i morgen 😉