Spennende ting skjer

I dag har vi feiret Kim-André her hjemme. Kim-André ville ha mat fra Mc Donalds så da fikk han jo det:) Jeg hadde kjøpt inn non stop iskake som han liker godt og vi hadde det til dessert:) Ellers så har jo dagen vært ganske lik andre dager. Vi feiret jo dagen hans med familie på søndag. Men litt ekstra ble det jo. Han fikk penger av oss siden det han ønsket seg var utsolgt i butikken. Så da kan han bestille seg utstyr til iPaden sin på nettet istedet:)

Det er rart å tenke på at denne lille gutten har blitt så stor=/

Gode minner<3


Ellers så er det ganske kaldt her om dagen og vi må kle godt på oss når vi skal levere i barnehagen. Men det er godt at snøen som kom fikk bli liggende:)

Siden det var bursdag i dag så måtte vi ha fruzzer på iskaka=)

Mats tittet spent på fyrverkeriet. Men han slår fort om på humøret og blir til…..

…..denne lille sinnataggen=/ For en liten virvelvind av en gutt vi har fått:)

Elias likte isen veldig godt og måtte gå drastisk til verks for å få med seg alt på tallerkenen=D

Tull og tøys er gøy=D

Ellers så skjer det litt spennende ting her. Hva det er skal jeg dele med dere når ting er i boks=) Det skjer jo ikke så mye her jeg går hjemme med barn fra morgen til kveld. Så da det skjer noe uforutsett så blir det jo ekstra spennende=D

I morgen er det en ny spesiell dag for oss. Karina blir ten-åring og vi skal flagge og feire jenta vår litt også. Jeg håper at ho er i bedre form i morgen. Nå hostes det dagen lang så jeg synes at det er på tide at ho blir bedre igjen nå. Det blir ensformige dager for henne og det går jo litt ut over mamma og pappa. Ho lider til tider av munndiaré og jeg blir jo helt svett i ørene=/ Men nå er ho jaget i seng og jeg skla hvile øynene på tv’n litt før det er kveld. Nok en gang så var jeg så heldig at jeg fikk lage dette innlegget to ganger=/ En stor takk rettes til blogg.no *hmfr*

Hurra hurra

I dag fyller Kim-André hele 16 år=D Ikke vet jeg hvor tiden blir av. I dag er jeg full av minner, gode minner. Vi hadde en flott fødselsopplevelse og tiden etterpå var fantastisk fin. Men jammen var det utfordrende å få en liten baby med seg hjem. Kim-André gulpet mye og spiste lite….. Og jeg måtte virkelig jobbe for å få til amming. Og nå er han en stor gutt som er høyere enn meg og spiser som en hest (når han får noe han liker vel å merke…) I dag skal han velge middag og jeg har kjøpt inn iskake. Kakerester har vi også nok av.

Jeg synes at det er rart å tenke på at Kim-André allerede er 16 år. Kosestunder er for lengst byttet ut med andre ting. Kos på kvelden får vi heller ikke lenger=/ For 16 år siden koste jeg meg såååå mye med nurket mitt. Og vi fikk masse besøk på sykehuset. Og alle var enige om at han var en veldig søt baby (ikke alle nyfødte er det) Jeg følte meg som verdens heldigste=)

Gratulerer med dagen til den spreke 16-åringen vår<3

Dagen før dagen

I morgen er lille gutten min 16 år!!!!! Hvordan har det seg egentlig???? Han er jaggu snart voksen=/ Jeg kan fortsatt huske fødselen som den var forrige uke. Jeg gikk 12 dager over tiden og jeg lengtet etter å bli ferdig. Fødsenen begynte ved at vannet gikk 330 på natten og Kim-André kom hilsende til verden klokka 747. En rask og flott fødsel. Da jeg var ferdig så husker jeg at jeg lurte på om hva i all verden folk gruet seg for….. *kremt* Jeg har vel blitt minnet på det 4 ganger etter det….. Det var nok bare jeg som hadde forestilt meg at det kom til å gjøre myyyyyyyye vondere=/


