Den gylne regel

Sommeren er over og vi har pakket bort båten. Vi vinterlagrer den hos svigers og vi tok turen dit alle sammen i dag:) Dagen startet jo så fint (iallefall værmessig, ellers så startet det skikkelig dårlig) Så vi pakket oss inn i bilen alle mann og kom oss ut. Farmor hadde bakt boller i dag og de gjorde familien Kristiansen kort prosess på…. Hehe, de siste bollene tok Kim-Andrè med seg hjem:) Ungene har kost seg ute i sola (så lenge den var fremme da) og båten fikk plass under en diger presening. Så da var’n pakket bort for vinteren.


Morn du;)

Alle var med på å pakke bort båten (ja, nesten da…) og Mats henger med så godt han kan;)

God utsikt på toppen av stigen:)

Der var båten fint pakket inn=)

Jeg fikk snakket litt med svigermor om hva jeg skal pakke med til ungene som snart skal på tur. Jeg har fortsatt ikke pakket en eneste ting så det får jeg gjøre i morgen. De drar natt til tirsdag klokka 330. Det nærmer seg veldig nå og jeg kjenner jeg er litt nervøs…. Det er ikke ofte jeg sender ungene bort på 1 overnatting en gang og så skal de plutselig være borte i 1 hel uke. Huff, merker at jeg ikke har helt dagen, for tårene sitter løst=/ Morgenen i dag var mildt sagt begredelig og det sitter litt i. Jeg lurer på hvorfor det er slik at jeg skal ta hensyn til andre og så er det ingenting å få tilbake (annet enn masse dritt da). Jeg er til for å brukes, så enkelt er det…. Men nok om det, jeg bestemmer over livet mitt og da får jeg bare skifte litt retning. Yes i will:)

Middagen fikk Mækker*n lage for oss i dag:) Enkelt og greit, enda jeg hadde tatt opp et kalkunbryst som jeg skulle ha i dag…. Det får jeg lage i morgen:)

Nå skal mann og jeg sette oss ned og bestille bilder. Jeg både gleder meg og gruer meg til å få de. Mats har enda ikke fått med seg bilder i barnehagen som skal stå på plassen hans og diverse andre steder og mor har dårlig samvittighet så det ryker=/ Så jeg gleder meg til at jeg kan sende med han bilder i barnehagen. Og så gruer jeg meg til å få vanvittig mange bilder som skal inn i album…. Men jeg kan takke meg selv for at jeg ikke har vært flink til å bestille fortløpende. Det er rom for forbedring der ser jeg, høhø=)

God høstferie til alle sammen. Ta vare på hverandre og vær takknemlig for alle dere har i livet som setter pris på dere:) Og husk den gylne regel:

Gjør mot andre det  som du vil at andre skal gjøre mot deg!

Litt syk, litt frisk…..

Det har vært en flott høstdag i dag også til tross for at det var meldt regn:) Men hva hjelper det når minsten ble syk?? Han har jo hostet litt og vært snørrete, men ikke noe som har vært så ille. “Alle” unger er jo snørrete om dagen….. Men i dag etter jeg vekket han etter luren sin så bare gråt han=/ Jeg sjekket om han hadde feber, men nei, ikke noe feber…. Vi fikk lurt i han litt mat, men han sutret og gråt hele tiden. Sløv i blikket ble han også=/ Etter en stund så sjekket jeg temeraturen igjen men det var fortsatt ikke feber å spore….

Men vi kunne jo ikke fortsette slik og mor brukte drastiske virkemidler og ga Mats en stikkpille (det er virkelig ikke ofte ungene mine får slike ting…) Og så tok jeg vognen inn og la Mats i bare bodyen opp i den og rugget han i søvn…. Stakkars liten, han var helt svett etter all gråtingen=/


Sløv i blikket:`(

Koser så søtt med bamsen sin<3

Mats sov faktisk fra klokka 12-14 da han sov luren sin, og så sov han fra klokka 16 og til klokka nesten var 18….. Men etter det så var han i farta igjen og lekte og koste seg uten sutring:) Mat spiste han også, det ble til og med bittelitt ostepop på han:)

I farta igjen;)

Vår tannløse skolegutt<3

Matsen er fornøyd igjen, med ostepop rundt munnen:)

