Hva lurer du på?

Lurer du på noe? Jeg har fått spørsmål om jeg kan ta imot og svare på spørsmål, men nå som det er såååå lite kommentarer på bloggen så tenkte jeg at det kan være lurt å vente….. Men så er det så lite å skrive om nå om dagen så jeg tror jeg bare spør dere jeg, er det noe dere lurer på? Spør i vei, og er det spørsmål til ungene så kan jeg prøve å lurer ut noen svar fra de også;) Spør i vei, så svarer jeg ved en passende anledning:D

Høyt oppe

Her males det og det er jo ikke noe nytt. Dere er vel dritt lei av å høre om det…… Men ikke så mye mer som skjer her=/

De tre minste er på hytta sammen med farmor og farfar. De koser seg visst inne med ludospill mens det regner ute, og det elsker de jo alle sammen:) Og siden vi nesten har regnet bort her i dag så valgte vi å dele oss litt i dag. Eldstemann skulle ha seg noen nye klær til han begynner på markedshøyskolen og da må han jo ha litt hjelp. Da er mammaer gode å ha;)

Så vi to har faktisk vært på shopping i dag mens Ole og Karina har malt hjemme. Det er uansett begrenset hvor mange det er plass til der vi holder på under tak uten at vi skal gå i veien for hverandre, så da ble det slik i dag. Og som vi har handlet…….. På denne kjedelige regnværsdagen har mor og sønn klart å svi av nesten 10 000 kroner:o Er det mulig liksom??? Jodda, her ble det 3 bukser, 2 par sko, 5 skjorter, 1 t-skjorte og 3 pique skjorter. Og gutten visste godt hva han ville ha. Og det var ikke alltid vi endte opp med det billigste…… Det er godt det er salg om dagen sier jeg:o Handleturen avsluttet vi med å kjøpe et nytt skap som Kim-Andrè skal ha på rommet sitt siden han skal bytte seng og den nye sengen ikke har skuffer under seg slik den han har nå har. Da trenger han plutselig litt mer plass. Og tror dere jammen ikke guttungen (ja guttunge og guttunge) fant en råstilig ørnefigur han dro med seg da? Den var kjempefin, og litt dyr i mine øyne, så da måtte han dra sitt eget kort;)


Her ser dere hva jeg driver med om dagen. For en jobb!!! Altså, å male en vegg er greit nok, men å male mellom der…….. Gi meg styrke sier jeg bare…… Og d.u.m.m.e. som vi var så bestemte vi oss for å bytte fra mørkegrå vegger og lysegrått rundt, til det motsatte, altså lysegrå vegger og mørkegrått rundt. Skikkelig smart…… Da  vi malt to strøk overlalt……. Jeg har mast om å få bytte farge på huset, men det har jeg ikke fått lov til for da må vi være så nøye med å male to ganger over alt…… Det er akkurat det vi gjør nå…….. Herremin vi er lure=/ Jeg aner ikke hvor vi var da vi fant ut at dette var lurt……. Men det blir fint:)

Kim-Andrè fikk muligheten til å utfordre høydeskrekken sin og han tok malejobben som måtte tas fra taket:o

Samtidig målte vi hvor langt ned det er fra toppen av huset. Og det var visst mer enn langt nok ned i følge Kim-Andrè;) Her ser dere forresten hvordan huset ser ut før vi maler. Dette er den veggen vi gruer oss mest til å male. Tusen kriker og kroker, rekkverket rundt verandaen og så er det høøøyt opp til arken (der må vi ha lift)…. Til nå har vi malt bakveggen, så holder Karina på med sprosser, vi har begynt på sørveggen (inn mot det røde huset), men den er det så mye sol på og vi må ha overskyet og opphold for å male der. Vi har også malt toppbordet på sørveggen og nå holder vi på under tak på verandaen (der Karina står) Jeg tror at vi aldri blir ferdig……. Men blir det for mye sol fremover (det tror jeg ikke at det er stor sjanse for) så må vi begynne på nordveggen, der er det mye skygge (men den veggen må samkjøres med når vi skal male akren, for vi trenger lift til det høyeste på den veggen også). Vi må jo bli ferdige en gang, jeg må bare bli flinke til å se det vi har gjort, og ikke alt det som står igjen……. I natt drømte jeg om at det regnet alle dagene vi hadde leid lift:o Mareritt…….

