Kakebaking med forviklinger

Det skal ikke være så lett sies det. Det har vel jeg fåt erfart i dag. For etter middag i dag skulle Karina og jeg lage oreomuffins til i morgen. Det slulle jo være fort gjort trodde jeg. Men det var før jeg oppdaget at den foodprosessoren som skulle passe til den nye kjøkkenmaskinen min ikke passet allikevel…

Jeg fikk jo kjøkkenmaskin til jul. Siden den hadde veldig liten bolle så tok jeg den med til butikken og fant en som passet meg bedre. Og jeg endte opp men en fin maskin som man kunne kjøpe ekstradeler til. Jeg endte opp med å kjøpe med en foodprosessor og en smoothiemaskin som skulle passe til kjøkkenmaskinen. Veldig genialt å bruke samme motor til flere deler slik at man sparer skapplass. Den gamle foodproessoren, som egentlig virket til tross for at bollen hadde gått i gulvet og slått av litt plastikk, ble kastet og lykkelig var jeg over det nye kjøpet. Jeg hadde ikke brukt foodprosessoren enda, men i dag skulle jeg få bruk for den.

Karina skal ha noen venninner på besøk i morgen siden det er bursdagen hennes. Og hun hadde funnet oppskrift på oreomuffins som vi skulle lage. Og da skulle vi knuse oreokjekse og blande den med smør. Og det var da jeg oppdaget at foodprosessoren ikke passet til maskinen….. Vi prøvde alle muligheter, men nei, den passet ikke. Litt frustrert var jeg da jeg fortet meg av sted til butikken for å høre om de kunne vise meg hvordan den skulle festes til kjøkkenmaskinen. Etter litt mikking og sukking så fant selgeren (som solgt meg maskinen) ut at den ikke passet…… Great, da sto jeg med en ny køkkenmaskin som ikke passet foodprosessren=/ Den maskinen som var ment for den foodprosessoren kostet over 2000 kroner mer…. Flott=/

Selgere kom med flere forslag, blant annet at jeg kunne levere foodprosessoren og kjøpe en vanlig foodprosessor. Men jeg hadde ingen planer om å kjøpe meg en ny foodprosessor når jeg allerede hadde kastet en gammel som fungerte helt greit. Jeg ville jo ha en som passet til kjøkkenmaskinen…… Frustrert og lei gikk jeg ut av butikken og visste ikke helt hva jeg skulle gjøre. Men som de fleste jenter som er lei seg gjør, så ringte jeg mamma. Egentlig så ringte jeg for å høre om jeg kunn låne hennes foodprosessor (hun har lik den som jeg kastet). Jeg vet at jeg kunne hakke opp kjeksen for å å slå på de med kjevle når de ligger i plaspose, men det resultatet blir ikke så bra som når man knuser med foodposessor.

Noen frustrete tårer kom det da jeg snakket med mamma og suttresultatet ble at jeg dro hjem og hentet Kim-Andrè som skulle på trening og så hente jg mamma. Vi dro tilbake til Lefdal og leverte tilbake kjøkkenmaskinen og kjøpte den som var dyrere, men som passe til foodprosessoren. Litt styr ble det jo, men det ordnet seg til slutt. Den nye maskinen er en litt råere modell og det fulgte med smootiemaskin også. Så da fikk jeg levere tilbake den jeg hadde kjøpt. Så da sitter Lefdal igjen med to ting som har vært i bruk her hjemme. Det vil si, smoothiemaskinen har vi ikke brukt enda, men vi har jo ikke esken……

Servicen var jo tipp topp hos Lefdal, ikke noe å utsette der. Selgeren forsto min frustrasjon over at jeg sto der uten foodporessor midt i bakingen og jeg fikk en ganske bra deal og til syvnde og sist så er jeg jo fornøyd. Mamma betalte mellomegget og jeg har fått tidlig bursdagspesang:) Det var mamma som insisterte på at jeg skulle hente henne og det var ingen vei utenom. Jeg fikk egentlig veldig dårlig samvittighet for at jeg hadde ringt henne og pøst mine problemer over henne=/ Nå er oreomuffins ferdig og vi kom oss i mål til slutt. Og vi fkk jo en god pris på den nye kjøkkenmaskinen;)

