Blåbærene er her

Nok en dag med passe dårlig vær er over…. Men jeg skal ikke klage over været i dag;) For i dag har vi fått kost oss en del ute også. Og nå er blåbærene modne=) Og vi har jo blåbær ute bak i hagen vår og Mats går rundt og plukker og koser seg. Noe så søtt=) Han går rundt og plukker blåbærene og putter de i munnen sin. Nam nam sier han hele tiden *smelt* Han er så fin der han sitter på huk og plukker<3


Finingen sitter og koser seg:)


Mats koste seg i bare bleia før vi fikk på klær i dag. Det er deilig med rolige morgener;)

Det ble også en aldri så liten skogstur i dag. Vi gikk bak huset bare, men tur er tur og ungene koste seg mens de klatret i trær og pluket blåbær:)


Hopp og sprett i sofaen før vi fikk på klær i dag=);)


Lek og morro har det også blitt på trampolina i dag:)

Ellers så har Kim-Andre kjøpt seg skrivepult på finn i dag og er storfornøyd med kjøpet. Så var det bare å bli kvitt senga han har ute på finn da så han kan bytte seng også…. Er det ingen som bor i nærheten som trenger seng da? FINN-kode: 35669771 eller lekegrind FINN-kode: 34887872. Jeg skulle gjerne blitt kvitt det. Lekegrinda har ligget ute en stund, men til nå har jeg bare fått skambud på den og da gir jeg den heller bort til innsamling til noen som virkelig ikke har penger til å kjøpe slike ting.

Det ble et rotete innlegg dette…. Menmen, slik blir det noen ganger=/

I morgen skal jeg ha frøken M igjen. Aner virkelig ikke hva vi skal finne på og jeg er spent på hvordan været blir;) Kanskje vi skal plukke blåbær og lage oss smoothie…. Jeg krysser fingrene for oppholdsvær;)

Svar på anonym kommentar

I går hadde jeg et sutreinnlegg. Ja, jeg vet…. Men noen ganger så blir jeg litt værsyk=/ Og denne kommentaren tikket inn: “Ta en tur innom bloggen “ordsomdanser”, det siste innlegget der kan kanskje gi deg litt annet perspektiv på været”. Og jeg tok en liten svipptur innom, men jeg må si at jeg har fortsatt det samme synet på været, nemlig DRITTVÆR!!!

Noen synes kanskje at det er smålig av meg å klage på noe så bagatellmessig som været, og det er det jo, I know. Rundtromkring i landet så er det mennesker som skal dø, mennesker som har det vondt, barn som er syke, dyr som blir misshandlet og familier som ikke har råd til kos på lørdagskvelden. Ja det er mange slags skjebener. Jeg er fullstendig klar over det. Meeeen, noen ganger så må man jo bare få klage litt på bagatellmessige ting. Gjør ikke alle det da? Selv om man vet at mange har det mye værre enn oss selv. Man kan liksom ikke gå rundt å tenke på alle som har det værre enn oss hele tiden.

Og en annen ting som jeg har prøvd å forklare her på bloggen før: JEG DELER PÅ LANGT NÆR ALT. Det er faktisk masse i livet mitt som jeg ikke deler med alle der ute. Dere vet ikke alt det jeg har opplevd opp gjennom tidene. Livet mitt har bydd på utfordringer som veldig få vet om. Det dere vet (de som følger meg) er at jeg har til tider hatt det tøft fordi jeg har tatt over omsorgen for mitt tantebarn for noen perioder i livet. Men dere kan bare forestille dere hvordan dette har preget livet mitt. Hvor mange dager jeg har brukt på å prøve å gjøre det som er best for alle. Hvor mye kjeft og drittslenging jeg har mottatt fordi jeg har tatt tak i saken….. En ruspåvirket person er ikke seg selv, det har jeg fått oppleve alt for mange ganger. Dette har jeg delt med dere for å prøve å nå ut til noen der ute. Budskapet er jo at man burde styre unna slike ting  (piller, narkotika og den slags dævelskap) og være sterk og si nei takk. Men nok om det.