Jeg badet Mats som vanlig i kveld og krysset fingrene for at han skulle legge seg greit. Jeg hadde vel ikke helt trua, men det var da verdt et forsøk:) Vi leste bok og gjorde det vi gjør hver kveld. Og så listet jeg meg ut og jammen ble det rolig:) Hehe, hvem hadde trodd det da? Vi måtte legge han tilbake i senga et par7tre ganger, men så sovnet han. Jeg tror at rutinene vi har bidro til at han roet seg i senga i kveld:) 

Karina er hos tanta si i kveld og har spist taco. Kim-Andrè fikk også tilbudet, men siden han ikke er helt i form så takket han nei og ble hjemme. Gutta her koste seg med pølser i kveld og da benyttet Ole og jeg oss av anledningen og vi skulle kose oss med reker i kveld. Karina er den eneste som vil spise det vi har på lørdagskvelden, og siden ho ikke er så glad i reker så er det ikke så ofte vi har det. Gutta vil som regel ha noe annet enn det vi spiser på lørdagskvelden og da legger vi til rette for det:)


Lørdagskos<3


Jeg lovet jo å vise de nye gardinene på kjøkkenet:) Og slik ble resultatet, og jeg er ganske fornøyd:) Det er alltid gøy med noe nytt til hjemmet. Og når gardinene kostet 50 kroner per lengde så kan man jo ikke annet enn handle;)

I morgen skal vi sette bort båten for vinteren. Regnet som de meldte i dag ser ut å komme i morgen i stedet=/ Passet bedre med regn i dag som Mats har vært litt syk, men slike ting rår man jo ikke over. Så da får vi bare ta det som det kommer:) Båten skal bort!! Uansett vær, tror jeg da….

Jippi

Vips så var det høstferie:) Jeg synes ikke at det er lenge siden vi gikk og ventet på at skolen skulle begynne igjen etter sommerferien jeg…… Og nå har ungene allerede gått 6 uker på skolen. Ukene bare flyr av gårde. Ungene er lykkelige for at ferien er her og vi voksne synes også at det skal bli greit med et avbrekk:) Sander og Elias går og teller dager til de skal dra til syden. De er veldig spente.

I dag har jeg prøvd å stresse ned…. Ja, det er nemlig ikke så veldig lett bestandig=/ Men jeg tok meg god tid både da jeg leverte på skolen og da jeg leverte Mats i barnehagen:) Og det er deilig å ha god tid. Vel hjemme igjen så puslet jeg rundt og fikk unna litt klesvask. Nå har det jo vært så fint vær på dagen i dag og jeg fikk satt ut to tørkestativ med klær til tørk:) Så tok jeg en tur ut på en bitteliten handletur. Jeg måtte en tur op Obs, og så skulle jeg innom Kid for å se om de kunne ha noen billige gardiner til kjøkkenet mitt.

Og dette må være lykkedagen min for der var det -50% på gardiner på Kid:) O’lykke=) Og jeg fant meg noen gardiner som kostet 99 kroner, og så var det halv pris=) Siden jeg har så mange vinduer på kjøkkenet så pleier det jo å bli ganske dyrt og kjøpe gardiner, men denne gangen så kom jeg jo godt ut av det. 300 kroner for 6 lengder ferdigsydde gardiner er jo helt fantastisk:) Jeg måtte riktignok bruke noe dyrbar “alene tid” til å dra ned til Moss for å få tak i gardinene siden de var utsolgte der jeg var, men det var verdt det:)

Jeg rakk akkurat en kjapp lunch før jeg gikk for å hente Elias på skolen. Og for et nydelig høstvær vi har hatt i dag:) Nydelig sol og godt og varmt:) Jeg gikk også og hentet Mats i barnehagen og de koste seg ute da jeg kom. Mats satt som vanlig på en sykkel. De hadde vært på tur på formiddagen i dag og Mats sov nok ikke så mye som han burde i dag….

Fra å være blid og fornøyd og i farta, så ble verden plutselig ugrei….


Hihi, ikke bare bare å være en trøtt liten gutt=/

Siden det ble overskyet og det begynte å regne litt på ettermiddagen så klarte jeg ikke å vente med å henge opp de nye gardinene. Så nå henger de oppe og mor er så fornøyd=) Da er vi virkelig klare for helgen;)

Tyven tyven skal du hete

Da var vi så og si klare for høstferie;) Huset er shinet opp og mat er handlet inn. Det har vær en travel dag, men i morgen kan jeg glede meg til en dag hvor jeg kan slippe å ha det travelt=) Det skal bli deilig. For i dag har det gått i ett.

