Sovedyr i hus

Da var nok en dag i nesten over. Dagen gikk med til å pakke resten av gavene til kalenderene og i ettermiddag har jeg handlet litt julegaver og klær som ungene skal ha på seg på julaften. Og jeg falt pladask for dette antrekket til Mats:


Nikkersbukse og pen body:)

Mats har forresten blitt et skikkelig sovedyr. I går og i dag måtte jeg vekke han klokka 840 for at vi skulle rekke barnehagen. Han var våken én gang før det og Ole var på vei for å hente han, men før han rakk det så hadde han lagt seg ned og sovnet igjen…. Så nå er alt bare fryd og gammen her når det gjelder soving:)


Her våkner han akkurat i det jeg tar bilde av han:)


Har ikke særlig tålmodighet og vil opp med én eneste gang…..

I går skulle jeg jo pakke inn gaver til kalenderen til Kim-André og Karina, men så fant Ole ut at jeg hadde gått av mer enn 4 timers søvn på natten og han fikk “lurt” meg i seng. Vet ikke hvor lurt det var jeg, for i dag har jeg bare surret og rotet. Blir helt skremt av meg selv jeg….. Ble nok for mye søvn på meg i natt:) Hihi, eller så er jeg fortsatt litt i minus=/ Men jeg har pakket gaver i dag og roet litt ned på dagen:)

Kalenderen til Kim-André og Karina med og uten gaver:) De er så heldige som har en oldemor som er så flink:)

Så nå er vi klare med kalenderene og det er såååå deilig:) Himmel og hav så mye jobb det er med gavekalendere=/  Og i ettermiddag så kom jeg i gang med julegaver:) Jeg hadde bare kjøpt in én gave så nå er det på tide å komme skikkelig i gang med julegaver;)

I morgen kommer Ida igjen og vi skal opp i lavoen på skolen sammen med klassen til Karina. En fin tradisjon. Det blir aktiviteter og julegrøt og 70 personer har meldt seg på. Bare så dumt at det er meldt regn og storm i vindkastene….. Men man kan jo alltids drysse fingrene for at værmelderene tar feil=/ Men de gjør vel ikke det når de melder dårlig vær….Jeg vil gjerne ha litt snø jeg da….. Så kanskje man kom i litt julestemning. Jeg synes at det er koselig med snø til jul jeg da, men det ser dårlig ut her altså. Men det er enda noen uker til julaften da, så man kan jo håpe:)

Er det snø hos det eller har du like dårlig vær som jeg har her?

Julen er under kontroll

I dag har Mats fått være hos mormor så jeg skulle få gjort litt i fred her hjemme. Men i dag så var det ikke bare lett å gå ifra han. For han ville ikke være der alene og ville bare sitte på fanget til mamma’n sin….. Men jeg snek meg ut mens mormor tok han med og tittet ut av vinduet. Men det ble en kort dag hos mormor. Jeg leverte klokka 11 og henta klokka 15. Det ble jo noen timer da, men han hadde sovet 3 timer så da var det ikke så lang tid han var våken:)

Han hadde vært litt sutrete denne gangen, men til mandag skal han få være der igjen sammen med Elias. Han må venne seg til å vært litt borte nå så jeg kan jobbe litt dagtid etter nyttår:) Så da er det greit å øve litt og da kan jeg få gjort litt hjemme eller handle inn julegaver i fred og ro.

Jeg er virkelig i siget nå og jeg har fått ryddet i klærne mine og vasket ned skyvedørsgarderoben og så har jeg vasket i skyvedørsgarderoben til Elias og Sander. Jeg har dratt frem senger og vasket bak der og tømt skuffene under sengene og virkelig fått ryddet og vasket der:) Jeg har funnet og utryddet de største hybelkaninene jeg har sett bak sengene….. Huff, så mye dritt det samler seg i kriker og kroker. Men nå er de borte, det er bare så synd at de kommer fort igjen=/

Nå har jeg meg en liten pause etter at jeg har pakket inn pakkene til kalenderen til Mats. Nå er det bare Karina og Kim-André igjen. Jeg føler at jeg har kontroll igjen nå:) Jepp, jeg har julen under kontroll =D Det er en goood følelse:)


Kalenderen til Mats som oldemor har brodert:)


Spennende gaver:)


Og vips så var den kalenderen ferdig:)

Så det er ikke så mye spennende som skjer her. Jeg vasker og holder på. Kjedelig men virkelig nødvendig. Ute blåser det og i dag har det vært en skikkelig “møkkaværdag” Så det er like greit å holde på inne.

