Regn regn og atter regn

Det ble visst regn i dag også…… *sukk* Er det rart man blir litt lei?? Solen glimrer med sitt fravær dag etter dag, uke etter uke….. Vinteren ble visst avlyst i år, noen få dager med snø var visst det vi måtte ta til takke med=/ Kommer det snø nå så spyr jeg!!!!


Slik ser været ut i de kommende dagene=/ Seriøst???? Slikt vær har vi vel hatt i 3 måneder med unntak av noen dager med snø.

Man blir ikke akkurat munter når man drar opp rullgardinen på morgenen og ser hva slags vær det er ute. Altså, jeg er glad i alle 4 årstidene vi har, men jeg liker at vinter er vinter, sommer er sommer osv…… Jeg synes at det er deilig når mørkere kvelder erstatter sommeren, hvis vi har hatt sommer vel og merke. Nå synes jeg at vi har hatt høst siden sommeren var over. Jeg synes at jeg drar med meg møkkete regntøy hjem fra barnehagen hver gang jeg henter Mats=/ Vi har vel ikke akkurat slitt ut vinterdressen i år….. Regntøy og regnvåtter er tingen her=/

Vel vel, nok klaging på været, vi får jo ikke gjort noe med det allikevel. I dag tok jeg meg en fridag fra maling. Etter en liten handletur så inntok jeg sofaen i et helt stille og rolig hus. Fordelen med å være hjemmeværende husmor er jo at man kan unne seg slike rolige stunder når muligheten byr seg;) Men jaggu satt jeg ikke her og frøs….. Vi har ikke fyrt i ovnen på det jeg kan huske, men jeg måtte legge i en brase for å få varmen i meg igjen. Ute har det jo vært rått og da bir det fort huskaldt også=/

Frøkena har vært her en tur i dag og så har det vært treninger på både Sander og Kim-Andrè. Sander prøvde seg på innebandy for første gang i dag og han synes at det var veldig gøy. Han gruet seg nok litt før treningen, han er jo helt ny der. Men det hadde gått veldig bra. Han har jo egen innebandykølle og han har ganske god kontroll fra før av. Jeg tipper at han sklir rett inn på laget;)


Mats og jeg tok oss en liten tur ut i mørket i stad. Vi hadde flaks og regnværet hadde tatt seg en pause;) Mats var så trøtt at han nesten ikke hang sammen i ettermiddag og da var det greit med litt frisk luft. Nå er de tre minste pakket unde dynene sine og mor og far skal nyte resten av kvelden. Jeg merker at det kan komme til å bli tidlig kvelden i dag. Fredag er fredag, da er man litt ekstra trøtt=/ Men kjenner jeg meg selv rett så kommer jeg ikke til  tussle i seng før alt for sent. Den som gir seg har tapt;)

God helg=)

Tittei

Hallo i luken, eller uken:) Jaggu går det ikke mot helg igjen. Dagene her er nokså fullpakket og det går i maling, unger, lekser, akriviteter og overtid på mannen. Skal si vi kom fort inn i hverdagen igjen etter vinterferien=/ Jeg synes at jeg fyller hver ledige stund med å male eller gjøre andre huslige ting. Og når vi kommer litt ut i uka da så merker man at man er litt sliten og lei. Så dagen i morgen har jeg gitt meg selv maleforbud;) Nå er jeg ferdig med alle vinduskarmer i hovedetasjen og planen er å bli ferdig med resten i løpet av helgen. Nå er det bare litt igjen i gangen nede også så jeg håper at vi bare har igjen dørkarmer og loftstua når helgen er over)

Nå skjer det litt andre ting i helgen også. Karina skal i bursdag lørdag kveld og må få kjøpt inn en gave på lørdagen og Kim-Andrè skal spille kamp. Så da går dagen fort…… Men litt skal jeg vel få malt allikevel. Jeg må bare passe på når jeg har noen ledige minutter:) Og så er det vel fastelaven på søndag, er det ikke det??? Hmmm, da må man vel bake boller også da….. Jaja, vi får se hvor langt vi kommer med malingen. I morgen skal jeg gjøre noe annet! En liten tur på Obs må jeg og resten av tiden før unger kommer hjem ska nytes helt i fred og ro. Gurimalla,det skal bli deilig:)