Her er Kim-André ca 8 mnd<3

Karina er fortsatt syk:( Hun hoster og harker og formen er så som så. Så hun har vært hjemme fra skolen i dag. Elias har hatt besøk av kameraten sin fra barnehagen og mor har ENDELIG fått påfyll på bankkontoen og shoppet litt. Vi har jo to bursdagsbarn og da må det handles inn litt hemmeligheter:)

Og når jeg gikk bare og kjedetittet litt på obs mens jeg ventet på å hente Kim-André på trening så datt jeg over parkdressen som de var utsolgt på forrige uke. Så nå fikk jeg kjøpt dress til Elias som han kan bruke nå:) JIPPI!!!! Dagens opptur var at den var forsatt på tilbud og jeg betalte 300 kroner for dressen *smiler*

Nå har de fått inn så masse fint i butikkene. Mange lyse fine farger. Det er snart vår:) Hvor deilig er ikke det da;)

Bursdagsmodus

Da var helgen over og vi har fått feiret bursdagen til Ole, Kim-Anndré og Karina sammen med familie:) Karina er fortsatt ikke helt i form, men hun var da med på selskapet. Så får vi prøve igjen med selskap med venninner til helgen. Vi skal jo ha noe å gjøre til helgen også=/

Kim-André, Sander og Ole føk ut av huset litt etter 9 i dag. Og jeg har stullet rundt her hjemme og forbredt til bursdag. Jammen har dagen gått fort.


Ida og Mats koste seg i pyjamas nesten helt frem til 12 i dag:) Deilig=)

Men klokka 17 dumpet besteforeldre og tanter inn og finstasen var på:) Like blid som alltid=)

Karina og jeg (mest jeg) har prøvd å lage en islykt nå i noen dager. Men minusgradene har vært sparsommelige og det tok derfor flere dager før vi fikk til en lykt:) Men vi fikk da satt ut en lykt som lyste opp for gjestene;)

Da alle gjestene var på plass så måtte vi jo tenne 40 lys på kaken til Ole=)

Og 16 lys på kaka til Kim-André:)

Ole måtte blåse flere ganger før alle lysene var slukket:) (maaaaange lys på kaka gitt)

Kim-André blåste så kake og stearin føk bortover duken og klarte selvfølgelig å blåse ut alle lysene på én gang:)

Karina ville ikke blåse ut noen lys siden hun ikke er helt i form. Vi får slenge sammen en kake til henne på onsdag og feire henne litt ekstra da;)


Mats har blitt så flink til å leke borte-bø=D


Snart 16 åringen vår<3

Og til sist så fikk vi et blinkskudd av Mats i badebalja:)

En fin og hektisk dag hos familien Kristiansen:) Vi blir nok værende i bursdagsmodus ut neste uke også tenker jeg. slik blir det når man samler bursdagene slik vi har gjort=/

Bake dag

Her har det ikke skjedd så mye spennende i dag=/ Jeg har stått på kjøkkenet og bakt kaker i hele dag. Ja, det ble jo bare to kaker da. Men jammen tar det tid. Men til slutt hadde jeg mekka sammen Oreokake og marsipankake. Oreokaka ble jo helt grei. Ikke så mye man kan gjøre feil der, ikke utseendemessig ihvertfall:) Men marsipankaka var jeg heller mindre fornøyd med. Jeg skulle jo gjerne ha med navnet til alle tre bursdagsbarna siden de alle har en spesiell bursdag. Ole ble jo 40 år og Kim-André blir 16 år og det betyr at han kan ta mopedlappen (noe han altså ikke skal) og han kan begynne å øvelseskjøre. En ny verden er i ferd med å åpne seg. Og Karina blir ten-åring=) Men jeg fikk med alle navnene på marsipankaka så det får bare være med at jeg ikke er fornøyd=/


Det ble helt feil at det ble forskjellig str. på “båndene” so navnene sto på. Men så måtte jeg skrive “40 år” under navnet til Ole fordi det ble for langt hvis jeg skulle hatt det på én linje=/ Menmen, vi skal vel klare å spise den:)


