Heeelt fersk

Jeg er i skikkelig mimre humør om dagen. Nå nærmer det seg 1 års dagen til Mats med stormskritt. Her er han helt fersk. Vi ligger fortsatt i badekaret og navlestrengen er fortsatt ikke klippet:)

Nå ligger Mats i sengen og hyler. Det har han vel gjort i snart en time. Hvem sa at den første tiden er den mest slitsomme??? Jeg er ikke helt enig der nei!!! I natt så har Mats tullet utrolig mye og det ble ikke så mye sammenhengende søvn på meg i natt. Tror faktisk at jeg sov mer sammenhengende når han var helt fersk jeg…. Menmen, de sier at hvis du har en urolig og vanskelig baby så blir de rolige når de er store barn. Åååå, da kommer Mats til å bli verdens roligste ungdom….. Jeg klamrer meg til håpet =/

I dag så har været vært strålende. Vi har gått tur og kost oss. En bitteliten lur ble det på meg også når Mats sov:) Trenger det etter en slik natt som jeg hadde i natt.

Nå er det endelig høstferie og snart pakker vi og tar oss en liten tur til fjells. Det skal bli deilig. Kattevakt er leid inn og vi kan reise med god samvittighet. Kanskje fjelluften hjelper Mats med nattesøvnen sin…. Det er lov å håpe.

Og mens jeg er i mimrehumør så kan jeg jo slenge med disse to bildene av Karina og Kim-André. Bildene er fra 2003 og de er 4 og 7 år. Sjekk sveisen til Karina da:) Hehe, det er ikke bare bare med krøller i håret på ei lita jente;)

Nå har endelig Mats sovnet igjen og vi hører faktisk tv’n igjen. Da er det bare å nyte resten av kvelden:)

 

Små gleder

I dag så var det altså rengjøring som sto på programmet. Kjedelig, men nødvendig. Dagen begynner med å rive av alle sengene, samle sammen handkler og annet skittentøy. Jeg setter på den første vaskemaskinen av 5-6. Det er viktig å komme i gang, hvis ikke så blir jeg ikke ferdig på en dag.

Så er det tid for frokost etter jeg har sendt Karina og Sander til skolen. De går rett etter 8. Kim-André drar litt før 9. Litt etter 9 går vi til barnehagen. Når Mats og jeg kommer hjem igjen så rydder jeg litt før det er tid for en kjapp pupp før jeg legger ut Mats.

Og når han først sover så er det bare å holde tempoet oppe. To bad skal vaskes og støv skal tørkes oppe og nede. Jeg vasker, henger opp tøy/bretter tøy og rydder. Sengetøy skal luftes og hele tiden så håper jeg på å bli ferdig før Mats våkner fra luren sin. Det er viktig, for når han er våken så har jeg i grunn mer enn nok med å passe på han:)

Når jeg nærmer meg ferdig og Mats enda sover så øyner jeg et håp om at jeg kan innta lunch i fred og ro. I dag så var jeg litt etter skjema, og jeg trodde vel ikke at jeg skulle rekke lunch før han våknet. Men etter hvert som jeg nærmet meg ferdig så øynet jeg et håp. Og endelig så var jeg ferdig. Jeg tar meg selv i å liste meg rundt på kjøkkenet mens jeg smører meg mat (Mats sover rett utenfor døra på kjøkkenet)

Og endelig, lunchen er ferdig smurt og jeg gleder meg over at jeg rakk det. Jeg skal kose meg med lunch i fred og ro. Og da…… da hører jeg Mats er våken =/ Jeg blir først skuffa over at ejg ikke rakk min “kosestund” i fred og ro. Men jeg blir fort enig med meg selv at det viktigste er jo at jeg ble ferdig med det jeg skulle gjøre. At jeg får holde på i fred og ro r gull verdt. Fokuset flytter seg fort fra skuffelse til gleder over det jeg har fått gjort i fred og ro.

Men så skjer det….. Mats ligger våken og bare pludrer og koser seg. Nytt håp:) Jeg småløper inn i stua med lunchen min. Jeg setter pc’n på og oppdaterer meg med nyheter og hva mine bloggvenner driver med. Jeg rekker å hive i meg to brødskiver og lese et muntert innlegg fra Inger  Alltid like positive innlegg:) Det er utrolig hvor mye en slik liten stund betyr. I dag varte den 10 minutter, men 10 deilige minutter. Nesten som å vinne i lotte.