Hverdagskos:)

Jeg er ikke så veldig flink til å ta bilder om dagen=/ Når dagene er så fulle av gjøremål og minsten ikke akkurat står rolig når jeg vil ta et bilde så blir det ikke til at jeg vil mase…… Men det gjør egentlig ikke noe at det blir tatt litt færre bilder heller….. Jeg har vel allerede alt for mange bilder som skulle blitt fremkalt. I går så jeg at det var masse fine tilbud hos FotoKnudsen og jeg brukte hele kvelden på å lage meg tre lerreter som jeg skal ha i gangen nede. Det er jo ltt gøy å pynte opp med noe nytt på veggene etter vi har malt. Noen av bildene som hang der nå var vel gått ut på dato for lenge siden….. Jeg gleder meg masse til jeg får de. Det er jo bilder jeg har tatt selv så det blir litt stas å få sine egne naturbilder på veggen;) Jeg håper jeg blir fornøyd.

Har du mange planer for helgen?

Hverdag igjen

Da var vi i gang med hverdagen igjen og som ventet så ble det er hektisk dag. Her gikk det i ett med 7 turer ut i løpet av dagen. Ikke mye ro til å gjøre noe annet fornuftig da….. Litt tid til å nyte et tomt hus ble det og en stund angret jeg litt på at jeg ikke gikk i gang med å male et vindu til, men det gikk fort over:) Det gikk i ett fra jeg dro ut for å hente på skoler og barnehage og helt frem til klokka nærmet seg 2130. Så jeg hadde uansett ikke blitt ferdig og det var deilig å stresse litt ned da jeg hadde anledning til det;) Karina skulle til tannlegen (noe hun glemte så jeg måtte hente henne i klasserommet=/) midt på dagen i dag og da går tiden fort.

Mats er en skikkelig utegutt og han ville egentlig bare ut etter jeg hentet han i barnehagen. Men det ble ikke noe tid til å gå ut i dag. Det blåser ute enda så det var ikke så nøye synes nå jeg da, hihi. Disse ungene mine er veldig forskjellige der, noen er veldig utebarn, mens andre er veldig innebarn og hater å være ut i all slags vær. Kim-Andrè og Mats er skikkelige utebarn (Kim-Andrè har vel vokst det av seg nå da men….) Karina og Elias er vel kanskje en mellomting mens Sander er til de grader innegutt. Jeg husker så godt da han gikk i barnehagen så bygde de ut barnehagen med en utegruppe og Sander ble plassert der, uten av vi foreldre ble spurt om det passet han=/ Gurimalla, jeg ble så fortvilet at jeg nesten ikke visste hvilket ben jeg skulle stå på=/ Sander ute hele dagen i all slags vær og vind……. Da var det krisestemnig her=/

Denne vinteren har ikke akkurat vært noe opptur og Sander trener jo fotball. Nå som han har blitt så stor så har de ikke tilbud om noe innetrening. Jeg lurer på hvor mange ganger vi har kranglet med han for å få han til å gå på trening i vinter….. Han hater å trene i grisevær. Han vil heller begynne på innebandy. Vi har holdt litt igjen for det er mange gutter i klassen som spiller på samme lag på fotballen og det er litt synd å bryte ut av den gruppa. Men nå har vi gitt litt etter og han skal få prøve seg på innebandy. Men han får fortsette på fotballen en stund til for vi har akkurat betalt en regning. Så nå blir han opptatt med fotball to dager i uken og innebandy to dager i uken. Så får han velge til sommeren hva han vil fotsette med. Da blir nok det et vanskelig valg å ta siden det da er mer behagelige temperaturer å trene ute i;)


