Påskedesign

Nå nærmer påsken seg med stormskritt og jeg har byttet til litt mer påskefarger på bloggen:) Jeg synes det er gøy å leke meg litt med farger på bloggen, men det er ikke så mye jeg klarer. Det er nok mange blogger der ute som har finere og kulere design enn det jeg har. Men man må ikke glemme at jeg tross alt har bikket 40 år da…. *knise* Man kan jo ikke forvente all verden heller da mener jeg=/

Men det ble da litt påske på bloggen og det synes jeg er koselig. Selv om jeg ikke er innom bloggen min så ofte da…. Men dere ser det da;) Her hjemme så vet jeg ikke helt om jeg gidder å pynte opp noe særlig. Hvor skal vi ha den pynten da?? I taket????? For her får ingenting stå i fred og jeg har gitt helt opp når det gjelder å ha noe som helst fremme. Alle ting som Mats kan få tak i blir knust eller ødelagt…. Og jeg orker ikke tenke på hvordan det vil bli med påskekyllinger fremme…. Så i år får det kanskje bli med påskepynt på bloggen=/ Den får iallefall ikke Mats ødelagt…..

Det er vår når trampolinene spretter opp

Det er ikke så verst å være 40 år egentlig:) I dag har vi kost oss med rester av snitter og kaker og vi har kost oss litt ekstra. Dagen i går ble litt hektisk, men det er vel ikke annet å vente når jeg tross alt ble 40 år=D I april skal vi ha fest sammen med venner og søsken. Det gleder vi oss masse til:)

I dag så har vi endelig fått kjøpt ny trampoline og Ole har fått satt opp. Det synes ungene var på høy tid. Dette er jo den tingen som blir brukt absolutt mest av alle lekene de har:) Men den herlige varmen som vi har hatt i det siste er blitt erstattet med lavere temperaturer og iskald vind=/ Men man har vel ikke lov til å klage når man har hatt så mye fint vær i det siste. Jeg kan ikke huske sist gang det regnet en gang:) 


Hva skal man egentlig med leker når man har slike fine flasker??


Sander mediterer….


I farta=)


Sander er jo akrobaten i familien og fjorårets kunster er ikke glemt;)


Hehe, det ser vel nesten ikke ut som om vi gir Sander noe mat… Tenk at den lille spiren veide 4,5 kilo ved fødsel=/


Salto går så lett som bare det=D


Mats var veldig usikker på trampolina, men jeg tenker at han kommer til å bli en raser i løpet av sommeren=)

I dag har jeg fått KK som kommer ut 10. april. Så jeg har kost meg med historien til 3 andre mødre og det var 3 flotte historier. Jeg er veldig fornøyd. Men bloggadressen min som de lovet å få med har de ikke klart å få med:( Det var jo skuffende da=/ De sa til meg at de skulle få den med i reportasjen Det hadde jo vært spennende å fått noen nye lesere gjennom reportasjen. Jeg vil jo tro at det er mange i min målgruppe som leser bladet og det hadde jo vært fint med nye spennende lesere. Det er jo slik at jeg ikke har noen venninner som har så små barn som meg og dette hadde kanskje vært en fin måte å komme i kontakt med nye mennesker som kanskje er i samme situasjon som meg. Men slik ble det ikke denne gangen heller. Jeg ble jo lovet det av Foreldre og barn også, men de holdt ikke det de lovet de heller=/ Men jeg gleder meg til å få bildene ihvertfall:) Jeg håper bare at jeg får de og at de holder det de lovet der. Jeg blir litt usikker siden de ikke har kontaktet meg for å si at de ikke fikk til å få med bloggadressen….. Vi får se.