Mats har jo vært hjemme sammen med meg i dag og hjulpet meg med å gjøre rent…. *Kremt* Det er vel ikke så mye hjelp å få for han svirrer nå rundt og gjør bøllestreker hele tiden. Så ting tar tid når han er hjemme=/ Og da det først var stille og rolig et lite øyeblikk så fant jeg Mats slik:

Jo da, han vet hvor han finner godteri nå kan man si. Så nå skal det kjøpes inn en slik krok som vi kan feste slik at Mats ikke kommer inn på kjøkkenet. Jeg begynner å bli sånn passe lei av at han sniker seg inn på kjøkkenet og knasker og spiser tørrfòret til katta også. Og nå tar han seg ganske bra til rette og koser seg med godteri….. Så da var det på tide å sette inn tiltak der også da. Makan til turbogutt altså…. Det er vel ikke så lenge før han finner igjen sjokoladepålegget jeg måtte sette høyere opp for en stund siden=/

Det merkes godt at det er høst ute nå. Kvelden er enda ung når det er blitt mørkt ute. Og da er det jo deilig å tenne noen lys for da blir stemningen så god:) Så jeg er med i en konkurranse på bloggen til Wendy. Ble du nyskjerrig og har lyst til å være med så finner du konkurransen her

Ja, så må jeg bare fortelle at Karina kom hjem med sin første karakter i dag *spennende* De hadde prøve i musikk for litt siden og hun fikk 5+ *stolt mamma* Det er jo nytt for henne med karakterer og mor er veldig spent på hvor i løypa hun kommer til å legge seg:) I dag har de hatt prøve i matte og jeg er spent på resultatet. Den matten de lærer nå må jeg bare melde pass på…. Så i går var det Kim-Andrè som hjalp henne med å forbrede seg til prøven siden far i huset jobbet overtid. Da merker man at man faktisk har to store barn. De satt på kjøkkenet og Kim-Andrè lærte Karina noen nyttige ting før prøven sin. Så gjenstår det å se om Kim-Andrè lykkes i jobben sin som lærer;) Han er jo god i matte og fikk vel aldri noe lavere enn 5 i faget:) Ikke noe særlig lik mammaen sin akkurat der…..

Nå skal jeg synke enda lenger ned i sofaen og slappe av før jeg skal legge meg i nytt sengetøy. Ååååå, så deilig. Og i morgen er det helg. Jippi=)

 

 

På farten

Nok en skikkelig trist og våt høstdag er over. Formen er heldigvis bedre igjen og det virker som om det ikke utvikler seg til noe mer enn en bitteliten forkjølelse. Mats har vært i form i dag han også selv om han hoster og er snørrete. Så han fikk gå i barnehagen i dag:)

I dag har jeg lekt taxi igjen. Siden det regnet så kjørte jeg Sander og Elias til skolen. Og så ringte Karina meg da jeg var på skolen og lurte på om jeg kunne kjøre henne også. Og jeg hadde jo ikke hjerte til å si nei…. Så jeg duret hjem og hentet Karina og kjørte henne til skolen. Og på turen hjem så leverte jeg Mats i barnehagen:) Kim-Andrè satt på med Ole i dag siden han har litt vondt i halsen. Men det passer egentlig litt dårlig siden Ole da kommer litt sent på jobben, så det er ikke noe vi kan drive med gjennom hele vinterhalvåret=/

Etter jeg hadde levert Mats i barnehagen så tenkte jeg at jeg skulle ta meg en frokost. Det ble ikke tid til det i dag siden jeg igjen klarte å ligge litt for lenge… Men da jeg endelig var klar for å smøre meg en brødskive (eller to) så oppdaget jeg at gymbagen til Sander sto på gulvet…. Ja, så var det bare å kjøre ut igjen da=/ Hihi, vi har noen som jobber ute i gata vår nå og de tittet og smilte litt ekstra da de så at jeg var på farten for tredje gang på kort tid:)

