For en deilig dag!

For en deilig dag!!! Til tross for kaldt vær og pøsende regn har jeg virkelig kost meg i dag:)

Nå var det godt at helgen kom, både mann og jeg var nokså slitne….. Det har vært travle dager og lite søvn. Det ble så som så med jobb på meg i går. Noen ganger går ikke alt etter planen, og det gjorde det ikke i går. Jeg var bare innom jobben en kjapp tur, og det var det. Det ble plutselige forandringer i dagen til hun jeg jobber for, så da ble det slik. Jeg tok turen ut og handlet litt mens jeg ventet på beskjed om jeg skulle på jobb eller ikke, så da fikk jeg unna mange gjøremål. Så jeg lå ikke akkurat hjemme på sofaen og daffet mens jeg ventet:p

I dag har jeg unnet meg en shoppingdag som premie for at jeg er ferdig behandlet og jeg har vært flink jente. Jeg har kommet meg gjennom biopsi og lysbehandling helt alene, og det er skikkelig bra til å være meg! Jeg hater å dra alene på nye steder, og hudlegekontoret hadde jeg aldri besøkt før. Jeg gruer meg nesten i hjel når jeg skal slike ting, jeg hater alt som har med leger og gjøre! Og denne gangen var alt ukjent for meg. Ikke visste jeg hva jeg skulle og ikke visste jeg hvordan det ville oppleves. Jeg hadde selvfølgelig hørt skrekkhistorier og jeg gruet meg virkelig mye til det jeg skulle gjennom.

Allerede for ett år siden forsto jeg hva dette såret som aldri ville gro helt var. Men fordi jeg er ekspert på å utsette ting jeg gruer meg til gikk det nesten ett år før jeg kontaktet lege og fikk henvisning til hudlegen. Først skulle jeg vente til sommeren var over, jeg kunne jo ikke holde på med dette midt på sommeren. Så ble sommer til høst, og ukene bare gikk uten at noe ble gjort. Såret forsvant og tilbake var bare krateret….. Så fikk jeg meg jobb, da måtte jeg vente litt til. Jeg kunne jo ikke være borte fra jobben sånn med en gang….. Så ble det jul, og nyttår….. Så satt jeg meg en endelig dato hvor jeg skulle ringe legen, og tilfeldigvis måtte jeg dra til legen med Elias samme dag, og da fikk jeg legen til å sende henvisning til hudlegen samtidig;)

Da jeg fikk brev med time hos hudlegen i juni ble jeg litt motløs igjen. Jeg kunne jo ikke vente helt til sommeren igjen! Når jeg endelig var i gang ville jeg bare bli ferdig med dette så fort som mulig. Dette såret har fulgt meg i nesten 7 år, det er alt for lenge. Jeg har virkelig følt på dette såret som har vært midt i ansiktet mitt. Det er ikke gøy å ha et sår midt på nesa. Heldigvis ringte jeg hudlegekontoret og jeg fikk time allerede to uker senere. Biopsi ble tatt og fire lange uker med venting fulgte.

Jeg ble veldig overrasket over reaksjonen min da jeg fikk beskjeden om at det virkelig var basalcellekreft jeg hadde, jeg var jo veldig sikker på at det virkelig var akkurat det jeg hadde…… Og dette var jo ikke noe å ta sånn på vei over…..??? Men tydeligvis var det det=/ Tårene rant og rant, jeg ble helt satt ut av reaksjonen min. Herremin, det var jo ikke akkurat som at jeg skulle dø av dette, jeg visste at dette ikke var noe som spredte seg til andre steder i kroppen. Men fortvilelsen over at jeg “bare” skulle ha lysbehandling var nok grunnen til at tårene rant. Jeg var livredd for at lysbehandlingen ikke skulle holde og at jeg allikevel ville trenge kirurgisk behandling. For tiden mot sommeren går fort nå……

Nå som behandlingen er over er jeg veldig glad for at det ble lysbehandling. De som jobber hus hudlegen er de som har gitt meg behandling. Der ble jeg trygg på at dette skulle gå fint. Stemningen på hudlegekontoret var alltid løs og munter, de jentene er virkelig flinke. Jeg gruet meg veldig til selve lysbehandlingen, men det skulle vise seg at den behandlingen gikk veldig bra!! Som jeg har nevnt tidligere var det bedøvelsen som var det som var vondeste….. Og den var jo over på noen sekunder:) Jeg var veldig heldig og var ikke blant de som reagerte veldig på lysbehandlingen. Altså, det var ingen dans på roser, men det gikk helt greit. Og andre behandling var jo helt smertefri, jeg slapp til og med bedøvelse:)

I dag sitter jeg her med en litt rød nese etter behandlingen. Jeg er allerede utålmodig, jeg vil ha bort det røde og få tilbake en fin nese med en gang. Tenk om det røde ikke går bort:o Nå er det liksom på stedet hvil, og det liker jeg ikke….. Men jeg får ta dagene til hjelp, det må jo gå bort?

Nesa var ikke rødere enn at jeg turte å dra ut på shopping i dag. Jeg fikk nemlig “premie” for at jeg har vært så flink, hihi. Nå er det ikke store greiene jeg har vært gjennom, jeg vet det altså. Men allikevel fikk jeg premie. Jeg er så heldig!!! Og i tillegg fikk jeg bonuspenger hos en klesbutikk også, og de måtte brukes de også. Jeg fikk to bukser som kostet 800 kroner til sammen for bonuspengene. Siden det var -25% på bukser og jeg hadde 550 kroner i bonus så betalte jeg bare 48 kroner. Man kan jo ikke si annet enn at det var veldig gøy å få så mye for pengene, hihi:) Jeg har handlet meg både ny Jean Paul allværsjakke som jeg har ønsket meg (det har blitt mange jakker på meg i det siste:O), en skikkelig deilig denim bukse, en linbukse, to strikkejakker i freche farger og en capribukse i stoff og en i denim. Og handleturen ble avsluttet med en frappe fra mækker’n. Hoho, for en deilig dag!!!


