Vi har vært på tur

Vi har vært på vinterferietur til fjellet:) Vi bestemte oss ganske sent at vi skulle ta oss en tur, så Karina skulle få feiret 18 års dagen sin sammen med en venninne her hjemme. Derfor har jeg ikke ropt så høyt ut at vi skulle på tur;) Jeg var litt usikker på om vi turte å reise bort og la ungdom overta huset her, men vi ga klare retningslinjer og håpet det skulle gå greit. Huset sto når vi kom hjem, men uten å gå i detaljer så blir det ikke flere slike tilrettelagte fester her hjemme uten at vi er hjemme:p

Vi dro til fjells onsdag, Mats, Elias, Sander, mann og meg. Vi leide en hytte på Havrefjell i Telemark. Vi kom opp i regnvær, skikkelig kjedelig å se at det ikke var så mye snø på fjellet heller. De to første dagene var det ganske kaldt, men på grunn av litt mildvær dagene før var snøen skikkelig hard. Men vi har kost oss allikevel. Vi har både akt og gått en liten skitur. Og ikke minst slappet av og kost oss med enkel mat og snop:)

Man senker skuldrene litt ekstra når man kommer seg bort fra huset hjemme. Jeg har sovet godt og tenkt generelt mindre på utfordringene som kom i julen og på nyåret. Første natten hjemme hadde jeg skikkelig mareritt om jobb og den videre veien….. Velkommen hjem liksom:pSom dere ser har vi kost oss veldig:)

Tåkelagt

De siste dagene har vi nesten ikke sett annet enn tåke….. Noen dager har vi hatt tåke tykk som graut, andre dager ikke fullt så ille. Men tåke har vi hatt hver dag. Ikke noe sol, bare tåke…… Man kan jo bli smårar! Ikke så rart folk blir litt værsyke:p Men endelig, søndag tittet solen frem og det var såååå deilig å se!!!

Lørdag pakket mann og meg med oss kamera og dro til Alby for å ta noen bilder. Tåke i kombinasjon med kuldegrader blir så fint! Jeg fikk tatt noen fine bilder, bare så dumt at de forsvant etter jeg lastet de inn på pc’en:o Borte ble de, jeg aner ikke hva som skjedde *skriiiiik* Jeg har gått over fra å bruke iTunes til å bruke iCloud. fordi iTunes sluttet plutselig å fungere etter jeg måtte laste inn en oppdatering. Jeg hadde med meg pc’en både til Lefdal og Elkjøp og de fiklet og klødde seg i hodet i over to timer uten å finne ut hva som var feil.

Jeg brukte iTunes til å overføre bilder som var lastet inn på pc’en min (bilder tatt med speilreflekskameraet mitt) og over til mobilen. Etter det sluttet å fungere måtte vi, eller mannen min og eldstemann, få i gang iCloud. Og det har fungert veldig greit med bildene som blir tatt med mobilen min, de spretter rett inn på pc’en uten at jeg må løfte en finger. Men bilder fra pc til mobil har ikke fungert optimalt. Og det var jo det jeg trengte mest. Jeg klarer faktisk å laste inn bildene fra mobilen med kabel.

Lørdag lastet jeg inn bilder tatt fra Alby, og så spurte jeg mannen min om han kunne se om han klarte å få det til å fungere med å få bildene over til mobilen min. Så jeg kunne legge ut noen av de bildene på instagram……. Men plutselig forsvant bildene fra Alby + bilder jeg tok av Mats dagen før….. Noe så frustrerende. Nå har plussgradene inntatt Rygge igjen og den fine frosten er borte. Sammen med de fine bildene mine…… Faen altså!!! Hvor kan de ha gjort av seg??? Det er greit med disse tekniske greiene når de fungerer, men når de ikke fungerer….. *grrrrrrr* Eldstemann sier jeg må kjøpe meg Mac, men det ligger ikke i budsjettet nå=/


Fin frost på trærne:) (tatt med mobilen, så på langt nær like fine som de jeg tok med kameraet mitt)

Alby<3

Tåååååke:p

På fredag mistet Mats endelig den ene fortanna si. Den har vært hektet helt av, men ville ikke falle ut. Den nye tanna er allerede på vei frem, så nå var det på tide at den gamle tanna kom seg bort. Mats mistet den da han var på tur med klassen sin, plutselig var tanna helt borte:o

Så fint tannløst smil:)

Mats måtte skrive brev til tannfeen og forklare at tanna ble borte i skogen:)

