Nesten for godt til å være sant

Jammen kom sommeren for fullt. Vi har tilbragt hele dagen i Horten i dag for Sander sitt lag skulle spille cup der i helgen. Sander spilte kjempebra siste kampen og scoret hattrick=) Det ble vel to tap og to seire, veldig gøy å se på;)

Vi har virkelig kost oss i dag. Jeg har sittet og skravlet med en annen mamma og Elias har lekt med klassekameraten sin. Ole har skravlet med pappaer på laget og Mats har vært litt over alt og han har trykket uante mengder med snacks ned i den lille magen sin:0 En helt perfekt dag for han, hihi;)

På ferga til Horten i dag tidlig:)

Fotballgutten:)

Hopp og sprett gutten;)

I morgen starter dagen litt for tidlig….. Vi skal møte i Larkollen allerede halv ni= Elias skal spille turnering så det er bare å smøre seg med solkrem og stille med godt humør;) Man kan vel si at helgen går med til fotball her, men vi har jo kjempeflaks med været=)

Har du store planer for søndagen?

Årets første

Det ble båttur på oss i dag=D Solen har skint fra skyfri himmel og det har vært godt og varmt. Ingen hetebølge, men passe varmt i solen. Vi tok det med ro på morgenen og spise frokost i rolig tempo før vi pakket med oss både lunch og middag før vi lunket av sted. Det var fler enn oss som benyttet seg av muligheten til båttur på en solkinnsfridag, så det var ganske fullt over alt i Vansjø. Men vi fant oss vår egen lille vik og koste oss der resten av dagen:) Karina og Kim-Andrè ville ikke være med, så i dag var vi bare 5 på tur. Helt greit det også;)


Tipp topp, tommelen opp;)


Mats prøvde fiskelykken, uten hell;)


Elias, Mats og jeg lekte vikinger og tok årets første bad:) (det gule i vannet er pollen)


Se den blå himmelen da<3

I morgen er det hverdag igjen og bare Kim-Andrè har fri fra skolen. Litt kjedelig at vi ikke tar langhelg siden været er så fint, men slik er det jo bare. Både barneskole og ungdomsskole har vanlig skoledag, så da var det ikke noe vits for Ole å ta seg fri heller. Jeg må farte ut for å handle inn til helgen, og så skal jeg hente frøkena i morgen også. Så blir det en helg med mye som skjer.

Det er å stille fra dere om dagen=/ Motivasjonen begynner å falle nå merker jeg….. Men jeg gir beskjed når jeg gir meg;) Det er litt moro å få med litt fra sommeren på bloggen……

Hva har du gjort på fridagen da?

Bilder……

Dagene går i full fart og nå som det er så fint vær ute så blir det noen sene kvelder. Det er ikke så lett å få unger inn når solen skinner og fuglene synger…… Og her løpes det mellom treninger og kamper. Siste innspurt før sommerferie…… I morgen er det fridag og vi skal legge alle “skulle gjort” tingene til side og tøffe ut en tur med båten. Vi skulle egentlig tatt en tur med båten på søndag som var, men da var ikke været helt med oss=/ Men i morgen er det meldt sol fra skyfri himmel så da må vi bare benytte oss av muligheten. Til helgener det cup for både Sander og Elias så da går hele helgen til fotball;)

I dag er Karina på Telenor Arena og konsert med Miley Cyrus. Ole var hjemmom og hentet jentene tidligere på dagen og jobber overtid mens han venter på at konserten skal bli ferdig. Det blir nok sent før de er hjemme, så jeg sitte her og blomster helt alene…… Men det er jeg jo vandt til:) Jeg håper jentene har en fin kveld. Litt rart å sende de på konsert alene, men det var nok ikke veldig aktuelt å ha med seg mamma lenger nå…. Det går nok fint, Ole står jo klar og henter de når de kommer ut etter konserten er ferdig;)

Jeg har fått litt dilla på bilder om dagen og heldigvis så kviknet kameraet mitt til igjen og nå fungerer det som vanlig igjen. I mangel på ting å skrive om så kan jeg jo vise noen av bildene jeg har tatt de siste dagene;)


Her om dagen satt jeg utenfor huset etter jeg hadde gått turen min og da kom plutselig seakingen og jeg fikk sett ett lite flyshow:)

Mats er et lett “offer” når lysten til å ta bilder melder seg og må titt og ofte stille opp;)


Tøysekoppen<3

Jeg er veldig svak for nærbilder…. (Og ja, jeg vet han har matrester rundt munnen. Jeg tok bilder før og etter han hadde dusjet…… Litt sjarmerende synes jeg da)


Og til sist et stemningsbilde=)

Har du fri i morgen? Hva skal du finne på da??

