Flere enn meg som blåser bort om dagen?

Sommeren, hvor ble den av???? Nå blåser vi bort, og når det ikke blåser, ja da regner det:p I dag var det blåsedag igjen, til torsdag meldes det om store nedbørsmengder…… Jeg vil ha tilbake sommeren!!!! Om tre uker er vi i syden, det skal bli så godt. Det er ikke til å legge skjul på at mor er i overkant sliten om dagen….. Det skal bli så godt med ferie!!! Jeg jobbet en lang dag på mandag (ja, lang i min skala……), men nå tror jeg at dagene fremover blir som vanlig igjen. Etter denne uka er det bare en uke igjen til Mats er ferdig som barnehagegutt og to uker til jeg går ut i ferie. Det er godt å ha noe å se frem til;) Mulig jeg maser litt vel mye om disse ferietidene, men jeg lengter bare så veldig……..

På lørdag tok vi oss en tur ut med båten, etter mye luring frem og tilbake. Det blåste nemlig da også, og så skulle Karina bort for å servere i et 50-års lag litt tidlig og da trengte hun noen som kunne kjøre henne. Men det ordnet seg, så vi tok med oss Mats og Elias og dro ut en liten tur ut. Det var deilig, men jammen er det kaldt i skyggen!!! Jeg solte meg, og gutta badet og koste seg. En deilig liten tur;)


Bading…..

soling…..

og boccia, det er strandlivet sitt det tenker jeg:D

Hmmm, hvem vant tro????

Her må det måles skikkelig!!!!

Båttur=)

Altså, hvor fine er ikke disse to!!!!

Etter en fin lørdag kom en mer eller mindre begredelig søndag….. Både værmessig og ellers….. Den dagen kan bare gå i glemmeboka! Noen dager er bare skikkelig dumme. Jeg har 5 barn i alle aldre og noen ganger føler jeg at jeg blir utfordret på alle mulige måter…… Ikke så rart jeg blir lei innimellom……

Det er bare å riste av seg det dumme og gå videre…….

Mandag var nok en lang dag på jobb, men dagen gikk mye bedre enn det jeg forventet. Jeg hadde en veldig fin dag på jobb. Jeg har en spesiell jobb hvor jeg jobber veldig “nært” på min arbeidsleder. Mandag følte jeg meg beriket. Jeg blir veldig ofte fasinert av den eldre generasjonen, vi har mye å lære fra de! Aldri har jeg følt meg så verdsatt som jeg gjorde på mandag. Jeg kunne ønske jeg kunne fortelle mer……

I dag har jeg hatt en deilig fridag hvor dagen har vært superfin! Vi sov lenge, jeg spiste frokost ute etter jeg hadde servert de minste frokost. Jeg fikk til og med spise i fred og ro:) Etter frokost la jeg meg og solte meg litt, fortsatt i fred og ro. Mats fikk sitte med nettbrettet sitt. Han er så mye ute i barnehagen og vi skal snart været på en to ukers tur til syden, så det var ingen krise om han satt litt og hang inne i dag selv om solen skinte (han har jo vært ute også altså!). Elias har hatt kamerater på besøk i dag og de ordner seg selv. Etter litt soling plukket jeg blåbær fra hagen, en hel liter! Og vips så var det middag:) Etter middag var det en liten shoppingtur, det er aldri feil. En deilig dag!!!!

Måker kan være ganske fine de også:)

Frokost i solveggen, sååååå deilig!!! Shari er selvfølgelig der jeg er…..

Jeg kunne ligget slik hele sommeren, musikk og bare mine tanker….. Rekreasjon!

Blåbær fra hagen, det er ikke så mange som har det tror jeg;)

Har dere ferie, eller jobber dere enda? Det er veldig stille fra dere……. Har dere fint sommervær, eller blåser dere også bort?

Det er fordeler og ulemper med alt

Endelig helg igjen!!! Haha, jeg lever for helgene:p Det er skoleferie, men det er fordeler og ulemper med alt…… Fordelene er at jeg slipper å kjøre Karina til og fra skolen, leksefri og færre aktiviteter. Ulempen er at jeg må mase for å få ungene til å stå opp, mase for å få de i seng, jeg har unger rundt meg hele dagen (når jeg ikke er på jobb) og det er ikke alltid så lett å ha unger hjemme når jeg er på jobb. Jeg får jo ikke mast de opp når jeg ikke er hjemme og når de skal noe så er kommunikasjonen litt begrenset noen ganger (hvis de skal spørre meg om de får lov til å dra noen steder, dette gjelder for det meste Elias, de andre ordner seg jo selv).

