Endelig løsnet det!

Nå nærmer konfirmasjonsdagen seg med stormskritt! Det har vært kjempehektisk etter påske, men det er jo i og for seg ikke nye nytt her at det er hektisk. Men nå har det vært enda mer hektisk enn normalt. På søndag var vi og tittet på lokalet for å måle bord og se litt hvordan vi ville ha det. Plutselig var det liksom ikke så lenge til konfirmasjonen og jeg fikk tusen tanker om hva som skulle gjøres oppi hodet mitt. Natten til mandag sov jeg så dårlig, alt surret rundt i hodet og jeg lå og vred meg rundt. Det hjalp ikke akkurat på at Karina var ute og rullet med russen……

Karina er ikke russ før til neste år, men det føles allerede ut som om hun er i gang med russetiden alt nå. Det er nytt for meg at bussene har såkalte “rulleplasser” i bussen sin. Det vil si at russen ber med seg noen de vil ha med seg ut og “rulle” som det så kult helter. Altså, for dere som ikke henger med så ruller russen, de kjører ikke, hehe:) To netter har Karina vært med på slike turer, og da sover ikke mamma så veldig godt. Dette er vel bare en liten forsmak på hvordan det blir neste år:p Det er skoledag dagen etter og det har blitt liten søvn på frøkena denne uka:o Jeg er ikke kjempebegeistret kjenner jeg=/


Ja, hva skal man si…….

Jeg håper at jentene tar vare på hverandre og passer på. Nå har Karina vært med i en gutte-buss. En mamma blir jo litt bekymret….. Men til nå så virker det som om jentene er veldig fornuftige, ja i den grad man kan kalle å rulle rundt på natterstid en hverdag fornuftig da…… Karina har vært sammen med flere av jentene hun er med på russebuss sammen med, så jeg krysser fingrene for at de føler ansvar for hverandre!

På tirsdag var mann og jeg på foreldremøte jentene med russebussen holdt. Og jeg blir jo veldig stolt når jeg hører hvordan jentene tenker. Vi har vært litt skeptiske til hvordan opptaket til nye jenter har vært. For å komme seg med på russebussen må 3/4 av jentene stemme ja, og det er noen som har fått nei. Litt dumt har vi tenkt, det at noen skal utestenges for at det ikke er flertall med 3/4, men jentene er veldig opptatte av at de skal være en sammensveiset gjeng som skal feire russetiden sammen. Så da blir det slik. Andre russebusser er sammensatt av flere “gjenger” og jeg ser jo hvordan gnisninger kan oppstå da. Det er nok veldig lurt å være en stor lykkelig familie:)

Jentene virker veldig reflekterte og de har kontrakt som er skrevet under på av både jentene og foreldrene. Et av punktene jentene har skrevet under på er at de har nulltoleranse for narkotika. Så deilig å høre det!!!! Sander var forresten barnevakt mens vi var på foreldremøte. Da vi kom hjem sov Mats søtt i sengen sin. Sander hadde til og med lest bok for lillebror før han sovnet. Hihi, hvor søtt er ikke det da? Nå føler jeg virkelig at vi begynner å få store barn!


Denne karen begynte med utetrening denne uken. I 4 grader sto jeg ute og så på i en time, hvor blir det av våren?

På tirsdag var jeg ute og så etter klær til konfirmasjonen. Både jeg, Elias og Mats måtte ha noe nytt. Men det er jammen ikke lett! Jeg ga opp og kom hjem med bare noen små vaser jeg skal ha nedover bordene på konfirmasjonen. Men onsdag tok jeg turen til et annet kjøpesenter og endelig løsnet det. Jeg fikk kjøpt to kjoler til meg (vi skal i en konfirmasjon til) og antrekk til både Elias og Mats. Deilig å være ferdig med det!!! Nå er det meste i hus, jeg har til og med bestilt blomster, så nå kan jeg senke skuldrene litt igjen:)


To kjekke gutter som prøver antrekket sitt. Det er ikke så lett å se men jakken til Mats er helt skjev=/ De skal begge ha mellomblå/lyseblå skjorter inni dressene. Mats sin dress er ikke ordentlig dress, men mykere stoff (vanskelig å forklare)

En slik kjole kjøpte jeg meg:) Jeg var lenge usikker om det ble for mye mønster, men jeg klarte ikke helt å utelukke den, så den fikk bli med hjem:) Den andre kjolen jeg kjøpte meg var helt sort. Det er vanskelig å kjøpe inn klær til så mange når jeg ønsker at vi skal matche hverandre litt….