God tid-dårlig tid

I dag fik jeg en rolig start på dagen:) Så vanvittig deilig…… Mannen måtte starte dagen litt tidligere enn meg for han skulle på dugnad i barnehagen klokka 10. Typisk at slike ting står på timeplanen når vi for en gangs skyld har barnepike til de to minste barna=/ Menmen, slik er det jo når det skjer å mye hele tiden. Kim-Andrè skulle på cup i Sandefjord og startet dagen grytidlig så her hjemme var bare jeg, Karina og Sander igjen:)

Jeg tusslet rundt og hadde såååå god tid før jeg skulle dra for å hente frøken M klokka 12. Helt til jeg plutselig kom på at jeg kunne stikke innom postkontoret for å hente en pakke før jeg skulle hente frøkena…… Men jeg fant ut at det skulle gå akkurat. Bare så dumt at jeg hadde glemt lommeboka hjemme…… *sukk* Hjem igjen……. Frem og tilbake er like langt…… Og tror dere ikke at kjærra trengte disel også da???? Joda, jeg kom vel 20 minutter for sent da=/ Er det mulig liksom???

Frøkena og jeg kjørte opp til farmor og farfar og hentet Elias og Mats før vi dro hjem og nøt en deilig sommerdag:) Det har ikke vært så trykkende varmt i dag, men ungene har løpt rundt  sommerklær og bare føtter. Sommeren er en deilig tid:) Vi har grillet på verandaen og jeg har sittet og kost meg i solen like før den forsvant nå for litt siden:)


Vannkrig er obligatorisk i sommervarmen;)


Mats tok ansvar og vasket bort pollen fra utemøblene:)

I morgen håper vi på sol fra skyfri himmel. Vi skal i bursdag til svigermor og håper at vi kan ta båten på sin første luftetur. Det hadde vært deilig med en liten tur opp i Vansjø før bursdagen. Men jeg ser at det meldes om bulder og brak…….. Jaja, vi får ta det som det kommer, men en tur med båten står høøøøyt opp på ønskeliten;)

Supervarmt

For en fantastisk varm dag vi har hatt i dag:) Og klam….. Dette er jo slikt vær vi bare drømmer om å få i ferien. Håper ikke sommeren er over før ferien begynner…… Jeg blir litt skeptisk=/ I dag har det vært så varmt at jeg har drømt meg bort på Vansjø-tur. Det er jo der vi skulle vært i dag!!! I stedet har jeg svettet meg gjennom dagen med å vaske, tine fryseskap og handle inn til helgen. Snakk om å svette oppover….. Litt tordenvær hadde vært tingen nå;)

Dagene her går unna, vi rekker jo nesten ikke å få alle plassert rundt middagsbordet før vi må løpe videre=/ Fotballkamper og treninger, her går det unna. I går forstuet Sander fingeren sin da han sto i mål i en fotballkamp, så da ble det en treningspause på han i dag. Like greit i denne varmen spør du meg;)


Solen skinte så fint mellom trærne da vi så på Elias spille kamp:)


Klar for å heie frem storebror:)