Nå for tiden så har jeg det jo veldig bra, men det er klart at livet som 5 barnsmor byr på sine utfordringer og bekymringer. Og noen ganger så synes jeg faktisk at jeg har lov til å klage litt. Selv om det er slike ting man egentlig ikke bør klage på…… Det er faktisk ganske slitsomt å ha 5 barn som krever deg hele tiden, fra morgen til kveld. Og da har faktisk været mye å si, ja kanskje det til og med har mer å si for meg enn det har for den anonyme personen som kommenterte. Har du kanskje 5 barn? Vet du hvordan det er? Vet du hvor mye lettere det er å ha ungene ute i solen kontra og ha de inne? Det krever faktisk ganske mye mer å ha de inne i drittvær! Og ja, jeg vet at det går an å gå ut i all slags vær….. Men ungene er ikke alltid med på den. Dessuten er vi ute såpass mye at jeg synes at de skal få bestemme litt selv når det er dårlig vær.

En annen ting jeg tenkte litt på da jeg leste igjennom innlegget på bloggen til “ordsomdanser” var at han skrev litt om det at alt er så bra på facebook. Ingenting var så bra som mennesker ga uttrykk for der, SMIIIIILLLEFJÆÆÆÆÆÆÆÆS. Tja, da tenker jeg at han må bestemme seg, skal man bare være positiv som “alle” er på fb er eller skal man få lov til å klage av og til??? For jeg gjør begge deler både på bloggen og på fb. Jeg legger ikke bare ut om hvor rosenrødt det er å ha 5 flotte, snille, flinke barn…. Noen ganger er det faktisk et jævla slit! Og det sier jeg høyt til tross for at jeg har valgt det selv. For det er en annen ting jeg får slengt opp i trynet noen ganger. “Du har jo selv valgt å få 5 barn” så da får jeg j bare slutte å klage…. Javel, men de som har valgt å få 2 barn har lov til å klage litt. For de har jo valgt å få bare 2 barn de…. Og det er jo innenfor normalen, så da har man lov til å klage…. Skjønn det de som klarer sier jeg bare=/ 

Men jeg er faktisk sliten innimellom jeg også, til tross for at jeg har valgt dette livet selv. Noen ganger så er jeg skikkelig drittlei, enda jeg vet at det er mennesker som har mye større utfordringer enn jeg har. Å ha 5 friske barn er jo en gave som er større enn man klarer å ta inn over seg. Det er faktisk de som ikke klarer å få barn i det hele tatt. Og så er det de som får syke barn som man bare får beholde kort tid:( Stakkars mennesker. Jeg føler virkelig med de som får så tore utfordringer i livet. Det må være noe av det værste man kan oppleve, det å miste et barn…. Men jeg kan ikke gå å tenke på de som har det vondt hver gang jeg selv sutrer litt…. Det ville jo vært sørgelig om man hele tiden skulle gått og tenkt på de som har det vondt. Ja, det ville faktisk odelagt livskvaliteten til noen og enhver.

Så jeg tar meg den frihet å klage litt av og til, selv om det er “små” ting. Men jeg synes ikke at jeg klager   veldig mye her inne på bloggen. Ikke på facebook heller. Men noen ganger så må jeg bare…. Beklager til dere som synes at jeg virker sutrete. Det var virkelig ikke meningen. Kanskje det sitter noen og leser bloggen min som ikke kan få barn…. Og her sitter jeg med 5 friske barn og klager på været liksom. Det er virkelig ikke meningen å virke sutrete. Men jeg kan jo ikke være positiv hele tiden heller…. For da er jeg jo en slik “rosa” blogg hvor alt er bare fryd og gammen. Og slik er det virkelig ikke her hjemme hvor det bor 5 barn, en katt og to (noen ganger altfor slitne) foreldre;)

Synes du at jeg klager for mye?

