Puslebitene begynner å falle på plass

Så var årets halloween over og godt er kanskje det:) Det har vært en lang dag her med fotballturnering på morgenkvisten og siden har det gått slag-i-slag. Det ble en lang lørdag, men en fin dag allikevel. Været har ikke akkurat vært noe å rope hurra for, så Elias og pappa dro på fotballturnering uten Mats og meg. Mats bestemte at vi skulle være hjemme, og det var vel greit på en måte. Jeg hadde lyst til å være med å se på, men siden det var ute turnering så var det like greit å bli hjemme, og inne;)

I kveld har jeg og Elias vært på halloween fest på skolen sammen med klassen til Elias. Foreldrene i klassen arrangerer fest i stedet for å gå fra dør til dør og tigge godteri. En veldig fin løsning synes de fleste tror jeg. Jeg har vært på kjøkkenet og hjulpet til der. Og jeg må si at det var futt og fart i barna til tross for at de startet lørdagen sin tidlig for å spille fotball. De var nok ikke veldig preget av at de hadde spilt turnering tidligere på dagen, de holdt koken allikevel!!!


Mats var Batman i dag og var veldig spent på denne dagen. Han skulle ikke ut og gå halloween, men vi håpet at det skulle ringe på døren noen ganger. Vi bor langt ned i gata, så det er ikke så veldig mange nedover her som ringer på, men noen kom og det var litt stas:)

Skumle karer;)

Resten av kvelden har storebror og lillebror kost seg sammen og spilt spill på PS. Noen ganger er faktisk storesøsknene ganske greie;)

Siden sist har jeg vært enda en tur på jobb og jeg føler at vi begynner og bli ganske godt kjent. Vi bruker litt tid på bare å prate og bli kjent, og vi har pratet litt mer om arbeidstider og hva jeg trenger av timer. Jeg er helt åpen på hva jeg ønsker og jeg merker at jeg senker skuldrene litt igjen. Det ser ut som om jeg kan få det jeg ønsker både av timer og når på dagen jeg vil jobbe. Jeg krysser fingrene for at jeg får kabalen min til å gå opp:)

Jeg har fått noen innspill på det at jeg skal ut i jobb og mange mener at det “bare” er å kjøre på. Ungene klarer seg selv, de må bli selvstendige, jeg må kunne jobbe som alle andre osv osv…… Joda, jeg er vel enig, jeg må vel få til det alle andre får til…… Men når jeg tenker litt tilbake i tid så har jeg faktisk jobbet etter jeg fikk barn. Da Kim-Andrè og Karina var små jobbet jeg på sykehuset her i byen. Jeg vasket inne på operasjonsavdelingen og jobbet dager, kvelder og helger. Ja, jeg jobbet vel netter også. Så jeg har fått det til jeg også. Etter Sander ble født jobbet jeg også på sykehuset. Jeg hadde en kort permisjon uten lønn fordi Ida flyttet inn, men jeg kom meg i gang igjen når vi hadde fått kontroll på hverdagen igjen.

Så jeg har fått det til en gang i tiden. Jeg jobbet også som personlig assistent etter Elias ble født. Jeg fikk til det også, så jeg skal få det til nå også. Men, det er et men her også!! Jeg har 5 barn dere, ikke 2 lenger. Og det er stor forskjell. Det er mange hensyn å ta! Jeg kan ikke bare låse døren og la ungene bare seile sin egen sjø til jeg kommer hjem. Jeg har mange hensyn å ta. Hverdagen her må gå opp på et vis. Men skole, skyss og alt det andre. 

Jeg vet at jeg skal få det til. Men da er jeg avhengig av litt hjelp av og til. Det største problemet er vel avstanden til skolen til Karina og at det ikke går noe buss hit. Joda, hun har sykkel, men har dere kjent hvor tunge sekkene på videregående er? Hvis ikke kan jeg opplyse at de veier bly!!!  Jeg får litt “hetta” når jeg tenker på hvor mange år til vi har barn som skal gå på videregående…… Men det blir vel en løsning på det. Jeg begynner å så puslebitene til å falle litt på plass:)


Ida ville klippe seg i helgen og jeg måtte stille opp som frisør:O

Så mye ville ho ta av….:o 

Og det ble jo fint, men jeg var litt nervøs om jeg klarte å få det rett…… Ida har så tykt hår=/ 

I morgen står dagen åpen. Bare eldstemann som har planer, og han ordner seg selv:) Vi andre kan lage dagen akkurat slik vi vil ha den. I den grad vi kan det med 4 barn i hus da;) 

Første dag på jobb

Ja, så har jeg kommet meg ut i arbeidslivet igjen da…… Jeg er veldig delt om jeg liker det eller ikke, men den første dagen gikk bedre enn jeg hadde trodd. Det jeg synes er dumt med jobben er først og fremst at det er for få timer. Jeg begynner ikke før langt ut på dagen og det blir helt feil for meg å begynne når det nærmer seg at ungene skal komme hjem fra skolen. Dere kan mene hva dere vil, at jeg bare må slå meg til ro med at ungene må klare seg selv osv. men for meg blir det feil å være hjemme mens ungene er på skolen og dra ut og jobbe når de kommer hjem. Og for meg er det hva jeg føler som betyr noe!

