Det er varmt….

Bare for å gni det inn litt…. Her svetter vi oppover;) Hihi, vi kan ikke klage:) Her i Puerto Rico har vi hatt er par hete dager nå og det er et must med parasoll. Ungene bor i vannet og er stort sett fornøyde:) Maten er god og mor har fått shoppet seg tidenes kuleste veske og et par solbriller i dag. Karina har kjøpt seg kjole og veske og vi jentene er veldig fornøyde:) Jeg får vise når vi kommer hjem;)
Ellers så er dagene ganske like her, vi bader, spiser og koser oss;) Ungene er stort sett fornøyde:) Litt solbrente har vi blitt, men vi klager ikke:) Det er ikke akkurat så lett å få ungene til å sitte i skyggen heller….

Selvfølgelig så klarer jeg ikke å få lastet opp bilder= Jeg får prøve om det går bedre ved bassengområdet i morgen;) Nuh er det natt:) En ny og lang dag ved bassenget venter i morgen, hoho;)

Off we go

Jeg burda vel vært i seng nå…..??? Men klarte jeg å komme meg i seng tidlig i dag da? Neida, her har det gått i ett i hele dag og nå sitter jeg her og blogger…. Hihi, måtte bare det før jeg hopper i seng. Nå er det meste pakket og klart, bare toalettmapper som må pakkes i morgen tidlig (eller natt…) Vi skal dra klokka 5 på morgenen og da må vi opp midt på natten=/ Men nå venter ferie så da går det vel greit.

Her er huset fullt av spente barn (og voksne). Det var ikke så lett å sovne i dag…. Sander er så spent at han nesten bruser over:) Karina har bestemt seg for at ho skal laste ned usannsynlig mange sanger og sitter fortsatt og holder på med det….. Jeg var ikke helt enig med henne at hun trengte så mange sanger, men det spilte visst ingen rolle… Så ho får bare sitte der=/

Mats har fått være sammen med farmor og farfar i dag så vi har fått holde på uten å bli avbrutt hele tiden. Det var veldig deilig=) Så vi har i grunnen pusslet rundt hele dagen uten å stresse. Handlet inn det siste har vi også, og nå håper jeg ikke at jeg har glemt noe. Skal ta en siste sjekk på huskelista mi før jeg legger meg. Jeg kommer til å være full av sommerfugle i morgen, det er tre år siden jeg var i syden sist. Så i morgen bør jeg ikke ha så mye å huske på…. Da har jeg egentlig mer enn nok med meg selv=/ 


Dette er tre år siden og da var vi i Tyrkia;)

Lille turboen på rømmen i pyjamasen….

I dag var det Mc Donalds som laget middagen…. Ferien er i gang;)

Dere som ikke har startet ferien sin enda får holde ut, det kommer bedre tider:) Og til dere som allerede er på ferie eller har ferie hjemme, god ferie. Nyt dagene og gjør det beste ut av dagene;) Nuh må jeg tussle i seng. Så blogges vi plutselig;)

Og bare så det er sagt så har vi både kattepassere som kommer for å mate Shari og kose litt med henne og andre som kommer innom for å se at hun har det bra. Så her vil det være mennesker titt og ofte. Og dessuten så har vi selvfølgelig alarm;) Så ingen kommer usett inn i huset her:) Bare så det er sagt;)

Huskeliste

Jeg fikk spørsmål om jeg kunne poste et innlegg med huskeliste til sydenturen og jeg kan jo skrive litt hva jeg synes er viktig å få med meg;)

Til minsten så synes jeg at det er viktig med noe kjent mat, og han er veldig glad i havregrøten fra Småfolk, så jeg pakker med en del slike glass i kofferten. Saft kjøper jeg også med siden han ikke er noe glad i brus enda. Det er kanskje greit å blande en flaske saft når vi skal ned å bade. Det blir jo litt kjedelig med bare vann, selv om alle våre barn er flinke til å drikke masse vann;) Vi har all inclusive, men jeg vet ikke hva slags drikke de har…..  Ellers så får han med en egen sekk til flyturen hvor jeg pakker med litt forskjellige ting å spise som vi kan bruke som lokkemiddel til å sitte rolig, bleier, handkle, våtservietter, smokker, bamse, og kanskje litt fargeblyanter og en fargebok. Så får han låne mobilen min til å spille litt på;)

I kofferten til Mats så har jeg også med myggnetting til vogna, ekstra trekk til dyne og pute til vogna, de faste bøkene vi leser hver kveld, bleier, helseteppe, croggs, ekstra sko, og selvfølgelig masse klær;)

Elias og Sander deler koffert og de har jo med det som er helt naturlig av klær. De skal også ha med seg croggs. I flysekken så har de pakket med seg iPad, nintendo, fargeblyanter og fargebok, en bok vi kan lese i og det blir vel litt diverse å spise i sekken deres også:) Sander vil også ha med seg nesespray for han får alltid vondt i ørene når flyet lander. Da skal det hjelpe med litt nesespray sies det (uten at vi har noe god erfaring med det…. Men det hjelper kanskje psykisk??)

