Frost

I dag kom tåka og la seg som et teppe her. Jeg tok med meg kameraet da jeg skulle kjøre Karina til en venninne, nå er det jo så vakkert ute:) Jeg håpet at sola skulle komme frem, men den var godt pakket bort under tåka….. Men noen bilder fikk jeg tatt. Måtte passe på nå for i morgen kommer visst mildværet igjen og da blir det vel grønt ute igjen=/


Trærne er pakket inn i rim og det er så pent:)

Skulle ønske at vi fikk skikkelig vinter snart…..

Akkurat samme bilde har jeg tatt på høsten:) Litt moro å se forskjellen;)

Dette blir nok siste innlegg for i år. I morgen blir det travelt. Vi får gjester og det er litt som skal ordnes før gjestene kommer. Vi blir 12 stykker rundt bordet og da er det fullt her. Vi gleder oss alle sammen til å feire sammen med gode venner:)

Godt nytt år ønskes alle dere som stikker innom bloggen min;)

Deilige dager

Det lukter jul i stua, juletre og svibler, og jeg nyter det:) Disse dagene går så fort…… Jeg vil at julen skal vare mye lenger! Jeg ser her og der at folk er lei av julen, men jeg koser meg. Det er jo sikkert fordi Ole har fri fra jobben, nå savnet jeg rolige dager. Ole jobber mye og jeg er ofte alene med ungene og nå er det godt å benytte seg av muligheten til å dra ut litt uten å måtte forte seg så veldig.

Akkurat det gjorde jeg i dag. Ole tok med seg Mats for å kjøpe inn mer til gjerdet vi lager. Her er det ikke snø og selv om det er kaldt og frost i bakken så har Ole støpt flere punkter bortover så det er bare å snekre på gjerdet. Mens de gjorde det så tok jeg meg en tur til byen og gjett om jeg fant mye fint da! De tingene de ikke hadde i min størrelse på senteret vi var på på lørdag hadde de i byen:) I dag løsnet det skikkelig og selv om jeg ikke handlet så veldig mye på salg så fant jeg mye på H&M og der er det jo billig. Så jeg fant meg masse fint til en billig penge;) Cubus hadde -30% i dag også så jeg spanderte på meg en ting derfra også;)


2 deilige tights og skjorter;)

2 gensere, jeg klarte ikke bestemme meg for hvilken farge så da ble det begge to:) Veldig tynne så jeg må nok ha noe utenpå også;)

Denne for eksempel;) Veldig tynn og fin den også=)

Denne er også fin og ha utenpå. Litt lang og god;)

Og to fine og tynne gensere:) Jakkene over passer også utenpå disse;)

Jeg løp innom en siste butikk før jeg måtte videre og da klarte jeg ikke å gå fra dette skjørtet…. Litt langt med splitt som går opp til knærne:)

Jeg fikk også kjøpt flere av handklærne jeg kjøpte på lørdag. De blir fine på badet og serien er nå komplett;)

Da jeg var innom Obs så fant jeg dette settet til Mats på halv pris. Mats elsker å gå i fleece, han fikk et sett fra Bergans til jul og elsker å ha det på seg;)

Dette settet fant jeg på kampanje på Barnas hus til 99 kroner for settet. En dame kom riktignok og tok bort lappen med kampanjeprisen, men jeg fikk det til den prisen allikevel;) Deilig fleece som er såpass tynn at det går helt fint å bruke inne;)

Tøffen i julepresang fra farmor og farfar og t-skjorte fra nissen. Skikkelig deilig sett å loffe rundt i hjemme;)

I går tok vi med oss Mats og gikk en tur på Alby. De andre ville ikke være med, Elias skulle ut og være sammen med en klassekamerat og de andre ble inne. Det er jo litt kaldt om dagen, men det var deilig å få luftet seg litt. Men været var ikke på vår side, det var grått og trist, så det ble ikke så mange fine bilder=/ Men kameraet var med og noen bilder ble det jo;)


Bastø fergen så litt spøkelsesaktig ut med frostrøyken rundt båten;)

Mats fikk kastet noen steiner i vannet før vi ruslet videre;)

På vei hjem stoppet vi for å mate svanene. Det var ikke så mange der, og de hadde nok fått mat fra flere enn oss for interessen for maten var ikke så stor=/