Men da jeg kom hjem så var det endelig tid for frokost/lunch i fred og ro. Og i dag visste jeg at det kom til å gå i ett fra litt etter klokka 13 så jeg slappet av en god stund i dag:) Fred og ro er så godt en liten stund. Men siden Kim-Andrè hadde blitt kjørt på skolen i dag så skulle jeg hente han. Og siden jeg var litt usikker på formen til Mats så ville jeg hente han i barnehagen først. Sander og Ellias gikk hjem sammen i dag og de rakk akkurat hjem før vi skulle dra ut og samle opp barn:)

Så fartet jeg ut på tidenes oppsamlingsrunde. Først så hentet vi Mats i barnehagen litt etter 1330. Og han hadde vært i form og de hadde vært ute på formiddagen. Og siden det har regnet mye i det siste så er det maaange sølepytter å hoppe i;) Så det var litt møkkete klær som måtte bli med hjem i dag=) Vi fartet så videre og rakk  en kjapp tur innom butikken og kjøpte kylling som ble middagen i dag:) Og deretter plukket vi opp Kim-Andrè på skolen. Skikkelig bra timet siden han kom gående akkrat i det vi kom. Så svingte vi innom og hentet frøken M før vi stoppet innom skolen til Karina og hentet henne:) Og da var bilen full og turen gikk hjem. Og nok en gang så møtte jeg de som jobber i gata og de titter på oss og ler….. Haha, litt på farta i dag;)

I dag har vi hatt regn nesten hele dagen. Men vi rakk en tur ut etter middag før det regnet igjen=/ Vel inne igjen så gikk det slag-i-slag. Lekser, levering av frøken M, kveldsmat, kveldsstell, støvsuging og lesing på sengekanten:) Det blir sent før jeg dumper ned i sofaen når Ole jobber overtid…. Jeg skulle egentlig hatt overtidsbetalt jeg også…. Men nå er mor godt plassert i sofaen og mann er straks hjemme. Det blir lange dager for han også…. Det er godt at det snart er ferie. Det letter mye;)


Lille bøllefrø koste seg ute etter middag;)

I morgen så venter nok en dag full av gjøremål av ymse slag. To dager igjen så er det ferie<3

Gruer meg litt til høstferien

Formen i dag har vært dårlig igjen=/ Mats har jo hostet og vært snørrete igjen og i går så nøs han meg praktisk talt inn i munnen (jeg gjespet…. hihhi) Og allerede i går kveld så merket jeg at formen var dalende. Og i dag så har jeg stort sett sittet i sofaen og følt meg bare dårlig. Jeg er ikke tett i nesa eller hoster, men formen er bare dårlig…. Og så er jeg sulten hele tiden….. Haha, noen som har en kur? Jeg håper at det hjelper i morgen for det er pyton å ha det slik. Nå har det jo gått i hundre her de siste dagene og plutselig så sitter jeg en hel dag uten å gjøre annet enn å lege middag. Baaah, jeg som var så godt i gang….

Formen til Kim-Andrè er visst heller ikke helt på topp. Han har vondt i halsen. Han sykler jo til og fra skolen hver dag og det tar 20 minutter hver vei. Og i dag har det regnet hele dagen. Det er en tung tid vi går i møte nå merker jeg. Kim-Andrè kan jo ta bussen til og fra skolen, men da må han vente i halvannen time på bussen hjem og det er ikke noe særlig stas… Og jeg får så dårlig samvittighet for at jeg ikke kjører han=/ Men han begynner jo klokka 8, Sander og Elias begynner klokka 830 og Karina begynner klokka 9. Og hvis jeg skal kjøre alle til skolen for så og samle opp alle sammen når skolen slutter også så får jeg jo ikke gjort annet enn å kjøre unger…. Uff, det er godt at det snart er høstferie:)

Men jeg gruer meg mer og mer til høstferien også=/ Sander og Elias skal være med farmor og farfar til syden og blir borte i 1 uke. De drar til tirsdag *sukk* Jeg har aldri vært borte fra de en hel uke før… Karina og Kim-Andrè var med farmog og farfar til syden for 3 år siden, og de var da 10 og 13 år gamle. Men nå er da Sander (snart) 10 år og Elias er ikke mer enn 6 år. Jeg gleder meg allerede til de er hjemme igjen…. De skal ut å fly uten mamma og pappa *skremmende* Det går helt sikkert bra, men det blir rart at de ikke skal være hjemme sammen med oss…. Karina har blitt spurt om hun vil være med på hyttetur fra torsdag til Søndag og da blir det bare to barn hjemme hvis det blir til det.

