Halvfull er mer enn nok

I dag var det mørkt da jeg våknet….. Og det regnet…..Skulle ønske at jeg bare kunne ha dratt dyna over hodet og sovet videre. Men her har det vært mange planer i dag så det var bare og komme seg opp og starte dagen. Jeg har vel småløpt i hele dag for å rekke og bli ferdig. Jeg skulle på elevsamtale med Elias klokka to og før det skulle jeg rekke å shine opp huset til helgen. Og med en liten turbogutt hjemme så tar ting tid….. Karina har også vært hjemme i dag. Det har vært OD dag i dag og da skal jo elevene jobbe og tjene penger, men Karina og venninnen skulle jobbe en annen dag. Så da ble det hjemmedag på henne i dag. Planen var at hun skulle være sammen med venninnen sin i dag, men ungdom er ungdom og ting går ikke så fort…..

Det ble en mer eller mindre stående/løpende lunch i dag, men jeg rakk da i det minste lunch før vi skulle dra ut. Karina fant ut at hun og venninnen skulle på et kjøpesenter og lurte på om jeg kunne kjøre henne dit, en halv time før jeg skulle være på elevsamtale…… Så det var bare å svinge seg rundt og komme seg ut av huset, og mor kom heseblesende inn døra på skolen akkurat i det klokka slo to;) Man trenger jo ikke å sitte og vente heller…. Det ville vært kjedelig;)

Elias fikk bare positive tilbakemeldinger. Han er en stille og rolig gutt og det var jo ikke noe som overrasket meg. Han jobber godt med fagene og jeg merker at han klarer seg bra når han gjør leksene sine hjemme også. Da er vi ferdige med to elevsamtaler og på begge to har det vanket skryt;) Så får vi se hva vi får ut av elevsamtelene med Karina og Sander senere. Men jeg vet jo sånn cirka hvordan ting ligger an. Vi har jo ikke bind for øynene heller;) Det blir nok en samtale i barnehagen etter hvert også, men der er det ikke satt opp noe dato enda.

Middagen ble like hektisk som lunchen i dag og den ble slukt så jeg skulle rekke alt jeg skulle gjøre før jeg og Elias skulle ut for å møte de han skulle gå halloween sammen med. Han gikk sammen med 4 andre gutter i klassen og ungene løp fra dør til dør mens vi voksne fulgte etter og skravelt. En veldig hyggelig ettermiddag i grunnen:) Sander skulle gå sammen med gutter i klassen sin og han er akkurat hentet hos en kamerat. De hadde kost seg med pizza og godteri mens de hadde sett på skrekkfilm. Mats og Ole var hjemme og åpnet døren for de som ringte på her og Mats var ikke så veldig redd i år:) I slutten av kvelden så dro han med seg bollen med godteri og åpnet døren. Neste år så blir nok han med og går Knask eller knep tenker jeg:)


Elias var ganske skummel i skjelettkostymet sitt:)

Og denne skumle karen er Sander=)

Klare for Knask eller knep:) Det ble veldig mye knask…..

Vi gikk ikke så veldig lang runde i dag i grunnen. I fjor så kom ungene hjem med topp på bøtta og det blir rett og slett for mye av det gode…. Så i år ga vi oss før bøtta var halvfull. Men det var mer enn nok og Elias var storfornøyd. Han dumpet ned i sofaen og knasket godteri og så på Disney mens mor og far surret rundt og fikk vasket de siste gulvene, brettet tøy og fikk orden i kaoset. Det ble en lang dag med mange gjøremål….. Farfar var innom i stad og hentet bilen vår og fikk levert den på EU kontroll:) Det er ikke så galt og få bilen hentet og levert på døra når den skal på verkstedet:)

Kim-Andrè har også hatt en hektisk dag i dag. Han har jobbet for tanten sin i dag og ble hentet på morgenen av henne. Så skulle han få middag hos farmor og farfar før han skulle på mørkekjøring på en trafikkskole. Det var siste frist og ta det kurset nå hvis han skulle fortsette og øvelseskjøre i mørket. I går kunne han kjøre så mye han ville i mørket, men i dag var det ulovelig….. Jaja, han fikk nå vært på kurset og forhåpentligvis så lærte han noe fornuftig. Det bør han til den stive prisen der=/ Etter mørkekjøringen så bar det rett til trening for han og vi hentet han litt før ni i kveld. Her har det gått slag i slag…. Det er godt at farmor og farfar har lekt litt taxi i dag. Det hadde blitt en smule hektisk om vi skulle kjørt på han i dag også=/

