Godt nytt år

I dag er det jammen hektisk (igjen) Mamma og pappa kommer hit i kveld. Jeg har vært en kjapp tur ut og Ole har vært en kjapp tur ut. Nå står kalkunen i ovnen og lager god lukt i hele huset. Jeg har akkurat vekket Mats fra luren sin. Han koser vettet av seg ute i vogna;) Nå skal Ole kjøre Ida hjem og så skal Karina og Kim-André kjøres til tante. Og så er vi klare for en rolig kveld:)

Jeg vil takke alle der ute som følger bloggen min:) Det er veldig koselig at jeg har fått såpass mange lesere. Jeg ønsker dere alle et riktig godt nytt år:) Ta vare på hverandre og vær forsiktig med raketter og alkohol=/ Vi vil jo ikke ha noen skader på årets første dag=)

Kanskje jeg stikker innom bloggen senere i kveld, det kommer an på hvor lenge vi har gjester=)

Nyttårsklem

Endelig go-vær

Endelig så er været her fint. Det var jammen på tide! Nå har vi hatt mye vind og regn hele julen, så nå er det godt at kuldegradene kommer snikende. I dag har Ole fått tatt knekken på treet som hadde blåst ned i hagen vår. Og trampolina er tatt ned og ligger klar til å bli kastet på fyllinga:) Bedre sent enn aldri er det jo noe som heter=)


Viktig med verneutstyr=)

Etter Mats hadde lagt seg ut så dro jeg ut for å hande mat. Og i dag hadde jeg tid til og bare gå rundt og titte på tilbud=) Og jeg fant jeg fant=) Egentlig så skulle jeg til å gi opp jakten, men så tittet jeg innom Lindex. Og der fant jeg dette som det var 70% avslag på:

Skjørt til Karina, 60 kroner=)

Topp til Karina,  40 kroner

Hvit bukse til Karina som hun har ønsket seg lenge, 90 kroner=)

Lang skjorte til Karina, 120 kroner=)

Siden Mats knuser mine lysestaker om dagen så kjøpte jeg meg denne. 64 kroner er veldig greit for en tynn lommebok etter julen=)

Og så kjøpte jeg meg en skjorte på Cubus til 99 kroner=)

Ååååå, så deilig med salg. Man får jo litt for pengene da og da er det jo greit å småhandle litt selv om jeg ikke kjøper ting vi nødvendigvis trenger.

 

Nå er de minste puttet i seng. Jeg hører de enda, selv om jeg har sagt at det skal være rolig…. Hmfr, unger altså. Nå skal jeg mase Karina i seng og så er det rolig her igjen. I morgen er det jammen nyttårsaften=) Karina og Kim-André skal til tante og vi andre får besøk av mormor og morfar. Vi skal spise kalkun. Jeg gleder meg=)

Praktisk talt helg

Her skjer det ikke stort om dagen. Vi nyter lange late dager og gjør minst mulig. Mannen har vært på jobb i dag også, vi andre har vært hjemme og gjort minst mulig. Men jeg har da fått unna litt skittentøy og to bad har fått en liten runde med vaskekluten:) Hva kan man finne på da i dette været her? I dag har været riktignok vært ok, men det er bløtt og kaldt ute. Det frister ikke akkurat å gå ut=/ Og når Mats legger seg ut i vogna så blir jeg jo ganske låst. Til søndag er det meldt snø=) Jeg håper at det stemmer og det legger seg snø så vi kan ake og kose oss ute i snøen.

Mamma og pappa har begge to blitt smittet med omgangssyke:( Ikke noe koselig å ligge hele julen og være kvalm. Den smitten som går nå er utrolig langvarig. Man er jo kvalm i en hel evighet jo…… Så det skulle ikke forundre meg om nyttårsaften går fløyten for de. Planen er at de skal komme hit og spise kalkun, men akkurat nå så ser det ikke så bra ut=/


Mats fikk smake smoothie med blåbær i stad:) Nammis=D Vi har faktisk blåbær i fryseren fra i sommer enda. Karina lager seg titt og ofte, så vi var vel ganske flinke til å plukke i sommer:) Nå er Karina og Kim-André hos farmor og farfar og skal sove der til i morgen. Da skal de på varetelling i butikken til tante. Så da blir de opptatte med det i morgen. Det har blitt lange late dager for de nå så det er helt greit at de får noe og gjøre igjen:)


I kveld så fikk gutta boys bade alle sammen=) Mats liker ikke å bade i badekaret så han bader for seg selv i balja si. Men der går det til tider for seg kan man si=) Han er ikke så skvetten av seg egentlig.