Frisk norsk ungdom;)


Blide og fornøyde;)


Og slik fant jeg Mats da jeg kom hjem etter å ha kjørt Karina til flaskeinnsamling i ettermiddag=/ Heldigvis så gikk det greit å legge han på kvelden:)

I morgen er det en litt roligere dag og jeg og Mats blir hjemme og maler litt igjen tenker jeg:) Det er bare å kjøre på mens jeg enda har ånden over meg. Den kan forsvinne fort;)

Blåsebortdagen

Noe mer høst enn dette kan det vel ikke bli?? Ute uler vinden og regnet øser ned=/ Fysj, ikke så mye som minner om vinter. Men det er perfekt malevær da. Og det er jo fint;) Jeg ble endelig ferdig med den siste vindusrekka i dag så nå har jeg endelig fått hvite vinduskarmer som jeg har mast og gnålt om lenge. O’lykke. Nå er det bare å fortsette med resten. Jeg har vel halvparten av vinduene igjen…. Men det skal gå ganske kjapt tror jeg. Et vindu nå og et vindu da og vips så er jeg i mål:)

Vi fikk pakket med oss alle ungene og tatt en tur til søsteren til Ole etter middag, og der fikk vi servet vafler:) Veldig deilig å få seg en tur ut og bort fra malingsspann i grunnen. Hadde vi vært hjemme så hadde jeg nok kommet i gang med et vindu til, men det får vente til en annen dag. I morgen kommer hverdagen og tar oss igjen. Det er skole, barnehage og jobb igjen og mannen jobber vel en lang dag. Jeg skal bruke dagen på å kjøre hit og dit ser det ut til. Jeg begynner dagen med å kjøre Karina på skolen og Mats i barnehagen. Så skal Kim-Andrè kjøres til skolen og så blir det en liten pause før Karina skal til tannlegen. Hun skal til tannlegen midt på dagen og må tilbake til skolen da hun er ferdig. Og så skal alle hentes hjem igjen….. Og på ettermiddagen er det inneandy:) Og vips så er vel den dagen over;)


Pusekos<3 Mats skal helst ikke ha på seg klær om dagen og går rundt i boxeren til langt ut på dagen…..

Nuh skal mor nyte siste rest av helg og kose seg med en sjokoladebit. Er det helg så er det helg;)

Er det vinterferie der du bor eller er den ferdig hos deg også?


Badeland

Jeg hater de dagene jeg ikke kommer i mål med de tingene jeg hadde tenkt at jeg skulle rekke=/ Vinduet jeg skulle bli ferdig med å male tre ganger i dag ble bare malt en gang….. Det tok eviglang tid å male det første gang og når det skal gjøres andre ting også så går tiden fort. Men jeg skal jo ha noe å gjøre i morgen også;)

Gutta fikk klippet seg i dag og de ble så fine. Plutselig så var de så langhåret og da var det gret å få klippet før skolen starter igjen til uka. Etter vi kom hjem fra klippetimen så pakket Ole med seg de tre minste i bilen og kjørte til Sarpsborg for å bade litt. Det var tre veldig fornøyde gutter som dro av sted. Å bade er noe som har stått høyt på ønskelista lenge nå. Sander lærte seg å stupe og Elias øvde på å svømme. Og Mats er ikke veldig redd for vann så han var vel over alt……

Det ble ikke så mange bilder siden Ole ikke kunne gå ifra minsen som badet. Ikke bare bare å dra å bade med tre stykker når minsten er 3 år. Men noen bilder fikk han tatt;)


Klar for bading:)


En liten matbit må til:)


En veldig fornøyd kar:)

