Hektiske dager

Vi nærmer oss advent og jeg er fortsatt ikke ferdig med pakkekalenderne:o Pokker, at det ikke skal være mulig å være litt tidlig ute altså=/ Jeg unskylder meg selv med at vi har bursdagsbarn i midten av november og da går det litt tid med til bursdags forberedelser, men det burde da være mulig å begynne litt tidligere….. Men neida, alltid ute i siste liten……. Men det er bare litt småtterier jeg skal se om jeg finner i morgen, så var det pakkingen……. Noe sier meg at jeg kommer til å få de neste dagene til å gå *sukk*

I morgen (fredag) skal jeg jobbe ekstra. Det passer jo ikke sånn veldig bra med tanke på at jeg skulle gjerne ha pakket litt mens ungene er ute av huset, men jeg kan ikke takke nei til å tjene litt ekstra. Dessuten skal jeg ikke jobbe neste onsdag, så da er det greit å jobbe inn den dagen i morgen. Jeg får heller bruke helgen godt, det går jo fort når jeg først kommer i gang. Hele denne uken har gått uten at jeg har fått satt meg ned på dagtid for å pakke. Det har vært jobb, handling og rengjøring. Og dagene bare går og går…….

Planen nå er å stå på som bare det med både pakking av gaver og julerengjøring. Så kanskje vi kan få en litt rolig desember med bare baking og innkjøp av julegaver igjen. Jeg vet at jeg ikke kommer helt i mål med julevasken før desember, men noen småprosjekt er jo greit. På lørdag skal ungene til farmor og farfar og da skal mann og jeg være superflinke og vaske ned kjøkkenet. Bare så dumt at vi ble spurt om vi kunne passe fineste Ludvik da……. Det var krig oppe i hodet mitt, men fornuften fikk viljen sin denne gangen (med litt hjelp fra mannen), så jeg måtte si nei til å passe go-gutten:( Helgene frem til jul blir hektiske og da må vi bare få unna litt denne helgen….. Men det var ikke lett å si nei……. 

I dag fikk jeg julekortene og årskalenderne i hus og jeg ble ganske fornøyd med resultatet. Jeg viser en annen dag tror jeg;) 


Julen har sneket seg inn i stua her. Nå er det jo første advent til helgen. Siden helgen blir fylt opp med andre ting så tyvstartet jeg litt og pyntet på onsdag. Og nå er det så fint her med nissebarn og engler. Jeg koser meg veldig med å pynte til jul;)Mats gleder seg til jul;)

Helgen kom og gikk

Helga kom og gikk og jeg har ikke gjort annet enn å sitte foran pc’en og ordnet…… Det føles iallfall slik=/ Lørdag var det julekort som skulle lages, og jeg lager jo ikke bare en variant, men tre:o Man må jo holde tradisjonen ved like;) Og jeg er så innmari pirkete, så det tar litt tid. I dag var det kalender som sto for tur, og jeg har nesten blitt gal, det er jo et evighetsprosjekt!!! Og det hjelper ikke at pc’en ikke samarbeider, bah. Nå er jeg nesten ferdig, jeg må bare låne mannen sin pc, så håper jeg at jeg får det siste på plass slik at jeg får bestillingen ferdig. En ting til å krysse av på listen over ting som skal gjøres før jul;)


En liten sneak peak på to av julekortene:)

I det ene øyeblikket er jeg ganske fornøye, men i det neste øyeblikket er jeg litt usikker om de er fine eller ikke…..

Været har vært strålende i helgen og man burde jo gått ut og kost seg før regnet kommer og tar oss igjen, men vi får spare kosen til desember….. Det har vært veldig kaldt i helgen så det har vært deilig å fyre inne og tasse rundt i joggebukse og tøfler=) 

Nå merker jeg virkelig at julen tar mer og mer tid i hverdagen. Det er jammen ikke mange uker igjen til julaften:o Vi skal være hjemme på julaften i år og får også besøk. Det er alltid hyggelig med besøk på julaften:) Jeg gleder meg til vi er i mål med alle gjøremålene før jul og vi bare kan nyte fridager med mye kos. Men først må vi komme oss gjennom ukene før julen er her;)

