Valgene man tar i livet

(Dette innlegget er skrevet med tillatelse fra Karina)

Jeg la ut et bilde av Karina med bandasje rundt hodet og fikk spørsmål om jeg ville skrive om grunnen til det. Og siden jeg er opptatt av å vise hvordan livet virkelig er og ikke bare glansdagene så deler jeg gjerne erfaringer om denne avgjørelsen vi tok på vegne av Karina;)

Da Karina kom til verden var hun den søteste jentebabyen jeg hadde sett. Og jeg synes den dag i dag at hun er fantastisk vakker. Men det synes vel alle mammaer…?? Da Karina nærmet seg et halvt år så begynte ørene hennes å bli veldig utstående. Jeg synes fortsatt at hun var vakker, men fikk stadig kommentarer på ørene….. Litt sårende at mennesker må påpeke det som ikke er helt perfekt fremfor å kommentere at de så en aldeles nydelig jente, men slik er det. Og jeg visste at om vi ikke gjorde noe med det så ville antagelig Karina få mange sårende bemerkninger.

Så jeg tok en beslutning om at jeg ville at Karina skulle få operere ørene sine. Det var med en bismak at jeg tok den avgjørelsen, men jeg visste at det var riktig. Og jeg ville at hun skulle bli ferdig før skolestart. Jeg tok det opp med helsestasjonen og fikk helsesøsters forståelse og da gikk vi videre for å få hjulene til å rulle.

I juni 2004 fikk vi dato for operasjon. Selvfølgelig så gikk ikke dette helt etter boka……. Jeg fikk spørsmål av legen om Karina var i form før operasjonen og da jeg sa at hun bare hostet litt, så avlyste han operasjonen med en gang. Karina var i form, ikke feber, ikke noe annet enn et par host…… Vi fikk  råd av legen om å prøve å få penicillin til henne om formen ble dårligere. Jeg har en sterk mistanke om at det var andre grunner til at operasjonen ble utsatt. Han lyttet ikke på henne eller noe…… Og det var en vanvittig stor nedtur å dra hjem uten å få unna operasjonen som vi gruet oss til=/

Karina var frisk som en fisk og det ble satt ny dato for operasjonen. Denne gangen ble den gjennomført. Jeg satt og gråt under hele operasjonen…… Dette hadde jeg bestemt……. Jeg følte meg grusom. Men det var veldig deilig når det var over og vi kunne reise hjem. Tiden etterpå gikk veldig bra. Hun måtte gå med bandasje en stund og sov med et “hårbånd” på nettene en stund.


En sliten liten jente……

Oppe og går igjen:)

Såret etter noen dager….. De har skjært ut en “båt” med brusk og sydd sammen igjen. Det legen ikke gjorde var å gå inn med nål og lage knekken man har på øret (den som gjør at øret ligger inntil hodet). Dette burde strengt tatt vært gjort, men dette er ikke noe man legger merke til. 


Lille lykketrollet mitt<3

Og slik ble resultatet;)


Og her ser dere hvordan det så ut før operasjonen. Her er Karina 5 år, ca to mnd før operasjonen;)

Det er nok veldig delte meninger om dette er noe man bør rette på eller ikke…… Jeg for min del ser ikke annerledes på dette kontra for eksempel tannregulering. Det er også noe man ofte gjør for utseende sin skyld. Men det er kanskje lettere å “gjemme” seg bak at det er for at tennene står for tett og det blir fortere hull eller lignende….. Karina har jo også hatt regulering, og det var fordi den ene fortanna sto veldig til siden. Mane ville nok synes at det hadde vært rart om vi ikke fikset på det……

Både Karina og vi voksne er veldig glade for at dette ble gjort da hun var liten. Det hadde vært veldig mye verre om hun skulle gjort det nå…… 

Fotobøker

Jeg har fått noen spørsmål om jeg kan vise litt mer av fotobøkene jeg har laget. Og det kan jeg jo. Nå har jeg bare bestilt og fått 4 av 12 fotobøker og de andre får jeg bestille etter hvert. Jeg merker at jeg begynner å få mer og mer erfaring og jeg fikk noen aha opplevelser når jeg så gjennom de fotobøkene jeg bestilte. Og når man lager så mange fotobøker fortløpende så får man stadig nye ideer på hvordan man kan pynte fint. 

Her er noen bilder fra mine fotobøker:


Her er forsiden av de 4 bøkene jeg har bestilt. Jeg har merket bøkene med hvilke måneder og år de har bilder fra slik at det blir lettere å sortere de;)

Noen bøker har ett bilde som dekker både fremside og bakside av boka, og så har jeg pyntet med et ekstra bilde som forteller hvilken årstid vi er i. Denne boka fikk bilde av en vakker solnedgang;)


Andre bøker har forskjellige bilder på fremsiden og baksiden. Denne boka har et bassengbilde som bakgrunnsbilde og et ekstra bilde av Mats i bassenget på fremsiden og på baksiden har jeg et bakgrunnsbilde som jeg har tatt fra et av de mange bagrunnsbildene jeg kan velge mellom i fotobutikken og så har jeg lagt på to bilder som jeg har tatt selv;)


