Vinterferie

Da var vinterferien faktisk over og det er helg igjen:o Hvor den uka ble av aner jeg ikke…… Vi har ikke gjort så veldig mye, men en miniferie i Langesund ble det;)

Ferien startet med sludd og regn. Ikke akkurat det været man ønsker seg i vinterferien, men været får man ikke gjort noe med. Ida var på besøk hele helgen så ungene var opptatte med sitt. Det er ikke veldig mye å finne på ute når været er slik, så vi holdt på litt her inne og gjorde ting vi skulle gjort. Godt å få unna selv om det stort sett er kjedelige ting……


Ikke akkurat slik vær man ønsker seg i vinterferien……

Mats har hatt fri fra barnehagen hele uken. Det var meningen at han skulle i barnehagen på onsdag siden jeg skulle på jobb, men formen hans var ikke så veldig god. Så da fikk han være hjemme sammen med storesøsken. Jeg ville ikke være hjemme fra jobb siden jeg skulle ha fri på fredag, og mannen kunne selvfølgelig ikke være hjemme han heller…… Vinterferien reddet oss der altså;)


Utover i uka ble været veldig bra, ikke mye vinterstemning akkurat…..

Jeg har vært på besøk hos sjarmøren Ludvik som allerede har blitt ett år:D

Macrolinsen testes ut om dagen og det er ganske gøy. Jeg gleder meg til sommeren, da blir det mange fine blomster jeg kan øve meg på;)

Jeg har endelig samlet opp litt mot og fått legen min til å henvise meg til hudlegen. Jeg har ett sår på nesen som aldri går helt bort=/ Det blomstrer på sommenen og jeg går med skorpe på såret gjennom hele sommeren. Nå ser jeg at det er i ferd med å spre seg og jeg må virkelig få gjort noe med det. Jeg frykter operasjon, men håper på at en behandlig hos hudlegen holder. Jeg tror jeg vet hva det er, men håper jeg tar feil! Noe må ihvertfall gjøres, det har blitt et skikkelig søkk der såret dukker opp og det er ikke noe fint å ha midt på nesetippen=/ Jeg vil helst ha det bort……. Men jeg som hater å gå til legen da…….

Men over til noe mye hyggeligere. Vi kom oss på tur, selv om Mats var litt pjusk i formen…… Ida skulle være med oss og ungene har kost seg veldig. Vi sjekket inn på badehotellet i Langesund på torsdag og badet resten av dagen. Og vi fortsatte med å bade på fredagen. Ungene har storkost seg!!! De har tatt sklia “hundre” ganger, de har lekt og kost seg i bølgebassenget og de har svømt ut og løpt litt i den kalde luften før de hoppet ut i vannet igjen. Ikke akkurat det beste man kan gjøre når man er så forkjølet som Mats har vært, men det gikk faktisk helt greit. Han er hverkan mer eller mindre forkjøla nå;)

I dag dro vi hjemover etter noen timer i bassenget. Turen gikk veldig bra og vi kom oss kjapt og greit hjem. Og her hjemme venter Karina på oss for hun skulle på kino og da må jo vi kjøre…… Velkommen hjem liksom:p Etter en liten økt på vaskerommet er hu mor i rute igjen. Mats sovnet i bilen på vei hjem, så han er i farta enda….. Ida blir hentet snart og resten av helgen blir vel stille og rolig. Vi lurer på en harrytur, men vi får se……


Deilig med litt tid i boblebadet:)

På vei opp til den store skila:D

Vel nede igjen;)

Ute i kulda=)

Best å hoppe uti igjen;)

Tøffingene!

Veldig stas å være utendørs;)

Hihi:D

På kvelden ble det så fint lys i bassengene:)

Tittei=)
 
Ispause!!! Så hardt med ferie……

Deilig frokost:D

Siste etappe av hjemturen. Det er gøy å kjøre ferge også;)

Har du hatt vinterferie denne uka?