Nå skal magen få litt mat før jeg fortsetter med de to siste kalenderene. Det hadde vært deilig å bli ferdig i dag. Så kanskje (bare kanskje) jeg tar en fridag fra vasking i morgen. Vi får se…..

Har du kontroll på julen?

Travle dager

Endelig så har jeg skjønt at hvis jeg skal bli ferdig til jul så må jeg komme i gang. I går var en hektisk dag og i dag har jeg fortsatt der jeg slapp i går. I går fikk jeg pakket inn gavene til kalenderen til Elias og Sander. Eller det ble faktisk i dag siden jeg ikke var ferdig før klokka var 02….. Men ferdig ble jeg. Og det var de to kalenderene som det var mest jobb med. Gaver som er like skal på samme dag og så må gavene stå litt i forhold til hverandre. Og så har vi Ida oppi kaoset da….. Men gavene er på plass og jeg håper at jeg har fått alle gavene på riktig plass.

Slik så det ut på gulvet etter jeg hadde fått lagt ut tingene som skulle pakkes inn i går:) Det tok vel ca to timer å pakke inn og få lukene på plass. Og så tok det litt tid å få lagt gavene på plass slik at de stemte overens med hverandre. Karina, Kim-André og Mats sine kalendere blir lettere å pakke inn siden de kalenderene ikke må stemme overens med noen andre sine kalendere. Sander og Elias må få nogenlunde likt, men det må ikke de andre:)

Planen i kveld var egentlig å pakke inn Karina sin kalender i kveld, men den planen skar seg. Jeg har endelig blitt ferdig med å lage kalender (årskalender med egne bilder) og så har jeg bestilt julekort. Og det tar tid!!!! Men jeg er ikke den som velger den enkleste løsningen for meg selv alltid…. Men nå er bestillingen sendt inn og jeg håper at jeg blir fornøyd:)

Ellers så har jeg virkelig kommet i gang med å vaske i skuffer og skap i dag. Jeg har bare sittet når jeg har spist og når jeg har ammet. Ellers så har jeg virret rundt her og vasket så mye som mulig mens Mats sov luren sin. Når Mats er våken så kan jeg bare glemme å få gjort noe. Og selvfølgelig så tok Mats seg en kort lur i dag…. Men jeg ble ferdig med det værste og da gikk det bra. Jeg kan iksom ikke tømme skap for glass mens Mats surrer rundt omkring her. Da blir det ikke så mye å sette på plass igjen. Men jeg har da fått vasket litt og ordnet litt forskjellig, og ting begynner å falle på plass:) Jeg merker at jeg ikke fikk vasket ned skikkelig i fjor. Da var jo Mats bitteliten og krevde meg 100% og julevasken ble utsatt ett år…..=/

I morgen skal mamma passe Mats mens jeg fortsetter med profjekt jul. Da skal jeg rydde i skyvedørsgarderoben vår og få orden der. Nå har jeg jo flyttet tingene til Mats ned og jeg har frigjort litt plass i garderoben vår. Og det skal bli så deilig å få ryddet opp litt der. Og etter jeg er ferdig med det så er det jo bare å velge og vrake i 1000 andre ting som skal gjøres før jul.

Mats var flink gutt i natt og sov på rommet sitt hele natten:) Skal si at det har skjedd mye på kort tid. Det er jo ikke mange ukene siden at han våknet hver eneste natt og forlangte pupp. Og nå bare legger jeg han på kvelden og så sover han hele natten. Det hender jo at han sutrer litt, men han kommer aldri opp av sengen før det er morgen. I dag plukket Ole han opp klokka 06 og jeg fikk kose litt med han før dagen startet<3

Nå skal jeg komme meg i seng. Det blir for få timer med søvn merker jeg. Men så lenge jeg holder meg opptatt så går det jo bra:)

Dere må virkelig unskylde meg med at jeg ikke legger igjen så mange spor etter meg når jeg er inne og leser hos dere om dagen. Nå har jeg ikke så mye tid til overs. Her går det i ett=/ Men til torsdag så skal jeg være ferdig med kalenderene så da har jeg jo resten av kvelden etter ungene har lagt seg fri. Nå har jeg satt meg ned med årskalender, julekort og pakkekalendere når det har vært stille her. To kvelder igjen så er jeg ferdig med det værste. Det er jo ikke slik at jeg flyr rundt og vasker etter ungene er i seng:)

Men nuh er det natt<3 ZZZZzzzzzzzzzzzzzzzz 

Kim-André (nye bilder)

Kim-André er altså vårt første barn. Han er født 31. januar 1996. Vi måtte vente lenge og vel på at han skulle komme ut av magen, men 12 dager på overtid så bråbestemte han seg for at han skulle ut. Fra vannet mitt gikk plutselig hjemme til han var ute så gikk det litt under 4 1/2 time. Han veide 4280 gram og var 50 cm lang.