Ikke så høy i hatten før lysbehandlingen……

Første dag etter behandlingen, jeg er ikke i nærheten av hvordan jeg så ut sist…..


Første dag etter behandling denne gangen til venstre og forrige gang til høyre.


Andre dag etter behandling….. Forrige gang gikk jeg ikke ut av døra, jeg ville bare gjemme meg for alle. I dag har jeg vært på shopping. Så rart at samme behandling kan virke så forskjellig…..:)

I dag har regnet plasket ned her hos oss, ingen fare for solskader nå om dagen! Men jeg skal love dere at når solen kommer skal jeg smøre meg med solkrem, jeg vil ikke gjennom dette flere ganger. Mannen klør visst litt i fingrene etter sol og sommer og han rygget bakdelen av båten inn i garasjen og har tilbragt lørdagen der på å klargjøre motoren for sommeren. Vi må jo være klare når varmen plutselig kommer. Hvis den i det hele tatt kommer da…….


Vi kan vel ikke skryte av at våren har vært deilig og varm i år akkurat=/

Når båten skal klargjøres i regnvær…….

Ferdig behandlet!!

Nok en hektisk uke er i ferd med å gå mot slutten. Nå håper jeg virkelig at det roer seg igjen! Vi jobber oss gjennom dagene og vi kan vel skimte roligere dager litt lenger fremme;) I dag har jeg stresset, det ble mye som skulle gjøres på en dag….. Rengjøring, legebesøk, fotballkamp, legebesøk (igjen) og ukeshandel. Nå er jeg bare sliten! Jeg gleder meg til helg for å si det slik. Egentlig skulle jeg bakt kake til fotballkampen i dag og stått og solgt den under kampen, men heldigvis fikk jeg byttet med en annen. Jeg er veldig glad for at jeg klarte det!

Jeg gruet meg til behandlingen i dag. Heldigvis var jeg ikke like nervøs som sist, men jeg kjente godt at sommerfuglene danset rundt i magen når det nærmet seg legetimen. Men i dag gikk det over all forventning! Da jeg kom ned for å skrape området med kreft og legge på kreftdrepende salve sier hun som møter meg at nesa ser veldig fin ut. Nesten så hun ikke trodde det hun så:o Hun var så fornøyd at jeg nesten trodde at jeg skulle slippe en behandling til, hihi. Men det gjorde jeg altså ikke….. Men nesa så visst veldig bra ut etter behandlingen for 14 dager siden:D

Det gikk litt unna her i dag og planen var at jeg skulle ta med meg Elias på fotballkamp mens mannen ordnet opp litt her hjemme før han skulle komme og være og se resten av fotballkampen mens jeg dro til legen for å få lysbehandlingen. Jeg ble nokså paff da jeg ble fortalt at jeg ikke burde være ute når det var under 10 grader ute….. Men pytt pytt, jeg dekket til nesa med et skjerf og ble med allikevel. Grunnen til at jeg ikke burde være ute var at når nesa blir kald blir ikke blodsirkulasjonen like god og da virker ikke den kreftdrepende salven like godt. Men siden nesa så så bra ut tenkte jeg at det gikk bra allikevel. Men jammen ble det kaldt! Regn og hagel kom det også……

Jeg fikk sett at poden scoret ett mål før jeg måtte dra. Og mannen fikk se enda et mål mens han var der. Hihi, det var jo fint at vi fikk med oss hvert vårt mål. Og Vang vant over laget de spilte mot, 7-4. Hurra, det er så gøy å se på:) Jeg synes at det var litt leit at jeg måtte dra, men må man så må man. Og jeg gruet meg veldig til siste del av behandlingen. Bedøvelsen var det jeg gruet meg mest til….. Men i dag slapp jeg bedøvelse, hohooooo:) Damen mente at siden nesa så veldig fin ut ville ikke lysbehandlingen være så vond. Så vi ble enige om å prøve uten bedøvelse og heller sette lysbehandlingen på pause og sette bedøvelse om det ble for vondt. Det var visst ikke helt uvanlig at noen synes at andre behandling var vondere enn første….. Men det fortalte hun ikke før jeg var ferdig;)

Det var helt merkelig å kjenne hvordan denne behandlingen var helt annerledes enn den forrige….. Forrige gang fikk jeg bedøvelse, enda merket jeg lysbehandlingen brenne. Området som ble behandlet ble kjølt ned med vann flere ganger og etter behandlingen var nesa allerede rød og irritert. Denne gangen kjente jeg så og si ingenting og nesa ble bare så vidt rød:o Når jeg gikk ut og var ferdig var jeg så lettet og glad! Nå er jeg ferdig behandlet, og det ser ut som om behandlingen har fungert veldig bra!

Det ble en fin dag, jeg er endelig kvitt såret på nesa og som bonus er også krateret rettet opp i uten at jeg måtte inn og gjøre det kirurgisk. I følge hun som behandlet meg i dag skal jeg være veldig fornøyd med at jeg har sluppet så billig unna. Det kunne sett mye verre ut etter så mange år…..

