Så var helgen over

Helgen kom og gikk, hvor ble den av:p Det er masse som skal ordnes når man skal ha bursdagsselskap og da går tiden fort. I morgen venter enda en ny uke og et nytt bursdagsbarn skal feires:) Dagen i morgen blir roligere, vi har jo feiret begge to i dag, men litt ekstra kos blir det jo på bursdager. Vi skal lage pizza, det har Karina bestemt og kaker har vi i fleng….. Det blir for mye rester etter bursdager…. Vi kommer vel til å spise kaker resten av uka:o

I dag var dagen til Kim-Andrè. Tenk at han er 20 år….. For 20 år siden så livet helt annerledes ut enn det gjør i dag. Da var det oss tre, ingen skole, barnehage eller jobb på meg. Da hadde vi såååå mye tid til alt mulig. Jeg kan ikke huske at jeg stresset en eneste dag. Jeg var masse ute og gikk turer med barnevogna og jeg storkoste meg hver eneste dag. Jeg klaget sikkert mens ungene var små jeg også, men det er først når ungene kommer i skolealder at det virkelig begynner. Da er det lekser, oppfølging både her og der, aktiviteter, bursdager, ja det er så mye som fyller dagene. Dere som har barn under skolealder må bare nyte det så lenge det varer. Hihi, det sier jeg som nesten ikke kan vente til Mats begynner på skolen, men vi er på en måte midt i det så det er bare å komme i gang med siste mann også for vår del. Hadde Mats vært vår første så hadde jeg sett andreledes på det. Slik var det jo med Kim-Andrè:)

For 20 år siden ventet jeg i det uendelige på at Kim-Andrè skulle melde sin ankomst. 12 dager gikk jeg vel over tiden om jeg ikke husker helt feil nå…. Men da han ville ut, ja da skjedde det i et veldig tempo. Og glad var jeg for det! Så spesielt det er å føde sitt første barn, det vil alltid være litt ekstra mange følelser knyttet opp mot det…… Så mye tid vi hadde til bare oss….. *sukk* Jeg skulle noen ganger ønske jeg kunne skru tiden tilbake…… Men det er jammen godt at vi har kommet så langt som vi har også da;)

I dag har vi kost oss, kaker og forberedelser ble unnagjort før vi satt oss ned alle sammen og så på håndballkamp før gjestene kom. Litt nedtur at det ble tap for de norske gutta, men jammen har de levert spennende kamper. Vi har hatt en fin dag og kost oss masse. Og jeg har blitt mimrete igjen……. Noen ganger synes jeg at det er veldig rart å tenke på at vi er ferdige med små babyer, men det er også veldig deilig…….


Årets bursdagskake:)

Klar for å blåse ut 20 lys:)

Alle lysene ble blåst ut ved første forsøk;)

Så var det Karina sin tur:)

Ikke ofte jeg får ta bilder av henne lenger…..

Lysene ble blåst ut, alle sammen på første forsøk der også;)

20 og 17 år….. Hvor ble tiden av?

Mats var i farta i dag:p

Elias gleder seg om 4 dager, wiiiiii:)

Sander snek seg til selfie med bursdagsbarna;)

Ha en finfin ny uke;)

Bursdagshelg

 Kanskje på tide å titte innom her igjen….. Dagene går og går, ukene flyr og vi er snart klare for februar. Snøen forsvant her hos oss, det er grått og trist ute igjen. Og ikke minst klinete! Æsj=/ Jeg håper vi får litt snø igjen snart, det er jo så mye hyggeligere ute da. Vi får se hva værgudene byr på fremover, ikke annet å gjøre enn å krysse fingrene. Til torsdag skal Elias ta av gipsen, så det hadde vært gøy med litt mer snø;)

Vi har fullbokket helg med to bursdagsbarn som skal feires. Søndag er dagen til Kim-Andrè og mandag er dagen til Karina. Tenk at det er hele 20 år siden jeg startet min karriere som mamma….. Alt vi har vært gjennom på de årene….. Det føles som en evighet siden han ble født, samtidig går tiden så fort…… Jeg kan nesten ikke huske hva vi fylte dagene med før ungene ble født:o Hva drev man med da egentlig??? Da hadde vi jo all den tid vi kunne ønske oss!

