Stikker bare innom….

Jeg vil bare ønske alle sammen der ute et riktig godt nytt år:) Vi er i ferd med å gjøre oss klare for å dra til de beste vennene man kan ha. Takk og lov for at vi er så heldige å ha de i livet vårt. Vi kommer helt sikkert til å kose oss masse i kveld. I natt så kastet to av deres barn opp….. Typisk, men vi lar oss ikke stoppe av det. Det virker som om formen deres er på plass igjen, så da får vi bare ta den smitten vi får med oss hjem=/ Den tid, den sorg…. Hehe, alle sammen gleder seg så mye og det ville vært for galt om vi skulle la oss stoppe bare fordi vi kanskje kan få smitten i hus. Vi overlever det også vi:)


Mats nydusjet og fin på morgenen i dag. Ja kanskje ikke morgenen da, her er vi ganske sene om dagen…..

Søskenkjærlighet<3

Godt nytt år til dere alle sammen der ute. Tusen takk for alle fine kommentarer og all den omsorg dere viser når jeg har litt motgang i livet. Dere er så snille<3

Nå er vi klare for et nytt og spennende år.Jeg håper at det blir godt for oss alle;) Kos dere i kveld og tenk litt på dyrene i dag. Her stenger vi katteluka slik at pus ikke blir skremt ute. Jeg tipper at hun gjemmer seg under sofaen når det står på som verst. Og tenk over hvem du fester sammen med;)

GODT NYTT ÅR<3

Året som gikk (januar til juni)

Da var jammen året 2012 nesten over og det er tid for å oppsummere hva som har skjedd. Dagene og ukene flyr unna og jeg synes ikke at det er lenge siden jeg gjorde det sist, men her kommer årets 6 første måneder:

Januar


I jaunuar feiret vi bursdagen til Ole, Kim-Andrè og Karina. Karina fyller jo ikke år før 1. februar, men vi feirer de sammen siden de er så tett;)

Store gutten vår som allerede har blitt 16 år:)


Det er masse snø ute og vi koser oss ute mens vi kan:)


Vi feiret verdens beste venninnde som ble 40 år og vi hadde det helt topp på festen:)


Elias var med på ski dag i barnehagen selv om han akkurat hadde vært syk:)

Mats fant ut hvor bakepulveret sto og lekte seg med det…..

Februar

Karina ble 13 år og feiret dagen med gode venninner:)


Sander og Elias feiret karneval på skolen og barnehagen:)


Mats oppdaget hvor sjokoladepålegget var…..

Og så fant han ut at vi hadde potetmel på badet som vi bruker i en sår stump. Det måtte utforskes…..

Sander mistet tann som han kom til å svelge……


Mats blir stor gutt og spiser selv:)


Shari utforsker snøen:)

Vi fikk besøk av KK og ble intervjuvet. Reportasjen kom senere i bladet og det handlet om morskjærlighet. Jeg ble helt rørt av teksten<3

Den søteste gutten, tenk hvor rolig huset hadde vært uten han….


Mats fant sjokoladepålegget igjen…….

Mars

Vi feiret verdens beste mamma og mormor<3


Vi matet matet svanene på sjøbadet mange ganger og frøken M kom inn i livet vårt:)


Kim-Andrè, pappa og farfar dro til England og så på fotballkamp (konfirmasjonsgave)


Våren var plutselig her og vi koser oss ute:)

Mats fant bakepulveret igjen……


Mor selv ble 40 år:)


Mats synes at det er gøy med trampoline:)

April

Elias ble 6 år og hadde bursdagsselskap her hjemme sammen med kameraten sin som har bursdag samme dag:)


Ole og jeg feiret 40 års dagene våre med festligheter her hjemme:)


Nye uteleker ble kjøpt inn:)


Våren er virkelig her og hvitveisen blomstrer:)

Lillegull på tur i skogen:)

Mai

Elias hadde prøvedag på skolen og fikk 1. klasse sekken sin:)


Det var så varmt at det kunne minne om sommer:)


Elias feiret sin siste 17. mai i barnehagen og fikk bære fanen:)

Pyntede barn koste seg på 17. mai:)


Kjekken:)

Mamma prøver å kose seg det hun kan med siste lille…..