Slik er ståa

Nå nærmer vi oss virkelig vinterferie. Det skal bli deilig med en rolig uke. Jeg synes at dagene bare fyker av sted og jeg henger ikke riktig med. Mannen er stadig på tur, da blir dagene mine ekstra hektiske. Bergen blir flittig besøkt, det vil nok bli flere besøk dit fremover. Det hadde vært gøy å slenge seg med på en turr dit. Det er lov å drømme……

Denne uka ble ikke helt slik som jeg så for meg. Elias sin skade bød på flere problemer enn jeg håpet på. Han gikk jo bokstavelig talt på trynet på søndag og slo hull fra munnen og ut. På mandag var han veldig hoven, men jeg er vel ikke den personen som løper til legen så ofte, jeg ser vel ting litt an….. Men på tirsdag, på fridagen til meg og Mats, da var Elias så hoven at selv jeg begynte å tenke tanken at et legebesøk kanskje var på sin plass. Elias ville ihvertfall ikke gå på skolen slik han så ut. Stakkar, jeg skjønner han godt=/

Så da ble det legebesøk på oss. Dritkjedelig å bruke fridagen sin på det, men slik måtte det nesten bli. Og mens vi sitter der på venterommet, da synes jeg at hevelsen begynner å avta. Faen, er det ikke typisk da? Legen mente at det ikke var noe infeksjon i såret, men at vi kunne regne med at han ville være hoven noen dager fremover.

Hevelsen gikk enda mer ned i løpet av dagen. Det var så godt å se!!!! Onsdag morgen ble jeg så glad, hevelsen var praktisk talt borte:) Men gleden ble kortvarig, for da jeg kom hjem fra jobb og tittet på Elias så ser jeg at hevelsen er på tur oppover igjen og såret virker litt rødt…… Pokker altså, er det virkelig mulig? Jeg så at det måtte være infeksjon i såret og det ble bekreftet da vi plukket av skorpen på såret på kvelden. Pusset rant ut da skorpen løsnet……

Men nå, nå tror jeg at vi er over bøygen igjen. Såret har blitt renset og renset. Jeg har dratt av skorpen enda en gang, jeg vet at såret bør være åpent når det er betennelse på gang. Og nå er hevelsen borte igjen. Nå venter vi bare på at såret skal gro. Nå synes jeg at vi har fått vår del av elendighet for en god stund!!!

Neste uke venter roligere dager. Jeg skal på jobb mandag og onsdag, så tar jeg meg en miniferie. Vi tar med oss de tre minste + Ida og drar til Langesund og bader og koser oss litt der. Det skal bli helt greit å komme seg litt bort. Jeg skulle gjerne tatt en miniferie med bare mannen også, men det får bli en annen gang. Jeg håper at det ikke blir alt for lenge til, mor er litt i overkant frynsete i kantene igjen:o Jeg trenger litt påfyll av energi:p


Hos legen, bare litt skakk i ansiktet:p

Slik er ståa her:) Er det flere enn meg som gleder seg til vinterferie?

Gi meg litt styrke da

Har dere hatt en fin dag? Valentines dag og morsdag på samme dag, det må jo bli bra. Jeg fikk gave til frokost i dag. Gaven tok jeg ut selv da mannen og jeg var ute på handletur her for et par uker siden, hihi. Da får man noe man ønsker seg! Og mannen blir jo ikke akkurat lei seg når han får tips til slike ting;)

Det var godt å få mannen hjem igjen på lørdag. Det blir veldig hektisk når man er alene. På lørdagen gikk timene fort. Elias skulle til en kamerat og Mats skulle i karnevalbursdag. Etter de var levert dro jeg på et kjøpesenter for å bytte en ting og resten av tiden før jeg skulle hente Elias og Mats skulle jeg bare kose meg, titte litt rundt og bare slappe av. Det rakk jeg i ca en halv time….. Da ringer Karina. Hun hadde overnattet hos en venninne og de hadde lyst til å dra på senteret og spise lunsj og kose seg de også. Det var bare det at lommeboka hennes lå hjemme….. Og hva gjør en mor da? Jo, da slenger ho seg i bilen, kjører hjem og henter lommeboka hennes, kjører tilbake og henter de hos venninnen. De var riktignok ikke klare enda, de hadde jo tross alt akkurat stått opp da de ringte:o Etter de var levert til senteret rakk jeg akkurat og hente Elias før bursdagen var ferdig og Mats skulle hentes der. Pjuh, det var den kosen;)


Hva gjør man ikke for barna….?