Og hvis svaret er ja, hvorfor leser du da?

Klager du noen ganger over bagateller?

 Hvor mange barn har du?

Og hvis du ikke har barn, hvor mange har du lyst på? 

Og så lurer jeg på hvor du bor? Kanskje du sitter og ler av meg som klager over været her siden du har mye dårligere vær….

Fyr løs og fortell meg hva du mener, anonym eller ikke. Jeg vil gjerne vite=D

Jeg klikker snart

Jeg blir smårar jeg altså=/ I dag har det pøset ned her og det ser jo mer ut som høst enn sommer ute:( Jeg blir seriøst gal…. Jeg vil til syyyyyden *snufs* Jeg trenger litt sol og varme! Og kroppen min trenger sol! Gaaaaaaaaaad *sukk* Dette er vel fjerde helgen som de melder regn….. Hadde jeg jobbet hver dag og fått regn hver helg så hadde jeg seriøst klikket=/


Blomstene ble reddet under tak i dag. For hadde de stått ute så hadde de druknet=/ Her bruker jeg flere hundre kroner på blomster, og så drukner de nesten i regn….. Hmfr, dårlig gjort!

I dag har jeg ikke en dritt fornuftig å komme med. Jeg har hatt unger inne i hele dag. Ja, jeg vet at det går an å ta på seg regntøy å gå ut. Meeeeen, jeg synes jeg ser Mats skrikene i gummistøvler og regntøy. Nei takk=/ Vi dro heller på en liten handletur på formiddagen og vi druknet nesten da vi skulle ut ifra senteret og inn i bilen….


Mats la seg med ikke mindre enn 4 smokker i hendene sine i kveld, og 1 i munnen da;) Lille goklumpen vår<3 Han må ha minst 1 smokk i handa og 1 smokk i munnen når han skal sove:) Og så har han fått seg en favorittbamse=)


I dag dumpet jeg over disse nydelige rosene:) Måtte bare ha de og siden jeg ikke har flere potter ledig så måtte jeg ha en ny til de;) Jeg elsker de fargene på rosene og tror at de blir fine sammen. Bare de får litt sol da…. *dobbeltsukk* Jeg får se om jag får satt de i jord i løpet av helgen. Men jeg har ikke tenkt til å plante i regn….

Det er ikke noen rikinger der ute som har lyst til å sponse en stakkars 5 barnsfamilie med en syden tur da?? Hehe, ikke…. Hmmm, tenkte jeg det ikke=/ Jaja, jeg får vente på solen her da;)

Koser du deg i deilig sommervær der du bor?

Helt på kanten….

I ettermiddag tok vi en tur med båten;) Det er egentlig helt på kanten av det man burde begi seg ut på med 5 barn etter middag, men så må vi jo bare bruke de dagene med fint vær:) Det er jo ikke så veldig ofte det klaffer med fint vær i helgen liksom….=/ Så vi pakket med oss kveldsmat og litt kos og så dro vi ut etter vi var ferdig med middagen. Men jammen blir det sent før vi kommer oss hjem igjen. Vi dro ut klokka 18 og var tilbake klokka 21…. Litt for sent for lillemann, men egentlig ikke noe problem. Det blir bare litt sent før mor og far får dumpet ned i sofaen;)

Men vi har kost oss på tur alle sammen. Men man kan ikke skryte av at vi smeltet i solen…. Det var jo sol da, men varmt var det ikke…. Men vi fant et lunt sted i sola og da var det deilig;) Mats fikk luftet stumpen sin i sola og han koste seg max. Ungene hang opp pilspill og Mats kastet kongler i vannet og mor og far prøvde å nyte innimellom slagene:) Kim-André fikk øvet seg på presisjonskjøring med båten siden Mats kastet smokkene sine ut i vannet på veien hjem=/


Vi gjør oss klare til tur;)

Det ser ganske flott ut med blå himmel, ikke sant:) Om det bare kunne vært godt og varmt….