Juleforberedelser

Jeg er fremdeles innom, men gnisten for å blogge har på en måte forsvunnet……. Tiden flyr av sted og dagene blir fort til en uke. Men vi lever og har det bra. Jeg jobber fremdeles to dager i uka og trives med det. Dagene på jobben er såpass korte, så jeg føler ikke at de stjeler så mye av tiden min. Men jeg merker at jeg fort kommer litt bakpå med de tingene jeg pleier å gjøre på dagtid mens ungene er ute av huset. Og nå som julen nærmer seg så er det jo mye som skal gjøres.

I løpet av uken har vi fått feiret ferdig Sander sin bursdag og så fort vi var i mål med det så var det julen som overtok fokuset. Jeg har kommet i gang med julevasken i huset, jeg har tatt noen bilder til julekort og jeg har handlet inn to julegaver. Nå er hovedfokus å bli ferdig med å ta ferdig bilder til julekort og få bestilt det og lage årskalender. Det skal gjøres i løpet av helgen. Og så er jeg fremdeles ikke i mål med å handle inn til alle julekalenderne, det må gjøres i begynnelsen av neste uke.


Sander sin kake i år:)

13 lys måtte blåses ut:)

Gutta krutt:)

TurboMats i en stille stund:)

Det er greit å ha storebror i nærheten når fruzzeren tennes;)

Jeg er godt i gang med gavene til julekalenderne, men det er jo mange gaver som skal handles inn…… I dag ble formiddagen godt brukt og mange gaver ble handlet inn. I år har jeg en overraskelse til en person som jeg er glad i, men det skal jeg fortelle dere om senere. Jeg tenker at det kommer til å gå slag-i-slag frem til julaften, men jeg elsker julen, jeg elsker å gi bort gaver, bake til julen og ikke minst å se på julekalendere på tv når kvelden og roen senker seg i huset. Jeg synes at julen er en hyggelig tid=)

På tirsdag koste Mats og jeg oss veldig hjemme. Vi tok bilder, slappet av og spiste koselig lunsj. Her er noen av bildene som ble tatt:

Katta var kanskje ikke så fornøyd med å få en nisselue dratt nedover ørene…..

Dette bildet elsker jeg<3

Fineste Mats:D

Etter bildene var tatt spiste vi nystekte rundstykker til lunsj. Kake etter bursdagen ble det også. Og vi skravlet og koste oss mens vi tittet gjennom et lekeblad. Mats ønsker seg masse fint til jul;)


Kake til lunsj og lekeblad er ikke feil på en vanlig tirsdag;)


Vi har fått et lite dryss med snø og det er lyst og fint ute;)

Har du kommet i gang med juleforberedelser? 

For 13 år siden

For 13 år siden lavet snøen ned. Snøen hadde faktisk ligget mange dager siden. Det snødde og snødde….. Ja, det var skikkelig vinter! Og hvordan og hvorfor husker jeg det? Jo for på denne dag, for 13 år siden fødte jeg Sander. Vi kjørte innover til sykehuset i skikkelig snøvær, det hadde kommet masse snø og det blåste snø utover veien. Jeg husker så godt at vi leverte Karina til mormor og morfar før vi dro til sykehuset. Det er rart hvordan enkelte ting setter seg fast i hodet…… Jeg husker hvor spent jeg var, for fødselen var ikke i gang og terminen var ikke før 10 dager senere i følge ultralyden. Jeg var to dager på overtid i følge første termin. Jeg var uansett tung og sliten og ville ikke gå lenger gravid. Heldigvis møtte jeg en forståelsesfull jordmor som gjorde ting som satte i gang fødselen. Ingenting tydet på at fødselen var nært forestående, men før 3 timer hadde gått var fødselen over. Pjuh, det var bare å henge med der altså. Det ble en smule hektisk for jordmora som egentlig ikke hadde tid til å være sammen med oss:o


Lille bolla vår:)

Hjelper pappa med å innrede loftsetasjen:) 

Disse to har mange minner sammen……

I en periode i livet var flagget med overalt, på do, i senga, ja flagget skulle helst være med overalt!