Andre ting jeg har skrevet opp som kanskje er lett å glemme, men som er kjekt å ha med er klyper, vaskepulver (hvis ungene søler på seg og jeg vil vaske det opp så ikke flekkene setter seg), Klypa mi som jeg setter opp håret med, solbriller (ja, jeg kunne funnet på å glemme de…..), drikkeflaske til Mats, solkrem og armringer til Mats og Elias. Fotoapparat, pc og ladeutstyr er også greit å få med seg. Et eget apotek har vi jo også med oss og jeg må huske medisinene til Elias, paracet til store og små, immodium, plaster og klorheksidin.

 Og et lite tips til de som har med seg mannfolk som har blitt litt “tynne i toppen” (litt lite hår) Da er det faktisk veldig viktig med et hodeplagg. Sist vi var i syden så tenkte vi ikke på det og far i huset fikk seg en ubahagelig overraskelse på natten etter en hel dag i solen=/ Anbefales på det sterkeste å ha på seg caps for å si det slik;)

Har dere noen tips på ting jeg har glemt å skrive opp her så fyller jeg på etter hvert;)

Siste innspurt

Da har vi kommet til siste innspurt og ting begynner å falle på plass. I dag har jeg begynt å pakke slik at jeg vet at vi har nok kofferter. Det kommer til å bli en ganske grei mengde med kofferter vi skal ha med oss….. Skulle tro at vi aldri skulle komme hjem igjen….. Men med så mange så blir det jo ganske mye man må ha med seg. Bare handkler tar jo enormt mye plass. Neste gang har jeg lyst til å velge et hotell med handkleservice. Bare for å slippe å dra på en koffert ekstra. Vi må jo nesten ha med oss to handkler til hver siden vi skal være borte i to uker. Vi skal nok være mest ved bassengene, og da blir de jo i det minste ikke fulle av sand og saltvann:) Men med små barn så blir det jo litt gris med diverse snakcs……

De tre minste barna er så og si ferdig pakket. Karina og Kim-Andrè pakker jo selv så da er det bare jeg og Ole som ikke er ferdig pakket. Men vi har hele morgendagen og da har også Ole fri:) Han har vært på jobb i dag, men nå er det endelig ferie på oss alle:) I morgen skal vi pakke resten og handle inn litt småtterier. Det er alltid noe man finner ut at men trenger i siste liten. Litt apotekting må vi jo også ha;) Men nå har vi god kontroll og reisenervene har kommet for alvor for min del. Sander er ikke helt borte han heller=/ Han gleder seg så har nesten bare går rundt seg selv…. En dag til nå så er vi der. Vi drar jo ganske tidlig så vi bør komme oss i seng ganske tidlig i morgen. Det gjenstår å se om vi klarer det da….

I dag har jeg gjort en siste innsats med å prøve å være sunn…. Motivasjonen til å gå en tur i dag var ganske laber, men jeg fikk dratt kroppen ut på tur en siste gang før ferien:) Nå skal det bli godt med et opphold og nå venter fine solfylte dager og kos med familien:) Ååååå, som vi gleder oss=)


På rømmen i bare bleia og  med storebrors croggs;)

Titt titt, prøv å ta meg;)

Vi får se hvordan det blir med blogging i ferien. Vi har ikke tilgang på nett på rommet vårt og da blir det jo ikke så lett…. Men pc’n blir med uansett for jeg må få lastet inn bilder;) Så får vi se hvordan det blir. Det blir uansett ikke innlegg hver dag, jeg må roe ned litt nå…. Det blir mange lange dager og jeg er jo egentlig ganse trofast mot leserne mine;) Det er skjelden jeg ikke poster et innelgg. Men nå er det tid for å koble litt ut og bare tenke på familien og kose seg. Men jeg har jo instagram (mortil5) og der vil jeg kanskje tro at det dukker opp noen bilder i løpet av ferien;) Så skal jeg vel gi litt livstegn fra meg her inne også håper jeg. Mulig jeg kan blogge fra mobilen også….. Vi får se hvordan det blir, dere klarer dere sikkert fint uten å høre fra meg også;) Men jeg poster vel et innlegg i morgen også;)

