Alt for få timer…..

Denne helgen hadde alt for få timer….. Jeg har fått gjort mye, men skulle gjerne gjort enda mer=/ Men nå er juleforberedelsene ordentlig i gang og det er bare å gi gass fremover. Lørdagen gikk med til å vaske ned kjøkkenet. Ungene skulle til farmor og farfar å lage julekort så vi hadde fred og ro til å jobbe. Bare så dumt at vi surrer bort så mye av dagen før vi kommer skikkelig i gang….. Jeg fant plutselig ut at jeg ville ha hvite lys i adventstaken min i stedet for røde og måtte bare ut en liten tur for å kjøpe det før jeg kom i gang med kjøkkenet. Mamma tipset meg om det da jeg snakket med henne på telefon tidligere på dagen og jeg klarte ikke å få den tanken ut av hodet=/  Så da ble det hvite lys……

Dagen gikk alt for fort og det ble litt stress for å bli ferdig. Ole måtte dra for å hente hjem ungene igjen og det gikk med litt tid til det også. Jeg ble hjemme og fikk hengt opp nye julegardiner og etter litt frustrasjon så fikk jeg gardinene opp slik jeg hadde tenkt. Og til slutt ble jeg ganske fornøyd. Jeg er veldig glad i dompaper og var veldig glad da jeg fant en kappe med den fuglen på. Duk med dompap fant jeg også og med hvite lys i adventstaken ble det veldig koselig på kjøkkenet:)


Slik ble resultatet med kombinasjon kappe og vanlig gardinlengder. Jeg har aldri prøvd den kombinasjonen før og var veldig spent på resultatet:)


Nå er kjøkkenet vasket ned og det er så deilig å få ryddet i skuffer og skap. Nå er noe kastet og noe er satt bort og skal gis bort til innsamling. Det er godt å vite at noen får nytte av det vi har til overs:)

Det var veldig deilig å sette seg ned på kvelden og vite at vi hadde gjort unna enda et stort juleprosjekt. Og etter litt avslapning og lørdagskos var det bare å finne frem pakkekalendere og gaver og sette i gang med kveldsprosjektet mitt. Sander og Elias var ikke i seng før klokka var elleve på kvelden så det ble litt sent før jeg kom i gang. Planen var å få pakket inn kalendergavene til både Sander og Elias. Og når jeg først har en plan, ja da skal det litt til for å stoppe meg…… Så siste gave var ferdig pakket inn halv tre på natten…… Det tar sånn tid å få bestemt rekkefølgen på gavene. Elias har noen like gaver som Mats og noen like gaver som Sander og de måtte jeg få på plass på samme dager. Kalendergavene til Mats pakket jeg inn på fredag og jeg tok bilde av rekkefølgen på gavene hans så jeg kunne se på det. Så hadde jeg kjøpt inn dvd’er som jeg ville at de skulle få på en helgedag, men ikke samme helgedag…… For da hadde det jo blitt krangling om hvem som skulle få se filmen sin først……. Det er mange hensyn å ta…..

Oppe i mitt hode så jeg for meg at Ole og jeg skulle vaske ned det ene badet før vi skulle på julegateåpningen senere på dagen i dag. Men da hadde jeg ikke tatt med i beregningen at Sander skulle spille kamp i dag….. Jeg kunne jo ha blitt igjen hjemme og vasket alene, men jeg tok meg selv i nakken og ble heller med og så på kamp. Det er viktig og ikke glemme at man skal kose seg litt selv om man har mye å gjøre. Det ble et tap i dag, men jeg koste meg allikevel:) Og Sander spilte en bra kamp! Og heldiggrisen fikk en hettegenser av farmor og farfar etter kampen. Jeg har ønsket meg en slik til han og nå var de satt ned i pris og da måtte vi bare slå til. Så nå har han en genser han kan ha på seg til kampdager og når han skal på trening:)


Litt avslapning etter kamp og før bursdag i gymsal…… Sander har brent litt krutt i dag;)

Etter vi kom hjem fra kampen hadde vi en hyggestund hvor vi hørte på julemusikk og pyntet litt til jul. Julelys ble hengt opp i vinduene, det fikk mannen i huset æren av å gjøre. Mulig han ikke synes at det var så veldig hyggestund, men nå har vi lys i vinduene og vi har pyntet opp med noen nisser her og der:) Så var det tid for julegateåpning og resten av dagen gikk i ett. Et hyggelig besøk, matlaging, støvsuging, rydding og unger som skulle i seng….. Nå er det Farmen og litt kos før jeg skal pakke inn den siste kalenderen. Og vips så var vi klare for enda en ny uke. Hei hvor det går;)

Besøk

Julestemningen sniker seg mer og mer frem hos meg nå. Vi fikk et lite dryss med snø her i går, men det meste har vel smeltet igjen. Litt dumt, men nå er det kjøligere og jeg håper at kuldegradene sniker seg mer og mer frem. i fjor pøsregnet det julaften og det håper jeg at vi slipper unna i år…..