Formkurven her er fortsatt stigende. Mats er helt frisk, jeg har hostet og harket i lange tider nå. Halsen har vært så vond, men nå hjelper det heldigvis! Elias var hjemme fra skolen på fredag, da var han slapp og hadde vond hals og tett nese. Men det har heldigvis stoppet med det og formen hans er grei igjen. Nå må jeg bare få hostet fra meg i et par dager til tenker jeg, så er nok jeg tilbake i form igjen:)

Nå er det vinterferie her, det blir deilig med noen rolige dager! Bare så dumt at snøen nesten har smeltet bort….. Men det er lite man får gjort med det. Vi får bare kose oss så godt vi kan og være glade om vi får litt sol;)

Griseflaks og omgangssyke

Etter vi sendte ut mange forespørsler angående lokaler på søndag fikk vi bare negative svar tilbake. Alt var bortleid, og det er jo ikke så rart. Det er jo konfirmasjonshelg og det er mange konfirmanter. Mange av lokalene blir reservert flere år i forveien….. Folk er jo veldig tidlig ute:o Men det sto et alternativ igjen. Vi sendte også en henvendelse til Carlberg Gaard, det er i nærheten og jeg håpet veldig at de skulle ha ledige lokaler. Vi sendte henvendelsen søndag kveld og siden vi ikke hadde fått noe svar på mandag ringte vi de tidlig på kvelden. Og gjett hva!!! På grunn av sykdom hadde de ett ledig lokale. Det er nesten ikke lov til å ha så flaks!!!

Vi ringte i halv fem tiden, og da fikk vi beskjed om at de akkurat hadde fått beskjed om at han som skulle langtidsleie det ene lokalet hadde blitt syk og måtte trekke seg. Klokka 1747 la de ut på sin fb side at de hadde ledige lokale i konfirmasjonshelgene. Klokka 1806 spurte en om lokale den lørdagen vi også trengte. Vi hadde allerede avtalt å møte de på kvelden for å se på lokalet og vi takket selvfølgelig ja til det. Her var det ikke så store marginer, hadde vi ringt litt senere så hadde det blitt bortleid. Snakk om å ha griseflaks!!!

Dette blir et helt annet lokale enn det vi i utgangspunktet leide på Viken hotell. Der skulle vi komme til ferdig dekket bord, de stilte med serveringshjelp og vi skulle bare si ifra hvor mange vi ville bli i selskapet. De skulle ordne mat, kaffe og drikke. Vi skulle ordne kaker selv og litt pynt til bordene. Nå må vi ordne alt selv….. Det er nok bestikk, glass og asjetter, men resten må vi ordne selv. Duker, dekking av bord, pynting, mat, drikke, kaffe og kaker. Det blir ganske mye mer man må huske på og beregne riktig mengde til alle gjestene. Maten skal vi bestille (forhåpentligvis) i kveld. Så må jeg se å få bestilt invitasjoner. Takk og lov for at jeg ikke hadde gjort det allerede, da måtte jeg jo bestilt nye…..

Så da går tingene sin gang. Vi er veldig lettet over at lokale ordnet seg. Hvis vi ikke hadde kommet over dette lokalet da vi gjorde så er jeg redd løpet hadde vært kjørt, da måtte vi funnet på en nødløsning.


Småpippene koser seg med maten Mats lagde til jul:)

Shari begynner å skjønne at ho ikke klarer å fange fuglene gjennom vinduet:p

Vi var veldig lettet og glade da vi endelig dumpet ned i sofaen mandag kveld. Mannen har det travelt på jobben om dagen og vi trengte virkelig ikke denne bekymringen oppå alt det andre vi har hatt på nyåret. Men når et problem er løst må det jo komme noe nytt?? Mats hadde klaget på vondt i magen tidligere på dagen, og hva tror dere kom sent på kvelden? Joda, rett før vi skulle legge oss kastet Mats opp….. Over hele gulvet i loftetasjen….. Og det luktet sååååå forferdelig!!! Gudbedre, jeg hater oppkast!!!!


Med spybøtta på plass…….

Litt kjeks i magen før vi gikk videre med litt mer mat til kvelden;)

Gogutten (bamsen i handa) var med på hele prosessen, hihi. Den burde vel egentlig blitt kokevasket, men det tør jeg ikke:o

Mats kastet opp bare en gang til før han roet seg før natten. Vi fikk sove fra klokka 1 til 6, da var han i gang igjen…… Og formen min har vært begredelig den også! Jeg har vært skikkelig rusten i halsen og det ble bare verre og verre. Det føltes som om noen holdt på med å skjære med kniver i halsen hver gang jeg hostet. Fy, så vondt! Og jeg har hostet og hostet. Nå virker det heldigvis som om både Mats og jeg er i en stigende formkurve igjen. Mats er hjemme i dag også siden vi må overholde 48 timers regelen, men han er i farta igjen. Nå bare krysser jeg fingrene for at ikke vi andre er smittet;)

Litt snø er bedre enn ikke noe snø og fin morsdag

Det har blitt mange tunge dager på begynnelsen av året. Jeg er så glad for at vi går mot lysere tider, da blir liksom alt mye lettere. Nå har allerede morgenene blitt lyse igjen. Det er deilig!!! Bare det å slippe å kjøre Karina til skolen i tussmørket….. Aaaah, man blir jo glad bare av å tenke på det:) Nå er det snart vår!

