Deilig med ferie

Vi har kommet oss vel frem til sydens varme land og vi koser oss veldig. Det er mer enn varmt nok og dagene går for det meste til å bade og kose seg ved hotellets bassenger. Ungene storkoser seg, de er fornøyde med at vi bare slapper av og de kan bade. Og det er deilig at minstemann er såpass stor at han ikke må ha en voksen med seg hele tiden:) Det er deilig med store barn!

Turen hit gikk knirkefritt og det er alltid deilig når reisedagen er over. Jeg er mindre glad i slike dager, de kunne jeg godt vært foruten. Men turen gikk veldig fint og vi rakk til og med et bad da vi kom frem til hotellet. Etter en middag kræsjlandet vi i senga alle mann, da var vi slitne;)

Fredag tok vi båten over til Mogan og det må være noe av det varmeste jeg har opplevd….. Herremin, så varmt det har vært i dag. Formen til Elias har ikke vært på topp i dag heller, så denne turen ble litt slitsom. Men vi fikk tittet litt på markedet og vi møtte et vennepar som bor i Mogan. Veldig hyggelig:D

Lørdag skal vi bare slappe av på hotellet igjen og søndag går turen til den deiligste fineste stranda jeg vet om, nemlig Amadores. Da skal vi bade i havet og kose oss og det gleder jeg meg til. Kanskje det til og med blir litt shopping;)


Mats startet ferieoppholdet med å klemme fineren sin i døra, det er så typisk at slike ting skjer når vi er på tur. Nå er neglen illblå og den mister han nok etter hvert…. Men så lenge det ikke er verre enn en blå negl skal vi vel være fornøyde;)

Cool like me;)

I farta i bassenget:)

Mats hiver seg ut vannet og er ikke redd i det hele tatt……

Tøffen!

Rimelig fornøyd med dagene;)

Ungeflokken:)

Is er viktig i varmen;)

Minsten og jeg=)

Fra turen vår til Mogan:)

Det var et lite knippe med bilder og et livstegn fra meg. Håper dere koser dere med varmen som har kommet til Norge;)

Snart reiseklare

Nå er det sommerferie på ordentlig! Iallfall så ordentlig som en ferie kan være når man er mamma;) Det ble en travel dag på jobb denne uken også med tidlig start på dagen og uvanlige jobbedager. Jeg må si at det var innmari kjipt og bli vekket av vekkeklokka klokke 0650. Alle andre sov og jeg måtte stå opp….. Ikke noe å sutre for mener kanskje mange, og det er ikke det! Det er bare så stor overgang for meg som har vært hjemmeværende de siste årene…… Men nå er det altså ferie for alle i dette huset:D

Vi startet ferien med å dra ut med båten etter jeg var ferdig på jobb på fredag. Det var deilig sol og nesten vindstille. Snakk om fin start på ferien! Litt stress blir det når man skal ha med seg store og små etter jobb og man skal både handle inn kofferter til sydentur og hente ekstra barn på vei hjem fra jobb:p Men etter litt stress var alle klare, mette i magen og ferdig smurt med solkrem. Guuuh, for en jobb å få alle klare…… #saueflokk Men tur ble det og vi koste oss alle sammen. Nå er visstnok badetemperaturen ganske bra, men jeg klarte å unngå bading denne gangen også. Jeg klarer fint å vente til uka;)


Vi møtte både Stena Line og Color Line:)

Deilig på dekk=)

Når far får leke seg litt i bølgene etter fergene…..:p

Deilig ettermiddag på vannet;)

Ingenting å si på innsatsen;)

Denne karen er veldig klar for sydentur. Han kommer nok til å utvikle svømmehud mellom fingre og tær tenker jeg, hihi:D

Høye svev:)

Helt klart en deilig start på ferien!