Klar for en ny dag i barnehagen;)

Jeg og mamma var på en liten julegaveshopping i går og det er så koselig å gå rundt og se på julepyntede butikker. Bare så dumt at det er så mange fristelser….. Et par julegaver fikk jeg handlet + litt småtterier til huset. Litt nytt må man jo ha…… Og etter mye om og men så kjøpte jeg meg nye gardiner til kjøkkenet i dag. Jeg gleder meg veldig til å få de opp:) Det eneste dummer er at jeg ikke fant nøytrale gardiner som passet både til rødt og lilla. Jeg pleier å ha lilla lys i adventstaken på kjøkkenet, men jeg får heller bite i det sure eplet og bytte de lilla lysene ut med røde. Ikke helt riktig oppi hodet mitt men….. Hihi, snakk om å holde på tradisjoner da:o Jeg viser resultatet da jeg er ferdig;)

I dag har jeg pakket enda flere gaver til pakkekalenderne. Jammen tar det tid….. Men kanskje ikke så rart når jeg skal være sosial samtidig og slenge ut snapper og meldinger på messenger i hytt og pine samtidig som jeg pakker…… Min bloggvenninne har fått meg til å bli aktiv på Snap også nå og jeg begynner vel å komme litt inn i det også nå:) Til slutt ble jeg ferdig med enda en kalender og nå har jeg bare 3 igjen….. Jeg får ta det, tja…… jeg er jammen ikke sikker på når jeg har tid og anledning igjen jeg…… Søndag etter ungene er i seng…..??? Nei huff, jeg får prøve å få tatt minst to i morgen…… Men da skal kjøkkenet vaskes ned og min erfaring sier at det tar tid….. Men jeg blir vel ferdig med pakkingen i år også. Det skal bare ikke være mulig å bli ferdig noe særlig før 1. desember er her=/


Mens jeg pakket kalendergaver satt jeg på denne herlige filmen:) Det får jeg så julestemning av. Det får meg også til å tenke litt over hvor utrolig stor forskjell det er på barn nå og da….. Nå blir barna så fort store og tøffe…. Leken i gata er nesten borte og det som er viktig for unger nå er nettbrett og tøffe og kule klær=/ Og vi handler jo som galinger nå før jul…..

I dag skulle Mats for første gang få ha med seg en venn hjem fra barnehagen. Han har en venn som han har funnet veldig tonen med og han kunne ikke komme i bursdagen hans. Vi har siden det snakket om at Mats skal få ha han med seg hjem fra barnehagen som en erstatning for at det ikke ble noe bursdagsfeiring sammen. Og det var to gira gutter som var veldig klare da jeg hentet de i stad. De var så herlige der de gikk hånd-i-hånd hjemover i dag. Jeg gikk med et smil om munnen, de var så søte *smelt*


To som gleder seg:)

Det gikk kjempefint å ha besøk. Gutta lekte og koste seg og var for det meste enige. De er jo bare 4 år så jeg var litt spent. Men Elias var også flink og satt og leste litt i en bok for de og det var stas. Sander lekte også litt med de og Ole og jeg bygde sammen en stor togbane til de. Ettermiddagen gikk fort og begge to koste seg veldig:)


Etter besøket hadde dratt hjem øvde vi litt mer på bordaktiviteter. Perling er litt vanskelig men litt gøy også. Spesielt når jeg sitter sammen med han;)

Nå skal kvelden nytes. Ida, Sander og Elias skal beordres i seng og freden skal nok en gang senke seg i huset. Det blir helt greit nå merker jeg;)


Goooood helg:D

Julestemning

Endelig så ser det ut som om regnværet har tatt seg en pause:) Hurra hurra!! Jeg får ikke helt den samme julestemningen når det regner som når det snør…. Snøen lar vente på seg, men det er i det minste minusgrader, og det er jo bra. Kanskje jeg til og med kan vaske vinduene før jul, de har vel aldri sett så møkkete ut som de gjør nå….. Man ser liksom hvilken vei det har blåst ut ifra møkkamønsteret på vinduene=/ Jeg får se til helgen om jeg får tatt de da. Nå er det julekalenderne jeg “jobber” med. Men de håper jeg at jeg blir ferdig med i løpet av lørdagen. Uansett så får jeg ikke holdt på med de når ungene er hjemme og ikke sover. På lørdag skal de til farmor og farfar og lage julekort, men da hadde Ole og jeg tenkt til å vaske ned kjøkkenet. Skulle ønske at vi kunne kost oss og slappet av når vi først har barnefri, men det får bli en annen gang…..


