Deilig med sommer

Det ble ikke noe barnehage på Mats på mandag. Han våknet sent og solen skinte ute. Så da lot jeg han sove videre og da har nok han hatt sin siste dag i barnehagen før ferien. I morgen meldes det om fint vær og kveldene blir sene her i huset og da vil jeg ikke vekke Mats bare for å få han i barnehagen. Så da blir det lang ferie på han også. Tipper at han kanskje begynner i barnehagen igjen siste uka før skolestart. Men jeg ser an vær og vind;)

I dag har det vært nydelig vær!!! Endelig, nå var det på høy tid at vi fikk en skikkelig sommerdag igjen. Men selvfølgelig så måtte vi ut for å ordne pass til Karina og Mats….. Jeg så ikke så lyst på det prosjektet siden mange sa at vi måtte regne med en laaaaang ventetid siden vi ikke hadde bestilt time. Men vi ble veldig positivt overrasket og vi ventet i “bare” 45 minutter før det var vår tur:) Så nå er det bare å vente på at passene kommer i posten:)

Selvfølgelig så ble det jo noe krøll med dette prosjektet også. For da det var Karina sin tur til å ordne med pass så sier damen vi var inne hos at vi må levere passene hun har hatt tidligere??? Hæææææ??? De har vi jo fått spørsmål om vi vil ha med hjem da vi har ordnet nye pass, men ifølge damen så hadde ikke passene blitt makulert……. Karina fikk pass første gang i 2004, så i 2007 og de to passene var ikke merket som makulert….. Og hvis man mister passene sine to ganger så fikk man visst pass med begrenset varighet? eller noe sånt….. Men vi har alltid tatt med gamle pass hjem og da blir de jo klippet over og tatt hull i. Men det har de tydeligvis ikke fått med seg. Men det ble skrevet en rapport hvor det ble skrevet hva som antagelig har skjedd og det ble sendt inn og vips så ordnet alt seg;) Hehe, det er så typisk at slike ting skjer oss;)

Sander og Elias var på besøk hos mormor og morfar mens vi andre ordnet med pass i dag og de koste seg veldig der. For når man er på besøk hos mormor så blir det servert både brus og ostepop selv om det er hverdag:o Og siden de koste seg der tok vi andre turen innom mækkern og tok en kjapp middag der før vi hentet gutta på vei hjem:) Og siden det var null vind og sol fra skyfri himmel så svingte vi oss rundt og pakket med oss litt vann og noe å bite i, smurte barn med solkrem og traltet av sted med båten på slep. Men jaggu blåste det ikke opp på den tiden vi brukte på å bli klare og solen forsvant:o Er det mulig liksom??

Men vi fikk en fin tur allikevel. Vi fikk litt sol, gutta badet og vinden løyet fort. Og det ble sent før vi var hjemme igjen…… Og i skrivende stund maser Mats om at han ikke er trøtt…… Jeg bør egentlig dra han opp litt tidligere på morgenen…….. Og Kim-Andrè sitter her og plager pappaen sin bare for morro skyld…… Haha, sånn er det når vi har unger som sover alt for lenge ut på dagen=/


Kjapp middag i dag;)

Tro meg, dette bildet lyver litt for det ser ut som om de koser seg, haha:)

Og her hakker Sander tenner:D

Så var det tid for boccia:)

Mats hev kulene høyt og lavt, hihi:)

Og engasjementet var stort;)

Det er alltid greit å ha en bror, eller 3, hehe. Bare 2 av de som var med da;)

Deilig varm sand……

Og så møtte vi på en svanefamilie og den ene svaneungen hadde blitt angrepet av et eller annet. Hele halsen var blottlagt og det hang en dunete klump på siden som antagelig var huden som var revet av:(( Huff, slikt er aldri gøy å se, men lite man får gjort. Vi hadde ikke fått tak i den for svanemor og svanefar passet veldig på. Og de svømte videre ganske fort og ble borte. Ungen så egentlig uberørt ut, men det må da ha gjort vondt=/ Jeg håper at den overlever…..

Vi har planene klare for morgendagen. Vi skal kose oss her hjemme frem til mannen kommer fra jobb og da skal vi være ferdig pakket for en tur i Vansjø. Vi gleder oss allerede;)

Klare for Sabeltann

Nå ser det ut som om mange av de faste leserne her inne har pakket kofferten og dratt på ferie. Statistikken viser stadig færre lesere og jeg ser at jeg har flere lesere fra utlandet enn vanlig;) Her skjer det ikke veldig mye om dagen, og derfor blir det færre innlegg fra meg også. Dagene går med til alt og ingenting. Mye av det samme som går igjen dag inn og dag ut. Nå gleder vi oss til ferie. Men det er enda to uker igjen…….


Mats har fått fullstendig fotball på hjernen om dagen og skal gjerne ha på seg fotballdrakt hver dag. I går fikk han fotballsko og drakt og var veldig fornøyd med det;)

Fotballgutt i farta!!!