Sander og Elias er nybada og fine i nye pyjamaser=) Deilig<3

Nå er det stille og rolig her hjemme. Jeg ser litt på Dirty Dancing<3 En klassiker som er like koselig å se på selv om jeg har sett den hundre ganger før=) Tror nok det er min største favoritt, masse bra musikk og dans=) Ole og jeg har akkurat spist mat fra Campino (halvinnbakt pizza med kebabkjøtt) Så nå er det bare å nyte stillheten. Ingen Karina skal mases i seng i dag=)  Det er ikke alltid det er like lett om dagen…. I morgen har Ole fri fra jobben igjen, så her er det praktisk talt helg=D

Skikkelig drittvær

Herremin for et drittvær vi har om dagen. I dag har det vært grått og trist hele dagen=( Jeg har faktisk hatt lys på inne hele dagen for det ble aldri lyst ute. Det blåser og regner, jeg er sååååå lei. Men til søndag så melder de snø faktisk *happy face* Det er på høy tid med litt snø så ungene kan kose seg litt ute igjen:)

Ellers så er det ikke så mye nytt fra oss i dag. Vi har vært inne i gråværet bortsett fra at jeg tok en kjapp tur ut sammen med Kim-André i stad. Den siste gaven fikk vi ikke byttet, men nå er vi ferdige med bytting for i år=) Vi tittet bittelitt på salg, men det å ha med seg gutter på handletur er billig. Et lite slips til 99 kroner ble kuppet i dag. Kim-André skal på ball i januar og da er det greit med et nytt slips. Han kommer til å bli så kjekk atte<3


Mats er i siget om dagen og han rydder bort julepynten for meg. Det vil si, han knuser og vi kaster….=/ Men juletreet får stå nesten helt i fred=)

Titt titt=) Storebror tar livet med ro om dagen<3

Mats har fått ny jakke fra Skogstad=) Den var satt ned fra 650 kroner til 325 kroner;) Kul jakke til kul gutt. Den er nok stor enda, men til høsten passer den nok fint tenker jeg:)

Oså fikk han en deilig fleece jakke:) Den var ikke på salg, men bare så nydelig farge synes jeg=)

Og såååå stor har Mats blitt i løpet av julen<3

Nå slutter jeg

Nå i desember så har det blitt litt mye stress og mas. Jeg har møtt Ole i døra og sagt hei og hade og han har tatt over hjemme mens jeg har fartet rundt og kjøpt inn julegaver. Når jeg har kommet hjem så har Mats allerede lagt seg og kveldskosen ved puppen har uteblitt. Så nå er det på tide å slutte og amme=/ Det er veldig vemodig, spesielt siden jeg vet at jeg ikke kommer til å amme igjen. Og jeg er nok den som har måttet jobbe ekstra mye for å få til og amme. Det har ikke gått av seg selv for å si det slik. Men nå som jeg bare har ammet bittelitt så har melken redusert seg såpass mye at Mats bare blir irritert fordi det tar så lang tid før melkerefleksen endelig kommer. Og da blir det ikke noe kos lenger, han blir bare sinna. Så nå stenger jeg mitt eget meieri… *snufs*

Jada, jeg vet at det var på høy tid. Men det har jo vært så kos også da med denne lille ammestunden<3 Men jeg må jo bare innse at gutten min har blitt stor. Nå har han til og med begynt å løpe:) Når jeg er borte fra han så løper han faktisk mot meg når jeg kommer hjem<3 Og han rekker stadig opp til ting som står utenfor hans rekkevidde. Han er så opptatt med alle mulige sprell denne gutten at jeg ikke kan ta øynene fra han…. Bestemt er han også, og det er jo en god egenskap å ha det. Kanskje litt slitsomt for mor og far men….


Tenk at han var så liten for bare ett år siden. Det går så altfor fort, samtidig så er det deilig at han begynner å bli stor. Ting blir jo litt lettere, ja og så blir noe vanskligere også da=/ Å ta bilder av han nå om dagen er jo ikke så lett akkurat=/ Han sitter jo ikke akkurat stille til jeg er ferdig med å ta bilde lenger. Før jeg rekker å ta bilde så er han jo nesten inni linsa… Linselus kaller man det=) Hehe=D Men jeg må si at jeg savner å kunne ta bilder av en liten baby som ligger stille. Jeg har jo kost meg mye med det.