Vi øver på å tegne litt for det er absolutt noe han trenger fremover mot skolestart. Mats er ikke så veldig glad i bordaktiviteter og vi må nok øve litt for å bli flinkere;)

I går var jeg på samtaletime med Karina og som jeg skrev på forrige innlegg så var det eneste “negative” at Karina må bli mere aktiv muntlig. Ellers var det bare masse skryt å få. Karina står på og jobber seg til gode karakterer. En smule stolt mor tuslet ut fra møtet:)

I dag har Mats vært på julebord i barnehagen. Veldig gøy at ungene får ha sitt eget julebord, men Mats var ikke helt “gira” på julebord. Han er veldig avhengig av rutiner og blir fort utrygg hvis det blir avvik fra rutinene. Han ville ikke ha noe særlig mat og siden desserten var gelè, som han ikke har villet smake på enda, så ble det veldig lite mat i magen hans i dag=/ Neste år vil jeg vurdere om å bytte bort julebord-dagen med en vanlig dag hvis han gir uttrykk for at han ikke vil på julebord. Det er ikke gøy å hente i barnehagen og høre at han ikke har spist og kost seg som de andre…. Jeg glemte å spørre om ha fikk tilbud om brødmat, men det hørtes ikke ut som om han fikk det=/ Og det gjør vondt i mammahjertet å tenke på at en liten sulten mage ikke fikk påfyll……


Fineste julebordgutten<3

I dag har jeg begynt å pakke inn kalendergaver. Men de få timene jeg er alene i huset etter Mats er levert i barnehagen og frem til den første ungen kommer hjem fra skolen går fort og jeg kom ikke veldig langt….. En kalender er nesten ferdig pakket. Bare 4 igjen…… Hehe, men nå har jeg kommet i gang og kalendere, papir og alt ligger klart til neste gang jeg har anledning til å pakke litt. I morgen skal huset shines og da blir det ikke tid. Men fredag må jeg ta i et tak igjen;)


Julemusikk, fyr i ovnen og gavepakking. Da kommer man fort i julestemning;)

Jobber ikke, men har alltid dårlig tid……

Dagen kom og gikk i et veldig tempo. Da er det alltid godt å dumpe ned i sofaen. Jeg startet dagen med å få levert Mats i barnehagen og det er jammen ikke bare bare å rekke det før klokka halv ti. Da starter de med dagens aktiviteter og det er greit at han er på plass da. Her går det ikke akkurat fort på morgenen, så vi ender som regel med å småløpe ut av døra…… Jeg kunne selvfølgelig fått Ole til å levere Mats når han drar på jobb, men det blir lit for dumt for meg. Jeg er jo hjemme for at ungene skal slippe unna stress og mas. Så vi stresser ikke og Mats spiser en rolig frokost og får se på barnetv før vi gjør oss klare til å gå i barnehagen:)

Etter Mats var levert i barnehagen så hadde jeg en lang huskeliste over ting jeg skulle gjøre i dag. Første punkt var å dra for og snakke med X-tra leker om kurioen til Mats som nok en gang hadde sluttet å virke. Jeg fikk snakket med henne jeg snakket med sist det var noe galt med kurioen og da jeg sa at jeg kunne tenke meg å heve kjøpet så var ikke det noe problem. Jeg fikk tilgodelapp på beløpet siden jeg ikke gadd å vente på at de skulle snakke med de høye sjefer. Nå nærmer julen seg og da er det helt greit å ha en tilgodelapp i lekebutikken;)

I dag skulle jeg på samtaletime i barnehagen. Jeg har hatt den i bakhodet i flere dager nå og jeg så til og med hun jeg skulle snakke med da jeg leverte på morgenen. “Vi snakkes etterpå på da” sa hun før jeg gikk og det er klart jeg husket det. Planen var klar og samtaletimen var plottet inn i programmet for dagen. Men tror dere f*** meg ikke at den timen plutselig forsvant ut av hodet mitt da?? Oh lord, hvordan er det mulig??? Jeg stullet litt rundt her hjemme og skulle akkurat til å ordne litt på vaskerommet da den timen plutselig smalt ned i hodet mitt igjen. Da var klokka 1427 og timen var 1430. Så jeg måtte hive meg i bilen og fare bort i barnehagen. Det er godt vi har kort vei…… Så der kom jeg da, småløpende og dårlig tid….. Hehe, jeg synes jeg ser de ansatte stå og humre bak gardina, “der kommer ho som ikke jobber og allikevel klarer å få dårlig tid til en samtaletime” *ler*

Det var bare goe ord å få på samtaletimen. Mats er litt forsiktig, men klarer allikevel å si ifra hvis det er noe. Han sier noen ganger at han ikke vil i barnehagen, men så vil han heller ikke bli med hjem da jeg henter han….. Det tyder jo på at han har det bra. Hvis ikke jeg hadde sett det så hadde jeg hatt han hjemme enda en ekstra dag;) I morgen er det Karina som står for tur. Jeg tror ikke at det blir så mye negativt å høre om henne heller, hihi. Jeg vet at hun jobber bra og oppnår gode karakterer. Men det jeg er ganske sikker på at jeg får høre er at hun kan bli flinkere muntlig i timene. Det har vært en gjenganger helt fra barneskolen….. Litt forsiktig er hun også;)