I dag jobbet jeg litt overtid og var ikke ferdig før over fire. Jeg visste om at jeg skulle jobbe litt lengre en dag, men husket ikke når og derfor hadde jeg helt andre planer i dag….. Og de planene måtte jeg da gjøre om på og alt ble litt kaotisk en stund. Det ble mange sms’er som ble sendt frem og tilbake før jeg hadde dagen under kontroll igjen:o

Det var fantastisk mye kø gjennom byen i dag og det ble skikkelig travelt for meg. Jeg var ikke ferdig på jobb før kvart over fire og Mats skulle være i bursdag klokka fem….. Men det gikk det også. Det som er dumt med slike dager er at jeg ikke har noe innlagt spisepause på jobben og i dag reddet jeg meg med å kjøpe meg et skolebrød samtidig med at jeg var ute og handlet på jobb og spiste i bilen på vei tilbake. Jeg fikk ikke tid til å spise middag før over fem, da var det 8 timer siden frokost…..


Mye kø i dag=/

Dagen i dag ble hektisk, men nå tror jeg at vi begynner “å lande” litt igjen. Nå har vi ingen bursdagsinvitasjoner til ungene liggende, det er litt godt merker jeg. Det har vært veldig mange bursdager i slutten av året….. Det roer seg nok nå som mange begynner med ferie. Her er det full nedtelling, bare tre uker igjen for meg før det er ferie, jeg gleder meg sååååå mye:) Mandag starter uka med lang dag på jobb igjen. Det er greit nå som ungene har ferie, men Mats er fortsatt i barnehagen og jeg liker ikke å hente han så sent….. Jeg har aldri hentet han særlig senere enn tre/halv fire, og da får jeg høy puls for hvert minutt som går over det. Jeg vet, jeg bør ikke få det, men jeg får det allikevel!!! Alt er en vane;) Nå er det bare 8 dager igjen i barnehagen for Mats, tenk det da!!!!!


Slike rolige stunder på verandaen altså…….<3

Hadde dere forresten er fin sankthans feiring? Vi var ikke spesielt heldige med været, men vi koste oss veldig allikevel. Vi var bedt til noen venner vi ikke ser så ofte og det var veldig hyggelig! Vi koste oss og grillet og skravlet. Etter hvert kom regnet og vi trakk under markisa og fortsatte med å skravle der. Heldigvis var det ikke kaldt! Men fy så lummert det er om dagen:o Nå håper jeg at det braker løs snart for jeg går med småvondt i hodet alt for ofte nå. Det meldes om uvær, men så tas det bort igjen…. Nå er det utsatt til søndag, men ute er det grått og trist så det må gjerne komme nå, så blir vi ferdige med det;)


Itsy bitsy spider:o

Nydelige roser, måtte solen komme og skinne på de igjen snart!!!

Det er mye gråvær om dagen, men jeg lever i håpet om at sommeren snart kommer tilbake. Det er så kjedelig når været er som det er nå, regn en dag, vind neste, litt sol, repeat…… Jeg synes at det er så deilig å våkne til fuglesang og sol. Om tre uker er vi snart klare for 14 dager med sol, ikke så rart vi gleder oss til det! Men se på denne fine familien da! Mor med tre barn, det er ikke så ofte vi ser;)

GOD HELG!!!

Koselig helg

Så var helgen over, hvor ble den av’a??? Den gikk unna i et skikkelig tempo og det ble ikke mye tid til overs denne helgen, men nå roer ting seg tror jeg…… Og det håper jeg jammen også!!!

Lørdagen var været så som så, nå er det skikkelig norsk sommer….. Litt vind, litt sol, litt regnvær nå og da…… Men etter en liten handletur på xxl dro vi ut en liten tur med båten. Noe må man jo finne på for å få ungene vekk fra pc og nettbrett. Sander, Ida, Elias, Mats og far og mor dro ut en liten tur. Det var ganske vindstille og det passet bra å kjøre en tur:)

Vi kjørte utover etter Stena Line og tittet litt nærmere på den. Så gikk turen videre til Store Sletter hvor vi gikk i land og gikk oss en tur. Der går det både kuer og sauer og det er mange fugler der. Men da vi skulle dra hjem igjen hadde det blåst opp, det var litt småruskete ute på vannet. Da en båt krysset foran oss skjer det!!! Det ble ganske krappe bølger etter båten og den ene bølgen gikk over båten vår og slo over Ida=/ Alt ble bløtt:o Det kom ganske mye vann opp i båten….. Ikke så rart at ungene ble litt redde….. Men det gikk veldig bra, det var aldri noe fare. Det var bare denne ene bølgen som slo over oss og det ble en del vann nede i bunnen av båten. Men det forsvant ned sluket etter hvert.