Vi dro på årets første båttur og jammen kom badesesongen tidlig i gang i år:)

Juni

Juni begynte kaldt….

Karina og jeg var på tur til Allsang på grensen med en venninne og mammaen hennes:) En flott tur=)

Vi var på vår årlige sommerfest sammen med familien til Ole:) Ungene badet og koste seg=)


Karina hadde sin siste avslutning på skolen før hun skal over på ungdomsskolen:)


Mamma fant den kuleste capsen til lillegull…..


Radarparet….. Synd at ting ikke forble slik…… Men livet går videre…… Og jeg har kommet over ting…… En epoke i livet er over og det er nok best slik


Mats oppdaget blåbær og koste seg med det:)

Det var første halvdel av året 2012. Tenk hvor fort det går…. Og dette var bare et lite knippe av alle bildene:) Det var jo maaaaaaange flere, men dette var de jeg falt for;)

Resten kommer nok på nyåret, tror jeg da;)

Gjort er gjort

Jammen gikk dagen i dag fort den også. Så rart…. Hehe, dagene bare flyr unna synes jeg. Tiden går fort når man har det gøy;) Og i dag så har vi hatt kaffegjester. Kameraten til Elias og foreldrene hans har vært her og vi har skravlet i lange tider…. Tiden går fort når man sitter slik og bare skravler om alt og ingenting. Og vips så var det jammen kveld…. Frøken M har jo også vært her i dag og det ble litt “overtid” på henne i dag siden vi voksne satt og skravlet;) Ungene har oppført seg bra i dag og de har stort sett holdt på oppe med sitt. Vi har bare hatt Mats som har surret rundt nede. Men han klarer fint å holde liv i stua helt selv han…. Så mor og far har ikke sittet rolig hele tiden mans vi har hatt besøk…. Turbogutt altså;)

I morgen er det jammen nyttårsaften og vi skal til noen venner. Det skal bli koselig. Vi pleier å være hjemme hvert år, og det er veldig hyggelig det også, men det er alltid spennende for ungene å reise bort på slike dager. Vi får pakke med oss diverse ting til Mats og så håper jeg at han skal sovne i vogna si utover kvelden slik at mor og far kan sitte rolig ihvertfall litt av kvelden. Jeg tror ikke at det blir noe problem å få han til å sovne i vogna for han sover jo i den hver dag. Sander, Elias og Karina skal bli igjen der over natten og vi tar mest sannsynelig bare med oss to barn hjem igjen. Vi gleder oss alle sammen og vi får nok en fin nyttårsaften tenker jeg. Alle ungene går godt overens så de blir nok veldig opptatte tenker jeg;)  Og til alle skumle mennesker der ute så har vi selvfølgelig alarm, så vet dere det;)


Gutta koser seg med barnetv på morgenen i dag. Mats elsker å gå rundt i bare bleia før han får på seg klær…. Vi trenger liksom ikke prøve oss på å kle på han etter vi har stelt han en gang=/

Stor gutt må ha stort glass å drikke av, eller “dittle” som han sier;)

Noe mer har jeg faktisk ikke på hjertet i dag:) Kjedelig innlegg, men noen ganger er det bare slik. Men jeg kan jo fortelle en historie fra da mannen satt og leste nettaviser her en kveld for noen dager siden;) Jeg hadde en litt på kanten overskrift som kanskje noen av dere fikk med dere?? Hihi, Og da Ole var innom Moss avis på nett så ser han plutselig bilde av meg og så står det “glidemiddel over hele huset” Haha, mannen satte nesten kaffen i halsen=) Jeg tenker ikke så mye over at mine innlegg vises der og angrer innimellom litt på at jeg meldte bloggen på det…. Men gjort er gjort. Men det er ikke bestandig at jeg tenker over at mine innlegg popper opp på nettavisen etter jeg har blogget. Jeg burda kanskje beherske meg litt og ha mer anstendige overskrifter mener nok noen, men det er faktisk ikke alltid at jeg tenker likt som alle de snusfornuftige menneskene der ute. Her kunne jeg spunnet videre i tankegangen merker jeg men jeg skal la dere få slippe. For denne gang;)

