Den er tilbake

Endelig, nå er båten på vannet igjen. Hurra!!!!! Dere skjønner sikkert at vi valgte å beholde båten;) Mannen har jobbet intenst med å få alt vi har kjøpt inn til båten på plass. Han har jobbet hver eneste dag, jeg har nesten ikke sett han. Nå som båten allikevel lå på land kunne han like godt få alt på plass før den ble sjøsatt igjen:)

Denne uka har det vært fint vær og det har vært skikkelig frustrerende at vi ikke har kunnet ta oss turer med båten og bli kjent med den før ferien. Men i dag, som avtalt, ble båten heist ut på vannet igjen. Vi fulgte med på Web kamera fra båthavna da den ble lagt ut. Endelig er båten på plass igjen og alt er i orden. Vi (eller mannen) har fått på plass ny kartplotter (den som fulgte med virket bare når den selv ville), et ekstra batteri, ny radio, det har blitt lagt opp flere kontakter og baugspyd er på plass + mye mer. Og ikke minst, nytt drev er montert og alt er i orden igjen.  er båten slik som vi ville ha den:)

Skåret i gleden er at båtselgeren ikke er interessert i å ordne opp i det som skjedde. Saken er sendt videre, vi har ikke tenkt til å gi oss. Rett skal være rett!!! At folk kan forandre seg så veldig, fra å være en superhyggelig båtselger til å snu ryggen til og ikke stå opp til ansvaret sitt, er veldig rart synes jeg. Jeg håper karma kommer og biter han i rææææva!! Beklager altså, men jeg er irritert:p


Der har båten stått på land i 12 dager=/

Baugspydet ferdig montert:) For dere som ikke vet hva det er så er dette kjekt å ha når man skal inn på en strand eller inn ved fjell. Stigen tar vi opp når den ikke er i bruk;)

Skjermbilde fra fredag morgen og båten endelig ble hentet for å bli satt på vannet:)

Så gøy å følge med, hihi:)

Endelig på plass der den skal være!!!

Lørdag tar vi oss en tur ut med båten. Det er meldt fint vær og vi skal prøvesove i båten en natt så vi ser kan fange opp ting som er lurt å ha med på tur. Vi har aldri feriert i båt før så det er kjekt å prøve seg litt fram, feile og lære:) Jeg gleder meg som en liten unge! Endelig skal vi på tur!

I dag, fredag, har det vært rekordvarmt! Nesten 30 grader i skyggen…… Vi burde jo vært på tur fra i dag, men siden båten først kom på vannet i dag så var det mye som måtte på plass før vi kunne dra på tur. Så vi har vært en tur i båten i kveld og fått masse på plass. Senger har blitt redd opp, vi har satt båten på lading, vi har fylt på vann og gjort klart. I morgen pakker vi med oss resten og drar! Jeg kan nesten ikke tro det:o De to eldste blir hjemme og passer pus og hus;)


Litt ekstra kos i ferien:)

Så deilig og varmt:)

Sol og sommer…….

Deilig å kjøle seg ned i vannsprederen når det er så varmt:)

Nå satser vi på at resten av sommeren blir fin uten flere dumme hendelser:)

Dette fortjente vi ikke

For en uke vi har hatt….. Beskjeden vi fikk på mandag var nedslående, hele drevet på båten må byttes ut. En stang har knekt og slått hull i drevet, han som tok opp båten sa han aldri hadde sett det før. For dere som ikke vet hva et drev så sitter det mellom motoren og propellen. Uten drev går ikke propellen rundt, dermed får vi ikke fremdrift.

Uken har gått med til å maile frem og tilbake med båtselgeren. Han har helt klart et ansvar her. Han solgte oss båten og sa den var klar for sommerferietur og om han visste om at drevet var såpass slitt eller ikke spiller liten rolle. Selgeren har et ansvar! Men det mener ikke han selv…… Vi har vært i kontakt med advokat og vi har snakket med mange som mener det samme som oss. Vi har brukt fagfolk rundt oss og tatt imot tips og råd. Normalt skulle det gå an å bli enige, vi har en kjøpslov hvor det står ganske klart at om varen man kjøper har ikke står i forhold til pris eller den er i vesentlig dårligere stand enn man har grunn til å forvente så har selger et ansvar. Men dessverre vil ikke selgeren imøtekomme oss. Vi har flere muligheter, vi kan til og med heve kjøpet.