I morgen ble det en liten bilkrise her…… Jeg sa at Kim-Andrè kunne ta bilen til skolen siden han har vondt i ryggen og han er forkjølet. Mamma og pappa kommer hit og passer Mats da jeg skal på samtaletime med Karina og da kan jeg låne bilen deres. Men så kom jeg på at jeg skal hente frøken M klokka 1430 og Kim-Andrè slutter sent=/ Så da må Kim-Andrè komme hjem med bilen midt på dagen da han har fritimer og jeg må kjøre han tilbake til skolen. Så må jeg hente frøkena senere på dagen og en time senere skal jeg hente Kim-Andrè på skolen igjen. Så selv om Mats og jeg har fri så blir det full fart allikevel. Jeg lurer på hvorfor alle disse samtaletimene alltid kommer på Mats sin fridag eller den dagen jeg er opptatt med andre ting…… Det passer liksom aldri bra…..

Nå venter jeg bare på at vaskemaskinen skal bli ferdig før det er natt igjen. Mannen har akkurat kommet hjem fra jobb og formen hans er smådårlig. Hans form er litt av og på, Sander er litt småsnufsete, Kim-Andrè hoster og harker og til og med katta går og nyser……. Karina begynner å bli bra igjen og Mats har endelig sluttet å hoste. Nå synes jeg at vi kan få denne forkjølelsen ut av huset!!


I dag fikk vi endelig sett solen en liten stund før den gikk ned igjen. Endelig en vakker solnedgang igjen, nå er det en stund siden sist. Det er meldt fint vær i morgen, jippi!!! Men så er det vel meldt overskyet vær igjen……. Vi får bare nyte morgendagen, vips så høljer det vel ned igjen=/

Sverigetur

Om en uke er det første advent og ute pøsregner det…… Jeg hadde håpet at denne vinteren skulle bli bedre enn fjorårets vinter, men det ser jammen dårlig ut. Jeg kan ikke huske sist vi så solen….. Nå har det riktignok vært litt opphold fra regnet de siste dagene, men nå høljer det ned igjen=/ Jeg er bare så utrolig lei av gråværet og lengter veldig etter litt kaldere vær og snø. Jeg elsker julen og julestemningen kommer jo når det snør ute og man holder på med juleforberedelser inne…… Jeg får bare smøre meg med tålmodighet og håpe at snøen i det minste kommer før jul.

 

Mats hjelper til å fylle opp med ved så vi er klare til kaldere dager:)

Lørdag fikk vi tatt oss en tur til Sverige. Svigers kunne heldigvis passe Mats og Elias så vi slapp å ha de med. De synes jo ikke at det er spesielt gøy å være med på slike handleturer og det går mye fortere når vi slipper å ha de med. Mats skulle i bursdag så jeg leverte han der før vi skulle dra. Huff, han var ikke noe særlig gira på å være der alene uten meg så han ville egentlig ikke gå….. Hadde det ikke vært for at vi hadde det litt travelt så hadde jeg blitt der sammen med han. Men jeg var der litt sammen med han før jeg dro. Han er jo ikke så stor enda så neste gang vil jeg bli med han i bursdag hvis han vil det.

 Karina ville være med oss til Sverige og det er jo bare hyggelig:) Vi koste oss mens vi gikk og tittet i julepyntede butikker. Veldig hyggelig å gå slik og se når det er så mye fint….. Noen julegaver fikk vi også kjøpt. Mat og snop ble handlet før vi måtte forte oss hjemover for svigers skulle ha besøk på kvelden.

Det ble ganske sent før vi var hjemme og jeg må si at den delen av dagen skulle jeg gjerne vært foruten. Unger skulle ha mat, varer skulle pakkes ut og kjøttdeig skulle deles opp i passe store pakker og flatpakkes før de var klare til å fryses. Midt oppi det hele klarte Mats å velte et fullt glass med melk…… Det var liksom melk over alt, på bordet, gulvet, veggen, på varer vi ikke hadde pakket ut…… Jo jøss, det går jo unna en stund da….. Da alt var ryddet opp i og gulv og diverse annet var vasket var ungene klare for lørdagskosen. Mats vet veldig godt hvilken dag det er og lørdagskos er obligatorisk:) På vei opp trappen til loftstua klarer Elias å snuble og en bolle full av ostepop ble spredd fra loft til kjeller…… Så støvsugeren måtte frem til tross for at jeg hadde tenkt til å la den hvile til dager i dag….. Jaja, vi fikk dumpet ned i sofaen vi voksne også til slutt og litt lørdagskveld ble det på oss også:)

