Da var ferien vår over

Trist, men slik er det. I dag hadde vi vår siste feriedag:( I morgen er det hverdag igjen. Litt hverdag iallefall. Ungene har jo ferie enda, så vi skal vel klare å kose oss litt til tenker jeg:)
 
I dag har vi vært en tur i Vansjø. og ungene har fått henge bak båten i en slik ring. Morro:) Karina er dreven i dette. Hun koste seg bak båten i ringen mange ganger i fjor også, men Sander satt i den bare en gang og da kjørte vi i sneglefart. Men i år så fikk vi kjøre fort. Og han synes at det var kjempegøy =)
 
video:003
Karina henger bak båten:)
 
 
Vi fikk ikke vært ute så lenge i dag siden vi skulle i bursdag til farfar. Men vi har da kost oss i dag også. Vi møtte kjentfolk og har kost oss sammen med de en stund. Alltid koselig å være fler:) Ungene bada og koste seg. Skulle ønske at vi hadde ferie litt til…..
 
Blid sommergutt:)

Elias synes forsatt at vannet er kaldt…. Så han holder seg på sand.

Karina og Helene padler på tur i ringen:)

Vi fikk besøk av en liten søt familie. Mamman og pappan freste til oss hvis vi kom for nærme de. Men mat skulle de ha:)

Full fart med Sander på slep;-)

Kim-Andrè i farta =)

Deilig med et bad fra båten:)

Mats i bursdag:)Vi har hatt en topp dag alle sammen. Det har vært fint vær bortsett fra en kraftig regnbyge som kom når vi var i bursdag. Ungene tok seg et kveldsbad fra båten når vi kjørte hjem. I morgen er det slutt på å få sove litt lenger. I ferien har Ole stått opp med Mats hver morgen fordi jeg tar han om natten. Men i morgen må jeg bare komme meg opp….. Jaja, skal vel klare det. Vi får se om vi finner på noe eller om vi blir hjemme i morgen. Det er jo meldt bra vær og jeg frykter at det blir godt og varmt og bare være hjemme. Spørs om ikke det blir et kvelsdbad fra båten i morgen også =)

 
 
 
 

 

Nok en herlig dag

Nok en herlig dag er over og de minste barna er i seng. I dag gikk turen over til Åsgårdsstrand igjen og vi fikk plassen vår under treet:) Vi har kost oss i dag også og ungene er som regel opptatte med å bade eller sole seg. Mats krabber rundt og koser seg i bare bleia. Livet er ikke så galt om dagen<3

Mats og Elias koser seg sammen<3

For en uke siden var det kaldt og det regnet hver dag. Ganske store kontraster i landet vårt.

Elias er veldig opptatt av å ta vare på Mats om dagen<3

Herlig med sommer =)

Da vi skulle dra hjem igjen så lå det en ganske stor båt bak båten vår. Haha, det så jo litt dumt ut da. Der satt fire voksne mennesker i den store båten og vi pakket oss sammen alle 7 i vår lille båt:)

I dag var det lite sjø. Havet ligger blikk stille. Ungene fikk sitte på dekk på veien hjem:)

Elias kom opp i båten når vi kjørte fort. da blir det litt mye vind i ansiktet hans.

I morgen er det siste dag i ferien vår. Det er jo litt dumt siden sommeren endelig har kommet, men vi kan jo ta noen ettermiddagsturer etter jobben hvis været fortsetter å være så fint. I morgen så tar vi turen ut i Vansjø. Vi skal i bursdag til (ungene sin) farfar og de bor ved Vansjø så da tar vi turen i bursdag rett fra turen. Ungene synes at det er gøy å komme sjøveien. Så får vi heller komme litt svette og bustete på håret da. For ut på tur skal vi;)Grilling med gode venner

I dag har vi hatt en dag hjemme. Bad skulle vaskes, gress måtte klippes, ugress skulle fjernes, mat måtte handles inn og klær skulle vaskes. Så tenkte jeg at siden vi allikevel skulle ha en dag hjemme så kunne vi jo be sammen til grilling. Været er jo strålende om dagen og vi pleier å ha en felles grilling med to vennepar hver sommer. Det er bare det¨å få ut fingeren og få bedt sammen  alle da……

