Venter på uværet

I dag har jeg vært så utrolig trøtt…. Vet ikke helt hvorfor, men trøtt har jeg vært=/ Og skikkelig giddalaus har jeg også vært=/ Det var den  dagen liksom. Alt har vært et ok og jeg har måttet motivere meg max for og i det hele tatt få gjort noe  fornuftig. Men dagen er over og i morgen er det nye muligheter:)

Nå bare venter vi på uværet. Det kommer nærmere og nærmere og det buldrer i det fjerne. Det er godt at vi kan være inne nå:)


Skikkelige mørke uværsskyer=/

Men på dagen i dag har det egentlig vært ganske bra vær. Den sydenvarmen vi hadde er borte, men vi har da ganske fint vær allikevel. Solen skinner og det går an å være ute uten å fryse ihjel. Men man må jo kle på seg litt da;) Men da er det godt å være ute og nyte våren igjen. For sommeren forsvant og våren kom tilbake. Men våren er en deilig årstid også;)

Ida er på plass igjen og i morgen må jeg stå opp litt tidligere enn det jeg pleier for Sfo streiker og da må jeg levere henne rett på skolen. Ellers så pleier Ole å kjøre henne til Sfo før han kjører på jobben. Det er nok mange foreldre som må være ekstra hjemme med unger nå om dagen. Det er jo sikkert deilig det, men det er jo kjedelig å måtte bruke feriedager til streiken da. Det er jo ikke bare å hoppe på en ferietur på sparket siksom.


Mats får med seg en kopp med vann når vi henter i barnehagen noen ganger for da slipper jeg å løpe etter han å ta ifra han alle vannflaskene han forsyner seg av i barnehagen=/ Røvergutten altså….

Og trampolinen blir flittig brukt om dagen. En sikker vinner om du har barn i alderen 1-14/15 år;)

Er du berørt av streiken?

Dere er verdens beste

Ja, jeg tror nok jeg har de beste lesere man kan få:) Tusen takk for alle gode ord, det varmer mer enn dere aner:) Det er herlig å få slik respons som jeg fikk i går. Og jeg fikk ingen negative kommentarer. Det gir meg veldig motivasjon til å fortsette. Ikke det at jeg vurderte å slutte akkurat nå da, men det gir meg veldig mye å få slike tilbakemeldinger:) Nok en gang, tuuuusen takk for at dere er så søte og snille:)

Her hjemme har det vært Justin Bieber hysteri i kveld. Og fortvilelsen var stor når tv2 valgte å bryte av konserten med nyheter når Justin var midt i sang nr 3=/ Hele opplegget var utrolig amatørmessig spør du meg. Gratiskonsert på operataket liksom…. Det var nok mange skuffede fans som ikke så snurten av sitt store idol=/ Menmen, skuffelsen har lagt seg og alle unger er i seng:) Endelig=D

Ellers så har dagen kommet og gått. Vi har fått erstattet den varme fønvinden med isvind fra h*****e. Fytti grisen, den går gjennom marg og ben=/ Men etter middag så kom kameraten til Elias en tur og vi voksne satt og pratet i solveggen om alt og ingenting. Kanskje mest om ingenting da…. Hehe, det skal gjøres det også;)

Ellers så er det ikke så mye å komme med herfra. I går var Kim-Andrè og jeg en tur på shopping for å handle inn klær til sommeren. Og det merkes veldig godt at han er gutt…. Inn i en butikk, hente det man skal ha, prøve, betale, ut….. Ikke noe vits å titte litt rundt liksom. Boys will be boys sier jeg bare. Når vi var ferdige så måtte jeg nesten løpe etter han der han langet ut mot utgangen på senteret=/ Jeg tenkte at jeg skulle innom for å kjøpe meg en ny duk til kjøkkenbordet, men den gang ei. Hjem for å se fotballkamp var visst utrolig viktig. Vi ha alle våre prioriteringer…. Men han fikk nå alt vi hadde på lista, så da er det en stund til vi to skal shoppe neste gang.