Tidligere i uka var Mats, Elias og pappa på tur til en øy og sov over der. Selv om ikke været ble slik som yr lovet så var det en fin tur. De koste seg med spill, grillet, badet og koste seg. På kvelden kom kuene og de var veldig tamme og til tider nærgående…… På morgenkvisten (type 5 halv 6) måtte far selv ut for å jage bort nærgående kuer flere ganger. De veltet til og med bordet for å komme til det som var pakket under der…… Teltduken fikk seg også en omgang med en ku-tunge vask og det ble hull…… Jaja, teltet var vel type godt brukt uansett…..


Kos på tur:)

Litt spennende med nærkontakt med kuene:)

Kufie, hihi:)

Uka har i grunnen gått veldig fort. Det har skjedd noe hver eneste dag, og da raser jo dagene av sted. Det er mye som skal ordnes før man skal på ferie! Jeg har både farget hår, vært og nappet og farget bryn og hatt en fotpleietime, skikkelig luksus!!! Sander og Mats ville klippe seg før vi drar, Elias (som kanskje hadde trengt en klipp) ville ikke:o Dere ser jo på bildene hvor lang han er på håret:p Men det krøller seg veldig, og da synes jeg ikke at det gjør noe om håret får gro litt. Det er annerledes med stritt hår synes jeg;)


Klar for en klipp:)

Begge to ble veldig fornøyde med frisyren sin;)

Fineste gutta:)

Krøllene vokser vel ut igjen……

Klare for å ferie morfar sin bursdag:)

Kjekken;)

Snart skolegutt, nå går tiden frem til skolestart veldig fort…… Brems tiden litt da! Jeg vil ha mer sommer før høsten kommer:p

Ellers så har gutta ordnet litt her hjemme mens jeg har jobbet. De har vært og hentet over 2 tonn med jord og fylt opp i hagen. Det har sunket veldig her og der, og nå var det på tide og fylle litt opp. Nå har vi fått på gressfrø og forhåpentligvis gror det bra nå mens vi er borte. Plenen her blir brukt ganske mye til fotballsparking, men nå må det bli en pause.


Mats er ikke arbeissky:)

Nå er jeg i sluttspurten med pakkingen og endelig nærmer vi oss avreise til syden. Det er alltid hyggelig å gå og glede seg til noe, men pakkingen kunne jeg klart meg foruten!!! Det koker litt i toppen på meg der jeg handler og planlegger. Til slutt tror jeg nesten hjernen min bare kortslutter og jeg driter i om vi har med oss det vi skal og jeg tenker at vi klarer oss nok med det vi har….. Bare vi kommer oss av sted! Hihi, det er det samme hver gang vi skal på langtur. Det er mange og mye og tenke på. Eldstemann skal jo være hjemme og da må det jo være litt mat og drikke i huset også….. Jaja, det er godt man kan vippse penger, så kan storebror handle det han trenger selv;) Bare en dag igjen før vi drar, jeg gleder meg veldig;)

Litt sommerferie

Sommerferien er på en måte i gang, selv om jeg jobber ut denne uka. Mann har gått ut i ferie, og jeg har jo fri tirsdag og torsdag. Og normalt jobber jeg korte dager, selv om det er litt “turbulent” tid på jobben med mange lange dager for tiden. Men denne uken ser ganske normal ut, så langt;)

Ferien startet ganske bra værmessig. Selv om det tok litt tid før solen dukket opp på lørdag, så kom den og varmet oss godt når den først tittet frem. Vi tok båten over fjorden til Vestfoldsiden og koste oss der. Ungene badet og lekte på lekeplassen, vi kjøpte is og vi solte oss og slappet av. Båtturen hjemover ble litt i bløteste laget da store “rullebølger” kom inn fra sør og slo inn i siden på båten vår der vi kjørte…… Elias ble kliss bløt, men han synes det bare var gøy:p Vi voksne ønsker oss større båt….. Vi må bare vinne i lotto først;)


På vei over fjorden så vi det regnet på Vestfoldsiden og vi måtte kjøre rundt regnet…. Det var en litt kald tur, men med et pledd ble det straks mye koseligere:) Da vi kom frem tittet solen frem og vi koste oss med medbragt lunsj i båten før vi gikk til stranden og campet der til vi skulle hjem igjen:)

Kooos:)

Gøy med edderkoppnetthuske;)

Mye å finne på når det er lekeplass på stranden:)

Klatring er også gøy;)

I fjor kjøpte jeg et handkle med tre-på-rad mønster og dette slo an for Mats i år! Han synes det var kjempegøy:)

Finingene<3 På denne turen ble bare Mats, Elias og Karina med, Sander og Kim-Andrè ble hjemme…..