Jeg serverte hjemmelaget pizza da gutta kom hjem i stad og vips så var dagen over. I morgen håper jeg å bli ferdig i stua….. Vi skal på besøk i morgen klokka 17 så dagen kommer til å gå fort. Men jeg tror ikke at jeg bør male verandadøren flere ganger enn det ene strøket og da går ting litt fortere. I dag trodde jeg at jeg aldri kom til å bli ferdig med det første strøket….. Gurimalle så mange kriker og kroker…… Men jeg er optimist og hver gang jeg er ferdig med et vindu så tenker jeg at neste blir det mye mindre jobb med….. Man lærer aldri=/ Det er godt at vi nesten ikke har noe særlig med vinduer i dette huset…… Gaaah, jeg har vel halvparten igjen=/ Lykke til med den jobben liksom;)

Og slik går dagene

Plutselig var uka gått og vinterferien er over. Her har det ikke skjedd all verden, derfor har det blitt et lite opphold her på bloggen. Jeg står opp og maler……. og slik går dagene….. Ungene har hatt vinterferie og det har ikke skjedd så mye for de i grunnen. Slik blir det når de voksne er opptatte. Sander, Elias og Mats var en tur hos farmor og farfar på tirsdag og koste seg der og de var en tur på kino også. Og mens de var der så malte Ole og jeg alt vi kunne. Man må bare beytte seg av tiden man har;) Ole tok seg fri fra jobben både tirsdag og onsdag og det gikk i maling fra morgen til kveld. Mats måtte til og med en tur i barnehagen på onsdag enda pappa hadde fri=/ Det har ikke skjedd før…..


Mats ble vedlig glad da både Sander, Elias, mamma og pappa kom og hentet han i barnehagen. Og da han kom hjem ble det vaffelkos, litt ekstra kos må man jo kunne unne seg i vinterfrien;)

På torsdag var det malefri dag her, da var det rengjøring som sto på timeplanen….. Jippi=/ Men i dag var jeg i gang igjen og jeg ha fått det hyggelige oppdraget med å male vinduskarmer. Gurimalla for en kjedelig jobb. Det hjelper ikke at man må ta 3 malingsstrøk heller…… Men jeg er godt i gang og i morgen håper jeg at jeg får tatt den siste rekka med vinduer i stua. Så er de bare å flytte seg til et nytt rom, for alle vinduene skal males!

Kjøkkenet er vi ferdige med og vi ble veldig fornøyde. Det var jo litt frem og tilbake med fargen vi hadde valgt, og til slutt valgte jeg fargen kaffe latte og jeg trodde at den var veldig lik den fargen vi allerede hadde på kjøkkenet. Men det viste seg at den var myyye lysere og den var i grunnen akkurat slik jeg ville ha den i utgangspunktet. Ikke lett med disse fargekartene….. Veggene ble lysere og penere og vinduskarmene har blitt malt hvite. Nå er Ole godt i gang med å male i gangen nede;)


Her er vi i gang på kjøkkenet og dere ser den gamle fargen og den lysere fargen vi malte med;) Ganske stor forskjell=)


Og her er det ferdig malt:)


Slik ble det ferdige resultatet;)


Bærebjelken over karnappet ble også malt hvit (over gardinstanga) Den var trefarget før;)


I dag har dette vinduet fått tre manlingsstrøk:)


Og slik ble resultatet der;)

I morgen tar jeg fatt på den største vindusrekka og jeg håper jeg blir ferdig. Jeg har bestilt klippetime til Sander, Elias og Kim-Andrè, så da går vel tiden fort. Jeg står ikke akkurat opp med hanen heller….. Ole har små planer om å ta med de tre minste til Sarpsborg for å bade litt i morgen så da kan jeg jeg male i fred. Vi har jo pittelitt dårlig samvittighet for at vi ikke har funnet på noe med de i vinterferien=/ Her har det regnet og snødd og det har ikke akkurat vært noe utevær=/ Skikkelig bedrøvelig vinterferievær…… Vi får gi ungene et lite plaster på såret i morgen så de ikke får varige skader etter ferien;)

