Vår halloween

Har du hatt en fin halloweenfeiring, eller har du kanskje hoppet over hele feiringen? Jeg skulle gjerne hoppet over feiringen, men ungene er ikke helt enig i det…… Jeg ser ikke helt sjarmen i å gå gatelangs i regn og dårlig vær mens ungene samler alskens godteri som blir stående i skapet til jeg kaster det=/ Det som havner i bøttene er jo som regel alt annet enn det ungene her liker å spise=/

Men i år skulle klassen til Elias ha halloweenfest i gymsalen på skolen. Og for en fest…… Det ble pyntet så skummelt og fint, ungene fikk pølser og ekkel drikke, de gikk en liten halloweenløype i skogen hvor det var fakler, skummel musikk og ekle mennesker og det ble servert kaker og godteri. Og ungene herjet rundt og hadde det helt topp. En veldig vellykket fest som jeg håper blir tradisjon et par år til;)


Nesten klart for skummel fest:)

Årets skumle barn;)


Dagens selfie…… Skal si det ble varmt inni der når jeg holdt på på kjøkkenet og ordnet…… Veldig redusert gangsyn var det også inni der *kniser og ler*

Sander har vært hos en kamerat og sett skummel film, Karina er fortsatt i bursdag og Kim-Andrè er på fest. Så her har det vært full fart i dag. Det ble travelt i dag også før jeg føk ut av døra og løp opp til skolen for å hjelpe til med forberedelser til festen. Mye som skal ordnes og legges frem før jeg forsvinner….. Nå er de tre minste i seng og Mats gråter og har voksesmerter…… Karina skal hentes hjem halv ett….. Jeg har sittet på pc’n og ordnet med bestillingen hos Fotoknudsen før oktobertilbudet var over. Det er alltid noe småprik å henge seg opp i. Men nå er bestillingen sendt og jeg synes at jeg har god kontroll på både julekort, kalendere til både oss og julegaver og til og med farsdagen er under kontroll:) Hepp hepp sier jeg bare;) Nå skal mor slappe litt av før Karina skal hentes hjem. Jaja, det blir vel under en halv time med avslapning da……=/ Jeg må forte meg å slappe av;)

Mye vær og vind

Det regnet bra i natt ja…… Og Karina sov under åpen himmel=/ Snakk om mye vær og vind….. Det blåste og regnet helt til morgenkvisten og jeg lå i senga mi og fikk ikke sove for jeg lurte på hvordan det gikk midt i skogen….. Heldigvis så kom kattekreket inn før jeg la meg så jeg slapp i det minste å bekymre meg for henne. Men jeg lurte fælt på hvordan det var med turfolket og lå og vred meg til langt på natt.

Jeg hentet Karina da de kom tilbake på skolen og første kommentar jeg fikk var at dette hadde vært tidenes verste natt….. Karina hadde vært kald og hun fikk heller ikke sove. De hadde fått opp en presenning over seg så de ble ikke så veldig bløte. Men det hadde vært mørkt fra tidlig å kvelden så det var jo ikke akkurat så mye å gjøre der….. Ikke akkurat den lyseste og mest lystbetonte årstiden de dro på tur akkurat. Men jeg håper og tror at elevene fikk med seg noen gode minner på turen;)

 Jeg merket at Karina var sliten etter natten og etter middag ba jeg henne gå å legge seg og gjett om ho sovna godt da:) Nå har ho lagt seg igjen etter å ha øvet til rle prøve om de skal ha på fredag. Det har vært mange prøver og innleveringer i det siste nå. Noen ganger lurer jeg litt på hva lærerne tror elevene er laget av…… Det er stort press på disse unge sjelene til tider=/

Etter en natt med lite søvn klarte jeg å finne motivasjon til å dra på meg treningsbuksa og komme meg ut på tur. I dag gjorde jeg litt om på runden min så jeg slapp å gå på en sti langs med en liten skog. Der er det så innmari klinete nå som det har regnet så mye. Joggeskoa er jo blitt mer brune enn hvite i det siste….. Så i dag holdt jeg meg til turstier og asfalt. Og bonusen ble at jeg slapp den siste motbakken og løp heller i svak nedoverbakke siste stykke før jeg var hjemme igjen. Og det gjorde utslag i hastigheten. Ny rekord igjen og nå synes jeg at jeg løper ganske mye. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle begynne å jogge, jeg hater det jo;)