Haha, gjett hvem denne ballen nesten traff:o

Ungene har foreløpig ikke problemer med å finne seg noen å være sammen med. Noen er fortsatt hjemme, heldigvis. Vi kan jo ikke skryte av sommervær enda, og da kan det fort bli litt kjedelig……. Men dagene går og vi nærmer oss ferietid vi også:) Og vi har endelig bestilt en miniferie til Kristiansand! Vi skal være der i 4 dager og det blir vel to turer i dyreparken og så skal vi på forestillingen til Kaptein Sabeltann. Det blir nok veldig stas for Mats og jeg gleder meg veldig til å gi ha den opplevelsen:D Planen er vel å ta en tur med Kiel båten også, men den turen er ikke bestilt enda, for to av ungene trenger pass og vi vil ikke bestille før vi har vært og ordnet passene. Vi var selvfølgelig sent ute med å bestille time til å ordne pass og det var ikke time ledig før 14. juli:o Så vi må ta en drop in time til uka og krysser alt vi har for at ventetiden ikke er for lang…… Mats en nemlig en av de som trenger nytt pass……

Største storebror blir ikke med oss på ferie i år. Han har vært på sin egen ferie med en vennegjeng og har kost seg på en hytte en uke. Og selv om ikke det har vært all verden av varme så har solen skint og han kom hjem skikkelig sydenbrun…… Noen får lettere farge enn andre og han er jo en av de som får farge bare han sier hei til sola;) At han blir hjemme da vi andre drar på ferie er jo ganske greit i grunnen, for da slipper vi å hyre inn kattevakter:) Og huset blir ikke stående tomt heller. Men det blir jo litt rart og ikke ha med seg alle ungene på tur……

I morgen er det en ny uke og planen var egentlig at Mats skulle gå i barnehagen ut den uken. Egentlig så har jeg ikke satt han opp på ferie før om to uker, men jeg har sagt ifra at han kommer ikke til å komme den siste uka før han er satt opp på ferie. Men nå som det meldes om sol og varme så ser jeg ikke for meg at jeg kommer til å sende han i barnehagen på varme dager….. Så dagen i morgen er kanskje siste dag før ferie, jeg får se an været litt.


Elias var tidlig ute med å gjøre seg klar til skolestart igjen og har fått ny sekk og penal:)

Brillefin:B

Nå er jordbærsesongen endelig i gang!!!!!!!

NAMNAM:)

Endelig har vi kommet i gang med maleprosjektet vårt! Eller det vil si, mannen har kommet i gang. I går var vi ute og handlet inn maling (som forresten er latterlig dyrt), og i dag har den ene veggen blitt vasket og klargjort til maling. Og i morgen skal mannen jobbe overtid…… Og etter det er det jo meldt finvær, og da kan man jo ikke bruke ettermiddagen til å male, kan man det da?? Hihi, vi kommer aldri til å bli ferdig……… Jeg ser for meg at vi kommer til å møte sommeren neste år også med at vi må beise. Og det gnager oppi hodet mitt!!!! Materitt.no. Men vi blir vel ferdig en gang…… Så er det spørsmål om vi skal ta oss råd til å begynne og bytte ut sprossene på vinduene….. De er morkne og må byttes ut en etter en. Og det koster jo skjorta:o Vi ser at flere naboer oppover gata har tatt ned sine sprosser og det er vel samme grunn som her, altså sprosser som har sett bedre tider=/ Jeg synes at det blir så åpent og rart uten sprosser, men det er vel bare en vanesak.

Da var det et lite livstegn fra meg. Har du begynt ferie? Legg gjerne igjen et lite pip, nå er det så kjedelig å titte innom her siden det er så stille……. Dere kan gjerne følge meg på Instagram også, der heter jeg mortil5. Jeg har dabbet litt av der også, men jeg legger ut bilder jevnlig;)


I dag har det vært en slik dag……. Dårlig vær betyr mye innetid, og det er kjedelig. For både to- og firbente;)

God ferie til dere som går ut i ferie i disse dager;)

Viljestyrke

Da var jammen sankthans aften over og solen har snudd:o Og sommeren er liksom ikke helt i gang enda…… I dag har det buldret i det fjerne, men det verste været har holdt seg på avstand. Det er varmt i sola, men kaldt i skyggen….. Og dagene går……

I går, på sankthans aften, kom mannen hjem litt tidligere enn han pleier og vi grillet og koste oss litt på verandaen før vi trallet av sted med båten på slep. Målet var å kjøre litt rundt i sjøen og kanskje se et St.bål, det tror jeg ikke jeg har sett siden jeg var barn…. Vi koste oss på tur og gikk i land og slappet litt av med brus, potetgull og sjokolade. Det er deilig med slike avbrekk i en ellers litt ensformig hverdag;)


Vi måtte ta en familieselfie og sende til Kim-Andrè og spørre om han savnet oss:):):) (han gjorde forresten ikke det:p)

Og siden jeg var så godt i gang var det bare å fortsette:p

🙂

Det er midt i hekketiden til mange fugler nå og øya vi gikk i land på bar preg av fugleliv. Store og små, høylytte og på vakt. Ingen fikk komme og forstyrre de søte små dottene av dun som vagget rundt:) De var sååå søte disse små, ser du de?

