Begravelse

Nå er jeg sliten etter en lang dag. Det ble en fin begravelse. Da morfa døde for snart 12 år siden så var det mormor som valgte programmet og i dag så hadde vi samme program. Det ble en vakker stund i kirken. Vakker musikk, nydelige blomster og en herlig prest som vi har blitt litt kjent med i det siste. Og så var vi så heldige og få fint vær. Det var jo meldt regn, men i dag har det vært strålende sol. Regnet kom først på kvelden. Jeg var innom kirkegården i stad og det var så fint der og blomstene lå pent og pyntet opp med regndråper på seg<3

Etter begravelsen var vi hjemme hos mamma og pappa. En fin stund med de nærmeste. Man trenger det etter en begravelse. Dette var Kim-Andrè sin første begravelse og det var nok en tøff opplevelse for han. Men han er glad for at han ble med tror jeg. Jeg synes ikke det er noe hast med å ta med seg barn i begravelse så de andre barna var hjemme.

Nå skal hverdagen komme i gang og jeg tror mamma gruer seg for det. Hun har brukt så mye tid på mormor og tomrommet blir stort for henne. Det har vært en slitsom tid for mamma som har vært der for mormor 110%. Det krever jo sitt og selv om mormor var på et sykehjem den siste mnd så har mamma vært der hver eneste dag og passet på at mormor fikk i seg mat og trillet turer med henne. Mamma må være verdens snilleste og ingen kan si at hun ikke stilte opp for sin gamle mor. Hun kan ha god samvittighet og det er ikke mange som stiller så mye opp som hun har gjort for foreldrene sine. 

Hvil i fred mormor<3

Gruer meg

I morgen er det begravelse for mormor. Gruer meg alt nå. Jeg ser for meg at de senker kista…. Uff, det er det verste. Men man kommer seg igjennom det. Har ikke noe valg. Stemningen i kveld er dyster. Nå gleder jeg meg til å få dagen i morgen overstått og se fremover.

I dag fikk jeg en tidlig tlf av en sprudlende person som lurte på om Karina ville være med til Hunderfossen i dag…. Datteren hennes skulle ha med seg en annen som hadde trukket seg og da ffikk Karina bli med. Og da ble det jo full fart med pakking og få henne klar. Så nå er ho i Lillehammer. Men hun ringte i stad og var litt lei seg:( De hadde bare kost seg i dag men plutsegli så savnet hun meg…. Det har nok vært litt trist her i det siste. Hun pleier ikke å savne meg når hun er på tur. Koselig det altså, men jeg ble jo litt lei meg da. Men nå går det bra igjen.

Men jeg er sliten i dag og senga er ikke langt unna. Får komme sterkere tilbake i morgen.

Kliss klass

I dag har vi bare surret rundt. Jeg har endelig fått tatt med Sander og Karina på biblioteket i Moss. Der er det litt større enn i Rygge….. Men det er jo så mye enklere å kjøre innom i Rygge da men….. I ettermiddag så har jeg fått plantet noen blomster og luket litt i beddene. Ikke min hobby å luke nei. For noen er det terapi det å holde på i hagen, for meg er det bare en pest og plage. Det hadde faktisk begynt å vokse små trær i blomsterbeddet mitt…. *flau*

I dag har det vært varmt og noe sol, men vi har jo blåst bort. Typisk. Men nå håper jeg at varmen har kommet for å bli:) Mats koste seg ute mens vi holdt på. Han krabber rundt og koser seg med det han finner på sin vei. Til slutt fant han en kanne med vann i og det var jo stas. Og slik blir det da:

La meg se hva som er oppi denne…..

Vann, jippi det er gøy:)

Er denne noe god da???

Kliss klass<3

Og så sinna blir en liten gutt når mamma tar bort den tingen man synes er så gøy å leke med.Tøffere enn toget

I dag så klarte Mats å reise seg helt opp mens ha badet. Og det var morro. Til slutt reiste han seg opp hele tiden. Så nå kan han det…. Ikke lett å få han til å sitte nede i vannet nå nei.