Mats har lært seg et nytt triks i dag:) Han har nemelig lært seg å hoppe på trampolina, og nå hopper han rundt her inne også. Hopp og sprett og tjo og hei. Full kontroll…….næhei, men gøy er det allikevel;)


Nå prøver jeg å la Mats få brødskive til kveldsmat igjen. Det blir mest gris, derfor har vi hatt en pause. Det er liksom ikke så mye som finner veien inn i munnen, det meste havner på gulvet, på benken, i håret mitt…… Men når jeg spiser brødskive til frokost så står han der som en liten sulten spurv og gaper….. Og da går biter med brød ned på høykant=/ Så nå prøver vi med en brødskive til kveldsmat igjen. Og gris….ja det ble vel det igjen=/

Denne uken henger ikke hodet mitt helt med. I morgen er det torsdag alt….. Jeg henger en dag etter jeg tor jeg. I morgen er Ida på plass igjen og fredag skal jeg også hente frøken M igjen. Da blir det liv i leiren tenker jeg. Ikke det at det ikke er det hver dag liksom. I helgen er det meldt dårlig vær ser jeg, men det spiller ikke så stor rolle for oss. Kim-Andrè skal ta båtførerkurs og Sander skal spille turnering. Så det blir uansett ikke noe tur med båten for vår del. Neste helg kanskje…. Jeg savner sommeren allerede=/

Man skal tråkke varsomt

Jeg er inne i en liten tenke periode igjen. Noe ganger er det litt skummelt å tenke på hvem som er innom bloggen min. Det er jo bare et fåtall som legger igjen spor etter seg. Statistikken min varierer veldig, men nå i det siste så ligger jeg som regel mellom 150-200 treff. Noen ganger så ligger jeg litt over og noen ganger så ligger jeg litt under. Det spørs litt på vær og vind;)  Og til å være en “gammel” 5 barns mor så er det slett ikke dårlig at så mange henger med og er nyskjerrige på hva jeg driver med. Jeg kan jo ikke komme med så mye spennende i forhold til mange andre blogger. Det er ikke mye festing og “jucie” nyheter her=/  Ikke er jeg gravid heller og kan ikke vise frem hvor mye magen har vokst og fortelle om hvor mye vi gleder oss til minsten skal komme ut. Og ikke har jeg fått noe hjelp til å få lesere gjennom noe berømmelse eller medier heller.

Men jeg får stadig slike aha opplevelser om hvem som følger meg. Noen ganger så er det veldig hyggelige oppdagelser, og noen ganger så blir jeg veldig overrasket i negativ forstand. Og jeg har jo ingen kontroll på hvem som er innom her i og med at det er en helt åpen blogg. Så man blir vel ganske bevisst på hva man kan skrive om etter hvert. Men noen ganger så kommer jeg med noen “drypp” og hint til personer jeg helst ikke vil ha her. For hva gjør folk som ikke liker meg her inne?? Det lurer jeg litt på da…. Det er lett å slenge med leppa til andre og kritisere at jeg har en blogg og legger ut bilder, men å si det direkte til meg er det ingen som tør. Og hva er fasiten på hva som er riktig og galt da?? Det lurer jeg noen ganger på.

Noen henger seg veldig opp i at jeg legger ut bilder av ungene. Men jeg ser faktisk ikke at det kan være så farlig jeg da. Og hva er forskjellen på å legge ut bilder på en blogg og la seg og ungene avbilde i et ukeblad eller avis? Jeg har jo gjort begge deler jeg da….. Hmmm, jeg merket ikke noen forskjell altså…. Bildene jeg legger ut er jo gjennomtenkt og jeg legger ikke ut bilder som kan være støtende eller provoserende. Jeg er da såpass oppegående at jeg tenker gjennom ting. Og for de som har unger som enda ikke er på facebook så kan jeg bare fortelle dere at det kommer en dag hvor mor og far ikke har noe kontroll på hvilke bilder som legges ut. For når de er så store så beveger de seg ute blandt venner og jeg kan bare opplyse dere om at venner ringer ikke på døren og snakker med mor eller far og spør om det er greit at de legger ut bilder av ungen din. Som forelddre kan man følge med, men ungene vet antagelig mer enn oss og klarer lett å sno seg unna foreldrenes ugleblikk.

Og hva slags skade kan jeg påføre familien min ved å skrive litt om hverdagen vår? Og hva er forskjellen på å være aktiv på facebook og skrive en blogg? Det sitter mange der ute som er aktive på fb og som i tillegg kritiserer bloggerne…. Hva er greia der? Her inne på bloggen er det jeg som skriver og velger hva jeg skal dele. Og jeg deler bare litt. Det er mye dere ikke vet om meg. Men så føler jeg samtidig at jeg deler mye. Men det er ting jeg deler som jeg vil ha mere åpenhet om. Det at jeg har en søster som har hatt en tøff periode i livet sitt håper jeg at noen kan lære av. Både det at man skal være forsiktig med valg man tar, for det får konsekvenser. Og så vil jeg at noen skal se at det faktisk går an å komme seg ut av en vanskelig situasjon, selv om det ser veldig håpløst ut.

