Nok av folk

Det er 30. mai og vi fyrer i ovnen……. Sommeren er foreløpig fraværende, ja været minner mer om høst=/ I dag våknet vi opp til regn og vi hadde ingen store planer for dagen. Det ble en lang frokost med kakao med krem og nystekte rundstykker. Jeg må si at jeg elsker helgefrokostene! Men dager uten planer blir jo kjedelige, spesielt når det regner, så vi bestemte oss for å ta en tur til Sverige og Nordby og titte litt rundt. Heldige som vi var så kom svigers innom og da ble Mats med de hjem i stedet for å bli med oss på handletur. 

Det var vel nok av folk trøkka inn på et senter, men vi fikk da tittet litt rundt. Å finnet et sted hvor man kunne kjøpe seg noe å spise var det verre med….. Men vi fant oss et sted til slutt og flaks som vi hadde så var maten veldig god og vi ble mer enn mette nok:) Karina og jeg stakk av med bankkortet til Ole og koste oss med litt shopping før vi handlet mat og dro hjem:)


Nammenam, kyllingspyd er godt:)

En frappe i bilen på vei hjem var heller ikke feil;)

I går var det full fart hele kvelden med avslutningsturnering med innebandyen til Sander. Jeg skulle ha med kake og dagen ble full av forskjellige gjøremål før vi skulle møte opp i hallen. Men travle dager er jeg jo vandt til så det går bra. Vi kjørte to biler til hallen så Ole kunne dra hjem med de to minste før meg. Det ble litt lenge å være der for Mats som ble trøtt og lei etter hvert. 3 timer i hallen ble det på meg og jeg må si at det gjorde sånn passe vondt i rumpa den siste timen. Men det var en fin kveld meg gratis pølser, kaker og drikke til alle sammen og det var bare å spise uten å betale. Lagene spilte kamper mot hverandre uavhengig av alder. Det vil si at det ble noen morsomme kamper hvor de eldste spilte med tau bundet mellom beina sine så de ikke skulle løpe så fort. Og noen ganger måtte de eldste ha to mål og de yngste hadde et mye mindre mål. En morsom og uhøytidelig avslutning på sesongen;)


Mats var klar til å slikke bollen etter jeg hadde laget glasuren til kaka;)

Litt sliten og trøtt etter barnehagen……

I morgen er det dåp på programmet for oss voksne. Vi håpet at de tre minste som skal til farmor og farfar i morgen ville sove der i natt som de fikk tilbud om, men jaggu sa de ikke nei=/ De ville heller være hjemme hos mamma’n og pappa’n sin…….. Jaja, Karina og venninnen hennes har kokt sammen en plan og vi voksne har fått beskjed om av vi må finne på noe en helg i sommerferien siden de vil være hjemme alene…… Så vi kan jo håpe på barnefri i løpet av sommerferien;) Vi voksne koser oss sammen på tur vi så det går helt greit for meg å finne på noe sammen en helg<3

Så søte dere er

Det ante meg at jeg kom til å få flere kommentarer enn jeg pleier på det forrige innlegget. Jeg vet jo at vi tenker litt annerledes enn mange andre….. Alternative løsninger på å tjene penger, ikke slik “alle” andre gjør. Vi har vært godt fornøyde med at vi har klart å holde det gående så lenge med en redusert inntekt fra meg og litt ekstra på mannen. Vi har valgt en slik løsning ganske bevisst og jeg angrer ikke en dag for at det har blitt slik som det har blitt.

Nå må dere ikke tolke det dithen at jeg kritiserer dere for måten dere velger å leve livet deres! Jeg forstår at folk må jobbe og tjene penger til livets opphold. Vi velger bare litt forskjellige løsninger;) For jeg har jo jobbet etter at jeg fikk barn altså. Da Karina var 1 1/2 år så begynte jeg å jobbe på sykehuset i nærheten her og jeg jobbet kvelder, netter og helger. Da hadde også mannen en annen jobb og han kom hjem når jeg dro på ettermiddagsvakt. Og helger og netter var han jo selvfølgelig hjemme. Så vi jobbet motsatt av hverandre. Men i og med at jeg jobbet kvelder, netter og helger så tjente jeg mer og kunne jobbe litt mindre. En fin løsning for oss som vi trivdes med:)