Dagen i dag har ellers vært koselig med bursdagsbarn i hus. Vi har kost oss litt ekstra og nå må jeg bare innse at vi begynner  få store barn….. 18 år…… Hvor ble tiden av???? Jeg har mimret litt i dag og enda mer mimring bir det for i morgen er det Karina sin tur:) Kim-Andrè ristet litt på hodet da han så at jeg hadde lagt ut et bursdagsinnlegg. En i klassen hans er tydligvis innom bloggen og hadde linket på fb……. En lærer vet visst også om bloggen…… Hmmmm, jeg er litt i tenkeboksen nå altså……. Jeg legger jo ikke utprivatlvt vårt her og jeg tenker meg om på hva jeg legger ut. Det er jo ikke akkurat så veldig mye spennende. Men…… Er det nå jeg burde takke for meg??

Litt bilder fra dagene som har gått kan dere jo få;)


Mats le velig glad da jeg hentet han med kjelken på onsdag. Jeg savner den tiden jeg kunne gå både da jeg levete og da jeg hentet han…..


Vi sliter fortsatt med rester etter julen;)


Ugnene koser seg ute nå som det er så mye fin snø:) Bare så dumt at det er meldt regn i helgen=/


Vi har fått påfyll med ved. Nå som pussgradene kommer så var jo det dårlig timet…..


Shari er i form igjen og såret har blitt ganske fint;)


Mitt nye glis:)

GOD HELG DER UTE;)

Tenk det…..

I dag fyller Kim-Andrè 18 år:) Tenk det…… Han er myndig og praktisk talt voksen. På en måte synes jeg at årene har gått fort, men så synes jeg at vi har hatt han for bestandig…. Rart det der:) Nå er han snart klar for oppkjøring, må bare få tatt teoripøva slik at han kan bli meldt opp til oppkjøring. Og så er det jo litt ventetid. Men det er nok ikke alt for lenge før han kjører opp. Bil ønsker han seg, men kan ikke kjøpe før han får seg en jobb. Må nesten ha litt fast inntekt før han kjøper seg bil. Det hjelper ikke at han har spart opp penger så han kan kjøpe en bil kontant når han ikke har penger til å drifte den. Så Han må bare være litt tålmodig;)


Denne pluggen ble født 12 dager på overtid. En lang ventetid med andre ord;)


Fine gutten vår…… Her var han 7 år:)


12 år……


GRATULERER MED DAGEN KIM-ANDRÈ

Hilsen alle oss som er glad i deg<3

Mye snø

I natt lavet snøen ned og vi har fått masse deilig snø nå:) Karina er på bedringens vei men hun ble hjemme fra solen i dag også. Men i morgen er hun vel så bra at hun skal på skolen igjen;) Vi kom oss til tannlegen og det var godt at vi slapp å utsette den timen. Nå har hun gått til tannlegen hver tredje uke, men fremover så blir det hver fjerde uke igjen. Det er godt for nå synes jeg at disse tannlegetimene har kommet utrolig fort….. Hver tredje uke er jo ganske ofte….

Kim-Andrè har hatt aktivitetsdag på skolen i dag og var hjemme ganske tidlig. Og det passet ganske bra for da måkte han gårdsplassen mens jeg var med Karina til tannlegen. Her er det litt bakke opp til garasjen og den kan være litt lei når det kommer mye snø. Men poden var flink og måkte så jeg fikk bilen helt opp til garasjen da vi kom hjem igjen;) Det hadde kommet ganske mye snø etter jeg måkte i går kveld. Men nå er gårdsplassen nymåkt og fin og nå laver snøen ned igjen……


Flinke poden som måkte snø:)


Mats måtte teste bakken da vi kom hjem fra tannlegebesøket;) (Video ligger på Instagram, morti5)

Sharipusen virke ganske så pjusk til morgenen i dag=/ Hun bare satt og så rett frem for seg og ikke ville hun ha mat….. Det hadde rent masse blod/puss ut av såret og det så ikke så bra ut. Jeg fant frem resepten fra i sommer og hadde i grunnen bestemt meg for å kjøpe medisiner, men etter jeg renset såret så kviknet hun til og ville til og med ha mat. Hun har nok blitt litt skjemt bort med litt godis i dag, men er man i dårlig form så må det litt kos til;) Nå i kveld så virker såret “fredelig”. Jeg har renset flere ganger i dag og håper at det roer seg nå. Jeg er litt spent på om det er like fredelig da jeg står op i morgen og at såret ikke har produsert mer puss. Det er ikke veldig gøy å rense såret for det gjør nok veldig vondt:(


