Litt av hvert…..

Nå nærmer vi oss helg igjen og det er bare tre uker til påskeferie:) Huset er shinet opp og kjøleskapet er igjen fylt opp med mat:) Mats og jeg har vært et team i dag. Mens jeg har gjort rent så har han fartet rundt og gjort alt og ingenting:) En og annen rampestrek er det jo alltid tid til også…..


Litt bakepulver og vaniljesukker ble funnet frem og spredd utover gulvet, Shari har blitt fotfulgt at en ivrig liten Mats og Mats har sneket seg ut i bare inneklær…. Det er ikke så rart at det tar lenger tid å gjøre rent med en turbo Mats i hus;)

Det er ikke så veldig mye annet å fortelle herfra annet enn at rengjøring og handling har stått på programmet. Jeg skal spare dere for detaljer men i dag tenkte jeg at jeg skulle vise dere det store fine vaskerommet mitt:)


Er det en ting vi bommet på når vi bygde huset så er det vaskerommet=/ 4 små kvadratmeter er det…. Og tørkestativet mitt med vinger har akkurat plass mellom vasken og veggen ut. Vingene på stativet er det jo ikke plass til…. Utrolig nok så er dette det eneste tørkestativet jeg bruker og jeg må være supereffektiv for å få det til å gå rundt. Det er ikke ofte det er tomt for å si det slik. Jeg tar laken, handkler og undertøy i tørketrommel;) Resten henger jeg opp og det blir en del siden vi er så mange. Jeg har også akkurat plass til strykebrett, og på det har jeg kurver som jeg legger brettet tøy ned i;) Jeg ser at andre har store flotte rom som vaskerom og jeg blir bare såååå misunnelig…. Jeg burde hatt et stooort rom med hyller og skap jeg *sukk* Bare i dag har jeg vasket 7 maskiner med tøy…. Men i dag ble det jo mye i og med at det er rengjøring. Men det blir en del maskiner i løpet av en uke:)

I dag har solen tittet frem igjen etter et par dager med tåke og kulde. Og slikt vær blir det fin natur av. Jeg klødde i fingrene etter å gå ut på tur med kameraet mitt, men det hadde jeg jo ikke anledning til i dag=/ Men det ble noen bilder tatt ifra verandaen vår:)

Vips så var det snart natt og jeg kan glede meg til morgendagen hvor jeg skal til tannlegen igjen=/ Men jeg tror at jeg blir ferdig i morgen, og det skal bli deilig. Så rekker jeg kanskje en liten “titte-runde” på kjøpesenteret ved siden av tannlegen før jeg skal hente Kim-Andrè på skolen. Han slutter allerede klokka 1130 i morgen….. De rekker jo knapt å sette seg ned før skoledagen er slutt jo. I morgen skal jeg også hente frøken M, så dagen kommer vel til å gå ganske fort tenker jeg:) Og såååå er det helg;) Nå skal jeg snart legge meg i en seng med nytt sengetøy:) Den følelsen er gooood:) Håper bare at jeg ikke drømmer om tannlegebesøket i morgen…..

Ps: For de som venter spent på bilde av hårfargen min må nok vente til i morgen. I dag gikk dagen fra meg og jeg fikk ikke tatt noe bilde i dagslys. Men jeg kan informere at jeg er ikke sånn superhappy med fargen…. Nå er det i grunnen forandret farge litt til enda mørkere=/ Jeg blir ikke helt klok, men det er mulig at jeg har vasket noe av rødfargen ut. Jeg får bare holde ut, jeg tror iallefall ikke at noen snur seg etter meg på gata iallefall. Så da er det vel ganske greit….. Nå på kvelden ser det mest svart ut, men på dagen så skinner en ganske mørk kastanjefarge frem…=/

Alle gode ting er tre…. Eller??

Det sies jo at alle gode ting er tre, men jeg vet ikke helt…. For i dag så gikk Mats og jeg sammen med Sander og Elias til skolen. Det kommer nok ikke til å skje så ofte lenger, for Sander og Elias synes at Mats bruker aaalt for lang tid på veien og vil heller gå alene…. Men etter Mats var levert i barnehagen så gikk jeg hjem for å farge håret mitt, forhåpentligvis i en litt mindre synlig rødfarge…. Jeg gledet meg og fikk fargen i håret og tusslet rundt og brettet tøy og ryddet litt etter morgenen mens fargen virket.