Noen spiste litt……

Mens andre tok det mer med ro;)

Denne karen frøs nok litt på totten sin for han dro den opp under seg, haha:)

Bedre å legge seg ned og varme begge føttene samtidig;)

Så gikk denne dagen fort også……. Den lille handleturen min ble litt lenger enn jeg hadde tenkt….. Slik blir det alltid=/ Men i dag var det mye kø! Etter jeg kom hjem har vi bare surret rundt her hjemme. Elias har hatt besøk en liten stund tidlig på kvelden og så ble det en runde med Wii på Sander Karina og Elias i dag også:) I morgen må vi legge en plan for hva vi skal handle inn til nyttårsaften. Vi blir 12 stykker her og mat og drikke må handles inn. Vi gleder oss til nyttårsaften, bare vi får kontroll på at katta holder seg inne så blir det bra;)

Liten luftetur

I dag var det helt greit å komme seg litt ut. Mamma ble med meg på en liten bytterunde. Her var det noen størrelser som måtte byttes og et par bøker som vi hadde fra før av. Så skulle jeg se om jeg fant meg noen sko til å trimme i…… Jeg fikk joggesko til jul, men jeg trenger også noen sal sko siden jeg går med skumle tanker om å melde meg inn på Spenst…… Og da var det kjekt å ha med mamma, hihi. Bursdagen min kom tidlig denne gangen, for mamma kjøpte nye sko til meg som skal være bursdagsgave. Får håpe at hun er glemsk og glemmer det før bursdagen min, høhø;) Så nå er jeg klar for et nytt og helsebringende år, tror jeg da…… Litt skummelt er det jo å menge seg med mange sporty mennesker, men jeg må bare komme i gang!

Det var helt greit å gå rundt og titte litt på salget i dag Mediene skal jo ha det til at det er nærmest hysteriske tilstander i dag med gale mennesker som skal bytte alt de har fått til jul, men jeg møtte ingen slike mennesker i dag. Det er klart, litt køer møter mann jo på, men jeg hadde en veldig hyggelig dag i dag:) Litt småhandling ble det også, nye handkler til badet, nytt sengetøy til mor og far, litt klær, tre bøker (det skal bli godt med noe nytt lesestoff til kveldslesingen vår), en ny drikkeflaske til Mats og en ny pakke med lego siden jeg måtte bytte en pakke Elias hadde fra før. Og det er jo gøy å handle nå som man får så mye for pengene. Jeg byttet et par ting på Cubus og plukket ut noe nytt og siden det var -30% så fikk jeg jo så mye fint. Jeg har lyst til å ta meg enda en tur ut siden jeg fant et par ting som jeg ønsket meg på senteret vi var på, men de hadde ikke størrelsen. Må kanskje en tur til byen på mandag…..

Ole styrte skuta her hjemme i dag de har kost seg med legobygging og Mats og Ole tok seg en tur ut i kulda. I morgen skal vi ta oss en tur ut igjen og jeg håper at jeg får fanget noen fine bilder av vinterværet ute;)


Kaldt, men godt med en luftetur;)

I kveld har jeg bare holdt på med å rydde bort julegaver og det jeg handlet i dag. Nå var det på tide å få bort alt rotet fra spisestuebordet….. Det er pyntet så fint med lysestaken min som jeg har arvet av morfar og flotte sølvpotter med azalier i, og det druknet jo i julegavene til ungene…..Jeg synes at det er greit å la julegavene ligge litt så jeg får sett ordentlig hva de har fått før jeg rydder det bort. Men nå er det så ryddig og fint igjen atte:) En skikkelig turn på vaskerommet måtte også til i dag. Det er så deilig når man føler at ting er på stell igjen;) Jeg er ingen tilhenger av rot, så nå er jeg glad rotet er plassert der det hører hjemme;)


Farmor og farfar har en katt som heter Pusur og han får rikelig med kos når vi er innom;) Men i går da vi var der så ble det i grunnen ganske mye kos og til slutt sa han ifra at nok er nok, hehe:)


Ny lego er stas=)

Så har vi han “turbo-Nils” da……. Gurimalle han er i farta om dagen……. Mulig det er en sammenheng med sukkerinntaket om dagen…….. Vi må få han til å løpe et par runder rundt huset i morgen tror jeg:)

Nå skal vi benke oss foran tv’n å se “Hjemme alene”, så får vi se om vi får med oss noe nå som Mats endelig er i seng. Karina, Sander og Elias spiller Wii oppe så jeg er litt skeptisk…… Men det er ikke lenge før de skal kastes i seng så det er håp;) Jeg ender vel opp slik i kveld også:


En stykk pus som er veeeeeldig kosesyk om dagen. Kaldt vær betyr mye innetid og det kan fort bli litt kjedelig for en pusekatt som er skapt for fart og spenning;)

Koser du deg i jula?