Uken som gikk har vært en berg og dalbane, små oppturer og store nedturer. Jeg har grått og vært sinna, jeg har vært fortvila og lei. Dette fortjente vi absolutt ikke!!! Dette var drømmen vår, endelig gikk den i oppfyllelse. Vi har kjørt rundt i den lille “balja” vår med både 5 og 6 barn, og endelig kunne vi ta oss råd til å kjøpe oss stor og fin båt. Som vi skulle kose oss i sommer….. Og så skjedde dette nesten før vi tok båten i bruk. To små turer fikk vi dratt på før dette skjedde….. Nytt drev koster 100 000……. Dette føles bare helt feil!

Kommunikasjonen med båtselgeren har stoppet opp. Det er hans valg ikke vårt. Det gjør meg om mulig enda sintere. Vi har gått en runde med fagfolk, og tenkt oss om hva vi skal gjøre. Sydentur eller båtferie…..??? Jeg vil ikke si hva vi har landet på, dette er tross alt en åpen blogg og man vet jo aldri hvem som leser…… Men saken går videre! Og vi har ikke tenkt til å gi oss før vi føler at rettferdigheten har seiret. Det er sikkert!


Drømmen som brast=/

Reddet av Redningsskøyta

Da var helgen over, igjen…… Nå går vi inn i siste uke før sommerferien på skolen begynner. Tenk at Mats allerede er ferdig med første klasse:o Både Karina og Sander skal begynne på sitt siste år på videregående og ungdomsskolen etter sommerferien. Valg om videre utdannelse må tas, det blir spennende.

 Det ble en fin tur til Drøbak på lørdag. Dagen begynte med strålende sol fra skyfri himmel og nesten ikke vind. Vi spiste frokost og pakket med oss det vi skulle ha med på tur og dro ned i båthavna. Karina skulle jobbe og kunne ikke bli med i år=/ Men vi andre dro. Så deilig å komme i gang med å bruke båten. Fredag kveld handlet jeg inn puter og pledd og jeg dro ned og pyntet litt opp i båten og gjorde det fint der. Dere som følger meg på Snap/Instagram (fembarnsmamma/mortil5) så kanskje hvor fint vær det var da også? Jeg hadde veldig lite lyst til å dra hjem, jeg ville bare bli i båten og sove der…… Men ungene ventet hjemme, så det var bare å dra hjem:p


Dette er helt bakerst i båten, jeg tok visst bare ett bilde. Men en liten filmsnutt ligger på Instagram;)

Se det været da:o

Turen på lørdag var kjempefin. Det var så deilig vær! Vi fikk servert kaker, frukt og is da vi kom frem. Skikkelig luksus å få servering uten å løfte en finger selv. Vi spiste og koste oss før ungene fikk bade, både inne og ute. Det var litt kaldt i vannet ute, men Elias klarte til slutt å dukke seg under vannet:) Etterpå grillet vi og koste oss før vi skulle dra hjem. Og i år som andre år fikk jeg med meg både tomatplanter og jordbærplante. Paprikaplante fikk jeg også, spennende å se om jeg får til denne planten.


Klare for avgang:)

Fremme og båten trygt på plass:)

Nesten vindstille og sooool!!!!

Servering av kaker og is, ja takk:)

Minstemann og eldstemann koser seg:)

Tøffere enn tøffest;)

Dagens høydepunkt var uten tvil bading for ungene:)

Hei og hopp:)

Under vann…..

Tommelen opp for bading:)

I løpet av dagen blåste det opp, ingen dag uten vind…… Vi brukte mye lengre tid hjemover enn vi gjorde på turen til. Vi rakk akkurat tilbake til havna så vi (les:Kim-André) fikk hentet Karina på jobb. Alt i alt en fin tur, bortsett fra at vi hadde litt problemer med å få båten opp i plan…….


Litt mer bølger på vei hjem…..