Jeg har merket alle fotobøkene med måneder og årstall på permen også slik at jeg lett kan finne den boka jeg vil se i bare ved å lese på de mens de står i bokhylla;)

På den første siden i fotoboka skriver jeg alltid litt om hva boken inneholder=)

Så velger jeg bakgrunner etter hvilken årstid vi er i. Siden til venstre har fått et bilde av noen søte blå blomster (fotobutikken sitt) så pyntet jeg med noen hjerter. Så valgte jeg å la Mats få hele siden til høyre. De ekstra fine bildene spanderer jeg noen ganger en hel side på. Men da bør det være bra kvalitet på bildet;)

Her har jeg også valgt en bakgrunn fra fotobutikken på siden til venstre og så fikk Mats hele høyre side igjen;)

På sider med høstbilder har jeg valgt fine høstbakgrunner, fotobutikken har en del av de også:)

Denne siden valgte jeg ensfarget bakgrunn og enkel pynt, et høstblad og noen blomster. Her har jeg også valgt å kunne dele det øverste bildet over to sider;)

Som dere ser på bildene over så velger jeg forskjellige rammer på bildene. Noen bilder blir “klippet” i forskjellige former, noen velger jeg en “skrå” ramme, noen har ujevne kanter og noen bilder får bare farget ramme. Her har jeg funnet en sommerfugl i lik farge som rammen;)

Snakkebobler er jo gøy;)

Her har jeg også valgt å dele det ene bildet mellom to sider og bare valgt ensfarget bakgrunn og pyntet med noen blomster øverst til venstre;) 

Jeg pleier nesten alltid å velge like bakgrunner på sidene som er ved siden av hverandre. Så velger jeg farge på tekst som passer til. Noen ganger velger jeg lik bakgrunn til for eksempel båttur vi har vært på slik at jeg klarer å se når vi er på ny tur (siden vi er på så mange båtturer etter hverandre og det kan se ganske likt ut til tider). Men boka fra Puerto Rico som over her valgte jeg forskjellige bakgrunner selv om det var en tur. Men den turen er i egen bok;)

Her har jeg valgt et eget bilde som bakgrunn på siden til venstre og lagt på to bilder oppå. Siden til høyre har jeg finnet en ensfarget bakgrunn som passet siden til venstre:)

Her har også siden til venstre et eget bilde som bakgrunn og et bilde av Elias oppå. Farge på tekst har jeg valg noe som passer bakgrunnen;)

Noen ganger er det enkle det beste og her har jeg bare delt bildene på siden til høyre med blå ramme og ikke pyntet noe ekstra;)

Siden til høyre her synes jeg ble så fin. Jeg valgte en ensfarget rød bakgrunn og la på et rødt hjerte som var lik bakgrunnsfargen. Og da ble det en fin effekt synes jeg;)

Her har jeg også valgt å ha det enkelt, bare en grønn ramme som skiller bildene og en liten tekst øverst til høyre:)

Noen ganger blir bildet for langt til å la det dekke hele siden, da får man ikke med toppen/bunnen av bildet. Så her valgte jeg å “blåse” opp bildet til det dekket topp til bunn og så la jeg en tekst i samme farge som rammene til venstre. Teksten valgte jeg å ha loddrett, det passet fint her;)

Her har jeg valg en ensfarget bakgrunn og delt bildene med en blå ramme. Nede har jeg lagt på “gress” og så pyntet jeg med en enkel blomst:)

Jeg prøver å finne rammer som plukker opp farger og er litt nøytrale. Men noen ganger er det fint å “sprite” siden opp med noen freshe rammer og tekst i samme farge;)

Her passet bakgrunnen til venstre så bra med bildet til høyre synes jeg;)

Det var et lite utdrag fra fotobøkene mine. Jeg er i grunnen fornøyd med resultatet og gleder meg til å bestille de andre bøkene;) Jeg bruker veldig mye tid når jeg lager fotobok siden jeg har mange bilder med i boka (det blir som regel mellom 54-64 sider) Jeg justerer rammer vel å lage de bredere/smalere og kortere/lengre og justerer bildene i rammen vel å dra de opp/ned og til sidene. Rammene blir dratt dit jeg vil ha de på siden og det er gøy å prøve forskjellige alternativer (det er kanskje derfor det går så mye tid…..) Det er mye pirk fra min side og jeg vil ha det så fint som mulig. Men det er veldig gøy;)

Lager du fotobøker;)

Tung årstid

Da er vi godt i gang med en ny uke og det føles helt greit. Mannen dro til Gøteborg i dag og blir borte til i morgen. Han hadde hjemmekontor før han dro i dag og jeg fikk ligge i senga og dra meg lenge i dag. Mats har jo også hatt fri i dag så det ble en veldig stille og rolig formiddag her. Egentlig så skulle jeg veldig ønske at vinterferien var denne uka, for da hadde jeg jammen satt bort de tre minste ungene og blitt med Ole til Gøteborg. Jeg merker at jeg er så utrolig drittlei av de sammen rutinene hver dag nå at jeg nesten spyr. Dagene er veldig like, og noen ganger blir jeg veldig lei….. Slik er det når jeg prioriterer slik jeg gjør. 


