Alle under samme tak igjen

Da er vi fulltallige igjen og alle barna er trygt hjemme igjen:) Det er alltid godt å få de hjem, man leser alltid om stygge ulykker i påsketrafikken=/ Vi har ventet og ventet på de i dag, men jammen ble det sent før de var hjemme. Klokka ble nesten halv ti før de var her. De måtte bare sole seg litt før de kjørte hjemover i dag:) Og mens vi har ventet så har vi kost oss litt ute i dag siden formen til Mats er tilbake til normalen igjen. Typisk at han skulle bli i dårlig form akkurat denne helgen her….. Måtte liksom bare plotte det inn denne helgen=/ Elias har hatt besøk av kameraten sin i dag og vi har grillet pølser i hagen her hjemme:) Ungene har løpt rundt og kost seg i solen. Nå har leker og mye annet rart dukket opp i snøen som smelter. Noen bøtter og biler er fremdeles frosset fast i bakken i sandkassa=/ Så vinteren er ikke helt borte enda….


Vårdressen er i det minste funnet frem:)

Pølse i det fri:) Ingenting smaker bedre for ungene=)

Nammis:)

Etter kameraten til Elias hadde dratt hjem så fant ungene frem den gamle bilen til Elias. Av en eller annen grunn så har den ikke vært så populær, men i dag så fant Mats den og da skulle begge to ha den… Så de måtte bytte på med å kjøre den. Og i dag så ble de liksom ikke lei….. Batteriet har ikke vært ladet siden i fjor sommer og bilen gikk og gikk….og gikk:) Jeg håper at den blir brukt mye av Mats, for nå har vi ingen som kan arve den etter han. Så da kan han bare “bruke den opp” før han vokser ut av den. Mats var skikkelig flink og svingte rundt og holdt seg på veien:) En god sjåfør er han;)


Klar for kjøretur:)

Småtten var en dyktig sjårør;)

Ole måtte selvsagt prøve det nye antrekket sitt ute i dag:) Det er godt med skikkelig utetøy;)

Det er deilig i solen ute, men det er skarpt i luften enda. Vi var ute en god stund i dag og jeg ble litt kald etter et par timer=/ Det har blåst litt i dag og det merkes godt. Ungene løp rundt og de var ikke kalde i det hele tatt når de kom inn. Så det er nok greit å begynne og vaske og legge bort det tykkeste vintertøyet nå. Endelig;)


Mats sammen den nye tigergutten sin;)

“Mmmiiiilll” som Mats så kjekt sier:)

Og da var jammen snart påsken over for denne gang. Bare morgendagen før hverdagen henter oss inn igjen=/ Men jammen har vi vært heldige med været denne påsken. Vi har så og si hatt sol hver eneste dag:) Man kan jo ikke klage da.Og alle ngene hadde kost seg på tur:) Vi har ikke sett så mye til de etter de kom hjem. Sander gikk i dusjen og så var det natten for han. Karina hoppet også i en etterlengtet dusj og etter det så forsvant hun opp på rommet…. Man skal ikke se bort ifra at de har vært litt lenge borte fra sosiale medier….. Kim-Andrè har sittet og oppdatert seg litt og nå er det han som skrubber bort en uke med møkk=/ Hihi, det er nok godt med en varm dusj etter en uke på hytte uten varmtvann i krana;)

 Det er meldt sol i morgen også, kanskje vi finner på en eller annen utflukt:) Det hadde vært en fin avslutning på påsken;)  Men jeg tror ikke at vi får med oss de to eldste…. De har nok fått sin dose med frisk luft for denne gang tenker jeg;) Men vi andre kan jo ta oss en liten tur, eller vi kan være hjemme og vaske klær… What to do, what to do…..