Nuh er huset stille, bare en vaskemaskin som ruller og går….. Hihi, noen dager så går den fra morgen til kveld=/ Men slik blir det jo….. Jeg er superfornøyd med at jeg faktisk har rukket og vaske og tørke 4 sengesett + at jeg har strøket de før jeg ryddet de bort:) Hehe, her gårre’unna:) Jeg kan bare ikke samle skittentøy, da hadde jeg aldri kommet a’jour….. Så det er bare å hive seg over haugen og får den unna;)

Nå skal mor kose seg med å henge opp litt tøy igjen=/ Mats var overtrøtt da han la seg i dag og han våknet igjen nå….. Hyl og grin og snørr og tårer…… Huset var brått ikke så stille lenger….. Gud gi meg styrke…… Jeg merker at jeg trenger en rolig natt…… Jeg krysser det som krysses kan;)

Flinkeste gutten

Jeg trodde jeg var skikkelig i siget når det kom til julerengjøring, men i dag var ikke motivasjonen på plass…. Jeg vet at jeg skal gjøre rent i morgen og da fant jeg ut at jeg godt kunne ta meg en dags pause. Hehe, viljen var ikke akkurat til stede i dag nei=/ Men jeg fikk fartet en tur ut og handlet inn halloween godteri. Det skulle gjøres det også;) Og dagen gikk i grunnen veldig radig unna. I dag var det høstutstilling i barnehagen og da måtte jeg jo ta meg en tur dit. Og med trening, middag, lekser og diverse småsysler i huset så går dagen fort.

Mats ville helst dra hjem med en gang jeg kom…. Men vi tittet litt på alle de fine tingene ungene hadde laget. Mats hadde ikke bidratt med så veldig mye=/ Han har jo fri to dager i uke og forrige uke så var han jo “syk” og var bare en dag i barnehagen. Men en ting hadde han fått laget og han var stolt over å vise frem den tingen;) Grønnsakssuppe hadde de også laget og jeg fikk smakt litt på den før vi måtte haste videre. For de hjemme ville jo også ha litt middag og Elias skulle på trening, så det var ingen tid å miste:) Far selv var jo selvfølgelig på jobb utover kvelden…..


På vei til barnehagen;)

Mats har vært fantastisk flink i dag også. Han har vært masse ute i barnehagen i dag så da har han hatt på seg bleie og etter middag så skulle vi følge Elias til trening og da blei også bleia på….. Da vi kom hjem etter treningen til Elias så løp Mats opp før jeg rakk å ta av han bleia og da tenkte jeg at det fikk bare være, det nærmet seg jo kvelden…. Men så kommer Mats og sier at han må tisse=) Enda han hadde bleie på. Flinke gutten;) Og noen minutter etter så må han på do igjen og da måtte han bomilibom!!!! Snakk om flink gutt da:) Jeg er bare sååå stolt:) Motivasjonen er på topp, men jeg regner nesten med at han får en periode hvor det blir noen flere uhell….. Synes jeg husker det fra de andre….. Men vi får se, nå går ting virkelig over all forventning og glad er jeg for det;)

Nå sitter jeg her og kjenner på at jeg har vondt i tenna….. Jeg tror jeg blir gal snart=/ I går kveld så merket jeg at det gjorde litt vondt innenfor den tanna som jeg reparerte sist, og utover kvelden i dag så har det kommet tilbake…… Skulle ikke være mulig!!! Det er ikke så vondt at jeg føler at jeg ikke holder ut, men det er der hele tiden liksom….. Ikke faen om jeg skal til tannlegen igjen nå!!! Da blir det heller smertestillende. Nok er nok liksom=/ Jeg har da faen annet å bruke pengene på! Så det så;)

Ikke et eneste uhell

Gjett hvem som ikke har hatt et eneste uhell i dag!! Jo det er Mats det:) Han har gått uten bleie i hele dag og ikke hatt et eneste uhell=) Jeg er såååå fornøyd og jeg håper at han fortsetter slik. Han kommer til meg og sier ifra når han må tisse og noen ganger så kommer det noe da han setter seg på do, og noen ganger så kommer det ikke noe. Men det har ikke kommet en eneste dråpe i trusa i dag. Jeg tror at jeg sender han i barnehagen uten bleie i morgen…. Jeg får se hva han vil selv:)