Litt vind var det i går, men det gikk greit:)

Denne karen gikk rundt og ventet på at vi skulle miste noen godbiter;)

En fornøyd kar på båttur:)

Så forsvant solen og vi måtte pakke på oss både klær og pledd:) Og hvis dere ser nøye etter så ser dere et St.bål i bakgrunnen;)

Full fart på vei hjem;)

Mye forskjellig vær rundt omkring om dagen…..

Det ble sent før vi var hjemme i går kveld. Mats var ikke i seng før klokka var over ti…… Og det ble aaaalt for sent før jeg endelig dumpet ned på puta=/ Og her var det fest hos naboen og det var litt lyd utover de sene nattetimer….. Ikke noe sjenerende altså, mannen sov godt, men jeg skvatt til ved et par anledninger, hihi. Og så slo Mats til med et vondt ben i 4 tiden på natta:o  Jeg må si at det fristet ikke mye å vekke Mats i dag….. Det var helt stille i huset og jeg kunne veldig gjerne tenkt meg litt ekstra søvn. Men neida, her skulle hu mor ut på joggetur……. Og jeg som hater å jogge…… Viljestyrke sier jeg bare, jeg er ganske egen når jeg først har satt meg et mål;)

Litt skryt

Første dag i sommerferien, jeg kan vel ikke skryte av at vi fikk sove så veldig lenge. Mats skulle i barnehagen, jeg skulle trimme og Sander og en kamerat lå i telt i natt og sovnet i sånn i 1 tiden og våknet klokka 6……. Og de snakket ikke akkurat lavt…….. Jeg døste av litt nå og da, men plutselig våknet jeg av at de var på kjøkkenet og ordnet seg frokost. Og klokka 8 var de ute av døra igjen:o Altså, de skulle ikke sove bort ferien akkurat i dag;) Sander har vært litt hit og dit i dag og Kim-Andrè er på sin egen lille ferie. Han er på hyttetur med en vennegjeng på 16 stykker, jeg tenker at de har det helt greit sammen:) Han blir borte en uke og det blir godt for han å komme seg litt bort fra søsken som bråker litt mer enn han setter pris på innimellom;)

I dag har det vært skikkelig norsk sommer her. Jeg jogget i regnvær, men jeg trosset det dårlige været og det var faktisk ganske deilig å jogge i regnet. Jeg var optimistisk og tok på meg shorts etter dusjen, men måtte bare innse at det ble for kaldt….. Etter langbuksa var på kom solen og det ble for varmt og shortsen kom på igjen…….. Det har buldret i det fjerne, solen har skint og det har vært varmt, og det har regnet annenhvert minutt på ettermiddagen. Det blir vel en slik sommer…… *sukk*

Så må jeg bare skryte litt. For Mats har blitt så flink til å regne. Han klarer å regne alle pluss regnestykkene opp til ti. Jeg ble veldig overrasket da han sa et pluss stykke og trodde han klarte det bare fordi det var enkelt. Men etter å ha “hørt” han i flere regnestykker så ser jeg jo at han teller på fingrene sine og jeg er veldig imponert. Kanskje de har lært det i barnehagen? Jeg har glemt å spørre…… Men se så flink *stolt mamma*

video:img0825

Mats har mast på at han vil ha på seg fotballdrakt og etter barnehagen i dag fikk han den endelig på:) Stolt gutt!!
Elias har kost seg i bursdag i ettermiddag, nå er det vel en pause for hans del. Mann har jobbet lang dag og nå gleder jeg meg til en rolig dag i morgen. Mats har fri, det er St, Hans og vi skal kose oss litt ekstra. Tenk om vi kunne tatt en tur med båten på kvelden da, det hadde vært gøy:) I dag har det blåst veldig lite og jeg krysser fingrene for at det gjør det i morgen også:)
Nå skal mannen få overta pc’en min så jeg får installert den nye mailen min. For noen rotehuer, vi burde jo ordnet det før den gamle sluttet å virke=/ Vi oppdaget akkurat at vi har fått nytt telefonnummer også…… Vi har fortsatt hustelefon og det gamle nummeret forsvant med Telenor. Haha, vi burde jo skjønt det selv om vi ikke fikk det opplyst……. Og mobilen min vil fortsatt ikke motta bilder på mms. Og der har vi ikke byttet noe leverandør!!!! Hva skjer med det da??
 

Nattinatt<3

 

 

Endelig…….