Det som også er litt dumt med jobben er at jeg ikke jobber i et vanlig arbeidsmiljø med flere kollegaer jeg kan være litt sosial med. Jeg jobber med en dame som nesten kunne vært bestemora mi. Altså, det er en veldig hyggelig dame, men det oppfyller liksom ikke mine “behov” for å si det slik. Jeg trenger en jobb jeg kan komme meg ut fra morgenen av, eller en jobb jeg kan jobbe kvelder/helger, og jeg må ha flere timer. Men slik som det er nå så fortsetter jeg til jeg finner meg en jobb hvor jeg kan få flere timer og arbeidstider som passer meg og min familie. Slik som jeg jobber nå er jeg avhengig at at besteforeldre kan hente Karina på skolen, men slik må det bli om jeg skal fortsette å jobbe dager og ikke kvelder. Jeg håper hele tiden at jeg skal “dette” over drømmejobben som passer familien perfekt, men jeg må nok være litt kreativ og lete litt før jeg finner den…..

I dag har Mats og jeg hatt en hjemmedag igjen og vi har slappet av og hatt en rolig dag. Vi har vært ute og tatt noen bilder i det fine høstværet, ryddet opp litt i garasjen og kvittet oss med et par sekker med klær Mats har vokst ifra og vi har pantet flasker. Så nå er garasjen blitt ryddig og fin;) Is ble det på Mats i butikken også, jeg måtte kjøpe han så jeg fikk han til å stille opp på noen bilder:o


På søndag tok vi oss en spontan tur til Sverige og fikk bunktet opp med både mat og drikke og selvfølgelig ble det en tur innom mækker’n på vei hjem=)

Det er greit å ha med seg en liten hjelper når vi skal pante maaaange flasker;)

Selv om dette bildet har dårlig kavlitet så elsker jeg det….. Det er noe med det ansiktsuttrykket……

Det er utrolig hva en is gjør med humøret:D

Men det er begrenset hvor mange bilder man gidder å være blid på når isen ikke er kjøpt enda…..

Ferdig, nå er det bare å glede seg til premien;)

Det nærmer seg halloween. Helgen hos oss blir hektisk med halloweenfester på ungene og fotballturnering:)

I morgen er det noen timer på jobb igjen før skal jeg hente henne jeg er støttekontakt for (det gikk forresten veldig fint å ha henne for første gang på lørdag), så er det samtaletime på skolen med Elias før det er middag og fotballkamp. Morgendagen kommer nok til å gå fort. Mannen tar en dag med hjemmekontor, han måtte uansett ha sluttet tidlig for at jeg skal få med meg samtaletimen med Elias, så da er det greit å jobbe i fred og ro hjemme. Største storebror har vi hyret inn til å ta seg av oppgaven med å få Karina hjem fra skolen, alle må bidra for å få dagen til  gå opp;)

Man skal aldri si aldri

Skal si at været er skiftende om dagen….. Etter fine dager med masse sol og nattefrost kom regnværet med masse vind. Og i dag kom solen igjen og vi har hatt nydelig temperatur i dag, ja unormalt høy temperatur….. Det er 2 mnd til jul og i dag fikk Mats gå hjem fra barnehagen i bare genser, altså ikke noe utetøy:o


Fra kalde dager med pannebånd og dress. Mats er nok en kommende fotballsparker, han er veldig ivrig om dagen;)

Plutselig hadde vi vår temperatur og deilig sol:)

Vinden har gjort sitt til at det er masse fint løv på bakken:)