En litt småpjusk kattepus<3

Frøken M har væt her i dag og vi har vært ute og lekt i snøen. Jeg har måkt vei så Shari skal komme seg frem. I dag har hun bare vært inne og hun har fått tissekasse inn, noe som hun egentlig ikke får ha inne (hun har katteluke så hun går fritt ut og inn og da har hun ikke behov for kasse inne) Men nå som det har kommet så mye nysnø og hun har vært litt pjusk så gjør vi et unntak:) Det er jo jammen ikke lett for en liten pus å komme seg frem i all den snøen. Men nå har jeg måkt en sti til henne så hun skal komme seg litt rundt;)

Ungene storkoste seg i snøen og vi var ute helt frem til klokka var halv åtte. Litt sent ble det, men vi akte og koste oss og da er det ikke lett å bryte opp…. Jeg tipper at det kommer mye mer snø i løpet av natten. Det er meldt det. Hihi, jeg skulle ønske at den kom ferdig brøytet og måkt;)


Shari holdt seg inne og tittet på oss gjennom vinduet;)


Myyye snø=)


Deilig og rød i kinnene sine;)


På vei hjem fra akebakken. Det er godt at pappa er sterk;)

I morgen er vi allerede halvveis i uka og jeg gjør et nytt forsøk på en handletur. Vi får se hva jeg får til, kanskje jeg må være hjemme og måke…….

Det snør og snør

Kong vinter har virkelig funnet veien hit og nå begynner det å bli litt ut av snøen som daler ned. Når det har snødd tidligere så har det kommet ganske lite men i dag så har jeg vært ute og måkt to ganger. Vi har en ganske brei gårdsplass så det tar litt tid. Nå var det akkurat et rådyr i hagen her og det hadde snø nesten helt opp til magen sin:) Morro for ungene at det endelig kom litt snø som det går an å leke i;)

Nå var det Karina sin tur til å bli forkjølet. Hun hadde feber i går og har vært hjemme fra skolen i dag. Skikkelig pjusk i formen er hun og hun har tilbragt nesten hele dagen under dyna. Det blir nok ikke noe skole på henne i morgen heller, de har bare mat og helse og gym og da er det ikke akkurat noe vits å møte opp og være dålig form. Men hun har tannlegetime i morgen også og den håper jeg at hun er i form til å bli med på.

Her har de ikke skjedd mye i dag. Jeg hadde egntlig planer om å ta en tur på kjøpsenter siden vi manglet et par småting, men siden Karina kke skulle på skolen så gikk jeg og leverte Mats i barnehagen og da gadd jeg ikke å kjøre ut, så det ble måking på meg i stedet=/ Jeg får heller ta en tur på onsdag. I morgen slutter Kim-Andrè antagelig veldig tidlig på skolen og så skal Karina til tannlegen. Så jeg tipper at det kke blir så mye ti il overs. Frøken M skal jeg også hente i morgen. Det er greit at det skjer litt for i dag har jeg virkelig vært lat=/ Ingen tiltakslyst i det hele tatt. Levert i barehage, måkt snø og vasket tøy, hentet unger og laget middag, kjørt til trening og måkt ltt mer snø, ordnet kveldsmat og hentet på tening, sett over og hørt unger i lekser, lest bok på sengekanten X 2, støvsugd og ryddet ut at oppvaskmaskin. Slik var vel dagen min i grove trekk…. Med andre ord, K-J-E-D-E-L-I-G=/

Og så har katta lekt slosskjempe igjen, noe som har resultert i nok et sår med vek i. Det er vel tredje gang siden i sommer at hun har det. Såret på hodet hennes har vel akkuat grodd ferdig….. Når skal hun lære seg at hun begynner å bli en gammel tante…… Jeg så henne før jeg gikk for å levere Mats i barnehagen og da så jeg ingenting, men da jeg kom inn igjen så hadde det antagelg sprukket opp fordi det var mye verk=/ Jeg har en resept på en kur som jeg ikke trengte i sommer så jeg får bare rense og følge med. Og blir det ikke bra så blir det en kur på henne. Stakkars lille, det gjør nok veldig vondt for hun hyler når jeg renser der:(


Klar for barnehagen=)


Dagens trim;)


Isj……..