Endelig så er det ferie!!! Juuhuuu, det skal bli så godt:) Jeg hadde mitt siste oppdrag som klassekontakt i går og nå er jeg ferdig for denne gang. Så får vi se om det blir en ny runde da Mats begynner på skolen…… Det er jo egentlig veldig hyggelig å være det. Litt rart å tenke på at jeg er ferdig med to år alt…… Men det skal bli helt greit å slippe å planlegge og ordne med barnevakt hver gang det er FAU møter:)

I går ble det enda en kveld uten tv signaler på oss her i huset. Men det er sommer og nada å se på allikevel så det gikk helt greit. Litt rart blir det, for det blir så stille uten tv’n på…… Men vi fant ut at vi har jo tross alt Netflix så etter hvert fant vi oss en dårlig film som vi sovnet fra begge to:p. Det er Karina og Sander som er mest ivrige på å bruke Netflix, jeg har aldri tittet innom der en gang. Ikke da det står på tv når ungene ikke har klikket seg ut derfra engang:o

Jaja, så ble jeg litt kjent med Netflix jeg også da. Kanskje jeg tar turen innom i løpet av sommeren og begynner å se en serie…?? Jeg fikk noen tips i går på bra serier;) Egentlig burde vi ha bestilt oss ferie i går når vi allikevel ikke hadde noe å se på, men det tenkte vi ikke på…… Vi har vel bestemt oss for at det blir en tur til Kristiansand og dyreparken. Showet til Kaptein Sabeltann har vi også bestemt oss for at vi skal se. Nå er det bare å få ut fingeren og få bestilt….. Det går ikke så fort med ferieplanene i år. Kanskje fordi jeg i det lengste håpet på at vi skulle hoppe på en sydentur, men det ser ut som om alt håp er ute:( 

Denne sommeren ser ut som om den blir kald og våt…… I dag har det riktignok vært ganske varmt og vi tok oss endelig en tur ut med båten:) Det var knallblå himmel og deilig på formiddagen og vi smurte oss inn med solkrem og pakket med oss noe mat og drikke. Og da vi kom frem var solen mer bak skyene enn foran….. Hihi, ikke det at solen noen gang er foran skyene, men dere skjønner? Og jeg bannet over at solen hele tiden var bak skyene der jeg lå og prøvde å få noen solstråler på den kritthvite kroppen:o

Men det ble en fin tur allikevel. Ungene bada, fiska og koste seg med medbragt mat og drikke. Og det var jo deilig med en luftetur med båten også, selv om det ble type gåsehud når vi kjørte i full fart….. Brrrr, norsk sommer…… Jeg håper at det stabiliserer seg snart slik at vi får noe sommer før høststormene setter inn. For nå går det fort frem til høsten. I stad snakket vi litt om når vi voksne skal få tatt oss en helgetur sammen med et vennepar (jentene våre har kastet oss ut en helg) og det er ikke mange helgene som er uten planer for begge oss parene. De har jo ferieplaner, vi har ferieplaner, ungene skal litt bort og det skal passe for barnepiker for vår del. Hoho, det er bare å svinge seg rundt og få noen planer ned på papiret så det ikke bare koker bort;)

Jeg slenger med noen bilder fra turen i dag, men kommer til å redigere litt bare jeg får bildene Ole tok med sin mobil mens jeg lå og prøvde å få litt sol på kroppen. Han har prøvd å sende de til meg, men jeg har enda ikke mottatt de. Ikke går det å sende de til meg på mail heller for jeg har ikke noe mail lenger siden vi har byttet fra Telenor til NexGenTel. Vi tenkte ikke på at mailen min er gjennom Telenor og da vi sa opp avtalen med de så forsvant plutselig mailen min også=/ Skikkelig klønete!!! Men heldigvis er det ferie fra skolene, det er derfra jeg får flest viktige mail. Så får vi bare ta jobben med å sende ny mailadresse rundt, bare jeg får ordnet meg en da:p Flere blider blir lagt til bare jeg får de;)


Et deilig??? bad:)


Det her så varmere ut enn det egentlig var:o

Ikke dårlig at koppen matcher antrekket:p

Kos<3

En som er glad for at det er ferie;)

Karina slet seg gjennom dagen, hihi:D

En som er glad i å kjøre båt;)

Har du noen gode tips på hva jeg kan se på Netflix i sommer?

Det måtte jo skje oss

Da ser det endelig ut som om ting roer seg litt igjen. Nå er jeg i grunnen ganske sliten av alle avslutningene og alt som skal skje i slutten av skoleåret. Det har vært unger hit og dit og festligheter i det uendelige, så nå skal det bli helt greit med litt roligere dager. Bare en skoledag igjen før alle skolebarna har ferie. Jeg kan nesten ikke tro at det er sommerferie alt nå:o Og hvor er sommeren? Ikke her iallfall:p

I går var det avslutningene til Karina og Kim-Andrè som sto for tur. Det ble en sen kveld på Karina og meg siden det tok litt tid når så mange elever skulle få vitnemålet sitt levert på scenen. Det var hele 6 klasser på trinnet til Karina. Så det var godt med folk på avslutningen…… Mat og kaker sto på rekke og rad og jeg orket ikke en gang å tenke på å stille meg i kø for å hente mat enda det var alt for lenge siden jeg hadde spist=/ Men pyttpytt, jeg overlevde. 