Mats fikk smake på litt krem:) Mam mam, sa han ivrig=D

Mens jeg bakte så tok Ole med seg Elias, Sander, Ida og Mats ut en tur og akte:) Det var veldig gøy. Ida gikk bokstavlig talt på trynet og skrapet seg opp på haka si;) Ole gliste  sa at det skulle vært filmet…. *knise* De kom inn med fine roser i kinnene sine (ja, og røde striper på haka) Så fine atte=D


I farta=D

Det kunne med hell ha kommet litt mere snø nå. Vi har ikke blitt overøst med snø denne vinteren=/

Mats fikk prøvesitte på Elias sin kjelke:) Neste år kan nok Mats også ake ned noen bakker;)

Sander har hatt kunst og håndtverk på skolen og han har strikket denne fine “dukken” og den har fått navnet Benjamin:) Han har funnet navnet helt selv og han kjenner ingen andre som heter det=)

Stilig=)

Etter jeg var ferdig med å bake så hev jeg meg rundt og laget pizza. Karina skulle hatt det i bursdagen sin i dag. Men siden den ble utsatt så laget jeg til oss andre. Formen til Karina er litt bedre i dag. Heldigvis. Men det er kjipt å tenke på at vi skulle vært ferdige med én bursdag nå=/ Men istedet så kan vi se frem til en bursdag neste søndag også:) Jaja, jeg håper at det passer for de fleste som skulle kommet i dag da=)

Nå slækker vi foran tv’n og MGP. Trion er på vei i seng og da er resten av kvelden vår=) Ikke helt feil merker jeg:) I morgen er det full fart med kamp på Kim-André og familieselskap:) Og da blir det jo en del forbredelser i forkant.

Har du sett på MGP, og har du noen favoritter?

Så vakkert, og så veldig sant

“Kan du klare – midt i trettheten – å øve deg på å nyte natten med barnet ditt. Nyte følelsen av at dere to utgjør en liten øy midt i menneskeheten. Den varme, urolige lille kroppen som er så intenst levende. Nattestillheten når barnet omsider roer seg. Freden når dere begge gradvis glir inn i søvnen.

Aldri noensinne vil du være så ettertraktet, så totalt elsket, så absolutt nødvendig for noen.Det kommer netter senere i livet, da du vil savne nærheten sårt. Når store barn vrir seg utålmodig bort fra din kjærtegnende hånd og ikke lenger vil ha godnattkos. Når tenåringen er ute om natten og du er fra deg av engstelse. Når redet er tomt for barn og du plutselig kjenner at egentlig gikk de alt for fort, gullårene. Så jobb litt med deg selv nå. Kjenn at nattestundene med barnet ditt også er gode – hvis du klarer…”

Gro Nylander

Spørsmål fra leser

Jeg fikk spørsmål fra en leser for litt siden som jeg tenkte å svare på nå;)

Regler for Karina og Kim-André: Kim-André blir jo 16 år nå til tirsdag og han begynner jo å bli sin egen sjef (tror han da….) Men han skal være i seng klokka 23 på hverdager. I helgen så legger han seg når han føler for det. Og det kommer an på om han har kamp dagen etter. Da er han egentlig ganske flink til å legge seg slik at han er opplagt og uthvilt til kampen. Men det er ikke uvanlig at han legger seg etter oss i helgen. Og vi er ikke spesielt tidlig i seng….. Men han må jo tåle at det er lyder i huset fra de andre som ikke legger seg så sent på kvelden=/

For Karina så har vi litt andre regler. På hverdagen så bør hun være i seng til klokka 2130. Hun er supertrøtt (og sur) på morgenen og trenger mye søvn. I helga så legger hun seg mellom 2230 og 23. Klokka 23 skal hun være i seng, for litt tid for oss selv før det er natt trenger vi voksne:)

Når det gjelder når de må komme hjem så må Kim-André være hjemme klokka 22 på hverdager. I helga så kommer det jo helt an på hvor han er og hvem han er sammen med. Han pleier spesielt å være mye hos en kamerat som vi kjenner godt til foreldrene til og da hender det at han drar ut tiden litt i helga.