Snart sommer

Da var årets St. Hans over og vi har vel ikke gjort noe ut av den. Her har det vært overhengende fare for regn mer eller mindre hele dagen og vi har holdt på her hjemme. Jeg fikk gått meg en tur mens Mats sov luren sin i dag og nå er det snart ferie fra gåturene også. Kanskje jeg fåt tid i morgen, men jeg regner ikke med at det blir tid på tirsdag. Vi har fått gjort slike småting som man skulle gjort lenge, men aldri får somlet seg til å gjøre i en hektisk hverdag.

Shari er i god form igjen og jeg begynner å senke skuldrene igjen. Nå spiser ho og er tilbake til seg selv igjen:) Vi har holdt ho inne frem til i dag men da ho la seg til på dørmatta til utgangsdøre så synes jeg at ho måtte få lov til å gå ut igjen:) Så etter ho fikk i seg antibiotika og smertestillende så fikk ho lov til å gå ut:) Men jeg må si at jeg har gått og ventet på at ho skulle komme inn igjen….. Hønemor….. Og da jeg synes at ho hadde vært lenge nok ute så kom ho med en gang jeg ropte på henne:) Så nå har jeg fått i henne kveldens antibiotikapille og da er vi i rute. Ikke lett å få i disse dyra medisiner når de er på farta=/ Men jeg pleier å gi ho mat morgen og kveld, så da pleier ho å være på plass;)


Venter på å komme seg ut……

Sidendet har vært St Hans i dag så har vi grillet til tross for dårlig vær. Men det går fint å grille ute og spise inne;) Ungene har fått tid til et langt bad og de koser seg glugg i badekaret. Det er også en ting som vi skjeldent får tid til i en hektisk hverdag=/ Nå er de minste i seng og vi har fått bestilt litt småtterier på air shoppen slik at det skal ligge på flysetet vårt på veien nedover. Hihi, vi rakk det med et halvt minutts margin….. Bestillingen måtte være inne innen 22 i kveld og vi var ferdig med bestillingen 2159(og 30 sekunder). Nå skal det sies at det gikk utrolig treigt å bestille, men hvorfor utsetter vi alt vi kan til siste liten??? Men vi rakk det, så da er alle fornøyde;)


Kos med bad:)

Deilig med et bad etter man har gått ute barbent og blitt litt kald i kroppen;)

Skjegg er gøy:)

Det som ikke er så veldig hyggelig å tenke på er jo at solen snur i dag=/ Huff, det fortrenger vi litt til….. To dager igjen så skal vi få smaken av skikkelg sommer;) Hurra!!!

Irriter meg og jeg skal jammen irritere tilbake

Det ble en tur til dyrlegen i dag=/ I går kveld lå Shari på rommet til Karina hele kvelden. Og da vi skulle legge oss så la hun seg ved siden av puta til Karina og tittet trist på meg….. Og jeg hadde ikke samvittighet til å ta henne med ned på kjøkkenet (vi pleier å stenge henne inne der på natten). Satkkars lille, hun måtte jo få ligge der siden hun var i pjusk form. Og til morgenen i dag da jeg sto opp så hadde Shari bare flyttet seg inn i skapet igjen….. Ikke hadde hun spist og ikke var hun i form=/ Og hun jamret seg da jeg løftet henne opp….. Så da var det bare å ringe vetirinæren.

Mest sannsynlig så var det verkebyll mente han jeg snakket med så da var det bare å ta turen for en sjekk. Heldigvis så slapp vi å vente så lenge. Veterinæren undersøkte Shari og huff, hun tok vel ikke akkurat på henne med silkehansker….. Jeg prøvde å si at det var vanskelig å se sårene fordi hun hadde så mye pels….. Men vetirinæren fant fort noen sår på halsen og dro av skorpe og pels samtidig=/ Auauauuuu, det var da veldig så brutalt da….. Men hun fant da inngangssåret til verkebyllen. Og ut piplet det gul/rød væske som luktet vondt…. Og Shari var ganske så hoven på halsen mente hun. Hun klemte og hodt på litt og fant flere småsår rundt omkring og da nevnte jeg at Shari også hadde et sår under den ene “armen”. Men der er det skorpe og masse hår oppå såret fortalte jeg henne og jeg trodde at det såret var i ferd med å gro. Igjen så røsket hun av både hår og skorpe og der dukket det opp en skikkelig rift som måtte sys…..