Nå går det unna, i en 42 årings øyne vertfall;)

I dag har endelig solen vist seg igjen og det har vært deilig ute. Vi har vel fått mer enn nok nedbør nå, men jeg ser at yr melder mer regn….. Vi får bare stålsette oss og ta imot det vi får;)
Mine nyeste lerret:) Jeg tror de vil bli fine å henge opp sammen. I treet med frost sitter en skjære og en kråke i toppen. Litt morsomt synes jeg for jeg så ikke de da jeg tok bildet:) Bildet av svanen synes jeg er veldig fint, jeg gleder meg til å få de opp på en vegg. Det er gøy å få sine egne bilder på veggen;)

Tusen takk for oppmuntrende kommentarer på forrige innlegg. Det varmer virkelig når jeg får så fine kommentarer, og det hjelper jo å lese at jeg ikke er alene om å føle meg utilstrekkelig….. Og jeg blir glad når jeg får høre at noen liker bloggen min fordi jeg deler hverdagen min på godt og vondt. Noen dager er tyngre enn andre og nå i det siste har det vært litt for mange tunge dager. Slik er det bare. Tusen takk, dere er så gode<3

It’s hard…….

Høststormen har kommet for å bli virker det som…… Her blåser det hver dag og det føles noen ganger som om huset skal blåse bort=/ Og i dag er Karina på overnattingstur i skogen sammen med trinnet sitt på skolen…… Skal ikke skrive hva jeg mener om valget av årstiden de valgte å dra på tur…… Menmen, jeg håper at de klarer å kose seg litt også og at regnværet som er meldt i morgentimene i morgen holder seg unna frem til de er hjemme igjen.


Klar for tur med tung sekk…..

Helgen kom og gikk og jeg har startet ett oppryddingsprosjekt i bildene mine igjen. Nå er det alt for lenge siden jeg har fremkalt bilder og 2500 bilder har blitt overført til Fotoknudsen. Og denne gangen har jeg overført månedsvis slik at det går an å finne frem i mylderet av bilder vi har der. Hver måned har blitt merket i eget album med måned og år. Skulle ønske at vi hadde gjort det hver gang vi har sendt over bilder der for nå ligger det hundrevis av bilder i mapper som bare har blitt merket med dator da vi overførte de…… Men nå er det orden i sysakene (eller bildene) så nå kan jeg lett lage kalender og julekort uten å lete livet av meg etter passende bilder. Håpet er nå at jeg skal klare å lage fotobøker av bildene jeg har ført over:)

Og det er nettopp det jeg driver med om dagen. Fotoknudsen har tilbud ut denne måneden på alt mulig og jeg skal få ferdig kalender, julekort og lerret som jeg skal ha til jul. Jeg fikk to lerreter jeg bestilte for en stund siden i dag og jeg jeg ble veldig fornøyd. Jeg kan vise når jeg får de opp på et passende sted;) Nå er jeg så og si ferdig med neste års kalender. Fytti rakkern så mye tid jeg har brukt på den….. Jeg satt flere timer på søndagen og enda mer tid har gått med i dag og i går. Men nå er den så og si klar og julekort står for tur. Jeg fikk tatt noen bilder av de tre minste i stad og jeg ble veldig fornøyd. Klapp på skulderen til meg selv for at jeg har kommet i gang med disse prosjektene såpass lang tid før jul.

Lille nissegutten min:)


Blid og fornøyd en god stund…..

Så dalte humøret litt……


På tide med en pause……

Shari fikk også “gjennomgå”


Søteste pusen:)

Mats har hatt fri fra barnehagen i dag og da var det veldig greit å ta bilder mens det enda var dagslys. Nå blir det jo så tidlig mørkt og da blir ikke bildene så fine. Sander og Elias sluttet tidlig på skolen i dag og da var det bare å huke tak i de og få tatt noen flere bilder før vi skulle ut for å hente frøken M før middag;)


Favorittbildet mitt fra i dag tror jeg….

Fineste gutta:)


Ikke ofte jeg får tatt bilder av Sander lenger…..

