Flott høstferievær

For et fantastisk høstferievær vi har!!! Solen skinner og det er helt vindstille hver eneste dag og da koser man seg jo maks:) Det skjer ikke så veldig mye her, men slik er det bare. Tirsdager har Mats fri fra barnehagen og Ole tok seg også fri i går så vi kunne kose oss litt ekstra i høstferien. Han tok med seg Elias, Mats og Sander i svømmehallen så gutta fikk kost seg litt der. Jeg ble hjemme og holdt meg for det meste på sofaen…… For jeg sliter litt med ryggen litt igjen=/

For på mandag slo ryggen seg litt vrang igjen. Eller ryggen….??? Ett eller annet bak der, jeg vet ikke helt hva….. De siste ukene har jeg kjent litt på at det liksom er noe som ikke er som det skal bak i ryggen. Da jeg skulle gå av flytebrygga etter vi tok bilder på mandag kveld så var det blitt mørkt og jeg så ikke så mye. Og da jeg tråkket ned så var det mye dypere der enn det jeg trodde og jeg fikk en litt dum vridning i kroppen. Jeg måtte jo for all del ikke miste kameraet i vannet:o Så jeg var nok litt i overkant stiv i kroppen, noe som resulterte i en kjempevond lunge faktisk…..??? Det er akkurat som om noe pirker borti lunga mi…… Er det mulig??? Jeg ble litt redd da det skjedde for det gjorde så vondt! Det gjorde faktisk så vondt at jeg ikke merket at jeg fikk vondt i benet mitt også. For jeg må ha landet på en kvist eller noe under vannet, For da jeg kom hjem merket jeg at det var så vondt på innsiden av låret mitt…… Herremin, for et syn det må ha vært:O Jeg brant meg forresten på brennesle også…… *rister på hodet* Dagene nå går litt trått=/ Det er så vondt i venstre side/lunge (eller hva det nå er) når jeg beveger meg og ikke noen sittestillinger/liggestillinger er noe gode. Noen muskler rundt der må ha slått seg vrange=/ Jeg håper at det snart går over!! 


Slik så det ut i går, nå er merket blitt nesten sort……. Jaja, det går vel snart over;)

I dag har Mats vært i barnehagen igjen. Det blir dumt å ha han hjemme synes jeg, for da blir han bare sittende foran et nettbrett eller tv. For de andre er jo opptatt med sitt og da er det ikke så mye å finne på. Jeg er jo ikke akkurat så aktiv om dagen…… Jeg skulle gjerne ha sovet lenger og hatt han hjemme, men for hans del leverer jeg han i barnehagen slik at han kan kose seg med vennene sine der. I dag skulle de på tur og det hadde visst vært kjempegøy:D


Klar for tur:) Ungene visste ikke hvor de skulle, bare at de skulle kjøre minibussen:) Spennende!!!!

Turen gikk til en nyåpnet aktivitetspark og det hadde vært kjempegøy:D

Etter middag i dag gikk vi opp til lavvoen på skolen. Der fikk ungene leke og kose seg litt før kvelden. Det er veldig fint der også:)


Klar for tur på taubanen;)

Klatregeitene mine:)

I morgen er det torsdag allerede og Karina skal på hyttetur sammen med tante og en venninne. Vi andre blir hjemme. Ole tar seg fri igjen på fredag og da krysser jeg fingrene for at formen min er helt på plass igjen. Da skal vi kose oss litt ekstra. Kanskje vi pakker sekken og går oss en tur i det fine høstværet. Eller kanskje vi tar en tur med båten??? Det hadde vært litt stas nå som det er så fint vær. Vi burde pakke båten bort nå, men en liten tur før vinteren hadde jo vært  gøy;) Jeg håper at vi skal være masse ute ihvertfall. Vi får ta det litt som det kommer;)

Det er så mange fantastisk fine solnedganger om dagen. Høsten er jo høytid for det. Og jeg knipser i vei……

Er det høstferie der du bor nå?