Dagen i dag startet ganske likt når det gjelder været. Bortsett fra at vi i dag har hatt varmegrader, så nedbøren kom som regn=/ Det blåste og regnet vannrett, for et drittvær!! Jeg ville mye heller fått nedbøren som snø! Men været tok seg fort opp og solen har besøkt oss i dag igjen. Det ser ikke ut som om vi skal få noe særlig vinter med det første, høsten varer alt for lenge i mine øyne.

Vi har kost oss i dag. Sander har fått ny skrivepult på rommet sitt og han er strålende fornøyd. Jeg trodde en stund at dette skulle bli en rolig dag, men jaggu tok jeg feil igjen. Men nå er kake bakt, pulten er skrudd sammen, Elias har vært på trening, og nå roer det seg for kvelden. Det blir vel ikke en mindre hektisk dag i morgen med flere kaker som skal bakes, handling og unger som surrer rundt omkring:o 


Stas med ny skrivepult på rommet;)

Nå skal jeg mimre litt, jeg blir jo så tankefull på slike dager……. Det er over 19 år siden jeg startet min viktigste karriere, nemlig karrieren som mamma. Jeg er ikke en person som jager etter en jobb med høy status, det får andre ta seg av. Så lenge ungene har det bra og jeg trives med det jeg driver med så er det bra nok for meg;)

Gratulerer med dagen til beste Sander:) Tenk at det har gått 13 år siden vi møtte deg for første gang. Det har vært 13 år med mange rare hyss, du likner ikke på Emil for ingenting:) Ingen er så glad som du er når verden smiler, men humøret kan skifte fort…… Ting bør skje  når du først har bestemt deg. Du er snill og god, du deler ofte ut komplimenter og roser flittig. Du er en skikkelig god gutt som har gitt oss mange latterkuler, og noen grå hår……. Vi gleder oss til fortsettelsen<3

Kalendertips

Dagene går alt for fort og jeg får nesten litt panikk når jeg tenker på at vi nærmer oss midten av november alt:O Det er pokker ikke lenge til jul jo:p Jeg har begynt å handle inn til julekalendrene til ungene, men før den tid skal vi jo også feire bursdagen til Sander. Og hva skal man kjøpe i bursdagspresang til en 13 åring da tro??? Altså, han ønsker seg masse, men ønskene er uforskammet dyre……. Men jeg tror kanskje vi har landet på noe jeg mener kommer til å falle i smak. Ny pc til 13 tusen blir det iallfall ikke!!! Jeg tror at jeg har kontroll på bursdagen til Sander nå. Vi har landet på en feiring med vennebursdag og voksenbursdag. Nå skal den bare gjennomføres……..

Når det kommer til julekalendere så er jeg nesten i mål med Mats sin pakkekalender. Den er jo den enkleste, eller en av de enkleste. Men når det kommer til Elias sin pakkekalender så var jeg ganske så blank. Hva pokker kjøper man til en gutt på 9 år da??? Det skal jo gjerne ikke koste all verden heller. Jeg har noen ting i bakhodet som jeg vet han trenger, men ikke nok til å fylle 24 luker…….

Akkurat da panikken begynte å komme datt jeg over en blogg som anbefalte en best i test kalender, nemlig kalender fra Forskerfabrikken. Jeg ble så glad da jeg kom over den. Den har vunnet best i test på tv2 hjelper deg mener jeg det var, så da tok jeg sjansen og bestilte 12 kalendergaver som kommer i posten. Pjuh, da var jaggu den kalenderen nesten i mål. Jeg sniker jo inn både litt godteri og flakslodd, så de andre lukene blir fylt opp med noe nyttig og noe søtt. Kalenderen fra Forskerfabrikken var ikke akkurat billig, så 12 gaver derfra får hold i år, så får vi ser hvor fornøyd poden blir med de lukene. De andre kalenderne blir nok fylt opp med noe nyttig og noe søtt uten å utdype det mer;)