Et år eldre…

Jeah jeah, da var den dagen over også. Og jeg har blitt enda ett år eldre….. Vi snakker ikke mer om det=/ Mats var pjusk i formen i dag da han sto opp. Varm i pappen og null matlyst og veldig kosete. Nå synes jeg at ha har vært mye syk=/ Han sovnet nesten på fanget mitt på formiddagen så da la vi han ut så han fikk en god lur i vognen sin:) Og mens han sov så kom mamma og pappa innom en tur. Vi skal ikke feire noe bursdag før neste helg, for Elias har bursdag på torsdag og vi slår alltid sammen hans bursdag med min:) I praksis så betyr vel det at vi ikke feirer bursdagen min. Hehe, like greit, for det er jo jeg som styrer med kaker allikevel… Men mamma hadde selvfølgelig plukket opp at jeg ønsket meg en påskehøne som jeg falt for på “Til Bords” men som jeg ikke kjøpte for jeg synes at den var for dyr;) Så nå står den så stolt på toppen av et skap så ikke Mats skal ta den og kaste den i guvet…. Høhø, her tas det forholdsregler:)

Etter luren til Mats så satset vi på at det skulle gå greit å ta med seg Mats til butikken. Ole skulle se om han kunne få kjøpt seg en litt mer fancy turjakke og bukse enn det han har nå. Det han har nå er veeeeldig gammelt…. Og siden vi stadig er ute på turer (med og uten sekk på ryggen) så var det på tide å fornye seg litt der. Jeg har fått kjøpt meg hele to sett i løpet av vinteren og Ole har ikke kjøpt seg noe på evigheter…. Stakkars….. Hehe, men det var på tide at han fikk kjøpt seg noe nytt;) Og Skogstad har masse på 70 % og da er det gøy å handle. Jakke og bukse kostet under 500 kroner. Ikke dårlig når bare jakken kostet godt over 1000 lappen i utgangspunktet:) Så nå kan vi gå på turer i stilige antrekk fra Skogstad;) Hehe, dette er ikke et sponset innlegg altså, jeg er bare så fornøyd med det vi har kjøpt. Og i dag fant jeg meg 3 jakker, en bukse og en fleece genser jeg har syyykt lyst på….. Det er farlig å gå slik og titte=/

Før vi tok turen hjem igjen så fikk Mats seg en Tigergutt bamse som hopper og spretter. Og jeg fikk ingenting….. Hmfr, hva skjedde med at det er jeg som har bursdag da??? Hihi, jeg skal ikke klage, for jeg har fått penger av svigers og så skal jeg endelig få kjøpe meg ramme til alle 1-års bildene av ungene. Mats sine bilder har fortsatt ikke funnet veien inn i ramme for de andre har slike foliealbum som står på en slik liten smal hylle i trappa vår opp til stua. Og selvfølgelig så hadde det albumet gått ut av produksjon da vi tok 1-års bilder av Mats. Så nå skal bildene samles inn i en spesialbestilt ramme:) Jeg gleder meg masse til jeg får den opp på veggen. De som følger meg her på bloggen husker kasnkje rammen jeg bestilte til 4-måneders bildene av ungene?? Den rammen ble jeg veldig fornøyd med og en slik ramme skal jeg ha til 1-års bildene:) Bare litt større, for jeg skal ha med søskenbilder også. Ååååå som jeg gleder meg til jeg får ordnet det:)

Elias har funnet veien hjem i dag og Mats ble veldig glad for å se han;) Og da ble Mats veldig i farta igjen og det virket som om feberen bare forsvant…. Han løp rundt og hadde det gøy:) Og resten av ettermiddagen har gått med til unger og matlaging:) Ting tar tid innimellom og i dag har jeg laget god mat som vi ikke lager så ofte og det tok lengre tid enn jeg regnet med…. Men godt ble det, selv om det ble mye klin. Spesielt da jeg skulle ta kalkunbrystet ut av ovnen og kalkunen havnet på gulvet…… Hehe, da kom det noen saftige gloser=/ Men det ble da mat til slutt. til og med hjemmekomponert saus som smakte kjempegodt:)


Lille luringen:) Hehe, legg merke til den bittelille yoghurtflekken på magen hans…

Noe er veldig gøy….

Tullekoppen fikk beskjed om å smile pent så mamma fikk et fint bilde, og det ble da fint;)

Badegutt:) Litt sliten og slækk i blikket ser jeg….