Ute på eventyr

Så dere måneformørkelsen i natt? Jeg var ute og prøvde å ta bilder. Ja, prøvde uten å lykkes kan man vel si…… Det var ikke lett det der=/ Jeg ble litt skuffet, jeg trodde månen ville være mye større og mye mer farget. Men det var den altså ikke. Men jeg har nå sett en måneformørkelse, det er jo litt stas. Jeg er sikker på at jeg ville angret om jeg ikke hadde stått opp. Men bildene ble ikke noe å skryte av så de går i glemmeboka;) Her var det bare Mats sin sov seg gjennom måneformørkelsen. Alle de andre ville bli vekket for å se den store begivenheten. Og siden det er ferie så fikk de lov;)


Ikke så veldig mye å skryte av, men jeg knipset noen bilder fra månen begynte å bli formørket og frem til den var totalt formørket;)

Jeg angret på at jeg ikke tok bilde av måneoppgangen i går for da vet jeg at den er mye større. Så i kveld pakket Karina, Kim-Andrè og jeg med oss stativ og fotoapparat og kjørte litt rundt for å finne en fin plass hvor vi kunne ta bilder av måneoppgangen i dag. Jeg ville på et sted med vann i forkant og vi fant en fin plass til slutt. Det var bare så dumt at det har regnet så mye i det siste at vannstanden er utrolig høy i Vansjø……..


På leting etter det perfekte stedet havnet vi på ene enden av rullebanen til flyplassen og plutselig kom det et fly da gitt:D Kim-Andrè var kjapt ute og fikk knipset noen bilder;)

Flotte farger på himmelen før månen kom opp:)

Vi fant et fint sted, til og med en brygge var det der. Det var bare det at det var vann rundet der vi kunne gå opp på bryggen….. Og ikke litt vann…… Det var bare å ta av seg skoene og brette opp/ta av buksa og vasse ut på bryggen. Haha, hva man gjør for å få fine bilder:o


Ikke bare litt vann, man masse vann!! På vei inn igjen etter vi var ferdige å ta bilder var det blitt mørkt og jeg balanserte med kameraet i hånda og jeg ble våt til opp til livet…..  

Jeg prøvde meg litt frem på litt forskjellige innstillinger på kameraet og det blirr ganske så forskjellige resultater man får frem. På bildet over er månen på vei opp;)

Det ble noen fine bilder synes jeg og jeg er glad for at vi tok turen ut i kveld. Det er ikke så ofte månen er så stor som den er nå og neste gang kan det jo godt hende at det er overskyet. Man må benytte seg av mulighetene;)

Hektisk helg

Pjuh, dette har vært en hektisk helg. Mange planer og unger hit og dit, men allikevel har jeg kunnet nyte det fine høstværet:) Denne helgen var det mange bursdager og Karina, jeg og mormor dro en kjapp tur på shopping etter skolen og handlet inn litt bursdagspresanger. Frappe ble det også, mmmmmm. Jeg har vært i smådårlig for denne uka og endelig smakte det med en frappe! Hva er vel livet uten litt ekstra kos;)


Litt ekstra fin med skjørt og greier. Jeg pynter meg sjeldent i hverdagen……

Fredag ettermiddag tok mannen med seg tre barn og hjalp til med forberedelser til 70 års laget vi skulle i på lørdag. Eldstemann ble hentet av en venninne og de dro sammen til bursdag og det var bare Karina og meg igjen hjemme. Såååå deilig å legge seg ned i sofaen, døse av og kose seg mens solstrålende varmet inn gjennom vinduet. Det er jammen ikke ofte jeg finner veien til sofaen slik på ettermiddagen. Slik lå jeg helt til jeg måtte kjøre Karina til bursdagen hun skulle i. Luksus!!!! Da jeg kom hjem igjen kom gutta krutt hjem og det var full fart igjen:D


Ååååå, så deilig!!!!! Helt stille og rolig i huset, det skjer ikke ofte på en ettermiddag. Det er noe med det å sette seg ned på ettermiddagen. Ingen tider å passe på hvor unger skal hentes hjem og ingen middag som skal pønskes ut og lages;)

Lørdagen ble en lett blanding av stress, kos og armer og ben alle veier. Hihi, en innholdsrik dag. Dagen begynte med bursdag på Mats. Han skulle feire en gutt i barnehagen og skulle i selskap i gym salen på skolen. Karina skulle på shopping med en venninne og Elias var så heldig å bli spurt om han ville være med i svømmehallen sammen med en klassekamerat:) De hadde badet og kost seg lenge før de fikk mækkermat på veien hjem. Vi er heldige som har så snille venner!