Det er rart hvordan fokuset i livet forandrer seg. Hadde noen fortalt meg før jeg fikk barn at jeg ville bli lykkelig om jeg fikk 10 minutters lunch i fred og ro så hadde jeg nok ikke trodd på de. Etter man får barn så er det de små tingene som betyr noe. Lunch i fred og ro, noen inutters hvile på sofaen etter middag før man sparker i gang med resten av gjøremålene for dagen, det å få gå på do i fred og ro….. Man har helt andre krav etter man får barn.

Mats tuller mer enn de andre barna her har gjort på natten. Med de andre så var fokuset rettet mot at de skulle sove hele natten. Nå er fokuset rettet mot at han ikke skal tulle etter at han har fått pupp på natten og legge seg til å sove. Gjør han det så er jeg veldig fornøyd:) 

Ja så ble det sent i dag også da. Og jeg har tøy som skal henges opp….. Fokuset nå er å få hengt det opp og få gått på badet før han våkner. Når det er gjort så er fokuset rettet enda lenger frem. Da er det å komme seg under dynen uten at han våkner. Og så sooooove:) Kanskje jeg får en rolig natt:)

 (Nytt fokus: Mats er våken og hyler. Da er det bare om og gjøre å få hengt opp tøy i full fart og få kommet seg i seng før han vekker hele huset. Og så er det om og gjøre at han roer seg i senga si og sover etter han har fått en liten tår. Jeg trenger noen timers søvn) Nattinatt:)

Endelig

Da var en  hektisk dag over. Det var jammen på tide å få satt seg ned:) Nå er vi i rute til høstferien. Vi har endelig en plan på hvor og hva vi skal. Det var jo på tide det også. Hehe, ikke så kjappe til å planlegge bestandig. Men vi skal kose oss med noen dager uten den hektiske hverdagen. Det skal bli deilig.

I dag har dagen gått med til å gjøre rent og hande inn. Karina har danset, Sander har spilt kamp og Kim-André har vært på trening:) Det ble litt mange planer i ettermiddag så farmor og farfar ble lånt inn for å være med Sander på kamp. Og da åpnet det seg en liten mulighet for å lukke øynene i noen minutter på sofaen sammen med Mats før vi føk ut for å handle. Noe så deilig:) Det gir en ekstra energi innsprøytning. Men etter det så har det gått i ett. Nå har far dekket opp med grandiosa og en brusboks. Hehe, luksus:)

Solnedgangen i går kveld:) Vakker:D

Men nå er det mat:) Kanskje jeg stikker innom en gang til i løpet av kvelden:)

Til salgs

Nå har jeg ryddet opp og jeg har masse fint til salgs. Jeg vil gjerne ha bud på min mail adresse hvis noen er interessert ([email protected]) Vi kan sende, men klærne blir kanskje litt mye å sende siden det er en full søppelsekk (ulltøyet kan jeg sende)

Uro fra Ficher Price. Den har rolig musikk, lys, naturlyd og hjertelyd. Ny pris 600,-

Ull Joha str 70. Ny pris 149.- per del

Ull body fra Cubus str 62/68 Ny pris 149,- Ull tøfler fra name it (husker ikke pris)

Ull fra Kapp Ahl str 62/68 Ny pris 149,- per del

Ull Janus str 70 Ny pris 350,-

Ull teppe (vognteppe) Berger

Ull fra H&M str 68 Ny pris 98,- per del

Ull pyjamas fra Cubus str 62/68 Ny pris 249,-

Chicco bæresele Sort (lite brukt til 1 barn) Ny pris 598,-

 

Gå stol Helt enkel

Hoppehuske (festes i karmen uten skruer)

Vognsett

To sett i str over vognsett (80X100?)

To vogndyner. En termo og en sommer

Helseteppe + teppe som har glidelås og knapper så man kan lage pose ut av det

Vinterdresser str 68

 

Et utvalg av klærne. Jeg har klær i str 50-74. Mye fint som er brukt til ett barn (gutt) Mye fra name it.
Vinterdress str 56


Send meg gjerne bud:)

Store gutten vår

Lite nytt å melde herfra i dag. Jeg har vondt i nakken. Det er bare slik nakken min er. Plutselig så slår den seg vrang. Kan stå i dusjen jeg og så plutselig så får jeg skikkelig vondt. Skulle sjekket det opp men…. Ukene (eeeh, årene faktisk) går uten at jeg får tatt det opp med legen. Og nå fikk jeg vondt i nakken i går morges. Så jeg har faktisk gjort minst mulig i et par dager. Skulle egentlig byttet gardiner i stua i går, men selv jeg så mine begrensninger da:)