Elias og Sander spiller pilspill:)

Hmmm, hvem vant mon tro??

Matsen<3

Lufter stumpen sin=)

Må jobbe litt:)

Er det mere mat igjen da mon tro???

Nope, storebror tok all maten….. Hehe

Jaja, utifra ansiktet å dømme så fikk vel Mats i seg litt mat han også;)

Smil til fotografen!!

Smokketrollet før smokkene havnet i vannet…..

Skipperen=)

Båten må opp!! Legg merke til far i bakgrunnen som slår av en prat på brygga mens sønnen må slite å få opp båten:) Haha, barnearbeid=D

Nå har vi kost oss med smoothie og sett på opptak av Allsang på grenesen:) Og jammen så vi Karina og Lotte flere ganger:) Gøy=) Det var nok veldig stas at Eric Saade var der, en skikkelig jentebedårer:) Det frister til gjentakelse, kanskje vi tar turen til grensen neste år også;)

En fantastisk fin dag

Vi hadde en fantastisk fin dag i går på Allsang på grensen. Været klaffet og var helt nydelig. Men la oss gå igjennom dagen da:)

Dagen begynte jo med at jeg skulle levere Sander, Elias og Mats til farmor og farfar. Og der koste de seg jo med å plukke markjordbær:) Finnes det mer sommer enn å plukke markjordbær? Ikke som jeg kommer på ihvertfall. Jeg brukte litt tid da jeg leverte for det er en stund siden Mats har vært der. Men han koste seg fra første stund og brydde seg mindre om at jeg dro:) På vei hjem igjen så klarte jeg ikke å motstå fristelsen og jeg bare måtte svinge innom Mosseporten senter:) Jeg trengte egentlig en ny veske som jeg kunne pakke med meg litt ting vi skulle ha med oss på tur:)

Og veske fant jeg på salg, så da var jo det i boks. Vel hjemme så var det diverse ting som skulle gjøres før vi var klare til å dra. Og litt stress måtte det jo bli. Men vi kom oss ut av døre til planlagt tid. Jeg hadde jo beregnet litt god tid i tilfelle det var vanskelig å få parkert “doningen” vår. Men det gikk greit. Det som ikke gikk såååå greit var at jeg hadde glemt å ta med mynter til parkomertert….. Og parkomerteret tok selvfølgelig ikke bankkort=/ Shit, da ble jeg litt stressa. Jeg hadde pyntet meg litt for anledningen (ikke så veldig ofte jeg har anledning til å pynte meg for tiden) og hadde på meg sko med litt hæler…. Så det var liksom ikke bare å løpt til nærmeste butikk å veksle heller=/

Jeg hektet tak i en uskyldig person som sto utenfor et kontor og prøvde å nyte røyken sin og spurte pent om hun kunne veksle en hundrelapp for meg. Og det kunne hun=) Hurra for snille mennesker:) Litt stressa kom jeg tilbake med parkometerlappen og puttet den på plass, tok nøklene til bilen og sa til Karina: “mamma er flink” og fornøyd med meg selv smalt jeg døra igjen og var klar til å låse bilen og gå til toget…. Og der inne i bilen satt Karina og så litt oppgitt ut…. “Men mamma da, skal du ikke ha med deg veska di da”???? UUUps….

Men etter det så gikk dagen på skinner. Togturen og taxi opp til festningen gikk bra og vi stilte oss i køen som allerede hadde begynt å vokse. Klokka var da 16 og vi fant fort ut at de begynte ikke å slippe inn folk før om TO timer=/ What, to timer i kø liksom??? Nei, det hørtes lenge ut. Men heldigvis så hadde vi bekjente innenfor og etter en kjapp telefon så var vi innenfor og fikk billetter til VIP tribunen:) Lucky us=D Så vi fikk med oss både generalprøven og selve opptaket. Selve opptaket begynte ikke før klokka 1930. Men vi koste oss i solen og hadde det hyggelig mens vi ventet:)