Men turbo-gutten vår skal være hjemme da, så mor skal vel ikke bli arbeidsledig. I ettermiddag så lå jeg på sofaen mens far i huset tok seg av ungene og da merker man plutselig hvor mye støy det er her…. Det er mye lyd i en liten gutt…. Mats hoster og harker nå så vi får se hvordan formen hans er i morgen, kanskje han blir hjemme fra barnehagen. Men det har vært full fart i han i dag så det virker som om han er i form.


Katta får virkelig gjennomgå om dagen. Mats løper etter henne og er til tider ganske plagsom for henne… Og nå nytter det ikke å stenge døren inn til kjøkkenet (eller noen andre dører) så det er ikke så lett å holde han unna henne. Mats kommer seg frem og inn over alt om dagen. Nå vurderer vi å kjøpe slike kroker slik at vi kan stenge døren iallefall in til kjøkkenet. I dag var hele gulvet fult av kokos etter jeg var ferdig i dusjen…. Hva gjør man da, han kommer jo seg inn over alt=/ Ikke kan jeg sette han i noe grind lenger heller…. Store lille rampen vår<3

Elias skremte farmor og farfar her for litt siden. De vet jo at Mats klarer å lukke opp dører. De lo godt da vi fortalte at Mats plutselig vandret rundt ute når vi var inne. Men her for litt siden så var farmor og farfar her mens vi var på foreldremøte. Og så var alle samlet på kjøkkenet til kveldsmat. Mats hadde gått ifra. Så titter Elias ut vinduet og sier lurt: “jeg lurer på hvorfor Mats er ute jeg…” Og gjett om farmor og farfar spratt opp av stolen sin da=) Men de så ingen Mats ute….. Haha, Elias lo rått og Mats var i stua og lekte:) Hihi, pulsen til farmor og farfar fikk seg nok et hopp;)

Nå skal mor komme seg litt tidlig i seng. eller det er kanskje for sent allerede…. Men jeg kal få meg en god natt søvn, så håper jeg at formen er tilbake i morgen. Da skal mann jobbe overtid igjen, Jeg skal hente frøken M og Kim-Andrè skal kjøres på trening. Og da er det greit at mor henger litt mer med enn det ho har gjort i dag=/

Skal du ha høstferie neste uke?

Tannlaus

Høsten her hos oss er så deilig:) Det virker nesten som om vi får igjen for den dårlige sommeren vi hadde. I dag har solen skint og det er flott høstvær:) Litt kaldt har det jo blitt, men det får vi bare ta med et smil. I dag har jeg fått vasket resten av vinduene og nå er alle vinduene skinnende rene:) Da var det bare gardinene på kjøkkenet da…. Jeg må ta en tur ut å titte en dag tror jeg. Så sommergardinene får bare henge litt til:) Så får vi se hva som dukker opp etter hvert.

Mats har begynt å hoste en del nå og snørra renner…. Men det virker som om han er i fin form og han har vært i barnehagen i dag. Og i dag så gadd han nesten ikke å se på meg en gang da jeg gikk=/ Kos kunne jeg bare se langt etter… Han går rett bort til bildene og setter seg ned og leker sammen de andre barna:) Men han smiler godt når jeg kommer og henter han da:) Det er da enda noe:)


Lille luringen:)

Elias har mistet enda en fortann i dag og ser nesten tannlaus ut:) De skal ta førsteklassebildet rett etter høstferien så jeg håper at de nye tennene ikke har rukket å komme helt frem enda. Det er jo så stilig med slike tannlause smil:) Men en av fortenna er på full fart ut så jeg tror vel at de rekker å komme ganske bra frem… I dag har Elias også hatt en slik elevsamtale med frøkena si og han klarte jammen å lese noen enkle ord for henne:) Jippi, han var så flink:) De lærer jo en ny bokstav hver uke og nå kan de begynne å sette sammen noen få ord:) Han henger iallefall ikke etter på skolen og det er godt å høre:)

I kveld så har det gått litt unna her igjen. Mann har jobbet overtid og Kim-Andrè har vært på trening. Jeg har løpt rundt og rukket alt jeg skulle før jeg hentet poden på trening:) Men pltselig så oppdaget jeg at solnedgangen var så flott og rakk å ta noen bilder før jeg fartet videre:)