I kveld så har vi kost oss med hjemmelaget pizza. Karina har hatt besøk av en venninne og de har kost seg sammen i hele dag. Det blir ekstra fullt rundt bordet når vi har gjester med det er jo bare koselig med så fine venninner:) De skal man ta vare på. Vi fikk oss en skikkelig oppvekker i går hvor vi så hvor rebelske disse “små” jentene våre kan være. Heldig vis gikk det bra denne gangen og vi får håpe at det ble tatt lærdom av opplevelsen. Men jeg må si at jeg er glad for tiden hvor jeg vet hvor ungene er og hva de bedriver tiden sin med. Det går fort frem til den tiden hvor de skal ut i den store verden og få egne erfaringer på godt og vondt. Men må ta vare på tiden man er i akkurat nå

Ingen vet hva morgendagen bringer

Min 40-års dag

Det har vært en hektisk, men herlig dag for meg. Dagen begynte med at jeg ble vekket av ungene og Ole og jeg fikk blomster, gave, hjemmelaget kort og påskeegg=D En flott start på dagen:)


Nydelige roser<3

Ellers så har det jo vært hverdag selv om jeg har bursdag så unger har vært på skole og i barnehagen og Ole har vært på jobb. Jeg har vært på foreldresamtale sammen med Kim-Andrè og nok en gang fått masse skryt om poden vår:) Han klarer seg bra på skolen *stolt*

Mats har fortsatt i sitt turbo-tempo og han gjør så godt han kan med å slite mammaen sin ut=/ Men ung som jeg er så henger jeg med *knise* Han viser så tydelig at han vet godt hva han vil og ikke vil. Og han har virkelig lært seg hvordan han skal uttrykke seg. VRÆÆÆÆÆÆÆLLLLLLL!!!!! Og så “tatt tatt” (takk takk) når vi endelig forstår hva han vil…..

I ettermiddag så har mamma og pappa og svigers vært her og vi har kost oss med snitter og kake. Jeg har fått penger i gaver og nå skal mor snart på shopping og handle ting til meg selv:D Mats har sjarmert sine besteforeldre, og han har vist de hva jeg mener med at han er veldig aktiv…..


Deilig med snitter=)


Mats “kuler’n i stolen sin;)


Eget navn på kaka;)


Man skal tidlig krøkes….


Jeg har kost meg veldig i dag, men jammen er det hektisk å fylle 40 år=) Dagen har gått i ett. Tusen takk for alle gratulasjonene som har kommet:) Det er veldig hyggelig å lese;) Nå skal resten av dagen nytes foran tv’n. Hvorfor skal slike hyggelige dager gå så fort unna da?

Stor dag i morgen

Endelig var mannen på plass igjen:) Det ble noen veldig hektiske dager og det var godt at han ikke skulle være borte lenger. Men vi har da stresset minst like mye i dag=/ For i dag har jeg gjort rent og handlet inn til helgen. Men nå roer det seg=D Og dagen i dag har gått bedre enn dagen i går gikk… Da var Mats utrolig sutrete, men i dag har humøret vært på plass igjen. Og han har vært flink og sovet lenge i vogna si mens jeg har gjort ting inne. Det er ubeskrivelig deilig å få holde på i fred og ro:) Når han surrer rundt meg mens jeg holder på så går ting sakte fremover=/ Så rart….

Pappa hadde selvfølgelig med seg noen gaver til oss som har ventet hjemme og Mats fikk en båt som han kan ha med i balja si. Han lovet å ta bilde av han når han badet i stad og jeg var ute, men tror dere ikke at han glemte det da???? Er det mulig=/ *oppgitt* Sander og Karina fikk godlukt og Elias fikk engelsk buss og fotballkort. Og jeg fikk solbriller=D

Været er fortsatt fint, men det har blitt mye kaldere. Ungene holdt på litt ute på verandaen i stad og da måtte jeg ta på Mats jakke og lue etter en liten stund.

Det gikk unna en stund når de store gutta sparker ball på verandaen=/


Mats er i farta=)

I morgen er den store dagen:) Jeg blir 40 år;) Det er litt skummelt å skrive synes jeg…. 40 år…. Gammel da liksom??? Uff, men alternativet er værre…. Jaja, i morgen skal JEG bli feiret. Ikke så ofte jeg får navnet mitt på en kake. For jeg slår alltid bursdagen min sammen med Elias sin og da står jo navnet til Elias på kaka:) Det er jo jeg som baker og da blir det litt rart å skrive sitt eget navn å kaka liksom…. Men i morgen, da står mitt navn på kaka=) Jeg skal nyte dagen, bare en utviklingssamtale sammen med Kim-Andrè. Men resten av dagen er miiiiin=D Og jeg skal nyte den;)

Jeg er glad mann kommer hjem

Takk og lov for at denne dagen er over. Jeg er sliten, lei, trøtt, sulten osv. osv. 4 dager alene med ungene har tatt på for å si det slik=/

Dagen startet med at vi skulle kjøre i barnehagen for jeg skulle nedom butikken til min svigerinne for å kjøpe en såpe jeg bruker til Mats. Og så skulle jeg innom XXL for å bytte noen croggs som jeg kjøpte til Mats i går. De var ikke i orden og jeg skulle “bare” bytte til noen nye.