 Etter 15 minutter så stakk jeg innom badet for å se hvordan fargen utviklet seg. Og gjett om jeg skvatt=/ Håret så, om mulig, enda rødere ut…. Jeg var jo innom Vita i går og da spurte jeg hun som jobbet om hun hadde greie på farge til håret og det mente hn at hun hadde=/ Der tok hun feil…. For jeg forklarte henne at jeg ville ha håret mørkere og mindre rødt og den fargen hun anbefalte meg hadde rødt i seg…. Jeg burde ha fulgt magefølelsen min og sagt ifra at jeg var skeptisk, men hun sa jo at hun hadde god greie på farging av hår…..

I full fart så ble håret tørket og jeg strøk på dør og kjørte tilbake til Vita. Og i dag var det en annen som jobbet, Hun ble ganske overrasket over at jeg hadde fått anbefalt denne fargen når jeg ville tone ned rødfargen. Jeg fikk med meg en ny farge, gratis, og en anbefaling om å vente med ny farging til det hadde gått et par tre dager. Men det klarte jeg ikke;) Så etter jeg hadde hentet Kim-Andrè på skolen så løp jeg inn på badet og farget håret for tredje gang…. Og andre gang før lunch=/

Jeg krysset alt jeg hadde for at fargen skulle bli bra. Og den ble sånn passe…. Nå er håret myyyye mørkere, og så skinner rødfargen igjennom når jeg får lys på håret. Ganske fornøyd ble jeg helt til Sander kom hjem fra skolen og sa “mamma har du farget håret? Så fint, det er liksom litt lilla når solen skinner i håret ditt” WTF???? LILLA?????? Jeg trodde nesten at jeg skulle sette brødskiva i halsen…. Men etter noen turer innom speilen så har jeg bestemt meg for at det ikke er lilla, men mørkt og rødskjær….. Og før jeg gikk for å hente Mats i barnehagen så spurte jeg Kim-Andrè om han synes at fargen var grei og det mente han at den var:) Puh, det var godt å høre. For han sier garantert sannheten:) Nå er det en pause i farging av hår, og neste gang jeg skal farge håret så skal jeg jammen spørre om råd før jeg kjøper farge:) Lesson learned!!! Tror jeg da….


På vei til barnehagen med bleier=) Her har det vært tåkete og kaldt i dag=/ Brrrrr, hvor ble det av solen?

Mats er ferdig i barnehagen for dagen=)

Tøffere enn toget i arvet jakke fra Elias;)

Resten av dagen gikk i hundre her, lekser, aktiviteter og en liten handletur, og vips så var det egentlig natt….. Mann har akkurat jobbet litt på pc’n sin på kjøkkenet og sniker seg inn i stua først nå=/ Det blir lange dager. Men det er greit når han kan jobbe litt overtid hjemme etter det har roet seg for kvelden. Karina har også jobbet “overtid” med lekser i dag og er først ferdig nå=/ Hun hadde vondt i hodet i går og da fikk hun ikke gjort så mye lekser. Og da blir det litt å ta igjen….. Hurra liksom=/ Mor og far i huset skulle nesten tatt seg lærerutdannelse, det er jammen ikke bare bare å hjelpe unger over barneskolealder=/


Lille Matsen duret bestemt inn i kjøleskapet og forlangte en dessert etter middagen i dag. Kokosbolle skulle han ha…. Så da ble det det=/ Ikke noe særlig seigt i grunn=/

Farger du håret ditt selv, og har du noen gang bommet slik som jeg gjorde denne gangen?It’s hard to be a…..

Når du er ute på handletur og du skal betale, velger du riktig kø da? Eller er du som meg og bommer nesten hver eneste gang? I dag så gikk det skikkelig sent på shopping….. Jeg og Mats tok oss en kjapp tur på et senter for å kjøpe inn litt småtterier i full fart. Men så begynte det allerede da jeg kom på parkeringsplassen=/ For jeg kjører stoooor bil, og trenger derfor litt større plass enn en liten luke når jeg skal parkere…. Og på parkeringsplassen så har dette senteret familieparkering, det vil si litt bredere parkeringsplasser. Og der var det 1 ledig plass da jeg kom mot parkeringsplassen. Men så, tror dere faen meg ikke at verdens minste bil bare seilet inn på familieparkeringen, og en dum blondine gikk så fint ut av bilen i sine flotte høyhelte støvletter og trippet mot inngangen???? Jeg kunne ikke se en eneste unge i nærheten av henne heller…=/ Gaaah, dumme kvinnfolk!!! Jeg måtte da finne meg en parkeringsplass lenger borte. Ikke noe problem det altså, men jeg hadde da både stor bil og Mats med meg så det hadde jo vært deilig med litt kortere vei inn til senteret. Ikke hadde jeg med meg vogn heller=/