Vi har storkost oss alle sammen. vi har grillet, spist is og jordbær, ungene har lekt og kost seg og vi voksne har pratet, mimret og ledd mye. Herlig kveld<3 Kunne faktisk ikke blitt bedre. Ungene har løpt rundt og lekt hele tiden. Men i slutten av kvelden satt de seg ned og hørte litt på de voksne sin mimring. En klassiker som går igjen er fra da vi bygde hus. Det nærmer seg ti år siden nå. Vi skulle gjøre mest mulig selv på huset og gode venner hjalp til. En dag så satt Ole oppe i loftsetg og pipa var nesten ferdig. Nede på bakken satt en luring og tok seg en røyk. Han fant ut at han skulle se om pipa fungerte som den skulle og blåste røyk opp pipa….. Ole skvatt litt før han trodde at en lampe hadde tatt fyr nede på bakken….. Vi ler like mye hver gang vi snakker om den episoden. Hehe, gode gamle dager. Vi har noen historier, men de er jo morsomst for oss som har opplevd de =)

Besøket var her helt til 23 og ungene var storfornøyde for å ha vært ute så lenge. En perfekt dag med flott vær, god mat og gode venner. I dag var siste feriedagen vår, nå er det bare en liten helg før hverdagen henter oss litt inn igjen. Men før det så venter en herlig helg med masse sol og sommer<3

Klare fo mat =)

Mats fikk ta kveldsbadet ute på verandaen:)

God stemning:)

Felles avslutning på kvelden:) Det er spennende å høre de voksne forteller historier;)

Nå er det på høy tid å finne sengen sin. Kjenner jeg Mats rett så skal han ha en liten nattpupp når vi kommer og legger oss:)Sommer trallala

I dag har det vært en like fin dag som vi hadde i går. Bare enda litt varmere. Og null vind. Gjett om vi har kosa oss på båttur i dag da. Herlighet for en nydelig dag. I dag tok vi turen over til Åsgårdsstrand. Et perfekt sted. Der er det strand, brygge, stupebrett, flåte, sand, gress, kiosk, gjestehavn og do (noe jeg måtte ha tilgjengelig i dag…..) Helt perfekt sted. Ikke tar det så lang til å kjøre over med båten heller. Vi er vel over på ca 20 min hvis vi kjører fort. Og i dag var det jo blikk stille på vannet. Ikke så ofte det akkurat.

Det var mange mennesker på stranda, enda så fikk vi et helt tre for oss selv. Til og med jeg har fått solt meg litt i dag. Mats satt på teppe i skyggen og jeg lå i sola og fulgte med han.

Så deilig å slippe klær. Sol og sommer er herlig<3

Og alle må jo ha is på en så varm dag:)

Mmmmm, for en fin dag =)

Smiler på oppfordring……:)

Elias og Mats har kost seg sammen i dag mens de andre har badet. Elias ville ikke bade for han synes det var for kaldt.

De tre største kaster ball;)

En liten lekeplass er det der også:) For et perfekt sted. Mitt nye favorittsted<3

Denne blir man svimmel av. Den går rundt og rundt og er vanskelig å stoppe når man først får litt fart:)

Her ser vi Bastøy i bakgrunnen. Havet var helt stille i dag.

Mats fikk prøvesitte “dompa” i dag. Neste år så er han stor nok til å leke der selv<3

Vi har kost oss masse i dag også. Men i morgen må vi nok ta en dag som vi får gjort litt hjemme. Vi får jo ikke tid til å handle inn mat en gang når vi er hele dager ute med båten. Men lørdag og søndag er vi på tur igjen håper jeg =)

For en herlig dag<3For en herlig sommerdag

I dag har vi vært på tur med båten. Og for en herlig dag vi har hatt<3 Vi har hatt følge med et annet par også som har en gutt som er akkurat like gammel som Elias (samme dag, bare en halv time forskjell på de =)  De er verdens beste kompiser og går i samme barnehage:) Ingen unger har kranglet og vi har kost oss sammen koselig selskap. Herlig. Det er ikke galt med sol og sommer.