I morgen var planen å bli hjemme og slikke mine sår….. Hun jeg jobber for ba meg nesten om å ta ut en sykedag, det passet i grunnen veldig fint. Men så forandrer ting seg….. Jeg synes ikke jeg kan ta ut en sykedag i og med at ting gikk så bra i dag og jeg ga beskjed om det. Altså, jeg er sliten, men det telles jo ikke som sykedag;) Og så viser det seg at det ikke ble så lett å klare seg uten meg i morgen allikevel….. Så mine planer om å pludre rundt her hjemme ble erstattet med jobb. Men det er helt greit, jeg er bare glad for at jeg er ferdig behandlet!!! Og så toppet Kim-Andrè dagen med at han og gruppen hans fikk A i en eksamen de har jobbet med. Hurra hurra for flinke barn:D

Nå skal jeg krype under dyna. Huset er rent og pent (enn så lenge), kjøleskapet er fylt opp og jeg er sånn akkurat passe sliten….. Jeg tror ikke jeg kommer til å slite med å få sove i dag;)

#hurraforenneseutenbasalcellekreft Hihi:D

Nå går det fort!

Helgen går alt for fort…… Nå er vi allerede klare for en ny uke, og den blir hektisk. I morgen er det jobb og støttekontakt etter jobb på meg. Tirsdag er det “fridag”, men det står både tannlegebesøk på Sander og utviklingssamtale på kalenderen. En tur for å nappe bryn står også på kalenderen, men den må jeg nok utsette. Onsdag skal Elias ha med seg en kamerat hjem fra skolen, og torsdag blir en superhektisk dag med både rengjøring, legebesøk og fotballkamp på Elias. Den dagen sliter vi med å få til å gå opp….. Men vi kommer oss alltid i mål. Det spørs bare hvilken løsning vi går for. Oppi det hele har vi en bil som akkurat har vært på (en veldig forsinket) EU-kontroll og selvfølgelig fikk vi noen mangler vi må rette opp i. Fristen for å få bilen godkjent er 1. mai…. Så feilene få rettes opp i løpet av uka. Ole får det travelt der….. Vi skulle mer enn gjerne bare satt den bort på verksted og hentet den ferdig godkjent, men det koster….. Og de pengene har vi ikke akkurat nå. Så enkelt er det bare!

I helgen har vi fryst!!! Fytti, det har vært så kaldt i de siste….. Lørdagen tilbragte vi utendørs på fotballturnering, og det var jammen kaldt. Litt snø kom det på kvelden også=/ Det er rart det der, i desember kommer nedbøren som regn selv om det er -1 grad, mens nedbøren i april kan komme som snø selv om det er 6/7/8 grader:o Søndagen har mannen brukt til å få litt oversikt over denne bilen og hva slags deler vi må få tak i, og så har han begynt å beise verandagulvene grå. Og det blir så fint!!! Vi gleder oss veldig til å få utemøblene på plass, men med dette været tar det litt tid. Det kom noen regndrypp i dag også, så vi kom ikke helt i mål. Vi får se hvor travel ettermiddagene blir til uka. Kanskje vi kommer i mål før helgen…… Men jeg tror ikke det=/


Tøffen klar for fotballturnering:)

Is må man ha, selv om det er kaldt:o

Litt kald, men veldig fornøyd allikevel;)

Så kom snøen….

Nå merker jeg at sommerfuglene i magen kommer mer og mer tilbake. Torsdag er det tid for siste behandling for basalcellekreften og jeg har allerede begynt å grue meg….. Jeg er håpløs! Denne gangen vet jeg hva jeg går til, og det er jo bra. Jeg vet at hun jeg kjenner er på jobb og jeg håper at det er henne som blir med meg på hele runden denne gangen. Jeg vet at bedøvelsen jeg får i nesa er det vondeste med hele behandlingen, den gjør vondt så det holder=/ Og så vet jeg hvordan nesa blir seende ut etter behandlingen….. Det er vel det jeg gruer meg mest til. Nå er nesa så og si ferdig grodd og den har vel ikke sett så fin ut siden jeg fikk det første såret på nesa for snart 7 år siden. Det er ikke veldig motiverende å tenke på at det skal bli et stort stygt sår som ligner på et herpesutbrudd som dekker nesa igjen….. Det frister veldig å ta ut en sykedag på fredag…… Bare gjemme seg inne til det verste er over igjen….. Men jeg tror ikke jeg har samvittighet til det….. Jeg er jo ikke syk:p

Det er litt rart å tenke på at dette såret som jeg aldri har blitt kvitt aldri skal komme tilbake. Sist jeg var i syden ble det stort….. Og det har ikke vært gøy! At jeg skal få gå ute i sola i sommer uten at såret skal komme tilbake kan jeg nesten ikke tro. Men så har jeg litt i tankene at tenk om hvis det kommer tilbake….. Tenk om denne behandlingen ikke holder….. Jeg har litt vanskelig å tro at nesa skal bli fin igjen….. Jeg har gått så lenge med dette her nå at jeg klarer nesten ikke å tro på at jeg skal få en fin nese igjen.


Til og med katta har holdt seg mye inne i helge. Kald vind er visst ikke så stas for henne heller:o

Selv om det er i overkant kaldt ute nå så merker jeg at tiden flyr fort frem til sommeren nå. Vi har bare en uke igjen av april, og plutselig er vi i mai. Og da går det fort frem til ferie. I dag satt jeg opp Mats på ferie i barnehagen. Vi drar til syden den 18. juli og Ole går sannsynlig ut i ferie uka før det. Så skal han forhåpentlig ha ferie til og med uka etter vi har kommet hjem fra syden. Det vil si at da har Mats bare en uke igjen i barnehagen etter ferien og før skolestart….. Tenk det, nå er vi snart ferdige med barnehagebarn:o

Jeg har gledet meg veldig til vi kommer så langt…… Jeg vet at vi får et par år hvor det blir litt vanskelig med jobb og barnepass, men nå går det bare fremover! Jeg har virkelig ikke lyst til å betale for SFO plass når vi ikke trenger pass mer enn toppen to timer etter skolen to dager i uka…… Elias og Mats slutter antagelig samtidig en gang i uka og da kan de gå hjem sammen. Jeg får se hva vi lander på. Jeg tenker jo litt på de andre klassekameratene som kommer til å gå på SFO også, men de andre har aldri havnet utenfor fordi de ikke har gått på SFO. Jeg har veldig lyst til å “lure” meg unna SFO for sistemann i rekka også. Vi har faktisk ikke savnet det før. Men må man så må man….. Og det er ingen andre bakdeler enn at det blir en ekstra utgift hver mnd i en tid til;)

Har du hatt en fin helg?