Dagen i dag har gått med til bursdagsforberedelser. Ja, så skulle jeg bare en kjapp tur ut for å handle inn brus da, det glemte jeg da jeg handlet inn til helgen…… Og gjett om jeg gikk på en smell på handleturen da:O Jeg skulle bare innom Nille en tur og titte siden jeg først var ute en tur da tok jeg en lengre vei gjennom senteret. Og vips så datt jeg over et tilbud jeg bare ikke kunne gå ifra. En deilig Jean Paul jakke som jeg tittet på for bare et par dager siden var satt enda mer ned, fra 50% til 70% avslag. Og da kunne jeg ikke la være og prøve……

Denne deilige jakka blir deilig å ta på seg på vei ut av døra. Det er ull og den var sååååå deilig!!! Love at first sight<3 Og på vei mot prøverommet dro jeg med meg en dunjakke som jeg også falt pladask for. Etter jeg begynte og jobbe og det var så kaldt savnet jeg en varm jakke. Det blir mye inn og ut av bil og gjerne kald bil og jeg har fryst utrolig mye den siste tiden. Jeg starter min egen kalde bil på morgenen og starter med å kjøre Karina til skolen før jeg er innom og plukker opp Elias og Mats og leverer de på skole og barnehage (ja, jeg har skjemt Elias bort etter han brakk armen og jeg har kjørt han til skolen veldig ofte i det siste). Jeg drar så hjem igjen og tar meg litt frokost og henger (som regel) opp tøy som er ferdig før jeg drar på jobb. Det vil si ut i kald bil igjen. I denne kulden som har vært så er ikke bilen min varm før jeg kommer frem og parkerer. Så skal jeg som regel ut og kjøre i en ny bil, som da selvfølgelig er kald, når jeg kommer på jobb, brrrrr. Ut av bil, inn i bil, ut av bil, inn i bil……. Så en dunjakke har stått på ønskelisten min nå.

Denne jakka var nok litt dyrere enn det jeg hadde tenkt, men prøve måtte jo gå an…… Og jeg ble enda mer forelsket. Det hele endte med at jeg kjøpte den første jakka og gikk ut av butikken. Jeg hadde aller mest lyst til å legge meg ned på gulvet og hyle og grine som en unge og forlange og få jakken, hihi. Og etter noen sms’er til min bedre halvdel (som regel er det han som klarer å dra meg ned når jeg er litt høyt oppe og snakker litt fornuft oppi galskapen), så ble det til at jeg gikk tilbake til butikken og kjøpte jakke nr 2. Løsningen ble en tidlig bursdagspresang, og da min bedre halvdel foreslo det så klarte jeg i hvert fall ikke la være:O Jakka var det 50% på så den ville nok være borte i løpet av dagen om jeg ikke kjøpte den;)

 

Gjett om jeg var i himmelen da jeg kom hjem fra handelen:D Endelig en deilig dunjakke. Men så fikk jeg spørsmål om pelsen på hetten, var det ekte eller??? Jeg var ganske sikker på at det var fake, men så ble jeg i tvil….. Jeg er imot pelsdyrdrift, og vil ikke ha jakke med ekte pels. Litt fortvilet ble jeg og til slutt ringte jeg butikken og spurte. Og den er fake!!! Pjuh, da ble jeg glad igjen.

Noen ganger føler jeg at det er vanskelig å vite hva som er greit å kjøpe og hva som ikke er greit. Pelsdyroppdrett er et stort nei fra meg. Men hva med skinn da? Belter, sko, er det greit? Og hva med dun???? Hvor kommer det ifra??? Jeg vet at det kommer fra dyr, men hvordan er gangen der? Er det dyr som allikevel blir brukt i matindustrien, eller det er kanskje ikke det? Og mens vi er inne på slike ting, de fleste har vel ullplagg? Hva med merinoull? Det er vel skrekkhistorier der også? Holder man seg unna det også da, eller??? Og angoraull, det er jo et stort fyfy. Jeg kjøper ikke angora, men merinoull har vi jo, riktignok ikke mye, for jeg og ungene liker ikke ull innerst på kroppen. Men ullsokker har vi jo. Så har jeg to ullskinn jeg brukte da ungene var babyer. Burde vi kjøpe det??? Det er mye og holde styr på, og jeg feiler nok her og der. Jeg prøver så godt jeg kan, men perfekt er jeg aldeles ikke!

Jeg ble veldig tankefull da jeg fikk spørsmålet om denne pelsen i hetta på jakka. Og min konklusjon ble vel at pels fra ville dyr som lever livet sitt i et nettingbur er uakseptabelt. Men dun, det er vel innafor for min del. Vi fikk dundyner til jul og jeg gleder meg hver kveld jeg skal legge meg. Makan til deilige og varme dyner….. *sukk* Er jeg en dårlig person som unner meg det? Kanskje, men jeg velger å tro at disse dyrene i det minste lever et godt liv og blir avlivet på en human måte….. Kanskje jeg er veldig naiv? Jeg er en veldig dyrekjær person som vil at dyr skal ha et godt liv. Jeg håper og tror at Norge er et godt land for dyr å leve i…………. Naiv der også, kanskje det….. Hva slags tanker har du når det kommer til dette? 