I morgen skal mann og jeg ut på en liten luftetur helt uten barn. Vi skal ikke gjøre så veldig mye spennende, men jeg gleder meg allikevel. Vi skal ordne oss pass siden våre har gått ut og mann skal på en tur med jobben i juni, og siden vi håper på en sydentur i løpet av sommeren så ordner vi pass til meg samtidig. Så går turen videre på Harrytur og vi skal innom systembolaget og handle inn cider til ho mor:) Så må vi innom og handle inn både grillmat og godis. Så håper jeg at vi fått tid til å ta oss litt mat og spise i fred og ro. En samtale sammen uten avbrytelser fra unger hadde vært helt greit;) Farmor og farfar tar med seg de tre minste hjem og Elias og Mats har gitt uttrykk for at de vil sove over der. Jeg kjenner på meg at det hadde vært fint med en rolig kveld nå:) Jeg gleder meg til ferietid……

Flere spørsmål

Så var det spørsmålene til Janne;)

Hva gleder du deg mest til i løpet av sommeren?
Siden vi ikke har bestemt oss for noe reisemål enda så kan jeg ikke si at jeg gleder meg til å dra noe sted……. Men jeg håper at vi ender opp i syden et sted, det hadde vært deilig. Men det jeg ser frem til er roligere dager uten lekser og aktiviteter til bestemte tider. Og så gleder jeg meg til (forhåpentligvis) deilige turer i Vansjø:)

Hvor lenge har du å Ole vært sammen nå å hvor lenge gifte?
Vi har vært gift i 17 år til sommeren og vi har vært sammen i 21 år nå faktisk:)

Har det hendt at Sander eller Elias har hatt overnattingsbesøk mens Ida har vært der?
Ikke det jeg kan huske….. Eller frøkena fikk sove her en gang da Ida var her…… Men konklusjonen var vel at det holder med et overnattingsbesøk:)

Hvordan vil dere (du og Ole) beskrive volumet i hus når Ida er for ei helg?
Det går litt opp og ned….. Når Ida kommer så er det vel Mats som drar opp volumet nå. Før var det Elias som klarte det….. Men nå begynner de og bli store og det har roet seg en del. Men noen ganger står volumet tett oppunder taket……

Hvor mange “bloggvenner” har du møtt i virkeligheten? Kunne du tenkt deg å fått møtt flere av oss?
Jeg har møtt to bloggvenninner, og møter gjerne fler. Jeg sier aldri nei til å få hyggelige mennesker inn i livet mitt;)

Hvilken type musikk liker du best? å hvilken sang/er er favoritten/e for tiden?
Jeg hører mye på listemusikk….. Altså den musikken som er populær nå om dagen:) Nå liker jeg Enrique Iglesias, I’m a freak og Rihanna, Where have you been. Og akkurat nå synes jeg at Wiggle med Jason Derulo er kul. Ellers så liker jeg mye norsk musikk som Vamp, Erlend Brattland og jeg elsker 13 horses med Aleksander Rybak og det norske bidraget til Mgp i år;)

Noe du kunne tenkt deg så du ikke tror kommer til å skje?
Vinne i lotto…….

Noe du ikke håper skjer i den nærmeste fremtid?
Tja, at sommeren er over før den starter:)

Noe du håper skjer?
Jeg håper at vi finner en rimelig tur til syden:)

Noe du drømmer om å få oppleve?
Jeg drømmer om å dra til Svalbard og en tur til Island står høyt opp på ønskelisten. Så har vi en stor drøm om å dra en uke til syden sammen med et vennepar (uten barn).

Noe du aldri kunne tenkt deg å oppleve i fremtiden?
Jeg håper aldri at jeg opplever at noen av ungene blir alvorlig syke=/

Synest du Mats er like turbo nå så han var før? Var di andre barna også turbo?
Mats har nok roet seg en god del. Han er fortsatt aktiv, men på en annen måte. Han skravler fra han slår øynene opp og frem til han legger seg…… Jeg har vel bare hatt aktive barn, men ingen slår Mats……;)

Hva var det første du å Ole tenkte når Kim-Andrè sa han hadde fått lappen?
At det var utrolig deilig at han klarte det på første forsøk;)

Kan du stille noen forskjellige spørsmål til oss leserene så vi så vil kan svare på? altså spørsmålsrunde fra deg til di som vil av oss lesere. 😉
De kan jeg jo prøve på:) Minn meg på det om jeg glemmer det;)