Så var det helg igjen…… Hvor blir dagene av?? Det skjer litt i forhold til jobb her og jeg har hatt en litt frustrerende dag i dag. For jeg har jo begynt prosessen med å komme meg ut i jobb. Og til mandag skal jeg skal jeg ut og jobbe litt. Det er jo fint det, bortsett av at det er en jobb som har veldig mange løse tråder….. Arbeidstid, den varierer og jeg vet ikke helt hvor lange dager, hvor mange dager, når jeg begynner, når jeg slutter……… Og det er vikariat……. Jeg vet ikke helt…… Det passer liksom ikke inn i mitt liv nå føler jeg……. Jeg må ha noe som er litt mer konkret…… Jeg var veldig frustrert i stad, og da er mannen god å ringe til….. Så frustrert var jeg at han kom hjem med en bukett roser til meg i dag, og det skjer ikke veldig ofte!! Hihi, aldri så galt at det ikke er godt for noe…… Menmen, jeg får se hva som skjer, men jeg tror ikke dette er noe for meg. Jeg tror jeg trenger noe annet, men man skal jo aldri si aldri;)

Det var godt å komme seg ut på en liten tur i ettermiddag. Mann og jeg gikk en lang tur mens Elias og Mats syklet. Det å koble ut alt det man tenker og lurer på er godt…….  Noen ganger synes jeg at ting ser så veldig mørkt ut. Jeg klarer liksom ikke å overbevise meg selv at ting kommer til å ordne seg=/ Høsten har kanskje kommet og lagt et mørkt teppe over min verden i dag synes jeg. Jeg trenger en syden billett på blå resept!!!


Vi har fått siste barnehagebildet til Mats og jeg er veldig fornøyd. Det er flere og flere punkter jeg “krysser” av som siste gang før skolestart. Siste oppstart i barnehage etter ferie, siste barnehagebilde, siste høstutstilling kommer snart, det samme med siste besteforeldrefest. Siste dugnad er vi faktisk også snart i mål med. Mannen skal på ekstradugnad på lørdag for å sette sammen barnehagen sin lavvo og da slipper vi å delta på dugnad til våren. Veldig godt å bli ferdig med, for dugnaden til våren passer helt sikkert litt dårlig…….

Nå er sprellemannen vår lagt til lading. Han ville avslutte dagen sin med regnestykker i dag i stedet for å bli lest for, helt frivillig altså:D Hehe, denne gutten altså! Pluss og minusstykker opp til 10 ble løst mens gutten herjet rundt som en liten tornado i sengen sin. “Denne klarer du ikke” sier vi og spør hva 7 +3 er. Eeeeeh, det er 10 det kommer det ganske for etter en liten opptelling av fingre. Hihi, og gutten hopper ivrig rundt i sengen og er så fornøyd med seg selv. Hverdagslykke kalles det!

 
Elias har også tatt skolebilder:) Jeg tenkte i utgangspunktet at jeg ikke skulle ha de siden ingen av de andre barna har tatt bilder i 4. klasse. Men hvem klarer vel å la være å kjøpe bilder som blir så fine……. Ikke jeg iallfall;) I motsetning til Mats sine bilder som bare hadde ett motiv, så var det mange forskjellige bilder av Elias. Fineste Elias-gutten vår:D (jeg har bare tatt bilde av bildene……)

Jeg er litt spent på morgendagen. Da skal jeg være støttekontakt igjen, men frøkena jeg har hatt frem til nå har nok vokst seg ut av ordningen. Så jeg skal hente lillesøsteren i stedet. Hun er på alderen til Mats og det blir spennende å se hvordan hun finner seg til rette her. Jeg håper at det går bra, jeg trenger en opptur nå;)

God helg=)

Høsten er en fin tid!

For en fin høst vi har hatt til nå! Men i dag kom skyene og alt ble veldig mye mørkere og tristere…… Men jeg krysser fingrene for at solen kommer igjen så høsten blir litt lystigere enn den har vært i dag;)

Jeg har tatt en del høstbilder nå som det har vært så fint vær. Og i dag dro vi til Kajalunden og gikk en tur der selv om været var litt grått og trist. Det er så fint der og jeg må en tur dit på høsten. Og vet dere hva, Elias fant en hvitveis:o Hihi, da vet man at høsten har vært fin;)


Når solen skinner blir alt så vakkert og fint:)

Høsten er en fin tid=)

Solnedgangene har vært fantastisk flotte i det siste. Dette bildet har fått litt mer farge, men dette er ikke så langt fra sannheten:)

Elias fant denne hvitveisen. Den sto der helt for seg selv, men den var veldig vakker da;)

Elias og Mats ble ærlig og redelig “kjøpt” med en sjokolade for at de skulle stille opp på bilder:o

I dag har Mats hatt fri fra barnehagen igjen og formiddagen ble lat….. Bare det å stå opp og kose seg i morgenkåpe og se på nettbrett til langt ut på formiddagen…… Men i morgen gleder han seg til å leke med vennene sine igjen;)


Skikkelig kosemorgen:)

Og vi bygger og bygger enda……

Katta må få litt oppmerksomhet hun også;)

Fineste pusekatten vår:D

Nyt høsten dere;)

Et rolig døgn

Her har huset vært utrolig stille det siste døgnet…… Veldig rart med bare 2 barn hjemme, men veldig deilig også må jeg si. Det er sjeldent det er så stille og rolig her. Man må jo bare nyte det så lenge det varer. Og det har vi gjort. Mats ble levert i barnehagen som vanlig på fredag morgen og jeg fikk dratt kroppen ut på en liten trimtur ute før det ble noen øvelser inne. Det ble en kaldt tur ute, bare 2 små grader….. Brrrr, jeg kan vel ikke si at det var så deilig å jogge når det var så kaldt.

