Våren er en hektisk tid

For et fint vårvær vi har om dagen! Og her sitter jeg foran pc’n og skriver…… Jeg burde absolutt kommet meg ut i finværet, men formiddagen går fort og det er ikke veldig lenge til minstemann skal hentes på skolen. Jeg får meg en liten luftetur i det fine været da jeg går for å hente han. Jeg var på en aldeles nydelig tur til Alby i går. Det burde jo gitt mersmak, men her sitter jeg da…. Mandager har Mats langdag på skolen og da er det lettere for meg å finne på noe:)

Turen gikk altså til Alby i går. Helt fantastisk nydelig vær! Jeg hadde med meg kameraet med macrolinsa og jeg fikk tatt bilder av blåveisen. Nå er liksom våren godt i gang. Blomstene popper jo opp fortere enn ugress, og det liker vi:) Jeg ble en stund på Alby, tok bilder og satt i sola og så utover vannet. Det kunne nesten ikke bli bedre enn det. Manglet bare litt selskap på turen. Men når jeg tar bilder så går tiden fort og da er det ikke alltid gøy å være med og vente, hihi.


Jeg gikk en tur med kameraet mitt forrige uke også, men da var det ikke så mange blomster å finne. Men fint med gammelt løv også synes jeg:)

Men blåveisen slår det meste av vårblomster synes jeg<3
På søndag var det egentlig meningen at vi skulle gå en tur på Alby med unger og det hele. Grille pølser, kaste steiner i vannet, klatre i trær og kose oss. Men så fant mannen en båt som var til salgs på Finn…… Og den så fin ut! Så gåtur i finværet ble byttet ut med kjøretur til Sandefjord…… Og det ble ikke noe kjøp:p Båten var fin den altså, men vi har blitt så kresne! Men vi var ganske nære ved å legge inn bud. Det som stoppet oss var litt forskjellige småting vi ikke var helt fornøyd med i båten. Og det at den lå på land i Sandefjord og eieren ville bli kvitt den fortest mulig. Det vil si at vi måtte fått den fraktet hjem på lastebil. Det luktet en stor ekstrakostnad der:o Så da kan vi bare glede oss til flere turer hvor vi skal se på båter. Vi legger nok inn et støt i påsken. Helgen som kommer er fullbooket med både barnebursdag for Elias og feiring av både han og meg på søndagen. Og da er vi brått kommet til påsken helgen etter. Det er bare å glede seg. Vi er ganske nærme å finne drømmebåten nå tror jeg:)


Fin båt men……

Det er ikke noe særlig nytt på jobbfronten her=( Ny nedtur ble det da jeg fikk beskjed om at på grunn av sykdom i kommunen så ble søknader om flere timer liggende. Og jeg venter på at en skal få flere timer så jeg kan begynne å jobbe……. Snakk om å gå i kjelleren igjen=/ Det er så tungt…… *sukk* Jeg følger med på både Finn og Nav, jeg håper at noe plutselig dukker opp!!! Selv om jeg ikke jobber går dagene fort. Våren er en hektisk tid! Vi har vært på 5 foreldermøter, og vi har glemt ett…… Bare i løpet av 14 dager er det 11 bursdager. Elias har vært i to doble bursdager og skal i bursdag til 3 til søndag. Mats skal i bursdag til 4 klassevenner til lørdag….. Nå er vi midt i samtaletimer på skolene, men så roer det seg. Og konfirmasjon kommer nok i fokus igjen:)


Mats har begynt å gå til skolen sammen med Elias når det passer sånn:) Veldig rart og ikke følge han hver dag på skolen…….

Det var en liten oppdatering herfra. Jeg håper du koser deg med vårværet der du bor;)

Dårlig start på uka

Plutselig var liksom våren her:) Det dukker stadig opp vårtegn, og jeg elsker det! Jeg ser at mange har funnet blåveis og andre vårblomster som dukker opp når våren er her. Jeg for min del har både sett og hørt at hegrene har funnet veien tilbake til skogen sin rett ved huset vårt, og så har jeg plukket ut årets første flått fra pelsen til katta. Kanskje ikke så sjarmerende vårtegn…… Men vårtegn er det;)


Ekle lille kryp:p

Hegrene både høres og ses godt. De er store og bråker noe veldig til tider:o

Ellers så er jeg litt i konfirmasjonsmodus om dagen. Jeg fant endelig en flink hobbybaker som hadde tid til å lage konfirmasjonskaken til Sander. Jeg synes det er veldig greit å bestille av en privatperson fremfor å bruke en konditor. Det er jo så mange flinke hobbybakere der ute! Jeg har bestilt kake av en 16 år gammel gutt:o:o:o Litt dristig synes kanskje mange? Men han har en egen facebook side og kakene han lager ser fantastisk fine ut og jeg har hørt at de også er kjempegode:) Jeg gleder meg masse til å se resultatet!

