Fotobøker på vei

Som dagene går….. Uka og helga har gått og vi er enda en uke nærmere sommerferie. Sommerferien er forresten spikret, endelig. Mann og jeg får bare to uker sammen i år….. Jeg kjenner det er veldig trist….. Vi hadde både fortjent og trengt mer av ferien sammen=/ Men på denne måten slipper Mats å måtte tilbake til barnehagen en uke etter ferien før skolen starter. Så da håper jeg at bare mann og jeg kan få til en helg eller noe sammen, bare vi to eller sammen venner. Det er ett år siden sist vi var borte sammen, og jeg merker at jeg trenger en liten avkobling nå! Vi får se hva vi får til…… Jeg er ikke veldig optimistisk:p

Det skjer ikke så mye her om dagen, bortsett fra det vanlige….. Dagene går i ett, skole, barnehage, jobb, treninger, kamper…… Repeat!!! Man går litt på autopilot, og det skal bli deilig med et avbrekk. Jeg vet at jeg kommer til å angre når sommerferien har vart i et par uker, da hadde det vært fint om skolen hadde kommet i gang igjen:p Vi får se hvor opptatte ungene blir, det kommer jo litt an på været.

I helgen har vi hatt litt sol og litt regn. Det nydelige været som ble meldt på fredag lar vente på seg. Kanskje i morgen….. Men da er det jobb igjen, så jeg synes at det burde ha kommet i helgen i stedet. Mannen gikk her og håpet veldig på en båttur på lørdag, men været var så som så. Litt sol og litt skyer, og når solen gjemte seg bak en sky ble det kaldt med en gang. Så det ble en handletur med ungene i stedet. Kunne fint ha byttet handleturen med en båttur…… Men ungene fikk tittet og gnålt, klaget og handlet, så de ble vel fornøyde til slutt. Vi voksne var bare glade når vi kom hjem, med en viss form for verdighet……


Mats kjøpte seg vannpistol, vi lever fortsatt i håpet at det blir litt sommer snart…..

Elias har en vannpistol fra i fjor, og pengene hans går til nytt tastatur til pc’en. Og så kjøpte han seg en Nerf pistol. Hihi, den kan selv voksne ha det gøy med. Iallfall jeg *knise*

Mats vil i grunnen ha alt i lekebutikken, men i et desperat forsøk på å komme seg ut uten de store utskeielsene ble det noen såpebobler. Det var i grunnen gøy for store og små det også:)

Fortsatt fineste pusen i gata<3!!!!

Fornøyd gutt:D

Har du sett så mange såpebobler!!! Stas=)

Vi så forresten til nabohunden på lørdag, det er veldig stas. Ungene her vil gjerne ha hund, og flere katter, kanskje en papegøye, en fugl, et hamster…… Og jeg ønsker meg en Main Coon katt…… Men vi har nok med katta vi har, dessuten kunne jeg tenke meg å være fosterhjem for hjemløse katter…… Men det blir ikke før gamla her ikke er mer…..


På tur med nabohunden:D

Sander synes at det var veldig hyggelig å lufte Sally;)

I kveld har jeg blakket meg helt. Fotoknudsen skal i gang med nytt datasystem og alle gamle prosjekter måtte bestilles før midnatt i natt. For min del var det 8 fotobøker…… De skulle jeg ha bestilt for leeeenge siden, men så blir det jo så dyrt å bestille så mange på en gang…. Og om man deler opp bestillingen så blir det jo mye penger i bare frakt….. Det er fotobøker helt tilbake fra 2013 og hele 2014, de har ligget der i venten på en passende måned å bestille de…… Og den måneden har ikke kommet enda….. Men jeg kunne ikke la være og bestille….. Da hadde jo timer med fotobok prosjekt gått rett i dass og jeg hadde ikke laget de på nytt. Det vil si at jeg måtte ha kastet inn håndkledet nå som ungene begynner å bli store og jeg faktisk kanskje har en mulighet til å lage fotobøker kanskje en til to ganger i året og ikke en annenhver måned. Jeg tar jo ikke så mye bilder av ungene nå som de begynner å bli store….. Dere som har barn kjenner nok til den;)

Alle fotobøkene er nå gått igjennom og jeg har igjen brukt utallige timer på å gjøre om på ting for å få de ekstra fine. Og nå er bestillingen sendt, og jammen ble det noen lerret også. Både Kim-Andrè og jeg ville benytte oss av tilbudet som er nå og vi bestilte oss to hver. Så nå burde jeg vært lykkelig, og jeg er jo det. Men en liten bismak får jeg når jeg tenker på at jeg ligger halvannet år etter med fotobøker…. Kanskje på tide å ta et sjau igjen? Og plutselig sitter jeg her med 8 fotobøker på prosjekt igjen:p Jeg lærer aldri=/

 
Jeg gleder meg til ordren kommer!!!