Kaldt og fint

Dagene her er relativt rolige, men med 5 barn i hus så er det begrenset hvor rolig det kan bli. Jeg har slått meg til ro med at ingen spør om å låne barna i julen og det får bare være slik. Dagene går fort og vi har rolige morgener og det er deilig. Men det blir jo også sene kvelder siden ungene sover lenge og da blir det full fart nesten helt til vi voksne også skal legge oss. Så det blir unger tett på fra morgen til kveld. Slik er det bare.

I går var vi bare hjemme, slik har vi valgt å ha det så ungene får pakket ut noen julegaver og sett litt mer på de uten at vi skal ut av huset. Det var superdeilig å ha dagen hjemme i går uten en eneste plan. Vi slappet av, spiste restemiddag og så fikk vi endelig sett på Jul i Flåklypa. Jeg kjente at jeg virkelig trengte en rolig dag etter en hektisk førjulstid. Jeg er enda litt sliten i dag, men det går seg vel til. Må bare hente inn litt mer søvn. Når ungene er oppe så lenge så må jeg bare få litt tid alene før jeg legger meg og da blir det fort litt sent……

I dag har vi vært en tur hos svgers og spist mat. Ute er det veldig kaldt nå og jeg må se å få tatt meg en tur ut med kameraet før kulden forsvinner. Vi var innom kirkegården før vi skulle på besøk og da så vi ned på havet og det sto frostrøyken opp fra vannet. I morgen skal jeg en tur ut for å bytte noen gaver som ikke passet i størrelse, men søndag er det kanskje en mulighet for å lufte seg med kameraet en tur:)


I går tok det lang tid før vi fikk på Mats klær….. Han elsker å gå i bare bokseren:)

Heisekran var en morsom gave og den var stas å få ut av pappen sin;)

Slik har vi tilbragt deler av dagen i dag…..

Det er deilig å hoppe i kosedress og bare surre rundt;)

Kaldt, men veldig fint ute:)

I dag kom det et lite dryss med snø ute også så nå er det hvitt fra både frost og litt snø;)

Nå skal vi dytte innpå med enda mer mat. Hihi, man må kose seg ekstra i julen;)

En fin julaften

Da senker endelig julefreden seg i vår stue, og godt er det for nå var jeg sliten. Dagen i går gikk i ett, en veldig koselig dag, men også en veldig hektisk dag. Vi var 12 mennesker til middag og det var fullt rundt bordet her. Jeg fikk sett askepott og litt av tegnefilmene, men ellers var det mye som skulle være i orden til gjestene kom.

Julemiddagen her består av ribbe, medisterkaker, julepølse og englepi**** (det kalles vel for noe annet men…… Små hvite pølser). Hjemmelaget brun saus, surkål (som mamma hadde laget) og grønnskaker. Riskrem med rød saus og is for de som ikke liker riskrem til dessert.

Middagen tok sin tid, i følge ungene. Men med så mange rundt bordet så tar ting litt tid. Ole og jeg ryddet og vasket opp litt etter middagen var spist så det ikke skulle bli så mye å rydde og ordne opp i etter gjestene hadde gått. Desserten ble servert da vi var klare og da var ikke nissen langt unna.