Høyt oppe;)

Her ser dere hvordan fargene blir der det er ferdig:D

Viktig å ta pauser;)

Ole sin handel i dag……..

Kim-Andrè sin handel i dag:D

+ denne karen her da;)

I morgen er det bare å få på seg maleklærne igjen. Da er det meldt sol, så sørveggen må vi nok vente enda litt til med. Man skal jo ikke male når solen står på. Jeg ønsker meg overskyet vær uten regn jeg da……;)

Pakke ned, pakke opp

Jeg har ikke mer enn akkurat rukket å pakke opp etter forrige tur, så er det på tide å pakke ned igjen…… Nå skal de tre minste på hytta sammen med farmor og farfar, og det visste vi ikke noe om før på ettermiddagen i dag, så da var det bare å svinge seg rundt. Det blir så sene kvelder før vi voksne endelig kan sette oss ned, det skjer jo så mye hele tiden. Egentlig hadde jeg slått meg til ro med at ungene ikke skulle sove borte før vi voksne skal på tur igjen til helgen, men så ble det til det allikevel.

Vi fire andre skal konsentrere oss om å male mest mulig når de minste er borte. Det er jammen ikke lett å male med de minste surrende rundt oss. Det er alltid noen som krangler, vil ha mat, trenger hjelp, lurer på noe eller rett og slett skravler hull i hodene våre (Mats). Men vi skal også kose oss litt ekstra, men det forteller jeg mer om i et annet innlegg;)

I dag har Ole, jeg, Kim-Andrè og Karina vært i sving. Og i dag har vi igjen gjort masse forberedelser før vi kan male resten av huset, eller jeg og Karina har vel gjort andre ting, men gutta har klargjort huset for mer maling. Ole sprøytet på alge og soppemiddel på veggene i dag, og da måtte jeg vaske vinduer igjen, siden dette middelet sprutet på vinduene:O Faen altså, jeg som vasket alle vinduene etter Ole vasket huset. Neste gang må vi huske at det ikke er vits å vaske vinduene før dette middelet er sprøytet på!!! 

Gutta har virkelig fått smake litt på det at det ikke nødvendigvis er det å male som tar lengst tid. Ole har sprøytet på dette middelet og pusset ned toppbordet på et alt for langt rekkverk. Der hadde malingen flasset av og da må det pusses…….. Kim-Andrè har grunnet der Ole har pusset og så har han prøvd å få bort maskeringsteipen som vi har vært alt for sene med å ta bort. Vi har maskert på verandagulvet for ikke å søle så mye maling, men siden det har regnet og vi har latt den ligge på så lenge, så var det umulig å få den bort, og når vi fikk den bort så satt limet igjen på gulvet:p Heldigvis så er det ingen krise siden vær og vind kommer til å gjøre sitt i løpet av vinteren og neste år skal gulvet males lysere før sommeren er her. Som jeg gleder meg til vi skal dumpe ned i våre nye go’stoler og nyte synet av nymalt hus og verandagulv!!!! Og da skal vi få mer sommer enn vi har fått i år!!!! 