Nattinatt<3

Førskoledag

I dag var endelig dagen her! For i dag var det førskoledag og denne dagen har Mats ventet på lenge. Ja, jeg også! Som Mats har gledet seg! Han har nok vært veldig spent, men i og med at han har storesøsken så er han godt kjent på skolen;) Klassen til Elias er faddere for 1. klasse, og de kjenner vi jo. I år har de grupper som er faddere og grupper med fadderbarn. På den måten er det ikke så sårbart om en fadder er syk en dag. Før var det en til en, så sant det gikk opp da;)

Mats sin klasse er ganske liten, bare 19 elever. 12 gutter og 7 jenter. Vi er så heldige at vi får frøkena som Elias har nå, hun er vi så fornøyde med. En lærer til skal også følge de, så blir det noe ekstra ressurser, det er 3 elever med Downs i klassen. Det vil si at voksentettheten blir veldig bra i klassen:)

Mats var veldig klar i dag. Jeg tok en dag fri fra jobb så jeg fikk fulgt han til skolen. Nå i slutten av barnehageåret skjer det mye og pappa’n og jeg må dele litt på å være litt borte fra jobben. Mats skulle være på skolen fra 9-12, så det ble ikke noe tid å være på jobben etter han var ferdig på skolen. Jeg prøver alltid å legge ting til rette så jeg er minst mulig borte fra jobben, men dagen i dag ville jeg få med meg! Det er en veldig spesiell dag…..

Tenk at jeg snart har bare store barn….. Dette har jeg lengtet etter! Jeg husker at jeg var skikkelig misunnelig på de foreldrene som hadde skolebarn i fjor. Jeg var skikkelig misunnelig:p I år er vi der! Neste uke skal alle skolebarna sove over i barnehagen, det gjør de hvert år. Og i år er det Mats sin tur. Han gleder seg veldig til det også. Da er det pappa’n som får ta hjemmekontor dagen etter overnattingen, for da må Mats få en kort dag i barnehagen. Man skal vel ikke se bort ifra at det er en og annen unge som er litt slitne etter en slik overnatting….. Og til sist er det sommeravslutning med fremføring av sang og høytidelig avslutning for skolebarna. Det er ikke før i juni en gang, men nå er vi snart i mål! Snart har vi bare skolebarn:D Livet går fremover…… Noen ganger har jeg lurt litt på om jeg kom til å overleve så lenge, hihi:)


Store fine gutten vår<3

Mats var veldig klar for dagen i dag og jeg var så stolt av han:)

Skolesekk fikk han også i dag, og Mats er så stolt over den! Her i kommunen får alle barna like orange sekker, det er så fint. Da kan alle se at det er en fersk 1. klassing som er ute og går;)

Med sekken over stolryggen, så stolt gutt:D

Så var dagen over og vi gleder oss til august og skolestart for alvor;)

Bildene fra denne dagen……<3<3<3

Mats og jeg koste oss hjemme resten av dagen. Mats øvde seg på å skrive og vi spiste god lunsj. I kveld har jeg vært på foreldremøte, det har blitt noen av de i våres…… I morgen er det jaggu fridag, det blir litt rart….. Vi har jo på en måte hatt fri i dag også…. Vi har ingen planer, og det er meldt dårlig vær=/ Det bekymrer meg litt….. Det blir den 4. dagen hjemme uten barnehage, det lover i grunnen ikke bra. Mats burde vel egentlig fått rast litt fra seg sammen med venner:p Da passer det dårlig med regnvær og innedag:o Ønsk meg lykke til, hehe;)

Hvilehelg!!

Det var så deilig når fredagskvelden var her. Sliten var vel bare fornavnet på hvordan jeg følte meg…… Og da var det så deilig å tenke på at helgen var helt uten planer. Eneste plan var å slappe av!! Litt dumt at solen forsvant, men slappe av kan man gjøre like godt inne som ute;)


Mats var litt sliten etter barnehagen på fredag han også…..