Nyter våren

Det er så deilige dager nå for tiden! Solen skinner og dagene er lyse….. Våren er nesten den beste årstiden synes jeg:D I dag hadde jeg en skikkelig deilig dag på jobb. Vi gikk tur på Alby og koste oss veldig. En virkelig stor fordel med denne jobben er slike koselige dager! Det er vel slik at alle har vel noen fordeler på jobben sin?


Helt grei dag på jobb:D

Ute på tur:) Sett så fin nesetipp da gett *knise*

Såret mitt på nesa gror fortere enn det jeg forestilte meg. Lørdag var en skikkelig pyton dag, da så nesa ut som om den hadde tidenes verste herpesutbrudd. Det er ikke gøy å gå rundt å se slik ut…… Allerede søndag var det mye bedre. Mandag begynte nesa og flasse på utkanten av brannsåret, og tirsdag klarte jeg ikke å dy meg og den tykkeste skorpen ble plukket av….. Jeg smører godt med aloe vera, og i dag ser nesa ganske bra ut synes jeg. Nå har ikke jeg så høye krav etter nesten 7 år med sår eller dypt krater på nesetippen så det er mulig der ser verre ut i andre sine øyne….. Men jeg er ganske fornøyd! Bare så dumt at jeg må gjennom en runde til om en uke:p

Dagene går så fort nå synes jeg. Denne uka har mannen jobbet mye og jeg har vært på dugnad. I morgen er det torsdag alt og snart helg igjen:o Vi skal på fotballcup på lørdag og så skal alle verandagulv beises i ny farge. Jeg gleder meg veldig til å få satt alle utemøblene på plass og få det fint ute. I fjor malte vi som dere sikkert har fått med dere huset og jeg plantet ikke ut noen sommerblomster. Jeg gleder meg sååååå mye til å gjøre det i år!!!!


Fineste gutten:D

I dag våknet Mats opp og var skikkelig hoven i øynene…. Jeg håper ikke det er noe allergier på gang=/

Litt bedre på ettermiddagen….

Er det flere som nyter våren?

Basalcellekreft

Da er en skikkelig bedriten uke snart over, og glad er jeg for det. Her i huset har forkjølelse blomstret som aldri før=/ Mannen har snørret, hostet og vært i dårlig form hele uka, men han har vært så flink og holdt ut med både jobb og alle oppgavene som hører med her hjemme. Jeg har vært i smådårlig form fra tirsdag, men forkjølelsen bryter aldri helt ut…. Jeg har bare vært på dette forstadiet hvor formen er laber og liksom ikke kommet videre…… Eldstemann har også hostet og harket, men han har også vært flink holdt ut og vært på skolen hele uka. Han er midt i en travel periode med eksamensoppgaver både i gruppe og individuelt som skal leveres. Elias ble i dårlig form på onsdag og torsdag var han hjemme fra skolen. Og Mats snørrer og hoster enda han også. Men formen hans er vel helt grei om dagen;) Nå er det bare Karina og Sander som har sluppet unna. Jeg håper at de går klar av dette!!!

Uka har vært tung, og torsdag var dagen jeg skulle få min første behandling for basalcellekreft. Det er godt at torsdag var en travel dag, for da fikk jeg ikke så mye tid til å grue meg. Men for all del, jeg gruet meg!!!! Jeg tar jo helt av når det gjelder det å grue seg….. Denne dagen var det fullt kjør fra morgen til kveld. Huset skulle shines opp, jeg vasket, ryddet og løp rundt hele dagen. Og matlysten på slike dager som jeg gruer meg er fullstendig fraværende. Denne dagen spiste jeg ett polarbrød til frokost, that’s it=/ For en dag……

Klokka halv fire hadde jeg min første time til å smøre på en kreftdrepende krem hos hudlegen. Jeg møtte opp med magen full av sommerfugler og var egentlig ikke særlig lysten på det her. Heldigvis møtte jeg en jeg kjenner som jobber der og jeg fikk bli med henne. Legen var ikke til stede, så jeg fikk ikke snakket med han. Litt dumt, men slik var det. Jeg nevnte disse hvite områdene på nesa til henne som skulle smøre på salven og hun sa at dette antagelig er arrvev, og de går mest sannsynlig ikke bort av denne behandlingen. Det ble skrapt bort litt hud fra nesa og hun punkterte huden flere steder så salven skulle trekke dypt ned i huden. Da hun gjorde dette på de hvite områdene kjente jeg ingenting, og det bekreftet at det er arrvev, altså det er dødt vev. Pokker…….

Jeg fikk på salve og denne skulle virke i 3 timer før lysbehandlingen. I mellomtiden kunne jeg dra ut ifra klinikken, så jeg dro ut og byttet et par ting som måtte byttes, og så handlet jeg litt før jeg dro hjem. Der ventet et kjent syn, nemlig vaskemaskin som var ferdig, tørketrommel som var ferdig og vask som lå klar. Jeg rakk akkurat å gjøre meg ferdig før jeg måtte komme meg ned til min store frykt, nemlig lysbehandlingen. Jeg hadde hørt og lest så mye om at den kunne være veldig vond for enkelte pasienter.