Alle i huset våknet opp til strømper med godis og noe lesestoff. Ungene fikk også hver sin gave oppi (bortskjemte barn)

Mats fikk Postmann Pat bok og han elsker denne serien. Jeg liker de også veldig godt for de er ikke alt for lange, hihi. Vi leser bok for Mats før han legger seg hver eneste kveld;) Han fikk også en bil med en slik sak som skyter bilen ut i fart:) Kim-Andrè fikk skjorte, Karina fikk sminke, Elias fikk to dvd filmer og Sander fikk parfymepakke med dusjsåpe og parfyme:)

Vi fikk forresten e-post fra tollvesenet på julaften om at vi kunne hente pakken vår uten toll. Jeg ble veldig glad for da kunne Elias få sokkegaven sin på julaften. Men skuffelsen var stor da jeg åpnet pakken og fant ut at dekselet jeg hadde bestilt var gått i stykker=/


To store sprekker=/

Jeg rakk å sette meg ned og se på tre nøtter til Askepott før jeg ordnet litt mer. Det er alltid like koselig å se på den filmen. Man må bare få julefølelse av den filmen. Senere på dagen satt vi oss ned og spiste julegrøt og koste oss med tegnefilmene før det var full fart igjen;)


Julegrøt (og pizza for de som ikke liker grøt) og tegnefilmer. Og litt høy puls på hu mor som var spent på om jeg rakk å gjøre alt etter tegnefilmene…..

Mats var i godlune da jeg skulle ta bilder foran juletre og da er det gøy å ta bilder:)

Kim-Andrè holdt på med å knyte å slipsknute, men slang seg med på et par bilder:)

Fint antrekk…….;)

Hele gjengen, ikke ofte jeg får ta bilder av alle samtidig. Jeg er forresten veldig fornøyd med årets juleantrekk og fargesammensetningene;) Ikke barebare på finne matchende antrekk til alle sammen….

Jentami<3

Litt forskrekket blikk, men han var søt allikevel:)

Venter på nissen……

Nissen fikk kos i år også:)

Sander fikk sin etterlengtede iPhone 5s:)

Veldig gøy med gaver=)

Mats fikk masse fint, både klær og leker falt i smak;)

Elias fikk arihockey og den skal vi nok bli litt lei av lyden på etter hvert merker jeg……

Kim-Andrè forsvant på mystisk vis en stund så han snek seg unna bildene…. Men det fikk bare gå, han er faktisk med på et av bildene allikevel, hihi.

Det var en fin julaften. Litt moro at min bror som vi ikke ser så veldig ofte også kom. Han har bare ett barn, og hun er voksen. Så han fikk seg en real porsjon med lyd og kaos i løpet av kvelden:) Han var rent fasinert av hvor mye ett barn kan prate (Sander) og hvor mye energi som kan være lagret i en liten kropp. Mats var som en durasell kanin som aldri gikk tom for strøm…… Kjære vene, jeg fatter ikke at han klarte å holde det tempoet han gjorde…… Men da gjestene hadde gått så var det full stopp for hans del. Da var det bare å få han i seng;)

Det var godt å sette seg ned i går kveld. Men det ble sent, klokka ble vel elleve før vi var ferdige med å rydde opp. Da kjente jeg hvor sliten jeg var…… I dag er det virkelig godt med en hviledag. Vi bare surrer rundt her, jeg vasker tøy og ordner litt og her sitter jeg altså og blogger midt på dagen:) Nå venter middag, rester fra i går og etter middag skal vi se på Jul hos Flåklypa:) En deilig dag, men med 5 barn i hus så kan jeg vel ikke si at vi bare slapper av…… Litt mas blir det jo…… Men et betydeligere lavere tempo har vi enn vi har hatt de siste dagene;)

Har du hatt en fin julaften?

Nå kan julen komme

Så var lille julaften her. Vi har holdt på i hele dag, men ikke stresset:) Vi startet dagen rolig, sov lenge og dro oss mens mannen i huset var på jobb. Så har dagen gått med til småpusling og tradisjoner. Vi har vel alle våre ting man bare må gjøre hver jul…… Vi har i tradisjonen tro laget riskrem og rekesalat. Vi har hatt litt besøk og for det meste kost oss:) Ungene har vært litt giret og gleder seg veldig til i morgen. Mats har vært veldig i farta i dag og det var i grunnen helt greit å få han i seng i kveld:)