Nuh har mann akkurat kommet hjem og i dag så klarte jeg ikke å takke nei til en burger:) Det ble ikke tid til få mye middag på meg og jeg er sulten:) Så nå skal jeg nyte en burger og se litt på tv;)

Håper dere har en fin kveld=)

Lang arbeidsdag

I dag ble det en lang arbeidsdag. Det har i grunnen gått i ett helt fra klokka 11 i formiddag. Mann skulle på dugnad i dag og så har jeg jo mine faste “søndagsting” som skal gjøres;) Og i tillegg så sto vindusvask på programmet i dag. Og jeg hadde som mål å få vasket alle vinduene, og de er det mange av…. Men så fant jeg ut at jeg skulle vaske og bytte gardiner samtidig som jeg vasket vinduer. Og da ble jobben ganske stor. Jeg begynte klokka 14 og dumpet ned i sofaen klokka 2130=/ Jeg har fått vasket vinduer i nesten hele huset, bare kjøkkenet mangler.  

Hadde jeg vært litt lur så hadde jeg gitt meg mens leken var god og ventet med å bytte gardiner i stua, men det klarte jeg bare ikke. Ole kom inn med ungene klokka 1830 og da var jeg ferdig med alle rommene jeg hadde satt meg som må å ta, unntatt stua. Og det hadde jo passet veldig bra å gi seg på den tiden, men neida…. Mor satte i gang med å ta ned gardiner og vaske vinduer. Og det gikk jo veldig fint….. Men så skulle jeg henge opp nye gardiner…… Og jeg har blitt så lei av å ha gardinene i ringer. Så jeg bestemte meg for at jeg ville tre gardinene rett på gardinstanga uten ringer. Så da jeg skulle stryke gardinene så skulle jeg ta ut rynkene jeg hadde laget i de siden de hang i ringer sist. Og siden jeg ikke ville bruke så mye tid på å knyte opp alle knutene til rynkebåndene så klippet jeg av trådene….. Lurt?? Nei, ikke så veldig=/ For da jeg skulle tre gardina på gardinstanga så var løpegangene for smale…. Jepp den gikk ikke på. Og ja, da kom det mange høylytte banneord ut av munnen min=/

Siden jeg hadde klippet i stykker trådene til rynkebåndene så måtte jeg ta det andre settet med gardiner jeg hadde…. Sååååå, ned med de gardinene jeg hadde fått opp allerede (noen av stengene er tynnere enn andre) Så måtte jeg ta ned gardinene jeg hadde hengt opp i loftstua siden de hørte til det andre settet med gardiner jeg har til stua…. Henger du med? Hehe, ikke så lett. Men enden på visa ble at jeg fikk opp gardinene til stua, med ringer og rynker=/ Og loftstua fikk noen andre gardiner….. Og mor var meget irritert=/ Og misfornøyd. Men jeg kom i mål og jeg fikk gjort det jeg håpet jeg skulle rekke i dag:) Det ble en lang arbeidsdag…..

Men så er det bare kjøkkenet igjen da og der har jeg så veldig lyst på nye gardiner. Jeg håper kid eller princess kommer med reklame i morgen og at de har knalltilbud på gardiner til kjøkkenet mitt;) Hvis ikke så får jeg bare bite i det sure eplet og henge opp de gamle gardinene=/

Tja, det var dagen min. Ikke så veldig spennende…. Men jeg fikk gjort masse da=D Men siden jeg har løpt rundt i dag så ble det ingen bilder=/ Det blir kjedelig med innlegg uten bilder så da slenger jeg med to bilder av Mats som ble tatt for 1 år siden. Rett før han ble ett år…. Tenk at den lille gutten min snart blir to hele år. For to år siden gikk vi bare og ventet og var spente på hva vi hadde i vente.