Resten av dagen gikk veldig fort. Jeg fikk byttet gardiner og vasket vinduer på soverommet vårt og slappet litt av før Mats ble hentet hjem fra barnehagen. Koffertene til gutta ble pakket og farmor kom og hentet de. Og vi andre som var hjemme koste oss med en enkel middag før mann og jeg kjørte til Alby og vi gikk oss en deilig tur der og så på solnedgangen før vi dro hjem igjen og koste oss med fredagskvelden. Fredag er og blir den beste dagen:)


Klar for en kaldt trimtur:)

Månen var fantastisk fin fredag kveld<3 (bildet er tatt fra verandaen hjemme og er redigert litt gjennom instagram)

Seilbåt i solnedgang:) (tatt på Alby, også redigert gjennom instagram)

Ser dere seilbåten der den seiler midt i solnedgangen?

Solnedgang uten skyer kan også være fantastisk fine=)

I dag har vi fått hjem 3 barn og vi er fulltallige igjen:) Vi har ikke akkurat slengt oss på sofaen i dag, men vi har ikke stresset oss i hjel heller. Ole måtte jo på dugnad i barnehagen, jeg fikk ligge og dra meg og nyte stillheten….. I morgen tror jeg at båten skal pakkes bort. Jeg har avtale om å hente henne jeg er støttekontakt for og Karina har fått i oppdrag å rydde i skapet sitt. Jeg har begynt å tenke mer og mer jul og merker at jeg får lyst til å begynne så smått med forberedelser. Nå har jeg vært inne i en skikkelig lat periode, jeg håper at jeg begynner å få litt mer futt i kroppen igjen. Må vel gi meg selv et spark i ræva for å komme i gang;)

Hvordan går det med dere da? Har dere like fint høstvær som vi har her, eller har dere kanskje fått vinter alt? Det er veldig stille på kommentarfeltet igjen, legg igjen et spor da vel;)

Det skal liksom ikke passe……

Nå har vi landet litt etter en hektisk bursdagshelg. Vi bygger lego hver dag, og vi har vel legopakker så det holder enda noen flere dager…… Så vi har hele tiden noe å finne på for å si det slik. Det var bare det å finne tiden til å sette seg ned da….. Både Kim-Andrè og Karina har hjulpet Mats med å bygge, han trenger jo litt hjelp til de store pakkene.

Vi har så fint høstvær om dagen!!! Solen skinner fra skyfri himmel og det er til og med vindstille. Det er kaldt på nettene nå og vi har fått en frisk, deilig høstluft ute. Jeg gikk meg en lang tur her om dagen og knipset noen høstbilder. Det er jo så fint ute nå. Kontrasten til regnvær og vind er stor. Vi får bare nyte det fine høstværet så lenge det varer;)
Nydelige farger i naturen!

Den ferske 5-åringen:D

På tirsdag hadde Mats og mamsen en skikkelig kosedag. Vi hadde en rolig morgen før vi dro ut og byttet et par gaver. Mats var veldig målbevisst og gikk rett til legoen i lekebutikken og han visste akkurat hva han ville ha. Nemlig brannstasjonen. Vi koste oss med en god lunsj og sjokoladekake til dessert før jeg overtalte Mats til å bli med og ta noen 5-års bilder. En skikkelig kosedag;)


Denne karen har litt byggejobb foran seg, hihi:)

Fineste Matsen vår<3

Sabeltann er inn om dagen;)

I morgen skal de to minste sove borte. Jeg kan ikke huske sist vi hadde barnevakt og ikke hadde noen planer….. Vi er vel ikke akkurat de som setter bort ungene så veldig ofte. Det skjer vel kun når vi skal noe helt spesielt, og det skjer ikke så ofte lenger=/ Sist vi hadde barnevakt var i sommer da vi var på tur med et vennepar med Color Fantasy. Da var ungene hos mamma og pappa og Ida. Etter det har de ikke sovet borte. Vi har jo ikke funnet på de store sprellene. Men nå spurte faktisk farmor om å låne de to minste en natt, helt uten at vi spurte.