Men først må vi gjøre oss ferdige med vinteren. Det kan bli mye vinter før våren er her! Nå har vi hatt snø i litt over en uke og det er deilig! Ungene leker og koser seg. Vi har ikke store mengder med snø, men akkurat nok til å kunne ake litt, og i helgen har Mats prøvd skiene sine:) Litt snø er bedre enn ikke noe snø;) Vi har til og med fått laget en snømann, det var stor stas for Mats. Han lånte bort en av luene sine, vi fant en gulrot til nese og fant stener til munn og øyne og snømannen fikk navnet Kalle:) Og Kalle fikk stå i 5 dager før noen smådjevler snek seg inn i hagen vår og knuste han og tok med seg lua til Mats…… De skal være glad jeg ikke så de….. Makan til frekkhet!


Litt småsur for at mamma alltid skal ta bilder, men egentlig veldig fornøyd over at det endelig har kommet snø:)

Kalle og Mats:p

Titt-titt=)

:):):)

Klar for skolen, måtte bare ønske Kalle en fin vinterdag;)


Ute og prøver skiene sine:)

Helgen har vært deilig. Elias startet helgen med overnattingsbursdag. De koste seg og badet på fredag kveld og natten ble visst lang….. Lørdag var det Mats sin tur til å kose seg i bursdag, og mor og far fikk litt alenetid og tittet litt i butikker. Jeg fikk kjøpt meg skisko og de skal brukes i nær fremtid, hjelpes meg:o I dag (søndag) har det vært morsdag. Jeg har fått tegning og gave, og bedre enn det, alle ungene har gitt meg kos og gratulert meg med dagen<3 Eldstemann har ikke vært hjemme, men det varmer like godt med en koselig melding på telefonen<3 Vi har også vært og gjort stas på våre mammaer (mormor og farmor) og hele dagen har vært veldig fin.


Koselig med morsdag<3

Det er dessverre ikke noe nytt når det gjelder lokale til konfirmasjon….. Vi har sendt noen henvendelser, men alt er opptatt. Det er jo ikke så rart i og med at det er maaaaange konfirmanter den helgen=/ Jeg er stressa, ja egentlig jævlig stressa! Dette trengte jeg ikke nå:p Hvorfor skal slike dumme ting alltid skje oss?? Som sagt så skjedde akkurat dette 6 dager før vi skulle gifte oss. Det var høysesong for bryllup, men det ordnet seg. Men det var nok ikke på langt nær så mange som skulle gifte seg som det er konfirmanter….. Det er lett å si “det ordner seg” men det er ikke så lett å tenke akkurat det nå….

Jeg klikker!!!

Fredag, den beste dagen i uka. Litt småhandling var planlagt i dag. Gå å titte og kose seg litt. Ikke dårlig tid….. Kanskje en frappe, kose seg litt ekstra:) Humøret var godt, kanskje jeg er ute i jobb igjen om ikke så alt for lenge….. Den tanken hjelper jo på humøret! På torsdag snakket jeg med en jeg kanskje får jobbe hos, og det kan se ut som om ting ordner seg. Den siste tiden har vært litt tung. Mye greier rundt jobb og arbeidsgiver tar mye av energien min uten å gå mer inn på det! Lyspunktet er at jeg håper og tror jeg kommer meg ut i jobb igjen snart:)

*Ring ring* sa telefonen min. Det var mannen min som ringte. “Hvor er du” lurte han på. “I butikken” svarer jeg. Jeg hørte med en gang at nå var det noe dårlige nyheter på gang. Og ja, det var det:p En mail hadde kommet fra Viken Hotell. Der skulle vi ha selskapet til konfirmasjonen til Sander…. Ja, skulle…… For de har bestemt seg for å legge ned driften. Jeg måtte ta meg skikkelig sammen for ikke å begynne og grine i butikken….. Er det faen mulig!!!????? For dere som følger meg og har fulgt meg en stund vet kanskje at det samme skjedde da jeg skulle gifte meg? 6 dager før bryllupet!!!! Og nå skjer det igjen *fuckit!!!!” Innlegget om bryllupet vårt finner du her

Så nå sitter vi her og har ingen sted å ha konfirmasjonen til Sander. Vi har hørt på to steder, begge var opptatte…. Det er jo ganske mange som skal konfirmeres samtidig….. Jeg blir oppgitt over at slike ting alltid forfølger oss=/ Vi har jo hatt konfirmasjon hjemme før, men etter vi kjøpte nye møbler i stua så er det rett og slett ikke plass til så mange gjester! Da må vi fjerne sofaen fra stua, bord og stoler må lånes, servicer, glass…. Nei, det må være siste nødløsning!!