Jeg har vært flink jente og vasket de to siste skapene i stua i dag. Det er bare å fortsette i morgen, da får jeg jobbe uten Mats sin gode hjelp. Nå har vi sluttet helt med luren også, og da blir det ikke mye tid for seg selv i løpet av dagen…. Jeg har nå tatt bilder av vogna hans og vurderer om jeg skal slenge inn en annonse på Finn. Det skal bli helt greit å bli kvitt noen vogner, da blir det mye bedre plass i boden også. Vognposen som jeg fikk sydd i fjor tror jeg også at jeg legger ut for salg. Den har jeg vurdert frem og tilbake, for den er såååå god og varm. Mats lå uten i den i hele fjor vinter og da var det kaldt så det holdt. Men jeg kan ikke spare på alt jeg har lyst til, for det kan jo gå mange mange år før det dukker opp barnebarn. Og vi har ikke så mye lagringsplass her=/ Jeg har fått tatt bilder i dag, så jeg får sette meg ned og lage en annonse en dag det passer. Vogna til Mats synes jeg også er så fin at jeg gjerne skulle spart den til barnebarn…. Menmen, det skal bli godt å bli kvitt det også. Mer plass til annet rot;)


Mats og Shari koser seg med legobygging:)

 Kurio er den store tingen hos Mats om dagen. Den er Elias sin men Mats leter etter den så fort storebror er ute av huset…..

Det er så stille her på bloggen om dagen….. Jeg føler nesten at jeg snakker med meg selv her inne=/ Gi meg gjerne et lite pip så jeg ser at dere fortsatt er her. Jeg ser det jo på statistikken, men allikevel….. Det skjer jo ikke all verden her hos oss om dagen og jeg blir litt usikker om jeg i det hele tatt skal blogge=/ Jeg føler jo at jeg gjentar meg selv….. Men så får jeg jo tilbakemeldinger om at det ikke gjør noe om det er korte, litt kjedelige innlegg noen ganger…..

Elias har kost seg i hele dag for han har hatt med seg en klassekamerat hjem fra skolen. Sander hadde også med seg en kamerat hjem fra skolen. Klassen til Sander var faddere for Elias sin klasse i fjor og de kjenner hverandre godt:) De har spilt PS sammen og vært ute og spilt fotball. Jeg merker at selv om det er noen år mellom de så begynner det å jevne seg ut nå. Og de største synes at det er litt stas å ta litt vare på de som er litt mindre:)  Elias sitt besøk dro ikke hjem før i kveld og Elias synes at dagen har vært topp:)

I kveld så var solnedgangen så vakker igjen. Litt mystisk….. Og da jeg tok bilder så dukket det opp to flyvends svaner:


Se s fine da;)

Det var ikke så mye farge i solnedgangen, men vakker var den allikevel:) Bildet over er ikke redigert;)


Svaner i solnedgang;)

Hihi, jeg er så glad for at vi har utsikt vestover der solen går ned;)

I ettermiddag var det tid for elevsamtale sammen med Kim-Andrè og dette var medlingen jeg fikk av en stolt pappa da samtalen var over:

Hehe, han klarer seg visst helt greit på skolen og det var ikke så mye å utsette på han. Det som var litt spesielt var at han ligger an til en 6-er i økonomistyring, som er et fag mange sliter litt i. Men Kim-Andrè liker det faget godt og de hadde en prøve her på mandag som han håper at han får 6 på. Da jeg hentet han etter prøven så sier jeg vel på litt tull at jeg forventer meg at han leverte en prøve som sto til en 5-er og da ser poden på meg og sier at han ikke er fornøye med noe annet enn en 6-er….. Jaja, det er godt at han har litt peil på økonomi da;) Jeg har helt angst for tall…… Matte er ikke mitt fag for å si det slik. Det er nok pappa Kim-Andrè slekter på der:)

I morgen blir det litt småhektisk igjen. I barnehagen er det høstutstilling og Ole skal jobbe overtid….. Jeg er ikke så glad i å gå på slike ting alene, men jeg får ta meg en liten tur. Elias skal trene og da blir ettermiddagen hektisk når jeg er alene. Og med lekser og som skal gjøres og ses over så går ettermiddagen og kvelden fort. Det blir vel ikke så mye sofatid i morgen heller;)