Jeg hadde fått beskjed om at jeg skulle få bedøvelse siden basalcellekreft ligger litt dypt i huden og da gjør denne lysbehandlingen vondt. Og denne bedøvelsen……. Gudhjelpemeg, den.gjør.så.vondt!!!! Rett inn i nesetippen….. Jeg sto jo nesten i bro når jeg fikk den:o Men når den var satt gikk det helt fint. Lysbehandlingen varer i 6 minutter, og det er jo ikke så ille. Jeg kjente godt at den jobbet seg inn i huden, men det gikk veldig fint. Dette er et slags rødt lys som dreper kreftceller og siden lyset er så sterkt så får man på seg briller så man ikke ser noe. Altså, det ble lyst inne i brillene også, men man ser ikke hva som foregår i rommet…… Litt ubehagelig synes jeg…… Under behandlingen kunne jeg få kjølt ned nesa med vann og jeg skvatt skikkelig da hun sprayet nesa med en vannsprut første gangen. Haha, enda hun sa når hun skulle spraye:D Sånn blir det når man sitter totalt blindet:p

Jeg var så glad da jeg gikk ut av hudklinikken, endelig ferdig:) Jeg følte meg i veldig grei form, til tross for en lang og hektisk dag nesten uten mat. Så jeg dro ut og fikk gjort ferdig handlingen til helgen. Det er godt å slippe og bruke fredags ettermiddag på det. Nesa brant litt, men det gikk helt greit. Men det var veldig godt å dumpe ned i sofaen klokka halv ti og vite at jeg var ferdig! To uker til neste behandling…..


Innledende fase. Kreftdrepende krem er smurt på og jeg gikk glad ut av klinikken;)

Bedøvelse var satt og jeg ventet på lysbehandlingen. Litt skeptisk…..

Dagen etter behandling. Jeg dro på jobb, men burde kanskje holdt meg hjemme…..

Og slik er nesa i dag…. Vablete, rød og gule prikker…. Det ser ut som tidenes verste herpesutbrudd=/ (Det ser verre ut i virkeligheten!)

Akkurat nå trives jeg ikke med tingenes tilstand. Jeg føler at “alle” titter når jeg er ute. Jeg hater dette her….. Nesa verker, den er stygg og jeg vet at om 2 uker er jeg i gang med en ny runde….. Å gå 4 uker slik virker nesten uholdbart…… I dag gråt jeg når jeg så meg selv i speilet…… Jeg føler meg sutrete, dette vet jeg jo at bare er bagateller! Men akkurat nå er dette en big deal for meg. Aller helst vil jeg bare gjemme meg bort. Men det kan jeg jo ikke! Det verste er nesten de som ikke spør hva som har skjedd. Jeg ser jo at de lurer, men så er det jo ikke bare å spørre heller…..?? Jeg prøver å finne en passende anledning å fortelle hva det er, men så føler jeg meg så dum også som forteller….. Kanskje ikke de vil vite….. På fredag fikk jeg og hun jeg jobber for besøk av en person som skulle gi opplæring i å føre timelister på pc. Hun tittet men spurte ikke hva det var. Jeg følte meg så dum….. Der satt jeg med skikkelig “Rudolf-nese” og følte virkelig at den lyste opp. Det hadde kanskje ikke vært så dumt å tre på seg en finlandshette som eldstemann foreslo til frokosten i dag?

Noen ganger bare må man slippe noen tårer ut……

For en start på uka!! Den kunne vel startet bedre for min del, men  jeg kom meg gjennom dagen. Men for en dag…… Dagen startet med stress stress stress. Møtet jeg skulle på startet klokka halv ni, og ja, det ble travelt! Jeg leverte Karina litt tidligere enn vanlig, og fortet meg hjem og dro med meg Mats mens jeg instruerte de to siste som skulle ut av huset. Husk matpakka, drikke og gymbag. Lås døra, og resten av det jeg skulle sagt rakk jeg ikke å si før jeg løp ut av døra….

Dette var det andre av to møter jeg har hatt nå de siste dagene. Det gikk veldig fint, men det var et slikt møte som krever litt. Tankene mine har surra rundt i hodet i forkant av møtet. Dette var et viktig møte, og det var et møte hvor man tenker før man snakker. Man tar til seg det andre sier, tenker og snakker….. Lytter, tenker og prøver å finne en god løsning for alle. Og det føler jeg vi klarte! Jeg føler vi hadde et veldig nyttig og konstruktivt møte. Så håper jeg at vi ikke trenger flere møter;)

Jeg kom litt senere enn vanlig til min jobb som personlig assistent….. Det gjorde jeg sist vi hadde møte også….. Jeg spiste frokosten i bilen mens jeg kjørte fra møtet og til jobben, krøllet sammen matpapiret på vei ut av bilen og kastet nøklene i søpla og løp videre:o Litt stressa kanskje? Jepp, tilbake igjen, fiske opp nøklene med en kvist, kaste matpapiret og løpe videre:)

Det ble en travel og koselig dag på jobb. Jeg har både gjort nyttige og unyttige ting og vi avsluttet dagen med litt utetid. Dagen gikk fort, altfor fort, så det ble en time overtid. Karina måtte vente på meg i en time, Mats ble hentet på vei hjem og vel hjemme ventet en vaskemaskin som var ferdig vasket, en vask lå ferdig sortert, og tørkestativet hadde jeg visst glemt å sette ut før jeg løp ut av døra….. Frokostbordet rakk jeg visst aldri og vaske av og dagens middag var ikke planlagt.