I dag har jeg stått og stekt opp medisterkaker av over 3 kg medisterdeig. Det tok jo eviglang tid…… Og i morgen venter 3 kg til….. Gjett om jeg gleder meg. NOT!!! Men jeg synes at det er så godt å kunne hente ferdig stekte medisterkaker og ha det til middag i juletiden. Jeg får steke opp i morgen ettermiddag. På dagen må jeg ut og få gjort noen småting. Jeg må blant annet få levert kurioen til Mats for den virker nok en gang ikke=/ Nå har jo Mats nettbrett fra Samsung og bruker for det meste det, men noen ganger vil han bruke kurioen. Men den virker da ikke….. Tror jeg har levert 3 kurioer som ikke virker jeg…. Nå håper jeg at jeg kan heve kjøpet. Det er jo flere enn meg som synes at kurio er noe dritt, og jeg må si at jeg begynner å bli enig.

Jeg ønsker meg nye julegardiner til kjøkkenet. Så jeg håper at jeg finner noen fine. De jeg har hatt frem til nå er veldig fine, men de er ikke like lange….. Og det synes så godt der de henger bortover veggen. Skjønner nesten ikke at jeg ikke har lagt merke til det før i fjor, men de hang kanskje i mer “riktig” rekkefølge årene før….. Men jeg ønsker meg uansett nye gardiner som er mer nøytrale. Som passer både til lilla som vi har i advent og rødt som vi har resten av julen. Noen som har noen tips så skrik ut;)

Julekalenderne må bli ferdig nå i uken som kommer. Jeg mangler fortsatt litt, men ikke mye. Planen er å bli ferdig med handlingen i morgen og så får jeg pakke inn til onsdag og fredag. Mats har jo fri på tirsdag og torsdag er det rengjøring, så jeg håper at jeg får pakket ferdig på de to dagene. Det gleder jeg meg til. Julemusikk og pakkekos, tenk om det kunne snø samtidig, men det blir vel regn *sukk*

Mats ser vel ut som en “møkkamann” da jeg henter han i barnehagen i morgen også=/

Lange mørke dager

Da var det vel på tide å slenge innom med et innlegg igjen….. Det skjer ikke all verden her og da blir det liksom ikke så mye å blogge om. Dagene er pyton kjedelige nå, regnet tar ingen ende, det er mørkt hele dagen og det er kaldt=/ Nå synes jeg at vi kan få et værskifte, jeg blir jo snart gal av dette været. Jeg lurer på hvor mange kilo med sand jeg har vasket bort fra utetøyet Mats bruker i barnehagen….. Baaah!!

Nå begynner julen å snike seg mer og mer inn i dagene her. Julekalendere er i hodet mitt hele tiden og på tirsdag var jeg og mamma ute en tur for å handle litt. Planen var å kjøpe inn mest mulig til kalenderne, men det ble visst mye annet som på en eller annen måte snek seg med hjem….. Hmmmm, hva skjedde der mon tro?? Hihi, akkurat det samme skjedde i dag da jeg bare skulle løpe innom Cubus for å kjøpe meg et skjørt. Det var -30% i dag, og jeg hadde sett meg ut et skjørt jeg ville kjøpe meg. Men da jeg gikk ut av butikken så var posen full…… Enda et skjørt, en bukse, to gensere og en superdeilig strikkejakke måtte bare bli med hjem…… Jaja, så galt kan det gå. Men det er alltid gøy å handle da. Det hjelper litt på humøret;)

I dag gikk dagen unna. Jeg har løpt fra morgen til kveld. I dag var det 150 års jubileum på barneskolen og FAU skulle arrangere kafè på jubileumskvelden. Jeg skulle ha med meg kake og møte til kjøkkentjeneste i kveld. Og jammen ble det bra med salg av både kaker, vafler, kaffe, saft, pølser og lodd. Det gikk en kule varmt innimellom og det var ingen latmannsjobb å stå og selge i kafeèn……. Det ble over 4 hektiske timer på “jobb” i kveld og nå blir det spennende å høre hvor mye penger vi klarte å få inn. Pengene skal gå til ny skolefane, noe som er sårt trengt:)

I morgen er det alt helg igjen…. Vi har små planer om å få tatt oss en harrytur til Sverige så vi får handlet inn litt til jul. Så skal Mats i bursdag og på søndag er det utdeling av 4 års boka i kirken. Vet ikke helt om vi får med oss det, men jeg har lyst….. Vi får se hvor slitne vi er søndag formiddag……


Noen ganger skulle jeg ønske at jeg var en katt…..

Koooooos<3

Siden dagene blir litt lange og kjedelige nå som det er så grått og trist ute så har jeg prøvd å ta noen bilder igjen. Men det er jo så mørkt på dagene nå at det blir ikke så fine bilder….. Skulle hatt meg fotolys…..