Best å holde seg godt fast;)

Søndagen har mannen tilbrakt i båthavna, jeg har vært hjemme med unger og kjørt litt frem og tilbake for å levere i bursdagsselskap. Mats har vært i trippelbursdag og Elias har vært i bursdag til en jente i klassen. Ellers så har jeg prøvd å gjøre mest mulig klart til vi skal overnatte i båten. Nå er det jo snart sommerferie på ungene og det roer seg med aktiviteter i helgene, så det hadde vært gøy å dra på en liten minitur og prøvd å overnatte i båten. Men så skjer det som ikke skal skje……

For mannen har prøvd og finne ut av hvorfor båten var vanskelig å få opp i plan. Etter både min pappa, min bror og annen eksperthjelp på telefon hadde bidratt med sitt skulle far og sønn ut og prøvekjøre båten. Og hipp hurra, det gikk lett opp i plan!!! Meeeen………….. Det er jo alltid et men:p Da de skulle kjøre båten hjemover smalt det plutselig i drevet:o Og all fremdrift forsvant=/ Og hva gjør man da?? Jo, da er det bare å ringe redningsskøyta……. 

Tja, hva skal man si…… Sånn bortsett fra å gråte litt har jeg prøvd å tenke minst mulig på hva som skjer videre. Jeg er så lei av at dumme ting bare må skje oss! Vi burde bare kost oss med båten nå, men i stedet dukker dette opp…..

Båten ble tauet inn i havnen igjen og nå ligger den der, klar til å bli heist opp på land i morgen. Vi skulle i utgangspunktet ha båten opp på land på tirsdag for å bytte en liten ting under båten (sinkanoder). men da blir det fremskyndet en dag. Så får vi se hva som skjer videre. Nå synes jeg at vi hele tiden driver å jobber i motbakke for tiden, dette fortjente vi virkelig ikke!!! Give me a break!!!!

Det ordner seg

Da var det plutselig lenge siden jeg tok meg tid til å titte innom her ser jeg:p Dagene bare flyr av sted! Jeg skjønner nesten ikke at det går an å ha så hektiske dager, men hektiske er de! Det går i jobb, unger, aktiviteter, lekser, handling……. Og handling, det er noe jeg har gjort mye i det siste!

Handlelisten over ting vi trenger i båten er evig lang, jeg handler og handler og blir aldri ferdig:o Kopper og kar, dyner og puter, duker og pynteputer, ting til kjøkkenet, ting til badet. Og selv om det jeg har nevnt nå er dyrt nok så er det ikke noe i forhold til den handleturen vi hadde på tirsdag. Da handlet vi inn ting på en maritim butikk. Ny gps, ny radio, kjøleskuff (det er bare ett lite kjøleskap i båten og vi trenger mer så vi kan ha kald drikke), bare der svei vi av et femsifret beløp. I tillegg handlet vi inn noen nye redningsvester (viktig å ha noe som sitter bra), pledd og gud-vet-hva vi ikke dro med oss.

Jeg tenkte jeg skulle blitt ferdig med handlingen i dag (torsdag) men gikk på en smell da jeg dumpet opp midt i Mossedagene. Og da var det brått mer gøy å se på klær og andre ting enn det vi tenger i båten:) Jeg får se hva jeg får til på fredag, den dagen er i utgangspunktet fullbooket, men jeg skal vel få til noe……

Båten har vi ikke brukt veldig mye, men noen småturer har det blitt. Onsdag var vi en tur ute. Elias hadde med seg en klassekamerat, det var veldig stas for begge to. Elias synes jo det er gøy å vise frem båten vi har kjøpt. Og kameraten var full av begeistring og koste seg max. Så gøy å se ungene har det fint sammen! Lørdag skal vi kjøre båt til Drøbak, da skal vi på den årlige sommerfesten til familien. Det blir stas å komme sjøveien. Vi har snakket om det tidligere, men det har alltid blåst for mye for balja vår, hihi.


Far og sønn har jobbet litt med båtplassen og fått festet en bryggefender på båtplassen vår. Båten vår er litt bred i forhold til båtplassen og nå er det lettere å “parkere” båten på plassen sin:)

Det har vært mange mørke skyer rundt omkring i det siste:p

På tur til Son for å spise is:)

Deilig vær på turen, men litt skarp luft….