Det ble hurtigtining av en flatpakket frossen kjøttdeig og kjøttkaker til middag. Og mens jeg står der og steker kjøttkaker, koker poteter og koker opp vann til grønnsaker ringer mobilen min….. Pokker, den telefonen har jeg ventet på….. Endelig ringer de fra hudlegekontoret…… Akkurat da jeg føler at jeg ikke kan stresse mer….. Plater blir skrudd av og telefonen tas………….

Det var det jeg trodde, hudkreft. Jeg ble ikke overrasket over den beskjeden. Behandlingen ble jeg ikke akkurat hoppende glad over….. Det blir lysbehandling! Jeg har fått time allerede til torsdag, og en siste behandling 2 uker senere igjen. Jeg skal altså gjennom to lysbehandlinger. Jeg hadde slått meg til ro med at det kom til å bli kirurgisk behandling og det er en slik behandling jeg hadde ønsket meg mest. Du lurer kanskje på hvorfor? Det er flere grunner til det. En av de er fordi jeg har hørt flere som sier hvor jævlig denne lysbehandlingen er. Det blir smurt på en slags salve som skal virke i 3 timer før området med kreft blir utsatt for et slags rødt lys har jeg skjønt. I realiteten brenner de vel bort kreften….. Jeg har hørt om de som spyr av behandlingen fordi den gjør vondt…… Og ettersom jeg har skjønt så er bedøvelse noe man bare gir om det er høyst nødvendig…..

En annen grunn til at jeg er skeptisk til denne behandlingen er at den ikke retter på det kosmetiske. Den tar bort kreften, men jeg som har hatt denne kreften så lenge (snart 7 år) har fått både søkk i nesetippen og områder som blir helt hvite i noen situasjoner. Jeg vil jo ha bort dette også….. Nå er jeg så lei av å ha komplekser på grunn av denne nesetippen at jeg gledet meg veldig til at de bare skulle skjære bort kreft og rette opp slik at nesetippen skulle blir fin igjen. 

Den tredje grunnen til at jeg er skeptisk til lysbehandling er at jeg er redd for at denne behandlingen ikke klarer å ta bort kreften helt. Jeg har en mistanke til at jeg er et tvilstilfelle. Lysbehandling tar ikke kreft som sitter dypt, og jeg synes at det er rart om det ikke sitter dypt siden jeg har hatt det såpass lenge….. Jeg vet at det er derfor de har tatt biopsi, men allikevel….. Jeg klarer ikke slå meg helt til ro med at jeg skal bli helt bra med “bare” lysbehandling. Jeg er så redd for at jeg må gjennom to lysbehandlinger for så og måtte gjennom kirurgisk behandling etterpå…. Jeg ønsker altså ikke i pose og sekk akkurat i dette tilfelle=/

Jeg ble litt overrasket over hvordan jeg reagerte etter jeg fikk beskjeden……. Tårene presset på og jeg var midt i middagen….. Etter middagen var ferdig og mannen var kommet hjem fra jobb måtte jeg bare slippe noen tårer ut…… Jeg skulle gitt ganske mye for litt tid alene, hvor jeg bare kunne ha ligget på sofaen og synes synd på meg selv…..

Slik var dagen min….. Jeg håper på en roligere dag i morgen. Jeg fantaserte om en gåtur på Alby helt alene i det fine været, Det å ta bilder av de fine blomstene kunne tatt tankene mine bort ifra det jeg vet skal komme til torsdag…… Men det vet jeg ikke blir noe av. Mats har fri fra barnehagen og Karina slutter tidlig på skolen. Alenetid, hva er det?

Så deilig med vår!

En deilig helg er over, solen har endelig skint og jeg har fått skikkelig vårfølelse. Helgen begynte ikke så veldig bra for vår del, Mats kastet opp fredag morgen og formen var pjusk. Vi hadde allerede bestemt oss for at det ikke ble noe barnehage på han på fredagen, så mannen var hjemme med han mens jeg dro på jobb. Formen hans har vært litt av og på i helgen, men nå i dag har den vært bare bra. Nå håper jeg at  han fortsetter med en stigende kurve, det får være bra nå synes jeg. Vi er veldig avhengige av at han skal i barnehagen i morgen. Både mann og jeg skal på møte, han på jobben og jeg skal på et jobbrelatert møte. Da passer det veldig dårlig med sykt barn. Jeg føler at det møtet jeg skal på er veldig viktig, og mannen skal vel på noe ledermøte eller noe…..


Liten pjusk gutt…..

Ikke greit å være syk……=/

Denne helgen har vært deilig! Ja bortsett fra at formen til Mats har vært litt dårlig da…… Lørdagen dro vi ut og handlet inn både ny trampoline og en benk til å ha utenfor inngangsdøra. Jeg har savnet noe å sitte på der lenge. Trampolina ble satt opp da vi kom hjem og nå er ungene opptatte der en stund. Det er alltid stas å få opp trampolina igjen. Og ekstra stas er det å få opp en helt ny trampoline;)


Bilen ble veldig full på vei hjem etter handleturen, det var godt vi bare hadde med oss Mats:o

I dag dro vi en tur på Alby. Solen skinte og jeg ville prøve å ta noen fine macrobilder av blåveisen før den forsvinner. Vi pakket med oss både rudstykker, kakao, appelsin og kvikk lunsj. Det er alltid godt å ha noe å se frem til når man er ute og går;) Vi tuslet av sted og jeg virkelig nøt vårværet og tok bilder på veien. Bare Elias og Mats ble med denne gangen, så det ble en rolig tur. Gutta utforsket skogen mens jeg tok bilder, så idyllisk atte:D Vel fremme på stranden fikk vi plass på et grillsted og koste oss der med mat og drikke. Ungene koste seg i sola og det er så deilig og endelig få litt sol igjen!
Det er vååååår dere:D