Men vi kom oss inn og fant en vindbukse til Mats på Lindex. Selvfølgelig så var det en kunde foran meg i køen, og hun skulle ha seg Lindex kort…. Og da hun skulle bli registrert så ville ikke registreringen gå gjennom=/ Så sto jeg der da…. Og ventet….. og ventet….. oooooooog veeeeentet *sukk* Til slutt ga de opp og det ble ikke noe registrering på henne=/ Bortkastet venting!!!

 Så var det Name it da…. Der kjøpte jeg en genser til Sander (jeg har ryddet i skapet til Sander og Elias i dag og Sander trengte nye gensere) og da jeg skulle betale så løsnet prislappen fra snoren sin og da skulle damen bak kassen bare feste den med et innpakningsbånd. Det var bare det at hun klippet av den minste litte biten og knotet noe forferdelig når hun skulle lage en knute=/ Herregud, kunne hun ikke bare ha klippet en lengre bit da???? HÆÆÆÆÆÆÆ???

Men jeg kom meg videre etter hvert og Mats var i grunnen ganske tålmodig i dag:) Siste stopp var matbutikken. Vi skulle ha bare 1 ting og løp til kassen der køen var kortest:) Jeah, right….. Det varte og gikk for hun som satt i kassa ventet tydligvis på ett eller annet…. Og det tok tid…. Laaaaang tid. Til slutt lå Mats på tversi i køen fordi han kjedet seg=/ Og da det til slutt var i orden så ventet vi litt til da, fordi hun som skulle betale ikke skjønte at hun måtte trykke koden sin når hun satte inn kortet i terminalen….. Erre mulig liksom???

Men takk og lov for at Mats var i godlune i dag;) Jeg fikk alt jeg skulle ha og nå har jeg til og med fått kjøpt meg en ny farge til håret. Da gjenstår det å se om jeg blir fornøyd neste gang jeg farger det da:) Jeg håper at jeg får til å farge håret på nytt i morgen:)


Mats er litt kosegutt om dagen og satte seg på fanget mitt når jeg skulle lage middag og ville ikke gå ned:)

Mats og Ben har hatt en lang samtale i dag;)

Det er gøy med fjernstyrte ting;)

Mats blir i grunnen bare flinkere og flinkere til å leke med lekene sine og det er så deilig. I dag har han jo hatt fri fra barnehagen og mens jeg har ryddet litt i skapet til gutta så har Mats surret rundt og lekt med leker:) I morgen så tror jeg at jeg må ta en gjennomgang i skapet til Mats og få bort det tøyet som er blitt for lite;) En eske med neste størrelse er funnet frem og står klar:) Jeg synes ikke det er lenge siden jeg pakket bort de klærne etter Elias *sukk* Det er litt vemodig å rydde bort klær som er for lite til Mats for nå skal de bort. De blir pakket ned og så skal de ut av huset. Det er jo så mye fint…. Men nå kommer det ikke flere små inn i denne familien (ikke før det dukker opp barnebarn og det er enda en god stund til) og da er det bare å kvitte seg med det:) Det er deilig det også, mindre å pakke bort i boden og mer plass til annet som trenger lagringsplass;) Vi skal nok få fylt opp boden allikevel tenker jeg;)

Vips så er vi nesten halvveis i uken og jeg ser at helgen nærmer seg:) Det er jo vår i luften og det er jo så godt. Det ble riktignok ikke 9 grader slik som værmeldingen på TV2 meldte, det bikket bare akkurat over på pluss siden i dag. Men solen varmer og det er utrolig godt:) Og vi krysser fingrene for at været holder seg til helgen:) Mann har sloknet i sofaen nå=/ Det ble en oppstykket natt i natt, så det skal bli deilig med helg igjen. It’s hard to be a fembarnsmamma/pappa;) Hihi