Se så lite hår han hadde da;)

Jeg elsker dette undrende bildet<3

Jeg er så glad for at jeg har tatt så mange bilder av ungene. Merker at det en en liten stund siden jeg har “lekt” fotograf nå. Må se om jeg kan få tatt noen bilder snart igjen som kanskje kan se litt “proffe” ut. Men det er ikke så lett nå som Mats er så bestemt og ikke samarbeider. I helgen så har vi hatt en egen pc stående for å sende over bilder til Fotoknudsen. Over 3000 bilder skal sendes over og fremkalles…. Hjelpes, vi har ikke fremkaldt bilder siden mai i fjor…. 1 år og 4 mnd og over 3000 bilder. Hihi, vi har sendt bilder over i hele helgen. Det tar tid!!! Men nå skal jeg bare ta meg selv i nakken og få kommet i gang med å sette bilder i album. Jeg har jo bilder liggende også som jeg skulle klippet og limt inn i album. Og de SKAL inn i album. Jeg har tatt så mange fine bilder av ungene og de fortjener å bli tatt godt vare på;) Når jeg er ferdig så skal jeg bli flinkere til å sende over bilder 1 gang i mnd. Da blir det ikke så tiltak å fremkalle bildene. Jeg har blitt veldig flink til å slette bilder fortløpened og nå SKAL jeg bli flinkere til å sende over bilder ofte:)

Tar du mange bilder, og fremkaller du de eller har du de bare på pc’en?

Flink jente

I dag har det vært innevær…. Ute var det kaldt og det har blåst. Så kom regnet=/ Og Sander skulle spille avslutningsturnering i dag…. I går så jeg for meg at vi skulle dra dit alle sammen og kose oss der i det fine høstværet. Men den gang ei=/ Ole og Sander dro alene. Og jeg ble hjemme og ryddet i boden oppe:) Det skulle jag ha gjort lenge, men så har duo vogna til Mats tatt så mye plass der og det har nesten ikke vært mulig å komme inn. Så nå i det siste så har ting bare blitt kastet inn der…… Jeg legger jo bort de fineste klærne etter Sander og Elias og da gjelder det å ha orden. Og det har jeg ikke hatt i det siste. Men nå er endelig vognen solgt + masse utstyr, så nå var det tid for å gjenskape orden der oppe:)

Og da er det ikke så galt med en skikkelig høstdag. For da er det ekstra deilig å kunne holde på innendørs;) Og det var et av mine mål for helgen. Og jeg fikk ryddet skikkelig opp og “nye” klær til Mats og Elias er funnet frem. Jakker, dresser og inneklær har blitt vasket opp og det var mye fint som jeg hadde glemt…. *kremt* Men nå har jeg full kontroll igjen og esker med klær er merket og står klare til gjenbruk=) Det er gøy å rydde synes jeg;)

I dag hadde vi en rolig morgen. Det er så deilig å kunne sitte og spise frokosten sin. Det er ikke så mye tid til det på hverdagen, da er jeg heldig om jeg rekker å hive i meg en brødskive mens jeg løper rundt og gjør andre ting samtidig (ja, jeg er b-menneske og står ikke opp før jeg ) Men da er det ekstra deilig med rolige frokoster i helgen:) Sander og Mats hadde også en hyggelig stund og Mats deler villig ut koser om dagen<3


Hihi, Mats fant sykkelhjelmen til storebror i stad;)

Lille gull<3

Da jeg ryddet i boden så fant jeg frem Thomas toget som vi har hatt stående der i påvente at Mats skal bli så stor at han kan leke med det. Frem til nå er det egentlig mest gøy å kaste lekene rundt seg, men det begynner å hjelpe nå. Så vi satt sammen togbanen og det var jo veldig stas=) Sjekk det gliset da:)

Mats fikk kose seg med litt ostepop i kveld før han skulle legge seg. Det er ikke veldig ofte han får kose seg med lørdagsgodteri, men i dag så ble det litt på han også:) Og gjett om det var stas da=) Han smattet og koste seg og gikk rett i badebalja etterpå. Det trengtes for å si det slik;)


Nybadet og blid:)

I kveld har vi kost oss med bakt potet og sett på “Skal vi danse” Deilig=) Nå er de minste straks klare for senga og roen senker seg. Man merker at det er høst og vi er mer inne og farter mindre. Vi faller til ro tidligere på kvelden og det er godt det også. I kveld satt vi oss ned til klokka 20 og det er ikke så veldig ofte vi gjør. Vi har jo vært litt effektive og ryddet av bordet etter maten og jeg har fått hengt opp tøy i pausen på “Skal vi danse” Men nå nærmer vi oss mål og da er det godis på gang:) Mmmmmm