Karina kom hjem med lua hun har strikket på skolen i går, og Mats fikk være modell:) Søt gutt til søt lue;)

Nå er det snart høstferie. Ungene gleder seg og det gjør jeg også. Skal bli deilig med noen rolige dager:) For 1 år siden så gikk vi bare og ventet på Mats. Jeg er skikkelig i mimremodus om dagen. Jeg pakker stadig bort ting som han har blitt for stor til og det er jo litt vemodig. I dag så pakket jeg bort vogndynene og pakket frem juniordyna. Så da skal dyna i senga brukes i vogna og større dyne skal på plass i sengen. Jeg har vasket og strøket sengesettene som jeg lette frem i stad og nå er de på plass i skapet:) Deilig med litt større dyne nå som vi går inn i en kaldere tid;)

Snart 1 år<3

Jeg tenkte at jeg skulle legge ut noe for salg her på bloggen etterpå. Vi skal bort en tur i høstferien og jeg venter med å legge ut annonse på Finn til jeg kommer hjem igjen. Kanskje jeg har noen gravide lesere…

Spørsmålsrunde

Da er det Janne som har noen spørsmål:

Hvem av barna er flinkest til å hjelpe til hjemme?
Karina er vel den som hjelper til uten at jeg må spørre om hjelp. Og hun forlanger heller ikke noe for å hjelpe til. Hun er flink til å hjelpe meg med å gi Mats middag når jeg er opptatt med å lage mat til oss andre:)

Hva vil Kim Andre etter ungdomskolen?
Han har lyst til å gå elektro. Han har lenge sagt at han skal bli pilot, men har gått litt bort ifra det nå. Det skulle ikke forundre meg om han får seg jobb innen økonomi etterhvert. Han er veldig flink i matte:)

Hva liker barna deres best å gjøre?
Det som er høydepunktet er vel når det er helg og vi kan kose oss foran tv’n med noe godteri. Hehe:) Men ellers så hopper de mye på trampolina, Kim-André og Sander spiller mye fotball. Nå har Elias lært seg å ta i fart på huska selv og husker en del nå. Ellers så blir det jo en del tid med Nintendo og diverse andre spill og data.

Hender det at di krangler av og til?
Jepp, det gjør de. Men ikke mer enn normalt. Og det er jo mest Sander og Elias som krangler for de er mest sammen:)

Er det ganske travelt med 5 barn?
Det er noen ganger litt i overkant travelt:) Det er liten tid til overs og vi voksne har ikke mye fritid;)

Er Kim Andre flink til å leke med eller hjelpe med minste lillebror?
Kim-André har alltid hjulpet med minste lillebror og jeg kan se at han er stolt over å være storebroren hans. Det er bare ikke alltid han vil innrømme det:) Ellers så er han veldig opptatt men enten lekser eller venner om dagen:)

Kan du legge ut bilder av barna når di var noen dager eller noen uker?
Skal se hva jeg får til. Jeg har lagt ut 4-mnd bilder av de her Jeg har prøvd å scanne inn noen bilder fra album, så jeg får se hva jeg får til senere:)

Er Kim Andre blitt tatt bilde av mye før siden han ikke liker det eller er han ikke fornød med bildene av seg?
Det er nok bare alderen han er i nå tenker jeg. Men det har nok blitt litt mange bilder også…

Hvordan synest du det var å eie ditt første barn? (da Kim Andre kom til verden)
Det var helt spesielt å få førstemann. Det går ikke an å beskrive den følelsen når man har fått barn, og det var jo ekstra spesielt å få førstemann. Vi koste oss masse når han var liten og jeg var veldig bevisst på å kose meg når vi bare hadde ett barn. Når de blir større så er det jo også mange hensyn å ta etter skolestart. Så vi prøvde å nyte dagene som bare vi bestemte hva vi ville gjøre:)

Husker du dåpsdagen til alle 5 barna deres?
Det gjør jeg:)

Hvordan var det da barna deres skulle oppleve julaften første gang?
Kim-André og Karina var jo nesten ett år og det var gøy med presanger. Sander og Mats var jo bare små babyer og de skjønte jo ikke at det var noe spesiell dag. Elias var litt større igjen og fikk med seg gavene. Kim-André, Karina og Elias var nok litt skeptiske til nissen…

 

Så til sist er det noen spørsmål fra en anonym leser:

– Hvordan er det å ha tre barn?
Jeg regner med at du mener 5 barn og ikke 3… Det er veldig hektisk. Man må være tålmodig og klare å sette sine egne behov litt ned på lista. Men det er jo utrolig givende også. Mye morro, mange bekymringer og mye kos:)

– Har alle barnene dine samme far, og bor de med faren sin?
Vi har bare barn sammen ja. Alle barna har samme mor og far. Det vil jo si at vi ikke har noe frihelger fra noen av de:) Vi bor sammen ja og har vært gift i 14 år<3

– Hva jobber du som?
Nå som permisjonen min er ferdig så leter jeg etter jobb. Jeg jobbet som personlig assistent for en dame som sitter i rullestol før permisjonen, men hun har fått nye assistenter etter at jeg gikk ut i permisjon og hadde ikke timer til meg og jeg må derfor finne meg en ny jobb. Jeg regner med at det blir jobb som personlig assistent igjen snart. Jeg har jo også oppdrag gjennom barnevernstjenesten og er besøkshjem:)

– Går barna dine på skole/barnehage?

Kim-André går på ungdomsskolen i 10. klasse, Karina går i 7. klasse, Sander går i 4. klasse og Elias går i barnehage. Mats blir hjemme sammen med meg de dagene jeg ikke skal jobbe. Hvis jeg skal jobbe på dagtid så får vi hjelp av svigermor og mamma:)

– Hvordan er det å ha (snart) to tenåringsbarn?
Det er mye hormoner ute og går for tiden ja, men det går stort sett greit =/

– Krangler barna dine mye?
De krangler ikke så mye, men litt blir det jo. Men ikke mer enn normalt. De kan være uenige om diverse ting, spesielt Sander og Elias.

– Har dere stort hus, med eget soverom til dere selv og alle barna?
Vi har ganske stort hus,med 5 soverom. Det er bare Sander og Elias som deler rom:)

– Hvorfor ville du ha fem barn?
Egentlig så ville jeg ha 3 barn, men så ønsket jeg meg én til, og fikk mannen min med på det. Da jeg ble gravid med Mats så kom det som en stor overraskelse. Vi var begge to fortvila en stund da, men jeg synes at vi klarer oss bra:)

– Kan du beskrive Kim-Andre og Karina med fem ord?
Den var ikke så enkel. Kim-André: sta, kresen, flink, nøye og ryddig. Karina: snill, rotete, glemsk, hjelpsom og forsiktig.

Da har jeg svart på alle spørsmålene og håper at alle er fornøyde:) Hvis der er mer dere lurer på så er det bare å spørre og hvis det er noe spesielt dere vil at jeg skal skrive om så er det bare å komme med forslag:)

Svar på spøramålsrunden

Det kom da inn ganske mange spørsmål så da skal jeg svare så godt jeg kan.

http://mammantiljessicaogbenjamin.blogg.no  lurer på:

Planla dere 5 barn?
Nei, det gjorde vi ikke. Siste graviditet kom som en stor overraskelse. Elias begynte og bli stor gutt og jeg trodde vel at vi var ferdige med små barn. Jeg har vel alltid sagt at jeg ville ha 3 barn. Ole kunne tenke seg to…. Hehe, jeg har en snill mann som var med gikk med på nr. fire. Nr 5 var en liten diskusjon før vi ble enige om å fullføre svangerskapet. Nå kommer det virkelig ikke fler. Da må jeg i tilfelle finne meg en ny mann. Og det har jeg ikke noe planer om:)

Har du reist mye?
Nei, jeg vil ikke si det akkurat. Vi var bare på en sydentur sammen før vi fikk barn. Og så har vi vært på noen sydenturer med barn. Men vi er på sommerferier hver sommer med barna. Norge, Sverige og Danmark og så reiser vi på sydenturer innimellom. Ole og jeg dro på en tur til Wien når Kim-André var litt over ett år, og så var vi i Spania (4 dager)  i 2008. Den siste turen kunne jeg fint klart meg uten. Jeg savnet ungene og vi hadde bare dårlig vær. Og mine drømmer om lange dager i strandstol forsvant med solen:(

Favorittmat og drikke?
Jeg er ikke veldig avansert når det gjelder mat og drikke. Jeg er ikke noe glad i vin. Jeg er heller ikke noe kaffe/te menneske… Så her går det i vann, nektar, iste og brus. Og de få gangene jeg tar noe med alkohol så drikker jeg rusbrus/cider. Når det gjelder mat så er jeg glad i fløtegratinerte poteter og biff. Og jeg elsker raclette:) Da har vi som regel kjøtt av kylling, svin og okse. Så har vi bacon, løk. mais. Soyaolje og fløte og ost på toppen. Loff og salat hører også med:)