Mats og jeg kjørte pappa til bensinstasjonen han skulle bli plukket opp på i stad:)

Kanskje det er noe med denne tiden av året……??? Våren nærmer seg og jeg er kanskje litt utålmodig og lengter veldig etter lysere, lettere dager….. Det er vel ikke første gang jeg er litt i overkant lei av alt på denne tiden av året. Jeg fikk melding av Ole i stad med beskjed at han ville være utilgjengelig på telefonen en times tid for de skulle teste ut bassenget på hotellet…… Takk for den liksom, det hørtes jo ikke noe særlig deilig ut. Og nå er han sikkert ute og spiser med de andre på kurset…… Ååååh, jeg skulle gitt mye for å vært der……. Men i stedet har jeg vært her hjemme, laget kjedelig middag, hatt med meg to turbogutter på kjøpesenter, ordnet kveldsmat, fått unger gjennom kveldstellet, lest bok x 2 og støvsugd hele brakka. *sukk* #jegersåjæveligleiavrutiner Jaja, jeg rister det vel av meg igjen snart får jeg håpe;)


En som ble litt trøtt etter barnehagen i går;)

I går og i dag har været vært så som så. Regn gikk over til snø i går og i dag har det regnet, solen har skint og det har regnet mer…… Ute er det bløtt og grisete og denne vinteren har vært like begredelig som fjorårets vinter=/  Det er jo ikke så rart at man blir drittlei i dette været her……. Meeeen, da hjelper det masse masse masse at en supersøt jente som bor på Svalbard sender over fine bilder på chatten på fb!!!!!! Åååååh, jeg blir så glad når jeg ser så vakre bilder altså!!! En vakker dag skal jeg og kameraet mitt til Svaldbard!!!!!!! Det er drømmen. For en vakker natur, og for et vakkert lys. Jeg skal oppleve det en dag!!

Og endelig fikk vi på plass ny tørketrommel. Vi måtte bytte den vi kjøpte på lørdag for den ble for dyp=/ Og tror dere faen ikke at den eneste tørketrommelen som passer på vaskerommet vårt er Miele sin da???? Jepp, det dyreste merket man kan kjøpe, det var eneste alternativet vi hadde å velge mellom……. Det var ikke akkurat den prisklassen vi hadde tenkt på, men jaggu ble det ikke ny tørketrommel allikevel. Baaah, det er mye jeg heller ville kjøpt for de pengene…… Hvite innedører, ny mobil, kanskje en helgetur…… Men en tørketrommel fra Miele ble det…. Mannen er superfornøyd, jeg er mer oppgitt……. Han mener at vi har kjøpt kvalitet og det er alltid deilig synes han. Og det at vi har Miele vaskemaskin også var jo veldig gøy synes han. Haha, han tok til og med bilde av vaskemaskinen og tørketrommelen da vi fikk satt tørketrommelen på plass oppå vaskemaskinen. Snakker om…….. Jeg vurderer å sende bildet til Mesterhus som bygde dette huset og takke for at de lagde vaskerommet så forbanna smalt slik at vi må kjøpe så dyr tørketrommel! 


Mats synes ikke at det var spesielt gøy å handle tørketrommel han heller…….

Da er det greit å spille på pappas mobiltelefon:)

Etter middag i dag tok jeg med meg Elias og Mats så vi fikk luftet oss litt. Elias ønsker seg ny skolesekk og vi tittet litt etter det. Men vi må nok vente til de får inn nye sekker senere mot sommeren. Men vi fikk tittet litt og det ble til og med en is på de før vi dro hjem til kveldsmat og siste rest av lekser. Nå roer huset seg, ungene ligger søtt under dynene sine og det er bare meg som er oppe. Det er deilig med litt fred og ro på kvelden. Oppvaskmaskinen pep akkurat og tørketrommelen sa akkurat ifra at jeg må lette på kroppen og virke litt mer før det er natt. Jeg får få unna det siste, men så er det noen minutter foran tv’n før jeg vakler i seng. Så kom jeg i mål i dag også;)


I lekekroken på Mosseporten;)

Klare for litt handling;)

Og så må jeg bare gi meg selv en klapp på skulderen min! For nå er jeg i mål med bilder igjen. 12 fotobøker er ferdig og jeg er a jour igjen! Litt finpuss står igjen, og er det noe jeg er god på så er det finpuss. Jeg kan bruke evigheter på å legge noe til, forandre på bakgrunner, lage bilder større/mindre, ja jeg blir vel aldri ferdig før jeg har bestilt. Men 2500 bilder er sortert og lagt i et system. 4 bøker er bestilt og 8 bøker skal bestilles. Jeg har vel lovet at jeg skal legge ut noen bilder av de bøkene jeg har fått, men det får bli i morgen. Nå må hu mor ordne litt før det blir alt for sent;)

Hverdagen venter

Så var vinterferien over, og det er kanskje like greit…..??? Her har det ikke skjedd all verden, unger har vært litt hit og dit og så har vi vært en tur og badet i Sarpsborg. Vi har ikke akkurat hatt været på vår side, kaldt, vått og vind….. Så det har ikke vært så lett å jage ungene ut heller. Mange har av ungenes venner har også vært bortreist i ferien. Karina og jeg tok oss en liten jentetur på fredag ettermiddag og koste oss litt på shopping. I dag slo været til med strålende sol fra skyfri himmel så i dag har vi kost oss.