Mats startet dagen i dag med å være utrolig sutrete. Skikkelig ugrei start og jeg var sliten før vi kom oss ut av huset. Da vi var på vei til å kjøre i butikken for å kjøpe såpe så fikk jeg en melding om at såpen var utsolgt=/ Takk og lov for at jeg ikke rakk ned i butikken, for der er det 1000 ting i “Matshøyde” og det er ikke så avslappende å ha han med ned dit. Så da skulle vi “bare” bytte skoene. Men det var ikke bare bare….

Vi troppet opp i butikken og til kassa og forklarte problemet. Joda, da skulle jeg “bare” gå til sko avdelingen og så skulle de ordne det der. Så da var det “bare” å gå inn i butikken da. Og XXL er en, ja, XXL butikk… Og det er jo selvfølgelig lagt opp til at vi må gå igjennom hele butikken….. Og på veien så fant Mats en ball…. Ja, den måtte vi bare ta med hvis jeg skulle ha noe håp om å komme meg videre uten HYYYYYYYL og grin. Og i dag så orket jeg ikke å ta kampen.

Så kom vi frem til sko avdelingen da, og forklarte problemet igjen…. Joda, det var ikke noe problem og han som jobbet der skulle hente et nytt par. Nix, ingen igjen i Mats sin str=/ Typisk. Da ville jeg ha igjen pengene og det var ikke noe problem. Bortsett fra at det tok “100 år” for han måtte klikke seg både hit og dit på dataen sin. Og langt om lenge så nærmet det seg slutten. Mats raste rundt og var overalt=/ Oppå hyller, under hyller, med og uten ball og skoesker måtte “ryddes” i. Og jeg begynte å bli utålmodig. “Jeg skal ikke ta over hele butikken” prøvde jeg meg med. Men dette var rutine…. Jeg skjønner jo det da. Dust!!

Så etter alt for lang tid så poppet det frem ikke mindre enn tre eksemplarer som jeg måtte undertegne…. TRE stykker. Oh lord, er det mulig??? Så var det bare å skrive under mens jeg holdt Mats i armen. DONE, puh, det skal ikke være enkelt. Og da var det bare å begynne gå turen frem til kassa igjen. For jeg måtte jo dit for å få igjen penger. Og den gå turen var laaaaaang=/ Mats var trøtt og grinete og jeg prøvde så godt jeg kunne å få han og ball med meg. Ballen ga jeg til slutt opp og den fikk bli igjen på min ferd mot kassen.

Og endelig fremme=D Og da skulle jeg få igjen noen penger da… Ja, kassadamen måtte “bare” hente en ny kasse med penger…. Og Mats surret rundt og ville rive ned alt på sin vei….. Nå var jeg mer enn litt irritert. Og så fikk jeg penger….. Men jeg måtte da faen meg skrive under 1 gang til!!! WTF, enda en gang????? Jepp, hun måtte nok få en underskrift til. Faen heller tenkte jeg og slapp Mats fri så jeg kunne skrive under. Og han benyttet anledningen og veltet en hel rad med drikkeflasker som hadde fristet han lenge. Jaja sa jeg og gikk ut med Mats i armene. De flaskene kunne de rydde opp i selv!!! 