I forrige uke bestilte jeg et par ting på nettet, en julegave og en ting til å ha i sokken i morgen tidlig. Den ene tingen kom i postkassa bare tre dager etter, men den andre tingen har jeg ventet og ventet på….. Men i dag kom hentelapp fra posten. Litt rart synes jeg i og med at tingen var så liten at den hadde fint fått plass i postkassa….. Men da jeg leser på lappen så ser jeg at det er forenklet tollavgift på 188 kroner=/ Og tingen jeg kjøpte kostet bare 135 kroner….. Etter litt frem og tilbake så ringer mannen et nummer han fikk på posten og da får han opplyst at de har fått beskjed om at varen min koster 211 kroner…… Så typisk=/ Hva som har skjedd vet jeg ikke, men mulig at de har lagt til porto og på den måten fått summen over 200 kroner (som er tollgrensen). Varen jeg bestilte var det fri frakt på, kan de legge til porto da? Hmmm, synes jo at det var veldig rart….. Skal man liksom ikke kunne bestille en vare til 135 kroner uten å betale 188 kroner i toll???? Resultatet er jo at vi har sent inn en klage, men da får vi ikke sokkegaven til Elias. Pokkers tollvesen altså, de gjør en feil og vi blir straffet…… Vi må da bevise at varen ikke koster mer enn 135 kroner mens de har gjort feil. Jeg hører om flere andre som bestiller over tollgrensa og ikke betaler toll og jeg får toll på varer under tollgrensa??? Just my Luck!

Nå sitter mann og jeg i sofaen og vi har spist det vi alltid gjør på lille julaften, hjemmelaget rekesalat, juleskinke og bayonneskinke mens vi ser på “Hjelp det er juleferie”. I morgen blir det en hektisk dag, det er jeg innstilt på. Men torsdag, da skal vi roe helt ned med en hjemmedag uten en eneste plan! Det gleder jeg meg veldig til! Altså, dagen i morgen blir veldig hyggelig, men med oss 7 og 5 ekstra gjester så blir det fullt hus og stormende jubel. Det er mange som skal ha mat og drikke og det blir fullt rundt bordet. Men jeg ville ikke hatt det annerledes. Hektisk, men kostelig. Barnas dag, forventningene i øynene og nyskjerrige blikk etter nissen. Det blir en dag full av liv og røre, akkurat slik en julaften skal være!

Jeg ønsker dere en riktig god jul. Måtte den bli akkurat slik du ønsker<3

Julefred og perlemorsky

Nå, endelig, nå begynner julefreden å finne veien hjem til oss også. I går gikk dagen med til rengjøring og pynting av juletre. Lilla duker ble ryddet bort og røde duker ble strøket og lagt på. Resten av julepynten ble også satt frem. Vi stresset rundt, men da håndballkampen begynte så satt vi oss ned og koste oss med julebakst og en pust i bakken. Det ble en spennende kamp og vi koste oss veldig. Og etter kampen gjorde vi oss ferdige med dagens gjøremål og vi kom oss i mål til slutt:)


Storebror hjelper lillebror….. Kan det ble mer idyllisk? Hihi, ikke alltid det er idyllisk…….

Vi har vel konkludert med at årets juletre ble akkurat stort nok. Fra gulv til tak, nesten ikke en cm å gå på;) Mannen i huset synes kanskje at treet ble i det største laget da det skulle plasseres ned i juletrefoten da men…… *ler*

I dag har Sander og Elias vært på skolen og hatt kosedag og Mats har vært en liten tur i barnehagen mens jeg var ute og handlet inn det siste til jul. Jeg handlet inn litt småtterier som lys, brettspill, en film og litt som dro jeg med meg på veien. Og maten ble handlet inn til slutt. Så ble frøkena og Mats hentet på hjemveien og nå er vi ferdige med handling og mas. I morgen har jeg faktisk tenkt til å sove lenge, eller så lenge Mats tillater meg å sove, vi skal ta en rolig frokost og bare kose oss. Ole skal jobbe en halv dag og da han kommer hjem skal vi lage rekesalat. Det er vel den eneste planen for i morgen. Riskrem skal vi vel også lage, men det er fort gjort. Vi skal med andre ord ikke stresse noe på lille julaften og den tanken liker jeg! Julaften skal feires her med besøk av mamma, pappa, Ida og søstra mi, så den dagen blir det vel full fart fra morgen til kveld.