Resten av dagen i dag tilbragte jeg på kjøkkenet. Kaker skulle pyntes og lages, og tiden flyr fort. Morgendagen blir nok travel den også, ikke mye tid til avslapping før en ny uke begynner….. Men det er hyggelig å feire bursdager da:)


Vi er klare for bursdagsfeiring;)


Mats har lekt seg på snap:)

Mats og jeg koste oss litt i byen på tirsdag, jeg nappet bryn og han fikk løpt litt fra seg i gågata på vei for å hente kameraet mitt fra reparasjon;)


Og på torsdag hadde jeg min første dag helt hjemme alene siden midten av desember. Gjett om det var deilig da:D Jeg er en person som egentlig trenger litt tid alene, og det har jeg hatt siden jeg har vært hjemme siden Mats ble født. Men nå er det slutt på hjemmedager og tiden for meg selv er ikke-eksisterende…….

Slik er ståa her, hvordan går det med dere da?

En helg uten planer<3

Uke fløy fra meg, det går jo i ett etter jeg begynte å jobbe tre dager i uka. Jeg som har lagt til meg så gode vaner med rolige dager mens ungene er på skolen….. Det er da jeg har hatt litt alene-tid og gjort alt som skal gjøres. Nå har jeg tirsdag og torsdag hjemme. Tirsdag har Mats fri fra barnehagen og dagen legges opp etter han, og torsdag er det rengjøring….. Og helga går jo også med til unger og det de skal og vil. Ja, litt avslapning også selvfølgelig;)

Denne helgen var helt uten planer. Ikke noen bursdager, verken hos oss eller andre. Det vil si, vi kunne planlegge helgen akkurat slik vi ville. Det er i grunnen ikke så ofte vi har slike helger. Jeg har vært småforkjøla hele uka og har vært litt sliten så jeg har sovet lenge og tatt det med ro i helgen. Fredagen sovnet jeg fra alt på sofaen og den kvelden fikk jeg ikke mye ut av. Hihi, det tar på med hektiske uker.

Lørdag var vi bare uten en tur for å se om vi fant en slik “one ski” til Elias, har dere hørt om det? Jeg har sett flere unger med bare en ski på beinet og har registrert at dette er det nye “must have”. Elias ønsket seg det nå og vi synes at det var lurt for å få han litt i gang ute i snøen igjen. Derfor dro vi ut for å kjøpe det, men som vanlig er vi sene med å få med oss slike ting og det var utsolgt overalt=/ Så vi dro hjem uten noe ski…… Det ble smågodt på Europris da, hihi, det ble jo godt mottatt av ungene;)

Elias har endelig kommet litt i gang ute igjen. Etter vi kom hjem på lørdag ville han være ute og ake. Han er mindre redd for at det skal skje noe med armen og bryr seg ikke så mye om at han dulter borti noe med armen. Det var jammen på tide for nå er jeg redd snøen forsvinner=/ Det er meldt plussgrader fremover og det skal komme regnvær. Jeg håper at snøen ikke forsvinner, men den gjør nok det…… En ny kuldeperiode er meldt i februar, da blir det vel vare glatt og ufyselig=/

Søndag pakket vi sekken og dro til Nesparken i Moss og akte og koste oss der. Vi koste oss med medbragt kakao, mandarin, kvik lunsj og kjeks og selv om ikke sola var til stede i dag så ble det en finfin dag. Etterpå kjørte vi innom mækker’n og tok middagen der. Veldig behagelig for mor og far. En skikkelig deilig helg!


Etter litt aking smakte det med en rast:)

Kakao er alltid godt når man er ute på vinteren;)

Det var mange plasser å ake i parken:)

Med og uten akebrett, og med og uten gips;)

Kakaorester rundt munnen og like blid:)

Ikke så redd for fart og spenning lenger:)

Titt titt:p

I farta;D

Det gikk ikke like bra hver gang:o

MMmmmmmm, mat smaker alltid godt etter man har vært ute;)

Hihi:D

Leka i happy meal….. Tipper den finner veien i søpla som vanlig ganske fort;)

Nå meldes det om mildvær igjen. Jeg vil heller ha 18 minusgrader enn plussgrader på vinteren. Nå som vi har kost oss så med snøen….. Og så blir det vel bare sørpe og slaps igjen….. Og nå nærmer vi oss at Elias skal ta av gipsen=/ Bare halvannen uke igjen nå så er han klar til å ta den av. Jeg håper at vi får snø resten av vinteren, men det ser dårlig ut:pHeller kulde enn plussgrader:)

Og denne uka fikk vi brev om innskriving på skolen for Mats:) Tenk at vi bare har et halvt år igjen i barnehagen da!!! Wiiiii, jeg gleder meg sååååååå mye til skolestart:D

Så er vi klare for enda en ny uke. Jeg har fått melding om at kameraet mitt er ferdig reparert og på vei til butikken. Jeg gleder meg til å hente det!!! Litt dumt at den kalde perioden er ferdig, men uansett skal det bli godt å få kameraet tilbake. Jeg har nesten hatt abstinenser nå som jeg ikke har hatt det hjemme:o Og det passer jo fint at det kommer nå, for til helga skal vi feire bursdag her i huset igjen. Kim-Andrè blir 20 år på søndag og Karina blir 17 år på mandag. Ååååå, tenk at jeg har så store barn…… Jeg er så stolte at de og gleder meg til å se hvor de ender opp i livet:)