Helgen startet ikke helt som jeg hadde tenkt. Mannen sin rygg slo seg vrang og Mats la seg med voksesmerter=/ Og da vet jeg at det blir en tur eller to som vi må opp å trøste i løpet av natten. Jeg er så lei av voksesmerter!!!!! Heldigvis ble det med en tur opp i løpet av natten, og ryggen til mannen begynner å gå seg til:)

Mats var ganske tidlig oppe i dag, men han setter seg og titter litt på nettbrettet når han står opp og når han har kost seg en stund med det tar han seg en tur ut på kjøkkenet og henter seg en yoghurt og et beger med fruktpurè i kjøleskapet før han slår på tv’n og ser litt på barnetv. Hihi, slik blir det når barna begynner å bli store og klarer seg litt mer selv. Og så har vi soverom i samme etg. som stua og kjøkkenet, det hjelper jo også. Vi kan da ligge og våkne litt før vi starter dagen;)


Å våkne opp og føle at man har god tid…….

Etter en lang frokost flyttet jeg meg videre inn i stua…..:o

Så ble det en is og litt tv:p Det er leeeenge siden jeg har hatt så lite å gjøre:o


Litt lek på snap ble det også:D

Men det tok ikke så lang tid før tankene gikk i retning på hva jeg skulle gjort…… En shoppingtur med Karina er jo ikke det verste jeg kunne gjøre på “fridagen” min……. Så da tok mor og datter seg en tur. Karina har jobbet bra med lekser og prøvelesing i det siste. Langhelgen som kom da det var kristi himmelfartsdag ble viet til lesing for hennes del. Hun hadde fått beskjed om at bare en 6’er på mandagens prøve ville redde henne fra en 3’er på vitnemålet i geografi. Litt strengt av denne læreren synes nå jeg da. Snittet av prøver viste et snitt på nesten 4, og da er det veldig strengt å forlange en 6’er for og ikke å falle ned på en 3’er!!! Og skikkelig dustete å legge en prøve til dagen etter en langhelg!!!! Karina satt torsdag, fredag, lørdag og søndag og leste og jobbet med geografi…… Og fikk 5+ på prøven…… Jeg er spent på hva standpunkt karakteren blir……Men jeg lovet Karina en shoppingtur fordi hun var så flink til å lese. Og i dag shoppet hun virkelig:o Pengene fløy fort, men nå er hun sommerklar. Men hun sikler fortsatt på et par med sko, og jeg lurer på en jakke til henne…… Det var kanskje like greit at senteret stengte slik at vi ikke fikk tid til mer?


Mor må bare smøre seg med tålmodighet når jenta prøver klær…… Det ble masse fint med hjem, både topper, cardigans, kjoler og bikinier. Heldige frøkena altså!!!!

I morgen venter nok en dag uten så mange planer. Vi får se hvor lenge jeg holder ut uten å gjøre noe…… Jeg skulle bestilt fotobøker fra fotoknudsen. Jeg tror jeg har 8 fotobøker jeg har laget, men ikke bestilt:o Og nå skal visst et nytt system i gang hos de og alle prosjekter som er laget må bestilles før de går i gang med noe nytt fra 1. juni….. Men nå har jo vi brukt opp alle pengene på sommerklær:p Vi får se hva det blir til. Hvis ikke jeg bestiller bøkene jeg har laget er løpet kjørt. Jeg lager ikke de på nytt, og da bestiller jeg heller ikke flere=/ Dilemma…… What to do what to do…… Jeg elsker jo fotobøker, men å bestille hele 8 stk. på en gang er så dyrt……


Endelig fikk jeg tid til å finne noen liljekonvall, men nå var de allerede begynt å visne…… Men jeg fikk noen greie bilder da;)

Til uka kommer visst sommeren igjen. Juuuhuuu, jeg gleder meg;)

En fin dag!

Så var den store festdagen over, jammen gikk den dagen fort!!! Vi kom oss i mål til slutt. Det gikk jammen unna, men vi ble ferdige uten å slite oss helt ut. Men jeg tror vi var ganske nære….. Det gikk i ett i mange dager, men nå er vi ferdige både ute og inne til sommeren. Så nå blir det mye kos fremover. Bare finværet kommer tilbake da…..:p


Klare for den store dagen:)

17. mai ble en fin dag! Solen strålte og det var godt og varmt så lenge den var fremme. Vi startet dagen med å finne et pinnsvin i garasjen, det synes ungene var stas. Og den ville ikke ut, så jeg måtte ta på meg hansker og bære den ut. Den krøllet seg sammen da vi prøvde å dytte det ut og den var nok redd stakkars……Men da jeg satt den fra meg i et buskas og lot den være i fred gikk det ikke lang tid før den tuslet av sted:)


Lille fine pinnsvinet:D

 Elias var den eneste som gikk i 17. mai tog hos oss i år, vi andre sto og så på. Sander har jo blitt så stor han også at det er frivillig om han vil gå eller ikke. Og det ble selvsagt ikke….. Men helt greit, kanskje han forandrer mening neste år. Vi får se. Vi som ikke gikk i tog koste oss i varmen mens vi ventet på toget, det er ikke ofte at 17. mai er så varm som den var i år;) Mats synes at det var ekstra spennende å se på i år siden dette var siste året han står på sidelinjen på en stund. Han gleder seg veldig til det blir hans tur til å gå i tog!