Jeg har hatt en småkranglete nakke i det siste. Og jeg har hatt litt vondt i hodet, om det har vært på grunn av nakken eller om det har vært fordi det har vært litt lummert vet jeg ikke, men det ble ikke bedre etter denne båtturen hjem. Jeg tok med meg ungene hjem mens mannen ble igjen og vasket båten og fikk bort litt saltvann. Jeg vasket tøy og sko som var gjennombløtt av saltvann….. Så måtte jeg ty til et par paracet og en liten timeout på sofaen:p


Det dårlige været forsvant heldigvis:)

På Store Sletter er det fint å gå tur;)

Sauene var ganske tamme:)

Det ble bare mobilbilder for jeg hadde glemt å sette minnekortet i kameraet mitt. Ekstra surt at kameraet fikk masse saltvann på seg på turen hjem, jeg fikk jo ikke brukt det engang…….

Mats synes at det var kjempegøy med store bølger:o

I dag var det tid for den tradisjonelle sommerfesten! Og i tradisjonen tro var det regnvær først på dagen….. Det slår liksom ikke feil….. Men det var meldt bedre vær utover dagen, så vi drøyde litt før vi dro. Det er liksom litt begrenset hvor mye man orker å pakke med seg på en tur….. Det blir en del når man har med seg så mange;) Men solen kom, det samme gjorde vinden. Rart det der…… Men vi har kost oss! Vi har fått servert kaker og kaffe, ungene har badet og kost seg og vi har grillet. Og det er jo nesten terapi å sitte i gresset og se utover vannet på alle båtene som kjører forbi…… Balsam for sjela!!!


Gøy med basseng:)

Nå gleder vi oss ekstra mye til sydentur, dagens bading ga mersmak!!!

Sander under vann……

Mats var ikke redd i det hele tatt og hoppet fra kanten og storkoste seg:)

Denne utsikten……

Og denne……..

Ungene spilte bochia på den store plenen:)

Fikk jaggu sneket meg til et bilde av han her også gett;)

Fotball er alltid gøy:)

Han her….<3

Så idyllisk!!! Sjekk brygga i bakgrunnen da:o

Fikk jaggu sneket meg til et bilden av hu her også:)

Terapi!!!

Fineste søskenbarna:)

Og jeg fikk også i år med meg tomatplanter hjem. Nå blir det spennende å se om vi får noen tomater etter hvert. Tusen takk til tante Hanne:)

En hektisk og koselig helg. Det ble ikke mye tid til å kjede seg, men uka som kommer nå blir nok veldig rolig i forhold til hvordan den siste tiden har vært. Nå er det bare tre uker til mannen går ut i ferie og Mats er ferdig som barnehagegutt. Om fire uker går jeg ut i ferie og da drar vi til syden, nå nærmer det seg skikkelig!!! Det gleder vi oss så utrolig masse til;)

Endelig ferie!!!

Endelig, nå er det ferie fra skolen. Nå skal vi endelig roe litt ned igjen. Denne uka har vært så hektisk…. Selv jeg innser at dette tempoet ikke hadde gått veldig mye lenger:p Det har vært så hektsik at jeg til og med glemte å sende inn timelistene mine i tide=/ Pokker, det betyr mindre penger neste mnd. At det går an……

På tirsdag fikk vi ordnet ganske mye. Fridagen min som skulle brukes til å sole meg ble brukt til alt annet….. Haha, jeg gir opp!!!! Sander ringte ganske tidlig og skulle hentes der de hadde vært på overnatting. Det var ganske langt å sykle dit, og veien dit er ikke veldig fin, så det var helt greit å hente. Litt frem og tilbake ble det med når elevene kunne hentes, men til slutt fikk jeg han hjem, med sykkelen i bagasjen. Jeg rakk akkurat lunsj før jeg skulle på møte hos barnevernet.

Senere på ettermiddagen hadde vi time til å ordne pass til Elias. Nå er det i boks og det er deilig at vi ikke har dårlig tid der, det hadde jo vært typisk oss:p Etter passet var ordnet dro vi hjem en liten tur og slapp av Elias så han rakk treningen. Og så gikk turen videre for å se på et lokale til konfirmasjonen til Sander. Der var det tipp topp, det gikk til og med høner rundt der, så koselig sted=) Lokalet er booket, en ting mindre å tenke på;)


Elias, like gammel som Mats er nå…… Så liten og søt:)

Siden mækker’n var rett ved stedet vi ordnet pass tok vi middagen der. Bare Elias og mamma og pappa. Koselig med litt tid alene med ungene;)

Etter lokalet var booket ble denne karen hentet hjem etter overnatting hos farmor og farfar;)