Det er noe med det å ha barnefri uten at vi har noe planer…… Nå har vi ikke akkurat helt barnefri heller da, både Karina og Sander er jo hjemme. Kim-Andrè har dratt på hytta med farfar. Men 2 barn kontra 5 barn er jo nesten som barnefri. Men tror dere ikke at det er dugnad i barnehagen på lørdag klokka 10 da??? Joda, selvfølgelig skulle det være noe…….. Pokker altså!!! Det er Ole som skal på dugnaden. Jeg hadde virkelig unnet han å dra seg litt lenger og slappe litt av når den største masekoppen ikke er hjemme:p Men slik skulle det altså ikke bli……

Jeg er litt spent på om Mats slår seg til ro borte…… Han sover jo praktisk talt aldri borte. Utenom barnehagen så er han stort sett sammen med oss. Men siden Elias også skal være sammen med han på overnatting så går det vel helst greit. Vi krysser fingrene for at vi i det minste får en rolig fredags ettermiddag/kveld. 


Jeg måtte bare minne Ole på dugnaden…….. Typisk at det skulle være noe på lørdagen:p

Ellers så skjer det ikke stort her i helgen. Det er masse vi kan gjøre og burde gjøre, men vi kan sette sammen helgen slik vi vil. Bortsett fra den helv****s dugnaden da *oppgitt*

Shari hilser og ønsker god helg;)

Hvor godt kjenner du meg tror du?

Kjenner du deg selv godt? Jeg innbiller meg at jeg kjenner meg selv ganske godt. Jeg har gode og dårlige sider. Jeg vet jeg kan misforstås av andre, men det er jo ikke mitt problem……  Jeg har selv tatt feil av personer selv jeg altså, ikke det at jeg har dømt noen nedenom og hjem uten at jeg kjenner de godt, men noen ganger har jeg sett for meg hvordan personer er uten å kjenne de. Og man kan bli veldig overrasket……

Hvor godt tror du at du kjenner meg? Det er nok fort gjort å tro at du kjenner meg i og med at du er innom her og leser. Men det skjuler seg masse som jeg ikke deler….. Jeg har gode sider og dårlige sider. Jeg har mine sære sider, jeg er en person med mange tanker, jeg har mine problemer, det er masse jeg frykter og det er mange drømmer i hodet mitt. Jeg tenkte kanskje at jeg skulle dele noen sære sider med dere, for de har jeg noen av:p

Visste du for eksempel at:

1. Jeg spiser helst frukt uten skall. Det vil si at om jeg skal spise et eple så liker jeg å skrelle det først. Og den uvanen har jeg overført til ungene (ja dumt, men det har bare blitt slik) Nå mener jeg at det er bedre å spise eple uten skall enn og ikke spise eple i det hele tatt:p Meeen, jeg spiser selvfølgelig eple med skall også altså:)

2. Når vi først er inne på mat….. Når jeg er alene og spiser brødskive, så ligger det som regel en skorpe igjen på asjetten når jeg er ferdig med å spise:O

3. Når jeg skal kose meg ekstra (som regel til helgefrokosten) så kan jeg “drikke” et helt glass med o’boy med en skje……. Og da uten å røre ut o’boyen føst, haha:)

4. Jeg elsker ostepop, men den skal helst ligge i et døgn i åpen pose, for da er den best! Hjemme hos mamma og pappa ble ostepopen tatt opp i en bolle og satt et skap som mamma absolutt ikke ville ha noe lukt fra ostepop:o Nå har jeg vel egentlig lagt bort den uvanen, men jeg synes fortsatt at ostepop er best dagen etter den ble tatt opp i bollen;)

5. Jeg hater prislapper!!!! Står det en prislapp på en matvare så tar jeg den av. Det samme med strekkoder som er satt på…….

6. Jeg hater å legge sammen støvsugerslangen etter jeg har støvsugd. Noe som resulterer i at jeg lar den ligge i håp om at Ole tar den.

Har du noen sære ting du tør å dele med meg?

Kom gjerne med tips på lignende innlegg som du vil jeg skal dele;)

Øyeblikket man aldri glemmer…..