Jeg har også vært ute og handlet inn litt pynt til konfirmasjonen. Servietter og lys, og et hjerte jeg skal pynte litt med kunstige blomster og bånd. Jeg har mye fra konfirmasjonen til både Kim-André og Karina. Fra Kim-André har jeg blå løper og litt pynt å legge på bordet og fra konfirmasjonen til Karina har jeg lysestaker og noe pynt jeg tar bort det rosa på og erstatter med blå. Veldig greit å bruke det man har også og ikke kjøper inn alt nytt;)


Vi har tre slike fra konfirmasjonen til Karina. Planen var å erstatte de rosa blomstene med blå, og jeg var litt spent på om de solgte de samme rosene enda. Og hurra, det gjorde de:) Veldig gøy å bruke de samme siden det var Karina som laget disse til sin konfirmasjon. De blå rosene ser dere på bildet under (under det blå kubbelyset).

Litt nytt og litt gammelt:) Jeg er veldig fornøyd med fargene! Løperen øverst på bildet er fra Kim-André sin konfirmasjon og hjertet skal jeg pynte med pynten som ligger oppå;)

Nå føler jeg at vi er veldig i rute med konfirmasjonen og jeg senker skuldrene litt igjen. Invitasjonene er levert ut og nå får vi ikke gjort mer før vi vet hvor mange vi blir. Da må vi måle bord og finne ut om vi har nok duker og om løperen vi skal ha oppå er lang nok. Jeg håper det!

Uka startet ikke akkurat så veldig bra her….. Kjøleaggregatet til kjølehjørnet vårt stoppet plutselig å virke og selvfølgelig måtte vi kjøpe nytt. Det var ikke akkurat de nyhetene vi ville ha nå:p  Men kjøleskap må man ha, så det var bare å punge ut=/


Den første dagen var det veldig grei temperatur ute:)

Dagen etter….. Ikke så kult å være avhengig av kjølig vær:p

Tusenlappene flyr fort…….. Er ikke det typisk at det skjer slike ting akkurat når det passer dårligst?

Helgen her er travel. Lørdag skal Mats spille sin første fotballturnering og Sander skal være i kirken og øve frem til konfirmantene skal holde konsert senere på dagen. Vi skal få dagen til å gå. Søndag er det Sander sin tur til å være hjelper på gudstjeneste og han skal ha med seg en kake. Og vips så står enda en ny uke klar igjen….. Jeg håper hver uke at jeg skal få telefon at jeg kan begynne å jobbe igjen, men den telefonen lar vente på seg=/ Denne uken har jeg vært vikar igjen, hele to og en halv time;p Bah, nesten ikke verdt bryet med å ordne med hjelp til å hente Mats en gang…..

Nå er det stille og rolig kveld på meg. Både mann og Karina er ute på festligheter og jeg har stua helt for meg selv. Nå skal jeg synke ned i sofaen og nyte resten av kvelden. Fredag er den beste dagen:)


Dagens lunsj:o Er det fredag så er det fredag:)

Goooood helg;)

Nå bør våren komme

Dagene går og vi har allerede kommet oss godt inn i mars. I dag har vi hatt skikkelig vårvær, så deilig når det tørker opp ute. De siste ukene har jeg vasket så mye møkkete uteklær. Og da mener jeg virkelig møkkete!!! Det skal bli så godt med vår og varme igjen. Jeg håper virkelig at vi har mottatt vinterens siste sludd og snø. Våren kommer ikke fort nok for min del. De siste månedene har vært så tunge.

Det er ikke noe nytt når det gjelder jobb. Ja, bortsett fra at jeg akkurat har fått brev fra Nav om at min søknad om dagpenger har blitt avslått=/ Jeg har visst tjent for lite mener de. Så siden jeg har tjent lite så har jeg ikke karv på noe…… Hvor er logikken der??? Den som tjener lite skal ikke få noe fra Nav??? Fuck it altså!!! Jeg blir så provosert! Og frustrert!!

Forrige helg tok vi oss en tur til Sverige og fikk handlet inn litt av hvert. Det er så deilig å fylle opp fryseren igjen! Vi koste oss med både middag på senteret og frappe i bilen på vei hjem. Er man på tur så er man på tur;) Søndagen var satt av til avslapning, vi visste at uka som kom var fullbooket. Det er geit å ha en rolig dag før det smeller til igjen;)


Fornøyd gutt på tur:)

Favorittmaten på Nordby, kyllingspyd:)

Forhåpentligvis vinterens siste snøfall;)

Vååååååår i luften, det liker vi!!!