Jeg sluttet i jobben på sykehuset etter jeg fikk Elias. Da begynte jeg å jobbe som personlig assistent for en som bodde i nærheten her. Gangvei til jobben og korte dager. Veldig fin jobb. Men etter permisjonen min var ferdig så fikk jeg ikke tilbake alle timene mine=/ Litt dårlig gjort synes jeg, så da takket jeg nei til å komme tilbake. Og siden har jeg bare vært hjemme. Jeg er jo støttekontakt og besøkshjem og får inn litt penger på den måten. Igjen, et veldig bevisst valg, for da kan jeg fortsatt være sammen ungene samtidig som jeg tjener litt penger. Nå ser jeg at det ene oppdraget kanskje går mot slutten, og jeg blir litt stressa…. Det passer ikke veldig bra å miste noe av inntekten nå. Så nå titter jeg litt rundt og sprer budskapet litt;)

Hihi, dere var litt søte med kommentarene på forrige innlegg da. På en litt høflig måte ga dere meg hint om at det er helt greit at mor kommer seg ut i jobb:D Hihi, så snille dere er! Men jeg vet at det går fint om jeg kommer meg ut i jobb. Jeg vet at ungene har godt av å bli selvstendige og klarer seg litt selv. Men hverdagen min har vært å være her for ungene nå i flere år og det at jeg en dag skal ut i jobb er å gå litt ut av min komfortsone……. Og hvem blir ikke litt redd av å gå ut av komfortsonen sin?? Det at mange at dere som leser bloggen min er ute i full jobb, det er jo hverdagen deres. Men slik er ikke min hverdag! Og så er det ikke til å legge skjul på at jeg har 5 barn, det er mange hensyn å ta. Jeg hadde ikke vært hjemme om jeg hadde stoppet med 2-3 barn. Da hadde jeg kanskje stilt likt som mange av dere andre. Bare så det er sagt;)

Nå venter jeg virkelig på at sommeren skal komme. I går var vi på fotballkamp og jeg frøs som aldre før…… Mats tok på seg hetta på jakka og klagde på at han ville ha på mer klær. Det hadde passet mer med boblejakke, lue og vanter. Og snart er vi i juni!!!! Heldigvis hører jeg at sommeren er på vei. Nå krysser jeg bare fingrene for at disse værmelderne har rett. De har vel tatt feil før…….


Det ble stille på klagingen så lenge Mats spiste på en kake, men så var det kaldt igjen…..

I dag har solen skint igjen og det har vært deilig i sola, men kaldt i skyggen. Jeg har styrt heimen med stø hånd alene i dag og vi har hatt en ganske rolig ettermiddag. Jeg skulle hente henne jeg er støttekontakt for i dag, og før jeg skulle hente henne måtte jeg bare innom en skobutikk for å kjøpe meg et par sko jeg ikke får ut av hodet. Men tror dere jeg fikk tak i de da?? Nei, selvfølgelig ikke=/ To butikker var jeg innom, og gikk tomhendt ut igjen…… Jeg får prøve igjen i morgen, de skoene skal jeg ha!!!


Shari og Mats koste seg ute i solen;)

Er det mange av mine lesere som er ute i full jobb og har barn? Trives dere med det?

Vanskelig……

Det var det veldig til ustabilt vær vi fikk utdelt i pinsen da…… Lørdag var en deilig dag solen skinte og vi koste oss ute. Søndag minnet mest om en dårlig høstdag med øs pøs regn og vind så det holdt. I dag så det ut som om det skulle bli deilig vær igjen. Jeg satt meg i solveggen bak huset og koste meg en stund før jeg gikk inn og laget meg en smoothie og da jeg kom ut igjen så blåste det noe skrekkelig og så kom regnet….?? Snakk om å føle seg snytt for en kosestund i solveggen!

Det har vært en ganske rolig helg her. Late morgener og ikke alt form mye å gjøre i løpet av dagen. Vi har stablet ved, jeg har sittet og ryddet litt i bilder og rot og jeg har fått meg en deilig dose med babykos. Mannen har fått på nytt bunnstoff (bånnstoff????) på båten og den begynner å bli klar for sommerturer. Planen var egentlig å ta båten med på tur opp i bursdagsselskap til svigermor i dag, men den var ikke klar og været var så som så uansett så det gjorde ingen ting;)


Det finnes ikke noe herligere enn en baby:) Har dere sett så fin en Ludvik?

Mats er i farta igjen og godt er det. Nå var vi begge ganske lei….. Men nå har han vært feberfri siden fredag kveld og i løpet av helgen så har matlysten kommet tilbake også. Bare så dumt at han begynner uken med fridag i barnehagen=/ Vi hadde vel begge to hatt godt av at han hadde fått en dag i barnehagen igjen nå. Men tirsdag er fridag så vi får bare holde ut en dag til.