Karina er ikke så mye ute på kvelden egentlig. I hverdagen så er det lekser og dans og hvis hun er sammen noen så er det som regel rett etter skolen:) Og da kommer hun jo hjem til middag. I helga så er hun også sammen med venner på dagen/tidlig kvelden. Karina har ofte med seg noen hjem fra skolen, mens Kim-André ikke er så glad i å ha med seg venner hjem (fordi her er det så mange som forstyrrer….) Han er som regel hos en annen kamerat som har større søsken som ikke bor hjemme lenger.

Kim-André kommer ikke til å ta mopedlappen. Han vil vente og spare penger til han kan kjøre bil. Til våren skal han ta båtføreprøven så han kan kjøre båten vår. Men det betyr selvsagt ikke at vi lar han kjøre ut med båten full av kamerater.

Jeg har snakket med Kim-André angåene et innlegg om turen til Polen og konsentrasjonsleirene. Og det kommer etter hvert. Men kjenner jeg han rett så kan det ta litt tid=/

Er det noe annet noen lurer på så er det bare å fyre løs=D

Tja, hva skal man si da?

Du skal få en dag i morra, heter det jo. Og etter dagen i går så skulle jo dette være dagen hvor alt gikk min vei, skulle det ikke det da??? Men neida, det gikk vel ike helt veien i dag heller. Karina har blitt syk:( Hun ringte fra skolen i dag og sa at hun ville hjem fordi hun var varm og hadde vondt i halsen. Så hun kom hjem klokka 12 og gikk rett i seng og har ikke vært i form siden=/ Og hun som skulle ha venninner i bursdagselskap i morgen….. Jeg har handlet inn og ordnet, og så blir det ikke noe av. Dritt altså!!!!

Ida er på plass igjen, Hun hadde forresten bursdag i går;) 9 år har hun blitt nå og hun synes nok at hun er kjempestor nå:) Hihi, de føler seg så store når de har bursdag:) Men når Ida er her så blir det ekstra stort tempo på trekløveret våres=/ Sander, Ida og Elias har gitt lyd fra seg i kveld for å si det slik=/


Gårsdagens bursdagsbarn<3

Kvelden toppet seg med at Karian kastet opp:( Har ikke vi hatt nok spying i hus for en stund da? For ikke å snakke om syke barn…. Før jul hadde vi jo en en skikkelig runde og på mandag hadde jo Elias feber… Og nå knaller Karina til med å bli syk dagen før bursdagshelgen=/ WTF!!!! En skikkelig drittdag for å si det slik:(

Men oppturen i dag var jo at jeg fikk tilbake kameraet mitt:) *smiler glad og fornøyd* Den oppturen trengte jeg i dag:)


Mats og jeg på handletur i dag for å handle inn til Karina sin bursdag i morgen=/ Hmm, kunne godt spart meg for den turen:)


Dette bildet fant jeg på kameraet mitt når jeg fikk det igjen;) Det er gøy med togbane, men det er ikke så lenge den får stå før han river den fra hverandre=/


I ettermiddag har Mats vært skikkelig grinete. Så dere skjønner vel at det ikke har vært så veldig koselig helgestemning her i huset i dag. Mats avsluttet dagen med først å tisse seg ut rett før kveldsmat og så bæsjet han i badebalja når han badet….. Hihi, jeg tror jeg ler meg skakk. Man blir litt tullete i hodet etter en slik dag;)

Jaaaa, jeg kan ta nærbilder igjen=)

DEN dagen liksom

I dag har det vært den dagen liksom=/ Det begynte med at glidelåsen til dressen til Elias gikk i stykker da jeg kledde på han i barnehagen. Og de skulle på tur til lavoen….. Men jeg fikk den sammen igjen, men jeg får nok ikke brukt den dressen mer=/ Menmen, jeg slapp å kjøre hjem for og hente en ny dress iallefall;) Jeg fikk snakket med avdelingsleder angående frukt og drikke og jeg fikk bare full forståelse:) Vi er heldige som har henne på avdelingen. Hun er så snill og grei og forståelsesfull. Akkurat slik som foreldre bør bli behandlet når de har noe på hjertet synes nå jeg. Hun skulle gitt styreren et lite kurs i hvordan man behandler foreldre, hehe=D