Onsdagen måtte jeg jobbe en lang dag på jobben, så planene mine om å hente hun jeg er støttekontakt for måtte vike…… Helt greit, for onsdagen var grå og trist. Regnvær er kjedelig!!! Men nå trengte vi virkelig litt fuktighet i jorda, så helt greit med en regnværsdag. Og så kom endelig torsdagen, nok en travel dag. Denne dagen har nemlig Mats sett frem til, for denne dagen var det avslutning i barnehagen. Skolebarna skulle fremføre “i bakvendtland” og de var sååå flinke. Alle skolebarna gikk også opp rød løper og fikk med seg minner som de har laget i tiden de har gått i barnehagen. Veldig hyggelig å se på disse flinke ungene altså, og en klump vokste seg fram i halsen….. Tenk at Mats snart er ferdig i barnehagen…… Barnehagen er forresten nominert til årets barnehage sammen med 6 andre barnehager i Norge, ikke verst;)


Litt alvorlig, men så flink gutt!!!

En kjempefin avslutning på disse barnehageårene:)

Etter avslutningen i barnehagen gikk turen videre til siste fotballkamp før sommerferie. Og jeg snudde i døren da vi kom hjem og fikk unna ukeshandelen….. Klokka ble vel 23 før jeg satt meg ned for kvelden, da var jeg fremdeles ikke helt ferdig med det jeg skulle gjøre før jeg skulle legge meg. Klokka ble vel halv to før jeg dumpet i seng…… Og slik ser vekkeklokka mi ut for å være helt sikker på å komme meg opp dagen etter en travel dag:

Heldigvis kom jeg meg opp etter andre ringing, vi måtte nemlig tidlig ut av huset i dag. Jeg skulle begynne tidligere enn vanlig på jobb og både Mats og Karina skulle leveres før jobben. Jeg har jobbet litt unormale dager i det siste, det skjer mye på sommeren. Jeg var ferdig litt tidligere enn vanlig i dag og jeg fikk sneket til meg en liten powernap på 15 minutter før det var full fart igjen. Her har det vært fullt hus i dag. Ida har kommet og skal bli hele helgen. I tillegg har jeg hatt hun jeg er støttekontakt for, og Karina og venninner har grillet her, så vi voksne har måttet emigrere opp i loftstua i kveld. Nå skal det bli sååååå veldig veldig godt med en rolig morgen igjen!!!! Elias skal i bursdag i morgen formiddag, det har jo dumpet inn bursdagsinvitasjoner i fleng nå på tampen av skoleåret. Elias var i bursdag i dag også, og skal i sin tredje bursdag på onsdag….. Så skal Mats i en bursdag om en uke igjen. Veldig mye moro på tampen av skoleåret;)

Og for dere som ikke følger meg på Instagram, nå har eldstemann fått seg leilighet og flytter i løpet av noen uker…… Veldig rart å tenke på…… Det blir store forandringer her fra høsten av. Men først skal vi nyte sommeren!!!!!

Pangstart på uka

Den siste uka har jeg slitt med en litt kranglete rygg=/ Den verker og verker, ikke vondt, men denne verkingen kan være uutholdelig til tider….. Det har blitt litt lite søvn i natt, ryggen har verket og så var Mats nede og tisset og ville at jeg skulle følge han opp igjen. Og da våknet katta (vi stenger ho inne på nettene så ho ikke skal komme utfor slåsskamper, dermed slipper vi ekstra veterinærutgifter på grunn av infiserte sår) og fløy rundt beina mine, ho trodde det var morgen siden klokka var 4:p Jeg fikk lagt meg igjen etter hvert og sovnet. Og sov litt for lenge…… Jeg bråvåknet klokka 0750, og jeg som skulle være ferdig i dusjen til Elias skulle på skolen:o

Da ble det en hektisk morgen for min del. Sander skulle på tur i dag med trinnet sitt. Det oppdaget vi i helgen da han stadig snakket om “på overnattingen”….. Da vi spurte om hvilken overnatting han snakket om kom det frem at han skulle på overnatting med trinnet sitt fra mandag til tirsdag. Denne gutten forteller ikke alt hjemme:p Det sto jo selvfølgelig på Fronter, og vi kan jo egentlig bare takke oss selv for at vi ikke er innom for å sjekke innimellom, men til vårt forsvar så skjer det ca aaaalt for mye om dagen!!! Og det hadde ikke gjort noe om skolen hadde nevnt dette på foreldremøtet som var på onsdagen som var:p

Menmen, vi oppdaget dette tidlig nok og Sander pakket og ordnet seg ferdig søndag kveld. Og godt var det, for han sto jo selvfølgelig ikke opp da jeg ba han om det før jeg gikk i dusjen…….Denne gutten er håpløs dårlig til å stå opp. Han har på vekkeklokke som ringer så vi andre i huset blir gale, men Sander står ikke opp=/ Så det var en meget! streng mor som ropte ned da jeg oppdaget at han enda ikke hadde stått opp:p Den beskjeden kan vi vel bare beskrive som kort og presis…..