I morgen er det jammen meldt regn igjen…… Jeg vil ikke har regn da men…. Vi får vel ta det vi får=/ Ole er så heldig at han skal på dugnad i barnehagen….. Uff, stakkars. Jeg krysser fingrene for at det i det minste blir opphold. Kryss fingrene deres sammen med meg da:) Mitt andre mål for helgen er å få vasket vinduene, det trengs virkelig. Men det er vel ikke akkurat det jeg har lyst til å gjøre i regnvær…. Ikke det at jeg har lyst til å vaske vinduer i det hele tatt da…. Men det burde absolutt ha vært gjort!!! Vi får se i morgen hva som skjer;)

Smisking

Det ble visst full rulle i hele dag også, bombe. Jeg rakk ikke å sette meg ned og spise lunch før klokka var 1330. Dagene bare flyr av gårde…. Men nå er det helg=) Fredags kveld er den beste kvelden i hele uka:) I morgen kan vi forhåpentligvis sove lenge, i ukedagene blir det for lite søvn. 6 timers søvn på en natt er for lite for meg. I går ble det sent igjen. Jeg dumpet ikke ned i sofaen før klokka var nesten 22 og to timer går fort. Klokka ble litt over tolv før jeg fant ut at jeg måtte begynne å virke litt igjen. Tørketrommel var ferdig og skulle brettes, trekket til bilsetet til Mats var vasket og måtte på igjen og tøy skulle finnes frem til dagen etter. Og da ble klokka 1 igjen da før hodet mitt traff pute=/ Og Ole vekker meg når han drar på jobb 645…. Da er ikke jeg klar for en ny dag=/

Men dagen er da i gang og det er bare å henge med så godt en kan. I dag var det mildt sagt kaldt når vi skulle gå til skolen=/ 1 liten grad var det…. Brrrr, det var bare å finne frem litt varmere klær til ungene. Heldigvis så var det meste funnet frem og gjort klart:) Men utover dagen så blir det jo så godt og varmt. Vi har et flott høstvær om dagen. Det er nydelig:) Høsten har jammen vist seg fra sin beste side nå i det siste:) Litt regn har vi jo hatt, men høsten har vært knallfin:)


På vei til skolen så ser vi alltid noen kaniner som får gå fritt og det er så stas for Mats. Vi kan se de i bakgrunnen på bildet. Vi kommer ikke nær de for de hopper og spretter bortover. Men det er veldig stas å få se på de;)

Litt kald på nesa si;)

I dag så hadde ikke Mats tid til å gi meg en klem når jeg skulle gå ifra han i barnehgaen=/ Han løp rett inn og begynte å leke:) Det er første gang jeg får gå ifra han uten at jeg gir han smokken først. Jeg ser at han trives og det er så godt å se:) Han smiler når vi snakker om barnehagen og jeg kan se at han gleder seg når vi går til barnehagen. I dag så satt han i sandkassa når jeg hentet han. Det er så gøy å stå og se litt på han før han ser at jeg har kommet. Men i ettermiddag var han trøtt, så det tar på for en liten gutt å gå i barneahagen. Jeg glemte selvfølgelig å se hvor lenge han hadde sovet i dag, men jeg mistenker at han ikke har sovet så lenge….


Sandkassegutt<3

På vei hjem fra barnehagen, men smokk i munnen og kosebamsen i armkroken<3

På mandag så tok jeg ifra Sander iPaden hans=/ Vi må krangle så mye med han for at han skal gjøre leksene sine og han roter så veldig med å ta med seg riktig bøker hjem fra skolen. Og det er så utrolig slitsomt når vi holder på slik. Så iPaden ble inndratt på ubestemt tid og Sander fikk beskjed om at han måtte skjerpe seg ganske mye for at han skulle få den tilbake. Og det svir virkelig for han at vi tar ifra han den (og det er jo nettopp derfor vi tar akkurat den) men jeg tror at han har skjønt det for han har ikke spurt etter den. Men i dag når Sander, Ida og Elias skulle sette seg ned for å kose seg litt så fikk jeg denne søte tegningen:

Og mamma smeltet jo helt<3 Sander stod så stolt og tittet på meg mens jeg beundret tegning med fine ord. Og så ber han meg se på baksiden:


Legg megke til siste setningen (du er den beste mor på jord)

Tja, hva skal man si…. iPaden er på plass igjen. Her snakker vi jammen om smisking på høyt nivå….. And I’m a sucker for it….