Kim-Andrè har vel vært den av barna som har vært mest opptatt. Han har vært på både langkjøring og glattkjøring. Snakk om pengesug sier jeg bare *sukk* Ble regninga på tolv tusen da tro?? Gosj, det er godt at han er ferdig snart. Nå er det i grunnen bare å vente på oppkjøringen:)

Ellers så driver vi med prosjekt “vi-skal-bli-flinkere-til-å-prøve-noe-nytt-til-middag”. Karina er skikkelig lei av gjengangere som kjøttkaker og lasagne fra Toro=/ Og jeg er veeeldig enig med henne. Men så har vi noen skikkelige sære unger i huset her da….. Og det er jammen ikke bare bare å få de til å smake på noe nytt=/ På mandag laget Karina og jeg lasagne fra bunnen av og i dag var det lapskaus som sto for tur. Jeg har aldri laget noe av det fra bunnen av jeg….. Og ja, jeg er litt flau….. For det var jo veldig lett. Og jeg visste jo i grunnen det (for jeg lager jo ting fra bunnen av også), men så er det bare det å lage ting man ikke pleier da….. Ikke så lett å beregne hvor mye man skal lage og så krever det jo litt mer tid når man skal lage noe fra bunnen av. Ikke alltid så greit i en hektisk hverdag. Men det går jo lettere når man har laget det noen ganger. Men nå er vi i gang og målet er å blir veldig mye flinkere;) Så får vi se hvor lenge mor og far holder ut med klaging=/ I dag prøvde jeg å inkludere ungene når lapskausen skulle lages, da skal de visstnok bli veldig begeistet for å smake på maten….. Bullshit, det funka ikke her!!!! Så her var det godsnakking med lovnader om is til dessert og trussler om å ta bort kvelskos som fikk de på gli;)


Elias hjelper til med å kutte grønnsaker:)


Ja, hva skal man si……

Og så må jeg jo skryte av at vi har fått et nytt familiemedlem. Min niese, min brors datter fikk i går en datter og hun er selvfølgelig verdens vakreste skapning. Jeg gleder meg til å treffe henne;)

Se på henne da:) Tenk at min mamma og pappa har blitt oldemor og oldefar….. Litt skremmende i grunnen….. Og tenk at jeg kan huske fra den tiden mammaen til babyen var baby…..  Hmmm, tden flyr…..

Lager du maten fra bunnen av eller tyr du også til lette løsninger?

Vanskelig kunde

I dag hadde jeg fått instrukser av mannen om å bytte maling (eller få de til å blande riktig farge) og kjøpe en nøye forklart pensel. Så etter Mats var levert i barnehagen så dro jeg til Obs og forklarte problemet. Men fargen var visst riktig??? For malingn var visstnok ikke heeeelt hvit, for det var en halv dråpe med farge oppi 3 liter med maling….. Høhø, så feil kan man ta:)

Fargen vi skulle ha hadde fått en ny fargekode og var litt lysere enn det fargeprøven (en trekloss) viste i butikken. Men mannen i butikken (som var både hyggelig og tålmodig) blandet et nytt spann bare for å se at fargen var riktig. Og begge spannene ble like hvite=/ Men han sa han kunne blande et nytt spann med den gamle fargekoden og da ble jeg glad og full av håp. Men fargen var jo like hvit den….. Mannen i  butikken smurte litt maling på treklossen og vi så jo begge to at fargen som ble blandet var myyyye lysere enn den skulle være. Så enden på visa var at jeg gikk for caffe latte og slik ble det. Det var det fjerde malingspannet det….. Jeg føle meg som en skikkelig vanskelig kunde=/ Men mannen var like blid! Stjerne i boka til Obs;)

Så var det malingskost da….. De var det mange av…… Hmmmm, ikke husket jeg hvilken malekost gubben hadde forklart???? Godt det fines mobiltelefoner:) Jeg kom meg ut av butikken med både maling og kost. Så da er vi klare for maledag i morgen. Det blir nok en veldig lik farge som allerede er på veggene, men det blir uansett godt å få freshet opp fargen og dekket sprekker som har dukket opp etter hvert;)