Elias var kvalm i dag og det passet jo ikke akkurat bra. Hun jeg jobber for skulle til legen i dag og da kunne jo ikke jeg være hjemme…… Snakk om bra timing….. Men etter litt godsnakking så syklet poden til skolen, med mobil i sekken og beskjed om å ringe om det ikke gikk over. Slik er det noen ganger…… Uff:( Typisk at han skulle ha med seg en kamerathjem fra skolen i dag også……

Etter Elias endelig var ute av døren gikk det i ett. Kim-Andrè skulle til Gardermoen i dag. Han hadde vunnet en konkurranse og fikk komme innenfor gjerdene og se på flyet til Iron Maiden som kom til Gardermoen i dag. Men han ordner seg selv, så det var ikke noe jeg skulle bry meg med;) Karina skulle på skolen for å hente pc’en i dag og Sander trengte hjelp til å få med seg bagasje til overnattingen til skolen. Jeg hater HATER når morgenene mine ikke er slik som de pleier!!!! Jeg er avhengig av rutiner!!! Det går en kule varmt når alle skal ut av huset på en gang og det ikke er noen rutiner som gjelder:p

Da Mats ble levert i barnehagen i dag ble vi nesten overfalt av 3-4 gutter som var sååå glade for at i morgen (tirsdag) skulle Mats få komme i barnehagen selv om han hadde fri, for da skulle de eldste på besøk hjem til et av barna. Jeg hadde så vidt sett på Mykid at det var et besøk på gang, men hadde ikke festet meg ved det. En uke av gangen tenker jeg i disse dager.

Jeg hadde det travelt da jeg leverte Mats i dag. Tiden fløy fra meg og jeg måtte rekke og kjøre til skolen til Sander før de skulle sykle til der de skulle overnatte. Sander hadde syklet i forveien og jeg hadde med sekk, kjølebag og sovepose som jeg skulle levere til skolen. De skulle visst kjøre ut all bagasje med henger så ungene ikke skulle knekke sammen på veien. Det var et stykke de skulle sykle……. Så jeg hadde i grunnen ikke veldig god tid til å prate da jeg leverte Mats. Jeg fikk beskjed om at Mats kunne bytte fridag og bli med på tur tirsdag, men i og med at jeg skal på møte i morgen hadde jeg allerede ordnet med barnevakt….. Så Mats fikk velge hva han ville og det ble farmor og farfar som vant. Litt dumt at jeg ikke fikk det valget på fredag, da hadde jeg kanskje ikke ordnet med barnevakt….. Men på den andre siden, hvilken dag skulle jeg byttet med, torsdag er eneste dag jeg kunne byttet med og da er det avslutning i barnehagen. Jaja, kanskje like greit at det ble slik….. Det er en ting jeg gleder meg ekstra mye til når det er skolestart og det er at da er det likt for alle….. Nå som Mats har fri en dag i uka blir det alltid ting han går glipp av. Ja, det er vårt valg at han har fri en dag i uka, men det skal bli godt at det ikke stadig dukker opp ting vi ikke får med oss!

Så var det Sander da….. Informasjonen rundt denne turen var veldig sparsommelig, ja irriterende sparsommelig vil jeg kanskje si. Men etter litt om og men fikk jeg levert tingene til Sander og om de skulle få de kjørt til overnattingsstedet eller ikke kunne ikke jeg stå og vente på. Ikke så jeg en eneste lærer og ikke så jeg noe bil med henger. Men flere elever sa at de hadde fått den beskjeden så da måtte jeg stole på det. Vi hadde ikke pakket i noe stor tursekk, den vi har hadde blitt alt for stor for ryggen til Sander. Og det var ikke noe tema å kjøpe ny! Sander er ikke den største gutten i klassen så han hadde antagelig veltet om han  hadde fått en slik sekk tredd på ryggen:p

Trinnet kom seg tydeligvis av sted, jeg fikk melding en stund etter de var kommet frem at det hadde gått fint. Disse lærerne har skikkelig baller (unnskyld uttrykket!!!) for denne veien til overnattingsstedet slynger seg både hit og dit og veiene er smale. Jeg har hørt om en og annen grisekjøring på stedet:o Å ta med seg en hel saueflokk (ja jeg kaller disse ungene det) på sykkel denne veien er nesten rart at de tør spør du meg=/

Så var det å fylle diesel og levere Karina før jobb klokka 10. Diesel måtte jeg ha, jeg fikk på 63 liter på tanken, og jeg har 60 liters tank!!! Hehe, må man så må man:) Jeg rakk jobben akkurat i dag også, det var jo nesten et under:o Denne morgenen kunne jeg virkelig klart meg godt uten!!!