Dårlig bilde, men Karina står midt i bildet….. Vi satt langt ifra scenen og da Karina kom opp og fikk vitnemålet sitt så ble bildet selvfølgelig uklart, for det stakk hoder opp foran….. Og etterpå fikk jeg ikke lov å ta bilde av henne:( Skikkelig nedtur…….

Kim-Andrè klar til å motta sitt foreløpige vitnemål (de mangler eksamenskarakterene sine enda)

Sander sin klasse overnattet i telt i natt og det hadde visst gått ganske bra. De hadde selvfølgelig “døgnet” og det var en trøtt gutt som kom hjem og sovnet som en stein. Det tydet vel bare på at de har hatt det gøy:) All ære til lærerne som stilte opp på overnattingen og holdt ut en hel natt med denne aktive gjengen!

Det er litt rart å ha hele tre avgangselever…… Det rareste er vel at Sander er ferdig på barneskolen. Jeg satt akkurat og så igjennom bildene fra avslutningen og tittet litt på gruppebildet fra 1. klasse…… *Snufs* så små de var da, og så store de har blitt nå…… Det er godt det går fremover, men det er litt vemodig at han er ferdig på trygge gode Vang skole=/

I dag var siste dag med full fart. Jeg har ordnet et siste oppdrag som klassekontakt (må bare levere i morgen), mann har jobbet sent og Elias har spilt sin siste fotballkamp før ferien. Så nå er jeg skikkelig klar for ferie fra aktiviteter, lekser og alt annet som følger med. I dag har jeg vært skikkelig trøtt og sliten=/ Det har vært 100 ting å huske på og det blir jeg så sliten av=/


Noen har fått sjokoladekake:o

Ellers så måtte det jo skje noe krøll for oss, slik det ganske ofte gjør…… Vi har byttet leverandør for fibernettet her. Vi har hatt Telenor (som har hatt monopol på fibernettet) som leverandør, men nå som det er åpent marked så fikk vi et mye bedre tilbud på tv bokser og internett av en annen leverandør. Det er bare det at den nye leverandøren hadde sendt ut en mail til Ole om byttedato og når signalene fra Telenor skulle stoppes. Men den mailen hadde feil bokstav i seg og vi fikk den aldri….. Så da vi fikk hentelapp på de nye boksene på posten så stresset ikke vi med å hente de siden dagene har vært fulle og vel så det. Men i dag var det ingen tv signaler og ikke internett=/ Og det hadde jo sin enkle forklaring at Telenor hadde fått beskjed av den nye leverandøren at de skulle stoppe signalene sine i dag. 

Jeg skal si deg at Kim-Andrè var kjapp med å kjøre til posten for å hente de nye tv boksene:p. Men tror dere ikke at det var noe feil med sendingen til oss da?? Haha, selvfølgelig måtte det skje oss! De hadde sendt to bokser for lite, og selvfølgelig var det den ene PVR boksen vi skal ha i stua som ikke var sendt……. Det betyr, ikke noe tv på oss før den kommer=/ Forhåpentligvis kommer den med ekspresslevering på døra i morgen. Hvis ikke har vi ikke tv i morgen heller….. Heldigvis fikk vi router’en så vi har fått koblet til internett:)

Noen flere som gleder seg til roligere dager?

Travle dager

Det er travle, men veldig fine dager nå. Både i går og i dag har vi vært på avslutninger. I går med trinnet til Elias og i dag med trinnet til Sander. I går skulle vi samles på en strand og grille og kose oss litt sammen. Vi skulle også takke den ene læreren for tre fine år og ønske henne lykke til videre. Neste år skal hun ha andre elever og det er alltid litt vemodig og trist når vi må ta farvel…… Men heldigvis så har vi fått en super lærer som erstatter henne barna har hatt nå i tre år. Og den andre læreren på trinnet fortsetter et år til;)

Vi hadde selvfølgelig kjøpt inn en velfortjent gave til læreren  som slutter og et fantastisk fint kort ble lest opp av en av elevene. Snakk om å stå med klump i halsen……. Tårene var ikke langt unna…… Det ble lest opp noen flotte ord til en flott lærer og teksten i kortet passet til både lærer og gave. Snakk om å være god til å formulere seg. Tror nesten det er noe av det mest rørende jeg har hørt bli lest opp i løpet av de mange avslutningene vi har vært på:)


Elias badet på avslutningen i går:o Man kan vel ikke si at det var for at det var deilig å avkjøle seg. Det blåste friskt og var kaldt i luften. 15 grader i vannet var det vel…… Tror jeg venter enda litt lenger før jeg gidder å stikke stortåa ut i vannet jeg;)

Ååååååh, så deilig det var:o

I dag var det på nytt klart for enda en avslutning, og i dag var det klassen til Sander som skulle ha sin avslutning. Den siste på Vang skole… De hadde øvet inn “Grease” og de var sååååååååå flinke. De sang og danset og jeg slet med å holde tårene tilbake……. Så store de plutselig virket:o Våre barn er nå klare for ungdomsskolen! Helt vilt å tenke på at mitt tredje barn er ferdig på barneskolen. 