Man må jo bade når man er på stranda;)

Litt kaldt, men deilig også=)

På turen hjemover igjen:)

Mats ble gynget i søvn, hihi:)

Elias koste seg i sjøsprøyten;)

Sommeren ble kort, for dagen etter kom skyene igjen og det ble en grå dag=/ Vi ba mormor og morfar på vafler og spiste under markisa på verandaen. Men etter hvert trakk vi inn i stua, det ble kaldt…… Middagen ble på mækker’n…. En skikkelig daff dag:p Er det ferie så er det ferie, hihi.


“Karina, kan du spille tre på rad med meg? Ja, men først må jeg få kooos!!!

Det ble noen runder med dette spillet. Både Karina, Sander og Elias måtte spille med Mats;)

På mækker’n:D

I dag pakket Mats, Elias og pappa båten og dro på telttur. Været har selvfølgelig vært så som så=/ Men de dro og nå ser jeg at de store stygge skyene er borte, vinden har løyet og det blir forhåpentligvis en fin dag i morgen. Karina, jeg og Sander er hjemme og eldstemann er på hytta med farfar. Jeg skal til byen og ordne brynene mine i morgen formiddag så jeg kunne dessverre ikke være med, høhø….. Jeg hadde nok ikke blitt med uansett:p Det var det med større båt da……. Jeg håper at de koser seg der ute. Mats og Elias gledet seg iallfall mye til turen;)


Capsen til Mats har vært borte noen dager, men endelig fant vi den. Mats bruker capsen hele tiden og den var veldig savnet;)

Klare for overnatting i telt;)

Nå går tiden fort frem til vi skal dra til syden, om en uke er vi der!!! Jeg gleder meg til stabil varme, det skal bli så godt!!!

Siste barnehagedag!!!

Nok en uke har gått og vi har ikke lenger noen barnehagebarn i hus!!! I dag hadde Mats sin siste dag i barnehagen:o Tenk det!!!! Siste dag i barnehagen er over!!! Jeg kan nesten ikke tro det….. Det var litt rart å gå og hente Mats i dag…. Litt sommerfugler i magen. Tenk at dagen var kommet…..

Jeg har vært skikkelig mimrete de siste dagene. Jeg har hatt en skikkelig “oppsummering” i hodet mitt. Jeg husker så godt den dagen jeg sto på kontoret til styreren i barnehagen, Elias var på vei til å bli ferdig i barnehagen og jeg hadde egentlig lyst til å ha Mats hjemme enda et år før han skulle begynne i barnehagen. Men siden de ikke kunne love meg at Mats ville få plass om et år så hadde jeg ikke noe annet valg enn å la han begynne høsten etter Elias var ferdig. Det var skikkelig nedtur husker jeg. Jeg kunne jo tatt sjansen på at han ville få plass året etter, men jeg turte ikke…… Det var ganske viktig for meg at han kom inn i Smedhusåsen barnehage. Den ligger jo bare et lite stykke herfra……

4 år ble det i barnehagen på Mats. Det har vært 4 fine år, men jeg har alltid tenkt på den dagen jeg bare har skolebarn….. Det er fordi jeg har hatt små barn så lenge….. Nå føler jeg at vi klatrer et steg opp på stigen. Nå hjelper det!! Jeg har endelig kommet meg videre jeg også!