Det tok ca 3 minutter……

Nå er det bare såååå fint ute!!! Vi har fortsatt masse minusgrader, kong vinter er veldig raus med de om dagen:o Til uka meldes det om plussgrader igjen og jeg må si at jeg vil mye heller ha mange minusgrader enn plussgrader igjen…… Jeg ser for meg at snøen blir borte igjen og alt blir bare grått og trist utenfor stuevinduene. Og ikke minst glatt….. Nå har vel telen i bakken satt seg skikkelig og med mildvær da…. Skrekk og gru. Nei, gi meg heller skikkelig vinter:D

Vi har hatt et par dager med litt tåke og nå er alle trærne dekket med rim. Det kan jo nesten ikke bli finere ute nå. Jeg får jo helt hetta av at jeg ikke har kameraet mitt hjemme nå=/ Akkurat nå som det er skikkelig fin vinter ute *snufs* Men jeg har tatt noen bilder med mitt gamle kamera. Jeg håper at det ikke tar så lang tid før kameraet mitt er tilbake.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Det er jo helt magisk ute nå om dagen:D Endelig har jeg også laget noen lyslykter av is. De ble jo ikke så fine som de jeg ser på nettet, men de lyser fint. Jeg hadde jo håpet at de skulle holde frem til bursdagen til Karina og Kim-Andrè så jeg kan pynte med de utenfor til vi får gjester, men vi får se…..

Mats og jeg koste oss veldig ute på fridagen hans på tirsdag. Snøen er lett og fin og Mats koser seg ute selv om det er kaldt. Da vi var ute var det “bare” minus syv grader og nå føles det mildt ut i forhold til minus femten grader som det har vært i det siste. Vi venner oss fort til kulda;)

SONY DSC


Under et lag med snø fant Mats lekene som vi aldri ryddet bort fra sandkassa før snøen kom:o

Mamsen og lillegutt:)

Kom inn i varmen;)

I kveld var det meldt høy nordlysaktivitet igjen. For en gangs skyld tenkte mann og jeg at vi skulle snike oss ut en liten tur etter de to minste var i seng. Jeg tror det tok ca 3 minutter jeg før Karina ringte og sa at Mats hadde våknet og gråt fordi han hadde voksesmerter……. Hvorfor ble jeg ikke overrasket??? Er det mulig liksom…..??? Heldigvis roet han seg fort og vi ble ute en liten stund før vi gikk inn i varmen igjen, uten å ha sett noe nordlys=/ Jaja, bedre lykke neste gang;)

Kuldesjokk

Så var helgen over igjen….. En ny uke står for tur igjen og jeg er sånn ca like lite klar som jeg alltid er….. Men uka kommer, klar eller ikke klar. Og det er fortsatt like kaldt her:o I dag våknet vi opp til -20 grader, nesten så vi får kuldesjokk. Det er en smule kaldt, men trøsten er at nå dør brunsnegler og flått i hopetall. Det er jo en liten trøst. Jeg håper bare at snøen ikke isolerer for mye, for vi har fått en del snø.

Helgen har vært ganske fin, litt frustrasjon, litt irritasjon, sure barn, glade barn, ja en god blanding. Og så har mannen hatt bursdag i dag:D Hurra for han!! Dagen feiret vi bare oss, stille og rolig. Vi har kost oss med lang og lat morgen, gåtur i kulda, boller, pizza og kos. Så tar vi resten av feiringen når Kim-Andrè og Karina har bursdag om 2 uker.

Det er som sagt ganske så kaldt her om dagen. Vi kommer liksom ikke under tosifret minusgrader. På fredag var det minus 21 grader da jeg kjørte ungene til skoler/barnehage. Det er kaldt med andre ord. I skrivende stund er det minus 18 grader. Men selv om det er kaldt så trenger vi jo å lufte oss litt…… Så mann og jeg dro med oss de tre minste ut en tur i dag selv om det var kaldt. Vi var uten en times tid, det holdt i denne kulda. Lørdag var jeg og mamma på en handletur, så mannen fikk ta med seg ungene ut alene. Hihi, heldige han:)


Brrr, nå snakker vi kulde;)

Elias prøvde seg på en liten skitur på lørdag. Den turen ble vel ikke så vellykket etter som jeg forsto=/ Elias startet turen med et fall, og da datt humøret flere hakk og resten av turen ble deretter….. Elias er nok veldig redd for at han skal skade armen mer.