Mats har dilla på cap’s om dagen og skal helst ha den på hele dagen…..

Is må man ha mens man venter på barnetoget!

Bare Elias å se etter i toget i år;)

Mats fulgte nøye med da toget gikk forbi:)

Så var barnetoget ferdig:)

Etter barnetoget var ferdig dro vi hjem og gjorde i stand til gjestene skulle komme. Vi ble 16 stykker, med store og små. Og det blir litt man må ordne med når det kommer så mange gjester. Alle skulle ta med sitt bidrag til koldtbord, men det blir jo ekstra på oss som er vertskap….. Mamma bidro ekstra mye, noe jeg synes burde være unødvendig. Jeg synes at det er vi barna som burde tatt over den rollen nå. Men maten var god og vi koste oss alle sammen. Men jeg har notert meg bak øret hva vi bør forandre på til neste gang. Det er alltid noe man kan gjøre andreledes;)


Deilig sol og utekos på verandaen da vi kom hjem (for de som ikke slavet på kjøkkenet da:p)

Ikke så lett å få denne gjengen på ett og samme bilde, derfor må jeg benytte slike dager som 17. mai til å få det til;)


Og det er ikke ofte jeg får ta bilder av en og en……

Mats snek seg med på bilde sammen med storesøster:)

Tøffen=)

Minsten som blir så stor……

Cool:B

Ikke ofte jeg fanger han her opp på bilde:o

Team kaos:)

Disse to…..

Solen varmet godt og gjestene fikk kost seg litt på verandaen før solen forsvant. Men når den forsvant ble det jammen kaldt!! Vi dro til byen og så på russetoget og det var kaldt:p Egentlig er ikke russetoget noe å se på, men de tre minste vil gjerne se…… Og i år skulle Karina gå i russetoget og være hjulvakt på en av bussene. Så vi dro og fikk se en gjeng med rølpete ungdom…… Det så ut som om de hadde hatt det gøy da:p


Litt kjedelig å vente……

Lurer på om han får noen flere russekort:)

Og slik sto Mats tålmodig og håpet å få noen flere russekort;)

Store busser var det vi så……

Karina debuterte som hjulvakt;)

Det ble en lang dag i går og jeg var helt kake da kvelden kom! Og i dag da jeg våknet av vekkeklokka følte jeg at jeg hadde vært på tidenes rølpefest dagen før….. Jeg følte jeg rett og slett fyllesyk! Snakk om å føle seg snytt da. Fyllesyk, men ingen fest dagen før:p Jeg ante ikke hvordan jeg skulle komme meg gjennom dagen i dag. Mats skulle til tannlegen, jeg skulle jobbe og jeg skulle ha henne jeg er støttekontakt for…….. Det gikk bedre utover dagen og jeg kom meg i mål i dag også;)


Mats var superflink hos tannlegen og skravla gikk….. Han har ikke tannlegeskrekk iallfall……

Det ble sprettball som premie i år også…..

Og senere på dagen mistet Mats den løse tanna si;)

Nå roer ting seg for alvor! Til helgen har jeg bare en eneste plan, og det er å slappe av. Det fortjener jeg nå;)

Hektisk helg

Etter en hektisk uke kom en hektisk helg…… Men en veldig koselig helg. Her har vi holdt på fra morgen til kveld. Lørdagen gikk med til å handle inn det siste før alle butikker stengte for noen dager. Litt dumt at pinsen kom rett før 17. mai, men deilig å bli ferdig med planlegging og handling;) Etter maten var i hus dro mamma og jeg og handlet inn uteblomster. Jeg har gledet meg veldig til å plante uteblomster i år siden vi ikke gjorde det i fjor. Egentlig pleier jeg å vente med og plante ute til nærmere juni, men siden vi skal ha gjester 17. mai ville jeg gjøre det nå så det ble fint ute:D