I morgen kommer fjellfolket hjem igjen og da er vi fulltallige igjen:) Så ble det ikke til at mor og far fikk helt barnefri denne gangen heller da=/ Jeg har vel kjent litt på skuffelsen i dag. Det har til tider vært noen tøffe tak her i påsken og jeg synes at vi hadde fortjent et barnefri døgn… Men slik ble det ikke og det er nok lenge til neste anledning byr seg…. Nå er det bare å se fremover og motivere seg for at det blir hektiske dager igjen:) Men vi har da slappet av en del i påsken også, så vi skal vel ikke klage. Å ha ett og to barn hjemme er jo nesten fri for oss:) Vi har jo hatt noen fine dager hvor vi har kost oss;) Og ferien er ikke over enda;)

Kvelden ble ikke som vi trodde

Tja, hva skal man si da…. I dag var dagen kommet, vi skulle levere fra oss minsten og ha helt barnefri et helt døgn. Det har vi sett såååå frem til. Vi har jo barnefri innimellom når vi skal noe spesielt, men aldri uten at vi har noen andre planer enn å slappe av og kose oss sammen, bare mann og meg…. Det må være flere år siden vi hadde en slik dag.


Mats i farta på morgenen:)

Så i dag sto vi opp og spiste en lang og god frokost. Det er deilig med slike frokoster hvor vi bare slapper av:) Nykokte egg og reker fra i går… Mmmmmm, skikkelig kosefrokost. Mats la seg ut litt tidligere enn det han pleier for han var oppe tidlig og da var det greit å bli ferdige med luren så vi kunne kjøre opp til farmor og Elias. Vi pakket og holdt litt på mens Mats sov. For jammen er det litt som må pakkes med til han. Reiseseng, dyne, pute, kosedyr, klær (og litt ekstra klær i tilfelle…), blleier, litt mat han liker godt, vogn, ja det er mye som skal huskes. Men alt ble pakket ut i bilen og vi vekket Mats. Litt grinete virket han og kanskje litt varm…???? Nei!!! var Ole sin bestemte kommentar da jeg nevnte det og “nå drar vi”!!! Hihi, han var ganske bestemt der ja:) Og da vi kom hjem til farmor og Elias så virket Mats i farta. Ikke virket han varm lenger og han satt seg ned og spiste et kenkkebrød for de skulle ut å ake litt for middag. Han virket i fin form og vi tenkte ikke mer over det:)

Ole og jeg snek oss innom mækkern da vi hadde levert Mats. Vi hadde ikke spist siden frokost og vi skulle gå en tur på Alby. Vi hadde bare pakket med litt kakao, appelsin og kvikk lunch. Så vi fant ut at vi trengte litt mer mat i magen før vi skulle lage oss god mat i kveld. Vi delte en liten meny fra mækkern og ble gode og mette:) Hihi, ikke så mye som skal til:) Videre gikk turen til Alby og der var vi ikke alene… Det var biler og mennesker over alt og det var nesten ikke ledige parkeringsplasser. Men vi fikk parkert og gikk gjennom skogen og til stranda. Og der fant vi en ledig benk og satte oss ned og nøt sola. Snakk om perfekt påskevær da:) Vi koste oss lenge der og spiste appelsin og delte kakao (vi glemte kopper og hadde bare den som fulgte med termosen) og så delte vi en kvikk lunch i solen. Her snakker vi kos på høyt plan:)


Nydelig vær<3

Etter et par timer med sol og kos så dro vi hjem og slang oss ned på sofaen. Helt konge!!! Ikken noe mas…. Bare oss=) Planen var at vi skulle steke kalkunbryst, lage saus ut av kraften og lage fløtegratinerte poteter. Namnam:) Men så ringer telefonen…… Det var farmor og Mats var visst ikke i form….. Hva gir du meg???? Jeg trodde nesten at hun tullet… Men nei, det gjorde hun ikke=/ Så det var bare å slenge seg i bilen og kjøre å hente han. Og det var en slakk liten gutt som satt på fanget til farmor=/ Så da måtte vi bare samle sammen alle tingene hans og ta turen hjem. Og rett før vi kommer hjem…… ja da spyr han ned hele bilen=/ *sukk*