Noen av artistene som sang var: Plumbo, Eric Saade, Tone Damli og Elvira Nikolaisen. Øystein Dolmen var programleder sammen med Katrine Moholt.Vi hadde en topp dag sammen med reisefølget vårt:) Men vi var ikke hjemme før klokka var 2345 og da var det to slitne jenter som hoppet rett i seng. Det tar på å ha det morro;)

Klare for Allsang på grensen

Nå er vi straks klare for Allsang på grensen. Unger er levert til besteforeldre og været er fint=) Det kunne ikke blitt bedre;) Toget går litt etter 1430 så nå må jeg svinge meg rundt for å bli ferdig. Jeg måtte bare dele disse bildene;)

Ungene koste seg med å plukke markjordbær når jeg dro i stad. Sommerminner…..;)

Endelig sol og sommer

Det ble sent i dag gitt=/ Hva er nytt der liksom…. Men vi fikk besøk i kveld og tiden flyr. Og nå er det praktisk talt natt…. Jaja, ikke mye nytt herfra i dag. Vi har kost oss i solen og endelig kunne ungene trippe rundt barbente. Karina har vært hos en venninne i hele dag og kom bare innom i stad for å pakke med seg en overnattingsbag:) Så hun koser seg sammen med sin aller beste venninne<3 Godt at de koser seg sammen:)

I dag sendte jeg Elias i barnehagen siden de skulle på tur:) Nå er det ikke lenge til ferie og etter vi er ferdige med ferie så skal han ikke i barnehagen mer. Så han får gå noen dager selv om søsken her sommerferie. Han koser seg jo sammen med sine venner i barnehagen;) I morgen skal han ha fri for da skal jeg levere de tre minste opp til farmor og farfar. Jeg og Karina skal jo på allsang på grensen og da skal vi dra før Ole kommer fra jobb. Så vi trenger barnepike til Mats og da kjører jeg alle tre opp før Mats skal sove luren sin. Og da har jeg rett og slett et par timer fri før jeg skal hente Karina og vi skal gjøre oss klare for å dra. Litt ball blir det siden vi skal ta torget og jeg må parkere bilen på togstasjonen før pendlerene har kommet seg hjem. Jeg kan ikke akkurat smette inn i en ledig luke med bilen min=/ Må beregne god tid tror jeg;) Så får Ole og Kim-André sette igjen Ole sin bil og ta med Caravellen når de kommer fra jobb siden han må ha den når han skal hente barn.


Et lite regnskur måtte det komme i dag også, men det gjør ingenting når det er så godt og varmt ute:) Ungene spilte fotball og koste seg selv om det regnet:) Mats srupte i seng og var utslitt i dag. Han har hoppet og løpt seg gjennom dagen:) Og da er det godt for både liten og stor at det er kveld:)

Dette bildet var forresten min favoritt i går;) Jeg elsker nemlig nærbilder=D

Da skal jeg forbrede morgendagen med å pakke litt til minstemann. Det er jo litt som må pakkes selv om han bare skal på besøk på dagen:) Det er bedre å ta det i kveld før jeg legger meg enn det er å ta det i morgen med sabotasje fra alle hold=/ Ja så må jeg jo bare hoppe innom noe blogger…. Ja, jeg er håpløs……

Man lærer så lange man lever

Gjett hva vi våknet opp til i dag da!! REGN!!! Jepp, akkurat som om det var noe stor bombe=/ Så dette har vært en kjedelig dag. Enkelt og greit. Snakk om å lande med et brak da. Fra full fart fra morgen til sene kvelden, til full stopp=/ Og det er jo ikke bra for meg=/ For det blir blir fort kjedelig når det blir så bråstopp. Men det må vel bli bedre vær snart vel og da kan vi kose oss ute.