Se på meg da!

Så gøy som dette var da:)

Sikker på at du ser på meg mamma?

Se jeg klarer og bare holde meg med en hand. Her går det unna nå;-)Jaaaaa, vi har et gjennombrudd

I dag har det regnet her til en forandring….. Nå er jeg så lei av dette været. Enten så regner det eller så blåser vi bort. Håper at sommeren kommer i juli ihverfall. Nå må vi jo få litt sommer før vi går imot en høst og vinter igjen.

Til og med katta synes været er skikkelig kjedelig nå. I dag morges så snek hun seg opp i sengen til Mats når han lå og sov i armkroken min…. Hun visste nok at det ikke er lov men fristelsen ble vel for stor da….

Men tilbake til overskriften….. I dag har Mats tatt til seg drikke av koppen sin. Yeeeyyyyyyyy, endelig sier jeg bare. Vi har prøvd alt nå. Flasker og diverse kopper. Vann, nektar og til og med saft så han skal synes at det er søtt og godt. Men frem til nå så har bare bittelitt funnet veien ned i magen hans. Så frustrerende. Så jeg har da stresset litt med at han må ta puppen, rett og slett for at han skal få i seg nok drikke. Så frem til nå har han drukket bare av meg….. Og det har jo blitt litt slitsomt i lengden.

Men i dag så drakk han 50 ml av koppen sin til kvelden. JIPPI,  DET VAR  PÅ TIDE. Han fikk tropisk nektar blandet med litt vann. Nå håper jeg at han fortsetter med det. Til torsdag er det begravelse igjen og jeg blir borte en stund siden vi skal hjem til mamma og pappa etterpå. Men jeg tror at det skal gå bra.

Hvem er han kjekke gutten da???? Jeg får prøve å få tak i han… 

Ut på tur……

I dag har det vært fint vær selv om varmen uteblir. Vi pakket og tok turen ut i Vansjø i dag. Og i dag fikk jeg det til å fungere bedre med Mats. Både amming og soving har gått greit på tur. Ungene storkoser seg på tur og store og små er veldig fornøyde med dagen.

I dag ble det bading også. 17 deilige varme grader var det i vannet. Først badet bare Karina og Sander.

Så tok gutta en tur til et utkikkstårn mens jeg ammet Mats og han tok en liten lur.

Ganske bra sikt 🙂

Så ble det jammen en runde to med bading og da ble Kim-Andrè og jeg med også. Det ble årets første bad på meg. Og jeg badet ikke fordi det var så varmt og jeg måtte avkjøle meg, men bare for å ha gjort det. Det er litt møkkete vann i Vansjø og i fjor badet jeg ikke fordi jeg var gravid. Men i år har jeg ingen unskyldning. Det var faktisk ikke så verst. Tro det eller ei…..

Elias var litt forsiktig og synes det var litt kaldt.

Stille stund i båten med Mats<3

Så var det tid for mat…..

Elias ville ha på seg litt mer klær etter han badet. Han ble nok litt kald 😉

<3


Så fant ungene et par med briller som noen hadde glemt. De var morsomme å prøve.

Deilig med turer ut med båten igjen. Selv om det ikke har vært så veldig varmt så har vi kost oss på tur. Deilig å komme seg litt ut og tenke på noe annet om dagen. I morgen er det meldt regn igjen. Jeg kan se at skyene kommer fra sør nå. Usj, jeg vil ha sommer og sol jeg nå.

Jordbærsesongen er i gang

Jordbærsesongen er i gang=) Jaaaaa. Da er det liksom enda mer sommer…… Selv om været uteblir her hos oss. Men litt fint vær har vi nå hatt i dag, selv om det ikke er så veldig varmt. Men nå popper jordbærbodene frem både her og der. Litt dyrt er det riktig nok enda med 50 kr kurven. Men Ole dristet seg til å kjøpe en kurv i dag. I fjor så spiste jeg jordbær så det nesten tøt ut av ørene mine. Jeg hadde så lav blodprosent når jeg gikk gravid og prøvde alt for å få den opp. 