Så kvelden ble ikke slik som vi trodde. I stedet for å lege god mat og slappe av så har vi vasket spy, stellet en liten syk gutt og pakket ut av bil=/ Ikke akkurat slik som vi hadde forestilt oss kvelden. Men Mats sover og har ikke kaset opp mer, så vi håper bare at det bare var bilturen… Det er alltids lov å håpe…. Vi snakket faktisk litt om hvordan man justerer kravene våre. For mens vi kjørte til Alby tidligere så ringte vi Kim-Andrè for å høre hvordan de hadde det på fjellet. Og de satt inne og spilte ludo for været var litt dårlig. Da vi spurte hvor dårlig det var så fikk vi svar at det var litt sol innimellom, men mest skyer. Og som jeg og Ole snakket om da vi hadde lagt på så hadde de nok vært ganske fornøyde med været om de hadde hatt flere dager med snø eller tåke. Men nå som de har hatt flott vær så stiger også kravene. Og her hjemme akkurat nå, ja så er vi veldig fornøyde hvis vi slipper å tørke opp mer spy i denne omgangen. Man kan si vi har senket kravene litt fra i morgen i dag….


En syk liten gutt=/

Nå har Ole akkurat bannet og svertet for han har satt på trekket på bilstolen igjen. Det måtte jo en runde i vaksemaskinen og han tok det av uten å tenke på at det faktisk skulle på igjen…. Hehe, det er lattelig hvor vanskelig det er å få på slike ting igjen=/ Men nå er det på og igjen så er vi ganske så fornøyde her vi sitter. Setet står til tørk og Mats sover, og her sitter vi gode og mette, Ole bestilte favorittmaten vår og vi har kost oss. Planen var at vi skulle bestille mat i morgen som jeg har bursdag, men da får vi heller steke oss kalkunbryst i morgen i stedet:) Hvis ikke det blir flere forandringer i planene da….

Slik ble dagen vår:) Har du kost deg i fint påskevær i dag?

Vi blir stadig færre….

Det virker som om vi blir ett barn mindre for hver dag som går her…. Hehe, litt greit at ikke alle drar på èn gang for da hadde vi vel fått sjokk. Greit å ta det gradevis;) I dag dro Elias til farmor og han skal få sove der i to netter. Nå gikk det over alle støvleskaft her med tanke på hestekuren han går gjennom og vi har avbrutt den og håper at vi tok riktig beslutning. Det kan umulig meningen at det skulle være slik som vi hadde det nå…. Så i dag fikk han lov til å bestemme selv om han ville være med oss på tur eller om han ville dra til farmor. Og farmor vant=) Elias har nok blitt litt tappet for krefter de siste dagene og det var nok godt for han å få ta det litt rolig hos farmor. Men de har vært ute og akt og kost seg i dag og det virker som om ting roer seg nå. Jeg håper at vi er over kneika nå og at ting stabiliserer seg fremover:)


Klar for overnattingsbesøk hos farmor;)

Siden Elias valgte å dra opp til farmor i dag så har vi bare hatt med oss ett barn på tur i dag. Vi skulle ut og grille sammen med et vannepar og dette har vært planlagt en god stund. Og da hadde ingen av barna våre noen planer…. Så skulle plutselig Kim-Andrè og Karina bort, og jammen så fikk ikke Sander dra på fjelltur også….. Ikke alle er like glad i å planlegge slik som vi er….. Og siden Elias har hatt noen tøffe dager så ville han heller ikke være med på tur. Så da ble det bare Matsen som ble med på tur da…. Hehe, fra 5 barn til 1…. Jaja, vi får ta det igjen ved en senere anledning. Vi kan dra på tur flere ganger vi:)


Klar for å grille pølser;)

Mmmmm, pølser er digg;)

Og så ble det kjeks til dessert:)

Vi som dro hadde en fin tur og vi har grillet pølser på bål og kost oss. Appelsin, kakao og kjeks var også med i sekken;) Det er ikke så galt med påskeferie. Etter vi hadde vært på tur så tok vi turen ut til mine foreldre og drakk kaffe hos de:) Så dagen fløy av gårde og vips så var det kveld…. Og det er ikke noe problem å komme hjem litt sent når man bare har med seg ett barn:) Mats legger seg jo i 20 tiden og da ble det stille her:) Nå har vi kost oss med reker. Skikkelig kosedag:)