Men som dere ser på bildene under så har vi jo fått dagen til å gå:) Det ble en veldig rolig morgen og det er deilig. Kim-André og Ole dro jo på jobb i dag tidlig og resten av oss andre skulle bare være hjemme i dag. Ungene kosa seg og lekte på morgenen mens regnet bøttet ned. Til og med katta holdt seg inne;) Og himmelen på bildet under er ikke blå, men GRÅ!!! Noe så veldig=/ Etter middag gikk vi litt ut og Mats har selvfølgelig hoppet i vannpytter og kost seg.  Takk og lov for at croggs ble funnet opp=) Til slutt måtte vi ta bukse og sokker av for de var gjennombløte av sølevann=) Og plutselig åpnet himmelen seg igjen=/ Selvfølgelig rett etter at Kim-André la ut på en joggetur… Kim-André har forresten klart seg bra på sin første arbeidsdag;)


Mens de andre gikk inn så tok Karina og jeg turen til en skobutikk for jeg hadde sett meg ut et par pensko til Karina. Karina og jeg bruker ca samme skostørrelse nå så vi kan byttelåne sko=) Det er jo veldig fint:) Hun har også vært med en venninne på Mosseporten i dag og shoppet seg en olashorts fra Gina. Jenter finner seg alltid noe de har lyst på:)


399 kroner på Eurosko;)

Og siden jeg har kjedet meg litt i dag så har jeg lastet ned nye apper på mobilen min. Jeg fikk et par tips fra snille sjeler og vips så fikk jeg til nye ting på Instagram:) Jeg har fått så mye tilbake etter jeg begynte å blogge. Jeg har ikke ord for hvor mye den har gitt meg. Heldig er jeg som har fått så mange fine lesere på bloggen min og jeg er veldig glad for nye bekjentskaper. Dere har hjulpet meg frem i den teknologiske verden og jeg er så vanvittig glad for alle nye ting jeg lærer meg:)

Disse bildene er gamle men de har fått nye rammer. To med egen tekst og ett med ferdig tekst. På det nest nederste bildet så har jeg lagt på egen tekst og limt inn klistremerker og ferdig tekst. Og på det nederste bildet klistret jeg på en sol:)

Jeg synes at de ble ganske fine:) Klapp på skulederen til meg selv;) Men jeg har nå en favoritt jeg da:) Klarer dere å gjette hvilket bilde som er min favoritt?

Det finnes ikke dårlig vær….*video*

Eller gjør det det? Jeg begynner å lure nå altså. For i dag våknet vi opp til regn igjen. Bombe, det er jo helg jo….. Og da er det jo dårlig vær=/ Jeg begynner å bli skikkelig lei:( I dag skulle jeg ha frøken M og da er det jo litt greit om det i det minste er oppholdsvær så vi kan være litt ute. Men øs pøs regn har vi hatt i dag=/ Så vi har vært inne og bakt boller og skolebrød:) Og det er jo godt;) Etter en stund så stoppet det å regne og da var det bare å løpe ut mens det var oppholdsvær:)
 
 
Etter jeg leverte frøken M så tok jeg turen innom Plantasjen og kjøpte meg noen flere sommerblomster. For jeg lever i håpet om at sommeren fortsatt kan komme:) Mats er så flink med å hjelpe til…..
 
video:img4627
 
Rett etter jeg begynte med å plante blomstene så kom regnet igjen=/ Men f*** om jeg skulle gi meg=/ Nei her var det bare å fortsette og bli ferdig i dag!! Og akkurat når jeg trodde at det regnet mye, ja da kom virkelig styrtregnet…. Og mor ble bløt fra topp til tå. Det er ihvertfall noe som heter dårlige klær…. Våt til skinnet tusslet jeg inn og fikk meg en eventyrlig god og varm dusj:) Dagens høydepunkt;) Og blomstene er ferdig plantet=D
 

Legg merke til mannen som står tørr og fin under parasollen…. Pyse!!!
 
Da var nok en helg over og vi har ikke fått luftet båten i helgen heller. Det er jo dårlig vær hver helg jo=/ Vi får bare satse på fint vær til helgen igjen da;)