I ettermiddag fikk vi se et fantastisk skue på himmelen. Perlemorsky med fantastiske farger prydet himmelen i solnedgangen. Veldig vakkert og ikke noe man ser så veldig ofte. Og jeg måtte jo få knipset noen bilder;)
Det er deilig å føle at jeg er ferdig med årets stress og mas, nå skal vi kose oss! Åååh, som jeg gleder meg. Rolige dager uten at vi må gå etter klokka, ingen lekser og mas og vi kan gjøre hva vi vil:D Er vi heldige så kommer snøen på julaften slik som yr sier, det hadde jo vært stas. Hvis ikke den kommer så koser vi oss inne, jeg har handlet inn et par nye brettspill. Og så skal jeg gå meg en tur, men eller uten mann og barn. Men kameraet mitt og jeg skal på tur.

NÅ KAN JULEN KOMME;)

Godt å ha en plan

Dagene flyr og jeg kan krysse av for flere og flere ting som skal gjøres før jul. Endelig er jeg ferdig med alle julegavene og alle er faktisk blitt pakket inn også nå. Den siste julegaven handlet Ole og jeg i dag og vi visste hva vi skulle ha:) Alle sokkene til ungene er også så godt som klare og da erklærer jeg meg selv som ferdig med gavehandling for i år;)

Mats har hostet veldig de siste dagene og torsdag ble han hjemme fra barnehagen. Men han var i form og fredag var han tilbake i barnehagen igjen. Fredagen ble en hektisk dag med mange gjøremål. Jeg kom meg i mål til slutt og på kvelden koste vi oss med håndballkamp og besøk. Vi bestilte pizza og koste oss. Kim-Andrè var på russeball og Sander sov hos en kamerat. Jeg tror at alle koste seg like mye og det er deilig med slike avbrekk når dagene er så hektiske;)

I dag har mann og jeg fartet ut og handlet litt med bare Mats med på slepet. Så har vi handlet inn juletre og vært på besøk hos bestemor/oldemor og levert julekort og julegave sammen med alle ungene (minus eldstemann). Og på tampen av dagen fikk jeg satt sammen noen juleblomster og pyntet de så de ble ekstra fine. I dag fikk jeg mange kryss på lista over ting som skal gjøres før jul:) Jeg har laget meg en plan (i hodet mitt) for hva som skal gjøres frem til jul og hvilke dager vi skal gjøre de og det er veldig deilig å ha en plan på det synes jeg;) Jeg skriver opp ting jeg må huske på mobilen min og så fjerner jeg de da jeg har fått gjort det jeg har skrevet opp.


Mye gris mens jeg setter sammen blomstene, men så har det blitt en tradisjon at jeg kjøper inn blomster og setter sammen julegrupper selv og da må jeg gjøre det hvert år:)


Mats koser seg med å klistre klistremerker:) Alle klistremerkene må klistres oppå hverandre selvsagt, hihi;)

I morgen skal vi gjøre rent og kanskje vi rekker å ta inn julerteet. Men bare kanskje, for i morgen er det håndballfinale og den har vi tenkt til å få med oss. Nå er det ikke så veldig mye igjen å gjøre før jul og vi skal prøve å nyte resten av førjulstiden. På mandag skal sikkert mannen jobbe litt lang dag, og jeg skal hente frøkena. Jeg vil gjerne handle inn det siste av mat til jula også slik at vi bare kan kose oss hjemme lille julaften. Da pleier vi å lage hjemmelaget rekesalat og riskrem og så holder vi på med de siste tingene som skal gjøres. Da jobber Ole bare halv dag og det skal bli sååååå deilig med juleferie. Jeg er ikke snauere enn at jeg sier at vi fortjener en ferie nå med late dager. Det er meldt kaldt vær fra julaften, men snøen holder seg borte. Det er enda bittelitt hvitt etter det kom litt snø for noen dager siden, men det gjenstår å se om det blir grønn eller hvit jul i år. Men hvis det blir så kaldt i romjulen som yr sier at det skal bli så skal man ikke se bort ifra at jeg og kameraet mitt drar ut på en luftetur. Det hadde vært deilig;)
Her er forresten årets julekort. Jeg skulle selvfølgelig tatt bildene i dagslys, men det glemt jeg. Så bildene ble litt dårlige. Kortene ble laget fra bunnen av og jeg startet med helt hvite kort. Så bakgrunnsfarger, figurer og rammer har blitt valgt av meg. Litt gøy å sette sammen sitt helt eget julekort som ingen andre har. Og selvfølgelig måtte jeg lage tre forskjellige utgaver i år også;)

Er du i rute frem til jul?