Ellers så fortsatte Mats med sitt dårlige humør resten av dagen selv om det ikke ser slik ut på bildet over=/ Rett etter middag så skulle jeg på foreldresamtale med Karina. Kim-Andrè måtte passe Mats og Elias, og Sander skulle på trening. Foreldresamtalen gikk vledig fint og Karina fikk mye skryt. Det fikk Sander også her om dagen på hans samtale=D


Tja, trenger jeg å si noe om disse bildene da???? Jeg var vel ikke uoppmerksom mer enn kanskje 15 sekunder…. Og der var han på plass=/ Nå har vaniljesukker og bakepulver fått plass høyere opp. Da er jeg spent på hva han heller ut neste gang…. Noe må jeg jo ha i matskuffene da=/

Denne gangen var det vaniljesukkeret som ble tømt ut (bakepulveret er tomt…) og det smakte godt=)

Nå er alle ungene i seng og jeg sitter og kommer på at jeg egentlig ikke har spist siden lunch. Det er godt at Ole kommer hjem i dag og at vi er to om oppgavene i morgen;)

Gud, gi meg styrke

Jepp, det ble sent i dag også=/ Jeg lovet meg selv at jeg skulle sette meg ned litt tidligere i dag, men slik gikk det altså ikke. Så rart….. Men nå er jeg godt plassert i sofaen og jeg får med meg litt av Frustrerte fruer. Jeg gleder meg til den dagen kommer som jeg faktisk kan sette meg ned å se på programmer som jeg har lyst til. Det er godt at vi kan ta opp det vi ikke har tid til å se på mens det går på tv:)

Kim-Andrè og farfar har kommet hjem og Ole er i Danmark:) På bildet ser vi Kim-Andrè og farfar går om bord i flyet. Ole tok bildet. Han måtte vente enda to timer før flyet hans skulle gå. Kim-Andrè og farfar måtte bytte fly i Hamburg og det hadde gått veldig bra. Litt venting var det der, men Kim-Andrè skal ha prøve i naturfag i morgen så han brukte tiden til å øve seg til den;) Kim-Andrè er veldig fornøyd og de har hatt en knall fin tur. De kunne ikke fått bedre vær og de har kost seg masse. Det er deilig at turen ble så bra, det var tross alt en konfirmasjonsgave;)

Her hjemme har vi kost oss i solen. I dag var det over 20 grader i skyggen=D Det er jo sommer jo. Det er sprøtt å tenke på at for 6 år siden kræsjet jeg fordi det var glatte veier og det vippet mellom -0,5 grad til + 0,5 grad…. Tenk det da…. Og i dag har det vært varmere enn det vi noen ganger har på sommeren. Vi får bare nyte det mens vi kan;)

Mats har blitt flink til å sitte alene på huska. Jeg ble helt paff jeg da jeg så at han holdt seg fast og gynget frem og tilbake. Det var kjempegøy. Hvor bevisst det er, er jeg ikke sikker å da=/

Ellers så har Mats holdt det gående i dag=/ Først var det klypene mine han kastet rundt på verandaen. Og jammen var det gøy å kaste de over rekkverket og ned på gårdsplassen…..

Og så klarte han endelig å tømme ut resten av bakepulveret…. Jeg har klart å redde boksen mange ganger nå, men i stad så klarte han det=/ Ramp altså. Mens jeg ryddet opp på kjøkkenet så gikk han inn i stua og kastet pc’n min i gulvet:( Heldigvis så virker den enda:)

Mats klarte å gå skikkelig å trynet i barnehagen i stad. Jeg gikk litt tidlig for å hente i dag og lot Mats leke litt før vi skulle gå hjem igjen. Og han skal selvfølgelig klatre og eier ikke vurderingsevne og gikk på snørre ned fra sklia=/ Jaja, han lærer vel med tid og stunder. Men et sår på øyet ble det=/ Det har vært en begivensrik dag for han i dag:) Nå sover han søtt i senga si. Takk og lov for at han sover hele netter og tar seg en lang pause på dagtid. Hvis ikke så tror jeg at jeg hadde gått dukken=/

Nå har jeg begynt å legge små planer for påskeferien. Ungene må bort en dag så jeg kan få samlet meg litt igjen. Jeg må ha lov til det nå:) Det er jo egentlig litt skremmende at Mats enda ikke har sovet borte og jeg er litt redd for at han begynner å bli litt for stor til at det skal gå smertefritt… Men vi må jo bare venne han til at han skal sove borte. Vi trenger noen små pustepauser innimellom:) Og når det er så full fart i hverdagen så er det ikke mye tid til Ole og meg?=/ Vi trenger det også merker jeg.