Klar for pirat/sjørøver bursdag i gymsalen på skolen:)

Mats har begynt på få dreisen på å skrive navnet sitt. Han må bare få litt hjelp med s’en, den er litt vanskelig;)

Skummel type;)

Sander og papsen dro ut og kjøpte en bålpanne som vi lenge har ønsket oss på lørdagen. Den skal vi lage bål i på mørke kvelder og grille og kose oss med i høstferien;)

På kvelden skulle vi i 70-års laget til svigers og vi skulle alle få på finstasen på en gang. Det er ikke bare bare når 7 stk. skal pynte seg og være ferdig til samme tid…… Men vi klarte det denne gangen også og kom oss av sted til 70 års laget til svigers;) 


Mats koste seg med god mat:)

Tommelen opp for gutta i dress:) 

Mobilen måtte frem for at gutta skulle holde seg rolige en stund mens maten ble spist……

Da klokka ble litt for mye for en liten gutt måtte vi bare takke for oss og dra hjem så Mats fikk finne puta si=)

I dag har vi landet litt igjen. Elias dro til en kamerat, de andre dro og hjalp litt til med å rydde ting på plass etter 70-års laget. Jeg ble hjemme i tilfelle Elias skulle komme hjem. Ellers har vi ikke gjort stort…… En kjedelig dag i grunnen, men jeg orket ikke finne på noe=/ Jeg har vel et og annet prosjekt jeg skulle begynt på, men det får vente til en annen gang. Ole, Mats og Sander syklet seg en liten tur igjen i det nydelige høstværet vi har nå:)


Sol og helt vindstille:D

Nå skal jeg lade opp til måneformørkelsen i natt. Skal dere se den?

Store forandringer

Det ble en sporty start på uken for min del. Nå var det jammen på tide å komme i gang igjen. Ferien ble lang i og med at mye tid har gått med til å male. Men nå er jeg på en måte i gang igjen. Litt iallfall…….

Nå går det så fort fremover. Med 2 bursdager de neste to mnd går det fort frem mot jul. Og når vi kommer til jul er vi jo halvveis til sommeren igjen;) Nå blir det mørkt så tidlig=/ Og det går fortsatt feil vei! Menmen, det er hyggelig med mørke kvelder og innekos. Bare det kunne ha stoppet å regne…… Nå regner det jo hver dag og det er jo ikke så hyggelig. Men når det er opphold sniker vi oss ut og går en tur sammen. Nå som Ole kommer hjem til vanlig tid hver dag får vi jo mange rolige ettermiddager sammen. Sander har også sluttet på innebandy, nå ville han ikke mer=/ Det er veldig vemodig i og med at han var blitt så god, men helt greit med tanke på skole og lekser….. Lekser tar tid med den gutten! Og nå skulle laget trene 3 ganger i uka + kamper i helgene. Jeg har vanskelig for å se for meg at lekser og 3 treninger i uka skulle gå lekende lett…… Så det er store forandringer i hverdagen her hjemme. Null overtid og bare ett barn som driver med kveldsaktivitet, og jeg som er ferdig som klassekontakt og FAU representant, frigir mye tid. Men medaljen har jo en bakside, selvfølgelig……. Jeg bør jo komme meg ut i jobb, men jeg aner ikke hva jeg skal jobbe med eller hvor jeg skal finne den jobben. Jeg skulle så ønske at jeg hadde fått den jobben jeg søkte på……