Mats kost seg veldig i barnehagen i dag. Jeg sa ifra at de skulle ringe meg om det så ut som om han ikke koste seg, men Mats har kost seg så mye at han ikke ville være med da jeg hentet han litt tidligere i dag. Jeg tenkte at det var lurt med en kort dag så jeg leverte han i ti tiden og hentet i to tiden. Men da jeg hentet var de ute og jeg kunne bare kjøre videre uten Mats. Jeg skulle hente frøkena i dag og Mats ble i barnehagen og koste seg så lenge. Men frøkena var ikke hjemme, de hadde glemt det helt bort og var ute for å hente seg en valp i dag. Så da ser vi ikke henne før til neste uke.

Været har virkelig vist seg fra sin beste side i dag:) Sol fra skyfri himmel, du verden så deilig. Solbrillene måtte til og med pusses støv av i dag. Så her har det vær skikkelig påskestemning i dag. Jeg savner snøen, men selvfølgelig er det deilig med en solfylt dag. Lyst og fint har det også vært til langt ut på ettermiddagen i dag. Vi gikk en tur ut etter middag i dag og det var lyst lenge:) Ungene har skatet, syklet og kjørt på sparkesykkel. Helt feil aktivitet i vinterferien, men nå føles det som om våren er her;)


Mats synes at det var stas å sykle igjen:) Hjelm og lue hører ikke sammen, det blir for trangt. Men med et pannebånd så gikk det.


Litt kaldt, men det er deilig med lyse ettermiddager igjen:)


God og rød i kinnene sine;)


Og slik ser blomsterbedet til naboen ut. Snart står løkene i bomst;)

I morgen er det maling som står på programmet her:) Ole har tatt seg fri og ungene skal bort. Jeg håper at vi bli ferdige med kjøkkene, jeg hater rotet som følger med oppussingen=/ Det er bare å glede seg til gangen nede……

Sykkeltur i vinterferien

I dag skulle det være den store maledagen. Men hva skjer??? Jo da alt er tatt ned fra veggene på kjøkkenet og maskeringstapen er på, da oppdager mannen i huset at malingsspannet med fargen “blits” er helt hvit…. Ja, fuckings hvit!!!! Er det virkelig mulig? Så vi fikk da (selvfølgelig) ikke malt veggene på kjøkkenet i dag. Men vinduskarmene som bare har vært hvittet, fikk et malingsstrøk og de er nå fine og hvite (eller eggeskallhvite) Det malingsspannet var riktig blandet. Så får jeg bare ta turen til Obs igjen i morgen og få de til å få litt farge oppi spannet med hvitmaling.

 Mens far i huset malte så tok jeg med meg Elias og Mats på en sykkeltur. Det høres så feil ut med sykkeltur i vinterferien, men her er det ikke noe snø igjen lenger. Vi tok turen ned til båthavna og var der en stund før vi syklet hjem igjen. Vi kan iallfall ikke klage på at det er kaldt;) Jeg tror at det var oppi 8 grader i dag jeg….=/ Helt feil spør du meg!!! Det burde være snø og kaldt nå!


Ute på tur:)


Et svanepar kom og hilste på. Neste gang må vi huske å ta med litt mat:)


Se så fine=)


Stranda så ikke så fin ut…. Masse søppel og tang og tare. Ikke så rart etter den vinteren vi har hatt. Mye vind har nok gjort sitt=/


Elias nøyde seg ikke med å kaste bare små stener;)

Det ser ut som om Mats er i farta igjen. Ingen feber i dag og han har vært i form hele dagen. Så da tror jeg at han skal få gå en tur i barnehagen i morgen. Jeg må uansett ut for å ordne med malingen så da tror jeg at han skal få leke litt i barnehagen. Så får han heller få en kort dag, eller enda kortere enn han pleier å ha;) Jeg skal hente frøken M i morgen og mannen skal jobbe overtid. Ikke så veldig feriefølelse i grunnen.