En time forsinket

I går kveld så kom snøen hit igjen=) Men jeg visste jo at lykken kom til å være kortvarig=/ For det var meldt mildvær og til morgenen i dag så steg gradene….. og så kom regnet…… og vinden=/ Nå er det bare sørpe og is igjen:( Ikke mye vinter her nei=/ Jeg hadde håpet av vi kunne være ute et par timer i morgen men det ser dårlig ut=/ Man risikerer livet om man baveger seg ut nå… Huff og huff….

Men det var dagen syting;) Her har dagen gått fort for i dag skulle vi ha middagsgjester og vi skulle servere kalkun:) Mmmmm, det er godt det. Sausen er nesten best…. Men rømme, brunost og kraften fra kalkunen=) Jeg gleder meg allerede til rester i morgen:) Til dessert hadde vi hjemmelaget vaniljeis og varme bjørnebær. Men jammen blir det mye styr når man har huset fullt av unger og skal lage til et middagsselskap…. Mor og far har holdt på i hele dag og i kveld så slo Mats seg fullstendig vrang og ville ikke legge seg. Klokka 22 så begynte det endelig å roe seg….. Da var middagen ryddet bort, kaffen og småkaker var ryddet på plass igjen, duker som så ut som om de hadde vært med på både to og tre fyllekalas var vasket og nå ser det ganske representabelt ut her igjen:) Nok en dag med full fart med andre ord;) Vi håpet at vi skulle klare å bli ferdige til klokka 21, men nok en gang så bommet vi med 1 time….

I morgen tror jeg at vi får kaffebesøk. Vi må jo få litt omsetning på julekakene våre. Og så skal jeg hente frøken M. Ja så må jeg lage is for jeg har sagt at jeg kan ta med dessert når vi skal bort på nyttårsaften. Og da synes jeg at det er greit å lage is dagen før:) Så det blir nok full fart i morgen også.

Nå blåser det bare mer og mer her og det virker nesten som om det er høst…. Mørkt, grått og trist=/ Jeg hadde håpet på skikkelig hvit jul jeg…. Vi var jo så heldige å få snø på julaften og det var jo så hyggelig. Men nå hadde vi ikke turt å kjøre bilen ut av garasjen en gang… For innkjøringen her er nå bare is=/ Og når det er bakke også så tror jeg ikke at det hadde gått så bra… Det er godt at vi kan holde oss inne nå. Det er jo deilig å høre at vinden suser ute og her sitter vi…. Gode og varme og koser oss:) Men jeg må ut å kjøre i morgen jeg da…. Huff, da bør det ha smeltet litt is….


Her går det ganske rolig for seg på morgenen og det er så godt:) Mats og Sander koste seg under pleddet i dag siden Sander ikke har vært helt i slaget. Litt vondt i magen på han i dag….

Elias koser seg med Kurioen sin:) Den blir nok ikke lagt bort i en krok og glemt;)

Mats er klar for en lur i vognen sin. Eller ikke….. Neida, han tullet med luren sin også i dag han=/ Vi måtte bare ta han inn igjen før vi la han ut en halv time senere…. Det er nok derfor han har tullet  i kveld også, for han sov jo senere enn det han pleier….

Mats lurte veldig på hva dette var for noe….. Det er jo ikke så ofte vi har kalkun;)

Kjekke gutta<3

Titt titt:)

Mats klar for senga…. Eller ikke….

Heldigvis så er formen min nesten på plass igjen. Nå er det bare ryggen som krangler litt enda…. Eller, til tider så har den vært ganske så kranglete faktisk=/ Men det retter seg vel. Det er godt det er fridager noen dager til….Glidemiddel i hele huset….