Karina, Elias og Mats ble med en tur på Alby. Vi pakket med oss pølser, appelsin, kakao og kvik lunsj og gikk oss en tur i sola. Det var overraskende surt ute, men vi kan absolutt ikke klage. Vi hygget oss ute i noen timer og da er det alltid deilig å komme inn igjen. Sander fant endelig vennene sine igjen og han har vært ute med både gutter og jenter i dag. Det var jammen på tida at disse ungene fikk kommet seg ut i frisk luft igjen;)


Det er alltid masse å finne på mens vi går:)

Bål er aldri feil, og pølser på pinner er ikke så feil det heller;)

Karina var opptatt av litt andre ting også……

Maten smaker alltid godt når man er på tur!

Mmmm:)

Sjekk den himmelen;)

Og mens vi satt der og grillet så fikk vi med oss litt fra VM også, det er jo veldig viktig å få med seg at Norge vinner;)

Stener ble kastet i vannet, det er alltid gøy:)

Så klatret Elias litt i trærne:)

Ser nesten ut som om han svever…..

Idylliske Alby…..

Etter vi var ferdig med turen på Alby så tok vi turen innom svanene og matet de. Karina var kald og ble igjen i bilen, men vi andre frøs oss gjennom noen minutter med mating;)


De er så majestetiske…..

I går måtte vi kjøpe oss ny tørketrommel. Trommelen min har blitt veldig ustabil i det siste og det er kanskje ikke så rart for den er over 15 år tror jeg…… På torsdag begynte det å lukte brent fordi trommelen hadde sluttet å gå rundt=/ Vi har funnet ut at vi bare kan bytte en del, men etter litt frem og tilbake så fant vi ut at det uansett kanskje er på tide å bytte den ut. Kvelden i går ble ikke slik jeg så for meg og vi fikk ikke trommelen på plass. Men i dag fikk gutta løftet den på plass. Men tror dere ikke at tørketrommelen ble for stor da??!! Vi har verdens minste vaskerom og i tillegg går døren innover. Og den nye tørketrommelen hadde en dør som stakk veldig ut, og da fikk vi ikke døren på vaskerommet igjen=/ Så det var bare å løfte tørketrommelen ut igjen, pakke den sammen og sette den i bilen igjen. Så i morgen må vi bytte den. Ting skal ikke være så lett…… Jeg  ha tørketrommel, hvis ikke går ikke min vaskehverdag opp!! 


Frem og tilbake er like langt;)

Da venter hverdagen igjen, klar eller ikke klar, nå kommer den;)

Det var den vinterferien

Jøss som disse dagene skulle fly av sted da….. Enda vi ikke har funnet på så mye i vinterferien, så har dagene løpt av sted. Egentlig en skikkelig kjedelig vinterferie, jeg skulle gjerne vært på fjellet….. Men slik ble det ikke=/ Og nå er vinterferien over og hverdagen venter igjen. Og nok en gang så er jeg ikke supermotivert. Formen min har vært så som så et par uker og jeg hoster og harker enda, og merker at kroppen jobber mot noe. Jeg har liksom ikke overskudd til noen ting, og her en dag måtte jeg bare slappe av litt før jeg skulle i gang å gjøre noe mer. Syk, men ikke syk……. Sliten hele tiden, uten at det er noe grunn til det……. Bah!!!! 

Et mål for ferien var at jeg skulle bli ferdig med fotobøkene. Nå er jeg snart ferdig med fotobok nummer 11 og det er bare desember igjen. Så det ser ut som om jeg klarer å nå målet mitt i løpet av helgen. Og så skal jeg rydde i bildene for januar og februar og sende de over til Fotoknudsen. Så er det vel ikke så lenge til det er klart for å lage en fotobok til:) Men nå føler jeg at jeg har full kontroll igjen. Nå lå jeg nesten 2 år etter og da er det så utrolig tiltak å begynne på skippertaket for å komme ajour igjen. Men nå ser det lyst ut igjen og det er så deilig! Og jeg skal selvfølgelig ikke la meg selv bli hengende så langt etter igjen….. *kremt* Vi får se da;)

På onsdag var vi på besøk og fikk hilst på lille vakre Ludvik igjen. Jeg tok ikke med meg kameraet for jeg tenkte at jeg ikke skulle ta så mange bilder……. Herremin, hvor var tankene mine??? Selvfølgelig så måtte jeg ta bilder av den skjønne lille prinsen! Jeg fikk ikke sett meg mett på han. Mats var i barnehagen og Elias var hos mormor og morfar og det var bare Karina og jeg som dro dit sammen med søstra mi og Ida.