Jeg merker at jeg er alene

Da var endelig dagen over og unger er i seng:) Puh, jeg merker godt at jeg er alene om dagen. Oppgavene står liksom i kø og venter på at jeg skal gjøre de…

I dag har Elias hatt besøk av kameraten sin. De har lekt sååå fint i dag og jeg har nesten ikke merket at vi har hatt et ekstra barn i hus. De er så flinke atte:) Nå gleder jeg meg egentlig til i morgen og Elias skal i barnehagen. Da skal mor i huset slappe heeelt av når Mats sover luren sin. For i dag har det som sagt gått i ett.

Gutta i England koser seg med fint vær og nå har de vært på kamp. Tidligere i dag har de rett og slett shoppet seg badebukser og tilbragt litt tid i badebassenget på hotellet. Jeg kjenner et snev av misunnelighet….. Og så fant de seg en Mækker selvfølgelig;) De koser seg glugg ihjel tenker jeg=D

Jeg måtte på foreldresamtale med Sander i dag og da passet Karina på Mats på lekeplassen til Sfo mens jeg var opptatt. Det gikk veldig greit:) Så slapp vi å hente inn en barnevakt bare for en halv time liksom=/ Elias møtte også en kommende klassekamerat på lekeplassen og de lekte sammen:)


Familiens apekatt:D

Været har vært deilig i dag også:) Litt skyet tidlig på dagen, men så kom solen. Ungene koser seg ute hele dagen og det er deilig. Det eneste jeg savner nå er en trampoline. Det rakk vi ikke å kjøpe før Ole og Kim-Andrè dro til England. Men det må vi bare kjøpe så fort som mulig. Det er en ting som ungene bruker mye og det er jo fint;)

Wiiiiii, gøy med aketur sammen med storebrødrene sine=D

Dagen går jammen fort når men er alene. Jeg trodde jeg skulle kjede meg litt, men det er så mye å gjøre så dagen er over på null komma svisj. I morgen kommer Kim-Andrè og farfar hjem mens Ole reiser videre til Danmark på kurs. Han kommer hjem sent på onsdag. Så er det stressmegihjel dag med rengjøring på torsdag og sååååå blir jeg 40 år på fredag og det er helg igjen:) Og vips så er det påskeferie:)

Jeg har virkelig lyst på en barnefri dag i påsken sammen med Ole. Vi har ikke hatt barnefri siden Mats ble født og jeg merker at vi trenger en dag hvor vi kan kose oss sammen. Vi er vel på overtid der. Så jeg håper at vi får det til. Har vi ikke fortjent det nå da? Jeg synes at vi står på begge to og vi har vel kjørt oss ganske hardt i det siste. Nei vi må nok prøve å få til en barnefri dag. Vi har fortjent det nå:)

Gøy på lekeplassen

Ikke mye nytt å komme med herfra i dag. Nok en herlig dag, solen skinner og ungene koser seg ute. Jeg har fått solt meg litt mens Mats har sovet luren sin. Hvorfor i all verden er det ikke påakeferie nå da? Det hadde jo vært så deilig med ferie i dette været:) Men vi får jo bare satse på at været holder seg. Bare vi ikke bruker opp alt det fine været før sommerferien nå da=/

Ole,  Kim-Andrè  og farfar koser seg i England. Der er det minst like fint vær som det er her, bare enda et hakk varmere tror jeg:) De har vært med på en omvisning på fotballarenaen til Man U i dag og jeg kan tenke meg at Kim-Andrè nyter dagen. Ingen småsøsken som maser, bare fred og ro:) Han får nyte det så lenge det varer=D


Endelig så var tiden inne for Englands turen som Kim-Andrè har ventet på=)

Vi her hjemme har gått oss en tur i dag. Det vil si Mats og Elias ble med og gikk tur. Sander var ute sammen med kamerater og Karina stakkar måtte være inne å gjøre lekser=/ Mats og Elias koste seg lenge på lekeplassen vi gikk innom:) Og vi tok så mange fine bilder:


Ut på tur=)

Vent på meg da storebror;)

Gøy på lekeplassen=)

Klatregutt:)

Motorsykkelgutten=)

Storebror hjelper lillebror;)

Hæææællllææææ=D

Og humøret sank i det vi skulle hjem=/

Det er ikke galt med vår<3

Kan dette vare da?