Det ble en shoppingtur på meg i dag også:) Helt alene, uten barn dro jeg av gårde etter litt nøling. For magen samarbeider ikke helt nå om dagen og i tillegg så har ryggen slått seg litt vrang=/ Grrr altså…. Dette var min mulighet til å dra ut uten å måtte forte meg hjem fordi unger kommer hjem fra skolen…. Nå kunne jeg bare bruke den tiden jeg ville, og jammen ville jeg benytte meg av den muligheten. Kan ikke la slike muligheter gå fra seg;)

Så jeg ble borte i 5 timer=) Juuuhuuu, bare mor på kosetur:) Jeg turte hverken å innta noe vått eller tørt på turen, men det går jo greit når man er på farten. Og litt fra romjulssalget fikk bli med meg hjem. Og så har jeg byttet et par ting, og kjøpt en bursdagsgave. Her starter året med bursdag allerede 3. januar og da må man jo få kjøpt inn gave så det er klart. Og januarbarn får jo ofte veldig fine gaver, for alt er jo på salg og da får man jo mer for pengene. Gaven jeg kjøpte i dag skulle jeg gjerne beholdt selv…. Hihi, jeg kjøper som regel noe jeg kunne tenke meg selv, for da tror jeg at andre også synes at det er fint:) Nå skal det sies at bursdagsbarnet er bare et par år eldre enn meg så det er ikke et lite barn jeg snakker om altså;)

Og nå har vi endelig fått i gang fibernettet vårt:) Det var jammen ikke bare bare…. Nå er det glidemiddel i hele huset her=/ Ja, glidemiddel som man har på ledningene for å få de lettere gjennom rørene i veggen altså:) Du trodde vel ikke noe annet? Hihi

I morgen er det kalkun på menyen her og det er noe av det beste jeg vet:) Svigers kommer på besøk så dagen går nok fort. Jeg håper at jeg har husket å handle inn alt jeg trenger… Ikke så lett å få med seg alt når man står der i butikken og tenker så det knaker…. Men jeg tror at jeg har husket alt;)

Og i dag fikk jeg denne filmen i posten fra CDON.COM:

Ivanhoe (DVD)

Har dere sett den? Det er en gammel film som jeg har pleid å se på tv i romjulen da jeg var liten. Og nå har den forsvunnet fra tv programmet=/ Og man kan jo ikke tulle med tradisjonene mine:) Jeg har sett etter filmen før, men uten hell. Men nå fant jeg den og jeg gleder meg til å se den. Bare jeg finner tiden da…. Her er det mye som skjer helt frem til 1. nyttårsdag… Men jeg skal se den, det er helt sikkert;)

Har du vært på romjulssalg?

Har du en favorittfilm som du må se på i julen?

Forgrømmade unge….

I går kveld så dalte plutselig formen noen hakk….. Plutselig liksom=/ Uten at jeg kunne helt si hva det var…. Jeg følte at jeg var varm samtidig som jeg frøs. Men jeg følte ikke at jeg hadde feber. Og så sier Ole plutselig at han også var blitt i litt “laber” form. Ja, det var vel bare det som manglet tenkte jeg, at vi skulle bli syke på fridagene hans=/ Endelig så skulle vi ha litt fri, og så skulle vi ligge syke…??? Men i dag tidlig da jeg sto opp så følte både han og jeg at formen var tilbake. Men bare et kort øyeblikk=/ Jeg har følt at jeg har bodd i en feberkropp i hele dag, men jeg har ikke feber (tror jeg da…) Men magen krangler litt….. Gaaaah, pyton!!!!

Men jeg hadde lovet Karina en tur på kjøpesenter og hun sto opp lenge før hun pleier så vi skulle få tid til å gjøre unna turen før vi skulle få besøk. Og siden hun sto opp tidligere enn hun pleier for å rekke shopping så hadde jeg ikke hjerte til å si at det ikke ble noe tur… Så vi dro en liten tur og byttet litt og handlet for litt mer…. Hihi, nesten hele Bik Bok var på halv pris jo…. Så både jeg og Karina kom hjem med nye ting:) Dagens opptur=)

Senere skulle vi få besøk av vår elektrikervenn med barn for han skulle hjelpe oss å få instalert fibernett. Dette fikk vi 1. desember og vi (det vil si Ole) prøvde å få det i gang, men uten hell. Hurra for den fantastiske tekniske verdenen=/ Etter flere mislykkede forsøk så ble vi enige med oss selv om  vente til romhjulen for da kunne vi få hjelp:) Så her har det vært ledninger som har gått i “luftlinje” fra kjelleren og opp til rommet til Karina i loftetg. Og Kim-Andrè fikk også en ledning inn på rommet sitt etter hvert. Det var bare noen meter fra vårt tekniske rom og over gangen og inn på rommet hans, men ingen løsning jeg har vært så glad for…. Vi har jo liksom skjult anlegg inne i veggene og her gikk det ledninger på kryss og tvers…..