Jeg klarte nesten ikke legge Ludvik fra meg og jeg ble skikkelig stressa inni meg da jeg så så fort klokka løp. Jeg pleier ikke hente Mats noen særlig senere enn klokka tre, og plutselig så var klokka over tre før jeg klarte å gi Ludvik fra meg, og vi skulle innom og plukke opp Elias før vi skulle hente Mats også. Huff, jeg vet at det ikke er grunn til å stresse seg opp, men i og med at det har vært vinterferie her så er det færre barn i barnehagen og jeg var redd for at Mats skulle være igjen “alene”:o Jaja, hysterisk mamma tenker nok mange nå, men i og med at jeg er hjemmeværende så er hverdagen min slik at jeg henter i tre tiden, og da blir jeg bare stressa når jeg henter sendere. Slik er jeg bare;)


Karina ble litt forelsket hun også:)

Lille søte Ludvik=)

Jeg kunne sittet slik i timevis…..

Ida fikk holde litt hun også, hihi:)

Sett noe så søtt……

Og det var her jeg fikk litt problemer med å gi han tilbake til mammaen…… Hihi, noe så herlig!! Det å kjenne pusten hans, høre de vakre knirkelydene…… 

I går var det full fart med rengjøring og handling. Elias og Mats ble hentet av farmor og har sovet der i natt. Det vil si at vi hadde en ganske rolig kveld i går. Vi laget oss god mat på kvelden og koste oss litt ekstra. Det er deilig å føle at vi har tid til litt ekstra kos innimellom. I ettermiddag kommer gutta hjem igjen og da blir det full fart igjen. I helgen skjer det ikke så mye i og med at det ikke er noen kamper på grunn av vinterferie. Ole skal nok snekre litt mer på gjerdet, nå går det virkelig unna og det blir så fint nå som vi får stengt naboens rot ute. Jeg gleder meg til sommeren, da skal vi pynte opp enda mer. Målet er vel å bli ferdig med gjerdet før sommeren, for her har vi et hus som må beises. Og siden vi ikke har akkurat verdens minste hus, så tar det litt tid. Hovedproblemet er vel fremsiden av huset, den er så himla høy og så har vi alt for mye rekkverk på verandaen….. Jeg er at det kommer til å stjele mye tid som vi kanskje heller ville dratt ut med båten….. Jaja, det må gjøres!

I ettermiddag må jeg en tur og og lufte meg litt merker jeg. Dagen i dag har vært utrolig bedagelig. Jeg våknet opp til helt rolig hus, noe så deilig. Jeg rakk både det ene og andre før de tre andre våknet opp og startet dagen sin (aaaaalt for sent i mine øyne) Endelig så ser vi også solen igjen, men det blåser kaldt ute. Her har hele vinterferien gått med til gråvær og regn. Og så leste jeg på VG i stad at  kommer drittværet…… Hæææææ, har det ikke vært drittvær en stund nå da??? Nå lengter jeg bare etter våren igjen, med lyse fine dager og fuglekvitter. Det skal bli deilig!!!!

Over ser dere grunnen til at jeg skal ut i ettermiddag. Jeg bestilte en frityrkoker på Elkjøp i slutten av november og ble lovet at jeg skulle få den i god tid før jul. 7 ganger har jeg vært innom og etterlyst den, hver gang har jeg fått en ny dato for levering…… Den ene gangen jeg var innom fikk jeg vite at bestillingen min hadde gått ut på grunn av at det hadde tatt så lang tid, og den hadde blitt slettet=/ Ingen ga meg beskjed om det, og hadde jeg ikke gått innom så hadde jeg ikke fått noe frityrkoker i det hele tatt…… Jeg ble skikkelig optimist på tirsdag da jeg fikk meldingen over, men det tok ikke så lang tid før jeg fikk kontrabeskjed=/ Men i dag fikk jeg melding igjen om at jeg kan hente frityrkokeren:)

Jeg lurer på hvorfor slike ting alltid skal skje oss??? Nå har vi akkurat fått ordnet opp og fått et deksel vi bestilte til Elias før jul. Det ble, som noen av dere kanskje husker, holdt igjen i tollen for de mente at de kunne legge til frakten på prisen (selv om det var fri frakt) og da gikk vi over tollgrensa og måtte betale det dobbelte av det varen kostet for å få den. Etter vi klaget så fikk vi akkurat hentet den på julaften (det var egentlig en sokkegave) og jeg ble så glad for at vi fikk det så Elias fikk gaven sin. Lykken var kortvarig for da vi fikk pakket den opp så var dekselet blitt ødelagt……. Jeg sendte butikken en mail med en gang og ble lovet et nytt deksel. Jeg glemte hele greiene frem til for et par uker siden og tok kontakt igjen og da hadde de ikke sendt det enda…… Skal si de fikk farten opp og i løpet av noen minutter fikk jeg beskjed om at dekselet var på vei=/ Jeg lurer litt på om de gamblet på at jeg skulle glemme hele greiene jeg da…… Og det gjorde jeg jo nesten….. Kanskje det var det de håpet på??? Jeg sendte en litt irritert mail tilbake og sa at de godt kunne sende et deksel til som plaster på såret og det gjorde de faktisk;) Spør du meg så burde jeg få et prisavslag på frityrkokeren også siden de har lovet meg den så mange ganger!!!

Har du hatt vinterferie, eller begynner du kanskje nå? (Det er veldig stille på kommentarfeltet om dagen og det er sååååååå kjedelig!!!!!! Hint hint)

Hvor er ungene?