Hardt og brutalt

Det var hardt og brutalt hverdag igjen=/ Vet ikke helt om jeg liker det eller ikke…. Det er jo liksom ikke noe mellomting….. Men det var helt klart veldig deilig å komme hjem til tomt hus etter alle ungene var på pllass på skole og i barnehage. Karina hadde tannlegetime i dag klokka 9 så vi skulle dit før skole. I dag har hun fått på regulering på tennene oppe så nå er vi virkelig kommet i gang. Jeg gleder meg til å se resultater etter hvert:)

Jeg tok med den frihet å nyte litt fred og ro før unger kom hjem fra skolen. Jeg skulle hente Kim-Andrè i dag så det er jo ikke lange stunden man får i fred før man må bevege litt på seg igjen. Her er det jeg som må hente Kim-Andrè på skolen frem mot påske så det blir litt kjøring fremover. Det er bakdelen med å bo litt utenfor kjærnen….. Men nå smelter snøen og jeg kan se at våren er i anmars;) Fuglene synger og veiene begynner å bli bare. Så utrolig deilig:) Og da kan jo Kim-Andrè og Karina snart begynne å sykle til og fra skolen snart:) Det blir bra;)

Det er fremdeles kaldt på nettene, men på dagen blir det godt og varmt. I morgen meldte værmeldingen på tv2 hele 9 grader. Hihi, det er jo nesten sommertemperatur det joooo=) Og når det er så varmt på dagen så smelter snøen fort:) Og når snøen smelter så kommer vanndammene frem….


Mats var tørst på vei hjem fra barnehagen i dag. Han var gjennomvåt av svette siden han hadde hatt på seg aaalt for mye tøy når de var ute=/ Det er ikke så lett med påkledning om dagen, men Mats er såpass aktiv at han blir god og varm selv om han ikke har på seg så mye:)

Hopp og sprett, vann er og blir gøy…..

I barnehagen i dag skulle de markere at det er ski VM om dagen og han skulle ha med seg et flagg i barnehagen i dag;) Og det er jo stas;)

I ettermiddag var det igjen tid for å sette seg ned med lekser igjen… Elias har nå begynt med leselekser og det er så gøy å se at han mestrer lesing:) Det er nok ikke så lenge før han kan lese enkle bøker selv;)


Mats var god og rød i kinnene sine i dag etter mye frisk luft:) Hihi, skulle tro at han hadde vært ute hele dagen…..

Nå venter jeg på at Ole skal komme hjem. Selvfølgelig så har han jobbet en lang dag i dag…. Noen ganger er det skikkelig kipt med mandag…. Men nå er han snart hjemme, han skal jammen få smøre et polarbrød til meg. Jeg sitter så godt i sofaen….. Høhø, noe nytte må han gjøre for seg her hjemme i løpet av dagen;)


Shari og jeg koste oss i går kveld:)

I morgen så tror jeg at jeg må ta turen innom Vita og se om jeg får tak i en ny farge til håret. For første gang så bommet jeg skikkelig når jeg farget håret mitt i går=/ Jeg pleide å kjøpe en kastanjefarge som jeg har vært så fornøyd med, men den gikk selvflgelig ut av produksjon=/ Så har jeg kjøpt litt forskjellig, men jeg husker jo aldri hvilket merke jeg kjøper og navnet på det….. Surrehue!!!! Og denne gangen så ble håret mitt litt for mye rødt….. Jeg pleier å ha det mørkt men rødskjær i, men nå ble det litt for mye rødskjær=/ Det er greit på kvelden når det ikke er så mye lys, men på dagen når solen lyser ned på håret så blir det too much…. Oh no, altså…. Jeg må nok bare farge det igjen… Kan jeg da så fort etter forrige farging?? Det er jo ikke noe krise altså, det er liksom ikke helt gulrotrødt. Men jeg vil veldig gjerne ha mer brunt i det……

Nuh kom mann hjem:) Maaaaat!!!!!