Kveldstur til barnehagen:D

I dag gikk dagen i ett igjen. Vi skal i 70-års lag til helgen og da må jo alle ungene ha festantrekket i orden. Og jeg har fått i oppdrag å lage is til festen. Så jeg har ordnet og styrt på i dag. I ettermiddag spilte laget til Elias sin siste seriekamp for sesongen også. Så nå er det bare treninger fremover. Laget avsluttet med et realt tap i dag, men hva gjør vel det så lenge det er kake og få kjøpt etter kampen;) Mats var mer svett i panna enn storebror som spilte kamp i dag, hihi. Han løp vel mer enn hele laget gjorde til sammen i dag;)


En kommende fotballgutt;)


Høst i toppen av en lysmast. Pokker at de ikke kunne sitte rolig til jeg fikk på den store linsa…….

Og vips så er det snart helg igjen og det er allerede høstferie…… Alle disse dagene som kom og gikk, ikke visste vel jeg at de var livet:) Det skal bli godt med et lite pusterom igjen nå og nyte livet i litt “slow motion” igjen:D

Siste uka før høstferien

Da er vi klare for den siste uka før høstferien. Bare en liten uke igjen før ferie føles helt greit. Uka som gikk var hektisk og til tider frustrerende, så det skal bli helt greit med et pusterom igjen. Vi har ingen store planer for ferien=/ Jeg hadde så lyst til å ta med meg store og små på en hyttetur og dra på Langedrag, men det blir det ikke noe av. Kanskje neste år…… Karina skal en tur på fjellet siste del av ferien, vi andre har ingen planer.

I helgen har vi vært alle veier alle sammen.  Lørdag var det tid for fotballturnering og vi var jo så heldige med været! Strålende sol og godt og varmt. Og to dager tidligere pøsregnet det. Hihi, bra timing altså. Det hadde liksom ikke vært samme opplevelse å stå der i regnvær……. Vi koste oss og så på kamper, heiet og handlet i kiosken. Store og små storkoste seg og jammen ble det 3 seire av 3 mulige. Vi avsluttet dagen med å stikke innom Europris så ungene (og jeg) fikk handlet seg lørdagsgodt. For en fin dag:D


Laget spilte kjempebra og heiagjengen på sidelinja heiet og klappet laget frem:D

Mats koste seg……

og kjedet seg litt……

I dag har vi delt oss alle veier igjen. Kim-Andrè startet dagen først, han skulle jobbe med skoleting i Oslo i dag og var ute av huset før vi andre en gang tenkte på å våkne. Vi andre spiste en lang frokost før Elias syklet til en kamerat. Ole tok med seg Sander og Mats på en sykkeltur. Jeg kjørte Karina til tante for de skulle lage bordkort sammen til 70-års laget vi skal i til lørdag. Og jeg tok turen videre til søstra mi for der var Ludvik og det var jammen på tide at jeg fikk snust litt på han igjen! Og jammen vokser han fort. Nå krabber han og han reiser seg opp etter møbler. Og han er blid som en sol!!! Herlige Ludvik:D


Fineste Ludvik:)

Så blid og fornøyd;)

Gutta på sykkeltur=)

I ettermiddag har mann og jeg holdt på ute og inne. Nå er høsten her og det lille jeg har hatt av blomster har blitt ryddet opp i og jeg har ryddet i klesskapet til Elias og Mats. Bort med sommertøy og frem høst/vintertøy! Så nå har jeg litt kontroll hva de har og hva de trenger;)


Mats hjelper til;)

Kjedelig ryddejobb, men så deilig når det er orden i rekkene i skapet;)

Nå håper jeg at siste uke før ferien er litt mindre hektisk og frustrerende enn den forrige uka var;)

 

Helg igjen:)

Vips så var det jaggu helg igjen, hvor ble uka av? Det har vært en hektisk uke med 3 foreldremøter og en fotballkamp, og alt det andre som man skal komme seg gjennom. To av foreldremøtene og fotballkampen var på samme dag, så da måtte vi dele oss og leie inn forsterkninger. Men det gikk bra det også. Nå er vi klare for helg igjen, og endelig har Petra dratt videre og vi har sett solen igjen i dag. Det var veldig godt nå merket jeg;)