Litt kos på turen må man ha;)

Endelig frisk nok til å holde ut hele dagen;)

Veldig greit å være to;)

Uka som kommer er full av planer. Det er mye som skjer og mye å følge med på. Mannen har et par dager hvor han ikke kommer hjem rett etter vanlig arbeidstid, men det er jo i og for seg ikke noe nytt. Jeg gleder meg til morgendagen er over. Jeg skal på møte før jobben igjen og det blir hektisk. Jeg skal være på møtet klokka halv ni, det vil si at morgenen blir hektisk. Jeg leverer Karina på skolen til klokka 8 og så må jeg forte meg hjem og plukke opp Mats før jeg må forte meg å levere han i barnehagen. Jeg må nok dra før Elias går til skolen, og det pleier jeg aldri…. Det går helt fint altså, jeg vet det, men det blir veldig hektisk morgen…… Altså, det er ikke så tidlig å skulle være på et møte klokka halv ni, men det er alt som skal gjøres før dette møtet da…… Jeg får bare pelle meg i seng;)

Ha en fin uke dere;)

Venter og venter

Da nærmer vi oss helg igjen dere, og det skal bli så godt med en rolig helg igjen! Vi har ingen store planer bortsett fra å gjøre noen småting. Jeg håper på fint vær! En gåtur på Alby står høyt på ønskelisten. Nå har både blåveis og hvitveis kommet og jeg har veldig lyst til å ta med meg macrolinsa og prøve å få tatt noen fine bilder, og da hadde det vært fint med litt sol;)

På onsdag feiret Elias bursdagen sin med noen klassekamerater. Han hadde lyst til å ha bowlingbursdag i år. Og det ble en veldig vellykket bursdag. Det var stille og rolig på bowlinga og store og små koste seg veldig. Det eneste som jeg ikke er helt fornøyd med er at siden Elias skulle ha bowlingbursdag kunne han ikke be alle guttene i klassen…… Det blir for dyrt=/ Det er veldig mange i klassen som har bursdag på våren og mange av de slår sammen bursdagene sine og da er de flere som deler på regningen. Men vi er alene om regningen og da må det bli slik.


Gutta spilte først en runde bowling før de spiste pizza, og så avsluttet de med en runde på megazone og en is til slutt:D 

SPARE på Elias:D

Sander, Mats og pappa spilte også bowling;)

Mats har blitt så flink! Han henter kule selv og sender den nedover;)

Slush er digg:)

Jeg har vært så heldig at mannen har sponset en mobil på meg og det er stor stas:) Jeg kjøpte iPhone 6s og det ble en stor overgang. Mobilen er fysisk større, og så har jeg fått mye mer lagringsplass. I dag fikk jeg hjelp av eldste poden så jeg fikk overført apper jeg ville ha med meg over. Jeg har en app som man ikke kan laste ned mer og den er jeg så glad i. Så nå er det bare noen små detaljer igjen før alt er på plass igjen.

Det er alltid litt styr å bytte mobil:p I går satt jeg hele kvelden og bestilte deksler på eBay, det tar jo sånn tid=/ Elias skal overta min gamle iPhone, så han måtte også ha noen nye, han kan jo ikke ha rosa deksler:o Det er jo så mange deksler på eBay, og så må man betale mellom hver gang man bestiller noe…… Og siden jeg først var i gang så var det greit å bestille noen…… De går jo i stykker ganske fort synes jeg. Nå er det bare å vente og se hva som dukker opp i posten, og det kan jo ta litt tid fra eBay…… I mellomtiden blir mobilen båret rundt som en nyfødt baby…. Jeg er jo livredd for å knuse skjermen:p

Gøy med noe nytt;)

Nå har det gått over tre uker siden jeg tok biopsi og jeg venter og venter på svar…. Mobilen er med meg over alt, jeg har helt angst for at jeg ikke får tatt telefonen når legen ringer. Det er ikke bare bare å ringe tilbake, og jeg hadde “dødd” om jeg hadde sett at legen hadde ringt og jeg ikke hadde fått tatt telefonen! Nå er jeg bare sååååå klar for å få “dommen”! Jeg synes at denne ventetiden er så lang….. Jeg vil bare vite om det er hudkreft jeg har og hva slags behandling jeg skal få…. Jeg håpet at jeg skulle få svar før helgen, men det ser ikke ut som om jeg får det=/

Mats har blitt pjusk i formen igjen=/ Han var borte fra barnehagen forrige fredag, og nå ser det ut som om det går den veien igjen…… Han har vondt i halsen og han ble litt varm i kveld. Men nå virker det som om alt er greit igjen….. Vi får ta en vurdering i morgen på hva vi gjør. Jeg skal uansett på jobb, så mannen må ta støyten igjen, hihi:)

En pjusk gutt som sovnet fra nettbrettet sitt og greier. Han sa først at han var kvalm, men så ble det heldigvis (må jeg vel si) flyttet til vond hals…..