Det har vært fint vær i dag da:D Jeg gledet meg veldig til grillings på verandaen i dag, men tror dere faen ikke Sander ringte akkurat da vi skulle sette i gang med grilling? Han hadde vondt i hodet og vi hadde ikke husket paracet….. Og lærerne kunne ikke gi han det:o Så jeg måtte kjøre over 20 minutter hver vei for å gi han det:p Er det ikke typisk?

Nå har huset roet seg. Kim-Andrè har kommet seg hjem fra Gardermoen, besøket til Elias er hjemme for lengst, det samme er Karina sin venninne (det er viktig å kompensere med andre sine barn når to av våre er borte). Mats sover hos farmor og farfar og jeg irriterer meg litt over at jeg ikke har hele dagen i morgen fri så jeg kan sole meg hele dagen. Jeg gledet meg veldig til en dag i sola i morgen, men jeg må nok bare innse at nok en gang så er det noe som kommer i veien for det. Denne gangen er det møte på fridagen…… Men hadde det ikke vært for det møtet så hadde jo ikke Mats sovet borte. Og han gledet seg veldig til det. Han sover ikke akkurat borte så veldig ofte. Aldri så galt at det ikke er godt for noe;) Det merkes virkelig at han ikke er her, det blir så stille og rolig her…… Han hadde forresten ikke tid til å vente på meg i stad og gikk opp på rommet sitt og pakket selv!! Så stor han han nemlig blitt, hihi:)

Vi skal også ordne med pass i morgen. Elias må ha nytt før vi skal på ferie. Det nærmer seg ferietid nå, jeg gleder meg sååååå mye til det. Jeg må vel hente Sander en gang i løpet av dagen også, eller bagasjen……. Men når, det aner jeg ikke!!! Og så skal vi (kanskje) se på et sted hvor Sander kanskje skal ha konformasjonen sin på. Det blir litt på programmet i morgen også…. Nå er det bare 4 dager igjen til sommerferie for ungene. Hvor mye gleder jeg meg ikke til roligere dager…….?????

Hang du med på hele innlegget? Da er du virkelig tålmodig! Ble et langt innlegg uten bilder, men måtte bare få ut litt i dag….. Og innlegget ble skrevet i flere omganger…… Litt andre gjøremål som har avbrutt flere ganger…… Ikke alle dager er like rolige;) Nå er det over og ut for min del…… I morgen blir det en roligere start på dagen. Det skal bli godt;)

Litt dramatikk

En liten uke til så er det sommerferie!!!! Jeg kan nesten ikke tro det. Bare en uke til så er Elias og Sander ferdige i 4. og 8. klasse…… Karina og Kim-Andrè er allerede ferdige og har ferie alt. Kim-Andrè hadde sin siste eksamen på mandag, og nå er fokuset på leilighet i Oslo. Han har vært på visning allerede en gang, men det blir nok flere turer innover til hovedstaden;) Karina kom ikke opp i muntlig så hun skal vel bare tilbake en gang til på avslutning tror jeg. Sander skal på overnatting til uka og Mats sin barnehage har avslutning på torsdag som kommer. Elias sin klasse har allerede hatt avslutning og vi fikk høre fine sanger fra barna. Det er alltid rørende å se og høre…..


Fineste gutta på vei hjem fra avslutningen til Elias:)

Mats må nok gå i barnehagen frem til papsen går ut i ferie, det er 4 uker til. 4 uker til som barnehagegutt…… Jeg jobber enda en uke før jeg skal ha to uker ferie. Ferien i år blir litt så som så synes jeg. Jeg skulle veldig gjerne hatt 4 uker sammen med mannen….. Men slik blir det ikke i år. Kanskje neste år igjen;) Men det skal uansett bli deilig med ferie, vi gleder oss veldig til sydentur. Det skal bli deilig med garantert varme! Her har det jo blitt så kaldt=/ Deilig i sola og kaldt så fort en sky går foran den:p

I dag har vi bare slappet av. Vi har vært en tur i byen på Mossedagene og kost oss på cafè og kjøpt oss is. Vi har handlet litt og kjent på følelsen av hvor deilig det er når man ikke har det travelt….. Skikkelig kos! Det er da man gleder seg veldig til ferietid. Det er full fart de siste dagene nå og fortsatt “hundre” til å huske og følge med på. Og disse dagene som ikke følger den normale timeplanen tar nesten drepen på meg=/


Mats sto for handelen til helgen denne gangen, hihi:)

Kul gutt!!!