Stakkars lille pusekatt…… Men heldigvis så ble ho dopet ned før byllen ble renset og såret sydd. Og jeg kunne forlate veterinæren med en sovende pus, resept på antibiotika og smertestillende og jammen ble jeg ikke 1500 kroner fattigere….. Gaaaah, akkurat det jeg trengte nå rett før ferien=/ Det ble en dyr slåsskamp…… Katter altså=/ Byllen til Shari kommer nok av et kattebitt, riftet som måtte sys visste ikke veterinæren hvordan Shari har fått, men hun trodde at hun kan ha hektet seg fast i noe på flukt fra slåsskjempen. De avkuttede værhårene synes hun var mistenkelig…… Jeg håper at ingen har vært slemme med henne…..

Det har vært en stusselig dag for Shari. Hun har sjanglet rundt her og det har sett ut som om hun har vært på tidenes fyllefest=) Hehe, man må jo bare le litt da….. Hun har jo nesten ikke kommet seg på bena en gang, hihi.  Men nå går det mye bedre og hun har fått tilbake matlysten sin og lurer nok fælt på hvorfor hun ikke får gå ut. Men nå får hun være inne til jeg ser at det går bra. Jeg må følge litt med på stingene hun har så hun ikke slikker på de. Da må hun få på seg en slik skjerm eller body så hun ikke kommer til såret. Så nå er det bare å krysse fingrene for at ting går fort fremover slik at vi har en frisk pus til vi drar. Vi har jo noen som skal passe henne, men det er jo greit å slippe ekstra styr….. Antibiotika må hun få frem til torsdag, men det ordner nok de som skal passe henne:)


En utslått pus…….

Riftet som måtte sys=/

Inngangssåret til verkebyllen=/ Man ser også småsår nedover på halsen. Slike sår har hun over hele kroppen…..

Nå håper jeg at det ikke blir flere slåsskamper på en stund. Det blir dyre slåsskamper…. Men nå er jeg bare glad for at ting går fremover med henne. Det er virkelig ikke gøy å se på at hun har det vondt=/

Sander og Elias har sovet borte i natt. Og utover dagen ble jammen Mats også hentet av farfar:) Så her har det vært stille og rolig i dag. Jeg har fått gått turen min og så har jeg endelig fått vasket resten av vinduene. I morgen begynner jeg vel å pakke litt tenker jeg. Nå skriver jeg huskeligster på mobilen etter hvert som jeg kommer på ting jeg skal ha med på tur. Men jeg burde vel skrevet en skikkelig huskeliste etter hvert…. Mamma og pappa var innom her i stad for å ordne parkering sammen med oss, men vi fikk ikke bestilt=/ Så da får vi bare parkere der det er ledig. Det går nok fint;)


Mamma og pappa=) Vi gleder oss til ferien nå alle sammen. 

Det skal bli godt med ferie nå. Jeg begynner å bli litt sliten og lei av forskjellige ting nå og gleder meg til å komme meg bort fra alt og alle…. Jeg kjenner at jeg er mektig lei av udregelige mennesker=/ Og jeg gleder meg til å ta igjen med samme mynt som visse personer legger opp til selv. Hoho, det skal bli gøy. Man høster som man sår og jeg tipper at “noen” kommer til å irritere seg grønn, ja resten av sommeren faktisk:) Men mindre denne personen bestemmer seg for å slutte å hive bensin på bålet da;) Men nok er nok, og det nærmer seg payback time;) *Knegger og ler* Etter x antall dumme utspill så er hevnen søt=) Irriter meg, og jeg skal jammen irritere tilbake;)

Ferietid

Da var det ferie på alle mann:) Det er mulig at Ole skal jobbe en dag til, men nå har vi gått i feriemodus og det er deilig. Ikke det at jeg har hatt lite å gjøre i dag, men man merker at man blir litt friere med en gang ferien begynner. Mats hadde kost seg max i barnehagen i dag, de hadde spist pølser til lunch og fått is senere på dagen. Og så hadde han fått sove 20 minutter lenger enn det han pleier. Og Mats koser seg utrolig når han sover luren sin. Han koser seg max med smokk, bamse og lur:) De andre barna har hatt korte skoledager i dag og de pakket med seg godteri og brus med stor iver i dag:)  Men nå er det altså ferietid=)