Jeg rakk det med tre minutters margin, det er jo ikke dårlig;)

Dagen i dag var satt av til kos. Vi pleier å besøke begge foreldrene våre, og da går dagen fort. Rett før vi skulle dra skjer det som ikke skulle skje nå. Elias skal hoppe ned fra sofaryggen og faller….. Han vet at han ikke må belaste armen sin så mye enda og tar seg ikke for. Og resultatet? Jo, han faller med ansiktet ned i gulvet og den ene tanna hans treffer slik at den skjærer hull i overleppa….. Det ble hull tvers igjennom gitt:o Herregud, er det virkelig mulig? Elias er så uheldig….. Han er ikke klønete i det hele tatt, men allikevel er det alltid han det skjer noe med:p Huff…… Nå går han rundt med tidenes verandaleppe og har hull i overleppa, og det er jo ikke noe godt. Det var ikke akkurat noe godt for meg å se at han hadde det vondt heller….. Vi andre spiste kake og koste oss i dag og Elias satt og drakk fra sugerør, for det var det eneste som funket. Pokker altså!!!!


Gavene til foreldrene våre klare:D

Hull i overleppe og ganske lei seg=/

Litt bedre humør og ved siden av 1-års bildet sitt (til venstre)

Og Sander;)

Og den lille gutten på veggen der er min mann som 1-åring;)

Så er vi klare for enda en ny uke, siste uka før vinterferie. Vi har endelig bestilt oss en hotellovernatting i Langesund, på badehotellet der. Det er bare de tre minste som vil være med oss, men det blir hyggelig. Nå sitter vi og bestiller sydentur. Men det gikk visst ikke uten noe surr og tull det heller, sukk. For vi skal ha med oss Ida, og mamma og pappa vil også dra sammen med oss. Så da mannen skal bestille så måtte han bestille i tre bestillinger. Vi må ha to leiligheter/rom og mamma og pappa må ha et rom…… Og da han skal legge inn siste bestilling så er det fullt:o Great, det er flott det!!!! Akkurat det vi trengte nå;) Jiiiizzess, gi meg styrke da!!!!

Hater når det skjer

Så var det min tur til å være hjemme fra jobb på grunn av sykt barn. Jeg hater når det skjer!!! Jeg skulle vært på jobb nå, men med omgangssyke i hus måtte jeg bare bite i det sure eplet og bli hjemme. Jeg prøver alltid så godt jeg kan å finne andre løsninger, men jeg kan ikke akkurat sende et barn med omgangssyke til besteforeldre….. Et sted går liksom grensen;) Og når mannen er i Budapest så har jeg ikke noe annet valg enn å bli hjemme.

Plutselig fikk jeg veldig god tid. Jeg har jobbet tre dager i uken siden nyttår, men allerede nå virker det som en evighet siden jeg kunne unne meg en dag hvor jeg kunne gjøre akkurat det jeg ville. Jeg har fri tirsdag og torsdag, men tirsdag har Mats fri og de dagene er på Mats sine premisser og torsdag er den store rengjøringsdagen her. Så plutselig har jeg ingen dager jeg bare kan gå ut av døra og gjøre akkurat det jeg vil lenger, og jeg har så og si ikke noe alenetid lenger. Jeg som nesten er helt avhengig av alenetid:o

Det er deilig å sitte og bare nyte stillhet….. Jeg har jo hatt mulighet til å få til det når jeg ikke jobbet og ungene var på skolen/barnehagen, det er vel den største overgangen for meg at jeg ikke har den muligheten lenger. Velkommen til virkeligheten til meg liksom:p Det er bare å bli vandt til det, for det er jo slik det blir fremover nå;)