I helgen skal Elias spille avslutningsturnering, nå nærmer sesongen for fotballen seg ferdig. Hva, over nå igjen??? Jeg synes ikke det er lenge siden vi var og så på han i fjor jeg:o Og nå er høsten her igjen……. Mørke kvelder og innekos. Det er en fin årstid altså, bare det ikke pøsregner uke etter uke! Jeg håper på en fin høst og en kald og fin vinter med masse (ja ikke alt for mye da) snø. Jeg elsker å stå inne og se på snøen som laver ned…… Men så er det ikke så gøy å kjøre da…… Snøen skulle kommet ferdig brøytet!! Hihi, bare ikke det blir en slik vinter vi hadde i fjor, den var skikkelig begredelig!

Min uke startet ganske så deilig. Alle skulle ut av huset, været var dårlig og jeg hadde gledet meg som en unge til å synke ned i badekaret og bare slappe av. Ikke noe bråk i huset, bare meg…… Ååååh, såååå deilig! Slike små stunder er så gode!!! Og mens jeg lå der og duppet fikk jeg denne meldingen av min bedre halvdel……


Hihi, snakk om å kose seg:D Har dere forresten smakt den nye sjokoladen til Freia? Mmmmmmmm<3

Sander og jeg måtte en tur ut for å handle noen nye klær, poden vokser jo som ugress:p Da vi kom hjem mente han at jeg måtte ta en selfie sammen med beste sønnen;)

Ho her kan kunsten å slappe av og ta livet med ro. Men jammen er ho noe for seg selv også…. I går gikk ho ut i deeeet regnværet og ble ute i flere timer……. Halve skogen var selvsagt med inn etterpå og pyntet så fint opp på de nyvaskede gulvene…..:p

Den gamle sykkelen til Mats datt plutselig helt fra hverandre og han måtte arve den gamle sykkelen til Sander og Elias litt før jeg hadde tenkt. Sander fikk faktisk denne sykkelen til 7 års dagen sin….. Han vokste riktignok fort fra den, men allikevel…… Men Mats er så flink, han sykler på den som han ikke skulle ha gjort annet:) Han synes at det er sååå stas å kunne tråkke bakover uten at han bremser:) Girene har vi ikke satt han inn i enda, det får vente til neste år. Nå sykler han i ett gir hele tiden og det går helt greit;)

I dag fikk sykkelen en vask og den skinner nå så blankt og fint. Og den har holdt seg veldig godt til å ha hatt to eiere til tidligere:) Det er godt vi slapp å kjøpe enda en ny sykkel, Sander har akkurat fått ny for hans sykkel nektet å rulle en meter til=/ Vi håpte at vi skulle komme over et kupp i og med at det er høst og salg, men den gang ei…… 

Mats har vært på besøk på brannstasjonen i dag med barnehagen, men brannslangen der ville han ikke holde i….. Men hageslangen gikk fint;)

Jeg tipper at han her kommer til å begynne på fotball når han blir litt større:)

<3<3

God helg der ute, forhåpentligvis slipper vi regnvær;)

Ut på tur

Endelig en dag vi kunne finne på hva vi ville uten å ha dårlig samvittighet for at vi heller burde ha malt:D Og jammen var været på vår side også i dag. Litt grått og trist har det vært i dag, men helt ok å gå på tur for det har ikke regnet. Vi sov lenge, spiste en lang frokost, gjorde oss klare og gikk opp til lavvoen på skolen. Der er det laget en aktivitetsløype vi har snakket om at vi skulle vært og sett på siden den ble ferdig før sommeren. Men sommeren kom og gikk uten at vi fikk gått på tur dit…… Men i dag hadde vi ingen planer. En gutt fra klassen til Elias kom akkurat i det vi skulle gå og han ble med oss. Veldig hyggelig å være flere på tur;)

Ungene har løpt rundt og kost seg. Mange flotte aktiviteter, det blir flere turer hit i løpet av høsten. Veldig rart at det ikke var flere barn der synes jeg…… De sitter vel hjemme på nettbrettene sine??? Litt tragisk å tenke på, men jeg tror dessverre at det ikke er så langt fra sannheten:p Vi koste oss iallfall:D


Mats klatret lett opp fjellveggen:)

Denne taubanen var veldig populær:)

Dette gikk unna;)

Mats ville ikke klatre helt opp og tok den litt lenger ned:)

Men det gikk unna uansett:)

Sååå gøy!!!