Jeg gleder meg til litt lysere dager…… Nå er det bare en mnd igjen før dagene blir lengre igjen;) Jeg gleder meg!!!

Årets siste…..

Da var årets siste bursdagsfeiring ferdig og vi er alle veldig fornøyde med helgen:) Sander har fått både pysj, deostick, hotellpute, bok og penger og alt falt i smak. Det dryppet litt på Mats også siden det var litt sykdom da han hadde bursdag, og det var veldig stas å få gaver i dag sammen med storebror. I dag var vi fulltallige og det er jo veldig hyggelig. Og det beste av alt…… Hihi, ja det var at de minste ungene oppførte seg eksemplarisk og holdt seg i skinnet hele tiden. Det skjer jo ikke akkurat hver gang vi har gjester……

Vi startet dagen ganske rolig i dag, det er alltid deilig i helgen. En lang frokost, beina på sidestolen og litt skravling når ungene er ferdig med å spise….. Det er helg som jeg liker:) Men tiden gikk fort og det var bare å svinge seg rundt. En brownies skulle lages, duk skulle strykes, bord skulle dekkes osv osv….. Det ble visst litt hektisk før gjestene kom i dag også…… Men vi valgte å ha bursdagen ganske tidlig på ettermiddagen så det ikke skulle bli så sent i kveld.


Det er like spennende for søsken å se hva gaven inneholder:) Men hva holder mannen i huset på med i bakgrunnen da tro???

Jammen er det stas med store gaver:) Endelig fikk Sander hotellpute som han har ønsket seg lenge:) Jeg ønsker meg i grunnen en slik selv jeg…..

Mats var veldig fornøyd da han også fikk gaver:)


Nå vet vi hva vi skal leke med i morgen:)

12 lys måtte blåses ut:)

Og fruzzer må vi ha:) Og her ser dere hva mannen i huset holdt på med. Mine egenfotograferte lerreter har funnet veien opp på veggen. Og det måtte vi jo ta 5 minutter før gjestene skulle komme liksom…..

Her ser dere lerretene på veggen. Jeg tror at de blir fine der:)

Vi fikk faktisk ganske god tid nå i kveld. Det var så deilig å gå rundt og rydde uten å stresse. Til og med katta fikk tidenes frisørtime i kveld. Nå hadde pelsen tovet seg veldig og da er det bare å klippe den bort. Nå må jeg skjerpe meg og gre henne litt oftere. Men pelsen pleier å være vanskelig i disse tider før vinterpelsen kommer frem….. Nå er ho så myk og god og man får jo bare lyst til å klemme og kose:)

Da er vi klare for en ny uke. Jeg skulle egentlig på prøvetime på Spenst, men eldstemann stikker av med bilen i morgen…… Karina skal hospitere på skolen til Kim-Andrè og da kjører de sammen. Jeg skulle egentlig sitte på med en venninne av meg, men tror dere ikke hun hadde tannlegetime rett etter treningen da? Så typisk. Jeg kunne godt ha gått hjem fra trening, det er bare en drøy halvtime, men så må jeg få levert nøklene til skolen i morgen også. Vi har jo lånt gymsalen i helgen….. Og ikke har jeg innesko….. Så da utsatte jeg prøvetimen til etter jul. Da kan jeg ønske meg innesko til jul og forberede meg mentalt på at jeg skal begynne å trene igjen. Det er vel sikkert 20 år siden jeg trente på et treningssenter….. Huff, må si at jeg gruer meg litt:0 Hva om jeg ikke henger med???

Nå blir det fullt fokus på julen fremover. Det er bare to uker til 5 pakkekalendere skal være ferdig. Jeg er på god vei med gavene, men mangler allikevel mange….. Jeg tror jeg må bruke uken som kommer på å handle inn og uka etter til å pakke inn….. Det tar jo litt tid det også;)

Bursdag med forviklinger

I dag skulle Sander feire bursdagen sin med venner. Og siden dette er siste året på barneskolen og elevene blir splittet, så ville Sander feire i gymsalen på skolen sammen med alle guttene på trinnet. Men nok et år ble frafallet stort=/ Det er noe med bursdagen til Sander…… Hvert eneste år så passer det dårlig og så er det mye sykdom for mange. Og foreldre som ikke sier ifra om at barna deres ikke kommer…… Guuuh, det er sååååå irriterende!!!!

I år skrev jeg på innbydelsen at vi ville ha beskjed om barna kom eller ikke kom i bursdagen. Altså jeg ville ha beskjed uansett, og siste frist var torsdag. Mitt mobilnummer sto på innbydelsen og jeg fikk mange tilbakemeldinger allerede første dagen innbydelsen var ute. Og alle sa at de skulle bort/var bedt i annen bursdag. Oooooh, here we go again….. Det er ikke gøy å se skuffelsen i øynene til barnet sitt…..