Mamma og jeg snek inn en kjapp tur på et kjøpesenter innimellom blomsterhandling. Vi var bare innom to butikker og vi handlet begge to i begge butikkene:o Hihi, litt kos må man unne seg når dagene er så hektiske;) Etter blomstene var handlet inn dro jeg hjem og fikk skiftet gardinene i stua, ja og vasket vinduene også da, det må jo gjøres før sommergardinene kommer opp! Mannen i huset var skikkelig effektiv han også. Han og Mats var oppe tidlig og dro på fyllinga. En full henger sto klar og det var godt å få ryddet opp i alt som lå klart til kasting. Båten har blitt pusset på og polert i flere dager nå, og i dag var små og store med på å hente frem puter og alt som har vært vinterlagret inne og nå er skuta sjøsatt. Jippi, enda et prosjekt som tar tid er ferdig:D


Godt å få unna litt søppel:)

Den gamle sykkelen har gjort sitt…..

Bort med den!!!!

Skuta ble sjøsatt og gutta tok seg en bitteliten tur på fjorden:)

Svaner i bakgrunnen og greier:)

I dag klarte jeg ikke dy meg. Resten av vinduene ble pusset, det trengtes virkelig, og alle rommene fikk opp sommergardiner. Og det tok tid!!! 25 vinduer er pusset, 8 lange lengder, 19 korte lengder og to kapper med gardiner er vasket, brettet og lagt bort, og det samme antallet er strøket og hengt opp. Men, nå er alle vinduene nyvasket og sommergardinene er oppe!!! Det hadde jeg faktisk ikke trodd at jeg skulle få tid til i helgen! Mannen har puslet ute i dag. Mats og pappa har luket og ryddet ute. Mye småtterier som skulle vært gjort er blitt gjort i dag:) Og jeg fikk endelig plantet blomstene!!! Og nå er det sååå fint her!!! Og vi er praktisk talt klare til 17. mai:) En pavlova skal bakes, potetsalat skal lages og bord skal dekkes. Jeg skal på jobb i morgen, men jeg tror at vi har alt under kontroll:)


Mats har hjulpet til i hele dag. Det er koselig det, men jammen var det godt å få han i seng i kveld altså….. Skravla går og alt skal hjelpes til med…… Men veldig flink gutt!!

Vakker gutt og vakre blomster:)

video:img5081
 

Godt dresserte foreldre

Våren er jammen en hektisk tid……. Dette har vært en “løpe-seg-gjennom-uka”. Ja, jeg har nesten blitt litt gal…… Noen ganger lurer jeg selv på hva i all verden vi driver med hele tiden, men dagene går i ett. Vi sitter ikke akkurat og kjeder oss og trommer fingre mens vi lurer på hva vi skal finne på;)

Nå er jeg veldig glad helgen er her. Torsdagen toppet seg litt. Det er litt annerledes dager på skolen for ungene og det byr på litt ekstra utfordringer. For hit går det jo ikke busser……. I går hadde Sander tentamen og jeg skulle hente han når han var ferdig. Bussen går jo til vanlig tid, tentamen eller ikke….. Jeg fortet meg så jeg skulle bli ferdig med rengjøringen før jeg skulle hente. Jeg rakk til og med å ta meg en kjapp dusj…… Så begynte jeg å ordne meg litt sen lunsj, da ringer han nok tenkte jeg. Jeg får jo så og si aldri spise i fred…..Ingen Sander ringte mens jeg spiste….??? Da begynte jeg å bli utålmodig! Jeg skulle bake kake til fotballkampen senere, men kunne liksom ikke lage kaken før jeg skulle hente Sander. Da kan du ta deg faen på at han hadde ringt i det kaken var på vei inn i ovnen!

Klokka gikk, og gikk! Jeg hadde fortsatt nok å gjøre så jeg holdt på mens jeg ventet. Plutselig var klokka alt for mye:o Pokker, hvordan skulle jeg rekke å hente Sander, lage kake, hente Karina, løpe innom butikken, hente Mats og lage middag på 2 timer??? Jeg hadde planer om å lage lasagne til middag, den planen måtte gjøres om! Jeg kunne jo ikke steke kake og lasagne på en gang…… Sander ble hentet, så hjem og for å få ut noe tøy på snora før jeg hentet Karina. Så løp jeg innom butikken før vi plukket med oss Mats på vei hjem. Det ble hamburgere til middag i stedet for lasagne. Jeg kan ikke si at jeg bakte brownies, men jeg rørte sammen en ferdigpakke som gikk inn i ovnen mens jeg laget middag. Jeg rakk ikke å spise noe middag, kaka gikk ut av ovnen 20 minutter før vi skulle dra og jeg ble ferdig med jobben på vaskerommet før vi løp ut av døra. Vi rakk nesten å møte opp til tiden og mor kunne igjen senke skuldrene litt;)

Jeg fant ut at jeg godt kunne rekke og handle når unger var i seng klokka ni, det var nemlig langåpent på torsdag. Men mannen holdt meg igjen og jeg er i grunnen glad for det. For selv om unger er i seng så betyr ikke det at vi er helt ferdige….. Det hadde i grunnen ikke vært noe gøy å komme hjem klokka 23 med ukeshandel som skulle ryddes ut av poser og på plass i skuffer og skap!