Men i dag skulle vi endelig få hjelp og da jeg spurte Ole om det kom til å gå greit så, hehe jodaså, det skulle gå greit….. NOT!!!! Det varte og gikk og eneste forskjellen fra da Ole prøvde å få det i gang 1. desember, var at det nå gikk to mannfolk rundt og klødde seg i hodet og skjønte f*** ikke hvorfor det ikke ville fungere på tv’n på rommet til Karina…. Det fungerte da vi la kabelen i luftlinje, men ikke når de trakk ledningen gjennom røret i veggen….. Haha, hva gir du meg??

Nå holder mannen fortsatt på og nå endelig så ser det ut som om han får det til. Og nå har han holdt på siden formiddagen i dag…. Ting tar tid…… Men mens begge mannfolka holdt på så kosete ungene seg med besøk. Karina fikk da besøk av sin beste venninne Helene og Sander og Elias leker fint med Fredrik:) Det er fint å ha barn på samme alder med vennene sine:) Elias har også hatt besøk av sin kamerat i noen timer:) Og jeg har ruslet rundt og vært i dårlig form….. *Sukk* den som kunne legge seg ned å være syk….. Det hadde vært noe….

Men dagen gikk og endelig så skulle mor plassere kroppen i sofaen etter jag hadde lagt Mats for kvelden, jeg måtte “bare” først….. Karina fikk en ny Eos lepomade i dag (den hun fikk i kalenderen tidligere i desember tegnet Mats med på speilet hennes) Og tror dere ikke at Mats fikk tak i denne også i et kort øyeblikk hun var ute av rommet sitt da??? Og hva tror dere at han gjorde med den???? Jo da, han tegnet selvfølgelig på speilet hennes igjen=/ Og tv’n vår klinte han sterarinlys utover for andre gang på kort tid=/ Så jeg skulle bare vaske bort dette før jeg satt meg ned og så skulle jeg lese ferdig en bok for Sander og Elias som vi ikke ble ferdige med før jul….. Ja så var det vaskemaskinen da….. og vanne blomster….. ja, f***, så var det jo jammen torsdag i dag og da pleier jeg å vaske bad….. Høhø, ja jeg er et rutinemenneske…. Jeg er vandt til det fra jeg var barn og har tatt med meg det inn i min hverdag….. Så da måtte jeg vaske bad da… Men det ble bare med ett bad, det andre får jeg ta i morgen.

Nå er det endelig kveld:) Sååå deilig! Ole holder fortsatt på…. Han får bare gjøre seg ferdig om han vil, jeg ligger godt plassert i sofaen og tenker litt på hva morgendagen skal brukes til. Sander, Elias og Karina skal på kino sammen med farmor:) Jeg burde lagt meg til på sofaen, men jeg tipper at det ikke blir til det…. Jeg skulle handlet inn til vi får middagsgjester til lørdag, og så skulle jeg ha vært en tur på Smart club og byttet et ullestt som Sander fikk til jul…. Ja, jeg finner vel på noe. Jeg satser på at formen er bedre i morgen, og er den ikke det så finner jeg vel på noe allikevel;)


Mats har fått fullstendig dilla på “Talking Tom” Han snakker til katten og så hermer katten tilbake med en lysere stemme. Og så kan man gjøre mye annet rart med den:) Hihi, det er morro å høre på Mats og det han sier til katten. Det er alt fra “amla” (Alma, en jente i barnehagen), dittle (drikke) og mye annet morsomt:) Nå har Mats også begynt å sette sammen flere ord og det er så gøy å høre på han=) Jeg får ihvertfall ikke ha mobilen min i fred lenger…. Men nå har vi satt Karina sin gamle nintendo DS på lading og så får vi se om han ikke kan få låne den litt:) Vi har jo spill som passer til han også;)