Kosestund i sofaen<3

De koser seg visst på hytta også og de har bare fint påskevær. I dag har de gått på skitur og så har de stekt vaffler på verandaen. Det er godt at alle koser seg og har det bra nå:) Det blir nok veldig rart for Mats å stå opp i morgen og ikke ha noen å leke med. Han har hengt sammen med Elias nå som Sander har vært borte og i stad så gikk han rundt og ropte etter Sander. Han lurer nok litt på hvor han har blitt av….. I morgen så kjører vi også Mats opp til farmor og da skal mor og far ha helt barnefri. Vi har ingen andre planer enn å nyte….. Stillhet og tid til overs er det lenge siden vi har hatt;)

Det ble en 6’er

Endelig så var påsken her og vi roer ned:) I dag har vi gjort en siste innsats før vi skal slappe av og forhåpentligvis nyte noen fine påskedager. Sander ble sendt av gårde i dag klokka 9:) Og det var en litt betuttet Elias som vinket hade til storebror=/ Det er nok veldig rart for Elias å være hjemme uten Sander. Og jeg skjønner jo at han ble litt lei seg over at han ikke fikk være med. Jeg forstår jo at ikke alle kan være med, men det gjør det ikke lettere for et mammahjerte å se hvor stille og rolig han ble etter vi hadde vinket de av gårde. Ting er ikke så lett for han om dagen og så måtte han i tillegg være hjemme mens tre søsken skulle kose seg på fjellet….. Mor har tørket tårer opp til flere ganger i dag… Stakkars lille gutten min…. Jeg håper at vi er over kneika om et par dager så vi kan kose oss…. Nå kommer vi oss ikke ut av huset en gang=/ Vi krysser alt vi har for bedre tider snart:)

Men vi har prøvd å gjøre det beste ut av tingenes tilstand og Elias og Mats har lekt med plastelina, vi har spilt stigespillet, noe som er hysterisk morsomt, og så har vi hyret inn en kamerat til å leke litt med Elias.Og det hjelp veldig med litt besøk. De har herjet rundt og ledd masse:) Og mor fikk luftet seg en tur da hun måtte handle inn mat og kos til påsken:) Ungene fikk ny og fin plastelina for den gamle var blitt tørr og vanskelig å leke med. Vi må bare belage oss på litt mer innetid så da er det greit at ungene har noe å gjøre;)


Heeey, detta var gøy;)

Elias holdt ut lengst og lagde masse fint:)

Lille røveren har tatt seg en tur i kjøleskapet…..

Jeg fikk akkurat en sms fra fjellet og de har det fint:) Nå er alle på plass der oppe og jeg tror at de koser seg glugg….. Skulle ønske at vi andre også skulle dit…. Det ser veldig deilig ut der oppe med sol og snø så langt øyet rekker:) Jeg skulle ønske at hytta var litt større og hadde innlagt strøm og vann…. Jeg er ikke helt der at jeg tar til takke med utedo og null dusj…. Jeg er nok mer et luksusdyr….. Ja takk til utendørs jacuzzi og varmekabler i gulvene:) Hehe, jeg kunne vel tatt til takke med en mellomting også med bad med do og varmt og kaldt vann:) Men nå sporet jeg litt av her…. For det jeg skulle fortelle dere var jo at Karina fikk 6 på musikkprøven sin:):):) Husker dere den?? De skulle vite komponist, musikksjanger og årstall….. Og det var vel 46 sanger…. Jeg mener at de fikk 18 av sangene og Karina fikk en 6’er. Jeg er umåtelig stolt av henne:) Den prøven pugget hun lenge til…. Flinke jenta mi=)

Nå har vi sett på Istid 4 sammen med Elias og kost oss:) Koselig med litt tid sammen uten andre forstyrrelser…. Bare oss, snop og tv’n=) Det ble en fin avslutning på dagen;) I morgen skal vi egenltig på tur…. Men jeg vet ikke helt om vi får det til. Vi får se i morgen…. Jeg håper, men har ikke helt trua…. To dager igjen….. Så det da bli bedre tider igjen;) Jeg håper og tror……

Påskepynten er fremme

Endelig har vi fått frem litt påskepynt i huset. Jeg var en lliten tur ute og tittet litt etter noe mer pynt, men det var ikke rart jeg fant. Det er utrolig lite å finne i år…. Så da får det duge med det vi har:) Nå er det påskeduk på bordet og noen kyllinger her og der:) Og jammen fikk jeg påskeegg med masse godis i dag. Blomster fikk jeg også. Jeg har snart bursdag og da er jo 3 av ungene borte så da fikk jeg litt i dag:) Og gaven jeg skal få av Ole vet jeg hva er og den skal jeg ordne med selv;) Hihi, jeg gleder meg=)