I helgen var vi også og så på at både Sander og Kim-Andrè spilte kamper. På søndagen spilte Sander bortekamp og jeg valgte å holde på litt hjemme siden det var så langt å kjøre, og glad er jeg for det. For da de hadde kjørt i nesten en time så spydde Mats ned hele bilen…… Så det var bare å få tørket bort det verste, levere Sander til kampen og kjøre hjem igjen=/ Og hjemme ventet jeg med en tom vaskemaskin, klar til å ta fatt på vask av klær, sko og setetrekk. Herlig å få hjem liksom….. Men det var godt at det “bare” var bilsyke og ikke omgangssyke.

Nå er det bare tre dager igjen til halloween og vi har handlet inn bittelitt til dagen. Jeg er ingen stor halloweenfan, men det er jo ungene….. Og har man barn så kommer man liksom ikke unna halloweenfeiringen…… Elias sin klasse skal ha fest i gymsalen på skolen og Mats henger seg med der. Sander skal gå sammen med venner og Karina skal i halloweenbursdag. Jeg håper på oppholdsvær……..


Skummel kar:)

Og en ikke så veldig skummel kar, hihi:)

I morgen venter en ny overtidsdag på mannen, det er treninger og Karina kommer hjem fra overnattingsturen. Jeg er allerede sliten og lengter etter helgen….. Denne uka gikk jeg på en smell allerede på mandag….. Føler at det går i hundre om dagen og jeg ikke klarer å følge tempoet…… Og når man er sliten blir man fort utålmodig, og det er ikke noe godt grunnlag for å komme seg “helskinnet” gjennom dagen=/ Og følelsen av å være en dårlig mor gnager seg inn i hjerteroten…… Huff og æsj, føler at jeg kunne gått i dvale og blitt der i lang tid….. Og er det ikke bekymringer for ungene så bekymrer jeg meg jaggu for katta….?? Plutselig er ho ute i mange mange timer uten at jeg ser henne og jeg går og roper og venter…… Og bekymrer meg…… Ute blåser det og det vet jeg at ho ikke liker. Nå har ho vært ute i 10-11 timer=/ Skulle tro at jeg burde lært etter 8 år at ho plutselig dukker opp?? Neida, hu mor må bare engste seg…… Jeg har en mistanke at katta har fått slippe inn hos noen……. For da ho kom hjem i går kveld var ho hverken kald eller sulten. Her vet katta når det er våtfor på gang og pleier å komme rundt frokosttid og kveldsmattid. Men ikke i dag……. Faens katt!!! Og hvordan går det i skogen med Karina tro….??? Og på en skala fra 1-10…… Hvor dårlig mor er jeg egentlig mon tro????? Hmmmm, hadde jeg spurt Karina i går er jeg redd jeg hadde scoret lavt=/ Snufs, it’s hard to be a mom……


Dette “kreket ” har jeg bekymmret meg for myyyyye. Nå må ho se å komme seg hjem!!!!

Lengter etter vinter……

For en regnfull uke vi har hatt…… Bare mandagen var fin, resten av uka har det bøttet ned nesten uten stopp føler jeg=/ Ute er det grått og trist, dette er vel den mørkeste og tyngste delen av året synes jeg. Altså, det er kos med litt regn, det å kunne krype sammen i sofaen med et pledd uten å tenke at man skulle ordnet ting ute, men regnvær så og si hver dag…… Det kunne jeg godt klart meg uten! Jeg håper nesten at det blir kaldt snart så vi kan få litt snø. Da er det så mye lysere og penere ute. Nå er det bare grått og trist. Møkkete regntøy er med fra barnehagen hver dag….. Baaah, jeg merker at jeg er lei høsten. Vinteren er veldig velkommen;)

På vei hjem fra barnehagen i regnvær……

Høst…….