 

Late dager

Nok en sløv dag er nesten over:) Her går det så tregt på morgenen at jeg ikke fikk gjort noe fornuftig før vi skulle dra av gårde på besøk til svigers klokka 14… Hehe, her går alt i sakte tempo om dagen og Mats sov lenge i dag også, og da hopper jo ikke jeg akkurat opp av senga heller…. Hihi, b-menneske som jeg er….. Men er det ikke det som er juleferie da? Joda, nå nyter jeg lange late dager, og det gjør jeg med god samvittighet:)

I går kveld smøg tåken seg innover og det ble mildere=/ Og i dag regnet det…. Gaaaaah, jeg vil ikke ha noe av det!!! Det var jo så fint med snø som ungene kunne leke i…. Før vi skulle til svigers så dro vi innom kirkegården for å tenne lys på gravene til de som ikke er her sammen oss lenger. Veldig hyggelig å gjøre i julen, men det var alt fra hyggelig å gå fra grav til grav=/ Slaps og glatt var det og mor med høyhelte støvletter da…. Hihi, det var bare å klamre seg fast i mannen, datt jeg så fikk jammen han dette også=) Men vi klarte oss, dog med kliss bløte tær etter at jeg labbet gjennom våt snø…. Godt det ikke var kongen vi skulle til for sokkene ble lagt på baderomsgulvet så de tørket mens vi spiste;)


Mats på besøk på kirkegården:)


Storesøster og lillebror matchet hverandre i dag;)

Vi har kost oss med god mat i dag også:) Jeg ble så stappmett at dessert og julekaker nesten ikke fikk plass…. Det ble med en eneste julakake…. Men så mye som fristet da gitt=/ Hehe, jeg får ta det igjen ved en senere anledning:) Men vi har kost oss masse og vi var ikke hjemme før det var på høy tid å få Mats i seng:) Han var stuptrøtt og rakk bare litt havregrøt før han stupte i seng. Så nå sitter vi her da og slapper litt av….. igjen…. Høhø, det er deilig med juleferie:)


Sander er fortsatt veldig fornøyd med mobilen som han fikk til jul:)

I morgen så skal nok Karina og jeg en liten tur ut å se litt på romjuls salget:) Vi skal bytte noe også, men heldigvis ikke mye å bytte i år. Det kan lett bli litt å bytte til 5 barn…. Men vi får besøk litt utpå dagen og da må vi være tilbake igjen:) Så det blir bare en liten tur for å kose oss litt:)

Skal du på romjuls salg?

Endelig litt snø

Her har det snødd litt til og fra de siste dagene og nå har vi fått såpass at det går an å leke litt i den:) Bare så dumt at det er meldt mildvær=/ Etter Mats hadde sovet luren sin i dag så ble det en tur ut, man må benytte seg av den mens vi enda har den;)Tenk om snøen kunne få ligge frem til våren slik at vi kunne slippe alt det slapset…. *sukk*

Har du fått snø til jul?

Julegaver….

Jul i stua ble det og maaange julegaver lå under juletreet:) Og jeg har lovet dere en liten titt:


Kim-Andrè sin gave fra oss var dette bildet. Han ønsket seg det da vi kjøpte inn hyller og bilder til rommet hans i høst, men det var for dyrt å bare kjøpe inn liksom… I tillegg så fikk han flere Bjørn Borg boxere:)

Ellers så fikk han gensere, joggebukse, trenings t-shirt og vanlig t-shirt og hjemmestrikkede ullsokker fra oldemor;) Kim-Andrè fikk også penger som han ønsket seg:)


Karina fikk blandt annet Justin Bieber parfyme…..

smykketre……

kosebukse……

pyjamas, bok, sminke, lange kosesokker, skjerf, hjemmestrikkede ullsokker fra oldemor, bok med smoothie oppskrifter…..