I dag tok far i huset seg fri fra jobben og vi skulle kose oss litt ekstra. Gutta måtte klippe seg først, men etter det pakket vi badetøy i sekken og dro til Sarpsborg og badet der. Det vil si, jeg badet ikke (litt dårlig timing….) så jeg satt og så på og tok bilder. Kim-Andrè og Karina skulle på middag til farmor og farfar, men de hadde nok uansett ikke blitt med. Men Sander, Elias og Mats storkoste seg i badeland og heldigvis så svømmer Elias som bare det enda det er lenge siden sommeren. Han lærte jo å svømme i juli og jeg var litt redd for at han skulle være litt usikker igjen, men det var han altså ikke:)


Klar for klippetime:)

Bustrtroll nummer 1

Bustetroll nummer 2

Og bustetroll nummer 3;)

Stein, saks, papir, Hvem skal klippe seg først?


Mats storkoste seg i barnebassenget:)

Sander og Elias løp litt til og fra og holdt Mats med selskap:)

Barnesklia ble flittig brukt=)

Det var ikke lett å få alle tre på samme bildet……

Sander og Elias tok “sentrifuga” og det var visst veldig gøy:)

Etter ungene var ferdig bada tok vi turen til Mækker’n og tok middagen der. En helt topp dag for ungene……. Da vi kom hjem var det kveld og Mats sovnet før han rakk å si natta….. Tror at han har klart å brenne litt krutt i dag også;)


Klar for litt påfyll i kroppen:)

Vi lovet ungene is etter maten i dag og Mats fikk i utgangspunktet en softis, men jammen stakk han ikke av med min frappe også:o Han elsker frappe og både is og frappe forsvant fort…..

Mmmmmm………

Og mor fikk seg en ny frappe før vi dro hjem:D

I morgen er det babybesøk som står på planen. Været her er så dårlig som et vinterferievær kan bli, regn, vind og 1 plussgrad=/ Mandag var været ganske greit, det var rett over 0 grader og snø i luften, så da jeg gikk for å hente Mats i barnehagen så gikk jeg bort og tittet om det var is på skøytebanen, og det var det. Så planen i dag var egentlig at vi skulle stå på skøyter, men det var ikke særlig fristende i regn og vind. Så da ble det bading i stedet:)

Men hvor i all verden er alle barna??? Da jeg gikk til skøytebanen på mandag og tittet, så var den tom……?? Ingen barn var å se på skøytebanen, eller noe annet sted, og det er vinterferie!!! Sitter alle barna inne og spiller, eller gamer som det så kult heter?? Nå er jo ikke været så veldig mye å skryte av, men da jeg var liten så var vi ute uansett hva slags vær vi hadde. Vi fant på noe gøy hele tiden, om vi var i skogen, lekte ved vannet, fant på pøbelstreker eller bare var sammen…… Vi var ute og akte når det var snø ute, og jeg kan virkelig ikke huske at det var noen voksne ute. Nei, de var inne og ordnet med andre ting, mens ungene var ute og ordnet seg selv. Hos oss skal gjerne ikke ungene ut om ikke vi voksne er med=/ Og der det er barn, er det voksne…… Skal si verden har forandret seg mye på noen år. Mye har blitt bedre, og jeg hadde aldri sendt mine barn til vannet uten at jeg var med, men jammen har vi blitt noen høneforeldre som skal være der ungene er og hjelpe til med alt mulig…… 


Flott skøytebane med full belysning og greier, men hvor er ungene??


Denne karen skal kose seg i barnehagen i morgen igjen før han også tar seg vinterferie:)

High five for vinterferie;)

Bare små planer

Da var helgen over igjen og vi er godt i gang med vinterferien. Her har vi ikke så mange planer, vi skal bare på noen små besøk. Jeg må si at jeg skulle veldig ønske at vi skulle på fjellet og oppleve ordentlig vinter…… Men slik er det ikke, så vi får bare gjøre det beste ut av det. Mats skal i barnehagen et par dager og Ole skal på jobb. I slutten av uka skal Elias og Mats få sove over hos farmor og farfar. Karina og jeg skal besøke lille Ludvik og jeg ser at uka kommer til å gå fort. Forhåpentligvis så husker jeg at jeg skal bestille en klippetime til gutta i morgen, nå begynner håret å vokse seg litt vel langt….. Planen er å klippe de på tirsdag, da har Mats fri fra barnehagen. Jeg må si at det er med litt blandede følelser at jeg bestiller klippetime til Mats, nå har han fått så fine krøller igjen, ja Elias også i grunnen…… Men nå er de mer bustetroll enn de er fine krølltopper…… Jaja, det vokser ut igjen:)

I dag har mannen holdt på med gjerdet vårt ute sammen med Mats og Elias. Det har vært ganske surt i dag, men de holdt ut ganske lenge før de kom inn. Og nå begynner det å gå unna med prosjektet:) Så ble det fastelavn i stua her også i dag. Karina laget bolledeig og jeg hjalp til å lage noen kanelsnurrer. Farmor og farfar kom veldig beleilig og fikk servert nystekte boller med krem.