Det er full fart på denne lille karen igjen:D

Denne uka blir kort og intensiv. Siden vi først begynner arbeidsuka på tirsdag så blir det to lange dager på rappen på mannen i huset regner jeg med. I morgen er det tidlig fotballkamp på Elias og det blir en travel middag=/ Onsdag skal jeg hente henne jeg er støttekontakt for, torsdag er fullbooket med rengjøring og handlig, fredag er det avslutningsturne på innebandyen og jeg skal ha med kake og lørdag er faktisk uten en eneste plan??? Hihi, det kommer nok på noe:) Søndag er Ole og jeg bedt i dåp og det blir jo koselig. De tre minste skal være hos farmor og farfar og de to eldste ordner seg selv. Og vips så har vi kommet til juni:o

Vi har også brukt litt tid på å snakke om ferieplaner her. Vi har alle så veldig lyst til å dra sydover og til Puerto Rico, men det blir nok ferie i Norge i år. Det koster jo en halv formue å ta med seg hele gjengen på sydentur. Vi snakket litt om å dra bare en uke, men det var det ikke så mye å spare på=/ Det er skikkelig irriterende at prisene skrus så veldig opp så fort skoleferien begynner=/ Det eneste konkrete vi har snakket om nå er en tur til dyreparken i Kristiansand. Det er mange år siden vi var der sist og jeg har veldig lyst til å ta med Mats dit så han kan kjøre med skuta til Kaptein Sabeltann og få oppleve noe annet enn sydenreiser. Men det er jo ikke akkurat noe ferie som de to eldste vil være med på. Skikkelig håpløst å ha et så stort spenn mellom ungene altså!!! Hva tenkte jeg på???? Det var vel kanskje det jeg ikke gjorde….. 

Ellers så har vi pratet en del om jobb igjen……. Jeg burde kommet meg ut i jobb! Både for min egen del og for å tjene litt ekstra penger. Men så var det bare det å finne en passende jobb da *sukk* Det er greit nok at Elias nå er stor nok til å komme hjem til tomt hus nå og Mats går jo i barnehage. Men så kommer jo vinteren med kalde dager….. Da vil jeg ikke at Elias skal komme hjem til et tomt, kaldt hus…… Og Karina begynner på videregående skole og det går ikke buss ut hit når skolen er ferdig……

Det er så mange hensyn å ta! Og for dere som mener at det bare er å la ungene klare seg selv så er ikke det bare for meg. Nå har jeg jobbet motsatt av Ole den tiden jeg har jobbet etter jeg har fått barn, eller så har jeg jobbet korte dager og kommet hjem til ungene har kommet hjem fra skolen. Da er det ikke bare for meg “å skru om” oppe i hodet mitt og tro at det skal være greit at unger skal komme hjem til et kaldt hus på vinterstid. Vår og sommer er jo greit (bortsett fra den lange sommerferien da), men vinteren er noe annet……

Jeg merker at jeg virkelig begynner å lengte etter en jobb, være litt sosial og føle at jeg tjener mine egne penger……. Bare det å høre at andre har hatt julebord på jobben, spist julelunsj, fått påskeegg av sjefen, vært på sommerfest, det gjør at jeg nesten får tårer i øynene….. Jeg vil også ha det slik! Men jeg får det liksom ikke til. Jeg vet at om jeg er tålmodig noen år til så er vi over småbarnstadiet. Men det med buss til og fra videregående skole vil jo være der i mange år til. Sånn sett bor vi dumt til……. Hjemmejobb hadde vært en fin ting, bortsett fra at jeg ikke hadde fått noe av det sosiale da…… Korte dager er vel kanskje det ideelle……. *gruble gruble*


What to do, what to do……?????

Syk på tredje dag

Da er Mats på sin tredje dag med feber=/ I går spratt feberen plutselig opp i 40.2 grader og jeg må si at det likte jeg ikke noe særlig. Når feberen blir så høy så er det jo alltid en risiko for feberkramper, så da ble det paracet på han så kroppen fikk en liten pause. Han ble ganske “kvikk” da han fikk paracet, men da kvelden kom så ble formen ganske laber igjen. Han roet seg ikke før klokka var 01 på natten:p Først var han nede og brakk seg og følte at han måtte kaste opp og senere kom han ned og var kliss bløt  av svette. Jeg har aldri opplevd at noen har blitt så våte av svette før…… 

I dag måtte jeg få mamma og pappa til å sitte her mens jeg var hos tannlegen. Typisk at Mats som aldri er syk ble det da jeg måtte bort:p Rett før jeg måtte dra, kastet Mats opp alt vannet han hadde drukket:( Det kom opp bare vann, han har jo ikke spist noe særlig siden tirsdag. Litt kjeks og et halvt knekkebrød er vel det som har kommet ned i magen hans. Og så et par små ispinner…… Nå har han fått paracet igjen så nå er han oppe og snakker litt med Elias. Jeg håper at han kommer i form igjen snart for nå er både han og jeg passe lei=/ I går sa han med sørgelig stemme at han trodde at bestevennen i barnehagen savnet han. Da jeg spør han om han også savner bestevennen sin så rister han på hodet og sier med gråtende stemme at det gjør han ikke for han hadde ikke orket å leke med han……. Han var så lei seg:`( Det er tydelig at han har tenkt på vennene sine i barnehagen for han snakker om de hele tiden.