Etter forestillingen var det klart for kaffe og kaker på klasserommet. Kim-Andrè og Karina var med og så på forestillingen, men måtte gå hjem da den var ferdig for det var bare foreldre, klassens elever og ansatte på skolen som fikk være med på siste del. Litt klønete for oss som ikke bare kan sende unger hjem…… Karina og Kim-Andrè kunne selvfølgelig bare gå hjem etter forestillingen, men det hadde vi ikke fått til med Mats. Elias kunne jo også bare ha gått hjem med storesøsknene sine, men Mats hadde nok ikke godtatt det…… Han er veldig pappadalt når Ole er hjemme. Så da valgte vi å ha barnevakt her hjemme og lot Elias og Mats være hjemme:)

Det var en høytidelig stund med taler fra både rektor, lærere og elever. Det er to lærere på trinnet og de hadde laget en fortelling om elevene sin “reise” gjennom barneskolen. Mye humor, men noe underliggende alvor……. Utrolig kreativt av lærerne og vi lo godt opptil flere ganger. En verdig og fin avslutning for elever, lærere og foreldre:)


I dag skulle vi ha med fruktfat;)

De tøffeste gutta i by’n! For en fantastisk forestilling, terningkast 6:)

Lærerne hadde tatt bilde av alle elevene og så hadde elevene fått i oppgave å skrive noe positivt om hverandre. Og Sander fikk mange fine komplimenter;) 

Tenk at Sander er ferdig på barneskolen….. 

Ellers så går dagene i ett her. Karina slutter aldri når hun pleier om dagen og da må jeg hente henne…. Eller må og må, hun kan godt gå. Men det er mye lettere å ringe mamma og spørre om jeg kan hente henne;) I går sendte ho meg en melding hvor ho lurte på om jeg kunne hente Helene (venninnen hennes) og henne og kjøre de til et kjøpesenter. Da jeg kom til skolen fant jeg de ikke……. Jeg sendte Karina melding og lurte på hvor da var, og de var hjemme hos Helene……. En liten detalj Karina glemte å fortelle meg, hihi:p

Dagene går så fort når det står så mye på timeplanen her. Jeg synes at jeg løper rundt hele tiden jeg…… Hvordan får dere tid til alt dere som jobber? Nå skal det jo som regel medbringes kake/mat til alle disse avslutningene og jeg synes ikke jeg gjør annet enn å handle og ordne om dagen. Det er så mye som surrer rundt i hodet mitt nå for tiden, 1000 ting jeg må huske…… Avslutninger, “unormale” skoledager, gaver skal handles inn og overleveres, og alle de vanlige gjøremålene skal også huskes og gjøres…… Og så er det 5 barn i hus som krever sitt…… Denne uka er smekk full helt frem til lørdag. Det går i ett. Og i natt slo Mats til med voksesmerter igjen og jeg fikk ikke sove før klokka ble nesten 3…… Nå gleder jeg meg virkelig til roligere dager hvor ikke hjernen min er full av “jeg-må-huske-jeg-må-rekke-jeg-må-forte-meg-å-gjøre” ting:o


Siste innsats med lekser skal også bli klemt inn i en hverdag hvor det skjer noe hele tiden…… Pjuh, hva man skal rekke i disse travle avslutningstider!

I morgen er det avslutning for Karina og Kim-Andrè og Ole og jeg må dele oss. De to minste må ha barnevakt og Sander skal overnatte med klassen sin. Jeg gleder meg til Karina sin avslutning, og er litt skuffa for at jeg ikke får blitt med på Kim-Andrè sin….. Men slik er det, man kan ikke få med seg alt alltid;)

Sommerfest

Da var jammen helgen over igjen og vi er snart i gang med siste skoleuke før det er ferie. Disse ukene bare flyr forbi….. Snart snur jammen solen også=/ Og vi har enda ikke vært ute med båten en eneste gang:o Ikke normalt til å være oss. Men så er jo helgene travle og det er som regel noe som skjer. Så det er kanskje like greit at sommeren ikke har kommet enda?? Nææææh, vi hadde nok fått klemt inn en båttur i ny og ne om sommerværet hadde kommet;)