Nok en dag med sol og fint vær. Ungene har holdt på ute hele dagen. Karina har lært de små dansetrinn fra dansen hun går på og de har kost seg veldig mye. De hentet seg frukt som de spiste ute i dag også:) Men dette kan ikke vare så lenge vel…?? Det ville jo være litt rart om sommeren dukker opp i mars for å bli…. Men vi nyter det så lange vi kan:)


Her danses det etter de har spist litt frukt:)

Karina instruerer og lærer bort så godt hun kan=)

Mats har løpt rundt på verandaen og sparket ball=)

I dag så har vi fått satt opp en grind på verandaen slik at Mats ikke stikker av hver gang han slipper ut der. Det er deilig at han kan løpe litt rundt der ute mens jeg for eksempel lager middag. Da kan han kjøre rundt med biler og sparke ball:)

I dag så har vi også vært i bursdag til mamma/mormor<3 Verdens snilleste mamma/mormor ble 67 år i dag og da måtte vi jo feire henne litt:)

Ole kjørte Ida i bursdag i stad og da fikk han i oppdrag å kjøpe inn gavepapir og det klarte han jo fint. Og jammen ble det en liten påskeblomt på meg også:) Han slår til en gang i blandt:) Kanskje han har bittelitt dårlig samvittighet for at han og Kim-Andrè drar til England i morgen og jeg blir igjen her hjemme med 4 barn..


Gaver til mamma og blomst til meg<3

Ungene koste seg både ute og inne da vi var på besøk. Det er deilig for mor og far at de minste leker litt ute. Da får vi senket skuldrene litt og ungene får ut litt krutt ute;)

Jordbær er godt:)

Karina og Mats koser seg sammen;)

Så trygt og godt å ha en storesøster=)

Mormor og Mats<3

I morgen drar Ole og Kim-Andrè til England for å se Manchester United-Fullham. Det var jo gave til Kim-Andrè til konfirmasjonen så det var jo på tide å dra nå:) De skal kose seg på tur sammen med farfar og kommer hjem igjen til tirsdag. Det vil si at Ole tar turen innom Danmark for å få med seg et kurs der. Farfar og Kim-Andrè drar hjem sammen på tirsdag og Ole kommer hjem å onsdag. Så det blir en hektisk uke for meg når han er borte=/ Det skal nok gå greit tenker jeg, men det blir nok litt rart. Det er ikke så ofte jeg er hjemme alene lenger. 

Vi bader i sol

Da var det jaggu fredag igjen og vi har en hel helg foran oss:) Og været er like fint. Kan man ønske seg mer da? Jeg synes at det er så deilig med våren. Kanskje den deiligste årstiden…. Selv om sommeren er deilig også, og høsten er jo også fin… Tja, alle årstidene har vel sin skjarm=D Og nå KOSER vi oss med våren. Det er jo ikke måte på hvor deilig det er ute nå. Varmt og godt, og det blåser ikke engang. Våren i fjor blåste jo bort=/


Lille turbo har holdt seg i skinnet i dag og vi har klart oss uten så store sprell i dag. Men det er vel fordi han har vært så mye ute;)

Middagen i dag ble enkelt og greit pølser=) Det er første gang at Mats får det til middag og det var gutten sin som koste seg;)

I dag var vi jo to ekstra barn til middag og da blir det mange munner å mette;) Når det er 7 barn rundt bordet så blir det ikke så god plass til mor og far=/ Vi får bare stille oss bakerst i køen og vente og se om det blir noe mat igjen….

Etter vi hadde spist så tok jeg med meg 4 barn ned og tittet etter svanene. Men svanene var borte=/ Eller de var ikke så langt unna for noen kom svømmende etter en stund. Men flokken av svaner har noe brutt seg opp nå og mange har forsvunnet til andre steder nå. Det er jo bare på vinteren de er samlet alle sammen=) Men noen ender kom og hilste på oss;)

Men ungene koste seg alllikevel og de kastet stener i vannet, lekte sisten og løp rundt. De mangler ikke energi ihvertfall…

Nå skal tre småtroll i seng. De har sett på film og kost seg litt:) Men nå er det på tide at det blir rolig i huset, og det er det ikke så lenge de er oppe….