Dagene går så fort nå som det blir mørkt nesten før man får snudd seg rundt. Jeg merker at det er utfordrende å kombinere jobb som støttekontakt og personlig assistent samtidig med at jeg har 5 barn. De dagene jeg har to jobber på en og samme dag er utfordrende fordi jeg ikke alltid vet akkurat hvor lange dager jeg har som personlig assistent. Jeg vil jo jobbe så lenge som mulig når jeg først er på jobb, men om jeg har en avtale til så blir det jo vanskelig. Til uka er det selvfølgelig planleggingsdag en av de to dagene jeg skal jobbe, det er jo typisk…….. Men vi har funnet en løsning som jeg håper går bra;)

I dag hadde vi bestemt oss for at vi endelig skulle rydde boden som vi har snakket om lenge. Men dagen gikk til leksehjelp, og slik er det med den saken…… Boden får vente til en annen gang. Men vi har fått markert farsdagen litt også med besøk og gave til min pappa, og far i huset her har også fått en liten oppmerksomhet;) Det er mange meninger om at det holder med et kort og at det tar helt av med dyre gaver, men vi kjøper en liten oppmerksomhet og det er greit synes jeg. At handelsstanden tjener på det får så være, de tjener på en drøss av andre ting også. Vi har jo halloween, valentinsdagen, mor/farsdag og sikkert flere dager handelsstanden tjener gode penger på. Man får ferie de dagene man føler for selv og velge hvor mange penger man gidder og bruke på det. For min del kjøper jeg “fornuftige” gaver til farsdag som jeg kanskje ville kjøpt uansett til far i huset her. 


I dag tok vi middagen ute, ikke på restaurant men i hagen:D

Kjapp middag kombinert med litt frisk luft var tingen i dag;)


Det er et hardt katteliv……

Jeg er ikke noe flink til å ta bilder om dagen og derfor blir det ikke så ofte innlegg heller…… Jeg burde egentlig tatt noen bilder til årets julekort føler jeg, men slik som været er om dagen frister det ikke så mye. Kan vi ikke få litt frost i det minste da? Tåke og regn gjør seg liksom ikke like bra på julekort:p

Mer Nordlys!!!

Så var det lillelørdag igjen, og uka flyr av sted. Vi har fått skikkelig gråvær de siste dagene og det blir så mørke kvelder når det er slikt vær. Jeg merker at vi er mye mer inne etter klokka ble stilt. Jeg liker egentlig mer å være ute…… Men det er jo ikke så gøy å gå ut i mørket=/ Jaja, slik er det med mørketiden. Jeg for min del skulle ønske at snøen kom snart så det blir litt lysere ute:)

Jeg har vært på jobb to dager denne uka, og mannen har måttet være hjemme fra jobben de dagene siden Mats har vært litt pjusk i formen og barnehagen har da utgått. Hihi, slik er det når mor i huset må ut i jobb:) Det er ikke ofte vi har syke barn, derfor var det litt utgjort at Mats ble syk nå med en gang jeg begynte å jobbe. Men er det ikke ofte slik da? Ting skjer liksom ikke da det passer best…..

Jeg trives i grunnen med å jobbe. Ja, mer enn det jeg hadde forestilt meg. Jeg synes fortsatt at det hadde vært helt greit å være hjemme et par år til, frem til Mats blir mer selvstendig, men nå er det slik at jeg må og da synes jeg at jeg har funnet en jobb som jeg kan få arbeidstid som passer dagene våre best. 

Det var ikke akkurat denne jobben jeg så for meg at jeg skulle begynne i når jeg først skulle begynne å jobbe igjen…… Ja, jeg ringte faktisk mannen etter jeg hadde vært på intervju til denne jobben og gråt mine modige tårer…… Ikke fordi at jobben er dum, men fordi jeg så for meg noe annet…… Jeg så for meg at når jeg først skulle ut i jobb igjen så skulle jeg ut i en jobb med et større arbeidsmiljø. Mennesker på min alder som jeg kunne være litt sosial med…… Men slik ble det ikke. Ikke fordi jeg ikke klarer å få meg en slik jobb, for det hadde jeg nok klart, men jeg har valgt denne jobben fordi jeg kan klare å få arbeidstiden til å passe inn i hverdagen vår.