I dag har vi fått en 5-åring i hus:) Tenk det, vår minstemann er hele 5 år!!! Hurra for gode, morsomme, skravlete og fine Mats<3


Bursdagsgutten vår<3

Jeg husker så godt fødselen, tiden fra vi kom til sykehuset og frem til han ble født. Nesten 3 timer tok det fra vi kom til sykehuset og frem til han var ute. Tre timer bare…… Jeg visste ikke sikkert om fødselen var kommet skikkelig i gang da vi dro til sykehuset en gang:o Det var rolig på sykehuset og det var så godt. Jordmor og jordmorstudent var inne på rommet veldig mye. Stemningen var rolig og jeg var ganske rolig jeg også. Badekaret ble gjort klart og plutselig var det tid for å presse. En intens fødsel ble det jo, men så godt at det skjedde fort allikevel:)


Ingenting er så deilig som en nyfødt bylt i armene<3 Denne stunden glemmer jeg aldri!!

 Jeg husker alle mine 5 fødsler godt. Så intens tid og så mange forventninger. Det er noe helt spesielt å få førstemann, da er det jo så mye tid til kos. Men det er også veldig spesielt å få sistemann…… Jeg visste veldig godt at dette var siste gang jeg skulle føde et barn, og det var siste gang jeg og en baby skulle nyte litt kjærkommen tid alene på sykehuset før hverdagen hentet oss inn igjen. Jeg husker veldig godt et spesielt øyeblikk på sykehuset. Jeg og Mats satt og koste, bare oss to. Jeg tittet ut vinduet, på høsten ute og på mennesker som jobbet i bygget ved siden av oss. Jeg husker at jeg tenkte at dette øyeblikket skal jeg huske. Bare jeg og Mats, bare kos, ingen andre i rommet. Lykken etter at fødsel var over og at alt hadde gått bra bruste rundt i kroppen. Den følelsen glemmer jeg aldri. Siste gang……. 


Så liten og god:)

Nå er Mats blitt stor og fin gutt. Han skravler fra morgen til kveld, han er flink til å spille fotball, han sykler på stor sykkel, regner pluss stykker opp til 10, skriver navnet sitt og han er så flink gutt! Neste år er han skolegutt og det tror jeg at han kommer til å være veldig klar til. Dette er siste året vi har en barnehagegutt og det føles helt greit. Aldri mer skal vi rykke tilbake til startstreken, nå går det bare fremover. 


Store gutten vår:D

Dagen i dag har gått unna…… Vi har hatt en hektisk helg! Mats, Elias og Ole har vært på skolen i dag for i dag var det offisiell åpning av aktivitetsløypa på skolen. Det har vært natursti, lek og morro, og det ble servert pølser, hamburgere og brus til store og små. En helt topp dag i skogen for store og små. Jeg og Karina har ordnet i stand til bursdagen. Karina har laget pai, jeg har shinet opp huset litt og vi kom i mål til selskapet begynte denne gangen også:)


Gave til 5-åringen:)

Lego var høyt på ønskelisten i år, og det ble et par deilige tøfler også:)

Søskenkjærlighet<3

Største storebror og minste lillebror har bygget litt lego i dag:)

Og jammen ble det enda en pakke med lego fra tante:)

5 lys på kaka:)

Fruzzeren var litt skummel……

Heldige oss fikk besøk av Ludvik i selskapet i dag:)

Nesten som tvillinger, hihi:)

Her gikk det unna en stund i dag;)

Ludvik fikk låne noen leker av Mats i dag:)

Sander mente at vi bare må passe Ludvik snart!!!

Sabeltanngutten:)

Mats har fått så mye fint i løpet av helgen, masse lego, Kaptein Sabeltann kappe, bambull bukse og genser, penger, bok, ja her har det virkelig vært fest. Nå ligger han og sover, det ble en fin, men travel helg:) Og jeg sitter og følger med på klokka og går gjennom hva som skjedde i hodet mitt. Minner, hva skulle man gjort uten de…….. Jeg har født 5 ganger, og jeg ville ikke vært uten noen av fødslene. Øyeblikket man aldri glemmer…… Og nå, klokka 2151, for 5 år siden skjedde et mirakel;)

Feil klokkeslett!!!

Her går det unna om dagen:p Nesten litt latterlig hvor fort dagene går…… Nå er det bursdag i fokus og det tar jammen mye tid!!! Forberedelsene startet for alvor på torsdag. Jeg hadde tatt på meg å handle inn til bursdagen og da måtte det forsterkninger til for jeg skulle ha unna ukeshandelen samtidig……. Så både Karina og mormor (mamma) ble med og hjalp meg å komme gjennom alle hyllene i matbutikken. Alt ble handlet inn (trodde jeg) og jeg var skikkelig fornøyd med innsatsen:)

Fredagen var fullbooket. Jeg skulle få lunsjbesøk av min venninne og vi skulle endelig få litt skravletid. Kanskje litt urutinert av meg å be inn til lunsj dagen før vi skulle ha barnebursdag, men hey, man får til det man vil;) Så vi skravlet og koste oss før min venninne dro videre på sin ville ferd, og jeg hev meg ut på min ville ferd, hihi. Jeg rakk akkurat å lage et sukkerbrød før Mats skulle hentes hjem fra barnehagen.