Men nå må jobben gjøres før vi kommer så langt og i morgen er alle vi fire klare til å male. Endelig!!!! Nå er det bare en vegg igjen som skal vaskes og den skal vaskes på en regnværsdag. Jeg tipper derfor at det ikke blir lenge før hele huset er vasket og klart:p Nå har vi i grunnen noe å gjøre i all slags vær tror jeg. Om solen skinner kan vi male fremsiden av huset før før solen kommer dit og når den kommer dit er det skygge andre steder, regner det kan vi male under tak, både på verandaen og ved inngangspartiet, og er det overskyet kan vi male hvor vi vil. Snakk om heldiggriser, hoho;)


Vi hadde lovet Mats at vi skulle bygge opp en av pakkene med lego han kjøpte på turen i dag, så vi har kost oss litt med det i kveld. Tiden løp fra oss igjen, og derfor ble det sen kveld på han i dag……. Igjen……

Mor har vært på mat shopping i dag helt alene og det var i grunnen ganske så deilig;) 

Hjemme igjen

Da er vi på plass hjemme igjen og det er vel på et måte litt deilig. Denne ferien er litt smårotete synes jeg i og med at vi er frem og tilbake på småturer. De to siste årene har vi alle dratt 2 uker til syden og ellers så har vi holdt oss rundt dørene hjemme. I år er det flere småturer, og det er fint det også, men det blir mye pakking…… Jeg pakker ned, pakker opp, vasker og rydder på plass……. Og det er alltid noen hjemme her, og da trengs det litt rengjøring innimellom også=/ Så i dag tok det ikke langt tiden etter vi hadde kommet hjem før jeg tok på meg husmorrollen igjen og fant vaskebøtten. I morgen må kjøleskapet fylles opp, der er det ganske dårlig utvalg av mat nå, og så håper vi at vi kan male litt igjen. Mannen har vært ute og fått sprayet på noe soppmiddel i dag så da bør vi være klare i morgen igjen. God ferie liksom:o 

Vi har hatt en fin tur med Color Fantasy. Litt forskrekket ble vi da vi ankom parkeringshuset og mannen plutselig husket at vi hadde enda på takboksen og da ble bilen for høy=/ Altså, han husket at vi hadde takboksen på, men han hadde glemt at åpningen til parkeringshuset var ganske lav……. Gaad, er det mulig liksom? Jaja, alt ordner seg som regel og etter en samtale med parkeringsvakten så kom vi oss inn, men noen små cm klaring til taket. Pjuh, det var godt:)

Ungene har oppført seg så bra man kan forvente, og resten av turen gikk fint. Det sjøet litt før vi kom i la av Danmark nedover, men det gikk veldig greit. Vi har kost oss på båten med god mat, shopping, bading og show. Og vi hadde til og med bra vær da vi var i Kiel:) Ellers så har det til tider plaskregnet. Jeg våknet på både turen nedover og turen hjemover av at regnet pisket på vinduene. Men siden var vi på båten og så spilte det på en måte ingen rolle. Men nå har vi fått nok regn altså!!! Resten av sommeren vil vi ha sol og sommer. Tror ikke akkurat at det skjer:p

Her er noen bilder fra turen vår:


Godt med underholdning i køen mens vi ventet på å komme på båten:)

Måkene fulgte båten en stund så jeg fikk noen blinkskudd;)

Det tok ikke lang tid etter vi hadde kommet på båten før pengene begynte å fly av sted……

På kvelden var vi på show:

Kos til showet på turen nedover:)

Mats koste seg virkelig på showet med både “drink” og musikk. Til tider satt han og digget musikken;)

Elias koste seg også:)

Slurp slurp:p

Etter showet fikk vi med oss solnedgangen på dekk:


Familie kaos på tur, her går det unna på tur:)

Full fart:)

Fin solnedgang:)

Så ankom vi Kiel:


I Kiel gikk vi på et kjøpesenter og tittet litt og kjøpte oss is:)En tur på en minikarusell ble det også;)

Tilbake på båten:

Tilbake på båten kjøpte Mats seg masse fin lego:)

På kvelden så vi på når vi kjørte unger en stor og lang bro:)

Været var ikke akkurat noe å skryte av……

Klar for å sove i køyeseng, det var stas:)

På veien hjem i dag så speidet vi etter stedet vi pleier å være på sommerfest og midt under frokosten dukket det opp:)

Siste frokost for vi vendte nesa hjemover:)