Mannen dro til Burspest med jobben i går og kommer hjem i morgen. Synes det er dårlig gjort at den turen ikke var med følge:p Hihi, jeg hadde vel ikke hatt mulighet til å bli med uansett. Hverdagene er vanskelige å be om barnevakt, da skjer det for mye. Så da er det jeg som styrer skuta her hjemme et par dager. Og selvfølgelig måtte det komme sykdom da….. Jeg bare håper at det ikke sprer seg videre her i huset for på mandag skal mannen nok en gang på tur, denne gangen til Bergen. Jeg klikker om jeg må være hjemme da også!!!! Hadde jeg jobbet på en stor arbeidsplass så hadde jeg kanskje ikke brydd meg så mye om det, syke barn får man jo ikke gjort noe med. Men siden jeg har den jobben jeg har så blir det veldig sårbart når jeg må være hjemme. Så det er nok mannen som får det den største støyten der, når han har muligheten til det. Han kan jo jobbe selv om han er hjemme, det kan jo ikke jeg. Og jeg har jo alltid vært den som har vært hjemme når vi har hatt syke barn.

Dagen min er ute av kurs, jeg som hadde lagt en fin plan….. Man kommer jo litt ut av kurs når man plutselig er alene med hele flokken. I går var Sander på sitt første skoleball, så jeg fikk ikke handlet inn til helgen siden jeg måtte kjøre han dit, og etter jeg hadde gjort det var det nesten tid for kveldsmat og alt som skal gjøres før det er natta for de små. I dag skulle jeg egentlig handle etter jobb og etter jeg hadde hentet Karina på skolen. Da passet det fint at jeg handlet før jeg hentet Mats i barnehagen…… Men nå sitter jeg her da….. Og gjør ingenting…… Og jeg bare klør etter å få gjort det jeg hadde planlagt. Æsj altså!!!


Klar for ball i går, syk i dag=/ Flaks at det ikke kom i går:o

Mats skal på karnevalbursdag i helgen og gleder seg til det:)

Nå skal jeg jaggu ta en aldri så liten time out på sofaen. Jeg var og hentet Sander klokka 24 i natt og var ikke i seng før klokka ble 1. Klokka ringte 645 i dag, så det ble ikke veldig mye søvn denne natten. Da er det vel lov å slenge seg nedpå litt?

God helg der ute! Har dere noe sykdom i hus også kanskje?

3 årstider på noen dager

Vinteren går sin gang, eller vinter og vinter fru Blom…… De siste dagene har vi vel hatt 3 årstider:o På fredag ettermiddag dalte snøen så fint ned. Men så gikk snøen over til regn og vinden suste rundt hjørnene på huset, skikkelig høst….. Og nå har været lettet og det har vært rene vårstemningen. Og til helgen meldes det om kulde igjen:o Ja, dette været…….


Ja, drittvinter, det er det det er!!!!

Æsj:p

Ellers så skjer det ikke stort her. Uka går med til jobbing og det vi alltid driver med. Jeg merker at jeg egentlig trenger et avbrekk….. Det hadde vært helt innafor med en helg uten barn….. Det skjer ikke så ofte her, men det er jo lov å drømme seg litt bort *sukk* “Oss-tid” og “kjærestetid” er et fremmedord her hos oss;) Nå lurer vi litt på hva (og om) vi skal finne på (noe) i vinterferien. Vi hadde veldig lyst til å leie en hytte på fjellet slik at Elias også kunne boltre seg litt i snøen, men det blir både for dyrt og for mye pes akkurat nå….. Nå lurer vi på en tur på badehotellet i Langesund. Bare en natt slik at ungene opplever noe annet enn å være hjemme hele uka. Vi får se hva vi ender opp på. Noe må vi finne på i ferien!!! Sommerferien er også under planlegging. Vi håper at turen går sydover til varmere strøk igjen, sommeren i Norge er jo ikke noe å satse på:P


Litt lørdagskos:o

Selvfølgelig ble det fastelavensboller her på søndag;)

Mmmmmmmm:D

Snart er vi midt i denne uka også, tiden går så fort. Om et par dager reiser mannen i huset til Budapest med jobben, heldiggrisen!!!! Vi andre får holde ut her hjemme. I morgen er det karneval i barnehagen og Mats er superklar! Torsdag skal Sander på sitt første skoleball, det blir nok gøy. Litt dumt at det er på en torsdag synes nå jeg siden det er både skole og jobb dagen etter. Ballet varer helt til tolv og erfaring sier at klokka fort blir ett før vi er klare for senga. Det er alltid mye kaos rundt hentingen der…..  “Hundre” biler på et lite område og enda flere barn, grøss=/ Jeg tør ikke engang å foreslå at jeg kan hente han litt før, det blir nok blankt avslått…… Men da er det bare en dag igjen før det er helg, igjen….. Og en uke igjen til et avbrekk i rutiner, lekser og styr og ståk;)