Mats hadde blitt feiret sammen med sin venn som har bursdag på samme dag og de hadde virkelig kost seg sammen. Bare så dumt at jeg glemte krona til Mats:P Hehe, så typisk meg….. Men heldigvis så rakk Ole og stikke innom barnehagen på vei hjem fra jobben og krona ble med hjem allikevel:)

Det ble en travel middag på fredag. Elias skulle tidlig på trening og Ole hadde lovet å bli med sammen med Mats. Så middagen ble puljevis, noen nå og noen da……. Og jeg begynte å få vondt i hodet…… Great, det passet jo bra:p Men sjokoladekake ble laget og de fleste forberedelsene til barnebursdagen ble gjort unna før mor og far stupte i seng ganske så slitne i kroppene sine. Det er jammen mye å tenke på når man skal ha utebursdag!

Lørdagen kom og vi startet dagen ganske tidlig. Eller tidlig og tidlig….. Tidligere enn vi normalt begynner lørdagen er vel mer riktig å si. Ole, Mats, Elias og jeg dro ut klokka 11, Karina ble hentet rett etterpå for hun skulle ut og handle sammen med en venninne. Kim-Andrè og Sander kom opp til lavvoen for å hjelpe til i bursdagen litt før 12. Det skulle komme 14 barn i 5-års alderen og da trenger man øyne alle veier. 

Vi skulle møte gjestene i skolegården da bursdagen begynte for det var ikke alle som visste hvor lavvoen var. Så vi tuslet ned klokka 12 for å ta imot gjestene. Vi ventet og ventet, og ingen barn dukket opp:o Jøss, det var da rart……. Mammaen til han Mats skulle feire bursdagen sin sammen med hadde skrevet bursdags invitasjonen og hun blir mer og mer sikker på at hun har skrevet feil tidspunkt på invitasjonen:o “Jeg kan ikke ha skrevet…… jo, pokker, jeg kan jo det…… jeg har skrevet at bursdagen er fra klokka 14-16 jeg og ikke 12-14” Haha, jeg tror jeg dauer:):):) Jeg ringte en mamma til et av bursdagsbarna og fikk det bekreftet, bursdagen var fra 14-16 sto det. Så det var bare å gå opp til lavvoen igjen og vente litt til……. Heldigvis så hadde ingen av oss noen store planer utover dagen bortsett fra å bake kaker. 

Ungene tok ventetiden ganske greit. De lekte sammen og koste seg, Ole og Kim-Andrè dro ut og kjøpte inn mer grillkull siden Ole tente opp grillen mens vi var nede og “hentet” gjestene. Jeg hadde selvfølgelig glemt å kjøpe inn fruzzere til familiebursdagen (vi må alltid ha det i familiebursdagene), så da var det jo greit at Ole dro ut og handlet litt. Lørdagstaco ble også handlet inn så vi fikk oss noe lørdagsmat i løpet av kvelden også. Og flaks som det var så ringte Karina akkurat da Ole og Kim-Andrè var ute og handlet og spurte om hun og venninnen kunne bli kjørt fra et senter til et annet…… Det kunne jo ikke passet bedre. Flaks at bursdagen ble senere, høhø:)

Bursdagen ble hektisk, men veldig vellykket. Det er et stort ansvar å ta med seg så mange barn opp i skogen, men det gikk kjempefint. Vi var jo mange som fulgte med og alle barna ble levert like hele tilbake til foreldrene sine da bursdagen var ferdig. Begge bursdagsbarna var veldig fornøyde med dagen. Vi grillet pølser, spiste kaker, lette etter godteposer og lekte i aktivitetsløypa. En helt topp bursdag!!! Og jammen timet Karina handlingen sin bra for akkurat i det vi går ned til bilen så ringer hun og skal bli hentet på kjøpesenter nr 3:O Hihi, jentene fikk jammen til mange sentere i løpet av noen timer. Kim-Andrè tok på seg oppgaven å hente henne så vi andre kom oss hjem fortest mulig. 