Nydelige blomster<3

Og deilig påskeegg:) Sander og Elias var så stolte da de ga det til meg:) En god egenskap å ha, gleden av å gi bort:)

I dag skulle frøken M hentes, men der var det plutselig blitt en dobbeltbooking og hun kom nesten ikke før det var tid for å levere henne hjem igjen. Jeg hadde avtale med mamma om å titte litt i butikker så da ble det slik i dag=/ Men jeg trengte virkelig å komme meg en tur ut i dag. Som jeg har skrevet om før så har vi et problem her hjemme som vi prøver å løse og vi er midt i en hestekur nå som tærer på meg ganske mye. Hvis du tenker at noe er slitsomt og du ganger det opp ganske mange ganger, så kan du kanskje tenke deg hvordan det er….. Ikke lett, men jeg håper at vi ser lyset i tunnellen snart. Hvis ikke så er det bare å kjøre meg til lukket avdeling og la meg bli der en god stund….. 

Men nå er vi snart i mål og i morgen er det bare en halv arbeidsdag på Ole. Jeg er nesten ferdig med å shine opp til påske, jeg har bare litt igjen som jeg gjør i morgen før jeg fyker ut og handler inn påskekos før det er ferie:) Sander drar på fjellet sammen med tante i morgen og han gleder seg masse:) Jeg har pakket og gjort klart til i morgen. Det er vel sikkert noe jeg glemmer, det er det jo alltid, hehe:)


Elias fikk en liten påskehøne med litt godis i av meg i stad fordi han ikke får bli med på fjellet:) Et lite plaster på såret, men neste gang er det kanskje hans tur:)

Lille flinkingen vår som må være så flink han bare kan om dagen…..

Mats synes at det er stas med påskepynt:) Han er ikke alltid helt ening med meg om plassering av pynten og flytter om og ordner fælt….. Det er travle tider foe en liten gutt;) Det er godt at det ikke er s¨ofte man pynter til høytider=D

 

Vi blir stadig færre

Nå virker det endelig som om den mest intense kulden har sluppet taket. Det er kaldt på natten, men på dagen blir det fort deilig temperatur. Og nå tiner is og snø og man kan nesten se at det minker:) Juuuhuuu, det er lys i den mørke tunellen=) Nå er det skikkelig vårstemning ute. Fuglene synger og det er lyse fine kvelder.

Mats har vært i barnehagen i dag. Men nå skal han ha ferie han også og skal ikke i barnehagen før neste onsdag. Så nå roer vi ned enda et hakk:) I morgen skal vi hente frøken M. Ole skal på jobb, men han kommer han hjem til vanlig tid. I dag ble det litt overtid, men det ble ikke så veldig sent. Det blir litt kjedelige dager nå som ikke alle har ferie. Men Sander, Elias og jeg tok en tur på et kjøpesenter og kjøpte is. Vi har en motivasjonskalender gående og nå var det tid for is;)

Da vi hentet Mats i barnehagen så lekte han ute i finværet. Det er vann over alt og da koser de små seg max. På turen hjem så var vanndammene rekordstore og Mats kunne nesten svømme i de….. Det skal bli deilig når det tørker opp:) Men nå smelter is og snø og det er så godt. Nå er vi superklare for vår.

Sander har fått tilbud om å få være med da tante drar oppover på fjellet til onsdag. Han ble helt i hundre og var såååå klar for det. Hihi, han er familiens skravlekopp og det første han sa da han ble spurt om han ville kjøre sammen med tante oppover til hytta var at da kunne han og tante kose seg og prate heeeeele veien opp til hytta:) Høhø, jeg tipper at tante kommer til å bli svett i ørene før de er halvveis oppe til hytta=) Sander gleder seg allerede så han nesten ikke kan vente med å reise. Det blir nok værre med de to som allerede er på plass på hytta….. De har jo sett frem til en hel uke uten småsøsken….. Jeg tror tante skal få overbringe den nyheten:) Men vi har jo fortsatt den meste masete gutten hjemme (Mats). Og Elias blir jo hjemme hos oss og bare det gjør en stor forskjell. Sander og Elias sammen kan være ganske masete, men Sander begynner jo å bli stor gutt og har jo roet seg betraktelig. Det er bare det at snattra går i ett noen ganger…..