Han var ganske snill som baby, men han har alltid vært veldig sær når det kommer til mat. Når han var 6 mnd så brakk han seg når jeg ga han banan og spiser til dags dato ikke det…. Han har fortsatt en vei å gå når det kommer til å smakt på ting, men han har jo blitt litt flinkere i det siste. Da vi var i syden da han var liten så spiste han ikke is fordi den ikke var lik isen hjemme…. Og det var han i et nøtteskall!!! Var det en matvare som skiftet  utseende så ville han ikke ha den.

Hvis vi skulle ha barnepike til han så måtte vi lære de akkurat hvordan vi gjorde ting. Hvis mormor skrapte av “lokket” til yoghurten med skje så fikk hun virkelig høre at det var jammen feil for mamma gjorde det ikke slik…. Han kunne teksten på bøkene vi leste for han utenatt og hvis barnepiken var litt sliten og hoppet over et par sider så protesterte han høylytt for det ble feil:)

Kim-André var veldig forsiktig når han var liten, men det gikk seg til etter hvert. Han stilte alltid høye krav til seg selv og ville helst ikke være med på noe han ikke visste at han mestret.

Som liten elsket han lego og lese bøker. Det var aldri noe problem å kjøpe gaver til han. Hver gang han fikk lego så forsvant han og dukket ikke opp igjen før han var ferdig med å bygge den opp.

Kim-André sparket fotball, men ble lei av det og har siden spilt innebandy og stortrives med det.

Han går nå siste året på ungdomsskolen og neste år skal han gå studiespesialisering og han har store planer for fremtiden.  Han vet ganske bra hva han skal gå de neste årene.

Gutten har faktisk mer ordensans enn lillesøstra si….. Han er en ganske ryddig person og har mange fornuftige tanker oppi hodet sitt:)


Helt fersk<3

 


7 år<3

8 år:)

9 år:)

10 år:)

11 år:)

12 år:)

13 år:)

14 år:)

15 år:)

 

 

Karina

Da var turen kommet til Karina og noen fakta om henne:)

Karina er født 1. februar 1999 og veide 3880 gram og var 50 cm lang. Også denne gangen hadde jeg et flott svangerskap og en grei fødsel. Fra vannet gikk til hun var ute gikk det ca 6 1/2 time. Vi visste ikke at vi ventet en jente så gleden var stor når vi så at vi hadde fått en jente denne gangen:)

Karina var snill som baby og ikke så sær på mat som storebror. Men hun hadde sine stunder hun også….

Karina er en veldig forsiktig jente og er nok ikke den som roper høyest i klassen.

Hun har aldri vært så jentete av seg og kjoler og skjørt har hun aldri brydd seg så veldig mye om. Dukker og dukkevogn har heller aldri vært en innertier for henne. Men jente genet viser seg når vi er på shopping. Det elsker hun:)

Karina har gått på Frisky kids på Spenst i mange år nå og hun stortrives med det selv om hennes beste venninne sluttet for noen år siden. Nå er hun stor og går det siste året på Frisky kids. Men hun har lyst til å danse Zumba når hun er ferdig med Frisky kids til våren:)

Karina står som regel og danser når hun venter på noe….

Den som er det største rotehuet i huset er Karina (til mammas store fortvilelse) og mamma maser titt og ofte på at hun mååååå rydde rommet sitt.

Karina har nok arvet mamma sine sovevaner. Det vil si at hun må vekkes ihvertfall tre ganger før hun er villig til å stå opp=/ Og da er ho sur….

Men den som hjelper til mest av alle ungene er nok Karina:) Hun kan faktisk komme og bare ta Mats når hun ser at mamma er litt stressa og må få gjort ting i huset.