Pakkene ble pakket opp da vi kom hjem. Og gjett om det var mye fint!! Mats ønsket seg lego og fikk masse fint. En pakke ble åpnet med en gang og bygget sammen mens jeg meldte meg til kjøkkentjeneste. En marsipankake skulle pyntes og en oreokake skulle lages. Og marsipankake……. det tar tid å pynte den…… Jeg er jo faen så pirkete:P Men nå er den ferdig, og det er oreokaka også. Taco ble laget i ful fart, Karina og Kim-Andrè måtte bare en liiiiten tur i butikken for  kjøpe inn lefser……. Men sååååå var det tid for lørdagskos:)

Her er et lite bildedryss vår galskap:


Kim-Andrè koste seg forresten på Gardermoen på fredag. Han fikk ta imot flyet på rullebanen, han fikk omvisning inne i flyet og dagen hans hadde vært helt tipp topp:)

Og jeg var hjemme og bakte kaker….. Og når ungene ikke er hjemme får mor slikke vispen:D

Men bollen måtte jeg vel spare til ungene kom hjem….??

Eller….??

Bare smake litt til……..

Så kom ungene hjem og de hev seg over bollen!

Mats var veldig fornøyd:)

Klar for bursdagsfeiring;)

Gutta ga hverandre gaver fra hverandre mens de ventet på gjestene:)

Bursdagsgutten som er hele 5 år:)

Godteposen ble veldig godt mottatt av ungene og de satt rolige en god stund. Deilig…….

 Jeg viser ikke flere bilder fra bursdagen for jeg har ikke tillatelse til å publisere bilder av barna, men det ble noen fine bilder av en fin gjeng;)

Mats var fornøyd med gavene sine:)

Og marerittkaka er ferdig for denne gang;)

I morgen er det familie bursdag, men tidligere på dagen er det natursti i regi av skolen. Det må vi jo få med oss. Gutta drar og jentene blir hjemme og ordner i stand til bursdagen. En helt grei fordeling for min del;)

Siste…….

 Uka går og jeg vet nesten ikke hvor tiden blir av. I morgen er det jammen fredag igjen!! Fredager er så deilige. Helgen som kommer blir hektisk, men hyggelig. Mye skal ordnes før bursdagsfeiring og hele helgen går med til bursdagsforberedelser/feiringer. I morgen skal Mats bli feiret i barnehagen, hans siste bursdagsfeiring i barnehagen….. På onsdag tok han sitt siste barnehagebilde……. Tenk det!!!! Jeg gleder meg veldig til å se bildene. Vi kommer nok uansett til å kjøpe bildene, de må vi jo bare ha. Jeg kommer liksom ikke over at dette er siste gang vi kjøper bilder av barna som er tatt i barnehagen….. Ingen småsøsken som kommer etter:D

Lørdag skal altså Mats feire barnebursdagen sin sammen med en gutt i barnehagen som har bursdag samme dag som han. Vi har leid lavvoen på skolen og skal ha utebursdag. Det ser ut som om vi er heldige med været. Bare ikke det blir regn så er det greit. Vi har vært og besøkt lavvoen ganske ofte i det siste for det er laget en aktivitetsløype der som er veldig fin for ungene. På søndag skal vi ha familiebursdag, tidligere på dagen er det natursti på skolen. Mats gleder seg veldig til helgen, og det gjør vi voksne også;)

Dagene går og ikke alle dager er like morsomme. Slik er det vel for alle? 


Ikke helt dagen…… Men når man har barn så må man jo bare stå opp og komme i gang med dagen:p

Noen ganger skulle jeg ønske at jeg var en katt som bodde hos meg selv, hihi:D

Andre dager er litt mer koselige:) Her en kveld kjørte Karina og jeg til Mc Donalds bare for å kjøpe oss kveldskos. Dette gjør vi ikke ofte! (og godt er vel det)

De siste dagene har det vært ekstrem høy nordlysaktivitet, har dere fått med dere det? Hihi, jeg følger med på nordlysvarsel og selv om det var overskyet i går så tok Kim-Andrè og jeg oss en tur ut og tittet litt på himmelen. Vi så vel ikke så veldig mye men linsa på kameraet fanget opp fint lys da vi tok bilder:)


Disse bildene ble tatt i tussmørket, klokka var vel mellom tolv og ett på natten=)

Veldig synd at det var overskyet…….

I morgen skal Kim-Andrè en tur til Gardermoen. Han har hatt planer om det lenge, det er visst et nytt fly som kommer til Norge for første gang (eller noe slikt….) Det som er ekstra stas er at han har vunnet en konkurranse og han skal få ta imot flyet på rullebanen, altså han slipper innenfor gjerdene. Jeg gleder meg til å høre hvordan han har hatt det:) Jeg får besøk av en venninne og vi skal endelig få satt oss ned for å skravle litt igjen. Det er vi alt for dårlige til=/ Litt dårlig timing å planlegge lunsj sammen midt i bursdagsforberedelser, men det tenkte jeg ikke på….. Jeg får heller bake litt på kvelden;)