Shari passer på Mats:)

Jeg ble litt bekymret da jeg så denne temperaturen….. 0.5 grader skal jo legges til når temperaturen blir målt under armen=/

Lille pjusk…….

I dag blåser det ute og det er ikke mye som minner om sommer…… Jeg har som sagt vært hos tannlegen på morgenen og endelig er vi ferdig med alle tannlegetimer og legetimer. Nå synes jeg at det har vært mye i det siste=/ Vi nærmer oss ferietid for ungene og da  roer ting seg. Men først er det et foreldremøte, tre avslutninger på skolen og en avslutning på innebandyen hvor jeg også skal stille med kake:) Og så må Ole en tur til Bergen……. Han (eller jobben) har lyst ut en stilling i Bergen og han må dit for å gjøre noen intervjuer. Selvfølgelig kolliderer det med det ene foreldremøte, så da må vi vel leie inn barnevakt igjen. Foreldremøte vil jeg få med meg for da håper jeg at vi får vite lærere og klasseinndelingene for Sander som skal over til ungdomsskolen neste år. Det blir spennende å se hvem han kommer i klassen til og hvem som blir kontaktlæreren hans neste år:)

I dag har i grunnen dagen gått ganske fort. Det har vært mye frem og tilbake med unger hit og dit i dag og da flyr tiden. Nå er Karina i Oslo og hun er klar for konsert. Jeg håper at det ikke regner i Oslo (det gjør det nemlig her) Karina hadde litt vondt i halsen i går og i dag så jeg håper at hun ikke blir verre i løpet av kvelden. Kim-Andrè har også hatt vondt i halsen nå i flere dager og hoster og harker så veggene rister her=/ Ole jobber i kveld og skal hente jentene etter konserten så jeg er alene i kveld. Kan ikke skryte av at det skjer så mye spennende her akkurat:p

I går fikk jeg luftet meg litt da jeg skulle handle mat og jeg måtte bare benytte meg av muligheten til å gå litt rundt og titte litt. Resultatet ble tre deilige (og fine) shortser på mor selv:) Så sommeren kan bare komme!!!!


Håper at været bedrer seg slik at vi kan kose oss litt ute i pinsen. Det blir kjedelig om været er så grått som det er nå…… Vi skal feire nok en jubilant, nemlig svigermor som fyller 70 år på mandag. Nå har alle våre foreldre blitt 70 år i løpet av drøye 10 mnd. Festen skal hun ta senere i sommer, men vi skal allikevel feire henne litt på mandag. Vi håper på fint vær så vi kan kjøre opp dit med båten. Det har faktisk vært badevær og skikkelig sommer før på denne tiden. Det er ikke så mange år siden vi kom i bursdagen hennes i båten og ungene badet fra båten da vi dro hjem. Så varmt er ikke akkurat i år for å si det slik….. Men en deilig båttur i solen sier vi ja takk til. Så får vi heller spare badingen til senere i sommer;)

God pinse til dere alle;)

Pjusk Mats

For en dag……. Altså, hektiske dager takler jeg. Men når det er dager hvor det ikke skjer noen ting…….. Gud, gi meg styrke altså……… I dag våknet Mats i fin form, men vips så hadde han litt feber=/ Jeg skjønte fort at han ikke bare ville være hjemme da han sa at han ville ha fri fra barnehagen i dag. Noen ganger er det jo slik at han ikke vil i barnehagen, men i dag så jeg fort at formen hans ikke var noe bra. Så da ble det hjemmedag på oss=/

Det er ikke det at jeg hadde så store planer for dagen, bilen var allikevel ikke hjemme. Men en liten joggetur før litt styrketrening og så skulle jeg se på Elias spille fotballkamp etter middag. I stedet ble det ingen joggetur, men litt styrketrening inne ble det. Men det ble ingen fotballkamp på meg i dag=/ Ole skulle ikke jobbe overtid i dag siden han skal det på fredag mens Karina er på konsert så da ble han med Elias på fotballkamp. Det ble en tap-tap situasjon for meg. Hadde jeg blitt med Elias på kamp så hadde han blitt sur for at ikke pappa hadde blitt med siden det nesten alltid er jeg som er med han. Og Mats ble skikkelig lei seg da pappa dro med Elias og ble borte i to lange timer……. Det er på slike dager jeg føler meg som et skikkelig null=/


Full av feber=/

Litt trim pleier å hjelpe på humøret, men ikke i dag…..