På god vei

Nå er jeg jammen i gang med julevasken:) I fjor så lovet vi oss selv at vi skulle være tidlig ute med å komme i gang, men det er ikke så lett når det skjer noe hele tiden. Når jeg skal begynne på noe så liker jeg å kunne holde på litt uten å bli avbrutt hele tiden. Og det er en utfordring her i huset. For det er jo ikke så lange stunden man kan holde på i fred og ro. Men i dag skulle Mats i barnehagen og jeg dro rett hjem og kom i gang med vaksing;) Jeg håper at jeg klarer å fortsette i godt driv nå slik at jeg kanskje rekker å bli ferdig før november er over;) Jeg må se å komme i gang med å kjøpe inn kalenderting til pakkekalenderne til ungene også….. Det tar tid det også=/

Mats ville ikke gå uten bleie i barnehagen i dag, men det er helt greit. Han har jo akkurat begynt å tisse på do så vi får ta små skritt….. Men etter barneahgen i dag så tok jeg den av han og det har gått sååååå fint. Han sier ifra når han må på do og han tisser hver gang han sier ifra. Jeg synes at det går overraskende bra:) Han hadde ikke tisset på do en eneste gang før i går altså;) I morgen har han fra fra barnehagen og da får vi en hel dag uten bleie:) Mats har heller ikke sovet noe lur i dag så vi er på vei til å kutte luren helt ut. Hihi, vi er på god vei til mye bra nå synes jeg;)


iPad tid før sengetid:)

Det er ikke så mye annet som skjer her om dagen. Dagene går med til kjøring til og fra skoler og aktiviteter på kvelden….. Mannen i huset har akkurat kommet hjem fra jobb og man får vel snart finne puta si. Mats hadde tisset seg gjennom i går kveld da jeg skulle se til han før jeg skulle hoppe i seng og det ble selvfølgelig hyl og grin ut av en annen verden da jeg måtte vekke han og skifte på han. Det hele endte med at jeg til slutt måtte vekke far selv som sov seg gjennom de høye lydene…… Mannfolk har en helt egen egenskap når det gjelder å sove seg gjennom høye lyder=/ At det går an….. Men sjefen sjøl forlangte en nattakos til av pappa og da var det ingen vei utenom. Og etter nattakosen så ville han være med opp i senga vår… Mer hyl og grin=/ Jeg gleder meg til netter uten avbrytelser;) Jeg krysser fingrene for at vi får en fredelig natt i natt:) Man kan jo alltdis håpe……

Flink gutt

Jeg ser at det er flere enn meg som synes at denne dagen har vært laaaaaang….. Jeg startet ikke dagen spesielt tidlig, men allikevel så synes jeg at dagen har sneglet seg av sted=/ Kim-Andrè skulle være dommer i dag for smågutter som spilte innebandycup i dag og han skulle allerede være i hallen klokka 9 i dag. Jeg var skamtrøtt da det var morgen, Mats våknet akkurat da vi skulle legge oss i går og han har ligget og sparket rundt seg mellom Ole og meg i natt. Ole og Mats kjørte Kim-Andrè i stad og jeg nøt litt ekstra sovetid:) Ute sprutregnet det så det var bare å dra dyne godt over seg og sove videre.

Formiddagen gikk ganske fort, men etter klokka ble 12 så har dagen sneglet seg av sted. Jeg hentet Kim-Andrè og frøken M klokka 12 og vi hadde ingen planer resten av dagen. Ute har det vært mørkt i hele dag og det har regnet uavbrutt=/ Slike dager er sååååå kjedelige. Karina og jeg lagde kanelsnurrer og skolebrød og vi koste oss med det utover dagen. Noe må man jo finne på når vi er inne hele dagen, hvis ikke så blir jeg smårar.

Vi har hatt et lite gjennombrudd nå i helgen:) Mats har tisset på do=D Juuuhuuuuuu:) Jeg bestemte meg for at jeg skulle ta av Mats bleien i helgen til tross for at han ikke ville tisse på do. Jeg har prøvd å bestikke han med godteri og tur til lekebutikken hvis han tisser på do, men Mats har vært veldig bestemt på at han ikke under noen omstendigheter skulle tisse noe annet sted enn i bleien eller i dusjen=/ Så da tok jeg bleien av på lørdag etter vi hadde vært på tur i skogen og håpet på det beste. Det ble mye hyl og grin, for bleien ville han ikke gi fra seg. Men etter en liten stund så gikk det over. Jeg kan ikke akkurat skryte av at det gikk så veldig bra, for han tisset fremdeles ikke på do etter bleia ble tatt av=/ Det gikk rett i buksa, flere ganger….