Det ble mange turer, og etter hvert tok Mats skrittet og klatret helt opp på toppen han også;)

Det var ikke så lett å ta bilder i fart så jeg måtte ta et par bilder når de sto rolig:)

Møkkete barn er glade barn;)

Ikke lett å henge lenge der;)

Denne var litt skummel for Mats, men han klarte å balansere uten å falle i nettet;)

Full konsentrasjon;)

Nesten fremme:)

Klatremus en og to:o

En liten pause:)

Så gikk turen hjemover igjen=)

Nå er det jammen høst…….

En filmsnutt ligger både på My story på Snap (fembarnsmamma) og Instagram (mortil5) 

Helt ferdig!!!

Så ble vi helt ferdige da:D Det er nesten litt uvirkelig…… Vi her helt ferdige…….. Hva skal vi gjøre nå da??? Hva gjorde vi før vi begynte å male? Hihi, vi skal nok få dagene til å gå selv om vi ikke skal male tenker jeg;) Vi har hatt mye dårlig samvittighet overfor ungene i det siste. Vi har jo ikke funnet på noen ting med de, for vi har vært så opptatte. Bare så dumt at det er meldt regnvær i morgen=/ Vi voksne kunne jo tenke oss å gå ut selv om det regner, men det vil nok ikke ungene….. Vi får se hva vi finner på;)

Ole har malt og malt i hele dag, han har vært så flink. Og jammen ble han ikke ferdig også!!! Jeg tok meg en tur ut og slappet litt av og tittet i butikker mens han malte. Planen var egentlig å kjøpe vinter sko til Elias og Mats på skoringen for de hadde jo 2for1 på vinter sko ut uka, men jeg fant liksom ikke noe=/ Men det var godt å gå litt rundt uten å føle at jeg hadde det travelt!  Da jeg kom hjem igjen var Ole nesten i mål:D Og nå er jeg så glad så glad. Dette har vi jobbet lenge for!

Nesten 70 liter med maling har gått med. Huset er malt to ganger, vinder/karmer, sprosser, vegger, utgangsdør, en bod dør, døra inn til garasjen, 4 verandadører, 38 meter med rekkverk og 26 meter med gjerde (og de meterne kan man jo gange med 4 siden vi har malt 2 ganger på utsiden og to ganger på innsiden). For en jobb!!!! Men nå er vi ferdige og jeg er såååå fornøyd med resultatet. Vi har jo ikke bytter farge, bare byttet om på fargene. Så nå er huset lyse grått med mørke grå detaljer, før var det motsatt. Og så har utgangsdøra gått fra hvit til mørke grå:)


Helt ferdig malt:)

Inngangspartiet! Den mørke grå døra ble mye finere nå:D

Fremsiden sett fra en annen vinkel;)

Nordveggen er nok den enkleste veggen, sett bort ifra at den er så høy…… Her brukte vi lift når vi malte;)

Baksiden, jeg elsker plassen bak huset=) 

Baksiden og sørveggen. Neste år gleder jeg meg til å pynte opp med blomster igjen:D Vinduet øverst på bildet under mistet sprossa her en dag det blåste og den gikk helt i stykker=/ Vi har 5 vinduer hver sprossene er så og si råtnet opp=/ Må se om vi får byttet de ut neste sommer…….

Og på bildene under ser man før og etter:Det ble så fint å bytte om på fargene synes jeg:)

Nå kan regnet bare kommer;)

Hva synes dere, ble ikke fint?

Jeg er ferdig!!!