Klare for nye eventyr

Det ble to hektiske dager hjemme. Vi hadde jo bestemt oss for at vi skulle ha helt ferie ut denne uka, og da skal man jo gjøre hyggelige ting. Og ungene synes ikke det er noe hyggelig å slappe av hjemme…… Så da må vi jo finne på noe:)

Onsdag pakket vi båten klar for tur. Niste ble gjort klar, litt kjeks, drikke og båten ble hektet på bilen. Jeg måtte bare en kjapp tur til byen for jeg hadde vært så lur at jeg hadde bestilt time til å nappe bryn midt i ferien=/ Og da jeg kom hjem hadde været snudd om og det kom noen drypp=/  Er det virkelig mulig…… Denne sommeren altså:p Nye planer ble lagt og vi endte opp med å dra til badeland i Sarpsborg, til ungenes store glede (og mamma fikk en nedtur) Og tror dere faen ikke at det ble knallblå himmel føv vi kom frem til Sarpsborg da??? Jodda, selvfølgelig ble det fint vær!!!


En som storkoste seg:D

Is må man ha minst en gang om dagen så som det er sommer!!!

Elias og Sander så vi ikke så veldig mye til, men de kom og tok seg is/slush;)

I farta;)

To badenymfer:)

Det var ikke veldig lenge kroppene var i ro, her var det full fart fra vi kom til vi dro igjen nesten 5 timer senere…….

Mats er ganske tøff og han slenger seg med storebrødrene sine:)

Høye hopp……

En liten rolig stund….

I dag var vi bestemte på at vi skulle ut med båten. Og i dag har været holdt seg ganske bra. Båten var jo allerede hektet på bilen og vi hadde pakket mye klart i går. Så da gikk det ganske greit å pakke med seg resten og komme seg på vannet:) Og i dag har vi kost oss masse. Jeg har solt meg og det har vært så deilig, vi har badet og vi har slappet av. Men denne sommeren kan vel ikke måle seg med sommeren i fjor og året før det. For så fort sola forsvinner bak en sky så blir det kaldt=/


I dag fikk Elias fisk og det er alltid stas;)

Svanene kom for å få litt mat i dag også, det er så hyggelig=)

Sommer<3

Vi badet alle sammen, det er ikke dårlig=)

Pilspill er gøy;)

Sommeridyll<3

På vei hjem:)

Slike turer vil vi ha flere av!!!

Det har vært en fin dag, men jaggu blir det travelt når vi kommer hjem igjen. Båten skal pakket ut av, den skal spyles, vi må få ting og tang på plass og ikke minst vaske vått badetøy. Og så måtte det pakkes litt i dag, for i morgen er vi klare for tur igjen. Kim-Andrè kommer hjem fra fjellet og vi drar med Kiel båten fra Oslo. Store og små gleder seg, nye sommerminner skal samles;)

Kaptein Sabeltannshow

På mandag kveld var vi på showet med Kaptein Sabeltann og det var såååå gøy. Vi hadde en veldig lang dag i parken, og det var ikke lange tiden vi hadde i leiligheten før vi måtte dra igjen. Det ble ikke noe lur på Mats slik som jeg hadde planlagt, men jeg håpet at det skulle gå greit…… 


For en gjeng<3

Mats ble stuptrøtt rett for showet startet og han fikk akkurat 7 minutter på øyet før showet startet. Heldigvis holdt det akkurat:D

Klokka 23 kom skuta til Sabeltann og det var mange spente barn som fulgte ekstra godt med da den kom seilende:)

Uttrykket sier vel sitt, hihi:D

Så kom endelig selveste kapteinen:)

Og stemningen var det ingenting å si på;)

Showet var både spennende og morsomt:)

Og til slutt måtte noen gå planken;) Ser dere han i svevet?

Noen ble veldig bløte…….


Og til slutt endte alt godt;)

Og skuta seilte av sted igjen og showet var over…..