I dag var det ingen prootester da jeg tok av han bleia. Framgang:) I går så tisset Mats på seg hele tiden, men i dag så gikk han hele 4 timer uten å tisse. Men vi tok han med på badet og satt han på do titt og ofte uten at det kom noe=/ Og plutselig så tisser han på seg…. Og like etter så tisset han på seg igjen….. og igjen….. Det kan virke som om han allerede har lært seg å samle opp og ikke gå og “skvette” hele tiden. Jeg hadde lovet Mats at han skulle få en fruktkaramell hvis han tisset i do og plutselig så ber han om å gå på do og jammen tisset han:) Snakk om å bli glad da:) Tre ganger tisset han på do og jeg er virkelig optimistisk for at vi skal bli ferdig med bleia i løpet av kort tid nå:) Om natten så må han jo ha på bleia litt til, men det kommer etter hvert:) Nå er vi i gang med bleieslutt i det minste:) Ikke har Mats sovet i helgen heller så nå tror jeg at jeg snart legger vogna hans ut for salg;) Nå begynner vi å få en stor minstegutt også, det er såååå deilig!!

Denne helgen så har vi ikke brukt så veldig mye tid på lekser. Karina har vært inne i en slitsom periode med mange prøver, fremføringer og innleveringer og forrige helg gikk både fredag kveld og hele søndag med til lekser. Men nå har det visst roet seg litt ned og hun har faktisk ikke gjort lekser i helgen tror jeg. Jeg kan ikke huske sist det skjedde….. Sander tok et par lekser i stad og han er i gang med ukeplanen sin:) Så da er vi vel i rute for en ny uke igjen. Etter en eviglang søndag så tipper jeg at uken som kommer går fort. Nå går det fort frem mot jul. I november så har vi bare en helg uten planer og jeg ser at det er på tide å komme i gang med julevasken. I fjor så lovet vi oss selv at julevasken skulle bli tatt tidlig slik at vi skulle få tid til litt kos i julemåneden. Så da er det vel bare å sparke i gang i morgen…. Jeg synes ikke at det er lenge siden forrige julevask jeg=/

Kajalunden

I går kveld kom regnet og jeg har hørt på at regnet har pøst ned i natt=/ Litt deilig å ligge i senga og høre at det regner og blåser ute, men det er et trøstesløst vær å våkne opp til. Jeg blir så værsyk på slike dager….. Null tiltakslyst og skikkelig “ustabilt” humør. Ja, jeg går ikke her og gråter og kjefter om hverandre altså, men jeg blir litt “slitsom” mener mannen i huset….. Så han dro meg med ut på en luftetur i dag;) Og glad er jeg for det;) Hihi, jeg blir litt smårar av å gå inne på slike dager og jeg har en tentdens til å “plage” de rundt meg….. Høhø=)

Heldigvis lettet været litt og solen tittet frem. Og da tok Ole, jeg, Elias og Mats en tur til en skog rett i nærheten her. Kajalunden er et naturreservat og det stedet er litt magisk. Der gjemmer det seg mye historie….. Der er det en gammel danseplass og et brenneri…. Kan tenke meg at de koste seg der i gamle dager….. Litt sprøtt å tenke på hvordan de levde for mange mange år tilbake.


Det har kommet litt regn de siste 12 timene……

Siden det er et naturreservat så blir ikke veltede trær ryddet bort og det er mange trær og balansere på:)

Fine gutten<3

Ikke så lett å få tatt bilder av denne krabaten, men med en medbragt bestikkelse så fikk jeg til å få noen bilder av han;)

Høstløvet byr på latter og glede=)

Høyt opp i trærne:)

Synd at dette bildet ble litt ukart…..