Her har uka rast av sted. I dag fikk jeg endelig tatt meg et besøk til en gammel arbeidskollega, det har vi snakket om i flere måneder…… Det er jammen ikke lett å få det til å passe. Jeg har jo mine rutiner når ungene er på skolen og i barnehage, og så er det ikke akkurat så ofte jeg har bil lenger….. Vi hadde egentlig avtalt at jeg skulle komme på mandagen som var, men da druknet jeg i skittentøy etter helgen og så skulle mamma og pappa komme med sofaen vi skulle få. Så da utsatte jeg det, og fikk i grunnen tidenes dårligste samvittighet…… Så da var det så fint at jeg kunne ta meg en tur i dag. Kim-Andrè har hatt fridag på skolen i dag (han har det innimellom på fredager) så jeg hadde bil, og jeg kunne være borte uten å bekymre meg for unger som kom hjem til tomt hus;) Så jeg har kost meg i dag. Det er ikke ofte jeg er sosial.
I helgen har vi ingen store planer. Både Sander og Kim-Andrè skal spille kamp i morgen og Sander skal også spille kamp på søndag. Ole har lyst til å fortsette litt på gjerdet vårt så jeg håper at vi får oppholdsvær. Målet er å støpe et feste til og få satt på selve gjerdet slik at vi får bort innsynet til all søpla naboen samler rett inntil tomtegrensen vår. Skal bli helt greit å få det gjerdet opp merker jeg;)
video:img8049
En veldig konsentrert gutt:)
Da er det Senkveld og kos som står på programmet. Jeg drømmer meg en uke tilbake i tid….. Da var det musikk i hytta, en cider i handa og vennekos……Nå gråter Mats fordi han har voksesmerte……. Man kommer seg fort ned på jorda igjen etter en deilig frihelg;)
Tidenes største ballong:0

God helg;)

Frappe

Da var uka godt i gang igjen. Høsten har festet grep, men jammen har vi deilige dager også. I går var det jo nesten vårtemperatur ute igjen og solen skinte….. Ikke lett å kle på seg om dagen. Forrige uke måtte jeg lete frem vinter sko- og jakker, og i går var det tynne jakker og joggesko som var tingen….. I dag har det regnet og det er skikkelig begredelig vær igjen. Overnattingsturen til Karina ble utsatt på grunn av været. Jeg blir ikke helt klok på den planleggingen der for mandag tok de sprøyte, i dag skulle første gruppe på tur, i morgen skulle neste gruppe på tur og fredag skal de visst ha matteprøve….. Hva med de elevene som reagerer på sprøyter da? Og elevene skal øve til prøven når????? Jo da, jeg vet at det går an å øve litt tidligere i uka når de skal på tur, men så er det det å kunne friske opp litt dagen før da….. Blir liksom ikke det samme når elevene kommer slitne hjem fra tur…..

Nå har utviklingssamtalene kommet i gang og Sander var første mann ut i går. Det skal sies at klassen har slitt litt med klassemiljøet og mye av tiden ble brukt til å snakke rundt det. Sander er vel en av de som helst vil være veldig kul og det er vel ikke bare bare for hverken han eller oss voksne…… Men jeg fikk utdelt mye skryt om både han og oss foreldre:) Hihi, det er alltid gøy å få positive tilbakemeldinger. Både Karina og Kim-Andre har hatt samme lærer og jeg er sååååå glad for at det har klaffet slik. Neste år håper jeg at Sander “overtar” læreren til Karina;) Og helst vil jeg at Elias skal overta læreren til Sander, men det skjer nok ikke siden klassen antagelig skal ha sine (fantastiske) lærere et år til.

Siden både Sander og Karina har sitt siste år på skolen sin så har de tatt bilder. Og Mats tar jo bilder hvert år i barnehagen…. Det blir mye penger i bilder i år……. Sander sine bilder har kommet til feil person, men jeg har fått passordet til de som har fått det så jeg har vært inne og sett på bildene. Men jeg har ikke fått bestilt enda da…… Synes det tar veldig lang tid før fotografen ordner opp=/ Karina sine bilder har jeg fått for en stund siden, og Mats sine bilder fikk jeg i går:


Årets barnehagebilde=) Veldig fornøyd;)


Høstaktivitet…… Det blir mye innetid på fridagene til Mats nå=/

I dag har mannen i huset jobbet overtid og Mats har hatt fri fr barnehagen. Det blir fort litt lange dager når det regner hele dagen da, men vi tok oss en liten tur ut etter middag. Vi har nemlig fått sofaen til mamma og pappa så jeg trengte noen nye pynteputer. Og endelig gikk jeg innom Mc Donalds og kjøpte jeg en frappe som Nina (mammantiljessicaogbenjamin) har mast på meg i en evighet at jeg må gjøre. Hihi, som regel har jeg det travelt når jeg er ute og handler og det er veldig sjeldent at jeg kjøper noe som skal inn i munnen når jeg er på kjøpesenter…… Hakke tid til det nei,høhø