Fredag er det jobb igjen, nå har jeg endelig en fast jobb i sikte, jippi!!! Jeg skal være forsiktig med å juble for tidlig, men ting ser ut til å løse seg. Nå har jeg booket jobbedager til litt ut i august, og etter det håper jeg at jeg får faste dager. Nå er det veldig varierte uker, noen uker med bare to jobbedager og andre med tre jobbedager. I august har jeg til og med en hel arbeidsuke:o Nå jobber jeg 6 timers dager og det er helt perfekt! Etter sommerferien er avviklet og ting faller på plass ser det ut som om jeg får jobbe mandager og fredager. Så håper jeg å få på plass en dag til, kanskje hos en som jeg har snakket med. Vi får se:) Ting faller på plass og det er så deilig. Til og med Karina har fått seg jobb nå. Hun søkte på jobb og ble kalt inn på intervju. Og jammen fikk hun jobben=) Og endelig har vi fått meldt henne opp til å ta kjøretimer, det blir spennende dager for henne fremover:)


Trening!

Cup!

Hele forrige helg gikk med til cup. Lørdag var det tidlig på med ferge over til Vestfold og Horten og det var Mats som skulle spille cup. Det begynte å småregne da vi skulle dra hjem. Søndag var det Elias sin tur, da dro vi over med ferga i pøsregn. Da vi kom frem avtok regnet og vi fikk opphold resten av dagen, snakk om flaks!!! De som var ferdige på cupen da vi kom var søkk våte. Det er helt utrolig at vi var så heldige å slippe regnværet! Jeg hadde pakket med meg flere skift begge dagene og det eneste vi gjorde var å kle av oss klær:)

Og seriekamper. Slik går dagene……

De siste dagene har vi hatt deilig sommervær. Fredag skal det komme mer regn, men så håper jeg at sommeren kommer for fullt!!!

Fortsatt god sommer, nyt til det fulle:)

Endelig er den her!!

Nå er endelig båten vår på plass!!! Som vi har gledet oss til den dagen:) Båten ble hentet i Bergen på onsdag og torsdag formiddag skulle den ankomme Rygge. Vi sendte ungene til skolen og dro ned til havna for å være på plass til båten skulle komme. Og i strålende sol og null vind ankom båten etter et døgn på en semitrailer:)

Nå har vi gledet oss lenge. Det var en stor dag for oss på torsdag. Vi har vel alltid hatt en båt i familien, men ikke så stor båt som vi har kjøpt nå. Vi har alltid vært mye på tur med store og små unger. Vi har hatt med oss både 5 og 6 unger i en liten Skibsplast. Vi har pakket båten og dratt på tur både lørdag og søndag. Ut med båten og hjem med båten, tømme, spyle og få alt på plass. Det har tatt mye tid…… Men nå er den tiden forbi! Nå skal vi dra på helgeturer og kose oss der vi er. Vi gleder oss veldig!!!


I strålende sol ankom båten Fuglevik:)

Båten ble faktisk hentet i Drøbak og fraktet av samme selskap til Bergen for 10 år siden:o

Sjåføren fikk litt i bryne seg på da han måtte rygge båten på plass under heisekrana:p

Så ble båten endelig heist over i vannet!

Greit å få den på vannet igjen:)

Båten ble fraktet med havnekalesjen, derfor ser den litt flat ut:p

To fornøyde karer:)

Vi måtte ut og prøvekjøre båten før vi “parkerte” den på plassen sin. Det var helt havblikk, men litt skarp luft var det:)

Her er forresten båten ungene kan leke seg med;)

Mens gutta ordnet i båten tok mor det litt med ro i solen:)

Slik ser båten ut nå med riktig kalesje:)

Vi har ordnet litt i båten, men det tar litt tid. Unger har aktiviteter og lekser skal gjøres. Men vi får gjort litt hver dag. Helgen som kommer er nokså fullbooket med cup i Horten både lørdag og søndag. Natt til mandag skal mannen være nattevakt i havna. Da gikk vel Pinsen ganske fort tenker jeg:p