Jeg har fartet rundt og fått gjort de siste innkjøpene, så nå er vi sydenklare:) Og godt er det…. Jeg tør ikke tenke på hvor mange ganger jeg har dratt kortet i dag=/ Huff, det er dyrt å drifte en storfamilie. Men nå er vi enda et steg nærmere sydenturen:) Jeg fikk til og med dratt med meg Kim-Andrè på handletur etter middag i dag. Han liker det ikke, men jeg tenker at han synes at det er greit å få seg noe nytt til ferieturen;) Karina ble også med og fikk kjøpt seg litt småtterier. Tror ikke jeg får lagt ut noe bilder fra disse innkjøpene for klærne er over alle hauger alt og mye av det hun handlet i dag var undertøy og det hører jo ikke hjemme på nettet…..

Nå sitter vi her og hører på regnværet ute. Det er lommert og varmt og vi har tatt ut markisa og skal sette oss ut om tordenværet blir så ekstremt som varslet. Foreløpig så har vi hverken sett eller hørt annet en regn. Og det er jo ikka akkurat noe nytt…… Regner gjør det jo titt og ofte. Katta kom inn og så ut som en, ja, en druknet katt….. Ho har selvfølgelig fått vondt i det ene såret etter slåsskampen her om dagen og det har blitt en kul der:( Faen så typisk, nå som vi skal reise fra ho snart….. Jeg får følge med henne og se an om vi må en tur til dyrlegen.


Godt å komme inn og slippe unna regnværet:)

Kliss klass……

Titt titt, det var godt å få tørket av seg litt i handkle;)

Nå ligger pus trygt og godt i skapet til Karina. Hun har fått en favorittlass der. Jeg vet ikke helt hva som skjer om dagen for ho kom inn skvetten og redd i dag også…. Jeg får vurdere å låse luken hennes i kveld…. Jeg liker å ha henne under oppsikt når jeg ser at ho har vondt. Stakkars lille….. Jeg håper bare at ingen er slemme mot henne……. Oppdager jeg det så blir jeg ikke god å ha med å gjøre for å si det slik. Jeg er så vanvittig glad for at jeg har lært ungene mine å respektere og behandle dyr ordentlig. Her får ikke ungene løpe etter duene i byen en gang. Hvorfor i all verden skal de får lov til det??

Det er i grunnen en ganske rolig kveld her. Sander og Elias sover hos farmor og farfar og Mats har lagt seg for en god stund siden. Han var sliten i dag til tross for ekstra lang lur på dagen. Det har jo vært varmt i hele dag og da blir de små litt ekstra slitne:) Nå skal mor og far sette seg ut for å nyte varmen. I morgen er det meldt kaldere igjen. Det er bare å nyet så lenge man har varmen her. I dag er det fredag og det er lov med litt godis. Jeg har vært flink hele uka og jeg har ikke vært oppi godteposen vi kjøpte i Sverige på søndag engang. En diger godtepose med masse snop har fått ligge i fred hele uka. Ikke dårlig til å være meg. Viljestyrke kalles det, høhø=) 

God helg! Har du ogs kanskje begynt ferie i dag?Vi nærmer oss mållinjen

Jammen er det hektiske dager=/ I dag så var det tid for å shine opp huset litt igjen og Mats og jeg har holdt på i finværet. Siden det har vært fint vær så klarte jeg ikke å holde Mats inne så han har vært litt ut og inn. Vi har hage rett ut på baksiden av huset og der er det veranda, sandkasse og trampoline så han har holdt på der når han har vært ute. Han bagynner å ta til seg beskjeder og han har for det meste holdt seg der jeg har sagt at han får lov til å være. Men jeg har jo flydd og og inn tusen ganger i dag da….. Jeg stoler jo ikke på han og så fort jeg ikke har hørt han så har jeg gått ut og sett at han er på plass. Man skulle hatt bånd på slike små tasser…..

Når ikke Mats har vært ute så har han hjulpet meg med å vaske….. Ååååå, så glad jeg har vært for det=/ Men vi kom i mål til slutt og Mats var fornøyd med resultatet;) Ole har jobbet overtid i dag og vi kom jo ikke helt i mål siden det var fortballkamp for Sander etter middag i dag. Så vasking av gulv og handling må vi ta i morgen. I dag har jeg følt at jeg har ligget to steg etter hele dagen….. Baaah, jeg har stresset rundt for å bli ferdig og lista har vært uendelig lang i dag….. Men jeg ble ferdig med det jeg trodde jeg skulle rekke, selv om jeg håpet å få gjort litt mer=/


En liten høneblund etter jobben var unnagjort er godt;)