Men det er fortsatt mye jeg velger å ikke skrive om. Det har skjedd mye i livet mitt som bare mine aller nærmeste vet om. Det er ikke ting jeg skammer meg over eller noe jeg syner er farlig at andre vet. Men allikevel så er det ikke passende å skrive om på en blogg. Man deler liksom ikke alt. Og jeg har jo familie som jeg tar hensyn til. Jeg vil ikke at de skal skvette til å sette kaffen i halsen fordi jeg utleverer familien. Man skal trå varsomt for ikke å gå over streken. Men jeg synes at jeg holder meg innenfor grensen jeg da. Men det er nå min mening. Og at andre har en annen mening om hva jeg driver med, ja det bryr jeg meg mindre om. Men jeg kan love dere at hadde en jeg er glad i kommet til meg og fortalt meg at jeg har tråkket over streken så hadde jeg tatt det til meg med èn eneste gang. Og som jeg har skrevet om før så legger jeg ikke ut bilder av personer jeg ikke har spurt om lov først.

Jeg er yngst av 4 søsken og jeg har titt og ofte fått høre av mine søsken at jeg er familiens hvite lam. Det er ikke mange sprell jeg har drevet med opp gjennom tidene. Jeg kan bli veldig munter og glad i et lystig lag og gjøre morsomme ting, men selv da så føler jeg at jeg er veldig kontrollert. Og hjernen min slutter ikke å virke etter noen cider har funnet veien til meg og gjør meg litt lattermild;) Nei jeg er nok en person som liker å ha kontroll. Men jeg har ikke kontroll på hvem som er innom bloggen min. Og noen ganger blir jeg litt betenkt. Men jeg har nok blitt veldig bevisst på at det er personer innom her som jeg helst skulle vært foruten. Men jeg har også lært meg at det går greit det også. Hva så om de leser om hva jeg driver med? Noen ganger er jeg glad og fornøyd, noen ganger er jeg stressa og frustrert. Ungene tar all min tid og noen ganger er jeg sliten. Og noen ganger har jeg faktisk ikke 100 % kontroll i heimen=/ Jeg er fornøyd med livet mitt…..og jeg er noen ganger litt misfornøyd med ting jeg ikke får jort noe med. Jeg er glad for at Mats skal begynne i barnehage…..og jeg er fullstendig skjelven når jeg tenker på at han skal begynne i barnehage=/ Jeg er fornøyd med barnehagen, og noen ganger er jeg ikke så fornøyd med barnehagen. Men stort sett så er dette helt dagligdagse ting, er det ikke det da? Man har gode dager og man har dårlige dager. Jeg velger å dele, samtidig som jeg samler minner. Jeg skal bli gammel og grå og da kan jeg sitte og bla meg gjennom bloggen og le av meg selv:)

For her inne på bloggen samler jeg minner. Jeg tar bilder fordi jeg elsker bilder. Både av ungene og av natur. Og jeg viser frem det som jeg kaller skatter. Jeg elsker å ta bilder av små uttrykk, og jeg elsker å se små detaljer. Bilder betyr mye for meg. Ungene vokser opp så fort at man klarer ikke å lagre minnene uten å ta bilder av de. Jeg kunne ønske at jeg fikk lov til å ta bilder av de eldste ungene oftere, men det er ikke de så enige i. Og da må jeg bare føye meg etter det:) Men noen bilder blir det jo av de også. Men jeg kan liksom ikke stikke linsa opp i ansiktet deres så ofte som jeg gjør med Mats…. Det ville blitt litt for intenst.

Her er dagens skatter:) Det ble “bare” av Mats i dag også. Men han er jo med meg nesten hele tiden. Han vokser så fort og det begynner å bli vanskelig å ta bilder av han. Det er ganske ofte jeg bare får med en hånd, et ben eller et bakhode….. Jeg savner den tiden jeg kunne sette han ned og knipse i vei…. *sukk* Den tiden er forbi=/ Har du et barn jeg kan låne og ta bilder av??? Hehe, jeg savner den tiden hvor Mats lå rolig og jeg knipset i vei. Det ble mange forskjellige uttrykk. Og det er skatter jeg har for alltid. Jeg skulle vel ha utdannet meg til fotograf jeg…. Det hadde vært noe.