Siste fridag

I dag tok vi turen ut til Alby og gikk en tur gjennom skogen og ned til stranda:) Solen har skint og det har vært godt og varmt ute. Skikkelig vårfølelse…. Det var bare Elias (det vil si han måtte) og Mats som ville bli med i dag:) Sander fikk besøk og de skulle se fotballkamp. Og de to eldste er jo ikke så interresert i å være med på slike ting lenger=/ Men vi pakket med oss kjeks og litt drikke og dro av sted. Og vi angret ikke. For turen var nydelig og det var jo sååå fint å ta bilder i skogen. Det er bare så dumt at Mats ikke står rolig lenger enn to sekunder og det er vanskelig å fange opp klare og fine bilder da…. Men Elias står rolig når han får beskjed om det og lyset i skogen var perfekt:)

Eliasgutten<3


Mats<3


Natur<3

Vi koste oss ute i et par timer og da var det godt å komme seg inn igjen. For kveldene er fortsatt kalde. Jeg laget innbakte horn (med ost og skinke) til kveldsmat og da er matlysten på topp hos de fleste:) Nå er de minste i seng og lader opp til en ny uke med skole og aktiviteter. Jeg tror jammen jeg må lade litt ekstra jeg også så jeg blir klar for en ny uke. Det tar på med ferie……

Vakre svaner

Vi har kost oss med dagen i dag:) Programmet sto åpent, det er deilig=) Vi hadde jo noen tanker om dagen, men ingenting var fastsatt på programmet. Jeg kjørte Elias til kameraten sin etter en lang og god frokost i dag. Han skulle få kose seg sammen han i dag siden det ikke ble noe overnatting. Da jeg kom hjem igjen etter litt skravling så var det VM på tven hjemme og vi sank ned i sofaen og tittet litt mens Mats sov luren sin. Små hverdagsgleder. Det er ikke så veldig ofte mann og jeg sitter og ser nesten et helt skirenn sammen;) Men i dag så fikk vi det til. Og ikke bare det, men vi tittet litt til og fra da herrene gikk sitt renn;) Bonus!!!

Etter litt mat fant veien ned i magene våre så tok vi med oss Mats ned til Sjøbadet og matet svanene:) Mange fine svaner møtte oss og ville ha litt mat, og Mats er jo ikke redd for de i det hele tatt:) Han kastet mat og svanene kom helt opp til han;) Og de er stooore altså.


Mats koste seg veldig mens vi var ute. Han løp og plasket i vannet og var selvfølgelig kliss bløt tvers igjennom da vi skulle kjøre hjem igjen…. Så på turen hjem så satt han i bare inneklær og med mammas vanter på føttene:) Hihi, det var et syn…. Lilla vanter på føttene, tjihi=D Vi kjørte oss en tur til vårt første bosted og mimret litt. Jeg merker at jeg savner veldig den tiden…. Det var bekymringsløse tider… *sukk* Jeg blir veldig mimrete når vi er der og gamle minner kommer frem… Slik kommer jeg sikkert til å bli når vi en gang flytter til et annet sted når ungene er voksne også. Da ser man sikkert tilbake på en hektisk hverdag og smiler når man tenker på hvor fint man hadde det;)

Vi plukket opp Elias på veien hjem og tok en kaffekopp før vi dro hjem:) Det er så deilig å ha god tid. Det er ikke noe vi har tid til i hverdagen=/ Elias har hatt en fin dag og han og kameraten hadde lekt fint hele dagen:) Det er fint med en ekstra spesiell venn;) Og ekstra fint er det når vi voksne også går godt overens;)

Hjemme ventet Sander, Karina og Kim-Andrè og det var tid for å hive innpå noe mat igjen:) Mats la seg relativt greit i dag. I dag ble luren nemlig skrumpet inn til bare 1 time og han var nok trøtt da han la seg. Så mor og far har allerede sittet en stund i fred og ro. Ja, nesten da…. Elias er akkurat lagt, men nå er det rolig til i morgen tidlig igjen:) Hurra for rolige kvelder:)

I morgen venter nok en relativt rolig dag igjen:) Planene legger vi etter hvert som vi ser hvordagn vær og vind er:) Vi kunne tenke oss en gå tur på Alby, men vi får se:) Vi får bruke dagen godt, for etter den dagen er over så er det fullt kjør igjen:) En ny hektis uke står for tur og det er bare å gjøre seg klar;)

Opp og ned dag….