Her er noen av mine favorittbilder fra Mats var liten og jeg fortsatt kunne ta bilder av han uten at han forsvant inn i linsa:

Nå skal jeg kose meg med tegnefilmer som vi tok opp på julaften og lese julehefter. Ute regner det og det blåser skikkelig:( Ikke akkurat noe koselig julevær. Men jeg krysser fingrene for litt snø snart, det hadde vært koselig<3

Byttedag

Da har mor i huset fått luftet seg helt alene. Og det var deilig. Bare surre rundt og ikke ha det travelt. Jeg har byttet litt klær og noen spill som ungene fikk. Det funker ikke så bra med PS3 spill når Sander har Wii… Det er jammen ikke bare bare å være besteforeldre i disse tider. Her i huset har Kim-André PS3, Karina har PS2, i loftstua har vi Wii og PS2, Sander har Nintendo DS + PSP og Elias har Nintendo DS…. Ja, også ønsker Karina seg som regel Sims til PC. Hehe, besteforeldra henger ikke alltid helt med og i år fikk Karina og Sander spill til PS3=/ En enkel løsning for besteforeldre, men det ble visst litt feil her hjemme. Men det gikk veldig greit å bytte. Jeg fikk til og med en tilgodelapp på 300 kroner=D Happy face=)

Ellers så blir man jo lett revet med nå som det er så mye salg. Men jeg klarte for det meste å holde meg selv i skinnet og kom hjem med mer penger på tilgodekort enn det jeg hadde brukt. Og det synes mannen i huset er veldig fint=) Nå har jeg byttet det jeg skulle bytte og det er deilig. Nå kan jeg bare gå rundt og kose meg og handle ting på salg om jeg er ute på raid=) Man må passe på når det er så billig som det er nå. Når man har 5 barn så er det nesten ikke noen gang som det ikke er en eller annen som trenger noe=/

Her hjemme så kommer hverdagen snikende i morgen. Da skal mannen på jobb. Kjedelig, men slik er det jo for de fleste. Sander og Elias sover borte i natt, så dagen i morgen blir jo roligere. Det blir litt godt at det er en helt vanlig dag uten planer. Etter Mats legger seg ut i vogna si i morgen så skal jeg krølle meg sammen i sofaen og lese julehefter. Så langt har jeg ikke kommet enda i julen. Man må jo lese om han 91 Stomperud. Da er det liksom jul.

Det blir ingen bilder i dag siden man ikke får lastet opp bilder. Jeg har lest at andre har hatt problemer med bilder, og når jeg prøvde så fikk jeg ikke lastet opp bilder=/ Jaja, nå skal ikke jeg skryte av at jeg hadde mange fine bilder og vise frem for jeg har ikke tatt et eneste bilde i dag. Hehe, flaks for meg at jeg ikke får lastet opp bilder uansett da *fnise*

Ha en fin kveld=D Nå skal jeg se om jeg ikke finner meg litt snop og julebrus. Det er jo fortsatt jul, er det ikke??? Eeeehh, samma det, jeg sniker uansett!!!

Familiedag

I dag har vi hatt gjester:) Foreldre, svigerforeldre og to søstre har besøkt oss i dag. Vi har spist koldtbord som Ole og jeg laget til og så har vi tatt knekken på noen julekaker:) Så dagen i dag har vært litt hektisk igjen=/ Men nå slapper vi av og ser Hjemme alene. Veldig deilig. Og i dag satt jeg meg ned i sofaen klokka 20=) Det kan jeg ikke huske sist jeg gjorde. En aldri så liten høneblund har jeg fått meg også. Det er jo veldig koselig med gjester, men jammen blir det hektisk.

I morgen skal jeg ut for å bytte noen julegaver. Det er jo slik at når man har 5 barn så blir det litt bytting. Slik er det bare. Men nå gleder jeg meg til å gå litt rundt i butikker og titte på ting uten å stresse. Ole har fri i morgen og Sander og Elias skal til farmor og farfar og overnatte der. Så det ligger an til en koselig dag i morgen uten stress og mas.

Nå har vi ikke så mange plander før nyttårsaften. Ole skal jobbe onsdag og torsdag så da blir jeg hjemme med ungene alene. Da skal vi bare kose oss her hjemme og se på tv og surre rundt og gjøre alt og ingenting. Det er lenge siden sist jeg hadde så få planer. Kim-André og Karina skal sove hos farmor og farfar fra torsdag til fredag og på fredag skal de alle sammen på varetelling i butikken til tante. Så de neste dagene så blir vi jo redusert i antall personer i huset.