I dag fikk Mats smake på jordbær. Og det smakte ganske godt. Kanskje han kjente igjen smaken fra jeg spiste det i fjor, hehe. Men litt surt var det nok. Men jeg tror egentlig at Mats ikke kommer til å bli så kresen. Det virker ikke slik nå ihvertfall. Når han ser at jeg spiser så vil han gjerne smake. Og som oftest så hører vi et “mmmmmm” når han får noe i munnen sin. En herlig lyd synes jeg. Jeg vet veldig godt hvordan det er med kresne barn.

I dag har Elias lekt hos en kamerat og jeg og Mats har puslet litt rundt her hjemme, Ole tok med seg de andre en liten tur ut med båten. Alle har kost seg litt i dag. Vi har også grillet i dag. Og det er alltid deilig =)

Ellers så har det ikke skjedd rart her i dag. Jeg har handlet litt planter i dag og så har jeg vært en liten tur ute hos mamma og pappa. Lenge siden jeg har vært der hjemme for nå har jo mamma som regel ikke vært hjemme. Nå skal livet gå tilbake til normalen igjen. Blir nok litt rart siden mamma har brukt så mye tid hos mormor. Nå er det  slutt på det og alltid skulle opp til mormor og mamma får plutselig god tid. Det er første gang på mange år at hun har hele dager som hun ikke skal stelle for henne. Det er nok en tom og rar følelse for mamma nå. Sikkert litt skremmende også.

I morgen satser vi på å dra ut med båten alle sammen. Karina har lyst til å bade. Brrr, hver sin smak sier nå jeg. Men vi smører nok med oss lunch og tar med oss grillmat så har vi hele dagen ute. Får håpe at værgudene er snille med oss 😉


En trist dag

Så kom telefonen jeg har ventet på. Nå er det over og min mormor er død. En grå og trist dag. En ny begravelse til uka. Jeg hater det. Men må man så må man.  Ikke noe mer å fortelle herifra. Trist stemning. Lys er tent for de som ikke er her hos oss lenger<3

Lille solstrålen vår har fått dagen til å gå og tankene over på andre ting. Noen ganger er det greit…Jeg lurer på…

Jeg tror jammen meg at Mats harr skjønt det….. I kveld så gløttet han på øynene når jeg la han i sengen, og så la han seg bare til å sove videre. Siden har det vært stille:) Da har vel all hyling vi har hørt på gitt resultater da:) Endelig så har han gitt seg. Det var jammen ikke lett, men nå håper jeg at vi får roligere kvelder fremover. For nå i det siste så har det bare vært tull og tøys.

I dag har dagen gått med til rengjøring og sanktansaften har vi bare latt gå forbi uten noe markering. Karina har vært med en venninne en tur og sett bål. Og så fikk de en is etter kveldsmaten. Vi får kose oss i helgen i stedet. Hvis det hadde vært knallvær i dag så skulle vi tatt en tur ut på vannet, men her har det blåst (til en forandring) og tunge mørke skyer har truet med regn. Håper på bedre vær i helgen. Nå trenger vi litt varme i kroppen igjen. Litt mer stabilt vær hadde vært fint.

Nå skal Ole og jeg slappe av resten av kvelden (en kort kveld i dag også *sukk*) Tenker vi sniker litt i skapet og finner oss noe knask. Hehe, det er jo tross alt sanktansaften;-)

Nå tror jeg forresten at det er rett før Mats får en ny tann. Da blir det spennende å se om han fortsetter med å bite når jeg ammer. Gjør han det så må jeg bare slutte. Etter han bet meg for noen dager siden så gjør det fantastisk vondt å amme. Han må bare bite litt hver gang jeg ammer. Ikke så veldig godt å få disse små tennene inn i såret hver gang jeg ammer….:(