og gaven fra oss + mormor og morfar og farmor og farfar var en ny (sårt trenkt) pc:)

I tillegg så fikk Karina denne jakken fra oss;)


Sander fikk en slik kul ski scooter:)

Så fikk han mobil fra oss=) Det er faktisk hans første nye mobil. Han har hatt mobil i et par år, men har fått min gamle gamle avdankede mobiltelefon…. Endelig så fikk han ny=)

Så ble det spill til PS3, Madagaskar på dvd, hals, to hettegensere, vanlig genser. klokketing (som jeg ikke aner hva skal brukse til….), hjemmestrikkede sokker fra oldemor, bok, ullsett og parfyme/dusjsåpe:) Sander fikk også litt penger:)


Elias fikk Kurio, en slags iPad for barn:) Dette var gaven fra oss:)

Elias fikk også spill, genser, et ullsett (bukse og jakke fra Janus), oppgavebøker, ullesett (genser og stilongs) x 2, ullsokker fra oldemor, to filmer og så fikk han spill til nintendo 3DS…..

og så fikk han dette kule penalet;)


Og matboks og drikkeflaske:) Og i matboksen var det jammen julesjokolader og kjeks;)


Elias fikk også en slik ski scooter som Sander fikk. Esken var fin å ligge i;)


Mats fikk bil og fjernstryrt “insekt” (den siste fra oss)

Traktor med henger og bil med campingvogn:) Henger en nemlig helt topp:)

I tillegg så fikk han Tussie, fleece sett, bok, genser, ullsokker fra oldemor, ullsett og det som ligger til høyre er bukse og vest. Det hører med en skjorte også som jeg hadde strøket og det skal han ha på seg i morgen:)

Janus dress fikk han også:)

Og denne saken fikk Mats av oss. Man slipper biler ned i to baner og så går de rundt og rundt og så er det en heis for biler der;)


Og så var det oss voksne da. vi får jo ikke så mange gaver nå som vi har så mange barn, men vi fikk da mye fint allikevel:) Vi fikk Finn Schjøll (skrives det slik??) lysestake (jeg har en høyere fra før) og en bolle:)

Denne fikk jeg:) Den lukter sååå godt=)

Så fikk vi denne av Mats<3

Dette settet fikk jeg:) Øredobber, kjede og armebånd:) Vakkert=) Det skal jeg ha på meg i morgen når vi skal bort:)

Og denne fikk vi av Sander:)

Ole og jeg fikk også en pengesum av svigers og for de pengene har vi kjøpt oss en ny kalesje til båten vår. Den gamel kalesjen er morken og gått helt opp i sømmene og vi bare måtte ha ny:) Da er det godt å ha snille foreldre:) Jeg håper også at vi kan bestille oss enten forstørrelse av søskenbildet fra 1-års fortograferinga til Mats, eller ramme til alle 1-års bildene av ungene:) Jeg får jobbe litt med mannen;)

Nå roer vi ned

Etter lang tid med full fart så var det endelig tid for å roe ned=) Og det var så deilig. Ja, jeg kan jo ikke si at vi har ligget på sofaen og sett på tv hele dagen, men vi har hatt en rolig dag uten stress. Jeg har måttet bedrive litt kaoskontroll på vaskerommet og det har gått litt tid til det. Skulle tro at jeg ikke hadde vasket tøy på flere dager, men det var faktisk bare i går at jeg ikke vasket noe tøy…. Men nå har mor kontroll igjen og det er jo godt:) Små gleder i livet….

Ellers så kan jeg jo skryte av at jeg ikke begynte dagen før klokka var 11….. Hehe, nå skal det sies at Mats tullet litt i natt, med det er ikke ofte jeg står opp så sent:) Men Ole og Mats sto opp ganske sent de også og da sovnet jeg faktisk igjen. Jeg merker vel at det har vært lite søvn i det siste=/ Men vi har kost oss med en lang og god frokost i dag og det var så godt å sitte der og ikke bli stressa for at vi skulle noe. Etter Mats hadde sovet luren sin så gikk vi ut en tur. Her er det snø og det er så fint ute=) Ungene har vaset rundt i snøen og det er akkurat passe kaldt ute. Det er bare så synd at det er meldt regn i morgen=/ Men jeg krysser fingrene for at de tar feil….. Jeg vil heller ha mer snø;)

Middagen i dag var nesten julas høydepunkt. Rester fra gårsdagen, ribbe, medisterkaker og riskrem til dessert:) I går ble det ikke så mye tid til å nyte maten og det skulle gjøres i fulle drag i dag;) Deilig…. Roen har senket seg…. Endelig…..