Apekatten vår;)

Her har det vært mye liv og røre i gamle dager med sang, musikk og dans=)

Så måtte jeg jo bare få tatt noen bilder av Mats med mariusgenseren sin;)


Her var det visst et brenneri i gamle dager;)

Se så søte små hender da….<3

Plask plask, på vei til bilen igjen;)

Jeg må nok tilbake til Kajalunden en dag det ikke er s vått. Kanskje jeg kan ta noen bilder til julekort der….. Det er jo så vakkert der=) Skjønner egentlig ikke hvorfor vi ikke drar dit oftere…. Og man kan jo nesten høre at trærne forteller historier der de suser i vinden. Man skal vel ikke se bort ifra at det er noen sjeler som sverver rundt omkring der. Kanske Åndenes makt burde tatt seg en tur dit?? Hihi, det hadde vært noe;)

Husk å stille klokken i natt da dere;)

Høstbilder

Disse bildene er fra i dag. Jeg håper på flere slike solfylte dager som vi kan nyte før vinteren kommer snikende;)


Dette er jo ikke akkurat noe blinkskudd, men jeg måtte bare ta bilde av treet jeg kræsjet i da jeg var 9 mnd. på vei med Elias. Jeg tenker på hvordan det kunne gått nesten hver gang jeg kjører forbi…..


Så ble det to spookey bilder fra turen på Alby i kveld……


Dette bildet tok jeg fra bilen da jeg kjørte hjem;)

Det er lenge siden jeg har gått slik og tatt bilder av naturen nå merker jeg…. Må bare ta meg tid til flere slike turer:)

Litt tid for seg selv

En herlig høstdag er over og jeg har virkelig kost meg i dag:) Mats var litt usikker på at han skulle i barnehagen i dag men etter litt lirking og luring så fikk jeg gå uten at han gråt:) Jeg hater å gå ifra han da han gråter….. Men hvem gjør vel ikke det=/ De skulle være masse ute i dag og det passer Mats utmerket. Jeg kledde på han før jeg dro og de skulle kose seg litt ekstra i dag, for i dag var det pølser til lunch, og det liker jo de fleste små barn;)

Jeg dro hjem og pusslet litt før jeg tok med meg kameraet og gikk meg en tur i det fine høstværet. Nå er det så mange fine farger og jeg irriterer meg over at jeg aldri har tid til å gå turer med kameraet mitt. Så i dag var en gylden mulighet for akkurat det. Med musikk på ørene og kameraet i veska gikk jeg og koste meg. Terapi for kropp og sjel:) Blå himmel og høstfarger kan ikke bli feil…..

Det ble faktisk så varmt at jeg nesten måtte kaste jakke der jeg gikk i solskinnet….. Det var deilig å bare tussle rundt uten å ha noe eksakt plan for hvor jeg skulle gå. Det ble en god runde før jeg kom meg hjem og dumpet ned i sofaen og slappet av og tittet på bildene. Det er lenge siden det var så stille og rolig i huset sist nå. Å få spise lunch i fullstendig fred og ro er ikke feil det heller;)

Siden det har vært – 2 barn i huset her i dag så har vi andre kost oss litt ekstra. Ole tok med seg pizza hjem fra jobben i dag og ettermiddagen her har vært veldig stille og rolig. Karina skulle på teater i dag og se Annie og jeg skulle kjøre jentene til byen. Og siden jeg allerede var ute og kjørte så tok jeg turen videre til Alby og gikk meg en tur der også. Jeg hadde håpet på en fin solnedgang, men skyene hadde pakket seg på og det var bare grått og trist. Jeg gikk meg en liten tur allikevel, men jeg blir litt pysete da mørket faller på…. Jeg kan gjerne gå turer alene i mørket gatelangs, men å gå gjennom skogen i mørket er litt skummelt=/ Men jeg gikk en liten tur før det ble helt mørkt og så valgte jeg å gå langs med vannet på vei tilbake til bilen for der var det ikke så mørkt:) Hihi, pyyyyyse=)

Både Sander og Elias skulle bli hentet på skolen i dag av farfar siden de skulle få være med på kino i dag. De gledet seg masse og de hadde kost seg på kino og sett 3D film og greier:) Nå er en stykk sliten Elias på vei inn i drømmeland og snart er huset stille og rolig igjen. Bare vi får revet Sander vekk fra tv’n oppe nå så går det an å høre tv’n her nede også:)


Som dere ser så kler barna på seg selv i barnehagen:) Lua er litt på snei…..

Litt tid til legobygging ble det tid til da Elias og Sander kom hjem fra kinoen;)

Elias med byggverket sitt:)

Og Mats sitt…..:)

Tittei=)

Nuh, skal mor snoke litt i skapet og synke ned i sofaen;) Bilder fra gåturene mine kommer på eget innlegg så jeg får de på riktig kategori;) Må ha orden i sysakene vettu;)

God helg, har du store planer for heglen?