Sur gutt…….

Og en fornøyd gutt:)

Blid igjen……

Isen var dagens høydepunkt tror jeg;)

Kaldt!!!!!

Ellers går dagene som normalt her, vi jobber, ungene er hit og dit og vi gleder oss alle til ferie. Karina er i skikkelig feriemodus og er ute med jenter og koser seg glugg. Torsdag var de på Tusenfryd, det skal de også til uka igjen. Heldige altså!!! Her om dagen hadde vi forresten en litt ekkel opplevelse. Karina lekte med Shari (pusen vår) og hun (ja katten altså) klarte og punktere huden på låret til Karina akkurat på en arterie og blodet sprutet:o Karina sa det ikke gjorde vondt, men hun er ikke så glad i sprøyter og blod….. Så det ante jeg hva som kom til å skje….. Såret lukket seg fort, men det ble så hardt under der, skikkelig hard kul ble det. Jeg så Karina ble hvit i ansiktet og på vei inn i stua besvimte hun…… Det kom ikke som noe sjokk på meg for å si det slik, hehe. Men hun kviknet fort til og etter en telefon til legevakta (som tok 25 minutter i ventekø) så ble vi beroliget om at det ikke var noe fare. Jeg ble nemlig litt bekymret for om hun hadde stivkrampevaksine som fortsatt virket. Men så lenge vi hadde fulgt vaksineprogrammet var ikke det noe å bekymre seg for:) Litt dramatikk der altså, men det gikk veldig fint:p


Bittelite sår, men mye blod…..


Jeg har fått både lerreter og fotobøker, jippi;)

I morgen venter nok en dag uten planer, det er så deilig og tenke på. Jeg tror at det er for kaldt for båttur…. Men noe finner vi nok på:)

Har du ferie snart, og hva skal du i ferien?  Det er ikke ofte jeg hører fra dere lenger, jeg savner dere litt altså;)

Så stolt!

Hvor ble det av sommeren??? All varmen forsvant med vinden tror jeg…. Allerede søndag var den intense heten borte og det var “bare” godt og varmt. Vi tok båten en tur og kjørte til Eldøya, et sted ca 10-15 minutters båttur fra der vi har båten. Der skulle vi møte venner, det er alltid koselig med selskap av andre:) Vi koste oss der, men formen til Mats var ikke helt på topp. Han klaget på vond hals og vi så han ikke var i form før vi dro, men han ville på båttur. Han satt for det meste rolig og lekte litt i sanden, stakkar han angret nok på at han var så bestemt på at vi skulle dra på tur…..

Vanntemperaturen stupte nesten over natta her, så vi badet ikke denne gangen. Det var deilig på land, men gudhjelpe meg så kaldt i vannet:o Men veldig hyggelig å skavle og kose seg litt før en ny uke begynte. Dette var årets første båttur for min del, jeg håper at det ikke er så lenge til neste, vi koser oss veldig på tur!


Så hyggelig med en venn man kan være sammen med på tur:)

Ikke helt i form på turen=/

Sommeridyll:D

Vi var de siste som dro fra stedet og da vi dro kom alle kuene, de var nok på jakt etter matrester:)

Hade til alle kuene;)

En liten powernap på turen hjem:p

Lengter nok litt etter senga si her ja……

Mens båten ble klargjort var skjenebrett gøy å holde på med. Flinke ble de også;)

Mandag var vi i gang med nest siste uke før sommerferie. Nå skal det bli så deilig med ferie altså! Det er så mye nå de to siste ukene…… Ikke bare er det sommeravslutninger og foreldremøter på løpende bånd, men ungene har uvanlige skoledager….. De begynner og slutter på andre tider, det vil si at rutiner som er innarbeidet utgår…… Og det er ikke bare bare! Det blir mye kjøring på meg for å si det slik:p Karina er nå ferdig med undervisning, det gjenstår bare muntlig eksamen. Så hun var hjemme mandag, og godt var det, for da kunne hun passe Mats som fortsatt klaget på vond hals. Da slapp jeg å være hjemme fra jobb, mannen kunne ikke bli hjemme denne dagen;) Mats og Karina koste seg sammen hjemme, de laget seg smoothie og puslet puslespill. Største storebror var i Oslo og tok sin siste eksamen for dette semesteret og nå har han sommerferie. I morgen skal han til Oslo for å se på leilighet:o Det blir spennende!