Julehandel med forviklinger

I går kveld la jeg planer for dagen i dag. Jeg må liksom bli ferdig med dagen i dag før jeg går gjennom morgendagen. Planen i korte trekk var at jeg skulle hjem etter Mats var levert i barnehagen og pakke inn julegaver. Så skulle jeg dra ut litt før Mats skulle hentes i barnehagen og handle inn litt diverse til jul. Så skulle Mats hentes på vei hjem, middag skulle lages, Sander skulle på trening og resten av dagen var plankekjøring:)

Da jeg la meg i går kom jeg stadig på flere ting jeg skulle handlet og til slutt ble det så mye at jeg bestemte meg for at jeg måtte dra ut etter Mats var levert i barnehagen. Så fikk jeg heller pakke inn julegaver før Mats skulle hentes. Så jeg kjørte ut med en gang Mats var levert i barnehagen. Jeg dro først innom Europris og håpet at de åpnet klokka 9 og ikke 10. Og det gjorde de. Jeg parkerte først en gang, men så ser jeg at jeg har parkert på handikap parkering (det har vært kaldt og det var rim over handikap merket). Så jeg flytter bilen litt lenger bort. Og da jeg skal til å gå ut av bilen så oppdager jeg at jeg har glemt veska mi hjemme……. Jaja, da startet jeg opp og rygget ut av parkeringsplassen, igjen. Men i det jeg skal til å kjøre så husker jeg at jeg har med meg bankkortet til Ole og det ligger sammen med mobilen min. Hurra, da slapp jeg å kjøre hjem igjen og jeg parkerer for tredje gang!!! Milde moses, folk må ha trodd jeg var smårar der jeg kjørte rundt og byttet parkeringsplasser *ler*

Jeg fikk tak i kransekake som var på tilbud onsdag og torsdag + litt til. Jeg drar alltid med meg litt til…… Så kjører jeg for å handle julegaven til Elias. Og tror dere ikke at det bare var utstillingsmodellen igjen da? Joa, men til gjengjeld kunne jeg få 200 kroner i avslag hvis jeg ville kjøpe den. Problemet var bare at da ble den for stor å ta med seg i bilen min. Svigerfar ble løsningen, men han hadde ikke tid til å hjelpe meg før senere. Men jeg betalte og fikk med meg kvittering og beskjed om at den måtte tas med ved henting…… Jaja, da måtte jeg kjøre hjem til svigers da så jeg fikk levert kvitteringen. Klokka begynte å gå fra meg…..

Kvitteringen ble levert og jeg skulle innom en butikk jeg hadde tilgodelapp i og handle inn noen julegaver. Men hvor tror dere den tilgodelappen lå da? Jepp, i lommeboka mi som var hjemme…… Så måtte jeg kjøre hjem da…… Men etter det gikk handleturen som planlagt;)

Det ble ikke så mye tid til julegavepakking, men noen gaver fikk jeg pakket inn før jeg måtte hente Mats. Han hoster en del nå, men er i fin form så jeg håper ikke at det blir noe mer ut av det. Han hadde kost seg både ute og inne og det var full fart på han resten av dagen. Elias har gjort sin siste mattelekse for i år og nå er vi snart ferdig med lekser i julestria. Det skal bli godt. Ole har jobbet overtid i dag, men kom hjem tidligere for å hjelpe Karina med matte siden hun har tentamen i morgen. Det går faktisk en del tid til lekser og skole for oss voksne også….. En drøy time holdt de på med matte og nå krysser jeg fingrene for at tentamen går bra. Det står ikke på innsatsen i hvert fall:)


En fornøyd gutt på vei hjem fra barnehagen:)

Nå har vi kost oss litt ekstra med kakao med krem og håndballkamp på tv. Ute har det snødd og jeg håper så veldig at snøen får ligge nå. Nå er jeg så lei av at det er minusgrader den ene dagen og plussgrader neste dag. Litt vinter hadde passet helt perfekt nå som rolige dager venter. Det hadde vært så deilig om vi kunne gått ut og akt litt sammen med ungene i romjulen. Det hadde vært koselig det!