Torsdag kveld kom og det var fortsatt mange vi ikke hadde hørt noe fra=/ Og de vi hadde hørt fra kunne ikke komme….. Så vi måtte bare “mase” oss frem til svar slik at vi kunne bestemme oss for om vi skulle droppe gymsalen og ha bursdagen hjemme eller bare la bursdagen gå sin gang.  Det ble akkurat litt for mange til å ha bursdagen hjemme, men egentlig litt for få til å ha i gymsalen…. Men vi landet på gymsalbursdag:)

Kim-Andrè skulle på kick off med russen i dag. Og han visste ikke helt hvor han skulle på vorspiel……Men siden vi skulle ha bursdag i gymsalen og ble borte litt utover kvelden så ble vi enige om at han kunne ha vorspiel her. Så fikk vi heller være litt på kjøkkenet etter vi kom hjem. Jeg skulle uansett bake ferdig oreokake og ungene trekker jo opp i loftstua for lørdagskos. Da hadde vi en plan. Helt til vi fikk frafall fra to barn til i dag=/ Pokker også. Da kunne vi jo ikke ha bursdagen hjemme heller….. Vi fikk bare dra opp på skolen og ta bursdagen der. Men gjett hvem som ikke skulle vorse hjemme allikevel da??? Jooooo, det var Kim-Andrè det!!! Takk for den liksom….

Bursdagen ble i gymsalen og Sander og de andre som kom hadde det fint. Og til tross for at vi ble ganske få barn, så skulle man tro at hele klassen + noen til var til stede….. Det er lyd i gutta, det er det vel ikke noe tvil om. Da støvsky av O’boy sto ut av munnen på gutta (vi hadde med O’boy som ungene kunne ha på isen) så var det på tide å bryte opp kakelaget og få samlet gutta sammen så de kunne brenne litt mer krutt før bursdagen var over;) Pjuh, det er stooor forskjell på gutte- og jentebursdag, det er det ingen tvil om!!!


Mats storkoste seg i bursdagen og var i farta hele tiden:) Her starter han litt før de andre med å forsyne seg med non stop:) Luringen=)


Ser dere kulen i panna? Hihi, det ble visst en til på andre siden av panna litt senere…..


Mats tegnet meg på tavla, hihi. Og dere ser vel hvor munnen min er? For dere som ikke ser det så er den øverst, der det blir en trekant…..

Enda et kunstverk:) Mats var veldig opptatt av at jeg har så veldig laaaange ben….. Og det ser dere vel. Bena gikk helt opp:) Armene kom på litt senere;)

Alle bildene som Sander er med på er også andre gutter med, så da blir det ikke til at jeg poster de her. Jeg får heller ta noen fler bilder i morgen;)

Nå er vi klare for familiebursdag i morgen. Kaker er ferdige og det er bare å surfe seg gjennom morgendagen. Og vips så er denne helgen over…..


Og slik ble Sander sin kake pyntet i år……


Mats var så sliten i kveld at han ba om å få gå og legge seg. Det har vel aldre skjedd før….. Da jeg fikk kos og Karina spurte om hun også kunne få kos så kommer det så kjekt fra Mats: “nei, det kan du ikke for jeg har vondt i øret mitt og da kan det hende du lugger meg”…… Hihi, nattinatt;)

4-års kontroll og bursdag

Popper innom en liten tur til tross for lite motivasjon….. Dere er veldig fraværende om dagen??? Skjer med det da? Har dere alle gått i dvale kanskje, hihi:) Man får jo nesten lyst til å sovne og ikke våkne opp igjen før til våren….. Nå er det gudhjelpemeg mørkt og trist ute. Nok en regnfull dag er over, herremin så mørk dag….. Regn og tåke hele dagen=/ For 12 år siden var det full vinter. Jeg må si jeg liker snø og kulde mye mer enn dette været. Men nok klaging på været i dag, jeg kommer sikkert til å klage mer for her er det meldt regn og overskyet en uke frem i tid=/

I går var Mats på 4-års kontroll på helsestasjonen. Han har blitt hele 110 cm lang og veier 18.5 kg. En lang gutt….. Men hverken Ole eller jeg er spesielt korte, så han har jo noen å slekte på:) Jeg hadde håpet at jeg skulle få møte vår “gamle” helsesøster igjen. Hun har fulgt oss fra jeg fikk Sander, men på forrige kontroll fikk vi en ny helsesøster:( Vi møtte vår gamle helsesøster på vei ut fra helsestasjonen og hun ble sint da hun forsto at vi hadde fått utdelt ny helsesøster. Hun mente at siden hun hadde fulgt oss siden Sander var nyfødt så burde vi få fortsette hos henne. Derfor håpet jeg i går at vi skulle møte henne igjen. Vi hadde så god kjemi og vi snakket godt sammen. Og siden hun kjente historien til både Sander og Elias i tillegg til Mats så snakket vi alltid om de også. Men vi ble møtt av enda en ny helsesøster da vi troppet opp på helsestasjonen i går=/