Dagen i dag har gått litt opp og ned…. Vi pakket med oss sekk med drikke, pølser og en kvikk lunch og gikk bort til akebakken etter Mats hadde sovet luren sin. Men det var delte meninger om hvor lyst ungene hadde til denne turen=/ Noen var grinete, noen sure og noen ville rett og slett ikke være med=/ Hmfr, det er takka for at mor og far legger til rette for en fin familiedag…. Men alle kom seg av gårde og gøy var det jo:) For de fleste da…. Karina gikk hjem etter hvert for hun skulle gjøre litt lekser…. Gaaaah, lekser=/

Men vi andre har akt og kost oss. Vi har “kappkjørt” med akebrett og Elias har gått opp og ned og han fikk vel nesten rekorden i å ake ned bakken:) Sander står for det meste på akebrettet sitt, han skulle nesten fått seg er snowboard tror jeg… Vi har grillet og kost oss med masse frisk luft;)


Hele gjengen:)

Elias i farta;)

Tøffen Sander=)

Stemning:)

Kim-Andrè i farta;)

Mats og Kim-Andrè i farta:)

Bål og pølser;)

Namnam:)

Maten smaker ekstra godt ute=)

Kim-Andrè med Mats på fanget og meg som aker om kapp:)

I kveld så lå ting til rette for at mor og far skulle kose seg litt ekstra. Mats skulle i seng og Elias skulle sove borte hos kameraten sin. Jeg hadde kjøpt inn reker og kvelden skulle tilbringes med reker, cider og øl i sofaen foran tv’n:) Tja, hva skal man si…. Elias er hjemme, uten å gå inn på grunnen for det. Gaaah, jeg er bare fryktelig lei……. Mats sto opp igjen “hundre” ganger før han endelig roet seg i sengen og vi måtte gå opp og ned for å legge han mellom rekerensing og spising=/ Det skal liksom aldri klaffe=/

Men nå er det rolig i huset, endelig. Jeg er spent på morgendagen og Elias…. Uff, det skal ikke være så greit bestandig=/ Men planen er at han i det minste skal få leke med kameraten sin på dagen…. Så får vi se…. Jeg hadde ikke akkurat satset penger på at den planen blir gjennomført=/ Gudameg (som Mats sier) jeg er sååå dritt lei=/ Kanskje litt i overkant lei også faktisk=/ Da er det godt at man er to og den ene kan ta over når den andre bikker litt over… Det vil si meg i dag=( Gud, gi meg styrke sier jeg bare….


Nok en fin solnedgang, dere er vel kanskje litt lei nå…..

Nå er vinterferien praktisk talt over, jeg har vel litt delte følelser der. Det skal bli godt å levere unger her og der og komme hjem til tomt hus og klare å tenke en tanke ferdig uten å bli avbrutt. Men med skolen så følger lekser og mas, og kveldsaktiviteter…. Og mann hiver seg nok ut i en ny uke med overtid…. Karina begynner uken med time hos reguleringstannlegen og jeg avslutter uken med min time for å sette inn en permanent fylling på disse dumme tennene som har kranglet. Åååå, som jeg gleder meg….. Not=/ Og etter den turen til tannlegen så kan jeg jo bare glede meg til å se hvor mye denne moroa har kostet=/ Pøh, jeg skulle fått betalt for å gå dit…..

Vi har liskom tyvstartet helgen vi da, så jeg sitter vel her og har ikke den helt store fredagsfølelsen… Men fredag er det, i en hel time til….

God helg alle søte små, og store da;)Nyter fridager

Det var jammen godt med en dag uten så mye stress i dag;) Mats sto riktignok opp på feil bein i dag og var forferdelig kranglete=/ Det hele endte med at han falt ned trappa og slo seg veldig…. Neseblod, blod fra munnen, oppskrapa og med nye kuler i hodet…. Uff=/  Men etter den nedturen så forandret humøret seg…. Kanskje noe ble ristet på plass oppi hodet??

 
Litt forslått og med blod i nesa…. Men det er godt at de små kroppene tåler en trøkk;)

Lek og morro med biler;)

  Jeg har vel holdt på med noe i nesten hele dag, men det har vært tid til litt kos også. Siden det var veldig kaldt på morgenen i dag så ble vi enige om at vi skulle utsette aking til i morgen, eller helgen, vi får se hvordan været blir. I dag var det meldt overskyet på yr og derfor valgte vi bowling. Nå ble det litt sol og temperaturen krøp opp i løpet av dagen, men da hadde vi allerede lagt en plan, så da fikk vi holde oss til den. Sander var i hundre og gledet seg til å bowle:)


Klar for bowling:)

Elias bowlet for første gang og klarte seg sååå fint=)

Gjengen samlet mens de har tatt seg en pause:)