Kvelden gikk veldig fort og heldigvis holdt Mats seg våken. Han synes at det var både spennende og morsomt. Det synes forresten både store og små. Men jammen var det godt å komme seg i seng, det ble en lang dag! Vi var veldig bevisste på at vi skulle se på Sabeltann siste kvelden slik at vi kunne sove ekstra lenge dagen etter uten å stresse opp for å rekke parken til åpningstiden. Vi tok det med ro før vi pakket oss ut av leiligheten og begynte på veien hjem igjen:)


Sovende barn…….. 

Etter en sen frokost var det helt innafor med en is mente Mats. Det er jo tross alt ferie;)

Vi dro innom Ikea på vei hjem…… Hehe, det var ikke rart vi fikk med oss, men litt handling ble det;)

De har det ikke så verst i baksetet:)

Bilselfie igjen:p

Ikke noe å si på humøret ihvertfall:)

En blid gjeng, og heldigvis sovnet Mats ganske tidlig på turen og det passet perfekt med både spising og soving:) Og jaggu kjørte vi ikke rett om bord i ferga også;)

En fin liten minitur har vi hatt og nå er det bare en dag igjen før vi reiser en tur med Kiel ferga. Eldste storebror hadde dratt på hytta med farfar før vi kom hjem på tirsdag og han kommer hjem litt etter vi har dratt på fredag. Men søndag ses vi igjen, da er det slutt på farting for hans del tror jeg;) 

Miniferien vår til Kristiansand (dag 2)

Som noen av dere kanskje har sett så redigerte jeg innlegget fra i går slik at jeg fikk med meg reisedagen og hele  dag 2 (første dag i parken) med på det første innlegget. Jeg liker å ha ting i orden slik at jeg kan gå tilbake senere i livet og se tilbake på bloggen min. Såpass klart klarte jeg ikke å tenke i går kveld/natt. Men nå er det orden i sysakene og her kommer dag 2 i dyreparken;)

På mandagen ble været heldigvis bedre igjen og solen skinte. Vi var på plass i parken litt etter den åpnet og vi hadde allerede lagt opp en løype som vi skulle gjennom den dagen. Parken er såpass stor at vi synes at det var greit å ha en plan:) Vi startet hos tigerne som skulle ha mat:


Også her ble dyrene aktiviserte med mat som de måtte jobbe litt for å få spist:)

Spenstige dyr altså!!

Vi gikk også inn til apene og det var veldig gøy. Vi fikk se de uten gitter mellom oss og det er stas:)

Hihi, se så søt da:)

Lemurerne fikk vi også gå inn til:)

Spennende!!!

Og kanskje litt skummelt, hihi:)

Så var vi inne hos dådyr??? Hmmm, tror de kanskje het noe annet, men samma det:p Fine var de;)

Og vi kooooste oss i sola!!!

Vi delte oss litt og Ole og Karina gikk opp til Nordisk villmark og de så både ulv, elg, jerv og ugle på turen sin mens vi andre gikk og tok karuseller igjen:)

Slike bilder liker vi!!! Soooool!!!!!

High five for sola;)

Så var vi tilbake til Kaptein Sabeltanns verden igjen og denne gangen fikk vi bli med “Den sorte Dame”=)

“Noen” ble visst litt bløte etter tur i tømmerrenna…….

Så måtte vi handle litt og gjøre oss klare til showet på kvelden;)

En liten tur med toget igjen og så måtte vi komme oss ut av parken. Denne gangen kom vi oss ikke ut før en halv time etter stengetid:O

Det var våre to dager i parken. Vi liker denne parken veldig godt og det er synd det blir så dyrt å dra dit…… Vi skulle gjerne dratt dit hvert år!!! Men nå får det bli en pause igjen og jeg håper vi rekker en tur til før ungene blir for store;)

Neste innlegg blir fra showet med Kaptein Sabeltann;)

Miniferien vår til Kristiansand dag 1 og 2 (redigert)

Da var første del av ferien over og vi er hjemme igjen etter noen fine dager i Kristiansand. Det ble så som så med været, men vi synes at vi var heldige tross alt. Det hadde visst vært  fint vært lenge, helt frem til den dagen vi kom. Så kom regnet……. Ikke var det spesielt varmt heller=/ Men vi skal ikke klage, det kunne vært verre;) 

Her kommer et bildedryss fra miniferien vår:


Vi dro i strålende sol og tok noen bilselfies mens vi ventet på ferga som skulle ta oss over til Vestfold:)

Elias skal som regel finne på noe når jeg tar bilder….