Jeg glemte nesten å vise dere årets barnehagebilde. Men slik ble det. Det ble fint det, men jeg merker at jeg blir mer og mer kravstor……


Pssst, jeg har bare tatt bilde av bildet, derfor ble kvaliteten så som så=/


Så fort kan det skje…

Mats er fortsatt i farta og i morgen så blir det barnehage på han igjen. Det blir for dumt å ha han hjemme lenger nå=/ Han er jo frisk….. Og det blir jo kjedelig for han å gå her hjemme sammen med meg=/ Det skjer jo ikke all verden her og Mats venter og venter på at de andre skal komme hjem fra skolen. I dag ville han ikke sove på dagen heller enda han våknet litt etter kolkka 6 i dag. Han holdt egentlig overraskende bra utover dagen;)

Mats og jeg dro en kjapp tur ut før lunch i dag for han trenger cherrox og det så jeg at de hadde til 99 kroner på G Max. Så da jeg var ferdig med alt jeg skulle gjøre på formiddagen så hev vi oss i bilen så vi skulle rekke det før de andre kom hjem fra skolen. Og hva finner vi på G Max??? Ikke cherrox til 99 kroner hvertfall=/ De var utsolgt sa de. Ikke så jeg et eneste par, ikke et skilt, og ikke noe hylle til de heller=/ Har de hatt ett par da eller??? Jeg hater slike luretilbud=/ De hadde mange andre par med cherox da, bare dyrere….. Vi dro på Obs vi:) Der har de alltid cherox til 199 kroner:) Og da fikk jeg handlet inn litt mat samtidig. Og reklamen fra G Max går rett i resirkuleringa neste gang vi får den;)


Tøffen klar for handletur:)

Humøret til Mats holdt seg som sagt overraskende bra til tross for at han droppet luren i dag. Både Kim-Andrè og Sander skulle på trening i dag og jeg la en god plan på hvordan ettermiddagen skulle løses:) Ja, jeg trodde at planen var god… Jeg skulle levere Sander og kameraten hans på trening og så skulle jeg dra og handle og hente med meg gutta på veien hjem:) Den planen var grei….. Ole skulle kjøre Kim-Andrè på treningen klokka 19. Og siden Mats ikke hadde sovet noe lur i dag så tenkte jeg at det ikke var så lurt å ta han med ut på kjøretur så sent på kvelden. Lurt tenkt;) Så Ole skulle smøre ferdig kveldsmat og så skulle Karina og Mats sitte og spise kveldsmaten mens Ole kjørte Kim-Andrè på treningen. Jaja, i praksis så kjører Kim-Andrè selv da men…..

Så langt var planen god:) Ole skulle plukke med seg Elias som lekte med venner oppi gata. Det er litt for mørkt til at jeg er noe komfortabel med å la han sykle hjem alene. Og siden det passet med tiden Elias pleier å komme hjem på så tenkte jeg at det var en gooood plan;) Men såååååå skjer det….. Mats ville ikke være hjemme mens Kim-Andrè og Ole dro….. Han ble kjøpt med et glass O’boy, men ombestemte seg….. Så han måtte bare få bli med=/ Men det gikk greit, med litt tull og tøys:) Og på veien hjem så skulle de plukke opp Elias…. Men Elias syklet og hadde det så gøy med en kamerat til så han fikk være 5 minutter til før han lovet å sykle rett hjem. Men både 5 og 10 minutter gikk og ingen Elias dukket opp…… Og Mats var trøtt og sliten så Ole fikk ikke dratt ut for å se etter Elias heller=/ Men Ole ringer meg og gir meg beskjed å plukke med meg Elias på vei hjem siden jeg var rett rundt hjørnet. Hva gjorde man før mobiltelefonen?? Men da jeg kom for å hente han så var han ikke der….. Han var fulgt et stykke hjem av mammaen til kameraten sin. Takk og lov for snille mennesker;) Så da var han trygt plassert hjemme igjen, og mor og far pustet lettet ut;) Det er greit å ha en plan, men det er ikke alltid den går som planlagt…..