I kveld så hadde jeg egentlig ikke så mye å skrive om…… Haha, men så ble jeg så tankefull. Jaja, gratulerer til dere som kom dere igjennom:) Dere er flinke, eller nyskjerrige;) Hehe

Og så er jeg veldig nyskjerrig i kveld og stiller deg noen spørsmål:

Synes du at bloggen min mangler noe?

Deler jeg for mye/for lite?

Hvorfor følger du meg?

Er jeg rett og slett for gammel til å ha en egen blogg?

Burde jeg rett og slett slutte å blogge? (ikke det at jeg vurderer det nå da men….)

Hvorfor blogger du/ hvorfor blogger du ikke?

Hehe, det ble en liten spørsmålsrunde til dere det da;)

 Klem fra en undrende 5 barns mor<3Rydde rydde rydde….

Det ble ingen tur med båten i dag:( Vi våknet opp til overskyet vær i dag og da fristet det ikke med noe tur på vannet allikevel. Jeg visste vel at det var for godt til å være sant at jeg skulle få sole meg mens minste prins sov i vognen sin=/ Men jeg fikk gjort mye hjemme da;) Når man har 5 barn så blir man liksom aldri ferdig med å rydde….. Nå har vi det ganske ryddig her hjemme da, men det er jo fordi jeg rydder hele tiden=/ I dag fikk jeg endelig ryddet i skapet til Sander og Elias. Og når jeg først var i ryddemodus så gikk jeg videre og ryddet litt i boden…..og skapet til Mats…..og gangen:) Hehe, det ene drar med seg det andre.Jeg er ganske treg med å komme i gang med ting, men når jeg først er i gang så er jeg litt vanskelig å stoppe=/ Men nå er det ganske ryddig her. Jeg må bare få puttet tøyet som skal bort i en sekk så jeg får levert det itil en UFF boks:)

Og endelig så fikk kjøkkenet rene vinduer og sommer gardiner:) Det var jo på tide. Og når jeg først var i gang så fikk jeg vasket vinduene oppe i 2. etg og skiftet gardiner i loftstua. Og siden jeg var i gang med å stryke gardiner så kunne jeg jo stryke resten av tøyet som lå på vent også;) Så var det gjort. Så den siste deilige fri dagen gikk med til alt og ingenting (kanskje ikke så veldig mye ingenting da….) og vips så var kvelden her. Unger er puttet i seng og siden det har begynt å regne så fikk vi de inn uten problemer i dag:) Ole og ungene dro en tur til Son og kjøpte seg en is etter vi hadde grillet i dag. De koste seg og tittet på alle båtene som lå til bryggen. Der ligger det mange flotte båter og da er det lett å drømme seg litt bort….. Og mens de koste seg der så fikk jeg unna litt her hjemme, helt i fred og ro:) Det er deilig det=D Og de hadde ikke mer enn akkurat kommet hjem før regnet kom:) Bra beregnet;)

Siden jeg har bare vært hjemme og gjort kjedelige ting i dag så blir det jo ikke så mange bilder. Men noen ble det mens Mats koste seg med blåbær etter kveldsmaten. Han er helt gal etter blåbær:) Ikke så dum ting å kose seg med det;)

Jeg håper at solen titter frem i morgen igjen. Det ble litt av en nedtur i dag siden værmeldinga lovet sol og sommer, og så ble det overskyet og regn=/ Men vi skal vel ikke klage. Tromsø hadde vel snø i dag…?? Usj, det må man kunne kalle drittvær=/

Hvor bor du og hva slags vær har du hatt i dag? Det hadde vært spennende å få et lite pip fra noen av dere som ikke pleier å legge igjen kommentar;)

Nok en fin dag

Det blir sene kvelder nå som det er så fint vær. Vi kommer sent hjem og ungene legger seg senere. Og det blir ikke så mye tid til å blogge. Men et lite pip skal jeg vel få til;) Det ble en tur med båten i dag også. Jeg skulle egentlig være støttekontakt i dag, så planen var at vi skulle ta en liten tur etter jeg hadde levert henne. Men bare et par minutter før jeg skulle hante henne så fikk jeg beskjed om at hun ikke kunne komme allikevel=/ Hadde vi visst det før så hadde vi pakket klart og dratt ut på vannet før Mats skulle sove luren sin.