Mats gledet seg så til å ha på seg nye klær som han hadde valgt ut selv i barnehagen i dag:/

Ganske beskrivende for hvordan dagen vår var i dag:)

Litt kjeks må man få når man er syk;)

Mats har ikke spist annet enn en is og litt kjeks i dag. Jeg prøvde å få i han noe mat tidligere i dag, men det var nei, nei og atter nei til alt jeg foreslo. Helt til jeg spurte om han ville ha en is, da lød et stort hæææææ???? Hihi, jeg tror ikke han akkurat så for seg å få det spørsmålet:) Men is ville han ha og det er vel bedre enn ingenting? Det ble ihvertfall en is og da den var borte sovnet han på sofaen igjen.

Feberen steg i løpet av dagen og i kveld hadde han over 39 i feber. Men dusje skulle han før han la seg, det ga han seg ikke på……. Etter dusjen synes jeg at han så mye piggere ut og da jeg sjekket han i stad så synes jeg at han ikke var så varm. Jeg håper at han er feberfri i morgen, så han er klar for barnehagen igjen til fredag. Nå har det vært mange fridager i det siste og dette var den første uken med full uke på lenge. Men slik ble det da ikke. Og neste uke begynner jo med fridag…… Jaja, mai er jo så full av fridager. Vips så er vi i juni og da er det ikke lenge til skoleferie.

Vi har enda ikke lagt noen ferieplaner i ferien vår. Alle har lyst til å dra til syden og Puerto Rico, men det blir så dyrt……. Og finne på noe annet som passer hele gjengen vår er veldig vanskelig=/ Eldstemann hadde jo bare vært glad for å være hjemme alene om vi andre for eksempel dro en uke til Danmark. Men så kan jeg se for meg en sur og lei Karina som ikke synes at det er noe gøy å gå rundt i parker med småbrødrene sine…… Og la henne være hjemme mens vi er borte er ikke noe alternativ=/ Denne ferien blir skikkelig dilemma. Alt annet enn syden blir feil for en eller flere av barna, det går ikke an å finne noe som passer for alle =/ I syden koser alle seg, store som små! Den som hadde vært millionær, hihi. 

I kveld har jeg faktisk vært på Finn og snust litt på ledige jobber. “Hele” 5 deltidsstillinger var utlyst i nærområdet her og ingen passet til meg=/ Skulle ønske at jeg snublet over drømmejobben som passet inn i hverdagen vår *sukk*. Drømmen er vel å jobbe med dyr, ikke som veterinær, men bare styre og stelle med dyr……  Det hadde vært noe det, jeg elsker jo dyr…. Noe innen foto hadde også vært en drøm. Eller klær……. Hihi, det er nok mye jeg kunne tenke meg;) Jaja, jeg får bare følge med, og håpe at noe kan dukke opp. Gudene skal vite at jeg virkelig trenger å komme meg litt ut blant folk igjen. Og pengene hadde jo virkelig kommet godt med;) Rop ut om noen har noen gode tips!

I morgen blir høydepunktet å komme seg ut etter middag for å handle mat. Ja, hva kan man si……… That’s my life!

Bilderesultat for smileys

Det er lov å håpe

Nå begynner jeg å savne litt varmere dager igjen. Hvor blir det av sommeren da? Noen som vet? I dag våknet vi opp til plaskregn….. Godt å få skyllet bort litt pollen, men det er jo så kaldt om dagen også=/ Jeg kjørte Karina til skolen siden jeg var så heldig å få ha bilen hjemme i dag. Det er et lite stykke å gå til bussen og det er jo greit å slippe og starte dagen på skolen kliss bløt. 

Mats og jeg holdt oss innendørs i dag siden været ikke var på vår side. Det er ikke så ofte jeg kjeder meg, men i dag var det skikkelig drepen å være inne…… Jeg har så lyst at det skal skje noe morsomt!!! Dagene går med til de samme tingene dag inn og dag ut og jeg er litt lei….. Og nå som det er eksamenstid for Karina så har det blitt noen timer med mattebøker her. I morgen er det eksamen og det skal bli helt greit å bli ferdig med. Til fredag skal hun og en venninne på konsert i Oslo Spektrum så det blir en fin belønning for innsatsen de har lagt i eksamens forberedelser;)