Når det gjelder spørsmålene til Karina og Kim-Andrè så skal jeg høre med de. Men om de ikke vil så kan jeg kanskje svare litt for de;)

Svar på noen spørsmål

Nå holdt jeg nesten på å glemme at jeg har noen spørsmål jeg skulle ha svart på=/ Og siden jeg sitter her og blomstrer helt alene så kan jeg jo svare på noen spørsmål;)

Nina lure på:

-Hva sa foreldrene dine da du ble gravid for 5 gang(jeg syns det var grusomt å fortelle at jeg var gravid,hihi)
Hehe, det første mamma sa da jeg fortalte at jeg var gravid for 5. gang var: du skal vel ta det bort……. Jeg var veldig fortvilet da jeg fortalte henne at jeg var gravid. Jeg gråt og visste ikke hvordan vi skulle klare å ta oss av et barn til. Men etter jeg hadde snakket en stund med mamma så sa hun at hun støttet meg uansett hva jeg valgte og gjøre<3

-Hva klarer du deg ikke uten?
Hmmm, si det du….. Mannen min……. Han er livet mitt, og ungene da<3 Eller så er jeg avhengig av leppepomade…… *finiser* Og så er jeg evig takknemlig for at jeg har verdens beste venninne som er der når jeg trenger henne:) 

-Favorittplagg?
Det er ganske deilig å hoppe opp i joggebuksa på kvelden ja;)

-Hvor kjøper du klærne dine?
Jeg kjøper ikke så dyre klær til meg selv. Så det blir H&M, Cubus, Kapp Ahl, Vero Moda, ja stort sett på vanlige kjedebutikker.

-Hva drev du med i ungdomstiden?
Tja, stort sett det andre vanlige ungdommer drev med. Jeg var vel en ganske rolig ungdom og det var ikke de helt store sprellene fra min side. Jeg traff Ole ganske tidlig og vi festet og holdt på litt før vi roet oss ned. Det ble en del turer på byen hvor det ble en del dans på bordet. Og jeg elsket Peach Canei!!!!!

-Er det noe du savner fra “fortiden?”
Det hender jo at jeg savner den bekymringsløse tiden før vi fikk barn……. Hvor vi kunne gjøre akkurat som vi ville…….

-Er det noe du angrer på i livet?
Jeg, som de fleste andre, angrer jo av og til på dumme ting man gjør. Men jeg er fornøyd med livet mitt og er veldig tilfreds med tingenes tilstand nå.

-Hvem er din favorittis?
Jeg er et enkelt menneske og elsker sjokoladeis. Gjerne uten sjokoladebiter, så Soft Shake er helt topp synes jeg:)

-Hva slags musikk hørte du på i tenårene?
Jeg elsket A-ha!!!! Og gjør nok det enda:)

-Er du fornøyd med deg selv?

Egentlig ikke…….. Skulle gjerne hatt tilbake kroppen jeg hadde før jeg ble gravid……

Det var noen svar, du fikk meg til å tenke litt nå Nina:) Veldig bra spørsmål;) Så tar jeg Janne sine spørsmål ved en senere anledning;) Er det flere som sitter inne med spørsmål så er det bare å skrive de på en kommentar;)

 

 

Lengter

Dagene går og jeg merker at jeg lengter mer og mer etter ferie….. Nå er været fint og det er vanskelig å motivere ungene til og gjøre lekser= Det er noe med den siste måneden før ferien til ungene starter. Slik er det hvert år…. Jeg blir mer og mer utålmodig og lengter mer og mer etter dager uten lekser og aktiviteter. Og så gleder jeg meg som en unge til mannen tar ferie og ikke skal jobbe overtid. Det at han jobber så mye er ekstra kjedelig nå som det er så fint vær. Og det at jeg farter rundt på kamper alene hele tiden….. Bah, folk tror vel at vi har gått fra hverandre=