Ungene har holdt på med julegavene sine og det har stort segg gått rolig for seg. Mats har fått satt sammen sin siste leke og nå er alt pakket ut av sine innbruddsikre esker…. Det tar litt til å bryte seg inn i alle eskene….. Skulle tor at det ikke var meningen at lekene skulle ut av eskene, så godt er de pakket inn…..

Jeg fikk spørsmål om hva vi fikk til jul og jeg kan jo begynne med julestrømpene:


Jeg får vel skryte litt av mannen i huset da siden han er så flink til å kjøpe inn julestrøme til meg:) Strømpen fikk jeg med meg da jeg flyttet hjemmenifra og den er fra jeg fikk julestrømpe av mammaen min<3

Og i strømpen var det Flax lodd, Dessertsjokolade og Troika (begge to er mine favoritter), marsipangris og et fint kort med et gavekort som jeg kan bruke hvor som helst;)

Sander og Elias fikk en sokkegave sammen i år. De fikk hver sin sokk med flaxlodd, godteri og blad, og så fikk de en slik lampe:

Veldig stilig:) Hvis man tar på den så kommer det slike stråler/lyn der du holder på lampen:)

Så var det Karina sin sokk da…. Her ble det litt mye, men den ene gaven var jo noe jeg uansett hadde kjøpt til henne for hun måtte ha en ny penkjole og da pakket jeg den likegodt inn…. Nå har vi jo ryddet i skapet hennes og hun har vokst ifra de fleste kjolene sine. Så det ble en strømpegave som mor handlet inn etter de andre strømpegavene var kjøpt inn, hvis ikke så hadde det blitt med en penkjole og kjedet og armbåndet jeg kommer til under her;) Karina fikk også flax lodd og godteri;)


Denne kjolen var hun med og så på den dagen vi kjøpte julekjolen hennes;)

Så kjøpte jeg inn et kjede og armbånd til henne. Mye av det hun har har blitt litt for barnselig for henne så da benyttet jeg meg av -50% på Glitter;) Og kjedet og armebåndet hadde hun på seg til julekjolen sin og det ble så fint:)


Tina og Bettina på DVD:) Hihi, legg merke til at Karina holder filmen og hun har malt en nisselue på den ene neglen sin:)

Justin Bieber kalender var egentlig det jeg hadde kjøpt inn til julestrømpen hennes…..:)


Og så glemte jeg å vise kalendergaven fra lille julaften. Og det ble en pakke med lipgloss, neglelakk og mascara:) Julaftens luke var felles for alle og det var en slik kinder julenisse:)

Nå vil nok noen mene at det var da forferdelig mange gaver å gi i en julestrømpe, men kjolen og smykkene var noe jeg ville kjøpt inn til henne uansett. Og så er det nå slik med jenter at det er veldig gøy med gaver da…. Og gutta har fått juleantrekk de også, så det blir jo ganske likt;) Og så er det nå slik at det er myyye mer å kjøpe av slike “jenteting” enn det er av “gutteting”. Slik er det bare.

Kim-Andrè sin julestrømpe inneholdt stort sett det de andre fikk, flax lodd, blad (flyblad faktisk) og godteri:) I tillegg så fikk han Bjørn Borg boxer=) Men her har jeg ingen bilder…

Mats sin julestrømpe var litt mindre enn de andre sin, men han er så liten så det er bare slik det er. Han fikk litt godteri og to små bøker (han elsker bøker…) Dere fikk jo se noen bilder av det på innlegget i går;)

Julegavene får jeg ta i et eget innlegg. Hvis ikke blir det evig langt innelgg;) Jeg er plutselig tilbake igjen;)