Karina er den som liker å sitte sammen med mamma og pappa og se på tv og kose seg. Hun er nok litt sosial, men når det kommer til å ringe venninner i helger så er ho heeelt håpløs. Hun skal helst ikke ringe noen selv, men synes at det er helt topp når andre ringer henne og spør om de skal finne på noe sammen:)

 


Karina 4 år<3


5 år:)


Slolestart:) Litt skeptisk=/


Karina snart 7 år<3


8 år<3


9 år<3


10 år<3


11 år<3


12 år<3

 

Første natt på eget rom og litt jul i stua

I natt så sover Mats på sitt eget rom for første gang. Vi har holdt litt på med rommet hans i dag og nå er det helt ferdig. Senga er flyttet ned og klærne er på plass i skapet nede. Så nå er jeg spent på om han sover hele natten:) Men han la seg greit så det er lov å håpe. Slik ble rommet til slutt:


Himmelen til senga skal snart bort, men nå får det være der til han blir vandt til sitt nye rom:)


Wallstickers med Ole Brumm:)

I dag har jeg virkelig fått gjort litt (endelig) Jeg har vasket to bad, tørket støv, hangt opp julegardiner på kjøkkenet, strøket tøy, vi har hengt opp ting på veggen på rommet til Mats, jeg har ryddet klærne på plass, vasket og ryddet i en skjenk og så har vi vært i byen og sett på nissetoget:) Ikke noe hviledag i dag med andre ord.

Så nå er det litt jul i stua. Nå ønsker jeg meg litt snø:) For å komme i julestemning liksom. Men her er det 9 varmegrader ute og vi får vel ikke noe snø med det første…..

Nå skal jeg se på finalen i Robinson og så skal jeg pakke pakker til julekalenderne til ungene. Nå må jeg bare komme i gang!!!

Har det blitt jul i stua hos deg? 

Dans dans dans

I dag så har vi sett på Frisky kids sin avslutning. Og det er så gøy. Masse høy musikk og mange glade barn. Det slår aldri feil. Karina danser først i grå t-shirt og sort bukse. Siden ho er hjelper så er hun med og danser med de andre gruppene også. Da har ho pa seg hvit t-shirt som det står Spenst på:) Det er tre grupper, large, medium og small. Og de minste er under skolealder. De er bare så herlige:)
Her danser large:
 
video:004

 Så danser large med medium:

video:017

Så danser medium alene:

video:031

Så danser de minste:

video:033

Sander og Elias måtte tulle litt med Mats for at han ikke skulle bli helt sprelsk:)
video:018

 

Nok en dag har gått una uten at jeg har fått gjort noe juleforbredelser…. Men vi har kost oss med dans da:)

Alle bildene

Da kommer resten av bildene. Jeg ser at kvaliteten ble så som så på noen av bildene. Men jeg skal få hjelp til å scanne de inn av en annen senere. Vet ikke helt hva som feiler scanneren jeg…=/ Men her er de:


Dette bildet har fotografen forstørret og har utstilt i vinduet sitt:)

Denne serien synes jeg er sååå fin:) Litt anderledes bilder som ikke alle andre har:)
Jeg har ikke beskjært bildene enda siden jeg skal scanne de inn på nytt senere. Så det ser jo ikke så fint ut da men….

Jeg er jo kjempefornøyd med bildene:) Hva synes dere?

Skulle ha gjort og burde ha gjort men….

Endelig så har jeg hentet bildene fra fotografen:) Og jeg er veldig fornøyd. Fotografen hadde forstørret et søskenbilde som han hadde i utstillingen sin:) Og jeg gledet meg veldig til å dele de med dere, men tror dere ikke at den f**** scanneren har klikket da ????? Arrrrg. Nå ble jeg veldig skuffet. Men vi får se hva jeg får ordnet i løpet av helga.

Ellers så har dagen gått til det vanlige. I dag var det Åpent hus på skolen og jeg måtte lage vaffelrøre og Ole har vært vakt. Jeg tenkte at jeg skulle få unna litt jule-ting, men i dag våknet jeg selvfølgelig opp med vondt i hodet:( Så det utgikk. Så jeg prøver igjen i morgen:)

Nå begynner jeg å få litt “hetta” egentlig. Mye skal gjøres og jeg vet at dagene er ganske fulle fra før av så det er ikke så lett å få presset flere gjøremål inn i timeplanen=/ Men planen for resten av kvelden nå er bare avslapping:) Jeg kunne godt ha hentet frem ting som skal pakkes inn til kalenderen til ungene, men jeg velger avslapping på sofaen i steden. Hmmmm, jeg angrer vel i morgen…..