Endelig har jeg fått smakt på frappe jeg også=) Kaldt og godt;)


Ikke lenge jeg fikk ha den for meg selv da…. Her ser dere forresten den nye sofaen vår:) Veldig fin, men jeg ønsker meg veldig en grå sofa…… Spørs om ikke denne havner i loftstua etter hvert;)

I morgen venter en ny overtidsdag på mannen. Det er meldt regnvær og jeg har ikke bil….. Ser for meg at det blir en lang dag…… Må komme meg ut på en trimrunda da, det ble det ikke tid til i går. Da måtte hu mor gjøre alt det jeg ikke fikk gjort i helgen……. Jeg krysser fingrene for at regnet holder seg unna på formiddagen i det minste;)


Fra hytteturen, litt redigert:)

Er det bare jeg som er innmari sein eller er det fler som ikke har smakt på frappe før?

Hyttetur

Da var jeg på plass hjemme igjen. Vi har nemlig vært på hyttetur i helgen:) Jeg har gledet meg som en unge til denne helgen, men jeg ville ikke dele den med dere før den var over fordi Kim-Andrè og Karina skulle være hjemme alene. Og da ville jeg jo ikke reklamere for det på bloggen;)

Vi dro av sted på fredag etter unger var levert på skolen. Mats fikk fri fra barnehagen siden regnet pøste ned og det var iskaldt ute. Mamma og pappa skulle passe Elias og Mats så vi leverte Mats ut til de før vi satte kursen mot fjellet:) Vi dro sammen et vennepar og gjett om vi har kost oss. Da vi kom opp på hytta på fredag ettermiddag var det kommet litt snø og det var litt guffent og kaldt inne på hytta. Men vi fikk fyrt opp og vi fikk varmen i oss ganske fort. Resten av kvelden bare koste vi oss med god mat og noe godt i glasset. Vi var vel ganske slitne alle sammen så det ble ikke så sent før vi tuslet i seng. Deilig med en god natts søvn;)

På lørdag våknet vi opp til tåke og litt regn. Vi koste oss med en god frokost før vi pakket sekken og gikk oss en tur i tåka. Vi gikk opp siste del av en slalombakke, så vi fikk vel god trim av den turen. Jaggu var det bratt!! Da vi kom på toppen så vi ikke lenger enn nesa rakk. Men vi koste oss med en kopp kakao, litt kjeks og en kvikk lunsj før vi tok turen hjem til hytta igjen. Det var godt å komme inn igjen og resten av dagen ble bruk til brettspill, matlaging og masse kos og latter.

I dag skinte solen da vi sto opp og vi bestemte oss for å ta samme gå-tur igjen. Vi måtte jo se på utsikten. Og jammen var det god utsikt:) Det var deilig i lufta og det meste av snø hadde smeltet. Jammen var det bra, for det siste henget vi gikk opp var så bratt at det nesten ikke gikk å gå opp i snø….. Men i dag gikk det greit og vi koste oss med medbrakt niste og hadde en fin stund før vi måtte komme oss tilbake til hytta og pakke oss ut i bilen og ta turen hjem igjen.

Denne helgen trengte jeg virkelig. Nå har det gått i ett lenge og jeg var helt frynsete i kantene de siste dagene nå….. Og jeg tror alle har nikost seg denne helgen. Sander har kost seg sammen med Ida, Elias og Mats har hatt det fint hos mormor og morfar med bollebaking og kos. Karina har hatt sin bestevenninne hos seg hele helgen og Kim-Andrè har hatt en fredelig helg uten masse mas fra små søsken;) Og det beste av alt var vel nesten da jeg hentet Elias og Mats og så hvor mye de har kost seg i helgen. Mamma og pappa unnet virkelig Ole og meg denne helgen og da var det lettere å reise fra ungene en hel helg. Kan ikke huske sist Ole og jeg har hatt et lite pusterom……. Dette var balsam for oss begge!! Og det er så deilig at mamma og pappa stilte opp for oss denne gangen også=)


Ganske mye snø på første turen på lørdag:)
 
Vibeke og jeg på toppen:) Man ser ikke mye av utsikten der nei….