Mats har lært seg å ta bilder og synes at det ar gøy å klusse over storebror;)


Selfie….. Endelig så har jeg et skikkelig mobilkamera. Ikke det at det hjelper når jeg tar selfie da men=/

Er det fler som har fått mye snø i det siste?

Vips

Det ble litt tid til aking i dag også:) Man må bruke den tiden man har, for neste helg er det bursdagshelg med feiring både fredag, lørdag og søndag;) Så da regner jeg ikke med at det blir så mye tid til uteativiteter den helgen=/ Vi får prøve å få til litt utekos på ettemidagen på tirsdag for da skal jeg hente frøken M igjen:)


Det går unna med Mats i bakken nå;)


Sander i farta;)


Det var veldig og fort det gikk i dag da…


Snømannen=)


Enda en snømann……;)

Vi har feiret Ida sin bursdag i dag også. Hun ble hele 11 år i dag. Litt mimrete blir man jo på slike dager…..


Bursdagsjenta:)

Og vips så skal vi ønske en ny uke vekommen;)

Snø er gøy

Det er ganske mye lyd her i huset om dagen. Mats har vel truffet 3 års trassen med et brak…… Her hyles og trasses det i stor skala=/ Som mamma til eldre søsken så blir man ganske fortvilet. Vi har store barn som liker å sove ut litt i helgen og når Mats starter dagen klokka 8 med å hyle og grine for at han ikke får viljen sin så ja…… Da lengter man vel litt etter den dagen når man bare har store barn. Jeg håper at Mats ikke fortsetter i denne tralten å lenge. Gurimalla, man kan jo bli smårar av mindre=/

Etter mye hyl og grin og unger som satt passive foran hver sin skjerm så beordret mor i huset unger ut. Sander ville ikke ut, og han er blitt veldig forkjølet, så da sa jeg at han kunne være inne. Han orket ikke å gå til akebakken (det tar tre minutter å gå dit…..) og ikke var det gøy å ake heller=/ Men da vi andre skulle ut så slang han seg med:) Og jaggu var det ikke gøy å ake også;)


Storebror og lillebror i farta:)


Hei hvor det går:)


Blid og fornøyd……


Litt kaldt har det vært i dag, men når man går opp bakken så holder man varmen;)


Vi er så glad for at det endelig kom snø;)

Det ble et sent og kort innlegg fra meg. Tastaturet er helt håpløst om dagen og jeg har brukt veldig mye tid på å svare på kommentarer……  Så da får jeg komme sterkere tilbake en annen gang;)

Tid for kos

Det er veldg gøy å se at flere kommer med sine meninger slik som på innlegget jeg la ut i går. Jeg ser at det er flere forskjellige meninger og det er helt greit. Jeg forventer abslutt ikke at alle er enige med med og jeg leser kommentarene og tar til meg det dere skriver. Det var nok en som misforstod meg litt, og jeg beklager om mitt svar virket småfrekt. Det var bsolutt ikke meningen. Men jeg har nå min mening om ting og denne gangen føler jeg at jeg gjør ting å min måte. Og så får andre gjøre ting på sin måte;) Slik er de jo, og jeg respekerer at vi ikke mener det samme;) Jeg har vært ung en gang i tiden jeg også og jeg gjorde kanskje ting litt anerledes. Men så er det slik at med tiden så blir man mer sikker på seg selv og gjør kanskje litt andre vurderinger. Jeg prøver å bruke litt god gammeldags sunn fornuft;)

I dag har vi hatt en veldig fin dag. Jeg har luftet både meg selv og mamma en tur og Mats fikk seg en tur i barnehagen. Det var veldig deilig å gå rundt uten en turboMats på slep:) Og her snør det hele tiden nå og det er såååå koselig. Nå er det så pent ute, trærne er hvite og det har blitt så lyst og pent. Her er det ganske kaldt og snøen som kommer er det nesten bare å feie bort. Puddersnø heter det vel;)