Dagene denne uka har vært i overkant hektiske. så det skal bli godt å bli ferdig med forberedelsene. Onsdagen min så slik ut: hente mamma – kjøre til kjøpesenter – kjøre til et annet senter i nærheten her – levere mamma – kjøre til skolen til Karina og hente henne – hente hun jeg er støttekontakt for – hjem å lage middag – rydde etter middag – kjøre Elias og en kamerat på trening – levere hun jeg er støttekontakt for – innom obs for å kjøpe pensko til Mats- kjøre til kjøpesenteret her for å bytte en jakken jeg kjøpte til Mats, den var helt skjev – hjem igjen og ordne kveldsmat (nå kom mannen hjem fra jobbedag i Kristiansand) – kjøre Karina og en venninne til der de skulle gå på russebussen. Jeg var vel hjemme ti på ti….. Slike dager altså:p Jeg må forresten tilbake til kjøpesenteret utenbys for å bytte jakken til Mats, de hadde den ikke her. Hva er det med meg og feilvarer???


Jeg tror at jeg har verdens enkleste unge å ha med seg på shopping. Når han spør om å få is eller noe godteri i matbutikken tar han et nei for et nei, det er så deilig. Han setter det han vil ha tilbake uten noen protester. Og da vi skulle bytte jakken måtte vi innom lekebutikken for å kjøpe en gave, og han ble igjen utenfor:) Litt skryt må være lov;)

God helg, håper dere har bedre vær enn det vi har nå. Her plaskregner det og det er 3-4 grader. På morgenen snødde det:p

Kald påske

Hvem hadde trodd at denne påsken som kom så sent skulle bli så kald? Ikke jeg iallfall:p Men kald, det har den vært. Vi hadde ingen store planer, og vi har heller ikke gjort så mye spennende. Planen var å gå noen deilige turer, men siden det har vært så kaldt ble det med den ene turen til Alby på søndag, og så har mann og jeg gått oss enda en tur på Alby, bare for å få luftet hodene våre litt.

Jeg skal ikke skryte av at vi har kost oss hemningsløst, det ville være å lyge. Vi har tross alt 5 barn med alt det som følger med der. Det er alltid noe å bekymre seg for, noen misfornøyde barn, og nå og da får foreldre litt nok av alt……  Her har det vært fine dager, og mindre fine dager, en god blanding med andre ord. Men alt i alt så har vi hatt en helt grei påske.

Mats har virkelig fått opp øynene for at han er mobil og han har vi bare sett ryggen på i det han har flakset ut for å finne venner å leke med. Han har med andre ord kost seg masse. Sovet hos farmor har han og Elias også gjort, det er jo veldig hyggelig. Vi voksne skulle dra veldig tidlig i begravelse på tirsdag, så da ble en overnatting en god løsning:) Karina har vært syke hele ferien, det er jo ikke noe gøy. Hun er enda ikke i form….. Hun har nok fått influensa? Vi får se om det blir skole på henne i morgen….