Mats er klar for karneval:)

Det var en liten oppdatering herfra. Jeg er ikke så ofte innom her lenger. Det er stille fra dere og jeg vet ikke helt hva jeg skal skrive om lenger. Dagene går med til det vanlige, jobb, skole, lekser og det som alle andre driver med. Det blir jo ikke så spennende å skrive (eller lese) om i lengden;)

Har du begynt å tenke på hva du skal i sommerferien?

Mektig irritert

Jeg er ikke så irritert lenger nå, men tidligere på dagen eksploderte jeg innvendig. Dagene er hektiske og når folk ikke har respekt for min tid så blir jeg frustrert. I dag ventet jeg på Karina i 20 minutter fordi læreren hennes hadde en dårlig dag=/ Klassen slutter sent på torsdager og de har en avtale om at de dropper friminutt og slutter klokka 1515 i stedet for klokka 1530. I dag dro klokka seg over 1530 før Karina dukket opp…… Hadde klassen fått beskjed om at de ikke ville bli sluppet for 1530 så hadde Karina fått gitt meg beskjed, men det fikk de altså ikke. Hadde jeg visst det hadde jeg hentet Mats før jeg hentet Karina og kjørt han hjem først. Men i stedet sto jeg der og ventet, og ventet oooooog ventet!!! Faen altså, jeg blir såååå irritert. Jeg får jo vondt i magen når jeg ser at klokka drar seg mot 1530 og Mats ikke er hentet i barnehagen. Jeg vet at dette ikke er noe å hyle for, men våre rutiner er våre rutiner!! Dette er slik hverdagen vår er, og da blir jeg stressa når Mats er så lenge i barnehagen. Slik er det bare!

Heldigvis var Ole hjemme i dag. Han har vært med Elias på sykehuset i dag og derfor har han hatt hjemmekontor resten av dagen. Så han kunne begynne på middagen etter noen instrukser fra meg. Resten av dagen skulle også gå opp, og det passet dårlig med forsinket middag i dag!! Det var dagens utblåsing fra meg;)

Men over til noe mye hyggeligere. For i dag var dagen Elias skulle ta av gipsen:D Wiiiiiii *klapper i hendene* 4 uker har gått fort, men det var jammen godt at dagen var her nå! For litt ekstra blir det når man har en 9-åring med gips på armen i huset. Alt så bra ut i dag, bruddet synes fortsatt på røntgen, men gipsen ble tatt av. Elias må være forsiktig et par/tre uker enda, men nå som armen er uten gips klarer han det meste selv igjen. Og det er deilig;) Armen har mistet litt muskler og er litt tynnere enn venstrearmen, men jeg tipper det går seg til ganske fort. I helgen er Elias bedt i bursdag igjen og da passet det veldig bra at han ble klar til den. Han har jo gått glipp av litt disse 4 ukene, men nå får han med seg litt festligheter igjen;)


Endelig!!! Litt sliten og småkvalm ble Elias og dag, men det var visst vanlig når man tar av gips. Det ble litt venting i dag også, og det hjelper ikke akkurat på…..

Her en kveld oppdaget jeg perlemorskyer på himmelen, og da må man jo knipse bilder;)

Veldig fine å se på:D


Tirsdag ettermiddag var de tre minste på besøk hos farmor og farfar og mann og jeg dro på shopping sammen. Det skjer ikke akkurat ofte, det er vel flere år siden sist…… Det er ikke akkurat ofte vi har “fri” på ettermiddagen og kan gjøre det vi vil, så det var litt fristende å slenge seg ned på sofaen og sløve bort ettermiddagen. Men fornuften tok over:o

Og vips så er det snart helg igjen. To uker igjen så er det vinterferie;)