Vått og grått=/


I bakgrunnen skimter man skitrekket;)


Tåkeheimen…..


Ny dag og bedre vær, og verdens beste venner;)


Siste kneika opp. Her ser den ikke bratt ut, men jeg lover, den var bratt!!


Utsikten;)


Sporty par;)


Gruppeselfie;)


Kos i solen;)


Nydelig regnbue:)

Det var litt tåke som lå litt hist og her i dag og det blir det jo fine bilder av synes jeg;)
Trolsk stemning;)

Da var den helgen jeg har gått og gledet meg til over….. Vi er ladet batteriene litt ekstra og er klare for enda en ny uke. På tirsdag skal Karina på tur med skolen. De skal gå fra skolen og inn i skogen for å overnatte der. Det blir nok deilig…..?? Hva med å ta en slik tur på våren da??? Så kunne kanskje elevene tatt med seg noen gode minner og kanskje blitt litt inspirert til å ta slike turer senere i livet….. På tirsdag er det meldt regn. Jeg ser for meg at det er en og annen våt og kald sjel som lider seg gjennom natten….. De skal nemlig sove under åpen himmel! Bare en presenning skal gi de ly for vær og vind. Lykke til med å gi elevene en fin tur sier jeg bare;)

Jeg klarte det

Juhuuuu, jeg klarte å nå målet mitt før helgen:) Hihi, ikke dårlig til å være meg. Det jeg snakker om er jo å klare en snittfart på 7.5 km/t på runden jeg går/jogger. Nå jogger jeg vel nesten like mye som jeg går og er veldig fornøyd med det. På onsdag klarte jeg å nå målet mitt og jeg er kjempeglad for at det går fremover:)


Beviset, hihi:)

I dag har det vært skikkelig guffent ute. Jeg sjekket ikke gradestokken før jeg skulle levere i barnehagen så jeg måtte hjem og hente tykkere votter til Mats. Her har det regnet/snødd i hele dag og det er skikkelig kaldt. Plutselig måtte vinterjakker og sko frem. Jeg hadde skikkelig flaks for Sander og Elias har vintersko fra i fjor. Jeg har ikke fått somlet meg til å kjøpe inn vintersko enda….. Må ta en runde på det til uka tenker jeg. Allerede til helgen er det meldt mye mildere vær så vi overlever vel uten nye vintersko litt til;)

Ellers så skjer det ikke veldig mye her, derfor er det litt stille fra meg. Dagene går og vips så er det snart helg igjen. Det liker vi:) Her er det meldt regnvær nesten hele helgen så det blir vel ikke så mye utetid på ungene=/ Det er vel ikke så lenge før vinteren setter inn for alvor får jeg håpe, for da kan ungene leke ute i snøen. Nå er det ikke veldig hyggelig å være ute…..


Shari liker ikke dette været så godt og det blir mye innetid på henne;)


Gutta krutt har klippet seg denne uke og har blitt tøffe gutter igjen;)

Det ble et veldig kjapt innlegg fra meg. Hvordan vær er det der du bor da?

Frustrasjon

Noen ganger blir jeg litt frustrert…… Her går dagene unna i et forrykende tempo. Det er lekser, aktiviteter, overtid, og alt det som skal til for å ha et ryddig og (litt) rent hjem. Her støvsuges det så og si hver dag, vi leser for Mats hver kveld, og Elias flere ganger i uken. Kveldsrutinene her er ikke unnagjort på 1-2-3. Og det sier seg selv at jeg bruker dobbelt så lang tid når Ole er borte. Og det er han jo titt og ofte. Jobber han ikke overtid på kontoret så er han ute og reiser…… Og når han først er hjemme så kan du banne på at det er et møte av et eller annet slag som han skal på=/