Ellers så har vi vært og bowlet og vi har kjøpt oss ny tv:) Veldig stas begge delene! Nå har stua blitt veldig fin altså, med både fine møbler og fin tv vi har fått opp på veggen. Det er alltid gøy med noe nytt! Men noe båtkjøp har det ikke blitt=/ Vi har ikke funnet en eneste båt vi har hatt lyst til å kjøpe. Typisk det nå som vi har hatt god tid…… Men plutselig dukker det vel noe opp, og både båtplass og finansiering er på plass. Så plutselig er vi nok båteiere:)


Mats koser seg veldig med lange frokoster:o

Mats i farta på bowlingen:) Det var bare de tre minste som ble med. Eldstemann var på hytta og Karina var som jeg skrev ikke i form=/

Det ble discobowling etter hvert, det var stas:)

Så ble det mat på mækker’n, deilig å slippe å lage middagen selv:)

Ny tv på plass!!! Men nå lurer vi på om høytaleren burde opp på veggen den også…..??

Nå går det virkelig fort frem til konfirmasjonen også. Det er under tre uker til:o:o Tenk det da!!! Hjelpes, nå er det bare å komme i riktig modus igjen og få ting unna. Bordkort ble bestilt i dag og en mail angående en bestilling av marsipanlokk med bilde på er sendt. Nå må vi bestemme oss for hva slags koldtbord vi skal bestille og så må vi få sett på lokalet en gang til så jeg får målt hvor lange duker vi trenger. Og antrekk til selve dagen burde jeg også fått kjøpt! Sander er nesten klar, han trenger bare en skjorte og slips. Og til gutt er jo ikke det noe problem. Det er verre med meg……


Bordkortene er bestilt. Til jentene har jeg en litt dyp rosafarge på teksten og til guttene er det blå tekst. Jeg tror det blir bra….

Nå fyker vi straks av sted igjen, nå blir det kinotur:) Et siste krumspring før ferien er over og hverdagen henter oss inn igjen. Vi starter uken med både trening og foreldremøte på tirsdag og det går slag-i-slag frem til helgen igjen med treninger, lekser og tidlig treningskamp på fredag……. Det er bare å stålsette seg, de rolige dagene er over:p

God påske

Første feriedag i påsken for ungene er over og dagen ble ikke helt som jeg hadde tenkt. Jeg så for meg at ting roet seg nå, men neida, jeg har løpt meg gjennom dagen. Men nå nærmer vi oss rolige dager! Tirsdagen drar vi i begravelse og hele dagen går nok før vi er hjemme igjen, men så kan vi senke skuldrene igjen og forhåpentligvis få noen rolige dager.

Det er så deilig med vår og lysere dager. Jeg har handlet inn noen vårblomster og pyntet opp litt utenfor. Den følelsen altså<3


En pose med vår:)

Det ble så fint atte:)

I helgen tyvstartet vi påsken litt. Vi pakket frem utemøbler og trampolina ble satt opp igjen. Etterpå fyrte vi opp i bålpanna og grillet pølser. Det smaker alltid ekstra godt å spise ute!

Hagekos=)

Siste skoledag var Elias syk, han har blitt forkjøla. Nå har ungene vært forkjøla på løpende bånd. Den ene har avløst den andre. Lørdag var Elias skikkelig dårlig form, men søndag var heldigvis formen hans på vei tilbake og vi kunne ta oss en liten tur til Alby. Det skulle vi egentlig på lørdag. Vi pakket med oss litt kos i sekken og dro av sted i strålende sol. Da vi kom frem var det blåst opp, og senere ble det både kaldt og disig…… Snakk om værskifte:p Men vi grillet og koste oss litt før vi kom oss hjem og inn i varmen igjen. Det var deilig å få seg en liten gåtur uansett;)Fineste gutta:)

Det kommer nok snart en tann til ut, fortanna er hektet helt av og den blir dyttet ut av den nye tannen som vokser frem:)

Litt pjusk, men helt grei turform:)

Greit å pakke seg inn når vinden suser rundt ørene:)

Klatremus;)

Vi tar påskedagene som de kommer. Kanskje vi ser på båt, kanskje vi kjøper en?? Nå ligger endelig alt til rette for båtkjøp, hurra:) Ellers så har vi ingen konkrete planer. Deilig det også:) Dessverre ser det ikke ut som om påskeværet blir helt topp, men vi tar det vi får og så gjør vi det beste ut av fridagene. Regn, vind eller sol, vi må bare ta det vi får;)