Nå roer det seg i huset her. Ida er på besøk og da blir det jo enda litt mer liv i heimen her….. Mats har allerede vært våken en gang etter han la seg. Han har begynt å tulle når han legger seg og var ganske rebelsk før han sovnet. Og da er han gjerne litt urolig etter han har sovnet=/ Men nå er han rolig igjen og de store (eller mellomstore) er på vei i seng. Nå er det tid for kos for mor og far. Jeg tipper at lyset går for mannen i huset ganske snart, det har vært en hard uke…… Men jeg skal se en episode med 4 stjerners middag etter norske talenter er ferdig tenker jeg. Tv programmet har vel ikke kommet helt i gang etter julen enda så da er det godt jeg har tatt opp litt fra uken som gikk;)

Det er helg dere, nyt den;)

Tid for kos

Mats har nok blitt litt forkjølet i løpet av helgen. Han virket litt småpjusk på morgenen i dag og ville ikke i barnehagen. Så han fikk være hjemme sammen med meg:) Nå ble det en veldig hektisk helg og da var det i grunnen helt greit å roe litt ned:) Det er mulig at han var i litt dårlig form på morgenen, men utover dagen så ville han ut å ake så da kledde vi på oss og gikk opp til skolen og akte der frem til Sander og Elias sluttet. Elias har begynt å ha langdag på mandager nå og sluttet ikke før klokka 1410. Ganske lang dag for de små….

Mats koste seg og ake på rumpa ned en bakke mens vi ventet. Det var veldig stas. Litt hosting og harking ble det når han løp opp bakken, men han har ikke hatt noe feber i dag tror jeg. I morgen har han jo fri så det blir enda en kosedag hjemme på han i morgen;)


Klar for tur:) Shari kom løpende i bakgrunnen der og ville gjerne være med=)


Titt titt:)


Koser seg i snøen:)


Full fart:)


Storebror er snill og hjelper med å dra kjeken;)

Ungene hadde lyst til å ake litt i bakken på vei hjem, men det ble det ikke tid til. Vi måtte forte oss hjem for å rekke og hente Karina og Kim-Andrè. Men i morgen håper jeg at vi kan dra bort i bakken og ake etter middag. Det er jo så gøy å ake. Man trenger ikke være barn for at det skal være gøy;) I morgen skal jeg hente frøken M også, så da passer det å finne på noe. Det kan bli litt kjedelig og bare være inne=/ Det er meldt kaldt fremove så det ser heldigvis ut som om vi får beholde snøen en stund fremover.

Da var første overtidsdag over denne uken og bare 4 dager igjen til helg. Jeg gleder meg;) Det tar på med fest……

Jammen var det gøy

Jaja, da var helgen over. Jeg kan vel ikke si at vi er uthvilte, men det hadde vi ikke regnet med heller. Det blir en hard uke…… Uken er satt med program fra mandag til lørdag så det er bare å stålsette seg;)

Dagen i går ble lang. Jeg var ikke i seng før halv tre natt til lørdag etter at jeg snakket litt med Karina etter hun kom hjem fra ball. Hun hadde kost seg og hun gleder seg vel allerede til neste års ball:) Her var alle unntatt Karina tidlig oppe på lørdag. Sander, Elias og Mats skulle være med oss og Kim-Andrè skulle bli hentet av farfar for han skulle spille bortekamp. Karina synes at det var deilig med et stille og rolig hus for da jeg ringte hjem i ett tiden så hadde hun akkurat stått opp……


Elias spilte cup og det var tre kamper. Det ble ett tap, en seier og en kamp som ble uavgjort. Den siste kampen som endte uavgjort var skikkelig spennende. Kampen var målløs helt frem til det sto igjen et par/tre minutter, da scoret det andre laget=/ Skikkelig kjipt siden Vang hadde mange flere sjanser….. Men i det tiden er i ferd med å renne ut så fikk Vang en mulighet og satte inn et mål i det sluttsignalet går:) Hihi, det var en engasjert heiagjeng på tribunen og det ble et stort jubelbrøl og en kaffekopp (med kaffe) fikk et luftig svev.  Hihi, det var godt at kaffen bare traff konen til han som jublet;)