Ønsket mitt er at jeg skal jobbe 4 timer 3 ganger i uka, helst mandag, onsdag og fredag. Og da mens ungene er på skolen. Jeg har et håp om at jeg skal kunne hente Karina nogen lunde da hun slutter, men klarer jeg ikke det så har jeg mamma og pappa som kan hjelpe meg med det. Og så er det slik at noen ganger må hun sitte litt på biblioteket og gjøre litt lekser før jeg kommer og henter. Det går jo bra. Men målet er og ikke slutte så veldig lenge etter Elias er ferdig på skolen. Han har langdag mandag og fredag, så det passer jo fint. Men i denne typen jobb så vet man aldri, noen ganger får jeg spørsmål om jeg kan jobbe litt lenger og det prøver jeg da å få til. Jeg vil jo få så mange timer jeg klarer. 

Jeg ser også litt lengre frem i tid. Neste år har vi jo enda en skolegutt og da må hverdagen løses på andre måter. Men jeg har laget meg en plan og jeg tror jeg får dagene til å gå opp uten plass på sfo. Jeg har jo som mål å jobbe så lite som mulig og da er det greit å slippe den utgiften. Ingen av våre barn har benyttet seg av sfo, og ingen har savnet det heller. Det betyr at jeg er avhengig av litt hjelp av besteforeldre, men det har jeg fått beskjed om at skal gå bra;)

Så jeg har lagt mine ønsker om en jobb med et større arbeidsmiljø litt på is. Men det kommer jeg en dag hvor ungene er store og klarer seg mer selv og da, da er det min tur:) Og henne jeg jobber for nå er veldig søt og snill, så jeg tror at dette kommer til å bli bra. Det eneste er at stillingen min er et vikariat:o Jeg håper ikke det skjer noe med timene mine som jeg har fått utdelt nå. Foreløpig jobber jeg bare to dager, men det er forandringer på gang og da håper jeg at jeg har timeantallet mitt på plass;)

Det var noen tanker rundt jobben min. Jeg fikk noen spørsmål, så da har jeg vel gitt dere svar;)

Siden sist har det i grunnen ikke skjedd stort. Dagene går og jeg får mer og mer julefølelse….. Butikkene bugner jo over i juleting:o Jeg prøver å holde meg i skinnet og ser en annen vei, for det er jo enda noen uker til vi er i advent tiden…… Og før det skal vi feire 13 års dagen til Sander. Nok en tenåring i hus:) 

Det har vært noen fantastiske solnedganger i det siste. På søndag var vi ute og kjørte da en fantastisk fin solnedgangen åpenbarte seg:p Pokker altså, jeg skulle tatt med meg kameraet! Men det gjorde jeg altså ikke…… Men jeg har vel et og annet bilde av solnedganger fra før av;) Jeg fikk tatt noen bilder dagen etter også, så nå her jeg fler;)


Og tirsdag kveld ble det meldt svært høy Nordlysaktivitet. Bare så dumt at det var overskyet=/ Det var det sist det var så høy Nordlysaktivitet også!!! Men utover kvelden trakk skyene seg unna og da var jeg ikke sen med å komme meg ut. Karina og jeg kjørte til et mørkt sted og der fant vi jammen Nordlyset:) Så tydelig har jeg vel aldri sett det. Det var så tydelig og fint…….. Stjerneskudd så vi også noen av, man blir jo nesten helt rørt av å se noe så vakkert. Hva man kan se bare man løfter øynene opp fra mobilen dere:o

I morgen er det nok på tide å få minsten en tur i barnehagen igjen. I dag har han holdt et ganske høyt tempo. Vi gikk glipp av den siste høstutstillingen i barnehagen, men slik ble det…… Jeg håper at jeg kan nyte litt alenetid hjemme i morgen før ungene kommer hjem fra skolen, nå er det lenge siden jeg har hatt noe alenetid. Er jeg heldig blir jeg ferdig med gjøremålene mine slik at jeg kan slappe av med en rolig lunsj før ungene kommer hjem fra skolen. Men det er bare om jeg er heldig;)