I mangel på bilder fra dagen i dag så kan vi jo mimre ett år tilbake i tid. Vi hadde vel kommet litt lenger ut i våren da…..


Så var det dagens morgentroll da:) Hihi

I morgen skal vi ta det helt med ro på morgenen igjen. Det er så deilig synes jeg:) Vi må bare være klare til vi skal hente frøken M klokka 12. Det passer meg bra;) Vi får vel pakke litt til Sander i løpet av dagen og sjekke at skiutstyret fortsatt er i orden. Vi har ikke rukket å pakke det bort enda så det er vel ikke så langt unna:) Og fra onsdag har vi bare to barn hjemme, det blir rart…..

Er du glad i filmer?

Her i huset har vi hatt ganske mange filmer innom. Da vi fikk Kim-Andrè så kjøpte vi inn flest filmer til han, men det har jo blitt noen filmer til oss voksne også innimellom. Men nå har vi absolutt flest filmer til ungene. Og her ses det på filmer flere ganger i uken. Sander og Elias har mange barnefilmer og de ser på litt av hvert. Fredag og lørdag er det filmstund i loftstua og de blir enige om hvilken film de skal se:) Men de filmene som har vært populære her for de aller minste er Byggmester Bob, Brannmann Sam og Thomas Toget. Veldig hyggelige filmer som ungene har kost seg masse med:)


En ny film som skal ses på i påsken

 Men så er det slike filmer man bare må ha også da. Filmer som man har gode minner fra. Filmer somDirty Dancing og Ivanhoe. Det er to filmer som bringer frem gode minner. Jeg husker godt at jeg så Dirty Dancing på kino i mine yngre dager. Masse god musikk og dans…. Den filmen må man bare like:) Og Ivanhoe husker jeg at jeg så på i romjulen da jeg var barn. Den fikk jeg endelig tak i nå for bare noen uker siden. Og så har man filmer som Mamma Mia da, proppfull av god musikk som man har vokst opp med. Jeg elsker musikken og måtte bare ha filmen.


Noen av noen filmer vi bare måtte ha:) Noen har vi sett flere ganger, mens noen har blitt sett på 1 gang og så var det nok.

Og så må jeg si at jeg er en stor fan av Astrid Lindgren. Pippi, Emil, Tjorven, Marikken og alle de gamle gode….. Det er mange gode minner det<3 Jeg må si at jeg er litt lei meg for at ikke ungene her er så glad i alle disse seriene=/ Masse nytt og spennende har dukket opp og erstattet disse herlige figurene. Jeg har prøvd meg å sette på for eksempel Emil, ungene er ikke så interessert:(


Kosestund foran tv’n på morgenen:)

Jeg og ungene har mange gode minner fra mange fine filmer opp gjennom tidene. Noen filmer går i glemmeboka mens andre filmer blir sett på om igjen og om igjen. Og det er nok mange meninger om hvilke filmer som er best der ute. Jeg kom over en topp ti liste over de ti morsomste filmene noen sinne her Men ingen av mine favoritter befant seg på den listen. Jeg synes at det er kjempevanskelig å finne en god komedie. Men ingenting er som en god komedie som man ler godt av:) En god latter forlenger jo livet sies det:)

Har du noen favorittfilmer som du bare må ha i samlingen din?

Den store jakten…..

Da var 2 barn sendt av gårde til fjellet:) De var veldig klare til å dra i dag og kom seg til og med opp av sengen før klokka var halv ti:) Og litt etter 11 var de på vei oppover til påskefjellet. Jeg tenker at de koser seg max nå, ingen andre små barn som lager liv og røre, bare farfar som pussler rundt og han lager i grunnen ikke så mye lyd:) Kim-Andrè la ut et bilde på Instagram i stad og det så veldig idyllisk ut med sol og snø:) Og det er meldt bare fint vær, så alt ligger til rette for at de får en fin tur på fjellet:)