Slik var det i dag…… Det var et møte på innebandyen til Sander. Ole skal sitte i sekretariatet og det skulle være møte angående det i dag. Vi trodde begge to at det møtet skulle være fort gjort. Det begynte klokka 19, og jeg håpet at han skulle være hjemme til klokka 20 slik at jeg skulle få litt hjelp i innspurten av kvelden. Jeg hadde håpet at jeg kunne sette meg ned til 71 grader nord, men jammen dro ikke møtet ut i tid….. Og jeg løp rundt her med lekser og alt det andre helt alene…… igjen…… Og i morgen drar han til Danmark…… igjen…… Og jeg blir igjen her…… alene med hele dagen og kvelden…… *sukk* Noen ganger er jeg bare så lei……

Måtte bare skrive ned litt frustrasjon og få det ut;)

I dag har Mats blitt feiret i barnehagen. Han har fått krone på hodet, lunsjen fikk han være med å lage seg (brødskive trykket ut av pepperkakeformer og fruktspyd), det har vært fire rakettoppskytinger og de har ropt ut av døra at Mats har bursdag i dag. En veldig hyggelig feiring synes jeg og Mats var veldig fornøyd med dagen;)


Prinsen vår har blitt hele 4 år. Det er nesten alle fingrene på den ene handa, Mats må bare gjemme tommelen sin;)

Karina har vært hos reguleringstannlegen i dag og jeg håper at det snart nærmer seg slutten. Nå har hun snart hatt på reguleringen i 2 år….. Det har blitt noen besøk hos tannlegen og jeg kjører henne hver gang. Hehe, jeg tror at jeg er mer lei enn Karina…… Men tannlegen sier at det bare er småjusteringer igjen, jeg lurer bare på hvor mange ganger han skal “småjustere”…… Jeg hadde håpet at hun skulle bli ferdig til jul, men vet ikke helt om jeg får innfridd mitt ønske.

Nå har det roet seg i huset. Mannen har tuslet i seng, dagen hans begynner klokka 4 i natt=/ Da bærer det til Gardermoen (igjen) og ferden går til København, eller i nærheten der….. Heldigvis så kommer han hjem på onsdag igjen. Nå sitter jeg bare og nyter stillheten. Jeg har fyr i ovnen, ute er det kaldt. Det er deilig å kjenne litt på stillheten før det er natt. I morgen er det fridag på Mats og ingen store planer. Kanskje vi tar oss en sykkeltur hvis været er fint. Nå forsvinner høstfargene fort og jeg har ikke tatt noen høstbilder i år=/ Tiden strekker ikke til…… Jeg prioriterer fortsatt trimrundene mine høyt. Tre dager i uken prøver jeg å få til runden min;)
Dagens runde;) Jeg har et mål om å klare en snittfart på 7.5 km/t og er nesten i mål der. Jeg forbanner den siste “kneika” jeg må opp før jeg nesten er hjemme. Da er jeg så andpusten at jeg nesten ikke klarer å jogge den siste biten før jeg er i mål. Hadde det ikke vært for den så hadde jeg klart målsettingen min…… Noen ganger har jeg lyst til å “jukse” og stoppe Sportstrackeren før bakken begynner, hihi:0 Men jeg er sta og gir meg ikke før jeg klarer det! Runden jeg går/jogger har både oppoverbakker og nedoverbakker og noen er “seigere” enn andre. Jeg har ikke trent siden før jeg fikk Kim-Andrè tror jeg så det er ikke så dårlig av en sliten 42 åring å komme seg ut på trimtur, er det vel;)


Dagens solnedgang;)

Det gikk unna

Hei hvor det går unna med huset fullt av 4-åringer….. Det er jammen krutt i disse små skapningene;) Det var full fart fra de kom til de dro. Og jammen ble det ikke litt hektisk før de kom også……. Jeg bakte ferdig kake til barnebursdagen i går etter gjestene dro, men glasuren sparte jeg til i dag. Bord skulle dekkes, duk skulle strykes og mine andre vanlige søndagsyssler skulle gjøres før selskapet. Men vi ble ferdige til gjestene kom. Det er merkelig at det skal bli så travelt hver gang man skal noe=/ Formen min har ikke vært på topp i dag heller og da tar ting tid…..