Hva syns du er tøffest med å ha 5 barn?
Det tøffeste er vel at vi alltid har dårlig tid og for lite tid til å få gjort ting. Og vi har veldig liten tid til oss to voksne. Det meste vi skal blir dyrt fordi vi er så mange og vi må tenke oss godt om når vi skal finne på noe. Men jeg må si at jeg trives jo veldig godt med at det er travelt:)

Har du noen hobbyer?
Hobbyer blir det rett og slett ikke tid til. Jeg er jo glad i å ta bilder og det er vel min hobby. Jeg skulle gjerne hatt mere tid til å ta bilder/gått kurs, men det får komme senere.

Blir du aldri sliten og lei(supermom!)?
Jeg føler meg absulutt ikke som noen supermom. Jeg blir selvfølgelig sliten og lei noen ganger, men jeg har blitt veldig “god” til å legge lokk på det frem til ungene er i seng. Jeg føler vel at vi strekker oss langt for å tilfredstille ungene og det har vel blitt en vane nå. Ole og jeg koser oss når vi ser at ungene har det bra. Jeg trives veldig godt med å stelle og styre her hjemme og har det for det meste bra. Men jeg må si at jeg gleder meg til den dagen Ole og jeg kan få en fridag sammen uten barn igjen:)

Hva er det beste med å ha 5 barn?
Det beste er vel alle gledene de gir oss:)

Har barna egne soverom?
Sander og Elias deler rom. Ellers så har Kim-André og Karina eget rom. Mats skal på eget rom så fort vi får pusset det opp. (Det var bare det å finne tiden til det da…) Vi har altså 5 soverom i huset vårt:)

 

Så fikk jeg spørsmål av http://a4liv.blogg.no

 

-Hvordan trives du som fembarnsmamma? Blir du aldri utslitt og drittlei? (det virker aldri slik på bloggen din i hvert fall).
Som jeg svarer over her så blir jeg sliten og lei innimellom, men jeg setter meg ikke ned og gråter av den grunn. Jeg er vel nede i noen daler jeg også, men jeg har det for det meste bra. Jeg trives med livet mitt og føler at jeg ikke har noen grunn til å klage. Men jeg klager jeg også altså og mannen får gjennomgå noen ganger:)

-Har du noen hobbyer som du tar deg tid til å drive med helt for deg selv? (litt sånn med unntak av fotografering da, siden det involverer familien 😉
Nei, det er rett og slett ikke tid til det. Det må være bloggen da. Haha, den tar faktisk også litt tid:) Men jeg liker å bake og gleder meg til jeg får mere tid til det en gang i fremtiden:)

-Hva gjør du når du kjenner at du trenger å lade batteriene litt?
Ikke mye tid til å lade batteriene her, men en liten shoppingtur uten barn gjør at jeg kommer hjem med et smil om munnen;) Det er vel det største luksusen jeg kan unne meg nå uten barn. Det er som regel sent før unger er i seng og huset er klart for en ny dag, så det er ikke mye tid til gå turer alene heller nå =/ Men det kommer senere:)

-Hva synes du har vært den største overgangen? Fra ett til to barn, to til tre, tre til fire eller fire til fem?
Jeg synes vel at forandringen var størst fra nr 1 til nr 2. Da var jeg ffaktisk litt i tvil om jeg ville få en til. Vi koste oss veldig med bare Kim-André:)

Da publiserer jeg innlegger og tar de siste spørsmålene i et annet innlegg så det ikke blir så forferdelig langt:)

Jepp jepp

Da har kvelden hentet oss inn igjen. Ikke mye nytt herfra i dag. Turboen vår gjør sitt til at jeg føler at jeg er trøtt døgnet rundt. Så i dag har jeg faktisk sovet to lurer…. Hehe, med andre ord, en stille og rolig dag for oss:) Men men, det går vel over.

Jeg har fått spørsmål om jeg kan ha en spørsmålsrunde, og det kan jeg jo. Jeg ser jo på statistikken at jeg har fått noen flere lesere. Så noen nye lesere er det jo der ute. Så hvis det er noe du lurer på så er det bare å spørre:) Så svarer jeg i morgen kveld tenker jeg (om det blir noen spørsmål vel og merke)

Nå er det Ylvis på tv og det må jeg bare få med meg før det er kveld:) Mine favoritter<3