Etter de to eldste var sendt av gårde så var det bare å svinge seg rundt og få gjort litt småtterier før vi fikk besøk. Vi skulle planlegge bursdagen til Elias og kameraten hans som de skal feire i gymsalen på skolen første lørdagen etter påske:) Gutta våre har jo bursdag på samme dag og det er veldig stas. De er født på samme sykehus med bare noen minutters mellomrom og det er ganske sprøtt å tenke på:) De ble kamerater i barnehagen og de leker så bra sammen:)

Litt skravling blir det jo når vi samles og ungene lekte mens vi la ferdig planene:) Så var det bare å svinge seg litt rundt igjen å få i oss noe middag før vi skulle i bursdag til mammaen min:) Ungene koste seg og herjet litt rundt før vi tok turen hjem. Og da var det jammen leggetid. Så da sitter vi her igjen da…. Mann og jeg har vært på “hvor kommer den lukten ifra” jakt og etter hvert fant vi det ut=/ Katta har jo lang pels og noen ganger så kan det henge igjen litt i rumpa hennes etter hun har gjort ifra seg….. Og det fant vi under salongbordet=/ Takk for den liksom…. Jeg må nok frisere henne litt bak……


Jeg lot kameraet ligge hjemme i dag så det ble ikke så mange bilder i løpet av dagen. Men jeg måtte jo ta et par bilder av småtten da vi kom hjem;)

Ole har selvfølgelig blitt litt småforkjølet i løpet av dagen, jeg håper at det bare sklir over i løpet av natten. Men det hadde jo vært typisk om noen av oss ble syke nå som det nærmer seg ferie….  To og en halv arbeidsdag igjen så skal vi slappe av:) Jaja, det blir kanskje noen timer overtid i morgen da, men etter det er det bare å surfe seg gjennom dagene før påsken virkelig er her:) Jeg venter og lengter…..

Goaaaallllll

Kvelden i går ble kort…. Da unger endelig var i seng så sovnet mor og far på sofaen=/ Hmfr, her går man og gleder seg til fredagskveld og så sovner man…??? Jeg følte meg skikkelig snytt. Men jeg våknet så jeg fikk med meg siste halvdel av Senkveld, og så sovnet jeg visst igjen…. Hihi, noen ganger så skulle jeg ønske at jeg hadde vett nok til å gå og legge meg før jeg sovnet på sofaen. Men neida, her skal man liksom nyte kvelden hvor det er stille og rolig…. Men det ble visst veldig stille og rolig i hele huset, Kariana sovnet hun også og Kim-Andrè la seg tidlig. Det er kanskje like greit at det er påskeferien nå:)

I dag har vi brukt store deler av dagen inne i Ryggehallen og sett på Labb og Line turnering:) Det er så gøy å se de små løpe i flokk etter ballen. De er sååå søte alle sammen. Elias sitt lag vant 1 kamp og så tapte de to. Men Elias scoret et mål og det var jo så stas:) Pokal fikk de også så dagen var perfekt:)


Fotballgutten vår<3

I farta:)

Full kontroll;)

Mor og far kjøpte seg litt pust i bakken og kjøpte potetgull til Mats. Han satt vel stort sett stille når han spiste, ellers var det full fart….

Labb og Line delte ut pokaler:)

Nå har vi to nesten reiseklare barn som gleder seg til fjelltur i morgen. Kim-Andrè og Ole har spilt musikk på kjøkkenet og stemningen har vært på topp med hopp og sprett og litt lekeslossing av og til…. Hihi, det er jammen ikke gitt at far er sterkere enn sønn lenger….. Kim-Andrè “tar” iallefall meg lett=/ Stemningen har vært på topp i ettermiddag og det er deilig å tenke på at det er ferie:) I morgen drar Kim-Andrè og Karina opp på fjellet sammen med farfar og så kommer tante etter utover i uka:) De gleder seg til stille og rolige dager og jeg tenker at de kommer til å kose seg max=)

Det blir nok en hektisk dag i morgen også. Litt besøk, og så skal vi på besøk. Og så er det disse huslige oppgavene da….. Jeg burde vel egentlig funnet frem en påskekylling eller to, men jeg tror rett og slett at det ikke blir noe særlig tid til det. Men det er jo enda noen dager til påsken begynner så jeg får de vel frem etter hvert:)

Pynter du mye til påske?