GOOOOOOD PÅSKE:)

 

Livet er brutalt

Siden sist har både jeg og Elias fylt år. Jeg på torsdag (for en uke siden) og Elias tirsdag (i går). Vi hadde barnebursdag for Elias fredag kveld på Østfoldbadet, det var veldig stas! Gutta storkoste seg med disco i vannet og det var ikke lett å få de ut av vannet og inn i dusjen da det var tid for å dra hjem. Det ble en lang dag for både store og små, men det var veldig gøy for ungene. Søndag var satt av til familiebursdag og da ble det baking på lørdagen. Full helg med andre ord:)


Mats og Sander var med og badet sammen med bursdagsselskapet:)

Årets kake til Elias…. Denne gangen hadde jeg store ambisjoner om å ta meg god til og få til en superfin kake…… Jaja, det skjedde jo ikke, høhø. Altså kaka ble helt grei, men jeg hadde tenkt at den skulle ble enda finere:)

Lysene på kaka ble tent litt sent denne gangen, men Elias klarte å blåse alle lysene ut til slutt:)

Vi koset oss litt ekstra på Peppes på selve bursdagen og bursdagsgutten fikk mobiltelefon i gave:)

Men så var det dette livet da….. Det er jammen brutalt noen ganger! Det har vært enda et dødsfall i familien. Vi har ventet og ventet, fått et håp om at ting skulle gå bra, fått håpet revet bort, og til slutt endte det med døden.Torsdag var vi sikre på at det skulle gå galt, fredag fikk vi et håp om at det skulle gå bra, og slik har dagene gått. Det har vært slitsomt å stå slik på sidelinjen og ikke vite hva som skjer. Men tenk hvor slitsomt det er for den som sitter og vet at sin kjære mest sannsynlig skal gå bort. Håp og fortvilelse om hverandre…… Kjære vene, livet er virkelig brutalt! Så hjerterått……

Nå skal det bli helt greit at påsken kommer. Litt mer tid med mann og barn skal bli godt nå! Det har vært travelt den siste tiden. Det er alltid mye som skjer på skolen når våren nærmer seg, og konfirmasjonsting har kommet i tillegg i år. Mannen i huset flakser litt hit og dit om dagen og jeg blir noen ganger litt frustrert over hvor selvfølge det er at jobben hans kommer før alt annet til tider….. Jeg er jo her, og da er det naturlig at ting faller på meg, og selvfølgelig er det slik det blir så lenge jeg går hjemme. Men skal jeg jobbe så er det liksom min oppgave å ordne barnevakt og få ting til å falle på plass. Slutten av forrige uke toppet seg litt med tusen ting som skulle gjøres før helg og bursdagsfeiringer, egen bursdag som liksom skulle bli min kosedag, trist beskjed, og midt oppi det hele en sms med spørsmål om jeg kunne jobbe. Noen ganger blir det litt mye for en sliten husmor.


Mats må finne seg i å gå med en jakke som er litt stor om dagen. Da det var så godt og varmt forrige uke slang mor seg liksågreit rundt og ryddet vintertøy bort. Noe ble hengt bort og mye av Mats sitt vintertøy som jeg visste ikke kommer til å passe neste vinter ble kastet i en innsamlingsboks for klær….. Jeg var skikkelig effektiv! Bare så dumt at det ble kaldt igjen *vrææææl* Da var det godt at mor har handlet inn vintertøy til neste vinter på salg;)


Stolt gutt som var med som maskot for jente 19 før landskamp i dag;)

I påsken var planen å se litt på båter, kanskje til og med kjøpe drømmebåten. Der blir det kanskje noen forandringer. Det er liksom ingenting som skal gå vår vei om dagen:p Men vi skal iallfall roe ned og forhåpentligvis kose oss sammen og nyte fine solrike dager. Det er iallfall det som er planen…..