Jeg kunne jo ønske at det var kommet litt snø ute jeg da. Da kunne vi ha akt og kost oss ute. Nå blåser vi nesten bort når vi stikker nesen utenfor døren. Det er vått og klinete ute og ungene gidder ikke å gå ut for det er jo ikke noe å finne på=/ Men vi får leve i håpet om at snøen kommer. Det er jo ingen vinter uten snø, er det vel???

En liten oppklaring

Jeg fikk noen kommentarer på det forringe innlegget angående julegavene til ungene. Og jeg ga kanskje inntrykk av at ungene får veldig forskjellige summer av oss under juletreet. Men det er nå slik at vi gir ca likt til ungene pengemessig. Ca 1000 kroner til hver av ungene gir vi. Når det gjelder ipaden til Sander så brukte han sine egne panger (uten at han visste det for øvrig). Vi ga 1000 kroner og han betalte resten fra en sparekonto, noe vi nå har fortalt han og han var veldig fornøyd.

Karina fikk jo iphone og det har hun ønsket seg lenge siden hennes gamle mobil ikke har virket noe særlig bra i det siste. Man kan jo velge mellom forskjellige løsninger og telefonen varierer jo veldig i pris avhengig av pris på abonementet. Og det må vi jo betale på nå i et år (som en nedbetaling på telefonen), men det gjør vi for Kim-André også.

Kim-André fikk et spill han ønsket seg og så fikk han penger av oss. Mats fikk noen leker og så setter vi inn penger på kontoen hans etter hvert. Og Elias fikk bilbane. Den gaven oversteg budsjettet noe, men så får de andre barna glede av gaven også da siden de kan kjøre mot hverandre to og to. Men alt i alt så tror jeg at vi er ganske rettfrerdige med ungene våre=) Så vet dere det;)

Hvor mye plerer du å kjøpe jule-/bursgagsgave til barnet/barna ditt for? Noen som har lyst til å dele det med meg?

Skikkelig innevær

I dag har vi bare vært inne og kost oss. Det har blitt satt opp diverse ting som ungene fikk i julegaver. De julegavene som var mest stas i år var bilbane og fotballspill som Elias fikk, ipad som Sander fikk, iphone som Karina fikk og Mats har lekt med bilene som han fikk.

Vi har laget ribbemiddag og vi har virkelig kost oss med julemiddag og dessert:) Det var deilig med en slik hjemmedag. I morgen får vi gjester og jeg har ordnet i stand til det. Og når jeg først var i gnag med å stryke duk til i morgen så fortsatte jeg liksågodt….. Jeg hadde nemlig hatt et aldri så lite ryddekick her og ryddet i julegaver og vasket nytt sengetøy og handkler. Og da hadde jeg selvfølgelig vasket alle skjortene som gutta hadde på seg i går. Så nå er alle skjortene vasket og strøket og sengetøyet som Sander og Mats fikk er også ferdig vasket og strøket. Så var det gjort=/ Noen ganger så lurer jeg litt på meg selv. Hva med å sette seg ned før klokka er natta liksom da????? Men da blir det mindre å gjøre i morgen og det er jo greit. Vi skal nok fylle dagen i morgen også:)

Nå er de minste i seng og ute herjer stormen. Kanskje vi får flere trær ned i hagen vår i løpet av kvelden…. Det river godt i trærne bak huset iallefall. Nå tar vinden helt av her. Forter meg å poste jeg før strømmen går;) Ha en fin og stormfull kveld/natt alle sammen;)

Julekvelden

Første juledag er hellig for oss. Da er vi hjemme, bare oss. Ingen får komme på besøk og vi går ikke utenfor dørene. Da skal vi bare slappe av, leke med nye leker og kose oss. Nå skal jeg steke ribbe og vi skal ha vår julemiddag hjemme. Det blir godt. Nå er julestresset over. Jaja, vi skal riktignok ha gjester i morgen og det blir jo alltid litt styr. Men det blir på en annen måte;)
Her kommer noen bilder fra kvelden i går:
 


Det var to ivrige gutter som hjalp nissen med å lese hvem pakkene var til=)

Mats var ikke så veldig skeptisk=)

Slipset på snei=)


Bleieskift ble stadig avbrutt…..

En veldig vellykket kveld. Ungene oppførte seg eksemplarisk og det er jo alltid godt. Jeg skal skrive litt mer om hva de fikk senere. Jeg må bare få litt mer oversikt selv først=)

 
Mats var veldig opptatt med å sparke ballong. Små barn, små gleder…. Han var så søt der han gikk rundt i nikkers og sparket=D
video:073