Sander har fått sydensveis i dag og han er klar for ferie. I morgen er siste skoledag og han gleder seg enormt til sydentur. Ja, det gjør vi jo alle. Han spilte sin siste fotballkamp i dag før det er ferie og nå hjelper det  synes jeg. Nå har vel alle ferie fra aktiviteter:) Vi kom i mål…… Kim-Andrè kom hjem fra fjellet i dag og han er klar for siste skoledag i morgen, de er vel klare for ferie alle mann nå;) Karina kom hjem med karakterene sine i dag så i morgen er det bare kos;) I dag har de vært på stranda hele dagen. Lærerene har vle gode dager i slutten av skoleåret;)


Klar for fotballkamp;)

Is må man ha på varme dager=)

Nammis;)

Sander fikk is etter han var ferdig med fotballkampen og da ville Mats smake=)

I dag skeiet vi skikkelig ut når vi var i matbutikken. Elias ville ha jordbær og jeg trodde de kostet 29 kroner og da synes jeg at det var greit. Men så kom vi i kasse og da viser det seg at jeg har tatt de norske jordbærene og ikke de Belgiske. Og de norske kostet 60 kroner!!!! Omg, erre mulig liksom. En kurv jordbær til 60 kroner??? Så dyre bær har jeg aldri kjøpt før….. De måtte spises med andakt;)


Søte gode jordbær<3 Jeg gleder meg til høysesongen hvor vi kan kose oss med jordbær uten å bli ruinert;)

Ellers så gir jeg meg selv en klapp på skulderen. For etter en hektisk dag hvor mannen ikke har vært til stede så fikk jeg dratt kroppen ut på en trimtur etter unger var i seng. Så her ble det sent i dag (igjen) Nå er jeg så glad for at ferien er rett rundt hjørnet….. Ole har akkurat kommet hjem for å sove litt før det er jobb igjen…. Vi drømmer nok om late dager i syden begge to i natt tenker jeg;)

Kontraster…..

I dag skulle Mats på togtur til Fredrikstad sammen med barnehagen. Så vi måtte starte dagen litt tidligere enn vi pleier. Da passet det jo ikke så bara at jeg kom meg ekstra sent i seng i går…… Det ble ikke akkurat overskudd med søvn i natt for å si det slik=/ Men Mats våknet av seg selv så jeg slapp å vekke han og det er jo godt. Da var iallfall han uthvilt. De skulle ikke ha med seg vogner, så luren måtte utgå i dag. Tog er den store tingen her nå om dagen. Vi har togspor rett i nærheten og da vi kjører bil så må vi nesten alltid passere en togovergang eller en undergang. Og hver gang vi nærmer oss så venter Mats spent på om toget kommer. Og da snakker vi hver gang…. Og i dag var det hans tur til å få kjøre tog;)  Og Mats har kost seg på tur i dag=) Jeg hentet han på togstasjonen og han var møkkete og fornøyd. De hadde tatt båten over fra byen og til Gamlebyen og der hadde de kost seg;) Og heldigvis så holdt regnet seg borte helt frem til de kom tilbake. Men på vei til bilen så begynte det å dryppe…….

Jeg prioriterte å gå meg en tur etter at Mats var levert på togstasjonen. Siden det var meldt regn utover dagen så tenkte jeg at det var greit å slippe og gå tur i pøsregn. Men jeg var ikke akkuret lett til bens i dag…. Etter en sen gåtur i går kveld og en kort natt så er det kun viljestyrke som gjorde at jeg kom meg ut på tur. Og det var en seig runde i dag…. Solen tittet selvfølgelig fram og da ble det trykkende varmt=/ Men jeg kom meg gjennom og glad er jeg for det;)

Og siden det virkelig nærmer seg sydentur nå så gikk jeg gjennom klærne til de tre minste for å se om vi er i havn med sommerklær. Jeg trengte uansett å rydde litt i skapene siden det nye bare har blitt dyttet inn i skapene etter hvert som jeg har handlet. Skapet mitt fikk seg også en liten overhaling;) Så nå er det så fint atte. Men så gjorde mor noe dumt…… Jeg satt meg ned for å slappe av bare litt før lunch….. Åååååå, så trøtt jeg ble…… Og før jeg visste ordet av det så befant jeg meg i koma….. En hel time sov jeg før jeg bråvåknet=/ Litt forvirra eller????