Mats var en skikkelig monsterunge i går=/ Kjære vene, jeg kunne nesten se hornene vokse frem i panna hans….. Snakker om….. Til slutt så måtte man nesten bare le av han. Det nyttet jo ikke å gjøre noe annet og de andre foreldrene var sporty og kjente seg nok litt igjen i situasjonen. Etter turneringen var ferdig så kjørte vi en ekstra runde slik at Mats fikk seg en lur i bilen. Men jammen tok det tid før han roet seg bak der=/ Makan til unge….. Men etter en liten lur så var han blid som en lerke og han var klar for overnatting hos farmor og farfar. Han pakket stolt ut av sekken med leker og vinket så søtt da vi kjørte fra han….. Farfar skrøt i dag av hvor snill gutt han hadde vært…?? Javel, han har vel fått viljen sin hele veien da……

Vi voksne koste oss på fest i går. Jammen var det gøy og det var så mange glitrende og flotte foreldre. Stemningen var det ingenting å si på og det ble vel bare bedre og bedre utover kvelden. Jentene hadde siene velkjente samtaler på doturer og puppestørrelser, grå hår og ande ymse ting ble velvillig delt=) Vi er veldig glade for at vi meldte oss på festen, til tross for at dagen i dag har vært litt tung…..


Karina hjalp meg å krølle håret mitt før jeg dro;)


Klare for fest;)

Tja, ingenting å si på semningen…….

I kveld har mor fått bestilt seg ny mobil:) Yeeeyyyy, det blir stas. Det blir jo i stedet for ny pc, så det er på en måte julegave;) Jeg gleder meg veldig til jeg får den;)

Hurra hurra

Hurra for mannen i huset som har bursdag i dag=) Bare så dumt at vi ikke har hatt tid til å feire den….. Det ble tid til en kjapp middag, og så føk han av gårde for å tilbringe kvelden med 50 gale skolebarn som er på skoledisco. Jeg lagde selvsagt en middag jeg vet han er glad i så litt kos ble det i dag. Hjemmelaget pizza og til og med brus til middag. Og så på en fredag da;) Hihi, brus hører til helgen her og blir skjeldent servert til middag midt i uken. Da skal det være noe helt spesielt;)


Mats var vel kanskje mest ivrig med å pakke opp gavene……


Hmmm, hva har vi kjøpt tro???

Karina er på skoleball i dag. Hun og en venninne ordnet seg her i år. I fjor var hun hos en annen venninne og ordnet seg før ballet og jeg fikk ikke sett henne før hun dro=/ Men i år fikk jeg se de og de ble så fine atte. Med sminke, fine kjoler og høye heler kjørte jeg de ned og nå tipper jeg at de storkoser seg. Det slutter ikke før klokka ett i natt så mor og far får sitte oppe og vente på at hun skal komme hjem. Hun skal få sitte på med venninnen sin hjem så vi slipper å kjøre ut mer i dag. Vi må opp tidlig i morgen så det passer oss bra at vi kan småsove på sofaen til hun kommer hjem;)


Fineste jenta<3

Jeg har holdt på her hjemme og pakket og gjort klart til i morgen. Vi skal være ute av døra fø rklokka 8 og da må jeg ha det meste klart. De to minste skal leveres til barnepike rett etter at forballturneringen er ferdig og så skal mann og jeg hjem og slappe av litt før vi skal på fest. En ting til koldtbord skal vi også ordne, vi steker bare en kalkunfilet som vi skjærer opp og pynter pent. Det er jeg iallfall sikker på at de fleste liker:) Så er vi vel klare for en fest. Ja, nesten da…. For på innbydelsen står det at det skal være glitter og glam…..=/ Jeg hater slike kleskoder=/ Hva er galt med å pynteseg med det vi har da?? Det er jo greit nok at jeg kan finne noe øyenskygge med litt glitter og så har jeg sko med glitter. Men hva pokker skal je tre på gubben da?? Noen forslag??

Nå kom akkurat mannen og Sander hjem. Sander har kost seg max hørtes det ut som, han skravlet ihvertfall som en foss…… Han ble beordret i dusjen, nå vil jeg ha fred og ro rundt ørene. Jeg tipper at det ikke er veldig lenge før han sover like godt som denne lille karen her;)