Mats storkoser seg ute og litt kulde er ingen hinder. Han snørrer og hoster litt om dagen, men litt frisk luft skader vel ikke;)

Ser ganske idyllisk ut, ikke sant? Haha, et bilde kan juge ganske mye:o

Her var det ingenting å si på humøret. Bildet viser to gutter i tullehumør:D

En kopp kakao etter man kommer inn er helt innafor;)
SONY DSC
Nå er det viktig å huske dyrene. Fuglene trenger mat, hundene trenger kanskje å få på seg noe på labbene sine og kattene trives ikke ute når det er så kaldt. Det er lov å bruke hodet nå. Pleier katten din å være ute mens du er på jobb så er kanskje ikke det så lurt når det er så kaldt som det er nå. Her om dagen så Mats og jeg en liten pusekatt ved barnehagen som satt og skalv…… Huff, jeg fikk så vondt av den. Tenk om den måtte være ute i mange timer mens eierne var på jobb…… Jeg håper at den i det minste hadde et sted den kunne komme unna den verste kulden…… Det er ikke så mye som skal til. En eske med litt avispapir/isopor og et godt teppe. Sett den på hodet og lag en liten åpning så katten kan komme seg unna kulden. Eller anskaff deg en katteluke så katten kan komme seg inn. Det har vi og det er så deilig å vite at Shari kommer seg ut og inn når hun vil;)
SONY DSC


I dag var det frostrøyk på som lå over vannet. Så fint det er når det er så kaldt…..

To fine svaner kom mot oss i dag, de håpet nok at vi hadde med litt mat. Men det hadde vi ikke=/ Neste gang skal vi ta med litt mat til de;)

Unna vei, her kommer jeg:) Hva, ikke noe mat???!!!

Bare man kommer seg ut så er det ganske gøy å leke i snøen;)

Lille fine Mats:)

 Med rim i håret og kald nese…….

Så måtte jeg lage dette bildet i sort/hvitt……

Is på innsiden av bilvinduet……

Solen er på vei ned og enda en helg er over;)

Vel hjemme igjen ble vi møtt av en deilig bollelukt i huset. Jeg satte en bolledeig før vi gikk ut og Karina laget de ferdig til vi kom inn igjen. Deilig!!!!

Er du klar for en ny uke?

Kontroll på sykehuset

I dag skulle Elias på kontroll på sykehuset. Det er 1 uke siden han brakk armen og jeg var litt spent på hva legen kom til og si om hvordan det gikk med bruddet. Litt spennende å møte opp på et helt nytt sykehus var det også:) Jeg skal dit igjen på mandag i forbindelse med jobben, så det var greit å bli bittelitt kjent der i dag. Det er et ganske stort sykehus, så jeg er litt spent på hvordan det går å finne frem dit vi skal på mandag…… Men vi finner vel frem på en eller annen måte.

Elias hadde time til å ta røntgen av armen før vi hadde time hos legen. Alt gikk veldig fint. Det er et såkalt grønnstilkbrudd, og bruddet var helt nede ved håndleddet. Elias var veldig hoven i fingrene i helgen og det har gjort vondt når han har beveget tommelen, med det har gått seg til nå. Han kan godt bruke fingre og arm og han fikk til og med lov til å gå på en liten skitur. Vi får se hva Elias vil (og tør), han er veldig forsiktig….. Men nå vet vi at gipsen gjør jobben sin og det gror fint:D

 
Det nye sykehuset var stort og fint. Litt trange ventesoner, men alt i alt en helt grei opplevelse. Ja, bortsett fra kunsten da…..:o En dame står utenfor og “titter” inn gjennom vinduene og hun har et slør/teppe over hele overkroppen. Kan jo skremme faen på flatmark!!! Hvorfor setter man opp slik kunst utenfor et sykehus da???

En som gruet seg litt i dag og som var veldig glad når sykehusbesøket var over. Det ble veldig lang tid å vente for en uke siden og Elias var nok litt redd han skulle bli kvalm og uvel mens han ventet i dag også. Han var nemlig veldig sliten for en uke siden og ble veldig uvel mens de ventet på at armen skulle gipses….

Mats har kost seg i barnehagen denne uka. Det er masse snø ute og onsdag var det skidag i barnehagen med pølser og kakao til lunsj og masse kos. Mats liker å stå på ski og i dag var far og sønn ute og gikk på ski rett utenfor her i 1 time. Det er kjørt opp skispor nede på jordet her og det er jo veldig fint. Det var kaldt ute i ettermiddag (-12/13 grader) men så lenge de var i bevegelse gikk det helt fint å være ute:)


En som er veldig glad i å være ute i snøen:)


Brrr, nå er det jaggu kaldt ute:o

Det er vel ikke bare her det er kaldt, er det flere som fryser litt om dagen?