Det eneste er at det blir veldig sent før vi får barn i seng og vi voksne får satt oss ned. Men det overlever vi. Turen går ut i morgen også regner jeg med. Man må bare kose seg ute mens solen er her. Nå er det ikke lenge igjen av ferien. Huff, det går jo så fort og vi har jo ikke vært så heldige med været. Så dagene med sol nå skal nytes:)

Slik var dagen vår i bilder:

Sander og Kim-Andrè var med på tur, men har ikke blitt fanget opp av kameraet i dag, men det blir nye muligheter i morgen håper jeg:)

Nå skal jeg ta meg en kjapp dusj og sette på en vaskemaskin før jeg lander i sofaen. Nyte stillheten litt før jeg finner senga;)Badeland

I dag har været vært ok, men regnet øste ned tidlig på morgenkvisten så vi gadd ikke å dra ut med båten i dag. Det er liksom ikke så stas å legge seg ned på en strand når sanda er bløt egentlig. Så i dag tok vi turen til badeland i Sarpsborg. Der har vi jo vært flere ganger og ungene storkoser seg der. Men nå bør det bli fint vær resten av ferien så vi får brukt båten litt også. Frem til nå har vi bare fartet rundt og brukt penger. I går var vi i Sverige og da flyr jo pengene unna *sukk*

Men nå meldes det jo sol her hos oss og da tenker jeg at resten av ferien blir litt billigere. Da smører vi med oss lunch, pakker med oss grillmat og blir ute hele dagen. Hvis vi bare får litt varme så koser liten og stor seg:)

Gøy i vannet =)

Sander tar salto ut i vannet:)

Elias flyter og koser seg:)

Ikke så ofte de leker sammen og koser seg uten noe krangel…..

Tid for mat =)

Elias var helt blå på leppene. På tide med en pause;)

Så var det full fart igjen:)

Vannsklie var populært =)

I farta 🙂

Mats er jo lykkelig når han får plaske litt i vannpytter. Og de er det mange av i et badeland:)

Såååå deilig:-)

En knallfin dag for ungene. Ikke noe krangel, bare lek og morro. Det er deilig for mor og far. Men jeg må si at det er hektiske dager her i ferien. Ikke noe latmannsliv for far og mor. Her er det unger i fokus fra morgen til kveld. Nå setter vi oss som regel ikke ned før i 22 tiden. Og som regel så har jeg en vaskemaskin som skal henges opp før det er natt. Men nå er snart ferien over for Ole og da blir det brått litt mer hverdag igjen. Vi får nyte lange dager uten å gå etter klokka i noen dager til =)Respektløst

Jeg ble egentlig litt sjokkert når jeg kom over en blogg som legger ut om at hun faktisk forstår tankegangen til Norges mest forhatte mann, Anders Behring Breivik. At Norge tar inn alt for mange innvandrere. Hun går faktisk så langt og sier at Norge kommer til å bare bestå av muslimer om 100 år. Hun passer på å skrive at hun selvfølgelig er rystet over at han har skutt og drept mennesker, men er fortsatt enig i tankegangen hans…..

At noen har den meningen er jo greit nok, men å legge ut dette på bloggen sin etter at en gal mann har bombet, skutt og drept mange uskyldige mennesker synes jeg er usmakelig. Det sitter mennesker rundt om i Norge som har mistet det kjæreste de har. En datter, sønn, bror, søster, nevø, niese, barnebarn osv er borte for alltid. Bare fordi en gal mann har en mening om hvordan samfunnet burde være. Det var hans valg, og alle disse menneskene ble drept fordi han måtte få frem sin politiske mening. Heeelt forkastelig og en grusom handling.

Jeg har en sønn som er gammel nok til at han kunne vært der… Jeg vet ikke hva jeg hadde gjort om han hadde vært der og jeg hadde fått beskjed fra han om hva som foregikk. Jeg hadde fått sjokk og jeg klarer ikke tenke meg hvordan alle disse foreldrene må ha hatt det. For et helvete og for et mareritt. Hadde dette vært en skrekkfilm så hadde jeg ikke klart å se den. Noe så grusomt. Kald og rolig gikk han rundt og skjøt uskyldig ungdom som ba for sitt liv. Og så må noen absolutt skrive at de forstår tankegangen…..????? RESPEKTLØST!!!!!