Alle gode ting er tre

 Mats og jeg tok en helt rolig start på dagen og det er så deilig, spesielt siden jeg kommer meg i seng alt for sent på natten. Planen var at jeg skulle pakke noen julegaver, men så bestemte jeg meg for å prøve meg på å lage karameller for tredje gang. Jeg fikk de liksom ikke helt ut av hodet, jeg ville så gjerne få det til. Og de som gir seg har jo tapt;)

Og endelig så det ut som om jeg klarte det. Jeg hadde en kopp med kaldt vann ved siden av kjelen og dyppet ned noen dråper med karamell for å smake om det ble riktig konsistens. Og da jeg ble fornøyd så la jeg matpapir i en passende oppbervaringsboks og helte karamellen over der. Og da den ble litt avkjølt satt jeg den i kjøleskapet. Til min store frustrasjon så satt matpapiret seg fast i karamellen da karamellen ble kald=/ Oh lord, jeg trodde jeg skulle flippe helt da jeg oppdaget det=/ Men jeg holdt hodet kaldt og tok karamellen ut av kjøleskapet og lot den stå der en stund før jeg forsiktig dro jeg av papiret. Pjuh, det gikk fint og nå ligger karameller ferdig pakket inn i kjøleskapet. Og jeg er såååå stolt over at jeg fikk det til. Vi har smakt litt og jammen er de gode også;)


Gode hjemmelagede karameller, endelig=)

Etter skoletid i dag så satt Elias, Mats og jeg oss ned på gulvet og bygde lego. Nå har jeg ryddet så mye og jeg har fått samlet all lego og oppskrifter på forskjellige ting og vi bestemte oss for å bygge opp et helikopter. Det gikk fort litt tid, for legohaugen er blitt litt stor og det var litt vanskelig å lete frem forskjellige deler. Men vi kom nesten i mål, vi får ta resten i morgen;) Det er gøy at Elias og Mats liker så godt å bygge lego. Sander er ikke interessert i lego i det hele tatt, men Kim-Andrè bygde masse med smålego:) Og jeg synes også det er veldig gøy, hihi:p


To som koste seg med legobygging. Elias liker å bygge etter oppskrift mens Mats liker å bygge biler og slikt etter fri fantasi:) Legg merke til Shari som koser seg i kurven sin bak Elias. Hihi, så søt der hun ligger og følger med på det som skjer;)

Etter middag i dag dro Karina, Sander og jeg en tur ut for å kjøpe inn venne/venninne gaver. Jeg fikk handlet inn et slips til største storebror så da er alle juleantrekkene i orden. Sander og Elias prøvde antrekkene sine i stad så da må jeg bare får prøvd Mats sitt antrekk i morgen. Jeg er jo kjempelur som har ventet så lenge med å prøve antrekkene på Elias og Mats, nå er de sikkert utsolgt om det ikke passer=/ Men jeg er ganske sikker på at antrekket til Mats også passer;)


Så kjekk kar i juleantrekket sitt. Det eneste som mangler på bildet er belte……

Mats sitt antrekk er likt Elias sitt, bare Mats har en grå vest også:)

Sander sitt antrekk, lik bukse men med blå smårutete skjorte og blått slips. Skjorten skal jo være nede i buksen og så må jeg prøve å få sender til å forstå at det er en langermet skjorte…… Han skal dra alt av erme oppover om dagen=/

Karina sin kjole;) Jeg glemte å ta bilde av den bakfra, ryggen er ganske åpen…..

Veldig nydelig synes jeg;)

Da er karamellene ute av hodet mitt og både Sande og Karina har handlet det de skal. To ting til som jeg kan krysse av på lista mi:) I morgen er planen å gå rett hjem etter Mats er levert i barnehagen og da skal jeg pakke inn julegaver. Så sniker jeg meg ut for å kjøpe inn julegave til Mats og Elias før Mats skal hentes i barnehagen. Endelig så løsnet det litt med julegaven til Elias og jeg vet hva jeg skal ha:) Så nå er det bare plankekjøring frem til jul. Mye å gjøre og ingen dager står vel åpne, men jeg har god tro på at jeg klarer å komme meg i mål i år også;)