I dag var vi så heldige at vi fikk besøk av disse tre rådyrene rett nedenfor kjøkkenvinduet vårt=)


Og i dag så kunne vi se en fantastisk fin solnedgang. Det er alt for lenge siden sist vi så en vakker solnedgang.

I morgen er det faktisk meldt sol nesten hele dagen. Det hjelper litt på humøret tenker jeg;) Det er fortsatt ikke en dritt å finne på, men det er bedre å ha null snø og sol kontra null snø og regn. Slik er det bare;)


Blåveisgutten

Jeg trodde at vi hadde sluppet billig unna med bare en feberdag på Mats, men utover dagen i dag kom feberen snikende igjen. Da jeg skulle legge meg i går og sjekket Mats så var han så varm at jeg ville gi han en paracet. Jeg er vel ikke den som dytter på ungene paracet så ofte og jeg håpet at Mats skulle sove den av seg, men jeg ville ikke la han ligge der med feber på natten. Litt skummelt om den skulle stige enda mer….. Og da jeg skulle ta han med opp for å gi en paracet så oppdaget jeg at han hadde tisset på seg også=/ Så da ble det full sengetøyskift, vask og paracet opp i rumpa. Isj, ikke noe særlig for en febervarm gutt å bli kledd av og vasket midt i søvnen:( Men resten av natten sov han søtt og han virket i grunnen ganske kvikk og fin på morgenen i dag.

Siden Mats virket ganske fin på formiddagen så tok vi turen ut og fikk handlet inn maling. Nytt termometer måtte vi kjøpe også siden batteriet i det gamle termometeret var brukt opp og jeg ikke fikk tatt tempen på Mats i går. Det er jo like billig å kjøpe nytt termometer som det er å bytte batteri jo…. Jeg tror ikke vi hadde fått tak i batteri heller for vi har ikke byttet det siden vi kjøpte termometeret da Kim-Andrè ble født. Hihi, det er 18 år siden det:)  Nok en gang, jeg er vel ikke den som er hysterisk og tar tempen i hytt og vær heller…… En hand på panna holder lenge mange ganger;)


En liten dupp ble det i bilen i dag. Den var nok godt at han fikk den i dag;)


En sukkertøyeske ble det i premie siden han var så flink i butikken i dag:)

Vi fikk handlet inn maling til både kjøkken og gang/hall/trapp. Vi går for lyse farger og kanskje jeg klarer å få tatt før og etter bilder. Planen er at vi skal begynne i morgen;) Så får vi se hvor fort det går. De tre minste ungene skal til farmor og farfar på tirsdag så da lurer vi på om Ole skal ta seg fri fra jobben så vi kan male i fred og ro. Lommeboka er ganske skrapt etter både jul og bursdager så det er vel ikke rom for de store sprellene i vinterferien. Slik er den brutale sannheten=/ Skulle gjerne tatt en tur og funnet på noe gøy, men siden snøen er borte og regnet øser ned så er det ikke akkurat så mye å finne på som ikke koster penger. Skulle ønske at vi kunne tatt en tur i akebakken med kakao og pølser, men det håpet er borte nå. Her er det meldt bare drittvær i vinterferien og vi er vel heldige om vi klarer å komme oss gjennom en hel vinterferieuke uten at ungene tar livet av mor og far med krangling seg imellom….. Om vi bare kunne fått en dag eller to med solen fremme *sukk* Det kunne gledet ett fembarnsmammahjerte nå:) Seriøst, dette været kan ma jo bli gal av!!! Her sitter vi og regner bort og så er det andre steder som skriker etter nedbør. Urettferdig!!!!!