Uansett så roer ting seg snart. Bare en uke igjen før det er ferie. Det blir en hektisk uke, men går vi inn i feriemodus. Kanskje vi endelig kommer i gang med å male huset også? Vi hadde en plan om å starte tidlig med å male slik at vi skulle bli ferdige før sommeren kom. Ja, sommeren har jo enda ikke kommet, men planen var at vi skulle være ferdige nå da….. Men ukene flyr og det har skjedd så mye at det ikke har vært noe tid til overs til å male noe hus. Været har jo heller ikke vært på vår side…… Men nå som vi starter sommerferie fra skole og aktiviteter så hjelper det vel. Nå er vel målet å få malt huset ferdig før høsten setter inn. Hihi, vi skal vel være lykkelige om vi får til det;)

I helgen har vi kost oss, gjort unna nyttige ting og sikkert gjort masse unyttig også. Lørdagen ble brukt til å dra på handletur alle sammen (bortsett fra eldstemann da). Det er jammen ikke hverdagskost for oss å dra på handletur sammen. Som regel handler jeg helt alene……. Men nå skulle ungene ha nye sko og da må de være med for å prøve! Resten av dagen gikk med til å rydde i klesskapet til Elias og Mats. Så nå vet jeg hva de trenger om sommeren plutselig dukker opp. Hehe, bedre sent enn aldri;)

I dag har vi vært på sommerfest. En hyggelig dag med familie<3 Og endelig så det ut som om værgudene var snille med oss. Vi våknet opp til sol og blåååååå himmel og gjett om det var deilig!! Vi pakket med oss unger i to biler (Ida skulle også være med oss, derfor 2 biler). Vi klarte å komme oss av sted til oppsatt tid og vi lå godt an til å komme i tide til festen skulle begynne. Helt frem til vi sto bom fast i kø……. Og der sto vi en god stund=/ Men vi kom oss frem en halv time forsinket og kom til dekket bord. Noe så deilig! Jordbær, frukt, kaker, is…… Mmmmmm, store og små storkoste seg!


Sol og sommer:)

Mats er så glad i kusina si<3

Fineste jenta mi<3

Bryggekos:)

Tante og Karina:)

De store båtene må vi se på hvert år:)

Så var det endelig tid for å bade!!! Dagens høydepunkt:)

Mats og Kim-Andrè koste seg i vannet:)

I år ble det en båttur også;)

Og så kom f”’ meg regnet:/ Heldigvis var vi ferdig med å grille og som dere ser er stemningen på topp til tross for et skikkelig regnskur;)

Vi har nok en gang storkost oss sammen med familien. En flott dag! En fin tradisjon å møtes til sommerfest, vi ses jo alt for sjeldent! Det er så koselig å se hvor mye ungene vokser for år til år. Vi skravler og koser oss og jeg har iallfall hatt en toppers dag;)

Nå er det bare å lade opp til uka som kommer. Vi sparker i gang med avslutning for klassen til Elias i morgen (mandag) hvor vi skal takke en av lærerne for 3 flotte år. Vi mister henne neste år, men en god erstatter er på plass:) På tirsdag er det høytidelig avslutning for klassen til Sander, de er avgangselever. Onsdag er det avslutninger for både Kim-Andrè og Karina, og de er jo avgangselever de også. Sander skal også av sted til overnattingstur med klassen sin. Elias har også trening, men den får vi ikke til……. Og torsdag er det fotballkamp for Elias, den siste før ferien:) Vi må ha barnevakt både tirsdag og onsdag…… Pjuh, litt av en uke, vi kommer ikke til å kjede oss;)

Snart helt i mål

Eksamen er over og takk og lov for det. Herregud, jeg blir jo like nervøs som ungene……. Og det er ikke bare bare å bo i hus med to eksamenlesende, humørsyke ungdommer=/ Baah, det går opp og ned her i verden…… Men nå er det hele over og vi er snart helt i mål! Karina knallet til med en 6’er og Kim-Andrè fikk en 4’er og burde være veldig fornøyd med det. Men er han det da??? Høhø, neida det er han selvfølgelig ikke. Man samler jo faen ikke på 4’ere var det jeg fikk til svar da jeg sa at det var en veldig bra karakter i et fag med så “tungt” stoff….. Og han kommer liksom ikke helt over at han kom opp i et fellesfag (disse fagene som alle må ha heter visst fellesfag) og ikke i et fag han hadde valg selv (husker ikke hva det kalles) Ønsket hans var økonomi, der hadde han nok siktet mot en 6’er han også, Han liker det faget og har gjort det bra der, det har han ikke fra meg iallfall, hahah=)

I går var vi på sommerfest i barnehagen. Det var strålende sol og vi hørte ungene synge før vi grilla, skravla og koste oss litt før vi løp hjem og fortsatte med gjøremålene her hjemme. Dagen i går var så travel…… Noen dager altså…… Men det var koselig å få med seg sommerfesten og prate med andre foreldre i barnehagen. Og det er så rørende å se og høre disse små som synger så fint:) Neste år er Mats som har sin siste sommerfest i barnehagen;)


Fine barnehagegutten vår:)

I helgen har vi planer om å kose oss og stresse ned. I morgen er det helt greit for meg om solen er borte på formiddagen så jeg kan bevilge meg en lat morgen med god samvittighet. Men så tar jeg gjerne litt sol igjen. På søndagen skal vi på den årlige sommerfesten med svigerfamilen. Da er søknad på sol og sommer levert inn til værgudene og jeg regner med at de for en (jævla) gangs skyld innvilger søknaden!!! Som regel er det varmt både før og etter sommerfesten, men akkurat den dagen sommerfesten er så får vi regnbyger, kaldt og forblåst vær=/ I år vil vi ha sol! 