I ettermiddag har vi virkelig ledd så tårene har trillet. Mats har nemlig funnet en liten rubiks kube på rommet til Sander. Den har han øvet seg på og nå er han en skikkelig råtass på å få til en og to siden av samme farge. I stad utfordret lillebror største storebror og etter Kim-Andrè hadde sittet en god stund uten å få til en eneste side med lik farge så tok Mats over. Det tok bare noen sekunder før Mats fikset det og jeg lo så jeg nesten tisset på meg!!! Lille gutten har knekt en kode som storebror ikke har tror jeg;) Elias og Mats konkurrerte også mot hverandre på tid, de skulle få til en side med lik farge (som den andre valgte) og Mats var jaggu kjappest nesten hver gang:D


Vi hadde bare den minste kuben til høyre, men nå måtte jeg kjøpe den som er hakket større. Det blir spennende å se om Mats klarer den store like bra. Mats har klart å få til 3 like sider på den lille, med litt øvelse klarer han vel den store også. Det står fra 8 år på begge to, det handler vel om denne koden som knekkes…… Jeg har problemer med å få til bare en side:o

En filmsnutt av dette ligger på snap (frembarnsmamma) og en søt filmsnutt fra bowlinga ligger på instagram (mortil5) for de som vil se;) Og jeg er selvfølgelig helt nøytral når jeg sier at filmsnutten av Mats på bowlingen er den søteste:p

God helg, jeg satser på at vi slipper sykdom!!!

Det blir vel kanskje med sykdom allikevel….. Nå kom Mats ned og var helt i ørska. Han skulle bare ned og få til en side til sa han….. (på rubiks kuba) Hihi, så opptatt er han av den:o Han er nok ikke helt feberfri allikevel=/

Hurra for Elias

Hurra hurra, i dag har vi hatt bursdagsbarn i hus:) Elias har rukket å bli 10 år!!! Han har blitt feiret i helgen med familie, og selv om vi ikke var fulltallige så ble det en fin feiring. Kim-Andrè hadde lenge planlagt å gå på fotballkamp, og siden disse to lagene møtes i Oslo bare en gang i året (tror jeg da…..) så ble kampen prioritert. I tillegg hadde farmor og farfar andre planer. 

I dag ble bursdagsbarnet vekket med presang på senga, han har valgt middag og vi har kost oss med kake og is. En fin dag, men jeg synes at det er veldig uvant å jobbe på slike dager….. Jeg pleier å mimre veldig på slike dager, og det blir det ikke tid til når jeg er på jobb=/ Men jeg mimret litt i påsken, da så vi på en gammel film fra Elias var rundt ett år gammel og vi var på ferie i Bulgaria. Veldig gøy å se så langt tilbake i tid. Ungene har jo alle vokst veldig på ni år:o


En nokså fersk liten tass:)

En stolt storebror;)

Den dagen vi dro hjem og ble en samlet familie på 6……

Dåpsdagen i slutten av mai:)

En liten sjarmør:D

Kul i panna og like blid=)

Dette synet møtte oss i dag, katte og trøtt bursdagsgutt:)

I år ønsket Elias seg en skjerm til å ha i tillegg til pc-skjermen;)

Og han ble ganske fornøyd;)

Fra helgens feiring;)

Nå er vi snart i mål med bursdager for denne gang. På 6 mnd. har 7 små og store hatt bursdag, vi har feiret jul og nyttår, men nå blir det en pause. Elias skal riktignok feire bursdagen med noen venner på onsdag, men det blir plankekjøring:) Og jeg må si at det skal bli helt greit at ting roer seg litt igjen nå!

Gratulerer med dagen til den store fine gutten vår<3

Hektisk uke

For en start etter påskeferien da:o Det var ingen myk start for min del….. Uka har vært fullbooket, og den er enda ikke ferdig:p Noen av barna fikk derimot en myk landing etter påsken. Mats startet med fridag, det samme gjorde Kim-Andrè. Det skulle vise seg at også Sander hadde fri på tirsdagen, det visste ikke vi før dagen før, altså mandag. Det viste seg etter hvert at ungdomstrinnet skulle avspasere på tirsdagen siden de har litt lengre skoledager og sparer seg opp til en fridag hver 6. uke. Det hadde jo vært fint om skolen i det minste kunne ta seg bryet med å informere oss foreldre på fronter, men nei, ingen informasjon ble gitt oss foreldre=/ Bra jobba:p

Onsdagen hadde mor selv bursdag og det ble en fin dag! Dagen startet ikke akkurat veldig bra da….. Jeg våknet nemlig av en dritsur Mats som sto og hylte og skrek utenfor soverommet. Gratulerer med dagen liksom…… Det var en trøtt gutt som ikke var så veldig klar for hverdagen:p Menmen, dagen tok seg opp og jeg koste meg veldig;)


Bursdagsjenta:p (snap er fortsatt gøy)

Jeg fikk gaver…..

og blomster:D

Mats skulle i bursdag på tirsdag, men på grunn av påsken glemte vi hele bursdagen:o Men vi fikk en påminnelse og gaven ble kjøpt rett før selskapet;)

Torsdag var en hurramegrundt-dag. Det gikk i ett med rengjøring, levering og henting av barn, middagslaging, handling og baking. Klokka ble 2230 før jeg dumpet ned i sofaen, det ble en lang dag…. I dag har det jammen gått i ett igjen, men i dag dumpet jeg ned i sofaen i rimelig tid. Det var veldig deilig. Nå er marsipankaka ferdig pynta og vi er i rute til bursdagsfeiring i morgen:) Elias fyller 10 år på mandag og det må vi jo feire litt i helgen. Søndag er det fotballturnering, så da måtte vi ta familieselskap på lørdag:)


Etter Elias sin bursdag blir det en pause i bursdagsfeiringer frem til oktober faktisk!!!

Gutta har vasket syklene sine og nå er det endelig sykkelsesong igjen:)


Magen til Mats slo krøll på seg etter barnehagen i går og da måtte pappa være hjemme med han i dag. Det betød at jeg kunne sove litt lenger på morgenen i dag og det var veldig veldig godt;)

Ikke noe å si på formen i dag:D

Nå er hegrene kommet tilbake og det betyr at det er vår!!!! De er veldig majestetiske der de sitter høyt der oppe i toppen av trærne:)