Winter wonderland

Det snør, det snøt tiddelibum:D Ja, her snør det veldig mye om dagen og det har kommet masse snø det siste døgnet. Og det snør enda….. Det er veldig fint med snø synes jeg, det er vel ikke noe nytt at jeg synes at det er deilig med skikkelige snørike vintre. Men nå håper jeg at vi får en liten pause så man får ryddet bort snøen så det går an å komme frem. Hihi, vi kan jo ikke snø inne;)

Vi kom oss ut på en liten gåtur i dag. Det var deilig med litt frisk luft, men det ble litt kaldt også. Det var greit så lenge vi gikk med vinden i ryggen, men da vi skulle gå hjem igjen fikk vi vinden rett mot oss, og det var ikke deilig….. Men vi fikk beveget oss litt og det var godt. Elias var også med, og jammen klarte han og skli og falle:O Heldigvis tok han seg for med venstre arm….. Det var ikke noe dramatisk i det hele tatt, men jeg fikk hjertet litt i halsen et sekund:o


Mats synes at det var veldig stas på tur selv om vi ikke akte i noen bakker. Pappa og storebror fikk heller løpe litt fort:)

Mye snø!!!

Det er mange måter å sitte på en kjelke, hihi:)

Med lua på snei;)

Plutselig ble det tyngre å dra kjelken…….

Inne ble det vafler og kos:)

Så er vi klare for enda en ny uke. Jeg så litt mørkt på morgenen i morgen med levering av Karina klokka 08, Elias klokka halv ni og Mats før jeg skulle på jobb. Siden det er litt usikkert på hvordan kjøreforholdene er i morgen så kjører Ole først Kim-Andrè til toget, så kommer han hjem og måker litt og tar med seg Karina til skolen før han drar innover til Oslo. Så tar jeg med meg Elias og Mats opp til skolen så jeg får snakket litt med frøkena til Elias før jeg leverer i barnehagen før jeg skal på jobb.

Elias har vært ganske hoven i fingrene i helgen, men jeg håper at det går seg til i løpet av natten så han klarer å holde blyant. Så får vi bare ta utfordringer som de kommer…… Han skal få være inne i friminuttene og jeg håper at han kan gå til og fra skolen fremover….. Vi får se hvor glatt det blir….. Uansett så jobber jeg jo, og da kan jeg ikke hente han=/ Jeg håper ikke snøen blir til is, men foreløpig ser det ut som om kuldegradene holder seg:) Til torsdag skal vi på kontroll og da skal jeg være med. Da kan jeg spørre og grave litt mer, jeg har aldri hatt barn med brukket arm før så jeg er litt usikker hva han kan og ikke kan;)

Har du fått mye snø i helgen?

Ikke alle dager er rosenrøde

Endelig kom vinteren hit, riktignok en måned for sent, men nå er den her. Ikke bare er det kaldt, men det snør også. Og jeg liker at vinter er vinter, og ikke høst! Bare så dumt at Elias brakk armen nå…… På torsdag tenkte jeg ikke noe særlig over det, men fredag var en skikkelig kjip dag. Da fikk det liksom sunket lit inn=/ Endelig fikk vi snø og vinter, vi hadde snakket om at vi skulle pakke med oss skøytene og ta turen opp til svigers som bor ved Vansjø. Vi skulle ha med kakao og kose oss på isen. Men slik ble det ikke=/

Vi liker å gjøre ting sammen. Pakke med oss og dra på tur. Helgen var uten store planer og vi kunne virkelig kose oss ute sammen…… Planene om å stå på skøyter ble skrinlagt. Vi pakker jo ikke med oss og lar Elias være inne og kjede seg alene. Gipsen er ikke ferdig herdet, så aktiviteter ble det lagt inn forbud mot av legen. Uansett så kan man ikke stå på skøyter, ski eller ake med en brukket arm! Å stå og se på er jo ikke noe gøy!

Hverdagen ble plutselig mer komplisert. Elias trenger hjelp til alt. Man bruker jo armene til det meste….. Påkledning, dobesøk, dusjing….. Jeg regner med at ting går seg mer til etter hvert, men nå har det gjort så vondt at armen ikke har vært i bruk til noe. Men etter hvert som bruddet gror så regner jeg med at det går bedre å bruke den litt. Jeg er spent på hvor kjedelige friminuttene på skolen kommer til å bli. Det er jo ikke noe gøy å stå på sidelinjen og se på mens de andre har det gøy. Hvordan det går å skrive er en annen ting jeg er veldig spent på også. Jeg håper at det går greit etter hvert.


Klar for en dusj:D

I dag har Elias hatt besøk av en kamerat. Det var veldig deilig! Mann og jeg tok med oss Mats og dro en kjapp tur til byen. Kameraet mitt har tullet litt i det siste, og nå er det levert til reparasjon. 2-5 uker skulle det ta:o Herremin, hvordan skal jeg klare meg uten kameraet så lenge??? Og jeg som har fått maccrolinse og greier….. Jeg håper vi er heldige og at det er fort gjort, men jeg har vel ikke helt trua. Det som skjer med kameraet er at når jeg tar mange bilder etter hverandre så stopper det bare opp og jeg må slå det av og på for at det skal fungere igjen. Og dette skjer bare innimellom…… Ikke en lett feil å oppdage med andre ord. Jeg frykter at kameraet kommer tilbake i samme tilstand…… Hvorfor skal alltid jeg få ting som det er noe galt med???? Det skjer jo så ofte!!!! Aaarg altså=/