Siden vi fikk besøk så måtte Kim-Andrè tråkke til og trille noen boller han også så vi fikk servert boller før besøket forsvant;)

Litt vanskelig var det å trille ut boller, men med litt hjelp gikk det greit:)

Så stolt over resultatet:)

Bakdelen med vinterferie er at det er umulig å få ungene i seng…. Nå har endelig to lagt seg og en skal strakt beordres på badet. Mannen skal også jages i seng, han har uansett tatt kvelden der han sitter…… Så skal jeg synke ned i sofaen og forhåpentligvis finne noe å se på tv før jeg også labber i seng. En ny uke venter, enten vi er klare eller ei;)


En som ikke var tilgjengelig for samtale da han fant nettbrettet etter å ha vært ute og ordnet. Alt til sin tid, og samtale var det ikke tid for akkurat da…..

Bot!!

Har dere hatt en fin Valentine dag? Vi feirer ikke denne dagen, vi er vel for gamle til det, hihi. Men jeg ble vekket av mannen med et kyss på kinnet i dag, så det får vel duge. Men faktisk så er ikke dette en uvanlig måte å bli vekket på for meg, det skjer vel så og si hver dag. Det er bare ikke alltid jeg husker at han har vekket meg….. #sovedyr Det er jo ikke dårlig at han gadd å vekke meg slik i dag, for jeg har vært ganske så muggen mot han siden han fikk bot i posten på torsdag. Bare så dere vet det så blir boten for å kjøre 6 km/t for fort i 60 sone 1600 kroner……. Baaah, for noen sure penger=/ Men nå ler jeg litt av det og benytter enhver anldning til å minne han på det;)

I går ble det en rolig dag, skikkelig vinterferiemodus…… Mannen skulle ut med noen kamerater så jeg ble “alene” på kvelden. Og det tok ikke lange stunden før jeg kjedet meg=/ Og det ble ikke akkurat bedre da jeg mottok en drøss med snapper fra en som var ute og koste seg sammen med arbeids kollegaer…….. 


Hehe, litt mellomfornøyd med tingenes tilstand….

Men veldig hyggelig å snappe litt frem og tilbake og høre at andre har det gøy;)

Vi tok en litt spontan tur til Sverige i dag og fikk bunkret opp med diverse matvarer igjen. Det er alltid godt å få gjort. Mats og Elias ville ikke være med så de fikk være hos mormor og morfar. Karina og Sander ville være med og titte litt siden de ikke hadde andre planer for dagen. Karina fikk handlet inn en bursdagsgave og vi fikk handlet inn en gave til til Ludvik som vi forhåpentligvis skal besøke igjen i løpet av vinterferien. Jeg gleder meg til å få hilse på babygutten igjen;)


Mormor er alltid like fascinert over tempoet Mats holder gjennom dagen:o

I morgen er det fastelavn og vi skal holde oss hjemme og bake boller og kose oss. Kanskje jeg får holdt litt på med fotobøkene mine….. Nå er det bare tre igjen. Jeg har laget ferdig for juli 2014 og da jeg det ikke lenge før jeg er ajour igjen. Da er det diverse ting og tang som skal limes inn i album som står for tur. Skolebilder, bursdagsannonser, julekort og slike ting jeg vil ta vare på skal fortsatt limes inn i album. Og så har jeg lyst til å ta ned fødselsbildene av ungene som henger over sofaen vår i stua og erstatte de med et lerret……. Jeg har ganske mange fine bilder av solnedganger jeg kan lage lerret av og nå har de tilbud på lerret i den størrelsen jeg har lyst på. Og da koster det laaaaangt under 1600 kroner, hahahahahahahahahaaaaaaaa!!!!!!! Så der fikk mannen den;)

Fest og morro

Det var da veldig til fest og morro disse ungene skulle gjennom den siste uka før vinterferien da….. Her har vi vært gjennom to karneval og i kveld er Karina på ball. Pjuh, nå skal det bli godt at ting roer seg. En dag igjen før vi kan stemple ut og nyte late dager;)

I går var Elias på karneval på skolen og i dag var det Mats sin tur. De skulle gå på skattejakt ute i stedet for å slå katta ut av sekken inne for å markere at barnehagen har fått så fine lakeapparater ute. De har fått en sjørøverskute ute og da var jo temaet for karnevalet satt, det ble nemlig piratfest:) Og heldige meg, vi hadde nemlig et priatkostyme, så jeg slapp å kjøpe nytt. Det er alltid deilig og bare ta noe man har liggende fra storesøsken!