Det blåste veldig den dagen vi dro, men det gjorde ingenting. Vi skulle jo kjøre bil;)

Noen ganger er vi voksne skikkelig urutinerte og vi ble fort minnet på at vi ikke hadde vært flinke nok til å forberede Mats på at vi skulle kjøre laaaangt. Han begynte å mase om vi ikke var fremme snart før vi kom oss ut av kaiomrdet etter fergeturen……. Men til slutt ble han sliten av all masingen og sovnet fra det hele:D Bare så dumt at det var rett før vi skulle stoppe for å kjøpe oss noe mat……  Vi hadde ikke pakket med en eneste kjekspakke i bilen en gang=/ Da var det godt å ha tålmodige storesøsken som skjønte veldig godt at når lillebror sover så kjører vi så langt vi kan;)

Vi kom oss helt til Arendal før vi stoppet og fikk oss noe mat. Og gjett om vi ble overrasket over temperaturen ute:o Det var jo iskaldt og minnet mest om en forblåst høstdag……..

Resten av turen gikk veldig fint og vi brukte ca 6 timer fra Horten og til vi var fremme. Ikke så galt for vi stoppet og slappet av en god stund på veien;) Vi hadde bestilt leilighet og ble vel ikke så veldig positivt overrasket over standarden på leiligheten, men det var greit nok. Vi skulle jo ikke være der så mye. Jeg liker ikke å overnatte på hotell på slike familieturer, det blir så trangt og lite praktisk synes jeg. Det eneste negative med å leie leilighet er at man må ha med seg så mye hjemmefra. Sengetøy, handkler og mat må handles inn. Men alt i alt så liker vi bedre å ha litt mer plass når vi er på tur. Heldigvis så kom vi på at svigers hadde en takboks dagen før vi dro og fikk låne den. Hvis ikke vi hadde hatt den så hadde vi gått på en smell…… Det er jo ikke så mye plass til bagasje når vi har setene helt bakerst i bruk……. Men vi fikk da plass, men det var ikke mye å gå på for å si det slik:o

Søndagen våknet vi opp til strålende sol og vi tok på lite klær og dro i parken i god tro at denne dagen kom til å bli fin. Optimist som jeg er så pakket jeg til og med ned solkrem i sekken….. Det skulle vise seg at vi ikke skulle få bruk for den for etter hvert kom skyene med regn, og det ble iskaldt=/ Men heldigvis satt vi og spiste da det begynte og regne, og etter vi var ferdige med å spise så tok vi turen inn i tropehuset og fikk litt varme i oss der;)


Klare for tur med “Den Sorte Dame”, som vi ikke kom med på første forsøk og vi utsatte turen til senere;)

Det ble mange turer med tømmerrenna:) Bilde av bildet som vi kjøpte etter en tur. Sander gjør seg litt til foran kameraet da…… Det ene bildet der Karina er med for første gang er helt konge, hun ser helt forskrekket ut. Men jeg får ikke lov til å dele det med dere=/

Vi fikk med oss presentasjonen og matingen av løvene og de er så store og fine. Vi fulgte med på mat tidene til dyrene og fikk med oss flere slike. Det er jo veldig spennende å høre dyrepasserne fortelle om dyrene også:)


Denne så ikke så veldig farlig ut, men dette var før maten ble tatt frem;) Egentlig så er de jo veldig bedagelige så lenge de ikke er sultne…..