Vi er aldri innom lekebutikker annet enn når vi handler bursdagsgaver/julegaver, men i dag var vi innom og kjøpte en trøstegave til Elias. Og jammen fikk Mats sneket seg til en ting han også. Det er en grunn til at jeg aldri tar med meg ungene inn der……

Haha, nå er det jammen kortleser på disse bilene og det nytter ikke å skylde på at man ikke har mynter i lommeboka lenger:D

Vi har kost oss litt ute i dag. Snøen laver ned og det er så fint ute nå. Snøen som kommer er veldig lett, så det er ikke akkurat bra akeforhold. Men vi klager ikke altså. Man kan jo leke og kose seg ute og det går fint å ake om man bare får kjørt ned snøen litt:)


Måke er også gøy en liten stund;)

Fineste pjokken:)

Sklia fungerte fint til aking i dag:)

Nå trenger småfuglene mat, og maten vi laget til jul er hengt ut;)

Det ble litt sutring fra meg i dag, men slik er det. Ikke alle dager er rosenrøde (ikke det at det er mange rosenrøde dager her). I morgen tar vi turen til tante som har hatt bursdag og går en tur til fots der sammen med henne. Hvis Elias er i form til det da….. Jeg håper det;)

God helg;)

Føler meg som en dronning og brudd

Man kommer seg jammen fort ned på bakken igjen etter en deilig ferie. De siste to dagene har jeg hatt det så travelt, døgnet har liksom ikke nok timer….. Og jeg blir så frustrert…… For når jeg har planlagt dagen min, så vil jeg veldig gjerne få til det jeg har planlagt. Slik er jeg skrudd sammen. Og når jeg ser at timene bare flyr fra meg….. Åååh, da savner jeg rolige dager igjen. Uka begynte jo stille og rolig, men det tok seg fort opp for å si det slik. Nå er det meste av julen borte. Bare juletre og julegardinene på kjøkkenet er igjen. I morgen går juletreet, og i løpet av helgen går gardinene også.

I dag hadde jeg en fin plan, mente jeg. Mannen er jo på lederseminar, og da faller det meste på meg. Jeg synes derfor at jeg var skikkelig flink som holdt på litt utover kvelden på onsdag for at jeg skulle ha litt mindre og gjøre på torsdag. Men når jeg synes at jeg har litt god tid, da må jeg liksom skvise inn litt mer…… Planen så egentlig ut slik:

Klokka 07: Vekke unger

Klokka 930: Kjøre Mats til barnehagen før Karina skulle kjøres til skolen (hun begynner sent på torsdager)

Klokka 10: Hjem og gjøre rent, skifte på senger, tørke støv og vaske bad. Ja og vaske tøy da, det blir noen maskiner i løpet av en slik dag…..

Klokka 13: Lunsj, ååååå som jeg gledet meg til lunsj i fred og ro. Og den skulle vare i en time, det fortjente jeg etter en travel onsdag

Klokka 14: Lage ferdig hjemmelaget lasagne

Klokka 15: Hente Karina og Mats

Klokka 1630: Middag

Resten av dagen skulle være stille og rolig:)

Det var slik jeg tenkte ut dagen oppe i hodet mitt. Og dagen ble slik:

Jeg vekket barn som planlagt og leverte Mats og Karina. Men så ble det forandring i planene…..

Klokka 10: Handle inn mat siden jeg ikke skulle gjøre det på kvelden slik jeg pleier (siden mannen ikke er hjemme)

Klokka 11: Da ble det dårlig tid….. Men rengjøringen ble unnagjort og jeg var klar til å gå i dusjen bare litt etter skjemaet. Da ringer de fra skolen og forteller at Elias har slått armen sin, og etter noen telefonsamtaler ble vi enige om at jeg skulle hente han.

Klokka 1340: Lunsj, den ble forkortet til 20 minutter……

Klokka 14: Jeg gjør klart til å lage lasagne, men så er både tørketrommel og vaskemaskin ferdig og det kan ikke være noe dødtid når det er så mye vask….. Så da ble matlaging erstattet med tid på vaskerommet.

Klokka 1430: Jeg henter Mats og sender Kim-Andrè for å hente Karina senere.

Klokka 15: Endelig tid til å lage lasagne…..