Mandag hadde mormor og morfar bryllupsdag og Mats, Karina og jeg var på besøk med en blomst;) Det fortjener de!!!

I dag var Sander oppe i matte muntlig. Dette er ikke eksamen, men en øvelse til den tiden kommer om to år. Sander ble trukket ut til matte, det er et fag han sliter i=/ Men han øvde godt og tror dere ikke han klarte å få 5!!!!! Jeg er såååå stolt!!! Det har jeg lov til å være nå synes jeg. Jeg har veldig flinke barn som prøver og gjøre sitt beste på skolen, men Sander er noe for seg selv…… Ikke det at han lar det skure og gå på skolen, men interessen er nok ikke så stor som søsknene sine……. Hihi, men jammen kan han om han vil;)


Det ble is på Sander, og resten av oss, som premie for at han var så flink:D

I dag har vi vært mye inne, ute blåser vi jo bort…… Det har vært overskyet og jeg savner allerede sommeren. Jeg håper ikke vi har “brukt opp” sommerdagene alt:o Det skulle ikke forundre meg om dette var sommeren vi fikk for i år…… Heldigvis har vi en sydentur i vente, den gleder vi oss veldig til;)

Lille turbopropp er nok klar for barnehage igjen i morgen, det bør han være! Det merkes at han ikke har vært i barnehagen på noen dager for å si det slik:p

Hurra for sommeren!

For noen dager….. Solen har varmet til de grader og vi har som mange andre kost oss i varmen. Men dagene blir fort litt mer hektiske når varmen slår inn. Store og små vil kose seg lengst mulig ute, samtidig må vi gjennom alle de vanlige tingene…. Lekser kan fort bli litt diskusjon rundt på slike dager:p

De siste par ukene før skoleferien begynner er alltid hektiske, det er sååå mye å huske på med turer, prøver og alt mulig annet. Og det er ingen unntak i år….. Alt skal gjøres de siste dagene før ferie og det er bare å følge med så godt vi kan. Denne uken hadde jeg venninnebesøk på tirsdag. Onsdag skulle Elias hjelpe til å samle inn penger til barnekreftforeningen på skolen og på kvelden skulle jeg på foreldremøte i forbindelse med at vi har konfirmant neste år. Torsdag skulle Sander på tur med skolen, det bød på mer kjøring for meg siden de skulle møte i Nesparken og ikke på skolen. Torsdag skulle også Mats noe han hadde gledet seg til lenge, nemlig sove i barnehagen og Elias skulle spille fotballkamp. Fredag tok mannen hjemmekontor siden Mats skulle hentes tidlig i barnehagen, og jeg hadde en litt spesiell arbeidsdag med begravelse på arbeidsplanen…… I dag har vi vært på Larkollencup og det var uken kort oppsummert:o Enda en uke nærmere sommerferie;)


Mens jeg var på foreldremøte tok mannen med seg ungene på en liten ettermiddagstur med båten. Årets første tur;)

Elias og Mats badet for første gang i år. 15 grader var visst deilig for de, men mannen synes at det var i kaldeste laget…… Men han måtte bade han også, hihi:)

På torsdag var dagen endelig her, Mats skulle sove i barnehagen sammen med alle de kommende skolebarna. Det er tradisjon i barnehagen og Mats gledet seg veldig!

Klar for overnatting!

Natten gikk veldig fint og Mats koste seg på overnatting. Jeg var litt lei meg for at det ikke var jeg som skulle hente han dagen etter, men slik er det. Mats sovnet på sofaen kort tid etter han kom hjem. Mye tydet på at han hadde kost seg;)

På fredag viste utetemperaturmåleren i bilen 35 grader. Og inne i bilen kokte det……

Ungene har kost seg med vannlek i alle mulige former. Vannballonger, vannpistoler, badebasseng og vannspreder:)

Vannkrig!!!!!

Vannet i vannsprederen var visst ganske kaldt….. Men deilig å kjøle seg litt ned;)

Hurra for sommeren:D

Luringen;)

Hihi=)

Trening i varmen……

Slike kvelder….. Nå har det allerede blitt svalerer kvelder, det er egentlig litt godt. Her står varmen og banker inn fra solen står opp til den går ned og det har vært veldig veldig varmt her på kvelden/natten. Sort tak er ikke noe å anbefale på slike dager…… Men vi skal vel ikke klage, for alt vi vet er sommeren over før ferien begynner:p

En kort oppsummering herfra. Nå skal jeg snart ut og hente hjem Karina, ho er jo alle veier om dagen…. I morgen skal vi ut med båten igjen. Erfaringsmessig vet jeg at det blir en travel dag. Og uka som kommer blir nok akkurat passe hektisk;)