Når Mats og jeg kom hjem så skulle jeg prøve å få gjort noe her hjemme. Men å vaske bad med en våken Mats er jo nesten helt håpløst. Jeg måtte jo vokte bøtta med vann som en hauk for at ikke diverse ting skulle havne oppi der….. Så ting går ikke så veldig fort når jeg holder på med han rundt bena mine=/ Men jeg fikk da vasket og gjort litt. Og premien var en lunch helt i fred og ro=) Men urokråka sov ikke så lenge i dag. Bare 1 1/2 time er for lite for han, det beviste han i ettermiddag for og si det slik=/

Men da han våknet etter luren sin i stad så gikk jeg ut og ga han smokken og rolig ble det:) Og jeg håpet at han skulle sove videre, men da jeg tittet ut på han etter 1/2 time så så jeg at han var våken enda. Men jammen klarer han å ligge rolig ute i vogna si i våken tilstand…… Det hadde jeg vel ikke trodd. Men blid som en sol var han da jeg tok han opp.

Etter jeg hadde tatt han opp så lot jeg Karina passe han mens jeg skulle kjøre og kjøpe kylling og så hente Elias i barnehagen. Men selvfølgelig så hadde de ikke kylling ferdig i butikken her. Typisk. Så da måtte jeg bare kjøre videre. Og i butikken så kløna jeg det veldig til. Mistet varer i gulvet når jeg skulle betale, veltet handlekurver og glemte å ta med pose…. Han bak kassa begynte vel å lure….

Elias ble hantet og han hadde fått seg en smell i hodet under aking i dag. Det samme hadde Sander da han kom hjem fra skolen=/ Man ser at di ikke har sittet rolig i dag ihvertfall:) Dressen til Elias hadde holdt, men jeg angrer på at jeg kjøpte for stor dress til Elias på mandag=/ Jeg skulle kjøpt så han kunne bruke den nå…. Men gjort er gjort, og nå er de utsolgt. Selvfølgelig.

Etter middag så skulle jeg handle inn mat. Og i helgen skal vi ha to bursdagselskap. Da blir det ekstra mye å tenke på. Og mens mor i huset prøver å skrive huskelapp så sutrer Mats noe helt forferdelig rundt bena. Da er det ikke akkurat så lett å tenke klart. Og i dag så måtte jeg forte meg litt. Kim-André skulle begynne 15 minutter tidligere på trening og det veltet hele kabalen vår. For normalt så leverer jeg Karina klokka 19 og handler mat i butikken ved siden av. Og så tar jeg med Karina hjem etter handling. Så leverer jeg Karina hjemme og tar med meg Kim-André og kjører han til trening.

Men i dag så måtte jeg da levere Karina 10 minutter før jeg pleier, så handlet jeg i full fart. Så kjørte jeg hjem og leverte varer og tok med meg Kim-André på trening. Så plukket jeg med meg Karina hjem=/ Puh,vi fikk det jo til i dag også. Men på vei ut av butikken i stad så møtte jeg en mamma og pappa som har en jente på trinnet til Karina og en gutt på trinnet til Sander. Hei, hei sier jeg. Har dere vært på trening? Og hun svarer: “ja, vi har trent sammen i dag:) Vi har så god tid om dagen. Ungene er hos venner og på trening selv så vi kan jo gjøre som vi vil *smiler så fornøyd* Ååååå, så fint for dere da sier jeg med et litt falskt smil….. Hehe *misunnelig* Gosjameg, jeg tror jeg har en svart side=D

     

Jobbetanker

Nå nærmer det seg to år siden jeg fant ut at jeg var gravid igjen. Tenk det…. Tiden flyr avsted. Om jeg ikke hadde blitt gravid så hadde jeg snart hatt bare hatt skolebarn. Og jeg hadde nok jobbet som personlig assistent. At jeg ikke fikk tilbake jobben min fordi hun ansatte en ny i min stilling irriterer meg ganske mye.  Hadde jeg hatt en jobb å gå tilbake til så hadde jeg jobbet nå. Men kanskje det er en mening med det hele.