Hvis formen til Mats kommer seg så blir det barnehage på han til uka. Jeg må bare si at jeg er veldig ukomfortabel med at Mats var i barnehagen på fredag uten at noen så at han ble i dårlig form=/ Huff, jeg håper ikke at han gikk slik lenge….. Jeg hater den følelsen av at han ikke har blitt sett og fått det han trengte som mest, nemlig et fang å sitte på og en mamma som hentet han når formen ble dårlig. Jeg får bare sååå dårlig samvittighet….. Altså, jeg vet at de ansatte på avdelingen til Mats er både omsorgsfulle og kjærlige og jeg er så glad for at de jobber på avdelingen til Mats. Men alle barn kan ikke bli sett hele tiden. Slik er det jo bare. Men det var veldig vondt å bli møtt av en slapp gutt som satt seg rett på fanget til mammaen sin og gråt…… Jeg får se hvordan dagen i morgen blir, har han feber så skal han jo ikke i barnehagen på mandag.


Lille blåveisgutten vår<3 I dag ble det en ny kul over det andre øyet…… Dere ser kanskje en liten rød kul? Boys will be boys;)

Regner du bort eller er du en av de som ikke ha sett nedbør på alt for lenge?

Syk gutt

Da var vi klare for en uke uten lekser og kveldsaktivieter. Det skal bli godt, men litt kjedelig at vi ikke har noen spennende planer=/ Skulle gjerne ha dratt en tur på fjellet hvor det er snø *sukk* Her regner det så og si hver dag og jeg blir snart tullete…… Dagene blir jo så mørke og kjedelige. Jeg leste et sted at det er meldt fint vinterferievær, men hva hjelper det når det hveken er snø eller skøytebaner???? Og dessuten så melder yr både sludd og regn til uka. Tipper at de for en gangs skyld har rett i sine værprognoser…… Bah!

Elias koste seg på karneval på skolen i går og Karina avsluttet uken med to prøver i dag, hihi. Hun sto faktisk opp tidligere enn hun pleier i dag også. Det skjer egentlig ikke så ofte, men det er andre gang denne uken:) På mandag sto hun faktisk opp to timer tidligere enn hun pleier for å få lest en time i fred og ro før de andre sto opp. Så hun var oppe klokka 6……. Trodde nesten ikke mine egne øyne når jeg oppdaget at hun satt på kjøkkenet og leste da jeg sto opp….. Nå skal det nok bli godt med ferie og jeg ser for meg at små og store kommer til å sove litt lenger hver dag:)


Ninja-gutten:)

I dag så ble jeg møtt av en varm liten gutt da jeg hentet i barnehagen. Mats kom til meg og var ganske så redusert. Jeg måtte spørre om det hadde hendt noe spesielt for han pleier alltid å være så blid og fornøyd når jeg henter han. Men i dag satt han seg rett på fanget mitt og begynte å gråte….. Stakkars lille var ikke i form og ingen hadde lagt merke til det=/ Han hadde visst vært i farta sa de ansatte, så da har vel formen dalt fort da…… Han hadde ikke spist knekkebrødet sitt til frukten og jeg kunne kjenne at han var varm. Så det var bare å komme seg hjem og få plassert han på sofaen mens jeg laget litt mat. Resten av ettermiddagen har han sittet på fanget enda frøken M har vær her. Og han var god og varm da han la seg. Nå har han allerede vært våken en gang og jeg ser for meg at det blir en urolig natt.


Ikke helt  form=/

I helgen er det ingen treninger eller kamper. Planen er å få med seg litt OL og så skal vi begynne å male litt. Det blir ikke så store forandringer, men vi maler mer fordi det begynner å bli slitt. Plutselig så begynner ting å dukke opp som må gjøres. Til sommeren er det 12 år siden vi flyttet inn i nytt hus. For en deilig følelse det var….. Jeg håper at vi får oppleve det en gang til i livet. Vi skal jo ikke bo her etter ungene har flyttet ut, det blir det for stort til=/ Kanskje vi finner drømmentomten en gang til og bygger oss et fint lite hus. Det er drømmen……;)

God helg=)