Ole tok med seg de fire eldste ungene og dro av gårde og jeg ble hjemme med turboen vår. Det fristet rett og slett ikke å løpe etter han på bowlingen…. Så da ble jeg hjemme og jeg tok meg den frihet å se litt på ski på tv:) Heeeelt i fred og ro:) Det er deilig det!!! Mats sov og huset var tomt…. Bare meg og ikke noen som forstyrret:) Men etter luren til Mats så gikk det i hundre igjen. Jeg har vært flink husmor i dag og holdt på nesten hele tiden mens de andre var borte. Her skinner solen inn om dagen og støvet blir veldig synelig=/ Så mor måtte gå litt over med støvfilla så det ikke så så ille ut… Og så var det en jobb på vaskerommet da…. *sukk* Man blir aldri ferdig der inne=/ Og så hadde jeg lovet Karina skolebrød i dag og da måtte jeg jo sette deig til det. Så har har det vært kanelsnurrer, skolebrød og boller:) De andre hadde med pizza hjem etter de var ferdige med å bowle og vi koste oss med den;) I kveld ble det bakst til kvedsmat=) Det er ikke så galt med litt fri;)


Baksten:) Mmmmm

Nå er mat handlet inn til helgen og alt er på stell:) Hipp hurra for effektivitet. I morgen så får vi se om vi får oss en aketur:) Ingen spesiellle plikter står på programmet og det er deilig. Det var helt greit å være hjemme i dag og få unna litt av de kjedelige pliktene, men i morgen er jeg klar for å gå ut i frisk luft;)


Klar for senga:)

En liten kosestund på sofaen;)

Nattinatt:)

Dette innlegget tok bare en halv evighet…. Bloggen er ikke alltid like samarbeidsvillig=/ Nå er det snart natt og en ny dag venter. Jeg krysser fingrene for en utedag med pølser på bålet og fornøyde barn med roser i kinnene;) Jeg er superklar for litt fart og morro;)

Nå snakker vi

Vinterferieværet har kommet for fullt og slaps og snø er byttet ut med sol og noen få kuldegrader:) Solen skinner inn og viser hvor mye støv som egentlig ligger rundt omkring og vinduene kunne vel trengt en runde med pusseskinnet…. Men pytt pytt, det får vente for nå er det ferie!!! Og nå snakker vi virkelig ferie:) For nå har mannen tatt helgen og vi skal kose oss sammen:) Juuuhuuu, nå har det vært tre hektiske dager (for mannen jobbet selvfølgelig litt overtid i dag også…) så nå skal det bli godt å roe helt ned og finne på ting sammen:)

Ungene har ytret ønske om litt baking, vi skal ake og bowling står høyt opp på ønskelisten. Og største storebror har fått smaken på å kjøre bil, så han vil nok ut å prøve seg litt som sjåfør igjen;) Vi skal nok få kost oss og ikke minst roe ned litt igjen:) Det skal bli helt greit=)

I dag har Mats vært i barnehagen og kost seg der. Jeg har ryddet litt i klesskapet mitt, det merkes at våren er i anmars og mørke kjedelige farger er i ferd med å bli byttet ut med litt mer vårlige farger:)  Det har blitt et par turer innom klesbutikker i det siste. Det er så deilig å få litt påfyll av noe nytt:)

Elias og Sander ble jaget ut i dag…. De har jo ikke vett til å gå ut og kose seg i vinterværet. Vi har akebakke rett bortenfor huset vårt og det er jo bare morro å ake. Så de labbet av gårde og prøvde ut forholdene i akebakken;) Det er ganske merkelilg, men de var faktisk helt alene i bakken…. Hvor er alle barna nå om dagen da??? Inne og spiller online med naboen?? Jeg liker ikke helt utviklingen der jeg…. Det er jo nesten ikke unger å se ute i gata lenger=/ Enten så sitter de opptatte med lekser, er på aktiviteter eller så spiller de eller ser på tv…. Den spontane leken i gata er nesten borte=/ Alt skal være så organisert nå om dagen og ungene klarer nesten ikke å ta seg til noe hvis ikke voksne legger til rette.

 
Ut på aketur:)

På ettermiddagen har vi hatt besøk:) Det er ikke ofte vi voksne tar seg tid til skravlekvelder, det blir som regel med unger på slep. Men nå blir jo ungene så store og det går faktisk an å snakke litt i fred mens ungene driver på med sitt, det vil si, de ser på tv/spiller….. Ja, litt lek glimtet de til med også;) Nok en gang så finner vi ut av vi snakkes alt for skjeldent…. Vi har alt for mye å oppdatere oss på og tiden flyr jo fra oss på slike ettermiddager… Men det er jammen ikke lett å finne tid til slike sammenkomster, unger, lekser og aktiviteter tar jo mye tid….