Morgenen i dag ble av det mindre sjarmerende slaget…… Jeg fikk sove litt lenger siden Karina skulle sitte på med pappa som skulle innom verkstedet med bilen før jobb i dag og derfor dro litt senere. Det var deilig å få sove en halv time lenger, med det gikk ikke lang tid før det straffet seg….. Sander kom hinkende opp i dag. Pokker, hva er det med han tenkte jeg…… Han hadde ikke vondt ti benet slik jeg trodde, han hadde bare tråkket i spyet etter katta:o:o:o Ho hadde kastet opp i natt, nedover senga, splæsj bortover gulvet og midt oppi klærne til Sander som lå i en haug på gulvet…… Jeg hadde faktisk ikke lagt inn i tidsskjemaet at jeg skulle vaske spy (som var tørket), sette på en vaskemaskin og henge opp tøy før jobben i dag. Pokker!!!!

Karina hadde sin uvanlige skoledag i dag. Hun skulle bare være på skolen i en time…. Så jeg skulle hente henne før jeg skulle på jobb i dag…… Nok en ting jeg ikke pleier å gjøre før jobb…… Skal si ungene her i huset har dressert oss voksne godt, vi er jo deres privatsjåfør som kommer så fort de knipser med fingrene.

Mats skulle på mai-fest i barnehagen i dag og han var så fin med penklær og flagg da jeg leverte han. Og selv om klokka gikk ifra meg så måtte jeg ta noen bilder av han! Siste mai-fest i barnehagen….. Klokka ble 915 før jeg løp ut av barnehagen…… Jeg skulle hente Karina, hjem og henge opp klær og spise frokost før jeg skulle være på jobb klokka 10. Jeg var svett og stressa i hele kroppen da jeg kom på jobb. Så man kan vel ikke si at det ble en rolig start på dagen…….

Fineste gutten<3

 I dag ble uke/pinse/17.mai- handel gjort etter jobb og middag. Vi skal ha gjester her 17. mai og da blir det jo alltid litt ekstra som skal kjøpes og gjøres. Mamma var snill og ble med meg og handlet inn. Nå føler jeg endelig at jeg har litt kontroll igjen….. I morgen skal jeg handle inn litt uteblomster, kanskje jeg til og med får plantet de? Hvis jeg får gjort det får jeg kanskje byttet gardinene i stua før 17. mai, det har jeg veldig lyst til å få gjort…… Egentlig ville jeg ha byttet til sommergardiner i hele huset før 17. mai, men det har jeg ikke rukket. Men kanskje jeg rekker stua på søndag. Mandag er fridag for mange, men ikke meg. Jeg skal på jobb, og resten av dagen går nok med til å gjøre klart til storinnrykk på 17. mai. Det blir hyggelig med gjester, men litt ekstra stress blir det jo. Og jeg som lovet meg selv å stresse ned litt. Frisøren min ble nesten sjokka da jeg klippet meg på mandag, jeg hadde nemlig mistet unormalt mye hår…… Vi snakker ammehår så det holder. Enten er det på grunn av stress eller så mangler jeg noen vitaminer. Jeg burde tatt en blodprøve, men vi får se…… Håret er jo på vei ut igjen……

Ellers så er det bare og innse at sommeren kom og gikk…… Fra deilige sommertemperaturer til kulde:o I dag var det 6 små grader da jeg leverte Mats i barnehagen. Typisk at det ble et værskifte før 17. mai……. Fra shorts og møkkete barneføtter, til vanter og pannebånd…… Jeg vil ha sommeren tilbake!!!


Sol, sommer og jordbær hører sammen!

<3

Bare føtter…….