I dag har det jo vært sommeravslutning for klassen til Elias. I øs pøs regn….. I går satt vi i solen og koste oss på stranden og koste oss. Ungene badet og vi voksne skravlet og slappet av…… Og i dag så var det regn og Mats var så trøtt at øynene gikk i kryss på han og han var supergrinete=/ For noen kontraster…… Men vi fikk se på barna fremføre flere sanger og det er jo alltid hyggelig. Ja, kanskje ikke så hyggelig akkurat i dag, for Elias tullet og tøyset hele tiden der han sto….. Det var jo en lidelse å stå der uten å få snakket til han=/ Det er ikke ofte jeg opplever å stå slik, men jeg måtte lide meg gjennom det. Og så var jeg rask til å ta han til siden da de var ferdige for å forklare at neste år skal han ikke stå slik å tulle når de skal fremføre sanger. Han var nok i en uvandt situasjon og likte seg nok ikke helt der han stor foran et publikum og prøvde nok å tulle det bort…… Men neste år så skal vi nok ha en prat før han skal være med å fremføre noe for foreldre=/

Etter ungene var ferdige med sin underholdning så var det tid for å grille og “kose” seg….. I regnvær…… Åååhr, jeg kunne godt vært foruten=/ Mats og Elias hadde med seg sparkesyklene sine og føk rundt i regnværet. Og Mats måtte selvfølgelig oppi alle vanndammene han kjørte forbi…. Grillen var egentlig ikke så veldig varm når det var tid for grilling og plassen rundt grillen var det ganske så smekkfullt…… Og Mats var trøtt….. La oss si det slik, vi ble ikke så lenge…..


Mats ble bløt fra topp til tå på bare noen minutter ute…..

Da vi kom hjem så var mamma og pappa innom for å låne bort noen kofferter. Så skulle ungene få plukke seg ut litt godteri i Tax Free bladet. Og de fant seg masse…. Hihi, Sander er helt i ekstase over at vi snart skal på tur. Han gleder så masse. Han er nok familiens lille “ååååå-jeg-gleder-meg-så-mye” gutt og han snakker masse om hvor fint vi kommer til å få det på tur. Og at Ida også skal være meg gjør at han gleder seg ekstra:) Ikke lenge igjen nå;)

Siden Mats allerede hadde vært trøtt ganske lenge så måtte det jo gå som det gjorde=/ Han bikket fullstendig over og gråt og raste som jeg aldri har sett før…. Vi fikk vel konstatert at han under ingen omstendigheter er klar for å slutte med luren sin midt på dagen=/ Herremin for et raserianfall. Og stakkars lille, han var helt utslitt. Og når han sovner på den måten som har gjorde i dag så blir natten urolig. Han har allerede vært våken to ganger og bare hylt og vært sinna=/ Det lover ikke bra for natten….. Han fikk ikke sovet luren sin på mandag heller, men da skulle vi på en tidlig kamp og han sovnet i noen minutter i bilen. Og det gjorde at han holdt dagen ut. Men det var ikke tid til noen lur i dag og da gikk det slik….. Jeg håper at det er lenge til neste gang for han ble jo helt utslitt av all gråtingen=/

Egentlig så hadde jeg store planer om å vaske vinduer etter ungene var i seg i dag. Ole skal jobbe overtid i morgen og han hadde planer om å ta gulvene…….Men Ole og jeg fikk ikke i oss noe særlig med mat på avslutningen i dag så vi var klare for mer mat på kvelden. Frøken M har også vært her i dag så jeg måtte levere henne også. Og da ble det ingen vindusvask og gulvene er fortsatt møkkete=/ Noen ganger så er det jo greit å sette på bremsen litt også. Det er hektiske dager nå og jeg er superklar for å roe ned snart. Nå er det bare siste innspurt igjen;)

Bekymringer og kos….

I dag ble (nesten) alle planer lagt til side og mor fikk lagt seg ned og solt seg litt=) Og det var sååååå deilig…… Man skulle tatt seg tid til det oftere:) Mens Mats sov så la jeg meg i solstolen og nøt hvert sekund med sol og varme:) Og jeg fikk til og med litt farge (litt rød da, men farge er farge):) Hurra for sol og sommer;)