Sløvetid foran tv’n;)

Og så var det overskriften da…. For da jeg kjørte for å hente Kim-Andrè på treningen så fikk vi oss en tankevekker. Vi bor som de feste kanskje har fått med seg litt landelig til. Og da vi nesten er hjemme så ser jeg plutselig en elg som er på vei ut i veibanen=/ Skrekk og gru, den var stor og den kom brått på. Hadde den løpt ut fran bilen så hadde jeg ikke rukket å bremse en gang….. Men den stoppet opp og tusslet ut i veien bak bilen vår. Og der sto den til det kom en bil til. Jeg har aldri sett elg her, men det var jammen nesten så vi fikk elgsteken servert rett på panseret….. Så fort kan det skje=/ Vi hadde jo ikke så veldig høy fart, men det hadde uansett vært en ubehagelig opplevelse…. Vi holdt nok rundt 60 km/t tenker jeg, så det hadde nok smelt godt. Jeg er glad for at det gikk bra;) Mulig jeg kommer til å se litt ekstra inn i skogen neste gang jeg kjører forbi der;)

I morgen skal jo Mats i barnehagen igjen. Jeg kan ikke se noen nye utslett og de han har er bare prikker. Jeg gleder meg til en litt fredelig dag. Kanskje jeg kan gå meg en tur, jeg må se an været. I dag har det jo vært så fint vær:) Det er vel medlt drittvær i morgen igjen da=/ Sander og Elias skal på kino sammen med farmor i morgen og de skal ble hentet på skolen av henne:) En rolig start på helgen…. Det blir deilig;)

Frisk som en fisk

Mats og jeg har vært hjemme i gråværet i dag. Jeg er fortsatt veldig usikker på utslettene hans…. De er der, men jeg kan ikke si at jeg synes at de ligner på vannkopper. Men det er jo veldig rart å få så mange utslett og da…… I kveld så klødde han på noen utslett på den ene armen og da så de slik ut:


Her er det da ikke noen væskefylte utslett?? Eller…??

Og disse er de som kom først…..

Mats og jeg kjørte Karina på skolen i dag siden det var regnvær på morgenen. Men da vi kjørte så hadde regnet stoppet og hun kunne jo egentlig ha syklet=/ Ikke er det kaldt om dagen heller, hele 15 grader er det faktisk ute nå…. Er det rart at folk blir syke?? Den ene dagen er det frost og den andre dagen er det “sommer” igjen. Men det er ikke akkurat så veldig koselig vær om dagen for det blåser og regner om hverandre og i dag har det vært mørkt hele dagen. Den fine høsten er over og det er bare å stålsette seg for tiden videre;)

Mats har fått øynene opp for lego og han har blitt så flink til å bygge ting. Sander og Elias blir også med på leken da de er hjemme og det fenger liten og stor:) Kim-Andrè var skikkelig hektet på lego da han var mindre og vi visste alltid hva vi kunne kjøpe i bursdagsgaver og til jul:) Han ble en skikkelig kløpper på å bygge sammen slike ferdige pakker. Sander og Elias har aldri vært noe særlig interresert i disse pakkene med byggesett, men jeg håper at Mats fortsetter å like det. De lærer jo masse ved å bygge disse tingene da. Det er jo ganske kompliserte pakker da de kommer litt opp i alder:) Mats har blitt sååååå flink på kort tid og han bygger med stor lego/duplo.


Se så flink han har blitt da:) Denne laget han helt selv. Jeg ble skikkelig imponert jeg…. Den ser jo ikke så komplisert ut, men den er helt symetrisk og gutten er jo ikke mer enn tre år og har ikke holdt på med lego mer enn noen dager;)

I ettermiddag så skulle Elias trene ute og Mats og jeg kledde på oss og fulgte han opp på skolen og ble der og så på treningen. Mats raste rundt på sparkesykkelen sin og kjørte i vanndammer og koste seg. Vi var heldige og unngikk det værste regnværet og ikke var det kaldt ute heller:) Men det var godt å komme seg innendørs igjen:) Det blir fort mørkt på ettermiddagen nå=/


Mats får liksom ikke med seg mange nok smokker i sengen…..:)

I morgen er det meldt sol igjen. Nå har vi hatt menge regnværsdager…. Da blir det liksom ikke lyst i det hele tatt i løpet av dagen=/ Mats har fri fra barnehagen i morgen så vi holder vel litt på her hjemme. Jeg håper at jeg kan sende han i barnehagen til fredag. Han finnes jo ikke syk og da blir det jo litt for dumt at han skal være hjemme i tilfelle at han skulle smitte noen som allikevel skal igjennom vannkopper og helst før barndommen er over….. Nå er det visst en voksen i barnehagen som ikke bør bli smittet, meeeeen…… Mats kjeder seg hjemme og er frisk som en fisk *bank i bordet*. Nei, vi satser på at han er klar for barnehagen på fredag;)