Men for all del, jeg koser meg hjemme. Men det blir jo litt dårlig med penger da. Og det gnager oppi hodet mitt at jeg burde kommet meg ut i jobb. Men så er det bare det å ta steget da=/ For det er jo ingen hemmelighet at det er jo ganske hektisk her hjemme. Jeg klager ikke altså, jeg har rolige stunder når Mats sover ute i vogna si. Men når jeg skal ut i jobb igjen så må det jo bli enda mer hektisk her. Jeg har tenkt til å bli støttekontakt. Og jeg har snakket med kommunen. Det er bare å ta steget….

Jeg prøver å vri hodet å finne på noe enda lurere. Noe jeg kan gjøre hjemme, når jeg har rolige stunder. Så jeg kan være der for ungene uten å lage enda mer stress i hverdagen. Men det er jammen ikke lett. Og så tenker jeg på Ole da. For tanken er jo å jobbe noen kvelder og kanskje litt i helgene. Men da blir det jo ekstra mye på Ole da…. Og han er tidlig oppe og jobber hele dagen. Og med unger som skal hit og dit, lekser og legging så frykter jeg at vi setter utfor et stup. Det er nok mange ganger jeg tenker at “hvis ikke jeg møter veggen nå, så kommer jeg aldri til å gjøre det”. Vi har nok et ganske høyt stressnivå til tider=/ Og vi har på en måte holdt på lenge nå i og med at eldstemann er snart 16 år og yngstemann er 1.

Jeg kan tenke tilbake på tiden hvor vi bare hadde to barn. Det var en helt annen hverdag. Og før de begynte på skolen så levde vi jo livets glade dager. Vi kunne gjøre hva vi ville. Ingen lekser og ingen kveldsaktiviteter. Og jeg begynte ikke å jobbe før Karina var 1 1/2 år gammel. Da hadde jeg vært hjemme sammen med ungene siden før Kim-André ble født. Det var en herlig tid synes jeg. Jeg koser meg masse med ungene nå også altså, men alt blir mer intenst.

Nå har jeg gått hjemme siden Mats var i magen (6 mnd gravid) og jeg synes at jeg har gått hjemme i en evighet samtidig så synes jeg at tiden bare har flydd avsted. Tenk om jeg bare kunne ha nytet tiden uten å bekymre meg for jobb og penger *sukk* Da hadde jeg helt klart valgt å gå hjemme helt til Mats skulle begynne på skolen tror jeg. Slik at han kunne ventet med barnehage til han nærmet seg tre år. Da skulle han gått bare tre dager i uken.  Så skulle han fått gå 4 dager i uken frem til skolestart. Det hadde vært perfekt synes jeg:)

Men realiteten er at han kommer til å begynne i barnehagen til høsten. Lille gutten min kommer til å begynne i barnehagen tidligere enn noen av søskene sine gjorde. Kim-André gikk bare i park før skolestart. Karina gikk i barnehage siste året før hun begynte på skolen, og Sander fikk to år i barnehagen før skolestart. Elias måtte begynne når han var tre år og 5 mnd. Og jeg hadde satt det som en nedre grense. Og det klarte jeg jo siden vi ikke skulle få flere barn:) Men slik ble det ikke.

Hvis vi får barnehageplass til Mats til høsten så begynner han før han har blitt 2 år=/ Ikke helt etter min oppskrift merker jeg. Jeg skulle gjerne ha ventet enda ett år. Men så forsvinner kontantstøtten da, og må man så må man. Jeg har benyttet meg av besteforeldre når jeg har jobbet før. Og det har vært så bra. Men besteforeldrene blir jo ikke yngre da. Og så er ikke dagens besteforeldre som de engang var. Nå er de jo veldig på farten. Svigers drar 3 uker til syden i vinter, og mine foreldre er også glad i å reise. Så barnehage er kanskje det beste alternativet.

Når man får barn så følger det med mange bekymringer. Jeg vil jo at de skal ha det best mulig. Men unger er jo dyre i drift. I dagens samfunn så settes det høye krav. De skal jo ha både det ene og det andre. Og med skole så følger turer og opplevelser. Alt koster penger.

Den som kunne sett 1 år frem i tid. Jeg lurer på hvor jeg er i livet da. Har jeg passende jobb, er Mats i barnehagen og trives Elias på skolen? Det skulle jeg gjerne ha visst;)