I går skulle endelig Mats få ha med seg en kamerat hjem fra barnehagen. Og gjett om det var to gutter som gledet seg! Da vi kom i barnehagen på formiddagen så løp begge to inn for å hente sekken til han som skulle være med hjem og de var klare for å bli med meg hjem igjen:O Jeg fikk sååååå dårlig samvittighet for at jeg ikke kunne ta de med meg hjem…… Jeg hadde jo laget meg en plan på forskjellige gjøremål som jeg skulle gjennom i løpet av dagen, men jeg hentet de ekstra tidlig:)

Det var to superklare gutter som kom løpende da jeg hentet de i barnehagen. De hadde lekt sammen hele dagen og var så klare for å bli med meg hjem. De er nå så herlige disse småtassene! De koste seg sammen resten av dagen og de koste seg med både pølser og is, nesten som 17. mai to dager på rad for de, hihi:) Jeg får skikkelig dårlig samvittighet for at jeg ikke får til dette oftere, men det er ikke bare bare for meg å ta med en ekstra småtass hjem når det er så mye annet å gjøre. Jeg må jo være hjemme når vi har ekstra barn med hjem, og det er ikke så ofte vi er på ettermiddagen. Og når mannen i huset ikke er hjemme heller så blir det litt vanskelig….. Men jeg får bare skjerpe meg litt og prøve og planlegge litt bedre…..


 To superklare gutter på vei hjem fra barnehagen:) (Jeg glemte å spørre om det var greit at jeg la ut bilder så jeg lar det bli med det ene her, men jeg har noen bilder av de begge som viser hvor mye de gledet seg. De sprudlet jo nesten over av glede, såååååå herlig å se)

Nå frør løvetannen seg og det er gøy å blåse ut frøene. Viktig å få spredd løvetannen;)

I dag ble det litt farging og tegning mens vi ventet på bedre vær;)

Så gikk denne dagen også. Fra å kjede vettet av meg, til at det gikk i full fart resten av dagen. Her finnes det ikke noe mellomting….. Jeg hadde egentlig hatt lyst til å ta en tur til en venninne i kveld, men i går tenkte jeg at det ble dumt siden dette var siste kveld før matte eksamen til Karina og da trodde jeg at Ole måtte hjelpe henne med matteoppgaver. Og siden Elias skulle i bursdag så la jeg mine ønsker på hylla og ble hjemme. I dag så var bursdagen Elias skulle i helt borte fra hodet mitt….???? Og Karina trengte ikke noe hjelp til matteoppgaver i ettermiddag…… Heldigvis minnet Elias meg på bursdagen og vi dro en kjapp tur ut etter skolen og fikk handlet inn bursdag gaver (det var trippel bursdag). Så ble det bursdag på Elias og jeg strøk tøy i stedet for å dra på besøk……. Jippi liksom=/ Kanskje jeg kan få til noe neste uke, man kan jo alltids ha et håp;)

Kald men fin 17. mai

Da var 17. mai ferdig feiret og vi har hatt en fin dag. Det var litt kaldt i dag med noen drypp både mens vi ventet på barnetoget og mens vi ventet på russetoget, men mellom de to tingene fikk vi sol:) Jeg ble en smule kald mens vi så på barnetoget, men det kunne vært verre. Jeg er bare glad for at det ikke pøsregnet i tillegg;)

Vi har sett på barnetoget, grillet og kost oss, besøkt foreldrene mine og sett på russetoget. Nå er vi slitne, men veldig fornøyde med dagen. Kim-Andrè er nå ferdig med russetiden. Nå roer ting seg før eksamen starter om en uke ca. I kveld er han på en siste russesamling og tar noen rolige pils……. Han har vært i smådårlig form de siste dagene og har ikke tatt av på noe måte med feiringen. Men det har nå vært gøy allikevel tror jeg;)

Her er noen bilder fra vår dag:


Klar for 17. mai feiringen:)

Kim-Andrè var trøtt med fattet på morgenen og stilte opp i barnetoget;)

Fine gutta:)

Etter barnetoget kom solen:D

Noen som lurer på om Mats liker jordbær, hihi=)

<3<3<3<3<3

Ida og Sander venter på russetoget;)

Og vi klarte å få med oss at Kim-Andrè gikk fornøyd forbi;)

Hjemme igjen etter en lang dag…….

Sliten men fornøyd med dagen;)

Flagget vaiet så fint med solen i bakgrunnen<3

Har dere hatt en fin feiring?

Vips så var det 17. mai…..