Så var det tid for mat:o

Løvene blir aktiviserte med diverse aktiviteter. I denne sekken lå det hesteskinn og de måtte jobbe for å få tak i det;)

Sander og Elias synes at karusellen under var en innertier og den ble tatt mange ganger begge dagene vi var i parken……

Høyt oppe og snurring rundt……. Ikke noe for meg=/

Elias var akkurat høy nok og jeg synes at han var ganske tøff som turte å hive seg med:)

Klar som bare det;)


Like blid etter turen;)

Mats synes at det var spennende å ta toget og koste seg med flere turer med toget;)

Dette var gøy!!!

Viktig å styre i svingene:)

Så kom skyene og regnet fulgte tett på=/ Vi hutret og frøs og vi tuslet til tropehuset og tittet på både slanger, krokodiller og ekle kryp….. Men det var bare disse søte lemurene jeg ville ta bilde av:)

“Vi bare sitter her og slapper av vi” Hihi, sett så søte der de sitter i tog!

Vi kom oss ikke med “Den Sorte Dame”, men det var like spennende å være med på tur med “Grevinnen” =) De som jobber i parken er utrolig dyktige på det de gjør og på denne turen jobbet det en dame som fikk alle barna (og noen voksne) med på både sang og dans. Og selvfølgelig skremte vi alle som var med på “Den Sorte Dame” (som vi møtte midtfjords, for de som ikke har opplevd denne turen før)

Mats ble litt lei i slutten av dagen og ville sitte på i tralla og få litt varme fra jakka mi. Skjønner han godt i det været vi fikk=/

En tur i tårnet fikk vi tid til før vi skulle gå ut av parken:)

Hoho, en sjåfør kjørte visst ut av veien og inn i gjerdet til løvene:)

Vi var i parken fra den åpnet til den stengte og vi hadde fortsatt masse vi ikke hadde sett enda. Da var det godt å tenke på at vi skulle i parken dagen etter også;) 

Nuh begynner ferien

Det har ikke vært mye til feriefølelse på mann og meg i dag=/ Mann har vasket huset utvendig og jeg har løpt etter han og vasket vinduene. Målet var å bli ferdig med en del av vinduene før solen kom og satte en stopper for vinduvask. Og jeg kom vel akkurat så langt jeg håpet på før jeg måtte ta en pause mens sola var på det sterkeste. Og mellom der pakket jeg, vasket klær og holdt stort sett på med noe hele tiden. Og i dag har energinivået vært lik null…… Da er det stas å gå på 25 vinduer…… 

Men nå er vinduer vasket, bare en vegg på huset står igjen før hele huset er ferdig vasket, vi har pakket bilen klar, unger er i seng (og noen er på vei i seng) og nå skal det jammen bli godt å komme seg bort fra alle gjøremålene her hjemme. Vi reiser i morgen formiddag og håper at det ikke er så veldig lang ventetid på ferga over fjorden. Uansett, nå skal vi kose oss på tur og ikke tenke på maling på en uke. For vi har nemlig bestemt oss for at selv om vi kommer hjem på tirsdag og ikke reiser igjen før på fredag så skal vi ikke male noe før vi kommer hjem igjen neste søndag. Men etter det må vi bare male, selv om det er ferie……. Men noen småturer skal vi på selv om vi ikke skal så langt. En tur på badeland i Sarpsborg, en tur til Eventyrfabrikken og en tur til tante og onkel i Bamble skal vi få til. Og vi skal nok kose oss mellom slagene, selv om vi kommer til å male litt på dager vær og vind tillater det:)


Nye møbler til verandaen har kommet på plass:) Jeg gleder meg til neste år hvor vi forhåpentligvis er ferdig med å male huset. I år har jeg ikke planet noe særlig sommerblomster fordi alt står litt på hodet rundt huset siden vi maler og må flytte rundt på ting og tang. Men neste år…… Åååh, jeg gleder meg!!!! Da skal vi bare male verandagulvet i en lysere farge, jeg skal kose meg og plante sommerblomster og vi skal ha tid til å bare slappe av i ferien. Det skal bli deilig!