Bilderesultat for frustrert

Endelig litt snø

Endelig fredag og helg!! Ja, jeg ser frem til helgen selv om jeg ikke er i jobb for tiden. Her starter dagen som vanlig klokka 7 og det går unna frem til alle ungene er ute av huset og ting roer seg igjen. Jeg kjører Karina til skolen og går til skolen sammen med Elias og Mats hver dag. Og tiden frem til Mats er ferdig på skolen, klokka 1255, går alltid veldig fort. Og når unger begynner å komme hjem fra skolen tar det alltids litt tid til å få unna lekser, og vips skal Karina hentes, middagen skal lages, det er ettermiddagsaktiviteter og plutselig er det kveld igjen:o Og slik går dagene, og ukene……

På tirsdag var jeg på besøk hos en som trenger en personlig assistent og h*n var veldig hyggelig. Jeg følte at vi hadde god kjemi og krysser fingrene for at denne personen likte meg. Det virket iallfall slik, jeg har ikke fått noen annen tilbakemelding. Det dumme er at det ikke er ledige timer til meg nå, det må søkes om flere timer, og jeg vet ikke hvor lang tid det tar. Foreløpig har jeg sagt at jeg er arbeidsledig og tilgjengelig som vikar.

Ting har liksom ikke falt helt på plass enda….. Og det synes jeg er litt slitsomt! Det å være vikar kan jo være greit det, men jeg blir litt stressa av det også….. For jeg synes liksom at jeg bør være ledig og klar for innsats hvis jeg skulle få en telefon….. Altså, jeg vet at det ikke forventes at jeg skal si ja hver gang jeg får en telefon om jeg kan jobbe, men jeg er jo tross alt uten jobb og trenger jo de pengene….. Så jeg holder dagene så åpne som mulig…….. Jeg håper veldig at flere timer snart kommer på plass hos denne nye brukeren så jeg kan få noe fast!

Slik er ståa her nå. Ikke så mye nytt med andre ord….. Jeg venter og venter og håper at ting ordner seg. Det koker litt oppe i hodet mitt om dagen og jeg synes at det har blitt litt mye i det siste. Da er det ikke alltid hodet henger med. Slik som denne uka…. Jeg har gått rundt og hatt en følelse av at jeg har glemt noe….. Jeg gikk gjennom noen bursdagsinvitasjoner og skrev opp på kalenderen, så fant jeg en melding fra tannlegen om time til Elias og skrev opp den. Det var nok den jeg hadde glemt tenkte jeg. Helt til jeg fikk denne meldingen på torsdag……

Jadda….. Snakk om å løpe ut av døra:o Flaks for meg så var Kim-André hjemme og Mats kunne være hjemme sammen med han:) Legg merke til tidene;)

Ellers så har Kim-André og Karina har hatt bursdag og vi har kost oss litt ekstra de dagene. Kim-André var så “heldig” å få vond rygg i bursdagsgave og han ble hjemme to dager ekstra. Vi kjørte han hjem til Oslo i kveld og krysser fingrene for at ryggen går seg til i løpet av morgendagen for på søndag tar han turen til Dublin på studietur. Det er jo ikke noe særlig å gå rundt med vond rygg, og i hvert fall ikke på tur:p


Tirdagens bursdagsbarn:)

Og onsdagens bursdagsbarn:)

Vi, eller mannen, har fått ny firmabil og det er jo alltid gøy med nye ting:) Bilen er kjempefin og jeg er forelsket alt nå! Og det som er mannen sitt er jo også mitt, er det ikke det? *knise*


Ny fin bil:)

Natt til tirsdag fikk vi et lite dryss med snø, ny rekord denne vinteren:p

Og torsdag kveld kom det mer snø og endelig kunne ungene bortre seg i snøen og kose seg:)

Denne helgen er uten de helt store planene. Kanskje vi får mer snø på lørdag, jeg håper det. Da går sikkert turen ut på søndag og kanskje vi kan ake litt med ungene. Det er lov å håpe;)

God helg;)