Men vi brukte tiden han sov til å pakke oss ferdige og dro ut så fort Mats våknet:) Og i dag slo vi følge med kameraten til Elias og foreldrene hans. Og vi har kost oss masse. Vi har grillet og ungene har badet og kost seg. Men man kan merke at det ikke er så hett ute lenger. Nå er det jo helt levelig igjen. Det virker som om hetebølgen har gitt seg for denne gang. Vi håper bare at det er godt og varmt i morgen også for da er planen å ta hele dagen på vannet:)


Da var det på tide å finne sengen snart:) Må bare sløve litt foran tv’n først;) Det er lurt etter en lang dag i solen=/ Sovner helt sikkert ikke før jeg kommer meg i seng….

Første båttur

For en herlig dag=) Solen velsigner oss med sitt nærvær og vi koser oss glugg ihjel:) Dagen i dag startet med en aldri så liten shoppingrunde før vi kjørte båten når vi skulle i bursdag til svigermor. Og det var en herlig liten båttur. Det så en liten stund ut til at lille Mats holdt seg i ro mens vi kjørte, men den gang ei. Det tok ca 3 minutter før han prøvde å klatre ut av båten=/ Men vi klarte å holde han i sjakk så turen var deilig allikevel;)

Det blir mange bilder på en slik dag:) Første båttur må dokumenteres med mange bilder;) Nå sitter vi og ser på mgp og heier på Norge. Men Sverige sin sang er jo fin den også selv om det aldri er gøy at Sverige slår oss…..

Ser du på mgp, har du en favoritt?

Vi bader i sol og varme

Går det virkelig an?? Vi bader jo i sol og varme=) Og så er det attpåtil pinse. Det kan liksom ikke bli bedre. Ungene storkoser seg ute i det fine været og vi merker at det blir sene kvelder. Elias har hatt fri fra barnehagen i dag også og han har storkost seg sammen med kameraten sin. Pappaen i huset der er politi og jobber turnus, og da har han e friuke i ny og ne. Ikke verst timet med den firuka egentlig;) Og det har jo Elias også fått glede av=) Nå er de to mellomste akkurat puttet i seng og jeg har akkurat plantet noen blomster. Man må bruke den tiden man har;)

I morgen skal vi kjøre båten når vi skal i bursdag til svigermor. Det blir første tur i år og det skal bli deilig:)

Det ble et kort og kjedelig innlegg fra meg i dag, men jeg vet liksom ikke hva jeg skal skrive jeg…..

Kos dere i pinsen, det skal vi:) En ekstra fridag er helt greit i varmen;)

Snakk om bortkastet arbeid da og lønnsforhandlinger

Solen har smilt til oss her i dag også, bare så dumt at jeg skulle gjøre rent=/ Mange rister på hodet av meg når de hører at jeg gjør rent på slike fine dager. Men det er meldt fint vær i mange dager fremover og livet her hjemme stopper ikke opp selv om det er sol og sommer ute. Og jeg må jo holde en sånn nogen lunde standard her inne da… For det blir fort møkkete og bøssete med 7 mennesker og en katt i hus.

Så jeg har brukt deler av dagen (til tross for litt dårlig form) til å vakske bad, tørke støv og skifte på senger + alt det andre jeg driver med hver dag da….. Og hva skjer da jeg titter inn i stua i kveld da??? Jo da, solen tittet inn i stua og alle overflater var dekket i gult pollen=/ Snakk om bortkastet arbeid da….. Jeg kunne fint skrive navnet mitt i pollen som lå på spisestuebordet, og kluten ble seriøst gul når jeg vasket det bort=/

Ellers så har dagen i grunn vært stille og rolig til å være torsdag. Siden mannen i huset har glimret med sitt fravær så har jeg ikke fått handlet inn ukeshandelen. Det må jeg få gjort i morgen. Elias har vært så heldig å få bli med kameraten sin ut på vannet i dag. Kameraten har ingen søsken som bor hjemme og han vil gjerne ha noen med seg på tur:) Og i morgen skal han få bli med på stranda. Heldiggis;) Jeg hadde uansett tenkt at han skulle slippe å gå i barnehagen i morgen siden det er så varmt.


Må ha ball!!

Tid for oppladning;)

Og etter det så er det full fart igjen:)

Endelig har mannen kommet hjem igjen:) Jeg vurderer å gå i lønnsforhandlinger med sjefen hans for når Ole er ute og reiser så blir det dobbelt så mange oppgaver på meg. Og da må jeg jo få høyere lønn, må jeg ikke det da??