Mats sovnet som en sten etter barnehagen i dag og var ikke til å snakke til på lang tid etter jeg fikk ristet liv i han=/

Har du hatt sommervær i det siste?

Mye spenning

Denne uka har vært og er preget av mye spenning. På mandag var jeg på foreldremøte på ungdomskolen og fikk vite den nye klasseinndelingen til trinnet til Sander. Han går over på ungdomstrinnet neste år og klassen fra Vang blir delt opp neste år. 6 klasser blir det på trinnet, men siden vi bor langt unna og er avhengig av buss så blir klassene delt inn i to grupper igjen slik at de som tar buss samles i tre klasser. Sander hadde ønske om å komme i klassen til 3 elever fra sin klasse og kom i klassen til alle tre. Han var veldig fornøyd med de han kom i klassen til og gleder seg til å bli ungdomsskole elev;)

Mannen i huset har vært på farten et par dager igjen og jeg har styrt heimen så godt jeg kan. Mandag trengte jeg litt hjelp siden jeg skulle på foreldremøte. Det blir alltid ekstra sene kvelder på meg når jeg må ha hjelp på slike kvelder. Barnevakten tar jo ikke alt det andre jeg gjør før ungene legger seg og det må jeg da ta etter unger er i seng. Jeg merker at jeg gleder meg veldig til roligere dager nå snart…….


Litt ekstra kos må til noen ganger:)

Ikke lenge til jordbærsesongen er i gang nå og det gleder vi oss til;)

Nammis:)

Tirsdag fikk Karina sitt trinn endelig vite hva de skulle komme opp i muntlig eksamen. Nå var det alt for mange spekulasjoner og tolkninger av alt mulig rart. Karina har hatt med seg bøker hjem og har lest seg litt opp i fag hun trodde hun kom til å komme opp i. Men til syvende og sist så kom hun opp i et fag hun ikke trodde hun skulle komme opp i, nemlig samfunnskunnskap. Det var helt greit for henne. 

I dag (onsdag) var første trekning for avgangselevene på skolen til Kim-Andrè. Han var så skråsikker på at han skulle komme opp i økonomi, som ikke skulle trekkes før i morgen, og ble veldig overrasket over at han kom opp i historie. Han var sikker på at han bare skulle sjekke på nettet i dag at han ikke hadde kommet opp og legge seg til å sove videre, men så feil kan man ta. Grunnen til at han trodde at han skulle komme opp i økonomi var at det var bare 6 elever som ikke hadde kommet opp i det faget i skriftlig eksamen og da regnet han med at han skulle opp i muntlig eksamen. Men så ble det historie…….. Og det falt ikke i smak=/

Det positive med at Kim-Andrè kom opp i historie er at han blir ferdig før helgen. De andre fagene har ikke eksamen før mandag (og tirsdag for de som ikke blir trukket ut før på fredag) Men har har det vært høylytt uffing og klaging i dag…… En positiv ting til er jo at samfunnskunnskap og historie henger litt sammen. Så i kveld har Karina “lært” opp Kim-Andrè da hun har sittet og øvd og “fremført” for oss. Det ble en laaaang kveld med foredrag fra “frøken-jeg-vil-ha-aaaaalt-på-stell”.  Jeg tipper at ho kommer til å klare seg helt greit i morgen.


Høy arbeidsmoral i dag;)

Det blir spennende å høre hva Karina får på eksamen i morgen. Og i morgen kveld regner jeg med at vi sitter her og hører om historie hele kvelden. Så er det Kim-Andrè sin tur på fredag. Til neste uke skal visst Karina få eksamenskarakteren i skriftlig eksamen, det er mye spenning i hverdagen nå. 

I morgen skal vi på sommerfest i barnehagen til Mats. Og neste uke er det avslutninger for Elias, Karina, Sander og Kim-Andrè. Så skal Sander på overnatting med klassen og Elias skal spille kamp. Litt av en kabal skal legges for de dagene. Ole og jeg må dele oss for at vi skal få med oss alt og så må vi har barnevakt til de to minste to dager. Den ene avslutningen synes jeg ble veldig klønete lagt opp, men mer om det en annen dag. Nuh er det jammen natt igjen;)