…… betyr møkkete føtter:D

Gatas fineste pusekatt<3

Og vips så var sommeren borte=/

Plutselig kom varmen

Plutselig var sommeren her…… Ikke noe særlig tid til venne seg til varmen, poff, så var den over oss. Det er deilig med litt varme. Mats elsker å gå med fotballdrakt og vil mer enn gjerne finne klær selv hver dag. Ikke overraskende kommer han tuslende med drakta si *knise* I dag dro jeg med meg ullsokker, tykke vanter og hansker, luer og pannebånd hjem fra barnehagen. Måtte tiden fremover bli varm og god:)

I helgen har vi holdt på her hjemme. Jeg har hatt ekstra barn, mann har beiset helt ferdig og handlet inn til båten. Søndag var det tid for fotballturnering, det ble en lang dag….. Vi dro hjemmefra klokka 11 og var ikke hjemme igjen før klokka var halv ni på kvelden. Heldigvis var været godt og varmt (egentlig litt for varmt, men det er ikke lov å si) og vi koste oss i mange timer utendørs. Etter turneringen var ferdig dro vi på harryhandel og fikk bunkret opp med mat igjen. Det er alltid godt å få gjort. Men det ble veldig sent…… Da klokka var halv ni og vi kom hjem skulle varer pakkes ut og legges på plass, kjøttdeig skulle deles opp i passende størrelser og flatpakkes, bad skulle vaskes, klesvask som hang ute skulle brettes og ryddes bort, huset skulle støvsuges og unger skulle klargjøres for legging. Skal si tiden gikk fort den kvelden:p


Is må man ha i varmen:)

Det tok ikke lang tid før Mats kastet overdelen:)

Han var for øvrig veldig kul gutt i landslagsdrakt;)

Viktig med nok vann i varmen!

Pause……

Mats i farta:)

Litt mat på Nordbysenteret måtte til etter en lang dag med fotball:)

Veldig fornøyd gutt:)

En tur for å handle smågodt er høydepunktet når vi er på harrytur. Mats var så flink og posen ligger urørt i skapet og venter på lørdag. Det skal sies at det ble en milkshake fra mækker’n i bilen på vei hjem;)

I dag har formen min vært veldig “rar”. Jeg er sliten….. Og energinivået mitt er lik null=/ Nakken min slo seg også vrang etter jeg sto og strøk klær i dag. Nakken min lever sitt eget liv og det er ikke uvanlig at den slår seg vrang når jeg gjør slike ting som å stryke, vaske vinduer og lignende ting. Vaske tak er bannlyst for meg, det går bare ikke…. Jeg håper formkurven min går oppover i løpet av natten. Tirsdag er fridag for Mats og meg og det skal bli godt. Helgen var ikke akkurat så rolig….. Elias våknet også opp forkjøla i dag også, det er tredje gang på kort tid for hans del…. Måtte det gå fort over!


Tøffen på vei til barnehagen i dag:)

I dag har både jeg, Elias, Sander og Mats klippet oss og det var så godt å få unna alle oss på en tur! Crazy Family…….

Har du varmt og fint vær?

Utvider horisonten

Endelig fikk vi et snev av sommer igjen. Etter mange grå, kalde og regnfulle dager tittet solen frem igjen. Mannen var full av iver etter å ha bli ferdig med å beise ferdig verandagulvene og jobbet ekstra lenge på jobben en dag for at han skulle kunne ta seg fri denne inneklemte fredagen. Torsdag sto han klar med rulle og beis og var veldig klar for å komme i gang med jobben. Endelig en dag uten regn/snø/haglbyger. Bare så dumt at det blåste så fælt at bjørkefrøene suste gjennom luften og la seg fint på de nybeisende gulvene…… Er det ikke det ene så er det det andre:p

I dag har vinden roet seg og mannen hev seg rundt og fikk handlet inn det siste vi trengte av beis til gulvene og nå er de så og si ferdig beiset. Jeg har jobbet i dag og Mats har vært i barnehagen. De andre har hatt fri. Det var ikke så veldig vits at Mats skulle være hjemme i dag. Med en deal om at han bare kunne si ifra til en av de voksne om han ville hjem før frukten, så var han enig om at det var morsommere å være i barnehagen og leke med venner enn å være hjemme med en pappa som var opptatt. Og selvfølgelig ville han ikke hjem før jeg kom og hentet etter jeg var ferdig på jobb og hadde handlet litt. Hihi, det ante meg at han ikke ville hjem tidlig allikevel. Det er jo så gøy å leke med vennene sine;)

Nå som været er fint kommer ungene ut i gata igjen. Mats har hatt besøk av en venn to dager på rad og i dag har han vært på besøk hos vennen sin. Det er så hyggelig når ungene har noen å være sammen med! Mats har vært mye sammen med oss her hjemme, de andre bor litt lenger oppi gata og det er kanskje på tide å utvide horisonten litt? Det bor to gutter oppi gata her og de var sammen i dag. Og Mats synes at det er veldig stas å dra til venner, han må bare bli litt trygg først…. Vi følger han enn så lenge men det er vel ikke lenge før han kan gå selv:) 