Denne karen er ferdig med sin karriere som barnehagegutt:D

Se så liten Mats var da han begynte i barnehagen da *sukk*

Nå er en epoke i livet over, til høsten starter en ny for Mats sin del. Det blir spennende med skolestart, og sikkert litt rart. Mats har hatt deltidsplass alle årene han har gått i barnehage, det blir jo slutt på det når skolen starter. Det vil si at tirsdager blir veldig stille her fra høsten av…… Mats har jo alltid holdt meg med selskap….. Men først, sommerferie!!!! Det er enda en uke til før jeg starter ferie, men mannen og Mats starter ferien nå. Jeg håper været holder seg fint, gjerne enda et hakk varmere. Da skal de kose seg ekstra mens jeg er på jobb. Kanskje det blir en overnatting på Store Sletter….. Da blir det i tilfelle veldig rolig her hjemme….. Vi får se hva som skjer;)


5 års forskjell….. Liten blir stor;)

Etterlengtet barnefri

Så går vi inn i siste uke med barnehagebarn…. Jeg tipper at det blir litt rart å hente Mats i barnehagen på fredag, det er hans siste dag i barnehagen:o Etter det har vi ikke barnehagebarn lenger. Så lenge som jeg har ventet på den dagen, og nå er den snart her. Jeg gleder meg, men så skal jeg være ærlig å si at det blir litt rart også….

Siden sist har været holdt seg stabilt ustabilt:p Regn, vind og bob bob-vær……. Litt for kaldt etter min smak, men vi kan jo håpe at sommeren dukker opp igjen. Nå er det jammen på tide at sommeren kommer tilbake igjen. Vi nærmer oss jo snart høst joooo!!!! Mandag er det to uker til vi skal til syden, men jeg håper jo at det blir sommer her hjemme også. Eldstemann skal jo være hjemme og han gleder seg til båtturer og kos på verandaen i fred og ro.


Været om dagen……

Eldstemann er i Kristiansand om dagen og har vært på Palmesus, jeg håper de har hatt bedre vær i helgen enn vi har hatt….

Denne helgen har jeg sett ekstra frem til. Vi har nemlig hatt en natt barnefri!!!! Det er ett år siden sist!!!! Ett år er lenge…… Vi skulle til et vennepar, de er hjemme alene en hel uke de:o Vi skulle spise og kose oss utover kvelden og da måtte vi sette bort de tre minste. Sist vi hadde barnevakt til alle de tre minste var i fjor da vi var på tur med Kiel-båten sammen de samme vi var sammen med denne helgen.

Kvelden i går var så hyggelig. Vi spiste og koste oss med god mat og godt drikke. Masse godt drikke……. Det er ikke ofte jeg nyter alkohol, den cideren som står i kjøleskapet her hadde faktisk gått ut på dato:p Snakker om  altså….. Jeg tok litt igjen i går for å si det slik;) Det ble mye skravling og latter og vi drømte oss bort til en ferie sammen uten barn i sydligere strøk, men det blir nok ikke noe av for vår del:/ Vi må nok ønske de andre god tur når den tid kommer……

Mann og jeg tok bena fatt og gikk hjem etter kvelden var over. Litt dumt at jeg ikke var så smart å ta med joggesko til turen hjem, det ble lenge å gå med sandaler med kilehæl, 50 minutter for å være nøyaktig:p Haha, for en tur. Jeg har til og med fått vannblemmer under begge føttene. Jeg visste ikke at det var mulig:p Regnet kom før vi var kommet helt hjem også. Det er ikke ofte mann og jeg kommer småfnisende hjem midt på natten, våte og med skrubbsår på kneet og vannblemmer under føttene *fnise* Vi må gjøre dette oftere!!!!


Farmor og farfar har markjordbær i hagen og de var så gode. Smaken av sommer!!!

Etter ungene var levert stoppet mann og jeg innom mækker’n og skeiet ut:o

Karina fylte huset opp med venninner mens vi var borte og de koste seg alene her hjemme. Heldigvis hadde Karina shinet opp stua etter seg og det var strøkent her da vi kom hjem. Søndagen kom og gikk, skikkelig slækk dagen derpå….. Vi tok med oss Karina og spiste middag ute før vi hentet de andre. De hadde kost seg alle sammen og Mats ville gjerne sove der en natt til, hihi. Men alle ble med hjem, i morgen er det siste mandag for Mats i barnehagen……..


Mmmmmm, deilig med mat ferdig servert;)