5 minutters pause, det er tross alt ferie:)

Og Karina fikk male et par sprosser i dag, det var siste krampetrekning før ferie;)

Kameraet mitt har plutselig sluttet “å snakke” med pc’n min…… Så jeg får ikke overført noen bilder inn på pc’n=/ Om noen har noen gode råd så roooop ut, jeg får helt dilla når slike ting skjer!!!!

God ferie til dere som har ferie, håper at vær og vind er med oss i noen uker nå;) Pc’n min blir hjemme når vi er på tur, men kanskje det dukker opp et innlegg fra mobilen, vi får se;)

Ferie!!!

Da er vi endelig i gang med ferien! Ååååh, det var jammen på tide. Nå skal vi snart på tur til Kristiansand og det gleder vi oss til. Kim-Andrè skal ikke bli med oss på tur i år, så da har Shari selskap her hjemme mens vi andre er på tur. Vi skal dra til Kristiansand på lørdag og så skal vi hjemover igjen på tirsdag. Lørdag og tirsdag blir reisedager og søndag og mandag skal vi i dyreparken og mandag kveld skal vi på forestillingen til Kaptein Sabeltann. Det gleder vi oss til. Mats går her og synger “hiv og hoi” og det blir spennende å se selveste kapteinen i levende live;)

I går fikk vi oss jammen en litt spontan shoppingrunde og jammen kan vi shoppe…… Hehe, nå  vi bare sette på bremsen. Men i går handlet vi litt av hvert som allikevel sto på handlelisten. Mannen fikk endelig handlet seg noen sommerklær, Karina fikk kjøpt seg veggklokke og vi handlet oss nye utemøbler. Utemøblene sto ikke helt på handlelisten da…… Men jeg har siklet på noen stoler fra Skeidar i hele sommer og nå som de var på halv pris måtte vi bare slå til. Bare så dumt at de var utsolgt i Moss og vi måtte til Sarpsborg for å få tak i de……. Men det ordnet mannen på morgenen i dag og nå er de våre:D


Her ser dere stolene vi har kjøpt:) De passer både til fargen på huset og til de andre møblene vi har, og jeg har hatt lyst på de siden jeg så de en gang Karina og jeg var innom Skeidar. Nå skal mann og jeg kose oss på verandaen, eller det blir vel ikke tid til det i år, men neste år…….:D

Å ha med seg disse to inn på kjøpesenter…….. 

Klokka til Karina:)

Litt pusekos:)

I dag har jammen dagen gått fort. Jeg har skikkelig lørdagsfølelse siden vi startet dagen med nystekte rundstykker og lystig prat rundt frokostbordet som er vanlig lørdagsrutine. Og så har vi jo lagt tre arbeidsdager bak oss også…….. Enda jeg har drevet med typiske “torsdagsyssler” så har jeg lørdagsfølelse……. Men jeg er glad det bare er torsdag, for det er deilig med en dag til hjemme før vi skal bort. Vi har jo fått gjort litt i dag også, selv om vi ikke har malt et eneste lite hjørne av huset. Men vi har fått gjort masse annet. Mannen har fått vasket en vegg til ute på huset og i morgen skal resten av huset vaskes, så er det klart for et skikkelig skippertak senere i ferien:) Vi har satt bort de tre miste et par netter senere i ferien og da skal vi male alt vi kan. Jeg håper bare på et passende malevær. Hvis det er strålende sol må vi kose oss litt også:) Haha, jeg lurer veldig på om vi noen gang kommer i gang med skippertaket…..

Her er forresten dagens arm…… Hihi, den skifter farge hele tiden, men nå er den mest lilla:


Det ser skikkelig vondt ut der det ikke er vondt faktisk. For jeg fikk slaget helt nederst på armen, men der ser det jo ikke så ille ut. Men der “knitter” det når jeg klemmer der og det brenner skikkelig om jeg trykker inn med fingrene. Men der det er blått er det ikke vondt, og det er jo ikke så rart siden det ikke var der jeg slo meg. Det er vel bare blodet som har fulgt tyndekraften;)

Hiv og hoi, nå er det jaggu blitt natta igjen;)