Elias og Sander har vært opptatte de også, endelig river de seg løs fra nettbrett og er ute med venner igjen. Elias så ikke jeg før i kveld:O Han sov når jeg dro på jobb og dro ut etter frokost. Klokka ble åtte før han kom hjem igjen:) Hihi, snakk om å kose seg. Han hadde fått både lunsj og pølse til middag der han var, en helt topp dag for han. I går var han sammen med en annen klassekamerat, det er så fint med venner i nærheten:) Sander har syklet med venner i dag, kjøpt seg is og virkelig kost seg. Hihi, man skulle vært barn igjen!

Jeg har som sagt jobbet i dag, men det var helt greit. Vi sov alle sammen helt til halv ni, halvannen time lenger enn det jeg pleier. Ikke noe mas med leveringer før jobb, bare Mats skulle leveres på vei til jobb, og bare han som skulle hentes på vei hjem. Det er såååå deilig med slike dager. Og nå er det helg igjen. Herremin, nå synes jeg at tiden går fort frem til sommerferie:o Tenk at nå er vi inne i sluttspurten i barnehagen!!! Om to mnd har jeg ikke lenger barnehagebarn!!!! Wiiiiiiiiiii, det kribler i magen når jeg tenker på det!!!!!!!!!

Vi har sittet og sett litt på sommerferie nå og mann og jeg deler oss nok litt denne sommeren. Det blir nok to uker i syden sammen, så jobber jeg nok en uke mens mannen har ferie. Siste uke før skolestart tar jeg mest sannsynlig en ferieuke. Da slipper Mats å være i barnehagen en uke til før skolestart:D Det blir nok et par år hvor det blir en utfordring å klare seg uten sfo, men vi tror kanskje at vi skal få det til…… Det er rart å tenke på at vi snart ikke har noen småsøsken som er små lenger, bare Mats som begynner å bli så stor. Men jeg elsker det! Tanken på at minstemann blir stor er bare positivt. Jeg savner ikke småbarnstiden lenger. Selvfølgelig er det koselig å tenke tilbake på disse små søte babyene, men nå er jeg glad jeg ikke har noen små babyer lenger. 20 år med små barn holder for meg;) Bare tanken på at vi ikke trenger barnevakt når vi voksne skal på møter på kvelden er en befrielse…..

Her er noen bilder av uka som gikk for dere som liker litt bilder og ikke bare masse skriverier:o


Uka startet med dårlig vær og fridagen vår på tirsdag ble tilbrakt inne med ludospill. Mats elsker brettspill:D

Nettbrettet er også en favoritt på slike kjedelige regnværsdager……

Vi heiet på storebror (Elias) på fotballkamp i Drøbak på onsdag. Og selv om det var kaldt ble det selvfølgelig en is…… Når vi er på slike arrangementer er Mats både sulten og tørst, heeeele tiden *knise*


Det er alltid fint å være to…..

Hver gang Mats finner frem klær han skal ha på seg selv blir det fotballklær” Jeg har ryddet i skapet til de tre minste og jammen var det mye smått tøy som måtte bort. Og Mats fikk masse påfyll av klær fra Elias. Og det var stor stas å finne enda flere fotballtskjorter;) Og capsen er selvfølgelig alltid på bak frem;)

Endelig litt varmere vær og Mats skal gjerne kaste alt av klær med en gang….. Jeg holder litt igjen enda, men i løpet av helgen tenker jeg shortsen blir funnet frem. Det er meldt veldig varmt i helgen;)

Torsdag kveld gikk jeg meg en tur på Alby helt alene, uten mann og barn. Jeg ville ta noen flere bilder av blåveisen før den forsvinner helt, men det var allerede for sent. Det var ikke mange igjen, og de som enda blomstret var veldig reduserte….. Hvitveisen er også på hell, nå må jeg få kjøpt inn sommerblomster her hjemme i stedet;) Her ser dere forresten hvordan nesa har blitt seende ut etter behandlingen. Den er ganske fin, men jeg er ikke helt fornøyd….. Det har blitt et arr der søkket var og der det er sydd. Det har blitt et slags kryss, og så synes litt av søkket….. Men man kan vel ikke vente annet når man har gått i nesten 7 år med basalcellekreft uten å få behandling:p Jeg får vel bare leve med det=/


Blåveisen er på hell…..

Mens andre ting spirer og gror:D


Alby vil alltid vekke gode minner hos meg. Denne alleèn…..<3

God helg da dere;)