Mats, jeg og Shari koser oss ute i sola. Eldstemann kom nettopp hjem, han har vel praktisk talt nesten ferie alt, han bare venter på å få vite hva han kommer opp i til eksamen. I går kom han også tidlig hjem og skremte vannet av meg da jeg sto på hobbyrommet mitt (vaskerommet) og plutselig hørte lyder på kjøkkenet= Han kom ikke opp i skriftlig eksamen og nå har lærerne fullt fokus på de elevene som har kommet opp i skriftlig eksamen og de som ikke har kommet opp i noe enda får fri. Heldiggriser:) Men om litt er det muntlig eksamen om da er de som allerede har hatt eksamen ferdige;)

Karina har arbeidsuke denne uka og jobber på Vang skole, som er den gamle barneskolen hennes. Hun er med første trinn og SFO og en jente har lagt sin elsk på henne:) Siden det er arbeidsuke så blir det litt lengre dager på henne, klokka 830-1530, men da hun kommer hjem så er det jo ingen lekser:) Hun er vel ferdig med de fleste prøver hun også nå, mangler bare tentamen i matte. Vi nærmer oss målstreken nå;)

I går var det så deilig og varmt til tross for at skyene kom på ettermiddagen. I dag skinner sola og jeg nyter fuglesang og ser på Mats leker. Ganske idyllisk;) Men nå må vi vel ordne oss lunch.

I ettermiddag skal Elias spille kamp igjen. Ole jobbet overtid i går og skal jobbe i dag…. Kanskje jeg får lurt med meg Karina på kamp siden hun ikke har lekser…… Jeg kan jo friste med at det selges kaker;)

Is er et must på varme dager=)

Shari er med der vi er<3

Ha en fantastisk sommerdag;)

Fotoshoot

Siden det var litt kaldt på konfirmasjonsdagen til Karina så hadde vi en plan på ta flere biler ved en senere anledning. Vi har ventet på litt varme og overskyet vær, og i dag klaffet det perfekt. Planen var å ta noen bilder til takkekort. Det ble mange bilder……..Shari er som regel i nærheten når vi holder på ute og ville være med på bildene=)Bilder redigert på instagram (mortil5)
Da skulle vi vel klare å få mekket sammen noen takkekort tenker jeg;)

Ferdig med festligheter for en stund

Så var dagen over og vi har hatt en fin dag. Vi våknet opp til sol og fint vær, men det har blåst litt. Pyttsann, det tåler vi;) Jeg kan vel ikke akkurat skryte av at vi har hatt sprudlende barn hele dagen, for morgenen her gikk litt trått. Både Sander, Elias og Mats sto tydeligvis opp på feil bein i dag….. Sure og kranglete unger er ikke akkurat det du setter pris på når man skal gjøre seg klare til en festdag=/ Men etter noen sterke anmodninger om at humøret burde stige noen hakk så klarte de seg bra gjennom resten av dagen:)

Vi koste oss i fint vær på Bygdetunet mens vi ventet på barnetoget. Mats føk rundt og koste seg i solen., han er jo eneste barnehagebarn i familien nå og er alene om oppmerksomheten frem til barnetoget kommer:) To 17. mai’er til så har vi bare skolebarn/voksne barn……


Etter at Mats har spilt for oss i bilen, på Bygdetunet, inne, ute, ja over alt…… Ja da ble jeg ikke så lei meg da denne bråkete saken gikk i stykker i slutten av dagen;)


Is må man ha på 17. mai:)


Viktig med påfyll av drikke.  Mats har ikke fått tilbudet om å få brus så veldig ofte og enn så lenge tar han heller en flaske med vann enn brus;)


Jeg rakk akkurat å ta noen bilder av Karina før hun føk videre sammen med en venninne:)

Etter barnetoget fikk vi besøk av mormor og morfar. Vi har grillet og kost oss. Vi satt til og med ute og spiste. Det var litt i grenseland for det blåste en del, men vi landet på å sitte ute, og vi frøs ikke=) Etter grillmat og pavlovakake så dro vi til byen og så på russetoget. Dagen gikk fort og nå er vi vel ferdig med festligheter for en stund, i hvert fall festligheter jeg skal ordne i stand til;)


Fineste kranglefanter;)


Klare for russetoget;)


Mats holdt koken hele dagen…….


Dagens russekortfangst=)


Hihi, må man så må mann;)

Har du hatt en fin 17. mai?