Shari har slått seg på Snap, hihi:)

Denne uken har vært hektisk, og den er ikke over enda. Vi har vært gjennom to foreldremøter, fire treninger, en konfirmantundervisning, jeg har hatt hun jeg er støttekontakt for, Sander har hatt i oppgave å lage en middag hjemme (skolearbeid) og han har vært på skoleball.Tirsdagen var den mest hektiske dagen med konfirmantundervisning, trening på Elias og foreldremøte, det byr på litt logistikkproblemer når alle flakser hit og dit…… Lørdag skal Sander på konfirmantøvelse og mens han er der skal vi andre (minus Karina) besøke Kim-André i Oslo.Nå er det lenge siden vi så han sist…… Jeg gleder meg:)


Kokken vår, hihi:)

Lekser tar myyyye tid her i huset….. Når alle skal mases på og følges opp så tar det nødvendigvis litt tid;)

Mats har “prøvekjørt” kampdrakta si og han er superklar til neste helgs fotballturnering;)

I kveld har Mats og jeg prøvd oss på å lage sunn is. Vi lagde jordbærsmoothie, moste kiwi og presset appelsinjuice. Jeg håper at ungene liker de;)

Ukas gladnyhet kom på tirsdag. Da var jeg hos hudlegen igjen og sjekket om jeg skulle gjøre mer i forhold til arrvev på nesetippen etter inngrepet jeg hadde i forbindelse med basalcellekreften. Det er ikke mer å gjøre med arrvevet, men det kan fortsatt bli enda bedre. Helt opp til to år kan det gå før kroppen har jobbet seg ferdig;) Men det er ikke mer spor av basalcellekreften og det var veldig deilig å høre det, selv om jeg var ganske sikker på at det ikke var mer av det på nesetippen min mer;)

Føles ikke bra

Da er mars i gang og jeg har registrert meg hos Nav og søkt om dagpenger. Jeg skulle egentlig bare få lønn fra arbeidsgiveren min ut januar, men på grunn av en feil ble det en mnd til. Heldigvis!!!! En mnd oppsigelse synes jeg uansett er alt for lite! Og iallfall da jeg mistet jobben min på den måten jeg gjorde=/ Men nå er det slutt, og jeg måtte søke om dagpenger….. Ikke gøy, men slik er det=/

Hvis man skal få dagpenger fra Nav så må man svare ja på det meste. Selv om jeg søker om deltidsstilling så må jeg si ja på spørsmål om jeg er villig til å jobbe fulltidsstilling. Selv om det overhode ikke er aktuelt! Jeg må også si ja på spørsmålet om jeg er villig til å ta en jobb hvor som helst i landet. For å sette det på spissen så kan Nav sende meg ut i en fulltidsjobb i Nord Norge. Hvis jeg takker nei til et slikt tilbud så mister jeg retten til dagpenger:p

Nå er det vel ikke veldig sannsynlig at jeg får meg en jobb utenbys, men dette føles jo ikke bra. Det tas ingen hensyn til verken unger eller andre behov. Jeg hadde tilrettelagt jobben min ut ifra ungene mine sine skoletider og når jeg hadde tilgang på barnevakt, og når Elias og Mats slutter samtidig på skolen. Hadde jeg nevnt for Nav at jeg vil jobbe spesielle dager og spesielle tider så hadde de nok bare brutt ut i latter….. Hensyn til familie tas overhode ikke! Om jeg hadde fått en telefon om at jeg skulle møte på jobb dagen etter og ikke klarte å få tak i barnevakt hadde jeg mistet dagpengene mine. Om jeg får tilbud om kurs som er hver dag så kan jeg ikke takke nei….. Bah!!! Det føles ikke bra!

I dag har jeg forresten jobbet. Jeg fikk en melding om at det var behov for en vikar i dag, så da kunne jeg ikke takke nei. Jeg hater i utgangspunktet å møte opp på jobb uten å vite hvem jeg kommer til. Jeg skal jo være sammen med denne personen i flere timer, og da er det jo greit at det er en viss kjemi….. I dag visste jeg ikke noen ting før jeg møtte opp på kontoret til jobben før jeg skulle til brukeren. Jeg er en person som liker å vite hva dagen bringer. Jeg liker rutiner og alt det der. Ikke mye av det når jeg ikke engang vet hvem jeg skal jobbe for…… Jeg må bare tenke at jo flere brukere jeg møter, jo flere vet om meg og at jeg er på utkikk etter jobb. Jeg krysser fingrene for at jeg snart har en eller to faste brukere jeg trives hos og at jeg får dagene til å gå opp. Men det er mange hensyn å ta……