Samtidig ser man hvordan Norges befolkning står sammen og sørger. Alt det denne drapsmannen ville få frem har slått feil. Arbeiderpartiet kommer vel til å få flere stemmer enn noen gang til valget. Istedenfor å skape frykt så står nordmennene sammen og trøster hverandre. Han fikk jo gjort noe med rekrutteringen, men det han har gjort kommer til å skape enda flere Auf’ere. Angrepet hans slo feil og livet hans er jo ødelagt, sammen med mange andre sitt liv.

Snart kommer hverdagen for mange som har mistet en nær og kjær. Spar disse stakkars menneskene for sårende meninger. Støtt heller opp og vær der for de. Om akkurat du er ening i drapsmannens politiske mening og synes at det er for mange muslimer i landet så hold den for deg selv. Jeg kunne ikke vært mere uinteressert i akkurat den meningen om dagen. Jeg er mer opptatt av hvordan disse stakkars menneskene skal kunne klare å leve videre når de vet hvordan deres barn ble drept og hvor redde de var.

http://www.youtube.com/watch?v=0_9BTHcpssM&feature=player_detailpageHjemme igjen

Da var vi på plass hjemme igjen. Og det regner jo like mye her jo….. Det var jo feil. Solen skulle jo skinne her. Men nå er vi på plass og resten av ferien tar vi litt ut ifra vær og vind. Ole har en uke igjen og vi har ingen konkrete planer. Jeg må si at det var deilig å slenge seg ned i sofaen hjemme.

Nå har vi pakket ut og vasket tøy så vi er klare for morgendagen. Det er meldt regn i morgen også, men man kan jo alltid håpe at solen titter frem. Og da skal ikke jeg pakke ut og holde på inne.

Jeg må si at det er sterke bilder man ser på tv om dagen og tårene er ikke langt unna når man hører alle disse forferdige historiene og ikke minst talen til Stoltenberg. Jeg føler med de som har opplevd dette marerittet på nært hold.

Disse flotte bildene har Janne Arnesen Folkenborg tatt. De er så nydelige. Til minne om det forferdelige som har skjedd. La oss stå sammen og husk at noen ganger holder det med “ei hand å holde i”<3

http://www.youtube.com/watch?v=YlU6HFBvXaI&feature=player_detailpage

En tung dag

I dag har det regnet, faktisk høljet ned. Heeeeele dagen nesten. Solen tittet frem helt i slutten av dagen. Så i dag har vi sett på nyheter og prøvd å ta inn over oss hva som har skjedd. I går kveld var det vel opplyst at minst 10 var skutt og drept på Utøya, noe jeg synes var helt forferdelig. Ole sto opp tidlig i dag for å se om det var vær til å dra i dyreparken, noe det ikke var. Han kom og la seg igjen og sa at det var 80 som var skutt og drept. Jeg ble helt satt ut. Utover dagen i dag har vi hørt rystende historier. Og så får vi opplyst at drapsmannen har fått holde på i 1 og 1/2 time. For et mareritt disse ungdommene har måttet gå igjennom. Ingen andre enn de selv klarer vel å sette seg inn i hvor grusomt dette har vært. Mine tanker går til de som har måttet gå igjennom dette grusomme og til de som aldri får hjem sine nære og kjære.

Men livet må jo gå videre selv om dette har skjedd. Dette har preget dagen vår og det er rart og tenke på at slike ting kan skje. Men jeg prøver og glede meg over de små ting. Som at solen endelig tittet frem. Det var deilig og det lettet litt på stemningen. Båten fikk seg en liten tur, og jeg, Karina og Mats koste oss noen minutter alene på hytta. Da gutta kom hjem så hørte jeg at Elias gråt sårt og Sander kommer inn og sier at Elias MÅ ha brukket benet. Men det var nok en “liten” overdramatiseing fra hans side. Og jeg ble bare såååå letta. Han hadde riktignok slått benet, men det går jo over.

Mats er som en magnet på han ser vann og i dag da solen tittet frem så tok jeg av han klærne og lot han krabbe litt rundt ute. Herlig med litt sol:)

Søtingen<3