8 viltre krabater har fylt huset med liv og røre. Vi har servert pølser, sjokoladekake, is, gele og godteposer. Det har gått unna i et forrykende tempo og man har vel hørt at vi har hatt barneselskap til langt utenfor husets fire vegger. Jeg var så “smart” at jeg hadde kjøpt inn slike “partyblåsere” (kommer ikke på hva det heter i farta….) og de ble jammen godt brukt. Vet ikke helt om jeg kommer til å kjøpe inn slike neste gang….. Men det var da gøy også da;) Det var to foreldre her under selskapet og det var jo koselig å snakke litt med de også;)

Mats har hatt en topp helg. Han fikk så utrolig mye fint og det blir nok gøy å få pakket ut alle lekene etter hvert. I dag ble det ikke tid til å leke så mye med de for Ole og Mats holdt på ute etter bursdagen var ferdig. Men vi får nok tid utover uken;) I morgen skal Mats feires i barnehagen, men her hjemme er feiringen til Mats ferdig og nestemann ut er Sander. Det er bare en mnd. til og det går fort. Etter det nærmer vi oss 1. desember:0


Klare for bursdagsselskap:)

Ikke så lett å vise frem bilde for det er jo mange andre barn med på de…… Så jeg viser bare disse to;)

Nå venter enda en hektisk uke. Dagene frem til fredag er fullbooket, det er jo ikke noe nytt….. Ole skal en tur til Danmark på jobb igjen, nesten så vi burde flyttet dit føler jeg….. Men denne gangen blir han borte bare en natt. Nå ser jeg frem til en rolig helg hvor vi kan lade batteriene igjen. Men først må vi komme oss gjennom uka;)

Intens dag

Dagen i dag ble jammen en maraton dag….. Mats vekket meg i halv seks tiden og var ganske så bestemt på at han skulle se på barne tv…… Haha, mor var enda mer bestemt på at de ikke kom til å skje og fikk “lurt” han opp i senga og vi sovnet godt helt frem til klokka ringte i 8 tiden. Sander skulle spille kamp i dag og det var bare å komme i gang med dagen:)

Mats fikk presangen sin fra oss og var storfornøyd med den. Han fikk nettbrett, så nå kan storebror få igjen sin iPad. For den har Mats lånt flittig i det siste. Så dro Mats og pappa og så på kampen til Sander mens vi andre ble igjen hjemme og jeg ordnet til bursdagen til Mats senere på dagen.


En veldig fornøyd gutt:)

Mats rakk akkurat å komme seg hjem igjen før vi måtte farte ut igjen. For Mats skulle i barnebursdag til en venn i barnehagen som også hadde bursdag i dag:) Dette var første gang Mats var i barnebursdag og det gikk veldig fint. Han var litt skeptisk til å være der alene, men ingen andre mammaer eller pappaer var der så jeg klarte å snike meg unna til slutt. Det var gutter fra barnehagen der så det hadde gått veldig fint:)

Karina skulle selge kakebokser i dag så Ole leverte ho og fikk dratt og kjøpt både nytt dekk til sykkelen til Mats og overtrekk til Sander så han har noe å ha på seg til og fra kamper. Vi kom omtrent samtidig hjem og jeg avleverte Mats før jeg føk ut for å handle inn til godteposer til barnebursdagen i morgen. Ole ble hjemme og foret noen barn og dekket bord til bursdagen senere. Jeg plukket med meg Karina på veien hjem og jeg rakk akkurat å få unna husmoroppgavene mine på vaskerommet og skifte litt før gjestene kom. Snakk om timing;) Vi ble ikke så mange, bare min side av familie dukket opp i dag. Ole sin familie hadde dratt på ferie og så var det sykdom. Kjedelig at vi ble så få, men da var det plass til alle rundt ett bord og det var veldig koselig det også:)


Enda en gave som falt i smak:)

Yeeey, en fjernstyrt traktor=)

Veeeldig fornøyd gutt;)

4 lys for vår fine lille gutt som begynner å bli stor:)

Gutta krutt:)

Hva skal man si…….

Og kaka smakte godt denne gangen også:)

En hektisk og fin dag er over. I morgen venter barnebursdag og vi gleder oss til det. 8 4-årige gutter skal fylle huset med liv og røre. Jeg tipper at de tar den utfordringen på strak arm:) Nuh må ho mor gjøre i stand godteposene før Karina skal hentes hjem fra bursdag. Er vi riktig heldige skal storebror hjem på samme tid og kan ta henne med på veien. Det er lov å håpe;)