Elias var ninja:)

Og Mats var som sagt pirat=)

Nå er det skikkelig bløtt ute igjen=/ Synes nesten ikke at det har vært annet i vinter jeg altså…….. I går da jeg hentet Mats så var det skikkelig klinete i sandkassa…… Skikkelig grisete og Mats var bløt til skinnet, med sand og det hele……. I dag da jeg hentet han så var det ene benet på dressen dratt langt opp på leggen og den ene støvlen var fylt opp med våt sand…… Guuuh, så deilig=/ Den hvite strømpebuksa var brun og gikk rett i søpla (jeg pleier jo å vaske møkkete tøy, men denne var litt  liten)

I dag var den store balldagen. Karina har vært sammen med to venninner og de har vært og blitt sminket og de ordnet seg sammen før ballet. Jeg og venninnen min (mamma’n til Helene) har skravlet og humret og ledd litt av de mens jeg ventet på at de skulle bli ferdige så jeg fikk tatt noen bilder av de. Nå er de levert på ballet og de skal hentes klokka 24. Jeg håper at de koser seg og har det fint:D


Sett så fine:)

Karina har blitt veldig vandt til å smile med lukket munn, så jeg måtte minne henne på at reguleringen er av;)

Man blir jo helt rørt å se hvor fine de er…… Mammas lille jente begynner å bli stor<3

Selvkjøpt morsdagspresang

Long time, no se….. Her har kveldene vært hektiske og derfor har blogging utgått. Når jeg ikke setter meg ned før klokka er godt over ni på kvelden så går piffen litt ut av meg…..

Hadde dere en fin morsdag? Her gikk dagen i ett med fotballcup og morsdagsbesøk og vips så var dagen over. Vi skulle være i hallen fra klokka var 1120 til klokka var 1430, så da var allerede mye av dagen gått.

Vi rakk bare en kjapp tur hjemom for å få i oss noe mat før vi hastet ut på to morsdagsbesøk. Jeg  hadde kjøpt inn gaver til begge mødrene våre da jeg var ute og handlet inn babygave på lørdagen, så de var heldigvis i boks. Jeg hater å stå i en eviglang blomsterkø på morsdagen for å kjøpe en overpriset blomsterbukett, så jeg synes at det er greit å kjøpe en gave i stedet. Og jammen fikk jeg ikke beskjed av Ole at det hadde vært fint om jeg kjøpte en liten gave til meg selv også siden jeg allikevel var på senteret…… Han hadde jo vært med Sander på kamp tidligere på lørdagen og da jeg måtte ut en tur for å handle inn babygave og senere skulle på barselbesøk så ble det ikke så mye tid for Ole til å handle inn noe gave på lørdagen. Litt unnskyldt er han vel der, men det finnes jo anledninger til å kjøpe en gave før også, eller etter….. Jaja, jeg dro med meg et par duftlys som jeg allikevel skulle kjøpe meg og de ble gaven min i år….. + en sjokolade Kim-Andrè hadde fått når klassen var på bedriftbesøk på Freia som han allikevel ikke likte. Og så fikk jeg et håndavtrykk av Mats som han hadde laget i barnehagen, og det var vel den fineste gaven synes jeg:)


Min morsdagspresang;) Disse lysene lukter himmelsk godt (fra Kremmerhuset om noen lurer)


Pusurpusen hos svigers har blitt en skikkelig kosegris på sine eldre dager:)

Kooooos med meg Karina!!!!

På kvelden fikk jeg calzone fra La Gondola her i Moss som plaster på såret og vi kosete oss litt ekstra, men jeg var så sliten at jeg bare spiste og sovnet på sofaen. Formen er litt så som så om dagen og jeg hoster og harker og kjenner at det er noe som skal opp, men jeg får liksom ikke hostet det opp=/ Jeg er så lei av at formen hangler. Nå er jeg egentlig klar for å begynne og trene, men med den formen her så venter jeg litt til.

I går var den store dagen, Karina skulle ta av reguleringen sin!! Elias var hjemme fra skolen, så da måtte jeg få svigermor til å sitte her hos han mens jeg var med Karina. Nå er reguleringen av og Karina ble så vakker som bare det!! Jeg har ikke fått lov til å ta bilde av henne enda, men på torsdag er det skoleball så da håper jeg at jeg får lov til å dele bilder av henne her på bloggen:)

I går var det første foreldremøte denne våren. Ole jobbet frem til jeg skulle gå, så det ble hei og hade i døra i dag. Og på kvelden var det øving til prøve med Sander og vips så ble klokka alt for mye før vi fikk satt oss ned igjen….. Neste uke er det vinterferie og jeg gleder meg som vanlig til roligere dager;) I dag har jeg to barn hjemme, Elias og Mats som har fri. 


Med kul i panna etter barnehagen i går og håret til alle kanter…… Vi må nok ta en klipperunde på gutta her i vinterferien;)

Håper at alle har en deilig dag;)

Og siden jeg ikke fikk lagt inn bilder i stad og jeg måtte innom her igjen for å legge med bildene jeg ikke fikk lastet inn tidligere så kan jeg jo fortelle at jeg har vært ute og shoppet litt. Egentlig skulle jeg bare bytte et sett med regntøy, men så ble det litt mer da…… Jeg måtte kjøpe en ekstra morsdagspresang til meg selv (ja, og litt mer da…..)


Blant annet kjøpte jeg disse klærne til Mats. Jeg trengte en slik ettermiddagstur nå!!! I morgen er jeg alene fra morgen til kveld igjen og da er det også treninger på Sander og Elias.


Og vi har hatt hjemmelaget fiskegrateng til middag i dag, mmmmmm. 


Snakk om bedagelig dag på disse to……

Godt natt fra meg til deg;)