Heldigvis så ser det ut til at både Mats og Karina er på bedringens vei. Mats har jo egentlig ikke vært i så dårlig form, han har bare hostet veldig etter han har lagt seg. På dagen har han vært i fin form;) Men Karina som har ligget nå i flere dager, har blitt mye bedre i dag og matlysten er tilbake igjen. Så da tror jeg at det ligger til rette for en utedag i morgen. Det meldes om sol og det hadde vært deilig med en dag med mye frisk luft:) Nå skal resten av vinterferien nytes=)

Ake er gøy!!!

Man vet at det går litt i hundre når man akkurat kom på at man skulle lukket vinduet på rommet til ungene før jeg la meg i går kveld….. Høhø, litt i seneste laget kanskje=/ Heldigvis så hadde mannen kjent at det var litt kaldt i rommet når han var oppe der før han la seg i går kveld, og lukket vinduet. Jeg pleier ikke å lufte der når det er så kaldt ute, men i går hadde Elias og besøket herjet litt vel mye på rommet så jeg satt opp vinduet for å få inn litt luft før vi skulle legge oss…. Svimehue=/

Overnattingen gikk veldig fint. De sovnet riktignok litt sent, men da de sovnet så sov de godt!!! Mats våknet ganske sent på kvelden med tidenes hostekule etter alle andre hadde sovnet . Han hostet til han brakk seg og hylte for han fikk ikke pustet=/ Jeg ble egentlig mest bekymret for at overnattingsgjesten ikke skulle våkne…. *kremt* Man merker at man har fått nummer 5 i rekka….. Men om overnattingsgjesten hadde våknet så sent, så er jeg redd for at løpet hadde vært kjørt og at han ville hjem…. Men det gikk fint og Mats roet seg i sengen på rommet vårt:)

Så satt jeg i sofaen og blomstret helt alene da…. Mannen kom ikke hjem før det nesten hadde blitt en ny dag på kalenderen….. Jeg blir litt lei av å være så mye alene, spesielt når det er ferier=/ Men til torsdag så har han tatt seg fri og da skal vi kose oss sammen:) Jeg håper at det blir en tur i akebakken.

Mats og jeg måtte lufte oss litt i dag, til tross for stygg hoste i går kveld…. Sander, Elias og Kim-Andrè ble hentet av farmor og farfar litt utpå dagen (etter overnattingsbesøket hadde dratt hjem) og Karina lå på sofaen. Hun er fortsatt ikke i form=/ Jeg var sånn passe varm i pappen etter overnattingsbesøk, for ja, tempoet skrus opp enda et par hakk når det er besøk her. Så Mats og jeg tok turen ut for å ake litt:) Og vi koste oss såååå masse. Vi har sust nedover bakker i full fart. Den ene bakken var det mye is i og det gikk så fort at jeg nesten ble litt redd… Hihi, men Mats og jeg lo oss skakke. Jeg er nesten sikker på at hele nabolaget hørte oss…. Og dere som følger meg på Instagram fikk jo fortløpende oppdatering fra morroa;) (mortil5 heter jeg forresten for de som lurer)

Hele to timer var vi ute, men da var det nok. Mats falt av kjelken mens vi gikk hjemover og da var det jammen nok…. Da vi kom hjem så merket jeg at han var blitt litt kald=/ Isj, det var jo ikke så bra da…. I skrivende stund så har han fått nok en hostekule….. Men vi hadde det gøy da=) Ingen kan si noe annet enn at aking er GØY!!!!


Mats er litt trøtt etter luren sin;)

Blinkskudd…. Synes nesten at det ble finest i sort/hvitt….??


Wiiii, vi suser nedover bakken;)

Vinteridyll….. Mats storkoste seg i bakken;)

Klar for en ny aketur;)

Og der var det nok…..

Mats kuler’n på sofaen med iPhonen før leggetid;)

Nå har endelig roen senket seg. Hva skulle man gjort uten rolige kvelder?? Nåja, jeg vet jo ikke hvor lenge det holder nå da. Mats er ganske urolig i kveld=/ Men da er det bare å nyte så lenge det varer. Her er det 4 stjerners middag og en brusboks på bordet, ja og så ligger det sjokolade på bordet også da:) Er det ferie så er det ferie;)