Timen gikk greit, ikke mer enn det….. Mats ville i grunnen ikke gjøre som helsesøster sa, og siden Mats var ny for henne så visste hun ikke helt hvordan hun skulle få han på gli….. Mats var mest interessert i å si “bæsj”…… Guuuh, så sjarmerende…… Men vi kom oss gjennom synsundersøkelsen, og det var det viktigste. Ellers så skulle Mats telle til 14 (det skal visst en 4-åring kunne….), han skulle se og si navnet på firkant, sirkel og hjerte. Videre skulle han tegne et menneske (hodefoting), tegne et kryss, vise at han kunne hoppe med samlede ben, hinke og diverse andre ting. Ingen av tingene ville Mats gjøre….. Hehe, men jeg vet at han mestrer både språk og fysisk aktivitet, så jeg bekymrer meg egentlig nada over at han ikke kan fortelle meg navnet på sirkel og firkant, og at han ikke kan telle akkurat til 14. Han teller, men tallene kommer ikke alltid i riktig rekkefølge…… Han skulle også vite hva “over, under, på, bak og ved siden av” er og det tror jeg at han kan sånn ca….. språket var helsesøster også interessert i å høre, og Mats sa jo noe mer enn bare bæsj, så vi ble godkjent og slapp å møte på en ny time:) Han skravler som en foss og ligger nok ikke bak når det gjelder det fysiske heller….. Han sitter ikke akkurat i en krok denne gutten nei;)

Timen på helsestasjonen ga meg ikke veldig mye….. Når jeg møter en ny person hver gang jeg kommer dit så blir det liksom ikke det samme som når jeg kommer til en helsesøster som kjenner oss….. Men for all del, jeg skjønner hvor viktig det er at helsestasjonen følger opp barna. De må jo se at barna har det bra:)


En stykk godkjent gutt:)

I dag har Sander hatt bursdag. Hele 12 år har han blitt:) Han har fått gave av oss og han har fått velge middag. Jeg laget Brownies og vi har kost oss litt ekstra:) På lørdag skal han feire sammen men klassekamerater og søndag skal vi ha familieselskap. Det blir nok en hektisk helg, men slik er det jo når vi har bursdagsbarn i hus:)


Gaven på morgenen falt i smak:)

Sander fikk en treningsbag og en treningsbukse i den ene gaven:)

Og en hettegenser og hettejakke i den andre gaven:) Tøffe gutter må visst ha tøffe klær…..

Nå skal jeg dytte i meg resten av kakestykket mitt, jeg rakk ikke å spise i stad….. Så skal det bli godt å krype under dyna etter en hektisk dag med rengjøring og handling til helgen. En ting er når det regner på dagen, noe helt annet er det når man ligger under dyna og hører at regnet trommer på taket;)

Snart tenåring

Hurra, i dag fyller Sander 12 år. Bare ett år til før han er tenåring. Tiden går jammen fort……

For ganske nøyaktig 12 år siden lå jeg på fødeavdelingen og hadde akkurat i rekordfart født en stoooor plugg på 4.5 kg. Fødselen gikk unna. Jeg dro inn til Sykehuset klokka 10 på formiddagen for jeg var så sliten og tung. Det var hele ti dager til termin, noen som jeg hele veien var dypt uenig i. Heldigvis møtte jeg en veldig forståelsesfull jordmor som til tross for at det ikke var noe som tilsa at jeg skulle føde med det første, strippet meg. Og vips så var fødselen i gang og klokke 13.11 den 13. november (altså 13.11) så Sander dagens lys:)

Sander er helt klart den i flokken som er mest følelsesgutt. Han er langt oppe og langt nede. Han kan være den blideste, søteste, men også den sureste mest sinna gutten…… Han er full av omsorg og flink til i dele ut komplementer. En kjekk kar som vi absolutt må holde øye med de neste årene….. Jeg har vel alltid sagt at han er den vi kommer til å miste mest søvn over når han skal ut i den store verden og prøve ut grenser…… Det er bare å stålsette seg;)

I dag er det grått og trist ute=/ Sander skal feires til helgen, men en liten markering tar vi i dag også. Sander bestemmer middagen og jeg skal lage Brownies:) Så er det vel full fart her resten av dagen med full timeplan. Men litt mimring blir det på meg…… For 12 år siden var det full vinter. Ute var det nesten snøstorm og snøen hadde faktisk ligget en stund……. Nå er det bare grått, vått og tåkete ute=/ Skulle ønske snøen kom snart……… Jeg får bare drømme meg tilbake i tid…….


Hihi, lille trille. Man kan vel si at han har forandret seg litt….. Nå er han så tynn som en strek……*smelt*


Gratulerer med dagen, vi er veldig glad i deg<3