Klokka 1630: Elias gråter og har vondt i armen og mannen blir kalt hjem fra ledermøte og tar med seg Elias til legevakta. Jeg fikk beskjed om at røntgen stengte klokka 18 på Moss sykehus, så om vi fortet oss så var jo det greit. Etter halvannen time på venterommet så kommer de endelig inn til lege. Legen mener at det er 90% sikkert at det ikke er brudd, men sender de videre til Kalnes for å ta røntgen der. Bare for å være sikker…… Etter enda mer venting så blir det tatt bilde. Og det blir konstatert brudd…… Det var ikke mange som så den komme. En sykepleier hadde sett nesten spørrende på de når hun så armen og sa at dette var nok ikke brudd. Hva gjør dere her liksom???? Mer venting, Elias blir smådårlig og mannen får mast han inn til gipsing, mer venting…….. Herremin, at det går an å være så lite samkjørte??? Det er snakk om barn her……. Det ble vel over 3 timer med venting, om man ser bort ifra reisetid og den lille stunden det faktisk skjedde noe=/

Klokka 22: Den ulykkelige sønnen kommer hjem med armen i gips, mannen drar tilbake på hoteller og håper at han får med seg en bowlingrunde i det minste. Middagen på Støtvig ble erstattet med en pølse i kiosken:o


Og slik endte dagen…..=/

Nå er hu mor sliten og lei. I morgen er det jobb, Elias får være sammen med farmor og farfar. Jeg har enda ikke hatt hun jeg er støttekontakt for og jeg er litt irritert på meg selv for at jeg ikke avtalte tidligere i uken. Jeg føler at jeg trenger en dag uten så mye og gjøre…… Nå gleder jeg meg til å legge meg. Senga er ikke bare skiftet på, den har fått nye dundyner også, ekstra lengde til og med! Jeg har til og med strøket sengesettet jeg kjøpte inn til dynene:D Det er nok ikke lenge før katta og jeg tusler i seng og legger oss på lading noen timer før det er full fart igjen. Ja, katta ligger på lading mer eller mindre døgnet rundt nå som det er så kaldt ute, men jeg trenger iallfall noen timers lading 😉

 Så må jeg bare fortelle at dagen har jo hatt sine oppturer også da! Jeg fikk pakke i posten i dag og jeg ble skikkelig overvelda. Helt uventet fikk jeg pakke!!! Og jeg ble så glad!!! Tenk at det finnes så omtenksomme mennesker, tuuuuusen takk<3 Og senere i kveld følte jeg meg som en dronning:


Hihi:D

Hverdag igjen

Da var hverdagen i gang igjen og det er bare å henge med så godt en kan. Vi startet uken ganske rolig, alle skolebarna hadde fri. Bare mann og jeg som skulle jobbe, og Mats måtte derfor i barnehagen. Og hvor deilig var det ikke og bare ha ett barn å konsentrere seg om før jeg skulle på jobb da!!! Det var jo skikkelig feriefølelse:) Mats og jeg tente lys og spiste frokost sammen før vi måtte ut av døra. Alle de andre barna lå og sov…… Normalt løper jeg ut av døra med en brødskive i handa, så en slik morgen blir alltid tatt godt imot.

Det merkes at julen er over og at dagene blir roligere. Mandag sluttet jeg på jobben til normalt tid (det er ikke alltid jeg gjør det) klokka 14 og jeg hadde ingenting jeg skulle rekke eller måtte forte meg til. Klokka 14 er litt tidlig å hente Mats i barnehagen, så jeg tok meg en tur innom en møbelbutikk, bare for å gå og titte litt. Aaaah, så deilig at dagene har roet seg!

Jeg har begynt i det små med å rydde bort julen. I dag har jeg tømt og kastet juleblomstene som sto i grupper. Mannen har tatt ned all julebelysning i vinduene.Han skal være borte et par dager igjen, så da må jeg ta litt og litt. Juletreet får derfor stå frem til helgen. Det er så koselig med lysene på juletreet og lukten, så det får være greit. Torsdag skal jeg gjøre rent, så pynten må pakkes bort i morgen så jeg kommer i mål på torsdag. Hihi, jeg ser jo at dagene fremover kommer til å bli mer og mer hektiske. Mann borte, skole, lekser og alt som det fører med seg…..

Nå som vi har gått inn i det nye året skal jeg begynne å jobbe mer. Nå skal jeg jobbe fredager også, og da blir det jo enda mer hektisk. Det blir mindre tid hjemme, og det som tidligere har blitt gjort på dagtid, må gjøres på kvelder. Det går seg nok fort til, men jeg som har gått hjemme og vært der for ungene i så mange år synes at det er veldig uvandt…..


Nå skal julen pakkes bort;)

Macrolinsa har blitt prøvd ut, jeg har mye å lære……

Jeg rakk akkurat å få tatt et par bilder av sviblene før de måtte kastes ut……

I morgen er første dagen som alle (unntagen eldstemann som ikke begynner på skolen igjen før neste uke) skal ut av huset. I dag har jo Mats og jeg hatt fri. Det blir full fart fra morgen til kveld, og selv om mannen bare skal på lederseminar rett ned i gata her (Støtvig hotell) så kommer jeg ikke til å se han før på fredag igjen. Og vips så var vi ferdige med første uka etter nyttår. Bare 6 uker igjen til vinterferie, hehe:)

Har du kommet i gang med hverdagen igjen?