Gjett hvem som ble ferdig med å male i dag!!! Jepp, det er meg det!!!! Juuuhuuuu, jeg er ferdig med å male:D:D:D:D:D:D:D Ole har litt igjen å male og jeg er så spent på om det blir regnvær i morgen eller ikke, det meldes om både regnvær og opphold…… Jeg krysser alt jeg har for at vi får disse to dagene i helgen med noen lunde bra vær, da blir vi helt sikkert ferdig med alt. Nå gjenstår halvparten av rekkverket, et hjørne på huset og bittelitt flekking her og der rundt karnappet på kjøkkenet. Det er ikke mye!!! 

Det er innmari fuktig på nettene her hos oss nå, og selv om det er sol fra nesten skyfri himmel går det langt ut på dagen før det går an å male. I dag begynte jeg ikke å male før klokka var nærmere halv tolv og da var det fortsatt bløtt i gresset og jeg måtte tørke litt her og der for ikke å male i små vanndammer på de vannrette plankene. Men da fikk jeg gjort litt inne før jeg beveget meg ut til malespannet igjen;)


Denne gutten ville ha på seg fotballbukse (som han kaller det) og fotballsko i barnehagen i dag:)

Klar for det som skulle bli siste innsats;) Eller klar og klar……. Det kreves en god posjon viljestyrke for å komme i gang med noe man hater=/

Det var bare å komme i gang, og her satt jeg i fuktig gress fullt av paddebæsj og malte i noen timer. Solen har skint og det ble veldig varmt i dag også. Skal si at dusjen etterpå var god!!!

Ikke veldig entusiastisk akkurat her……

Men nå er jeg ferdig med mitt siste maleprosjekt! Dette gjerdet er 26 meter langt og jeg har malt det 4 ganger (med bittelitt hjelp av Kim-Andrè) siden jeg startet på mandag. Det høres kanskje ikke så mye ut, men når man har 5 barn og det skjer en del andre ting også så tar det faktisk litt tid;)

Karina og jeg kjørte ut en tur og kjøpte oss frappe og feiret av maleprosjektet går mot slutten:) Vi hentet mormor også og vi tuslet rundt og koste oss litt før kvelden. Nå sitter jeg og lurer litt på om det blir tur ut for å se etter nordlyset eller ikke i natt. Det meldes nok en gang om svært høy nordlysaktivitet her, men jeg tror at det er for mange skyer ute….. Karina har også lyst til å være med og se nordlyset og det passer jo veldig bra nå som det er helg, men vi får se an hvordan skydekket utvikler seg;)

God helg da dere:D

Sjarmøretappen

Jøye meg, her går det unna:o Så travle dager…… Men nå er det bare sjarmøretappen igjen:) Jeg har malt i hver ledige stund denne uka, og nå ser jeg endelig enden på malingen. Bare en liten snutt av gjerdet gjenstår for min del, Ole har litt mer igjen. Han koser seg med å male rekkverk, hehe. Men i morgen skal han jobbe en kort dag, og så er det rett hjem til malekosten. Det er meldt regn fra søndag, og da skal vi være ferdige!!! 

Det har blitt lange dager her, og når vi endelig har fått unna lekser, kveldsmat og rydding, ja da har jeg flakset ut i reneste Tårnfrid stil med kamera på skuldra og jaktet på nordlyset. Jeg var ute en tur alene på mandag og da så jeg masse fint nordlys. Problemet var bare at jeg ikke hadde satt meg inn i hvordan man fotograferer nordlyset. For det er jo ganske mørkt og da vil jo ikke kameraet fokusere…… Men etter noen gode tips fra en lokal nordlysentusiast og en bomtur, fikk jeg tatt noen bilder som var veldig mye klarere enn det jeg fikk til første gang. Jeg lærer på veien, men jeg kunne godt tenke meg å gå et kurs en gang.

Ellers så er det ikke så veldig mye nytt å fortelle. Det er ganske ensformige dager her. Høsten sniker seg frem nå og det er rått og kaldt på kveldene. Løvet på trærne har begynt å bli gule også…… Høsten er fin tid det også, bare vi slipper så mye regn…….  Jeg gleder meg sååååå mye til malekosten er pakket bort og vi kan nyte livet igjen. Det skal bli så godt!

Er det flere som har sett nordlyset i det siste?