Men dagen i dag har bydd på litt bekymringer og venting også…. Kattekreket kom litt fortumlet inn i går og hadde nok vært i krigen=/ Med blod i skjegget og løs pels overalt kom hun inn og la seg under sofaen. Og der legger hun seg bare når hun er redd….. Jeg fikk sjekket henne litt da hun kom frem og kunne finne mange sår her og der. Stakkars lille….. Hun får skikkelig juling noen ganger. Men jeg stusser litt over at alle værhårene unntatt 4 på den ene siden er “brukket” av…… Ser ut som om noen har klippet de av…… Men så er det de 4 som er lange da…. Så da er det vel ikke noen som har klippet de?? Nei, ikke vet jeg hva som har skjedd. Men hun la seg i kruven sin da det var natt og jeg stengte døren på kjøkkenet. Jeg lurte litt på om jeg skulle stenge katteluken hennes og ha henne inne, men så lå hun så fredelig i kurven så jeg trodde at hun ville ligge i sin trygge base og sove sog frisk og rask igjen. Hun ville ikke ha maten sin engang da jeg satte den frem og det pleier å være høydepunktet i løpet av dagen. Da morgenen kom så var katta var borte…. Og mor blir bekymret med en gang=/ Hun hadde fortsatt ikke rørt maten sin før hun gikk ut og det er veldig ulikt henne…… Så i dag har jeg ventet, ropt og ventet…… Og plutselig så dukket hun opp rett før middag….. Den katta altså, jeg har vært mer bekymret for henne enn jeg har vært for ungene……


Lille prinsessa snek seg inn i skapet til Karina og fikk ligge å hvile der i fred og ro:) Det tok mange timer før hun kom ut derfra=)

Ole måtte komme tidligere hjem fra jobb i dag for i dag var det sommeravslutning for klassen til Sander. De hadde syklet til en strand i Larkollen og kost seg der hele dagen før vi voksne skulle komme i fire tiden. Og gjett om de hadde kost seg…… Sol og sommer…… Is hadde de også kjøpt seg, ja Sander droppet matpakka til fordel for is og fikk i seg hele tre…… Tror ikke han hadde en eneste krone igjen jeg. Snakk om å få brukt opp hvert øre han fikk med seg da….. Hmmm, hvem er han lik da mon tro….. *Kremt* jeg klarer vel ganske lett å tømme kontoen når jeg er ute på shooping og Ole er stadig “imponert” over hvor nære null jeg klarer å komme…..

Da vi kom til stranda ble det bading, grilling og kos. Været har jo vært så fint i dag og vanntemperaturen var faktisk helt grei:) Både Mats og Elias badet. Sander hadde også badet flere ganger. Jeg tror han har hatt en toppers dag, vi så han nesten ikke mens vi var der. Det var lek og morra helt til vi måtte snøre han inn da vi skulle hjem;)


Klar for sommeravslutning;)

Hihi, han mangler visst litt farge på kroppen enda….. Håper at den kommer seg i syden. Sander blir vel ikke fortest brun, han er jo en lys gutt:)

Stranda vi var på er utrolig deilig. Fin syden-sand og lang grundt. Helt topp for små-søsken;)

Årets første ordentlige bad:)

Lek i strandkanten:)

Lillebroren til kameraten til Sander går i klassen til Elias og de leker så bra sammen;)

Det er trygt å ha en hand å holde i på vei ut i vannet;)

Så var det bare å finne varmen igjen før neste bad;)

Litt kald, men det tok ikke så lang tid før det var en tur ned til vannet igjen;)

En helt topp dag for store og små. Det er da koselig med slike sommeravslutninger, selv om det blir litt hektisk. Men med så fint vær og så mange hyggelige mennesker så koser man seg så alt stress blir fort glemt;) Og klassen har selvfølgelig de hyggligste og flinke lærere=) Vi er evig takknemlig for flinke lærere som følger opp barna våre<3

Så må jeg bare tipse dere om en ting jeg har kjøpt (det er ikke sponset altså) For vi har jo vært på tur før vi, og det skal ikke mye til før små barn blir borte=/ Og da jeg kom over dette armbåndet så bestilte jeg med en gang.


Dette skal Mats ha på seg i syden. Blir han borte fra oss så har han på seg et slikt armbånd og på innsiden står mobilnummeret til Ole og meg. Veldig smart;)

Og slik ser det ut på armen hans;)

Det er litt å gå på så han kan bruke det i mange år. Jeg tror at det er opp til 8 år så da kan det brukes en stund fremover;)

I morgen er vi klare for en ny sommeravslutning, da er det Elias sin tur. Mats skal på togtur sammen med barnehagen og Karina skal på Inspiria. Så det blir nok å huske på i morgen også. Mats sin sekk må jeg faktisk pakke nuh tenker jeg. Jeg er jo som vanlig på overtid….. Bombe=/ Må løpe……

Har du hatt en fin sommerdag?