Er dere alle klare for 17. mai feiring i morgen? Jeg er nesten klar…… I år synes jeg at planleggingen til 17. mai gikk veldig trått=/ Vi fikk liksom aldri ut fingeren og lot dagene gå uten å planlegge noen ting. Og plutselig var vi kommet frem til 16. mai uten at vi hadde lagt en eneste plan. Ups……. Men slik er det når dagene er fulle fra morgen til kveld. Da frister det ikke å legge enda flere planer. I år hadde jeg bare ikke ork til å be gjester hit. Det har vært noen uker nå som det har vært veldig travelt og så har det jo ikke akkurat gått helt vår vei denne våren. Men jeg har funnet frem klær til de tre minste og de er klare for både fint vær og ikke så fint vær. Jeg får finne noe til meg i skapet, og jeg tenker kanskje at det blir det samme antrekket jeg hadde på meg til både konfirmasjon og 17. mai i fjor…… Jeg har ikke prioritert å gå i butikker og finne noe nytt til meg selv i år. Herremin, jeg har jo nesten ikke hatt tid til å få i hus antrekket til de minste en gang. 

I morgen skal vi selvfølgelig se på barnetoget. Både Sander og Elias skal gå i tog og det skal også Kim-Andrè siden han er russ. Så skal vi hjem og grille og kose oss. Ungene ble ikke så veldig happy da jeg fortalte at vi ikke skal ha gjester, men det får bare bli slik i år. Senere skal vi til mamma og pappa og kose oss litt før russetoget. Vi har blitt invitert hjem til de på mat også, men jeg har 3 søsken og jeg valgte i år og stille meg selv litt bak i køen og ta hensyn til at mamma og pappa ikke akkurat er ungdommer lenger. Så vi trekker oss litt tilbake for å gi rom for de andre. Vi er jo så mange, så det er ikke akkurat bare å komme  veltenes inn med mann og 5 barn og forlange servering. Men vi skal koste oss allikevel:)

Vi har allerede lagt noen planer for neste års 17. mai feiring. Da skal vi ha åpent hus her og alle som kommer skal få lov til å ta med seg et bidrag til koldtbord og noe til kaffen senere. På den måten blir det enklere å be sammen gjester. Hverdagen er så travel så da er det greit å fordele oppgavene litt tenker jeg. Da blir terskelen for å be sammen til fest litt lavere også;)

I dag har det regnet her, en skikkelig kjedelig dag. Dagen har gått til å slappe av i stedet for å stresse rundt og gjøre klart til gjester. Det var i grunnen helt greit synes jeg. Karina og jeg har vært en liten tur ute og handlet inn til morgendagen og ungene har drevet på med både plastelina og brettspill. Jeg tror at vi alle trengte en slik dag nå:) 


Karina sitter flittig med matteoppgaver og er så arbeidsom og flink! Her er det matteoppgaver til sent på kvelden hver dag;)

Kim-Andrè er nå ute på sin siste russefest. Han har vært litt smådårlig form de to siste dagene, men han gikk nå av gårde med sekk full av diverse drikkevarer så jeg håper at den siste natten blir fylt opp med gode minner. I morgen er det barnetog og russetog, og vips så er russefeiringen over….. Tenk at han snart er ferdig med videregående skole:o Jeg husker godt at jeg var russ selv og kunne nesten ønske at jeg kunne skru tiden tilbake. Det var noen veldig morsomme år fra jeg gikk det siste året på videregående og frem til jeg fikk barn. Ikke det at tiden etter barn ikke har vært morsom, men på en annen måte. Dere skjønner sikkert hva jeg mener? Alt til sin tid:)


Russen vår rakk å klippe litt av plenen før han løp av sted til barnehagebesøk i går. Hihi, det har vært travle dager;)

Da håper jeg at dere får en knallfin feiring i morgen. Husk å spise masse is!!! Så krysser jeg fingrene for at værgudene er med oss i morgen og gir oss masse sol og er vi ekstra heldige så får vi litt varme også;)

Ha en strålende fin 17. mai:)


Ikke for sarte øyne

Har dere hatt en fin fridag? Vi har hatt en travel dag hvor vi har gjort litt både inne og ute. I dag sto rengjøring på programmet, noe så kjedelig på en fridag=/ Men det passet ingen andre dager, så da var det bare å ta det i dag. Dagene går jo så fort og når det skjer så mye som det gjør her så får man bare ta ting når det passer seg, helligdag eller ikke.

Nå er huset rent og pent og i morgen venter en ny hverdag. Ungene har fri fra skolen, men Mats skal få gå i barnehagen. Jeg vil ha trimturen min, nå har det bare blitt med to ganger i uka….. Og da er det greit å levere Mats i barnehagen og få gjort litt nyttige ting mens han er ute av huset. Bestekameraten hans skal også i barnehagen så da blir det nok en fin dag selv om det nok er mange som har fri i forbindelse med denne inneklemte dagen. Været er fint om dagen og da skal de nok kose seg masse ute og det liker Mats:)

Mats hadde en fin dag i barnehagen på onsdag hvor de hadde mai fest. Det var mange festpyntede barn og de var alle såååå fine! Garderoben var full av  flagg og senere hadde de gått i tog, spist pølser og is og Mats var storfornøyd da jeg hentet han i barnehagen. Været klaffet også, og det har jo mye å si:)


En som gledet seg til mai festen i barnehagen! 

En spent gutt som var helt klar for fest og morro:)

Fløyte var lov å ha med seg i toget og det var stas;)

I dag da vi var ute så la vi merke til at Shari (katta vår) plutselig ble veldig opptatt med noe. Hun hadde visst fått tak i en stålorm og på videoen ser dere noe skikkelig ekkelt (ikke se på om du spiser!!) Shari spiste av en bit på midten og framdelen krøp ned i bakken, mens bakdelen lå tilbake og beveget seg=/ Uuuuæææææsj!!! Men det var nå litt fascinerende å se på også da;)

video:img0365

 

Ellers så kan jeg fortelle at Karina har kommet opp i matte eksamen og Kim-Andrè har kommet opp i norsk, nynorsk og markedsføring eksamen. Kim-Andrè er rimelig fornøyd og Karina er skikkelig misfornøyd, ja på grensa til deppa…… Hun har sittet med matte i hele dag og sitter enda og løser oppgaver…… Noe sier meg at det blir noen dager fremover hvor matte har et stort fokus. Eksamen er på onsdag. Det blir nok noen muntre dager frem til det:o NOT!!!

17. mai antrekk i hus

Etter febrilsk leting og løping mellom butikker i dag er jeg faktisk i havn med årets 17. mai antrekk til ungene. Jeg får finne meg noen gamle filler i skapet:O Det viktigste er at ungene har noe å ha på seg! Kanskje jeg kan snike meg en tur ut alene og titte litt i fred og ro etter noe til meg, uten at hodet mitt eksploderer av alt jeg må huske til ungene (hehe, jeg tror ikke det, men det er lov å håpe). Nå mangler jeg bare en jakke til Elias, og den har jeg sett meg ut. Så det skulle gå greit å få kjøpt den, bare de har størrelsen jeg skal ha da…… 

Jeg var ute og handlet etter Mats ble levert i barnehagen og fikk handlet litt til huset også. Jeg fikk kjøpt noen nye vårlige putetrekk til putene i sofaen som matcher gardinene. Nye lys og et par duker fikk jeg også handlet. Det er så deilig å kjøpe ting med sommerfarger igjen! Og det er veldig deilig å rydde bort vinteren og få frem friske fine sommerfarger i huset igjen;)

Elias har hatt med seg en klassekamerat hjem etter skolen i dag, og etter besøket dro hjem kjørte vi Sander til treningen hans. Så tok Elias, Mats og jeg turen innom Rygge storsenter og Obs og fikk handlet pensko til Elias og blinkesko og sandaler til Mats. Og på vei ut av Obs snublet jeg over en dress og dro den med meg og ba en stille bønn til Gud om at den skulle passe Sander (hihi, ja noen ganger må man be en stille bønn) En kjapp tur innom skobutikken og så var pensko til Sander også kjøpt (noe som krevde enda en stille bønn) Og jeg har tydeligvis vært ganske så snill i det siste, for både dress og pensko passet til Sander. Det vil si null bytting!!! Hoho, hvem skulle tro det??? Ikke jeg ihvertfall!! Det eneste var at den ene knappen på vesten til dressen var ødelagt, men jeg fant en helt lik knapp i knappekoppen min og den er allerede byttet ut:)


Mats er klar for mai-fest i barnehagen til onsdag:) Han gleder seg veldig til at han skal få ha på pensko i barnehagen. I år ble antrekket veldig….. sort….. Hihi, men jeg elsker selebuksa og med Emilcaps blir han veldig fin. Så blir det mer farger på 17. mai;)

Løvetannen står i full blomst nå og det er fint å ta bilder med de nå;)

I kveld fikk Karina plutselig øye på et pinnsvin og vi gikk ut på jakt så vi fikk tatt et bilde av den. Så fin den var! Det er ikke ofte vi ser pinnsvin her (bortsett fra de som ligger ihjelkjørt i veien) så det var veldig stas å se på den der den gikk litt rundt i alle retninger;)

I morgen har Mats fri fra barnehagen (igjen) og vi skal kose oss hjemme. Nå går ukene fort altså. Herremin, nå er det snart sommerferie fra skolen. Bare 6 uker igjen……..